Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-17, 19:54   #4831
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24438683]

A, no i dziękuję za życzenia, 8 miesięcy to nie w kij dmuchał Lusi za wczoraj 9 mcy gratuluję i Shadee za jutrzejsze 8 i Daniowo za wczorajsze 8 też [/QUOTE]

Dziękujemy i wzajemnie gratulujemy
Stary 2011-01-17, 19:55   #4832
kardashi
Zakorzenienie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

A gdzie jest ten groszek i kukurydza?

Ja dziś dałam krupniczek. ooo ale jej smakował!

Wogole nie mogłam z Blanki. w tym stoliku z dupsami jest lusterko, dzis je chyba dopiero zauważyla iiii.. całowala je
Narcyz. swoje odbicie w lustrze całować

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 20:32   #4833
Dilayla
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24438683]Jacieeeeeeee ale padnięta jestem

Byłyśmy z córą i mamą moją na zakupach w ch, dorwałam 5-10-15, i mam: ogrodniczki cienkie letnie z długimi nogawkami, ogrodniczki z krótkimi, spodenki, rybaczki, 2pak body za całe 5zł i bluzeczkę z długim na wiosnę. Wydałam 65zł za tyle rzeczy. A w smyku za 10zł kupiłam zimowe butki, bo mi dziecię wyrosło.

A koleżance dla dziecka w sumie w realu wzięłam za 100zł książki - i twarde (seria moje maleństwo i wiersze różne) i na potem normalne kartki, zabawek kompletnie tam nie było prawie, żenada. Poszłam do smyka i wzięłam jajca Kropki też mało co było, a jak coś, to drogie koszmarnie, i jeszcze 100zł mam, pojadę do auchan, oni tam mają francuskie zabawki, mało spotykane, to coś znajdę. Niech dziecko na potem ma. Książeczki wiem, że się przydadzą, bo koleżanka czytająca dziecku

A, no i dziękuję za życzenia, 8 miesięcy to nie w kij dmuchał Lusi za wczoraj 9 mcy gratuluję i Shadee za jutrzejsze 8 i Daniowo za wczorajsze 8 też [/QUOTE]

hmmm zazdroszczę zakupów ciuchowych,my narazie mamy,wyciągalam ostatnio,zapasy zgromadzone jeszcze w trakcie ciąży i w sie wszystko mam,body,spodenki, koszulki,bluzeczki rajtuzki,ale skocze do biedronki tez po rajstopki,no i jakies fajne dzinsy chlopakowi na wiosne kupię
co do ksiazek w tesco sa promcje,wyprzedaja rozne w twardych oprawach bajki za 19,90 ale nie mialam nawet wczoraj czasu sie przyjzec....
i chyba gdzies Agatke pominelam w zyczeniach,oczywiscie juz sie poprawiamy i zyczymy wsystkiego naj i bezbolesnych zęboli i zero przygod z lekarzami w przyszlych miesięcznicach

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość

Wogole nie mogłam z Blanki. w tym stoliku z dupsami jest lusterko, dzis je chyba dopiero zauważyla iiii.. całowala je
he he moj Adrian tez zakochany w swoim odbiciu,jak marudny bardzo to daje mu moje lusterko okrągłe wiec bezpieczne i uwielbia sie cieszyc do dzidzi w odbiciu...
dalam dzis chrupka kukurydzianego,ale nie chcial jesc,bawil sie nim a jak sprobowal do paszczy to sie mocno skrzywił,tak samo 3 dni temu ugotowalam mu kisielek na bobofrucie,no i sama zjadłambo zamknoł buzie po pierwszym kęsie....

Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 20:49   #4834
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Wiecie.. Ja się nie wyrabiam z posilkami dla Blanki w ciągu dnia
Rano ok 5-6 jest mleko, ok 11 kaszka, ok 15 obiad i owoców nie chce jeść, bo nie jest glodna. Dopiero jak idzie spać to ok 18 mleko wypija.
No i nie wiem gdzie jej te owocki wcisnąć
u nas ten sam problem, tyle, że Tymek od kilku dni nie chce obiadku, tylko deserek zjada, a reszta jak u Was- rano mleko, w południe mleko i wieczorem kaszka.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 20:51   #4835
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziękujemy

Dilayla, 19,90zł za twarde książeczki to sporo, w realu są tańsze. A ciuszki - ja miałam większość do 74 rozmiaru, a na wiosnę/lato to 80 spokojnie będzie, młoda długa jest Jutro muszę remanent zrobić wiem, że mam 4 pary spodenek, 2 pary spódniczek (ale jeansowe...), 2 pary rybaczek cienkich (a może: rybaczków ), 2 pary krótkich ogrodniczek i jedne długie ogrodniczki. Do tego mam jakieś podkoszulki, nie wiem ile, ale sporo, gł. ciuchlandowe, i bodziaki jakieś. Też nie wiem ile krótkich, ile dlugich, muszę sprawdzić. Bluzek mało z długim, może 3 mam, ze 2 bluzy, sweterka żadnego, ale to zrobię, to szczegół. Kurteczkę przejściową mam - a nie wiem, czy na lato kupować coś nieprzemakalnego, czy nie ma sensu?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 21:05   #4836
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
a tu adus zamiast gryzaka wybrał gruszkę

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Mysmy dziś sprobowali obiadku po 7mcu, w którym jest groszek i kukurydza.Pluła tym i nic nie zjadła.Nawet jak jej to zblendowałam.Za to pietka byla ok.
Tymek też odmawia grudek w jedzeniu.
Ola smacznie wcina.
A, fajną masz podłogę, naturalna deska?

Cytat:
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 21:17   #4837
Konto usunięte

Ja się bałam, że Agata nie będzie grudek chciała, bo 2 pierwsze razy pluła, ale teraz bez problemu wcina - czy to ryż, czy biszkopt, czy banan, pomarańcze, inne grudki - zjada.

A dzisiaj dostała starte jabłko i niestety po nim krostki wokół ust. Czyli sloiczkowe są ok, a surowe beee.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 22:06   #4838
margo80
Zakorzenienie

gratuluję wszystkich miesięcznic
dzieciaczki ze zdjęć jak zwykle cudne

u nas tak sobie. z nosa zaczęło Ewci lecieć, ale wczorajsza nocka ok. wybudzenia tylko na jedzonko i jedno z krzykiem, wzięłam na ręce, odbiła i padła

o ile wczoraj fajną zabawą było to, że jej wyciągam gluty fridą, o tyle dziś już niechęć, uciekanie głową, a w końcu płacz. przy nasivinie już wielki ryk.

w czasie ferii pracuję inaczej - dziś byłam w pracy po południu, Ewcia poszła z babcią na spacer i wyspała się w wózku prawie 2h, po czym wróciły i jeszcze w domu pospała. babcia ma jakieś dobre fluidy - nam się dzieć zawsze wybudza jak tylko drzwi się otworzą.

a ja dalej jakaś podziębiona, siły nie mam na nic, chęci też nie.

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 22:09   #4839
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:

Tutaj w uk są inne dania dla dzieci.Dziś akurat jedliśmy jakąs mieszankę warzyw z wieprzowinką.

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;24441313]

Tymek też odmawia grudek w jedzeniu.
Ola smacznie wcina.
A, fajną masz podłogę, naturalna deska?

[/QUOTE]

Szczerze to nie wiem.Ale chyba tak bo to na zewnątrz jest.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24441695]Ja się bałam, że Agata nie będzie grudek chciała, bo 2 pierwsze razy pluła, ale teraz bez problemu wcina - czy to ryż, czy biszkopt, czy banan, pomarańcze, inne grudki - zjada.

A dzisiaj dostała starte jabłko i niestety po nim krostki wokół ust. Czyli sloiczkowe są ok, a surowe beee.[/QUOTE]

No wąłśnie,ze Olci je biszkopty,chrupki, banany a dziś nie bardzo.Myślę,że poprostu jej to nie smakowało.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 22:23   #4840
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziękuję Bydgoś Oczywiście, że się pochwalę

Jutro tak wogóle kończymy 8 miesięcy, a moja babcia 80 będzie imprezka
Gdybym zapomniała jutro, to już dzisiaj gratuluję

Cytat:

Blanka opatentowała przenoszenie sobie czegoś z miejsca na miejsce jak raczkuje
Wklada sobie pod siebie i raczkuje i popycha to kolankami

Cytat:
Napisane przez Curly81 Pokaż wiadomość
Własnie zmierzyłam Alę po spaniu przeciągała się i lezała prosto z wyciągniętymi nogami i miała 72,5cm.Jak widać pielęgniary niedokładnie mierzą dzieci:/
Raz jak byliśmy na kontroli pielęgniara mierzyła Alę i mówi,że ma 66cm,ja mowie,że 2 mce temu miała 66cm,to przez 2 mce nic nie urosła...???Jeszcze raz ją zmierzyła szybko i mówi to 68cm ma.Jak widać nie przykładają się zbytnio do tegoOd dzisiaj sama mierzę ją.Dosuwam głowkę do ściany i jak się przeciąga mierzę do piętki.Lepiej niz na tej ich pseudomiarce na szybko.
Robię tak samo.

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość

jakie priobiotyki??

a tu adus zamiast gryzaka wybrał gruszkę
Dostaliśmy Dicoflor jak Luiza brała antybiotyk po szpitalu.

Ależ on ma śliczne, duże oczy

Cytat:
No jakieś takie ubrania czy cuś to też w rączkę. Ale dziś wcisnęła sobie zabawkę pod siebie i do przodu

Ja Blankę też sama mierzę
I też ma 72cm i trochę i wazyłam ją wczoraj, miała 7,850.

nooo i zaczęło sie.Blanka zaczęła sie puszczać

No a do tego znów krzyczy i placzę przez sen?
! Czemu?! Nie wiem o co chodzi z tym.
U nas tak jest od jakiegoś czasu i też nie wiem dlaczego?

Cytat:

Wiecie.. Ja się nie wyrabiam z posilkami dla Blanki w ciągu dnia
Rano ok 5-6 jest mleko, ok 11 kaszka, ok 15 obiad i owoców nie chce jeść, bo nie jest glodna. Dopiero jak idzie spać to ok 18 mleko wypija.
No i nie wiem gdzie jej te owocki wcisnąć
Między kaszką a obiadem nie wciśniesz? Ok 13?

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
gratuluję wszystkich miesięcznic
dzieciaczki ze zdjęć jak zwykle cudne

u nas tak sobie. z nosa zaczęło Ewci lecieć, ale wczorajsza nocka ok. wybudzenia tylko na jedzonko i jedno z krzykiem, wzięłam na ręce, odbiła i padła

o ile wczoraj fajną zabawą było to, że jej wyciągam gluty fridą, o tyle dziś już niechęć, uciekanie głową, a w końcu płacz. przy nasivinie już wielki ryk.

w czasie ferii pracuję inaczej - dziś byłam w pracy po południu, Ewcia poszła z babcią na spacer i wyspała się w wózku prawie 2h, po czym wróciły i jeszcze w domu pospała. babcia ma jakieś dobre fluidy - nam się dzieć zawsze wybudza jak tylko drzwi się otworzą.

a ja dalej jakaś podziębiona, siły nie mam na nic, chęci też nie.
Nie daj się. Zdrówka życzę

Luiza znowu poszła spać dopiero przed 22 Już mnie zaczęła wkurzać.
Wychodzi jej prawa jedynka, widać już ją. Młoda nie pozwalała dzisiaj zajrzeć sobie do buzi. Zobaczyłam przypadkiem jak ziewała

Wczoraj wieczorem pokazywałam młodej gdzie jest misio na jej podusi i dzisiaj pytam się, a ona mi pokazała I dawała buzi misiowi, tak jak Amelka edzi

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

edzia, pytałaś na jakim soku robiłam kisiel - na Fortunie bananowej

Luiza tez nie ma problemu z grudkami w jedzeniu.

Moje dzieci
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT0513.jpg (47,2 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PICT0521.jpg (64,2 KB, 58 załadowań)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.

Edytowane przez bydgoszczanka
Czas edycji: 2011-01-17 o 22:41
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 22:53   #4841
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość

Luiza znowu poszła spać dopiero przed 22 Już mnie zaczęła wkurzać.
Wychodzi jej prawa jedynka, widać już ją. Młoda nie pozwalała dzisiaj zajrzeć sobie do buzi. Zobaczyłam przypadkiem jak ziewała

Wczoraj wieczorem pokazywałam młodej gdzie jest misio na jej podusi i dzisiaj pytam się, a ona mi pokazała I dawała buzi misiowi, tak jak Amelka edzi

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ----------

edzia, pytałaś na jakim soku robiłam kisiel - na Fortunie bananowej

Luiza tez nie ma problemu z grudkami w jedzeniu.

Moje dzieci
klask i:za misia.
A Łukasz jaki przystojniacha.Ma już narzeczoną?Może zeswatamy go z moją Natalka

U nas raczkowanie wygląda tak:
http://www.youtube.com/watch?v=QJkJeXkC10Q

Stary 2011-01-17, 23:00   #4842
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:

Łuki jeszcze nikogo nie ma

Ola fajnie raczkuje, jak Lusia

Jest może któraś z Was na Facebooku?? Bo założyłam sobie tam konto, ale nie można znależć nikogo po nicach

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-17, 23:07   #4843
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:

Jest może któraś z Was na Facebooku?? Bo założyłam sobie tam konto, ale nie można znależć nikogo po nicach
Ja jestem..
Stary 2011-01-17, 23:30   #4844
justin18061976
Rozeznanie

kobitki, szybko, bo padam na twarz...
GRATKI za miesieczniceklask i:, jej juz blizej roczku niz dalej,
Darianko Ola super siedzi!! moj Stefek pomyka na czworakach jak stary, ale siedzi jeszcze nie pewnie
Margo zdrowka zycze dla ciebie i Ewuni
Dilayla Adas ma sliczne oczka
Stefek tez nie toleruje grudek, wiec dalej jemy gladkie obiadki
a mleka i kaszek tyle wciaga Stefus teraz, ze juz przestalam liczyc, cala butla za kazdym razem (do 5 razy czasem)
Araczki jesli chodzi o przedszkola tutaj sklada sie formularze do komuny ktora ci pasuje a potem juz panstwo wybiera przedszkole, w ktorym sa wolne miejsca aczkolwiek w swoim søknadzie zaznaczasz, ktore zlobki sa priorytetem
Dzis wymienilam sie z jedna Norwezka na ciuszki, Stefus dostal male goretexowe butki, kombinezon z lego do przedszkola, bodziaki, sliczny szlafroczek, dwie cieple bluzy, dwie pizamki i jeszcze pare bajerkow, wszytsko w bardzo dobrym stanie, ja dalam jej sporo ciuszkow po Stefciu dla jej siostry, ktora rodzi w marcu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 02:32   #4845
panna migotka
Rozeznanie

Witam wieczorową porą, tylko czemu tak tu pusto
Wielkie gratki dla:
Agu, Ali, Adrianka za 8 m-cy
Lusi za 9m-cy

darianna ale super raczkuje i siedzi! mój to leniuch w tym względzie
bydgoś ja jestem w trakcie zakładania konta, dzieci przeurocze w ogóle mnie to bardzo rozczula jak widzę jak rodzeństwo się sobą "opiekuje"

ok to wracam do łózka
Stary 2011-01-18, 08:49   #4846
Silpe
Zadomowienie

Gratki za wszystkie nowe miesiączki
Dzieciątka na wszystkich fotach śliczne
szaja jakie ogrodniczki daj fota ja też ostatnio dorwałam dla młodej ogrodniczki w 5 10 15 za 30 zł - śliczne
darianna widze że bawimy sie tymi samymi grzechotkami tzn nasze dzieci w tym ze nasza niebieska i raczej nie jest to hicior
bydgoś jak spanie w łóżeczku ..

u nas poezja nie chwale młodej bo jej nie wolno chwalic - natychmiast robi na odwrót
ale pieknie usypia w łóżeczku . wczoraj była druga nocka - smoka dawałam tylko 2 razy mały sukces rano biore ją do siebie koło 6tej przytulam i pokimamy jeszcze do 7mej a pózniej głupotki

moja jeszcze oczywiście nie raczkuje , ale zawsze tak sie powykreca i pokąbinuje że czesto dopadnie co chce przed kąpielą kłade ją w łazience ze wzgledów bezpieczenstwa na podłodze na dywaniku koło prysznica , ja w tym czasie napełniam wanienke - obok stoi taki mały pojemnik na jej brudne ciuszki i zawsze tak sie powykreca że złapie ten pojemnik i wysypie wszystko - a wczoraj dośc że wysypała to jeszcze włożyła sobie pojemnik na głowe szkoda że nie miałam aparatu .
aż sie boje co ona bedzie kombinowac jak sie juz rozpedzi
odnośnie rozpedzania , wczoraj kombinowała stojąc na czworaka i podsuneła pod siebie nóżki i przesuneła sie troszke do przodu szkoda że przy drugiej próbie zapomniała o rączkach i wylądowała buzią na podłodze

ja chce juz wiosne wczoraj było juz tak wiosennie byliśmy 2,5 godziny na spacerze , nawet o teściów zachaczyłam - za to nogi wieczorem chciały mi z du... wyjśc

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 09:20   #4847
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:

bydgos ja mam konto na facebooku dane ewentualnie na priw ci przesle jesli jestes zainteresowana
u nas nocka w miare spokojna,zasnac znow nie moglam,pogoda zapowiada sie taka jak wczoraj,czyli po 1 drzemce smigamy na spacerek,mam pytanko,kupilam malemu kszke,ale nie spojrzalam,ze trzeba ja rozrabiac z mlekiem,no i jk rozrobie z woda to nic sie nie stanie?adus na piersi wiec mleka ma pod dostatkiem

Stary 2011-01-18, 09:28   #4848
Konto usunięte

Cytat:

Świetnie, no i jak siedzi Ola pięknie! jestem pod wrażeniem

Cytat:

Moje dzieci
Świetne masz dzieci

Dziękujemy za gratulacje i gratulujemy Shadee za dzisiaj

Wiosnę też chcę, kilka dni ostatnich takich słonecznych, wiosennych, aż się rozmarzyłam.

Wczoraj 23-24 to koszmar, malutka miała zatwardzenie i taki płacz, że hej...

Idę sprzątać. A fotki zrobię i potem pokażę ciuszki.
Stary 2011-01-18, 09:47   #4849
kafuniax
Raczkowanie

Dziewczyny piękne zdjęcia, dzieciaczki już tyle potrafią. U nas na razie z raczkowaniem cisza, mimo, że potrafi stanąć do raczków, ale na tym koniec.
Też tak myślę jeszcze co trzeba by było dokupić na wiosnę/lato...

Mamy w domu małe przemeblowanie, roboty po uszy a ja się jakoś zebrać nie umiem.

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:05   #4850
Darianna25
Zakorzenienie

Witam,
Ja dziś w nocy byłam niedobra matka i dałam małej butelkę zamiast piersi.Poszla spac dopiero po 22.00,wstawala co1,5h i w koncu sie wkurzyłam i dałam butelkę.Przespała ciągiem aż 3h.

Cytat:

Wysłałam Ci PW.

Stary 2011-01-18, 10:10   #4851
Silpe
Zadomowienie

szaja - ja kupiłam takie jak na focie , z myślą o teraz i wiośnie - są super i na lekkiej podszewce , i chyba wiem jakie ty kupiłas - widziałam te cieniutkie ładne ale jakoś nie mogłam sie zdecydowac.

Darianna właśnie obejżałam filmik ,bo mi umknął- świetnie młoda sobie radzi i jak ładnie wraca do siadu
A przypomniałam sobie jak pisałam swego czasu że zazdrościsz umiejetności Gabi i Twoja moment zebrała sie w sobie i ją przeskoczyła i nie tylko ją
Gabi wystartowała szybko z umiejetnosciami a teraz próbuje wszystkiego na raz , dlatego przystopowała nie może sie zdecydowac od czego by tu zacząc i czym zaskoczyc matke
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1180015.jpg (35,9 KB, 32 załadowań)

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 10:48   #4852
kardashi
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24440908]
Dilayla, 19,90zł za twarde książeczki to sporo, w realu są tańsze. A ciuszki - ja miałam większość do 74 rozmiaru, a na wiosnę/lato to 80 spokojnie będzie, młoda długa jest Jutro muszę remanent zrobić wiem, że mam 4 pary spodenek, 2 pary spódniczek (ale jeansowe...), 2 pary rybaczek cienkich (a może: rybaczków ), 2 pary krótkich ogrodniczek i jedne długie ogrodniczki. Do tego mam jakieś podkoszulki, nie wiem ile, ale sporo, gł. ciuchlandowe, i bodziaki jakieś. Też nie wiem ile krótkich, ile dlugich, muszę sprawdzić. Bluzek mało z długim, może 3 mam, ze 2 bluzy, sweterka żadnego, ale to zrobię, to szczegół. Kurteczkę przejściową mam - a nie wiem, czy na lato kupować coś nieprzemakalnego, czy nie ma sensu?[/QUOTE]

Ja tez musze remanent zrobić. Ciagle je przekładam i ile czego ile mam i w końcu nie wiem
Wiem że na lato mam niewiele, tylko 2 pary spodenek i kilka bluzeczek, bo nic ciekawego nie było. Planuje w lipcu na wyprzedażach coś kupić bo teraz kompletnie nic nie było
Noo i nie mam żadnej sukieneczki ani spódniczki to trzeba kupić napewno.

Ja taką kurteczkę mam.Taka cieniutka, sam materiał, kupiłam w 5 10 15 za 20 zł
Bo w te lato miałam problem że takiej kurteczki nie miałam, więc kupilam na wiosnę/lato.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24441695]Ja się bałam, że Agata nie będzie grudek chciała, bo 2 pierwsze razy pluła, ale teraz bez problemu wcina - czy to ryż, czy biszkopt, czy banan, pomarańcze, inne grudki - zjada.

A dzisiaj dostała starte jabłko i niestety po nim krostki wokół ust. Czyli sloiczkowe są ok, a surowe beee.[/QUOTE]

U nas to samo. Na początku pluła, krztusiła sie, teraz je.

Cytat:

Między kaszką a obiadem nie wciśniesz? Ok 13?

Moje dzieci
Jak dam jej owoce ok 13 to nie zje obiadu

Oooo to idę zajrzeć do Blanki buzi

Alee u nas teraz nawet dziąsełka nie spuchnięte teraz, i mniej śliny..

Cytat:

Jaaa..

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
szaja - ja kupiłam takie jak na focie , z myślą o teraz i wiośnie - są super i na lekkiej podszewce , i chyba wiem jakie ty kupiłas - widziałam te cieniutkie ładne ale jakoś nie mogłam sie zdecydowac.

Darianna właśnie obejżałam filmik ,bo mi umknął- świetnie młoda sobie radzi i jak ładnie wraca do siadu
A przypomniałam sobie jak pisałam swego czasu że zazdrościsz umiejetności Gabi i Twoja moment zebrała sie w sobie i ją przeskoczyła i nie tylko ją
Gabi wystartowała szybko z umiejetnosciami a teraz próbuje wszystkiego na raz , dlatego przystopowała nie może sie zdecydowac od czego by tu zacząc i czym zaskoczyc matke
Alee fajne
Ja też mam na wiosne ogrodniczki z 5 10 15 z Dinem i do tego body i sweterek

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 11:28   #4853
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość

No pamiętam jak zazdrościłam wam osiągnięć.
Fajne te ogrodniczki.

Ja siedze na ebayu i co chwilę coś kupuje na lato dla Olci.Czasami jak są fajne przeceny w Tesco to też dokupie.Wczoraj np. kupiłam 4 koszulki z dł.rękawem za 2funty.

Mam pytanie do piersiowych mam.

Czy podajecie wit.D3 mimo,że podajecie kaszkę codziennie?
Ja już od miesiąca nie dałam małej wit. i jakoś nie widze skutków ubocznych a mam jeszcze 2 opakowania wit. i nie wiem czy sie ich pozbyć czy dalej podawać.

Stary 2011-01-18, 11:31   #4854
Konto usunięte

Cytat:
Moje dzieci
moja synowa ma bardzo fajną karnację.
Jejku, Łukasz to już serio kawaler, jeszcze chwila, a zaczną się miłostki.

Cytat:

świetnie to Olci wychodzi, i siadanie- rewelacja!!!

Cytat:
ja jestem.

Tymek od dwóch tygodni (nie zapeszając ) nie przewrócił się, fajnie nauczył się przechodzić z pozycji stojącej na siad, na raczki, na brzuszek, i jest ostrożniejszy niż Maksiu był, jak siada to powolutku tyłek do podłoża zbliża, uciesznie to wygląda.
Naumiał się wstawać przy gładkich powierzchniach- przy ścianie, meblach bez uchwytów, kaloryferach.
No i o ile nie śpi to non stop jest na nogach.

Maksiu był dziś z moją mamą u dentystki na kontroli- ma wszystkie ząbki zdrowe, równe, bielutki, bez próchnicy. Teraz zastanawiam się , czy mu te zębole zalakierować, czy poprzestać na co półrocznych wizytach kontrolnych... Oczywiście dostał medal za odwagę, wszystkiemu poddał sie bez zająknięcia- nie wiem, po kim on to ma, my z TŻ-em zawsze byliśmy cykory zębowe.
Stary 2011-01-18, 11:50   #4855
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;24448143]

Dziękujemy za gratulacje i gratulujemy Shadee za dzisiaj

[/QUOTE]

Dziękujemy raz jeszcze
Stary 2011-01-18, 11:50   #4856
araczki
Zadomowienie

Dzieeen do bry

Bydgos, alez masz fajne dzieciaki
Lukasz taki duzy, dobry brat

Darianna, super mala raczkuje, coraz pewniej i fajnie siada. Brawa

Shadee, wymiata, piekna dziewczynka i gratki za 8 miesiecy

Lea, brawa dla Maksia za zdrowe zabki i dla mamy za swietna pielegnacje
My may umowic Malvinke na wizyte do dentysty przed ukonczeniem roku.

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość
Araczki jesli chodzi o przedszkola tutaj sklada sie formularze do komuny ktora ci pasuje a potem juz panstwo wybiera przedszkole, w ktorym sa wolne miejsca aczkolwiek w swoim søknadzie zaznaczasz, ktore zlobki sa priorytetem
Dzis wymienilam sie z jedna Norwezka na ciuszki, Stefus dostal male goretexowe butki, kombinezon z lego do przedszkola, bodziaki, sliczny szlafroczek, dwie cieple bluzy, dwie pizamki i jeszcze pare bajerkow, wszytsko w bardzo dobrym stanie, ja dalam jej sporo ciuszkow po Stefciu dla jej siostry, ktora rodzi w marcu
to prawie tak samo jak u nas. Wiec sciskamy kciuki aby dostaly nasze maluchy miejsce tam gdzie nam pasuje

Fajny deal zrobilyscie z wymiana ciuszkow

:::
U nas ok. Wlasnie wrocilysmy z muzycznego kolka po miesiecznej przerwie. Zmienila sie nauczycielka i jakos slabiej bylo a Malvi to wogole jakas skrepowana byla, moze to taki wiek
Oprocz tego szal mobilnosci. Mala jest wszedzie i chyba w tym samym czasie. Jakies wariactwo. Bawi sie az sie zasapie ale dalej walczy.
Dzisiaj jedziemy kupic jej jakies klocki czy cus bo malo ja interesuja jej zabawki typu misie i inne srysie Moze sie choc na chwilke czyms zajmie.

körö körö kirkkoon
araczki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-18, 12:03   #4857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
Oprocz tego szal mobilnosci. Mala jest wszedzie i chyba w tym samym czasie. Jakies wariactwo. Bawi sie az sie zasapie ale dalej walczy.
Dzisiaj jedziemy kupic jej jakies klocki czy cus bo malo ja interesuja jej zabawki typu misie i inne srysie Moze sie choc na chwilke czyms zajmie.
araczki, byle do roczku....
a z ymi zabawkami, to normalnie loteria... nigdy nie wiadomo, co dziecku podejdzie. Tymek aktualnie najbardziej lubi wszelkiego rodzaju drobnice- wiaderko z klamerkami, miskę z magnesami na lodówkę, klocki duplo, moje plastikowe bransoletki, i silikonowe foremki na mufinki też są fajne.
Stary 2011-01-18, 12:25   #4858
marhalczar
Zadomowienie

Cytat:
Fajne te ogrodniczki.

Ja siedze na ebayu i co chwilę coś kupuje na lato dla Olci.Czasami jak są fajne przeceny w Tesco to też dokupie.Wczoraj np. kupiłam 4 koszulki z dł.rękawem za 2funty.

Ja już od miesiąca nie dałam małej wit. i jakoś nie widze skutków ubocznych a mam jeszcze 2 opakowania wit. i nie wiem czy sie ich pozbyć czy dalej podawać.
Witam,
Ja podaje malej tak od pazdziernika do marca wg wskazan pediatry, jak jest duzo slonca to nie trzeba...
Stary 2011-01-18, 12:36   #4859
Dilayla
Zadomowienie

Cytat:
Fajne te ogrodniczki.

ja mojemu nie daje poniekad zapominam,pozatym ja pije 15 kropel dziennie tej wit,wiec cos tam do pokarmu pewnie przenika,tak samo z tranem,ja łyżeczkę dziennie biorę ..hmmm w sumie ja tez musze ktoregos dnia usiasc i wyciagnac wszystkie ciuszki i pospisywac na kartce czego ile mam...a my dostalismy od bratowej piękne skórzae buciki raczej na wiosne bo teraz za duze,jak je mierzylam to maja tak ok 12,5cm ..i wiem ze nic nie wiem

Stary 2011-01-18, 13:14   #4860
marhalczar
Zadomowienie

Witajcie kochane po mojej tak dlugiej nieobecnosci, mam nadzieje, ze uda mi sie pomalu nadrobic czytanie i poogladac wasze malenstwa

Na wstepie wszystkiego najlepszego dla tych bobasków , które pokonczyly kolejne miesiace

Jestem ciekawa jak sobie radzicie z nowymi postepami i potrzebami dzieciaków...ale o tym sobie poczytam w watku

U nas wszystko wrócilo do normy, bo ostatnio ja i mój malzonek bylismy chorzy na jakis cholerny wirus grypy, bez goraczki, z wymiotami i biegunka...prawie caly tydzien. Dzieki Bogu, ze mala sie od nas nie zarazila, bo nie wiem jak bym sobie poradzila. Przez ten tydzien schudlam ponad 5kg i pomalu wracam do siebie i nabieram sil.

A co chodzi o nasza niunie, to super rosnie, ma juz dwie dolne jedynki, które wyszly w grudniu. Na czworaka zasuwa szybciutko, a w lózeczku non stop sie podnosi i spaceruje sobie z konca do konca...jest bardzo silna , mysle, ze za okolo 1, 5 miesiaca zacznie chodzic, bo teraz biorac ja za raczki przebiera nózkami , ze hej... teraz ma juz 7 miesiecy i trzy tygodnie.

Co chodzi o jedzenie, to nie mam z nia klopotów, je wszystko i lyzeczka, z butli tylko wode i soczek, cyc 3 razy dziennie, za tydzien zacznie jesc rybe..zobaczymy czy tez jej posmakuje
Amelia nadal spi dwa razy dziennie , po 1-1,5 godz., kapiel zawsze o 20.30, kaszka i spanie...wieczorem zasypia sama, bo chyba bardzo zrelaksowana i zmeczona, budzi sie okolo 6 na cyca... w dzien natomiast róznie to bywa, czasami w wózku przy muzyce, czasami w lózeczku po 2-3 godzinnej zabawie, a czasami przytulona do mamusi....

Sliczne wasze dzieciaczki na fotkach i filmikach, i jakie duze juz
Widze, ze juz kompletujecie ubranka na wiosne....ja równiez, mam juz kilka sukienek, bluzeczek, spodenek, itp, itd, wlasnie robie liste rzeczy, których mi brakuje aby nie kupic rzeczy które juz mam. Wiem, z tym razem nie przesadze z ciuszkami, bo mam duzo, których praktycznie Amelii nie zalozylam, bo wyrosla.

Ah, i pochwale sie, ze 26 lutego wyjezdzamy na narty do Andorry, tzn. ja, tata, niunia i babcia Marysia, która do nas przylatyje na poczatku lutego na ponad miesiac
..i w koncu bede mogla wypróbowac nowe narty, które dostalam od córci i taty na urodziny.

Zalaczam kilka fotek Amelii i do uslyszenia.Milego dnia zycze, a my zmykamy obiadek zjesc i na spacerek, bo pieknie swieci sloneczko.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03430.jpg (64,3 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03442.jpg (60,7 KB, 61 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03452.jpg (71,2 KB, 50 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03455.jpg (70,6 KB, 53 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości