|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24438683]
A, no i dziękuję za życzenia, 8 miesięcy to nie w kij dmuchał Lusi za wczoraj 9 mcy gratuluję i Shadee za jutrzejsze 8 i Daniowo za wczorajsze 8 też [/QUOTE]Dziękujemy i wzajemnie gratulujemy ![]()
|
|
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
A gdzie jest ten groszek i kukurydza?
Ja dziś dałam krupniczek. ooo ale jej smakował! Wogole nie mogłam z Blanki. w tym stoliku z dupsami jest lusterko, dzis je chyba dopiero zauważyla iiii.. całowala je Narcyz. swoje odbicie w lustrze całować
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24438683]Jacieeeeeeee ale padnięta jestem
![]() Byłyśmy z córą i mamą moją na zakupach w ch, dorwałam 5-10-15, i mam: ogrodniczki cienkie letnie z długimi nogawkami, ogrodniczki z krótkimi, spodenki, rybaczki, 2pak body za całe 5zł i bluzeczkę z długim na wiosnę. Wydałam 65zł za tyle rzeczy. A w smyku za 10zł kupiłam zimowe butki, bo mi dziecię wyrosło. A koleżance dla dziecka w sumie w realu wzięłam za 100zł książki - i twarde (seria moje maleństwo i wiersze różne) i na potem normalne kartki, zabawek kompletnie tam nie było prawie, żenada. Poszłam do smyka i wzięłam jajca Kropki też mało co było, a jak coś, to drogie koszmarnie, i jeszcze 100zł mam, pojadę do auchan, oni tam mają francuskie zabawki, mało spotykane, to coś znajdę. Niech dziecko na potem ma. Książeczki wiem, że się przydadzą, bo koleżanka czytająca dziecku A, no i dziękuję za życzenia, 8 miesięcy to nie w kij dmuchał Lusi za wczoraj 9 mcy gratuluję i Shadee za jutrzejsze 8 i Daniowo za wczorajsze 8 też [/QUOTE]hmmm zazdroszczę zakupów ciuchowych,my narazie mamy,wyciągalam ostatnio,zapasy zgromadzone jeszcze w trakcie ciąży i w sie wszystko mam,body,spodenki, koszulki,bluzeczki rajtuzki,ale skocze do biedronki tez po rajstopki,no i jakies fajne dzinsy chlopakowi na wiosne kupię ![]() co do ksiazek w tesco sa promcje,wyprzedaja rozne w twardych oprawach bajki za 19,90 ale nie mialam nawet wczoraj czasu sie przyjzec.... i chyba gdzies Agatke pominelam w zyczeniach,oczywiscie juz sie poprawiamy i zyczymy wsystkiego naj i bezbolesnych zęboli i zero przygod z lekarzami w przyszlych miesięcznicach ![]() Cytat:
dalam dzis chrupka kukurydzianego,ale nie chcial jesc,bawil sie nim a jak sprobowal do paszczy to sie mocno skrzywił,tak samo 3 dni temu ugotowalam mu kisielek na bobofrucie,no i sama zjadłam bo zamknoł buzie po pierwszym kęsie....
|
|
#4834 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
tyle, że Tymek od kilku dni nie chce obiadku, tylko deserek zjada, a reszta jak u Was- rano mleko, w południe mleko i wieczorem kaszka.
|
|
|
|
|
#4835 |
|
Konto usunięte
|
Dziękujemy
Dilayla, 19,90zł za twarde książeczki to sporo, w realu są tańsze. A ciuszki - ja miałam większość do 74 rozmiaru, a na wiosnę/lato to 80 spokojnie będzie, młoda długa jest ), 2 pary krótkich ogrodniczek i jedne długie ogrodniczki. Do tego mam jakieś podkoszulki, nie wiem ile, ale sporo, gł. ciuchlandowe, i bodziaki jakieś. Też nie wiem ile krótkich, ile dlugich, muszę sprawdzić. Bluzek mało z długim, może 3 mam, ze 2 bluzy, sweterka żadnego, ale to zrobię, to szczegół. Kurteczkę przejściową mam - a nie wiem, czy na lato kupować coś nieprzemakalnego, czy nie ma sensu?
|
|
|
|
#4836 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ola smacznie wcina. ![]() A, fajną masz podłogę, naturalna deska? Cytat:
|
||
|
|
|
#4837 |
|
Konto usunięte
|
Ja się bałam, że Agata nie będzie grudek chciała, bo 2 pierwsze razy pluła, ale teraz bez problemu wcina - czy to ryż, czy biszkopt, czy banan, pomarańcze, inne grudki - zjada.
A dzisiaj dostała starte jabłko i niestety po nim krostki wokół ust. Czyli sloiczkowe są ok, a surowe beee. |
|
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluję wszystkich miesięcznic
![]() dzieciaczki ze zdjęć jak zwykle cudne u nas tak sobie. z nosa zaczęło Ewci lecieć, ale wczorajsza nocka ok. wybudzenia tylko na jedzonko i jedno z krzykiem, wzięłam na ręce, odbiła i padła ![]() o ile wczoraj fajną zabawą było to, że jej wyciągam gluty fridą, o tyle dziś już niechęć, uciekanie głową, a w końcu płacz. przy nasivinie już wielki ryk. ![]() w czasie ferii pracuję inaczej - dziś byłam w pracy po południu, Ewcia poszła z babcią na spacer i wyspała się w wózku prawie 2h, po czym wróciły i jeszcze w domu pospała. babcia ma jakieś dobre fluidy - nam się dzieć zawsze wybudza jak tylko drzwi się otworzą. a ja dalej jakaś podziębiona, siły nie mam na nic, chęci też nie. |
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24441313] Tymek też odmawia grudek w jedzeniu. ![]() Ola smacznie wcina. ![]() A, fajną masz podłogę, naturalna deska? Szczerze to nie wiem.Ale chyba tak bo to na zewnątrz jest. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24441695]Ja się bałam, że Agata nie będzie grudek chciała, bo 2 pierwsze razy pluła, ale teraz bez problemu wcina - czy to ryż, czy biszkopt, czy banan, pomarańcze, inne grudki - zjada. A dzisiaj dostała starte jabłko i niestety po nim krostki wokół ust. Czyli sloiczkowe są ok, a surowe beee.[/QUOTE] No wąłśnie,ze Olci je biszkopty,chrupki, banany a dziś nie bardzo.Myślę,że poprostu jej to nie smakowało. |
|
|
|
|
#4840 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dostaliśmy Dicoflor jak Luiza brała antybiotyk po szpitalu. Ależ on ma śliczne, duże oczy Cytat:
Cytat:
Cytat:
Luiza znowu poszła spać dopiero przed 22 Już mnie zaczęła wkurzać.Wychodzi jej prawa jedynka, widać już ją. Młoda nie pozwalała dzisiaj zajrzeć sobie do buzi. Zobaczyłam przypadkiem jak ziewała ![]() Wczoraj wieczorem pokazywałam młodej gdzie jest misio na jej podusi i dzisiaj pytam się, a ona mi pokazała ![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- edzia, pytałaś na jakim soku robiłam kisiel - na Fortunie bananowej ![]() Luiza tez nie ma problemu z grudkami w jedzeniu. Moje dzieci
http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-01-17 o 22:41 |
||||||
|
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:za misia.A Łukasz jaki przystojniacha.Ma już narzeczoną?Może zeswatamy go z moją Natalka ![]() U nas raczkowanie wygląda tak: http://www.youtube.com/watch?v=QJkJeXkC10Q |
|
|
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ola fajnie raczkuje, jak Lusia ![]() Jest może któraś z Was na Facebooku?? Bo założyłam sobie tam konto, ale nie można znależć nikogo po nicach
|
|
#4843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4844 |
|
Rozeznanie
|
kobitki, szybko, bo padam na twarz...
GRATKI za miesiecznice klask i:, jej juz blizej roczku niz dalej,Darianko Ola super siedzi!! moj Stefek pomyka na czworakach jak stary, ale siedzi jeszcze nie pewnie Margo zdrowka zycze dla ciebie i Ewuni Dilayla Adas ma sliczne oczka Stefek tez nie toleruje grudek, wiec dalej jemy gladkie obiadki a mleka i kaszek tyle wciaga Stefus teraz, ze juz przestalam liczyc, cala butla za kazdym razem (do 5 razy czasem )Araczki jesli chodzi o przedszkola tutaj sklada sie formularze do komuny ktora ci pasuje a potem juz panstwo wybiera przedszkole, w ktorym sa wolne miejsca aczkolwiek w swoim søknadzie zaznaczasz, ktore zlobki sa priorytetem Dzis wymienilam sie z jedna Norwezka na ciuszki, Stefus dostal male goretexowe butki, kombinezon z lego do przedszkola, bodziaki, sliczny szlafroczek, dwie cieple bluzy, dwie pizamki i jeszcze pare bajerkow, wszytsko w bardzo dobrym stanie, ja dalam jej sporo ciuszkow po Stefciu dla jej siostry, ktora rodzi w marcu
Każdy dzieciaczek jest indywidualnością i idzie swoim rytmem. Zaakceptuj to i ciesz się każdym dniem. Nie warto szukać problemów na siłę. http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png 62-61-60-59-58-57-56-55-54-53 |
|
|
|
#4845 |
|
Rozeznanie
|
Witam wieczorową porą, tylko czemu tak tu pusto
Wielkie gratki dla: Agu, Ali, Adrianka za 8 m-cy Lusi za 9m-cy darianna ale super raczkuje i siedzi! bydgoś ja jestem w trakcie zakładania konta, dzieci przeurocze ok to wracam do łózka
|
|
#4846 |
|
Zadomowienie
|
Gratki za wszystkie nowe miesiączki
![]() Dzieciątka na wszystkich fotach śliczne szaja jakie ogrodniczki daj fota ja też ostatnio dorwałam dla młodej ogrodniczki w 5 10 15 za 30 zł - śliczne ![]() darianna widze że bawimy sie tymi samymi grzechotkami tzn nasze dzieci w tym ze nasza niebieska i raczej nie jest to hicior ![]() bydgoś jak spanie w łóżeczku .. u nas poezja nie chwale młodej bo jej nie wolno chwalic - natychmiast robi na odwrót ![]() ale pieknie usypia w łóżeczku . wczoraj była druga nocka - smoka dawałam tylko 2 razy mały sukces rano biore ją do siebie koło 6tej przytulam i pokimamy jeszcze do 7mej a pózniej głupotki ![]() moja jeszcze oczywiście nie raczkuje , ale zawsze tak sie powykreca i pokąbinuje że czesto dopadnie co chce przed kąpielą kłade ją w łazience ze wzgledów bezpieczenstwa na podłodze na dywaniku koło prysznica , ja w tym czasie napełniam wanienke - obok stoi taki mały pojemnik na jej brudne ciuszki i zawsze tak sie powykreca że złapie ten pojemnik i wysypie wszystko - a wczoraj dośc że wysypała to jeszcze włożyła sobie pojemnik na głowe szkoda że nie miałam aparatu . aż sie boje co ona bedzie kombinowac jak sie juz rozpedzi ![]() odnośnie rozpedzania , wczoraj kombinowała stojąc na czworaka i podsuneła pod siebie nóżki i przesuneła sie troszke do przodu szkoda że przy drugiej próbie zapomniała o rączkach i wylądowała buzią na podłodze ![]() ja chce juz wiosne wczoraj było juz tak wiosennie byliśmy 2,5 godziny na spacerze , nawet o teściów zachaczyłam - za to nogi wieczorem chciały mi z du... wyjśc
|
#4847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dane ewentualnie na priw ci przesle jesli jestes zainteresowana![]() u nas nocka w miare spokojna,zasnac znow nie moglam,pogoda zapowiada sie taka jak wczoraj,czyli po 1 drzemce smigamy na spacerek,mam pytanko,kupilam malemu kszke,ale nie spojrzalam,ze trzeba ja rozrabiac z mlekiem,no i jk rozrobie z woda to nic sie nie stanie?adus na piersi wiec mleka ma pod dostatkiem
|
|
#4848 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Świetne masz dzieci Dziękujemy za gratulacje i gratulujemy Shadee za dzisiaj Wiosnę też chcę, kilka dni ostatnich takich słonecznych, wiosennych, aż się rozmarzyłam. Wczoraj 23-24 to koszmar, malutka miała zatwardzenie i taki płacz, że hej... Idę sprzątać. A fotki zrobię i potem pokażę ciuszki. |
|
|
|
|
#4849 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny piękne zdjęcia, dzieciaczki już tyle potrafią. U nas na razie z raczkowaniem cisza, mimo, że potrafi stanąć do raczków, ale na tym koniec.
Też tak myślę jeszcze co trzeba by było dokupić na wiosnę/lato... Mamy w domu małe przemeblowanie, roboty po uszy a ja się jakoś zebrać nie umiem.
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Witam,
Ja dziś w nocy byłam niedobra matka i dałam małej butelkę zamiast piersi.Poszla spac dopiero po 22.00,wstawala co1,5h i w koncu sie wkurzyłam i dałam butelkę.Przespała ciągiem aż 3h. Wysłałam Ci PW. |
|
|
|
#4851 |
|
Zadomowienie
|
szaja - ja kupiłam takie jak na focie , z myślą o teraz i wiośnie - są super i na lekkiej podszewce , i chyba wiem jakie ty kupiłas - widziałam te cieniutkie
ładne ale jakoś nie mogłam sie zdecydowac.Darianna właśnie obejżałam filmik ,bo mi umknął- świetnie młoda sobie radzi i jak ładnie wraca do siadu ![]() A przypomniałam sobie jak pisałam swego czasu że zazdrościsz umiejetności Gabi i Twoja moment zebrała sie w sobie i ją przeskoczyła i nie tylko ją![]() Gabi wystartowała szybko z umiejetnosciami a teraz próbuje wszystkiego na raz , dlatego przystopowała nie może sie zdecydowac od czego by tu zacząc i czym zaskoczyc matke
|
#4852 | |||
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24440908]
Dilayla, 19,90zł za twarde książeczki to sporo, w realu są tańsze. A ciuszki - ja miałam większość do 74 rozmiaru, a na wiosnę/lato to 80 spokojnie będzie, młoda długa jest ), 2 pary krótkich ogrodniczek i jedne długie ogrodniczki. Do tego mam jakieś podkoszulki, nie wiem ile, ale sporo, gł. ciuchlandowe, i bodziaki jakieś. Też nie wiem ile krótkich, ile dlugich, muszę sprawdzić. Bluzek mało z długim, może 3 mam, ze 2 bluzy, sweterka żadnego, ale to zrobię, to szczegół. Kurteczkę przejściową mam - a nie wiem, czy na lato kupować coś nieprzemakalnego, czy nie ma sensu?[/QUOTE]Ja tez musze remanent zrobić. Ciagle je przekładam i ile czego ile mam i w końcu nie wiem ![]() Wiem że na lato mam niewiele, tylko 2 pary spodenek i kilka bluzeczek, bo nic ciekawego nie było. Planuje w lipcu na wyprzedażach coś kupić bo teraz kompletnie nic nie było Noo i nie mam żadnej sukieneczki ani spódniczki to trzeba kupić napewno. Ja taką kurteczkę mam.Taka cieniutka, sam materiał, kupiłam w 5 10 15 za 20 zł Bo w te lato miałam problem że takiej kurteczki nie miałam, więc kupilam na wiosnę/lato. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24441695]Ja się bałam, że Agata nie będzie grudek chciała, bo 2 pierwsze razy pluła, ale teraz bez problemu wcina - czy to ryż, czy biszkopt, czy banan, pomarańcze, inne grudki - zjada. A dzisiaj dostała starte jabłko i niestety po nim krostki wokół ust. Czyli sloiczkowe są ok, a surowe beee.[/QUOTE] U nas to samo. Na początku pluła, krztusiła sie, teraz je. Cytat:
![]() Oooo to idę zajrzeć do Blanki buzi ![]() Alee u nas teraz nawet dziąsełka nie spuchnięte teraz, i mniej śliny.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też mam na wiosne ogrodniczki z 5 10 15 z Dinem i do tego body i sweterek
|
|||
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne te ogrodniczki. Ja siedze na ebayu i co chwilę coś kupuje na lato dla Olci.Czasami jak są fajne przeceny w Tesco to też dokupie.Wczoraj np. kupiłam 4 koszulki z dł.rękawem za 2funty. Mam pytanie do piersiowych mam. Czy podajecie wit.D3 mimo,że podajecie kaszkę codziennie? Ja już od miesiąca nie dałam małej wit. i jakoś nie widze skutków ubocznych a mam jeszcze 2 opakowania wit. i nie wiem czy sie ich pozbyć czy dalej podawać. |
|
|
|
|
#4854 | ||
|
Konto usunięte
|
Jejku, Łukasz to już serio kawaler, jeszcze chwila, a zaczną się miłostki. ![]() Cytat:
![]() świetnie to Olci wychodzi, i siadanie- rewelacja!!! Cytat:
![]() Tymek od dwóch tygodni (nie zapeszając ) nie przewrócił się, fajnie nauczył się przechodzić z pozycji stojącej na siad, na raczki, na brzuszek, i jest ostrożniejszy niż Maksiu był, ![]() Naumiał się wstawać przy gładkich powierzchniach- przy ścianie, meblach bez uchwytów, kaloryferach. No i o ile nie śpi to non stop jest na nogach. Maksiu był dziś z moją mamą u dentystki na kontroli- ma wszystkie ząbki zdrowe, równe, bielutki, bez próchnicy. czy poprzestać na co półrocznych wizytach kontrolnych... Oczywiście dostał medal za odwagę, wszystkiemu poddał sie bez zająknięcia- nie wiem, po kim on to ma, my z TŻ-em zawsze byliśmy cykory zębowe.
|
||
|
|
|
#4855 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24448143]
Dziękujemy za gratulacje i gratulujemy Shadee za dzisiaj [/QUOTE] Dziękujemy raz jeszcze |
|
|
|
#4856 | |
|
Zadomowienie
|
Dzieeen do bry
![]() Bydgos, alez masz fajne dzieciaki Lukasz taki duzy, dobry brat ![]() Darianna, super mala raczkuje, coraz pewniej i fajnie siada. Brawa ![]() Shadee, wymiata, piekna dziewczynka i gratki za 8 miesiecy Lea, brawa dla Maksia za zdrowe zabki i dla mamy za swietna pielegnacje ![]() My may umowic Malvinke na wizyte do dentysty przed ukonczeniem roku. Cytat:
![]() Fajny deal zrobilyscie z wymiana ciuszkow ![]() ::: U nas ok. Wlasnie wrocilysmy z muzycznego kolka po miesiecznej przerwie. Zmienila sie nauczycielka i jakos slabiej bylo a Malvi to wogole jakas skrepowana byla, moze to taki wiek ![]() Oprocz tego szal mobilnosci. Mala jest wszedzie i chyba w tym samym czasie. Jakies wariactwo. Bawi sie az sie zasapie ale dalej walczy. Dzisiaj jedziemy kupic jej jakies klocki czy cus bo malo ja interesuja jej zabawki typu misie i inne srysie Moze sie choc na chwilke czyms zajmie.
|
|
#4857 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a z ymi zabawkami, to normalnie loteria... nigdy nie wiadomo, co dziecku podejdzie. Tymek aktualnie najbardziej lubi wszelkiego rodzaju drobnice- wiaderko z klamerkami, miskę z magnesami na lodówkę, klocki duplo, moje plastikowe bransoletki, i silikonowe foremki na mufinki też są fajne.
|
|
|
|
|
#4858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja podaje malej tak od pazdziernika do marca wg wskazan pediatry, jak jest duzo slonca to nie trzeba...
|
|
|
#4859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4860 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane po mojej tak dlugiej nieobecnosci, mam nadzieje, ze uda mi sie pomalu nadrobic czytanie i poogladac wasze malenstwa
Na wstepie wszystkiego najlepszego dla tych bobasków , które pokonczyly kolejne miesiace ![]() Jestem ciekawa jak sobie radzicie z nowymi postepami i potrzebami dzieciaków...ale o tym sobie poczytam w watku ![]() U nas wszystko wrócilo do normy, bo ostatnio ja i mój malzonek bylismy chorzy na jakis cholerny wirus grypy, bez goraczki, z wymiotami i biegunka...prawie caly tydzien. Dzieki Bogu, ze mala sie od nas nie zarazila, bo nie wiem jak bym sobie poradzila. Przez ten tydzien schudlam ponad 5kg i pomalu wracam do siebie i nabieram sil. A co chodzi o nasza niunie, to super rosnie, ma juz dwie dolne jedynki, które wyszly w grudniu. Na czworaka zasuwa szybciutko, a w lózeczku non stop sie podnosi i spaceruje sobie z konca do konca...jest bardzo silna , mysle, ze za okolo 1, 5 miesiaca zacznie chodzic, bo teraz biorac ja za raczki przebiera nózkami , ze hej... teraz ma juz 7 miesiecy i trzy tygodnie. Co chodzi o jedzenie, to nie mam z nia klopotów, je wszystko i lyzeczka, z butli tylko wode i soczek, cyc 3 razy dziennie, za tydzien zacznie jesc rybe..zobaczymy czy tez jej posmakuje ![]() Amelia nadal spi dwa razy dziennie , po 1-1,5 godz., kapiel zawsze o 20.30, kaszka i spanie...wieczorem zasypia sama, bo chyba bardzo zrelaksowana i zmeczona, budzi sie okolo 6 na cyca... w dzien natomiast róznie to bywa, czasami w wózku przy muzyce, czasami w lózeczku po 2-3 godzinnej zabawie, a czasami przytulona do mamusi.... Sliczne wasze dzieciaczki na fotkach i filmikach, i jakie duze juz ![]() Widze, ze juz kompletujecie ubranka na wiosne....ja równiez, mam juz kilka sukienek, bluzeczek, spodenek, itp, itd, wlasnie robie liste rzeczy, których mi brakuje aby nie kupic rzeczy które juz mam. Wiem, z tym razem nie przesadze z ciuszkami, bo mam duzo, których praktycznie Amelii nie zalozylam, bo wyrosla. Ah, i pochwale sie, ze 26 lutego wyjezdzamy na narty do Andorry, tzn. ja, tata, niunia i babcia Marysia, która do nas przylatyje na poczatku lutego na ponad miesiac ..i w koncu bede mogla wypróbowac nowe narty, które dostalam od córci i taty na urodziny. Zalaczam kilka fotek Amelii i do uslyszenia.Milego dnia zycze, a my zmykamy obiadek zjesc i na spacerek, bo pieknie swieci sloneczko.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:42.

Lusi za wczoraj 9 mcy gratuluję i Shadee za jutrzejsze 8
i Daniowo za wczorajsze 8 też
[/QUOTE]

tyle, że Tymek od kilku dni nie chce obiadku, tylko deserek zjada, a reszta jak u Was- rano mleko, w południe mleko i wieczorem kaszka.
), 2 pary krótkich ogrodniczek i jedne długie ogrodniczki. Do tego mam jakieś podkoszulki, nie wiem ile, ale sporo, gł. ciuchlandowe, i bodziaki jakieś. Też nie wiem ile krótkich, ile dlugich, muszę sprawdzić. Bluzek mało z długim, może 3 mam, ze 2 bluzy, sweterka żadnego, ale to zrobię, to szczegół. Kurteczkę przejściową mam - a nie wiem, czy na lato kupować coś nieprzemakalnego, czy nie ma sensu?

Oczywiście, że się pochwalę
??
klask i:za misia.

to trzeba kupić napewno.