Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-20, 12:38   #4831
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010

Stary 2011-01-20, 12:39   #4832
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
To będzie moje pierwsze wyjście z domu bez Ptysia, ciekawe, jak nam obojgu z tym będzie
ja wczoraj wyszłam po raz pierwszy bez Asi na 3 godziny, na parapetówkę do moich przyjaciół, którzy wprowadzili się osiedle obok. Nie powiem, fajne uczucie wyjść do ludzi i to bez dziecka ale też dziwnie się czułam. Natomiast nie bombardowałam meża telefonami, nawet nie pomyślałam o tym, jak byłam na imprezce

kretencja, a masz pomysł na fryzurę? ja też muszę coś z włosami zrobić, bo zapuściłam się strasznie, strach do ludzi wyjść

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:44   #4833
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
a tobie co?

kretencja- dobrze ci to zrobi. Zatesknisz

Do mnie jutro przyjezdzaja tescie a ja wychodze do miasta, na zakupy Tz w rozjazdach , siedze znow sama z malym,wiec mi to dobrze zrobi.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:45   #4834
mallinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
a ja tak pisze na raty bo jestem załamana u mojej corci w szpitalu wykryli wzmozone napiecie miesniowe do tego wszstkiego..
czuje sie rozbita i słaba..
trzeba codzic na rehabilitacje
ma moze któas z was znajomego z taka coroba nie moge wyszukac cwiczen q domu
nie martw się mojej siostry synek to ma, wcześnie wykryte i rozpoczęta rehabilitacja może wszystko wyeliminować u siostry wykryli dopiero jak Mały miał roczek i tu jest większy problem
na pewno cwiczenia przyniosą odpowiednie rezultaty. ale wszystko pokaże ci rehabilitant-zestaw ćwiczeń zmienia się co jakiś czas, na własną rękę ciężko coś podpowiedzieć. Będzie dobrze

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:45   #4835
Patrycja_1708
Zadomowienie

my wlasnie ze spacerku wrocilismy, w koncu fajna pogoda sie u nas zrobiła

Weronisia a przystawiac jeszcze malego czy całkowicie juz nie dawac cyca???
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:51   #4836
sereniti
Zakorzenienie

Artystka co jest? założę się ze ta stara klempa coś Ci nagadała
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 12:53   #4837
Donuś
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Jeśli chcesz radykalnie zatrzymać laktację to ja mam sprawdzony sposób. Robiłam tak po każdym moim dziecku.

Główkę kapusty pokroić na małe kawałki i zmiksować w mikserze na papkę (uwaga! Potwornie śmierdzi siarką)
Tą papkę nałożyć na każdą pierś niezbyt grubą warstwą. Na to nałożyć woreczek foliowy i na to stary stanik. Tak trzymać pół godziny. Powtarzać 3 razy dziennie.
Przeważnie wystarcza 2-3 dni, żeby pozbyć się pokarmu całkowicie.
Pamiętaj, że stanik, jak i koszulką którą ubierzesz będą później do wyrzucenia, bo kapusta robi plamy nie do sprania, a smród pozostaje nawet po praniu.
Aha! Może pierwszego dnia, gdy ten sposób jeszcze za słabo działa - będzie w piersiach pełno, to troszeczkę musisz odciągnąć. Ale dosłownie odrobinkę, byleby poczuć ulgę i piersi nie bolały.
Ja musiałam odciągać prawie 3 dni, bo piersi miałam jak kamienne balony. A po trzecim dniu miałam już spokój.
Dokładnie potwierdzam z tym ze ja nie miksowałam a rozbijałam tłuczkiem liscie kapusty i obkładałam sie nimi na noc.
Ja karmiłam piersia z dwóch piersi na raz i mała cały czas traciła na wadze wiec dokarmiałam mm jak juz zaczełam mala dokarmiac to mojego mleka było coraz mniej po miesiacu dostałam zapalenia i w wigilie wyladowałam w szpitalu... I na tym sie skonczyło moje karmienie miałam prawie 40 st goraczki wiec nie kazli mi małej przystawiac i mleko praktycznie samo zanikło sciagałam co dwa dni i obkładałam kapusta...

Cytat:
O szok! Jak ty to robisz? Kiedy zaczęłaś i jakim idziesz rytmem?
Ja schudłam 2 kg i jestem bardzo zadowolona, oby tak dalej. Idę rytmem 3/3, ale wczoraj w książce wyczytałam, że najlepsze rezultaty są na 5/5 i nie wiem teraz co zrobić, ale chyba przejdę na 5/5.
A przepisy wzięłam z wątku przepisowego, no i też w googlach szukałam. Wybrałam te, które mi odpowiadają, i wydrukowałam sobie.
Najbardziej brakuje mi pomysłów na wołowinę, więc jak masz coś ciekawego to daj znać
A jesteś na jakimś wątku Dukanek?
I ja sie zabieram za Dukana.. Ksiazke juz przeczytałam tylko nie wiem własnie jaki rytm potem wybrac wacham sie miedzy 3/3 albo 1/1...

A moge zaczac od 3/3 a potem przejsc na 1/1 ?

A i znalazłam takiego bloga z przepisami
http://dukan.blox.pl/html

Cytat:
a ja tak pisze na raty bo jestem załamana u mojej corci w szpitalu wykryli wzmozone napiecie miesniowe do tego wszstkiego..
uuu wspolczuje ale najwazniejsze ze wykryli i mozecie wczesnie zaczac cwiczenia i rehabilitacje ...

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
A ja wreszcie się zdecydowałam do fryzjera iść Nie ufam nikomu Ale mojej kuzynki koleżanka, która poleciła nam naszego ulubionego ginekologa, poleciła nam też fryzjera niedaleko mnie I w sobotę idę wreszcie zrobić porządek z włosami, razem z moją kuzynką Mam nadzieję, że się nie zawiodę. I że chłopaki jakoś sobie poradzą beze mnie Tak że muszę jutro w nocy ściągnąć trochę mleka dla mojego żarłoka, bo jak w 2 godziny się nie wyrobimy, to może być kiepsko
To będzie moje pierwsze wyjście z domu bez Ptysia, ciekawe, jak nam obojgu z tym będzie
Koniecznie nam pokaz fryzurke jak wrocisz

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość

A u nas cały czas spokojnie Czytam was na biezaco ale nie zawsze zdaze odpisac

uuu słysze mała dokoncze potem

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:00   #4838
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
a tobie co?

kretencja- dobrze ci to zrobi. Zatesknisz

Do mnie jutro przyjezdzaja tescie a ja wychodze do miasta, na zakupy Tz w rozjazdach , siedze znow sama z malym,wiec mi to dobrze zrobi.
dopiero co ze wsi ucieklam ze wzgledu na babke a ona tu przyjezdza i nie wiem po co-znowu mi cisnienie podnosic??Jeszcze wczoraj mialam problemy z mala bo kupy nie mogla zrobic i mam kryzys laktacyjny,a ona tu przyjezdza..Dla mnie to koniec swiata bo myslalam ze choc na dwa tygodnie bede miala spokoj

Wyprowadzam sie stad,bez kitu-spakuje dzisiaj swoje rzeczy i malej i pojade do swojej cioci nad morze,a oni niech mnie szukaja..a nie, ze mowia mi jak mam wychowywac wlasne dziecko i caly czas gadaja, ze ja glodze,a przeciez dzieci placza nie tylko z glodu..

---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
Artystka co jest? założę się ze ta stara klempa coś Ci nagadała
zwyzywala mnie ostatnio,ze mala ma kolke i ja jej na poduszce nie nosze tylko termofor do brzucha przykladam,wyzwala od ulicznic a potem nagadala sasiadom,ze ja mala glodze-sama sie odchudzam,jem suchy chleb i pije wode(co jest bzdura) wiec skad mala ma sie najadac moim pokarmem..I teraz ta krowa tu przyjezdza..

Ona mnie psychicznie wykonczy,naprawde: cry:zrobilam wielki blad,ze sie tu przeprowadzilam
Stary 2011-01-20, 13:07   #4839
sereniti
Zakorzenienie

tak myślałam - kurde ja bym tą starą małpę w obroty wzięła chętnie! jak tak można! masz rację uciekaj jak tylko masz taką możliwość przecież możesz stracić pokarm przez takie nerwy nie wspomnę już o tym jak Twoje zdenerwowanie odbija się na małej. strasznie Ci współczuję i wiem jak to jest bo miałam podobnie z teściową choć bez takich wyzwisk ale np. ze złapałam jej synka na dziecko itp - na szczęście tż zakazał jej się do mnie zbliżać i mam spokój
Stary 2011-01-20, 13:12   #4840
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez anulka3999 Pokaż wiadomość
Mój mały tez ma takiego krwiaczka n agłowie z prawej strony ale ja narazie nic z tym nie robie ani nie chce ponieważ on może sie utzrymac nawed do kilkunastu tygodni
dziewczyny mój mały też miał takie krwiaczki aż dwa bardziej tak na czubku głowy po bokach wyglądał jakby miał różki i one były naprawdę bardzo duże -mieliśmy zalecenie iść do chirurga - najpierw poszliśmy do takiej bardzo dobrej pani pediatry (która została już naszym lekarzem) i ona powiedziała, że nie ma sensu nic z tym robić bo to się wchłonie tylko trzeba cierpliwości - - a jakbyśmy chcieli to ściągać u chirurga to on to robi igłą -i niby ta igla czysta i sterylna ale to nigdy nie wiadomo a i główka to zawsze główka i trzeba uważać -więc czekaliśmy - i jeden krwiaczek już się całkiem wchłonął a drugi widać minimalnie - i my mamy takie zalecenie - żeby po upłynięciu określonego czasu zacząć glówkę masować po kąpieli i najpierw nasmarować oliwką -zaczynamy teraz w piątek - a masowanie po to bo po tych krwiaczkach mogą zostać takie zgrubienia ale już takie twarde nie takie jak był krwiaczek - u nas napewno z jednej strony takie jest i dlatego masowanie - a na ściąganie też byśmy się nie zdecydowali - lepiej poczekać
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:13   #4841
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
tak myślałam - kurde ja bym tą starą małpę w obroty wzięła chętnie! jak tak można! masz rację uciekaj jak tylko masz taką możliwość przecież możesz stracić pokarm przez takie nerwy nie wspomnę już o tym jak Twoje zdenerwowanie odbija się na małej. strasznie Ci współczuję i wiem jak to jest bo miałam podobnie z teściową choć bez takich wyzwisk ale np. ze złapałam jej synka na dziecko itp - na szczęście tż zakazał jej się do mnie zbliżać i mam spokój
tz jak jest to mnie broni,ale jak go nie ma to ona sobie pozwalaa teraz akurat jest w pracy..
Stary 2011-01-20, 13:15   #4842
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

hej laski
wybaczcie ale ja poprostu nie mam gdzie rak do wypoczynku wsadzic
zalatana jestem przy dwoch brzdacach non stop cos wypada tz pozno z pracy wraca ja latam i zalatwiam rozne sprawy mam nianie od czasu do czasu jak porzeba zostac z T chorym w domu gdy ja musze wyjsc z g. wiec tyle dobrego...
bo oczywiscie t. drugi tydzien chory!
na dodatek ma podejrzenie astmy po mnie wiec trwoznie zyje w ostatnich dniach ....

nie czytam was nawet dzis na moment weszlam i czytam ostatnia strone, rzucil mi sie temat RPT

WZMOZONE NAPIECIE zniknie u twego bobaska zobaczysz
pamietaj ze najwazniejszy jest dotyk rozmowa przytulanie i masaze po 3 mies. bedzie znacznie lepiej - poza tym na rehabilitacji pokazuja jak cw. z dzieckiem w domu - bylas juz na rehabilitacji???????????? ????/
jak ci nie pokazali wez wynajmij na 2 godz rehabilitanke do domou zaplacisz raz a ona ci na dz. pokaze co i jak - bo przez net trudno niektore cw. opisac :/

na poczatku jest trudno to przyjac ale opraca z dz. przez poczatkowe mies. wiele daje! i ciesz sie ze tak wczesnie to zauwazono i nie zbagatelizowano do gory glowa!

p.s. metoda wojty jest szybsza ale dz. przy niej dotkliwie placze na ogol - tyle ze dz. nic nie boli!!! nie przerazaj sie tym na rehabilitacji! dz. placze poniewaz nie lubi jak mu sie kaze lezec i robic to co ktos wymusza na jego cialku

poczytaj o metodzie Wojty (bodajze przez v sie pisze) i Bobath - to sa typowe cw. do napiec

i co wazne - dla kazdego dz. na ogol dobiera sie inne cw. w zaleznosci od strony wzmozonej, asymetri etc...
podsylam ci link:
http://www.urwis.pl/dzieci/201.html
jest takichinf wiele na neci poczytaj bedziesz spokojniejsza buzka!

Edytowane przez pelnia1980
Czas edycji: 2011-01-20 o 13:19
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:17   #4843
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
O szok! Jak ty to robisz? Kiedy zaczęłaś i jakim idziesz rytmem?
Ja schudłam 2 kg i jestem bardzo zadowolona, oby tak dalej. Idę rytmem 3/3, ale wczoraj w książce wyczytałam, że najlepsze rezultaty są na 5/5 i nie wiem teraz co zrobić, ale chyba przejdę na 5/5.
A przepisy wzięłam z wątku przepisowego, no i też w googlach szukałam. Wybrałam te, które mi odpowiadają, i wydrukowałam sobie.
Najbardziej brakuje mi pomysłów na wołowinę, więc jak masz coś ciekawego to daj znać
A jesteś na jakimś wątku Dukanek?
ja chcę schudnąć 12 kg ale mam słabosć.... słodycze
znacie jakies preparaty które hamuja łaknienie????

etid: dziewczyny można głosiki?
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...=66405&next=21

Edytowane przez JOANNA16
Czas edycji: 2011-01-20 o 13:19
JOANNA16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:24   #4844
kliwia
Zakorzenienie

moja ma krwiaczka na czubku glowy i na posladku - to sie nazywa uszczypniecie bociana. samo sie wchlonie. i na powiece ma dwie male kropki

zasnela sama w lozeczku, ale na brzuchu.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:32   #4845
rptrbj1978
Rozeznanie

dopiero wyszłam ze szpitalazdazyłam zadzwonic do rehabilitanta.
dzieki zainfo

Edytowane przez rptrbj1978
Czas edycji: 2011-01-20 o 14:43
rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:32   #4846
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Weronisia a przystawiac jeszcze malego czy całkowicie juz nie dawac cyca???
Patrycja to zależy już od ciebie jak szybko chcesz stracić pokarmi czy w ogóle chcesz jeszcze karmić itd.
Jeśli już podjęłaś decyzję o odstawieniu i chcesz skończyć z karmieniem całkowicie, to nie możesz już przystawiać małego do piersi, bo to pobudza laktację.
Musisz laktację zatrzymać a nie pobudzać. A więc nie karmić, a odciągać tylko kropelkę, żeby ulżyć, gdy piersi przez break karmienia zrobią się zbyt pełne i bolesne.
Najlepiej jest zrobić ciepły okład, wymasować, wycisnąć ręką ile dasz radę do uzyskania ulgi, a potem zrobić zimny okład, a najlepiej z zimnej kapusty.
Ja swoją zmiksowaną trzymałam w słoiku w lodówce, a więc gdy ją przykładałam do piersi to była lodowata.
Jak nie chce ci się miksować, to możesz tak jak pisze Donuś przykładać cały liść potłuczony tłuczkiem, tak żeby puścił sok. Ale tą metodą trwa to dłużej, bo uzyskujesz mniej soku, a to właśnie sok z kapusty zatrzymuje laktację. Dlatego ja miksowałam.

Natomiast jeśli jeszcze chcesz przystawiać małego do piersi, a laktację tylko zmniejszyć, to wtedy nie baw się w papkę z kapusty, a rób sobie okłady z liści gdy czujesz że pokarmu jest za dużo.
Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
I ja sie zabieram za Dukana.. Ksiazke juz przeczytałam tylko nie wiem własnie jaki rytm potem wybrac wacham sie miedzy 3/3 albo 1/1...

A moge zaczac od 3/3 a potem przejsc na 1/1 ?

A i znalazłam takiego bloga z przepisami
http://dukan.blox.pl/html
Ja też korzystam z tamtej stronki.
A tryb możesz zmienić do 3 razy w ciągu całej diety.
Ja chyba zmienię na 4/3 czyli 4 dni samych protein i 3 dni z warzywami, to mi zawsze wyjdą te same dni w tygodniu. Jedna kobietka tak robi od początku diety a jest już na III Fazie.
Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
ja chcę schudnąć 12 kg ale mam słabosć.... słodycze
znacie jakies preparaty które hamuja łaknienie????

etid: dziewczyny można głosiki?
https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...=66405&next=21
Joanna ja też miałam słabość do słodyczy, głównie do czekolady. Potrafiłam zjadać tabliczkę sama w ukryciu przed rodziną, co by się z nimi nie podzielić
Postanowień miałam mnóstwo, ale i tak ze słodyczami nie wygrywałam.
Dlatego musiałam psychicznie się nastawić na to co chcę osiągnąć i dlatego zaczęłam dietę i trzymam się jej każdego dnia.

Jak nie chcesz robić diety, to polecam Chrom - zatrzymuje pragnienie na słodkie, a jak kupisz z błonnikiem, to też zmniejsza apetyt.
Tylko, że na efekty trzeba trochę poczekać. Ja czekałam jakieś 2 tygodnie. Potem już mnie tak nie ciągnęło.
Chrom trzeba brać do 3 m-cy, ani dnia dłużej, bo potem jest szkodliwy. Potem trzeba zrobić rok przerwy.

Kretencja no no no Robisz postępy Sama bez dziecka, do fryzjera... no nie poznaję koleżanki

Ja jeszcze nie opuściłam Pascalka. Nie mam go z kim zostawić. Mąż od świtu do nocy jest w pracy. Rodzina 1200km stąd.
Raz zostawiałam Pascalka z córką na 20 minut, bo był najedzony i spał, a mi czegoś w kuchni zabrakło, więc pojechałam do sklepu. Zakupy zrobiłam jak burza

Artystka nie płacz. Przytulam Cię wirtualnie. Trzymaj się dzielnie.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2011-01-20 o 13:36
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:37   #4847
_paulinka2
Wtajemniczenie

my też musimy ćwiczyć bo lewe bioderko gorzej jest rozwinięte niż prawe

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:40   #4848
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:

Joanna ja też miałam słabość do słodyczy, głównie do czekolady. Potrafiłam zjadać tabliczkę sama w ukryciu przed rodziną, co by się z nimi nie podzielić
Postanowień miałam mnóstwo, ale i tak ze słodyczami nie wygrywałam.
Dlatego musiałam psychicznie się nastawić na to co chcę osiągnąć i dlatego zaczęłam dietę i trzymam się jej każdego dnia.

Jak nie chcesz robić diety, to polecam Chrom - zatrzymuje pragnienie na słodkie, a jak kupisz z błonnikiem, to też zmniejsza apetyt.
Tylko, że na efekty trzeba trochę poczekać. Ja czekałam jakieś 2 tygodnie. Potem już mnie tak nie ciągnęło.
Chrom trzeba brać do 3 m-cy, ani dnia dłużej, bo potem jest szkodliwy. Potem trzeba zrobić rok przerwy.
myślałam o diecie...
dukana albo soutch beach i nie wiem która lepsza...
aaale nie wiem czy wytrwam te poj...ne słodycze...
słabośc moja okropna
i czy mogłabym zastąpić chleb?
Stary 2011-01-20, 13:42   #4849
_paulinka2
Wtajemniczenie

artystka współczuję i podziwiam Cię że masz siłe

dbam o włosy

_paulinka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:43   #4850
rptrbj1978
Rozeznanie

ja jestem uzaleznioma od pieczywa i słodyczy

rptrbj1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:49   #4851
JOANNA16
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem uzaleznioma od pieczywa i słodyczy
no i chleb moja słabość tak samo
Stary 2011-01-20, 13:51   #4852
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JOANNA16 Pokaż wiadomość
myślałam o diecie...
dukana albo soutch beach i nie wiem która lepsza...
aaale nie wiem czy wytrwam te poj...ne słodycze...
słabośc moja okropna
i czy mogłabym zastąpić chleb?
No ja nie wyobrażałam sobie nie zjeść chrupiącej bułeczki na śniadanie
Ale jak tylko zaczęłam dietę, po prostu nie jem pieczywa.
Dieta Dukana jest bardzo sztywna i nie ma miejsca na kompromis: albo robisz tak jak on każe, albo nie zaczynaj tej diety wcale, bo efektów i tak nie będzie.

Ja pieczywo zastępuję plackami Dukana.
Piekę je codziennie wieczorem. Wychodzi po 9 sztuk na głowę (więcej nie wolno).
Daję mężowi do pracy, do tego np. robię pastę z makreli i jajek z jogurtem nat. i szczypiorkiem. Pycha! Albo daję mu twarożek wiejski chudy.
Ogólnie możliwości na tej diecie jest mnóstwo. Ale trzeba się na prawdę pilnować.
Ja z tym nie mam problemu, bo jak sobie już coś postanowię, to musi tak być
Bałam się o męża, bo wiadomo po robocie nieraz szli na piffko, pizzę czy kebaba... Ale ku mojemu zaskoczeniu mężuś trzyma się tak dzielnie jak ja. Kiedyś nie potrafił sobie ani kumplowi odmówić. A teraz zaparł się i trwa Schudł więcej ode mnie, a je to samo. Mi ubyło 2 kg, a jemu prawie 4kg.

Aha! A jak już mocno mnie ciągnie do słodyczy, to piję Sprite Zero, albo Colę Zero - są słodkie, a zero kalorii
Albo robię sobie twarożek 0% ze słodzikiem i też jest pycha.

Edytowane przez Weronisia
Czas edycji: 2011-01-20 o 13:53
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:51   #4853
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwianna1985 Pokaż wiadomość
dziewczynki, które brały już becikowe mam pytanie a propos oświadczenia lekarskiego o bycie pod opieką od 10go tygodnia, tam jest rozdzielone na trymestry a jak się było wcześniej u innego i potem u innego to od obydwu trzeba?czy obeszłyście to jakoś?>
to są stare druki (swoją drogą mogliby je zmienić...) teraz już nie ma wymogu pierwszej wizyty przed 10 tygodniem i 1 wizyty w każdym trymestrze - lekarz musi ci wpisać tylko 1 datę wizyty obojętnie z którego t.c.
Cytat:
rehabilitacja na pewno szybciutko przyniesie efekty - dobrze, że wykryli teraz bo wiadomo im wcześniej tym lepiej
Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
my też musimy ćwiczyć bo lewe bioderko gorzej jest rozwinięte niż prawe
też na pewno wszystko będzie ok

Artystka - współczuję ci tej babki nie macie możliwosci wynająć jakiegoś mieszkanka żeby nie mogła już do was wpadać jak do siebie?
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 13:52   #4854
Artystka23
Dragonfly

Cytat:
Napisane przez _paulinka2 Pokaż wiadomość
artystka współczuję i podziwiam Cię że masz siłe
nie mam juz sily,wlasnie przyszly
Stary 2011-01-20, 14:23   #4855
Anecka
Zakorzenienie

Artystka, jak mozesz to sie wyprowadz! Albo zmien zamki (no chyba ze to babki mieszkanie?) czy cos bo to juz normalnie masakra jest. Psychicznie sie wykonczysz a tego nie chcemy

My szukamy ortopedy dalej, co dzwonimy to nie sa od dzieci a mamy skierowanie bo cos rodzinny stwierdzil ze ma sztywne biodra (???)

Zaraz tz bedzie z matka, blee, juz mi sie cisnienie podnosi, ale moze godzine posiedzi i pojdzie.. OBY!

Aneckowo

metal gora - 06.02.2012
metal dol - 12.06.2012
Anecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:39   #4856
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, nie no, nie sama Z kuzynką. Ale to też coś, bo bardzo długo czułam się bezpiecznie w sumie tylko w towarzystwie męża lub Mamy. Więc to też będzie jakiś krok Ciekawa jestem jak sobie poradzą, bo dziś mały szaleje z jedzeniem Rano wołał o siódmej, potem o ósmej. Potem zrobił sobie przerwę do 11, a potem zaczął wołać o 12,30 i między tą 12,30 a 13,45 karmiłam go trzy razy, bo płakał ewidentnie z głodu Po tym ostatnim karmieniu zasnął w końcu, ciekawe, jak długo wytrzyma Muszę chłopakom chyba na sobotę zostawić dwie porcje mleczka

De

Artystka,
pewnie, że uciekaj jak możesz Co za głupia torba z tej babki

Aliszcze,
fryzurkę chcę taką jak ostatnio robiłam w wakacje, u mojej ulubionej fryzjerki. Taki bob krotki (do ucha) z mocno wycieniowanym tyłem Marzy mi się znowu na chłopaka ostrzyc, ale to na pewno zrobię u mojej zaufanej fryzjerki, jak już będę mogła do niej się wybrać (w innym mieście), bo bardzo krótkie włosy żeby dobrze wyglądały, to jednak wymagają świetnego strzyżenia. A ona nie dość, że jest naprawdę znakomitą fryzjerką, to jeszcze dobrze zna moją głowę i moje włosy i w mig rozumie, o co mi chodzi Więc z tym strzyżeniem się bardzo krótko zaczekam jeszcze pewnie do wiosny, jak się w końcu z małym wybierzemy do teściów

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2011-01-20 o 14:40
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 14:55   #4857
kliwia
Zakorzenienie

anecka idz do przychodni i sie tam spytaj,na pewno kogos wskaza.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:00   #4858
Patrycja_1708
Zadomowienie

Dziewczyny a czy slyszalyscie o przelewaniu wosku nad dzieckiem jesli jest płaczliwe i nie moze spokojnie zasnać? Powiem wam ze mi sie nie bardzo chcialo w to wierzyc ale maly dzien w dzientak wrzeszczał i nie spał wcale i przelalismy wieczorem i powiem wam ze dziecko jest nie do poznania. Zasypia bez problemu i od wczoraj nie ma zadnych krzyków. Wiec podejrzewam ze bylo za duzo ludzi u nas bo mały miał tydzien a mieszkanie bylo pelne gosci i pewnie albo ktos zauroczył albo mały sie czegos wystarszyl ze byl taki niespokojny. A czytalam o tym w necie i powiem wam ze duzo osob to przetestowało i podziałało.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-20, 15:07   #4859
sereniti
Zakorzenienie

nie wierze w takie rzeczy - za dużo osób owszem to mógł być powód. zauroczył - wybacz ale dla mnie to śmieszne!
Stary 2011-01-20, 15:16   #4860
De28
Wtajemniczenie

Dziewczyny,boli mnie lewa piers. Przystawiam malego ale on nie chce z niej pic a jest pelna. Przy brodawkach mam bolace zgrubienia. Wczesniej mialam pod pacha ale rozmasowalam i odciagalam i zeszlo. A teraz nie moge nawet odciagnac, co jest?

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy slyszalyscie o przelewaniu wosku nad dzieckiem jesli jest płaczliwe i nie moze spokojnie zasnać? Powiem wam ze mi sie nie bardzo chcialo w to wierzyc ale maly dzien w dzientak wrzeszczał i nie spał wcale i przelalismy wieczorem i powiem wam ze dziecko jest nie do poznania. Zasypia bez problemu i od wczoraj nie ma zadnych krzyków. Wiec podejrzewam ze bylo za duzo ludzi u nas bo mały miał tydzien a mieszkanie bylo pelne gosci i pew.nie albo ktos zauroczył albo mały sie czegos wystarszyl ze byl taki niespokojny. A czytalam o tym w necie i powiem wam ze duzo osob to przetestowało i podziałało.
Dla mnie to bujdy.Raczej ty w to uwierzylas,jestes spokojniejsza i maly to czuje.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości