|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Dragonfly
|
Dot.: Już Maluszki są wśrod nas i do boju ruszyć czas:) listopad-grudzień 2010
|
|
#4832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na 3 godziny, na parapetówkę do moich przyjaciół, którzy wprowadzili się osiedle obok. Nie powiem, fajne uczucie wyjść do ludzi i to bez dziecka ale też dziwnie się czułam. Natomiast nie bombardowałam meża telefonami, nawet nie pomyślałam o tym, jak byłam na imprezce![]() kretencja, a masz pomysł na fryzurę? ja też muszę coś z włosami zrobić, bo zapuściłam się strasznie, strach do ludzi wyjść
|
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
a tobie co?
kretencja- dobrze ci to zrobi. Zatesknisz ![]() Do mnie jutro przyjezdzaja tescie a ja wychodze do miasta, na zakupy Tz w rozjazdach , siedze znow sama z malym,wiec mi to dobrze zrobi.
|
|
|
|
#4834 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na pewno cwiczenia przyniosą odpowiednie rezultaty. ale wszystko pokaże ci rehabilitant-zestaw ćwiczeń zmienia się co jakiś czas, na własną rękę ciężko coś podpowiedzieć. Będzie dobrze
|
|
#4835 |
|
Zadomowienie
|
my wlasnie ze spacerku wrocilismy, w koncu fajna pogoda sie u nas zrobiła
![]() Weronisia a przystawiac jeszcze malego czy całkowicie juz nie dawac cyca??? |
|
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Artystka co jest? założę się ze ta stara klempa coś Ci nagadała
|
|
|
|
#4837 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja karmiłam piersia z dwóch piersi na raz i mała cały czas traciła na wadze wiec dokarmiałam mm jak juz zaczełam mala dokarmiac to mojego mleka było coraz mniej po miesiacu dostałam zapalenia i w wigilie wyladowałam w szpitalu... I na tym sie skonczyło moje karmienie miałam prawie 40 st goraczki wiec nie kazli mi małej przystawiac i mleko praktycznie samo zanikło sciagałam co dwa dni i obkładałam kapusta... Cytat:
A moge zaczac od 3/3 a potem przejsc na 1/1 ? A i znalazłam takiego bloga z przepisami http://dukan.blox.pl/html Cytat:
Cytat:
![]() A u nas cały czas spokojnie Czytam was na biezaco ale nie zawsze zdaze odpisac ![]() uuu słysze mała dokoncze potem
|
||||
|
|
|
#4838 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
Wyprowadzam sie stad,bez kitu-spakuje dzisiaj swoje rzeczy i malej i pojade do swojej cioci nad morze,a oni niech mnie szukaja..a nie, ze mowia mi jak mam wychowywac wlasne dziecko i caly czas gadaja, ze ja glodze,a przeciez dzieci placza nie tylko z glodu.. ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- zwyzywala mnie ostatnio,ze mala ma kolke i ja jej na poduszce nie nosze tylko termofor do brzucha przykladam,wyzwala od ulicznic a potem nagadala sasiadom,ze ja mala glodze-sama sie odchudzam,jem suchy chleb i pije wode(co jest bzdura) wiec skad mala ma sie najadac moim pokarmem..I teraz ta krowa tu przyjezdza.. Ona mnie psychicznie wykonczy,naprawde ![]()
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
tak myślałam - kurde ja bym tą starą małpę w obroty wzięła chętnie! jak tak można! masz rację uciekaj jak tylko masz taką możliwość przecież możesz stracić pokarm przez takie nerwy nie wspomnę już o tym jak Twoje zdenerwowanie odbija się na małej. strasznie Ci współczuję i wiem jak to jest bo miałam podobnie z teściową choć bez takich wyzwisk ale np. ze złapałam jej synka na dziecko itp - na szczęście tż zakazał jej się do mnie zbliżać i mam spokój
|
|
|
|
#4840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4841 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
a teraz akurat jest w pracy..
|
|
|
#4842 |
|
Zadomowienie
|
hej laski
wybaczcie ale ja poprostu nie mam gdzie rak do wypoczynku wsadzic ![]() zalatana jestem przy dwoch brzdacach non stop cos wypada tz pozno z pracy wraca ja latam i zalatwiam rozne sprawy mam nianie od czasu do czasu jak porzeba zostac z T chorym w domu gdy ja musze wyjsc z g. wiec tyle dobrego... bo oczywiscie t. drugi tydzien chory! na dodatek ma podejrzenie astmy po mnie wiec trwoznie zyje w ostatnich dniach .... nie czytam was nawet dzis na moment weszlam i czytam ostatnia strone, rzucil mi sie temat RPT WZMOZONE NAPIECIE zniknie u twego bobaska zobaczysz ![]() pamietaj ze najwazniejszy jest dotyk rozmowa przytulanie i masaze po 3 mies. bedzie znacznie lepiej - poza tym na rehabilitacji pokazuja jak cw. z dzieckiem w domu - bylas juz na rehabilitacji???????????? ????/ jak ci nie pokazali wez wynajmij na 2 godz rehabilitanke do domou zaplacisz raz a ona ci na dz. pokaze co i jak - bo przez net trudno niektore cw. opisac :/ na poczatku jest trudno to przyjac ale opraca z dz. przez poczatkowe mies. wiele daje! i ciesz sie ze tak wczesnie to zauwazono i nie zbagatelizowano do gory glowa!p.s. metoda wojty jest szybsza ale dz. przy niej dotkliwie placze na ogol - tyle ze dz. nic nie boli!!! nie przerazaj sie tym na rehabilitacji! dz. placze poniewaz nie lubi jak mu sie kaze lezec i robic to co ktos wymusza na jego cialku ![]() poczytaj o metodzie Wojty (bodajze przez v sie pisze) i Bobath - to sa typowe cw. do napiec ![]() i co wazne - dla kazdego dz. na ogol dobiera sie inne cw. w zaleznosci od strony wzmozonej, asymetri etc... podsylam ci link: http://www.urwis.pl/dzieci/201.html jest takichinf wiele na neci poczytaj bedziesz spokojniejsza buzka!
Edytowane przez pelnia1980 Czas edycji: 2011-01-20 o 13:19 |
|
|
|
#4843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() znacie jakies preparaty które hamuja łaknienie???? etid: dziewczyny można głosiki? ![]() https://wizaz.pl/akcje/rossmann/ross...=66405&next=21 Edytowane przez JOANNA16 Czas edycji: 2011-01-20 o 13:19 |
|
|
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
moja ma krwiaczka na czubku glowy i na posladku - to sie nazywa uszczypniecie bociana. samo sie wchlonie. i na powiece ma dwie male kropki
zasnela sama w lozeczku, ale na brzuchu. |
|
|
|
#4845 |
|
Rozeznanie
|
dopiero wyszłam ze szpitalazdazyłam zadzwonic do rehabilitanta.
dzieki zainfo
Edytowane przez rptrbj1978 Czas edycji: 2011-01-20 o 14:43 |
|
|
|
#4846 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli już podjęłaś decyzję o odstawieniu i chcesz skończyć z karmieniem całkowicie, to nie możesz już przystawiać małego do piersi, bo to pobudza laktację. Musisz laktację zatrzymać a nie pobudzać. A więc nie karmić, a odciągać tylko kropelkę, żeby ulżyć, gdy piersi przez break karmienia zrobią się zbyt pełne i bolesne. Najlepiej jest zrobić ciepły okład, wymasować, wycisnąć ręką ile dasz radę do uzyskania ulgi, a potem zrobić zimny okład, a najlepiej z zimnej kapusty. Ja swoją zmiksowaną trzymałam w słoiku w lodówce, a więc gdy ją przykładałam do piersi to była lodowata. Jak nie chce ci się miksować, to możesz tak jak pisze Donuś przykładać cały liść potłuczony tłuczkiem, tak żeby puścił sok. Ale tą metodą trwa to dłużej, bo uzyskujesz mniej soku, a to właśnie sok z kapusty zatrzymuje laktację. Dlatego ja miksowałam. Natomiast jeśli jeszcze chcesz przystawiać małego do piersi, a laktację tylko zmniejszyć, to wtedy nie baw się w papkę z kapusty, a rób sobie okłady z liści gdy czujesz że pokarmu jest za dużo. Cytat:
A tryb możesz zmienić do 3 razy w ciągu całej diety. Ja chyba zmienię na 4/3 czyli 4 dni samych protein i 3 dni z warzywami, to mi zawsze wyjdą te same dni w tygodniu. Jedna kobietka tak robi od początku diety a jest już na III Fazie. Cytat:
![]() Postanowień miałam mnóstwo, ale i tak ze słodyczami nie wygrywałam. Dlatego musiałam psychicznie się nastawić na to co chcę osiągnąć i dlatego zaczęłam dietę i trzymam się jej każdego dnia. Jak nie chcesz robić diety, to polecam Chrom - zatrzymuje pragnienie na słodkie, a jak kupisz z błonnikiem, to też zmniejsza apetyt. Tylko, że na efekty trzeba trochę poczekać. Ja czekałam jakieś 2 tygodnie. Potem już mnie tak nie ciągnęło. Chrom trzeba brać do 3 m-cy, ani dnia dłużej, bo potem jest szkodliwy. Potem trzeba zrobić rok przerwy. Kretencja no no no Robisz postępy Sama bez dziecka, do fryzjera... no nie poznaję koleżanki ![]() Ja jeszcze nie opuściłam Pascalka. Nie mam go z kim zostawić. Mąż od świtu do nocy jest w pracy. Rodzina 1200km stąd. Raz zostawiałam Pascalka z córką na 20 minut, bo był najedzony i spał, a mi czegoś w kuchni zabrakło, więc pojechałam do sklepu. Zakupy zrobiłam jak burza ![]() Artystka nie płacz. Przytulam Cię wirtualnie. Trzymaj się dzielnie. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-01-20 o 13:36 |
|||
|
|
|
#4847 |
|
Wtajemniczenie
|
my też musimy ćwiczyć bo lewe bioderko gorzej jest rozwinięte niż prawe
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dukana albo soutch beach i nie wiem która lepsza... aaale nie wiem czy wytrwam te poj...ne słodycze...słabośc moja okropna ![]() i czy mogłabym zastąpić chleb? |
|
|
|
|
#4849 |
|
Wtajemniczenie
|
artystka współczuję i podziwiam Cię że masz siłe
|
|
|
|
#4850 |
|
Rozeznanie
|
ja jestem uzaleznioma od pieczywa i słodyczy
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
no
i chleb moja słabość tak samo
|
|
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jak tylko zaczęłam dietę, po prostu nie jem pieczywa. Dieta Dukana jest bardzo sztywna i nie ma miejsca na kompromis: albo robisz tak jak on każe, albo nie zaczynaj tej diety wcale, bo efektów i tak nie będzie. Ja pieczywo zastępuję plackami Dukana. Piekę je codziennie wieczorem. Wychodzi po 9 sztuk na głowę (więcej nie wolno). Daję mężowi do pracy, do tego np. robię pastę z makreli i jajek z jogurtem nat. i szczypiorkiem. Pycha! Albo daję mu twarożek wiejski chudy. Ogólnie możliwości na tej diecie jest mnóstwo. Ale trzeba się na prawdę pilnować. Ja z tym nie mam problemu, bo jak sobie już coś postanowię, to musi tak być Bałam się o męża, bo wiadomo po robocie nieraz szli na piffko, pizzę czy kebaba... Ale ku mojemu zaskoczeniu mężuś trzyma się tak dzielnie jak ja. Kiedyś nie potrafił sobie ani kumplowi odmówić. A teraz zaparł się i trwa Schudł więcej ode mnie, a je to samo. Mi ubyło 2 kg, a jemu prawie 4kg.Aha! A jak już mocno mnie ciągnie do słodyczy, to piję Sprite Zero, albo Colę Zero - są słodkie, a zero kalorii ![]() Albo robię sobie twarożek 0% ze słodzikiem i też jest pycha. Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-01-20 o 13:53 |
|
|
|
|
#4853 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Artystka - współczuję ci tej babki |
|||
|
|
|
#4854 |
|
Dragonfly
|
nie mam juz sily,wlasnie przyszly
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
Artystka, jak mozesz to sie wyprowadz! Albo zmien zamki (no chyba ze to babki mieszkanie?) czy cos bo to juz normalnie masakra jest. Psychicznie sie wykonczysz a tego nie chcemy
![]() My szukamy ortopedy dalej, co dzwonimy to nie sa od dzieci a mamy skierowanie bo cos rodzinny stwierdzil ze ma sztywne biodra (???) Zaraz tz bedzie z matka, blee, juz mi sie cisnienie podnosi, ale moze godzine posiedzi i pojdzie.. OBY!
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Weronisia, nie no, nie sama
Rano wołał o siódmej, potem o ósmej. Potem zrobił sobie przerwę do 11, a potem zaczął wołać o 12,30 i między tą 12,30 a 13,45 karmiłam go trzy razy, bo płakał ewidentnie z głodu Po tym ostatnim karmieniu zasnął w końcu, ciekawe, jak długo wytrzyma Muszę chłopakom chyba na sobotę zostawić dwie porcje mleczka ![]() De Artystka, pewnie, że uciekaj jak możesz ![]() Aliszcze, fryzurkę chcę taką jak ostatnio robiłam w wakacje, u mojej ulubionej fryzjerki. Taki bob krotki (do ucha) z mocno wycieniowanym tyłem i w mig rozumie, o co mi chodzi
RAZEM OD 5.03.2000. Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór ![]() TYMEK - 26.11.2010 Edytowane przez kretencja Czas edycji: 2011-01-20 o 14:40 |
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
anecka idz do przychodni i sie tam spytaj,na pewno kogos wskaza.
|
|
|
|
#4858 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny a czy slyszalyscie o przelewaniu wosku nad dzieckiem jesli jest płaczliwe i nie moze spokojnie zasnać? Powiem wam ze mi sie nie bardzo chcialo w to wierzyc ale maly dzien w dzientak wrzeszczał i nie spał wcale i przelalismy wieczorem i powiem wam ze dziecko jest nie do poznania. Zasypia bez problemu i od wczoraj nie ma zadnych krzyków. Wiec podejrzewam ze bylo za duzo ludzi u nas bo mały miał tydzien a mieszkanie bylo pelne gosci i pewnie albo ktos zauroczył albo mały sie czegos wystarszyl ze byl taki niespokojny. A czytalam o tym w necie i powiem wam ze duzo osob to przetestowało i podziałało.
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
nie wierze w takie rzeczy - za dużo osób owszem to mógł być powód. zauroczył - wybacz ale dla mnie to śmieszne!
|
|
|
|
#4860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny,boli mnie lewa piers. Przystawiam malego ale on nie chce z niej pic a jest pelna. Przy brodawkach mam bolace zgrubienia. Wczesniej mialam pod pacha ale rozmasowalam i odciagalam i zeszlo. A teraz nie moge nawet odciagnac, co jest?
---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Dla mnie to bujdy.Raczej ty w to uwierzylas,jestes spokojniejsza i maly to czuje.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:10.

na 3 godziny, na parapetówkę do moich przyjaciół, którzy wprowadzili się osiedle obok. Nie powiem, fajne uczucie wyjść do ludzi i to bez dziecka

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm