![]() |
#4831 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Kawarnia - rozmowy (nie)kontrolowane
tu się muszę zgodzić z olką, czasem trzeba uszanować czyjeś poglądy
![]() jakie fajowe kawki ![]() Cytat:
![]() to jest temat rzeka: milion rzeczy przeciętny katolik robi które są niezgodne z jego religią ![]() co do emerytury, ja mam zamiar zacząć korzystać z pension scheme u mnie w pracy po powrocie. narazie nie korzystam, bo jakoś nigdy mnie to nie interesowało. lola, czemu chcecie ubezpieczyć się w polskiej firmie? czy oni wypłacają sumę ubezpieczenia bez względu na to czy zostaniesz w uk czy wrócisz do pl? bo ja czegoś takiego właśnie szukam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
juz juz tfu tfu tfu wypluwam com napisala Cytat:
wino i brendy tak mnie zakonserwuja, ze nie bede musiala siegac po takie drastyczne srodki pfffffffffffffff ![]() a tobie jak na chora osobe widze, ze humor swietnie dopisuje ![]() co do emerytur ....hym jestem optymistka ![]() to mam nadzieje ze: w koncu wygram w totka ze maz nadal bedzie mnie kochal i wspieral ![]() ze moje przyszle dzieci beda boagte ze .... mi manna z nieba spadnie ![]() *** xfactor ![]() ![]()
![]() |
#4833 |
Zadomowienie
|
To ja mam takie cos jak pisze Little_Ola.
Moje pieniadze sa inwestowane i co roku mam dodawany przynajmniej ten gwarantowany %, ale odkad mam polise zawsze bylo wiecej niz to minimum. Mamy dobrego doradce, ktory nam przenosi pieniadze do innych firm jak ktoras sie nie sprawdza. W wieku 55 lat moge wybrac 75% zaoszczedzonych pieniedzy, no i wypadku smierci cala kwota zostaje wyplacona mezowi/dzieciom. Moj TZ za to bedzie mial dobra emeryture. Z RAFu, prywatna i panstwowa.
#4834 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja sie zgodze z Kofcia, bo to zaden SV a niepisana regula ktora wywodzi sie z zabobonow, tak samo jak perly na slubie, zamkniete buty itp... jesli panna mloda prosi to bym uszanowala (moja psiapsiola przesadna, wiec nie ubralam) ale swiatopoglad sie mocno w polsce zmienil i malo kto sie juz tym przejmuje ![]() bea - milego pobytu!!! my tez po swietach lecimy bo zwariowali z cenami biletow ![]() Zdrowia chorym! i tym zdrowym tez profilkatycznie ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
a skad ja mam niby wiedziec jakie ktos ma poglady jesli np nie zaznaczy w zaproszeniu, ze sobie nie zyczy czarnych czy kremowych sukienek
![]() przeciez nie bede kazdej ciotki z osobna pytac czy to wypada czy nie ![]() Cytat:
a poza tym jak by ocenial podłóg tego, to 99% zdeklarownych katolikow nie powinno sie zaliczac jako "roman catholic" w ogole ![]()
Mad about Mad Men ![]() “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.” ― Albert Einstein Edytowane przez Kofika13 Czas edycji: 2011-12-01 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() były, były jaja. Do tej pory są ![]() Cytat:
![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-12-01 o 23:57 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o zabobony to powiem, ze nie wierzę i mnie nie interesują jako typowego mohera
![]() Perły na własnym ślubie nosiłam, nawet chciałam pierścionek zaręczynowy z perłą, ale TŻ wybrał coś innego ![]() O kwestii butów i kolorze sukienek nawet się nie zastanawiałam ![]() Chyba nawet nie miałam niczego pożyczonego wg zwyczaju, co skończyło się kłótnią z teściową (już w kościele), gdy usiłowała mi wcisnąć swoją srebrną biżuterię. Ja do takich rzeczy za bardzo wagi nie przywiązuję. Najważniejsze, że ktoś dobrze życzy, dobrze się bawi na przyjęciu/ weselu, nie gdacze, że za mało/za dużo jedzenia na stole, że kwiaty nie taki itp. itd. Raz na śłubie znajomych miałam czarną sukienkę z kremową wstawką. NIkt nie poczuł się urażony. Na innym miałam czerwoną i też było dobrze. ![]() Poza tym do czarnej sukienki można dobrać nie czarne dodatki i będzie pięknie ![]()
#4838 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sama mialam perly na slubie,a teraz jak sobie przyomne, to moje 2 kolezanki wystapily .... jedna w czerni,a druga w kremie ![]() Ja sobie place NHS Pension Scheme.
![]() |
#4839 |
Wtajemniczenie
|
olcia - ale jakiej inteligencji? niektorzy maja swoje upodobania i dopoki tego nie zaznacza to skad ma czlowiek wiedziec? niektorzy obrazaja sie za lilie jak dostana, a niektorzy je uwielbiaja (czesc wierzy ze to pogrzebowy kwiat) ja wiekszosci przesadow nie znalam az mnie nadgorliwi uswiadomili
![]() wiadomo ze nikt nie zalozy sukni slubnej jako gosc, ale co ma zrobic ktos jak panna mloda ubiera czerwien albo szarosci na swoj slub? maatra - oczywiscie ze sie z toba zgadzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ktos woli ryzykowac to juz jego sprawa ![]() Szarości- nei widziałam nigdy na ślubie (nie licząc cywilnych, bordowa? byłam- widziałam nie wyglądała ani ładnie ani ślubnie, a już na pewno się nie wyróżniała ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-12-01 o 23:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zadomowienie
|
Ja tam tez w zabobony nie wierze.
Zreszta co kraj to obyczaj-u nas czarno kot to pech a tu szczescie ![]() Olka kiedys jak juz pisalam mialam takie same podejscie, ze nie wypada bialej czy kremowej sukienki. Juz mi przeszlo. Sukienki sie roznia krojem od tej slubnej wiec panna mloda i tak sie wyroznia. Teraz panna mlodym to chyba wszystko jedno, a raczej wlasnie ciotki i babcie beda sobie mruczaly.
#4842 |
Wtajemniczenie
|
ola -ale ktos moze nie znac takiej zasady, nie kazdy wierzy/ zna. Ja nie wiedzialam o czarnym do momentu mojego slubu, bylam zdziwiona ze ktos sie zapytal. Wiec panna mloda nie moze oczekiwac tego ze ktos sie bedzie domyslal niedomyslnego.
Ja bylam juz na kilku slubach gdzie panna mloda nie miala bialej (ecru/kosc sloniowa nazywaj jak chcesz) sukni, i na jednym gdzie miala czerwona - wszystkie polskie sluby w Polsce. Niebieskie sa modne, golebi szary... A co z Panem Mlodym? w Polsce on wyglada jak kazdy inny gosc weselny, oprocz kwiatka w butonierce, morning suits zrobily sie popularne dopiero jakis czas temu.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale .... wg mnie to indywidulana sprawa goscia jak przychodzi ubrany na wesele.... a co jesli ktos nie ma nic innego w szafie a nie stac go aby kupic nowa kiecke? serio wolalabym miec czlowieka na swoim slubie niz to aby nie przyszedl bo nie moze sobie pozwolic na sukienke ktora przypadnie mlodej do gustu ![]() i serio inteligencja nie ma tu nic do rzeczy (ej) jak juz cos to moze ... moze wyczucie chwili... jednak tak jak juz pisalam, najwazniejsze aby sie dobrze bawic i wyjsc z wesela zadowolonym ![]()
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kofii rozbudowujesz i komplikujesz nam tutaj sprawe ![]() ![]() Jak ktoś nie ma sukienki w innym kolorze niż kremowy i czarny to niech przyjdzie w ........ spodniach ![]() ![]() a na poważnie... ja w zeszłym roku wylądowałam na weselu w jeansach i marynarce więc chyba złamałam wszystkie zasady ![]() ![]()
Jestem jak Marmite: albo się mnie kocha albo nienawidzi ![]() Edytowane przez olka_222 Czas edycji: 2011-12-01 o 21:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
no jak to jaki przesad
panna mloda wdowa szybko zostanie albo bedzie miala wielu kochankow ![]() a tak apropos swietosci i katolikow i w ogole tego wszytskiego http://www.gadu-gadu.pl/proboszcz-po...sie-na-obrazie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4846 |
Zakorzenienie
|
oj Olka... przemysl sobie te inteligencje
![]()
#4847 |
Wtajemniczenie
|
LOJ Przekupy!!!
![]() Ola, ty lepiej pochwal sie slubny ekwipunkiem bo mnie z lekka ominelo wybieranie sukni i juz nie wiem co masz! No i szlas na przymiarki - jak poszlo? ja sluchajcie mam schizofrenie, wszedzie widze robaki... ![]() TO... albo za duzo dzungli ogladam.... Kofa - x factor obejrzany? |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() tylko Melanie zdozylam zobaczyc i skroty calej reszty aaaa nie wiedzialam ze wieczor Michaela byl ![]() ty widzisz wszedzie robaki a ja widze wszedzie czekoladki albo wino ![]()
#4849 |
Zakorzenienie
|
gdzie ta zima do cholerey
juz mnie w****ja te cwierkajace ptaszki za oknem!!!
#4850 |
Zakorzenienie
|
![]() a ja dzis w 3 swetrach i kurtce w sklepie trzeslam sie z zimna i kupilam wielki szalik z wszyta czapka ![]()
#4851 |
Zadomowienie
|
U mnie dzisiaj zimno.Tylko 3 stopnie, a na dodatek zlapalma jakies przeziebienie. faszeruje sie tableciorami czego zazwyczaj nie robie. Ale ostatnie dwa dni w pracy nie mialam na nic sily, wiec sila wyzsza. Niby gpraczki nie mam, ale nos zatkany, gardlo mnie boli, migdaly spuchniete a najgorszy jest bol glowy. Na szczescie dziasiaj juz lepjiej no i wolne mam wiec sie wygrzewam
![]()
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kofiii ![]() ![]() Moze sobie padac w przyszlym tygodniu: jutro nie i basta. Co ci tak teskno do paniki na drogach, nie jezdzacych pociagow? brrrr
![]() |
#4853 |
Raczkowanie
|
Ja juz odliczam godziny do 5!!!! Dzis mam w sumie luzny dzien, bo nie ma recepcjonistki (urlop) i czesc dnia siedze na recepcji, no i oczywiscie nic nie robie i mam dostep do neta
![]() Tak poza tym to mam zaczeta prace, ale na szczescie mam na to duzo czasu wiec sobie bede powoli grzebac, az dzien zleci ![]() ![]()
#4854 |
Zakorzenienie
|
Weekendzik
![]() ![]() Kofcia, faktycznie humor mi dopisuje jak na chora ![]() Gdzie jestescie babsztyle? Za godzine dziecko klade spac, TZta dzis nie ma, towarzystwa na wieczor potrzebuje! ![]()
#4855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu chyba wszytskie sie w sowich duplach zaszyly albo robia zakupy swiateczne albo na lyzwach ![]() ja w sobote balowalam wiec przykro mi ale nie moglam cie wesprzec ![]() moze za tydzien ![]() teraz wybieramy sie po swiatelka na choinke a wieczorem zaprezentuje wam moja swiateczna dekoracje whoooooo
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
:d
#4857 |
Zakorzenienie
|
jej, juz Swieta!?
sliczna choinka Kofi ![]() podoba mi sie Twoja gwiazda.. wlasnie mi sie przypomnialo, ze w zeszlym roku nasza nie przetrzymala sezonu, musze cos fajnego kupic ![]() i z czego masz te koralikowe lancuchy?? wykonczona jestem... ze sprzatania zrobilo sie przemeblowanie... dom nadal wyglada jak po huraganie, caly tydzien bede doprowadzac to wszystko do porzadku ![]() ![]() dobranoc babki
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gwiazda nie przetrzymala czy choinka ![]() ja mam nadzieje, ze to prawda co ludzie pisza o naszej w swoich review ![]() poza tym, tez mam nadzieje, ze ten stojak z woda ktory byl drozszy ![]() a koralikowa lancuchy kupilam juz 2 lata temu w tikeju, a jakze ![]() ciesze sie z tej choinki, mieszkanie wyglada zupelnie inaczej ![]() dobranoc szperrrku i udanego tygodnia ![]()
![]() |
#4859 |
Zadomowienie
|
Kofika jak juz Ci pisalam, powinna sie utrzymac bardzo dlugo. Jak bedziesz miala caly czas wode w stojaku to nawet kolor powinna dlugo zachowac. Ja mam te co roku, i jak je wyrzucam po swietach to igly oprocz tego, ze suche (tzn traca ten zywy zielony kolor i nabieraja takiego bardziej wyblaklego- mam nadzieje, ze rozumiesz o co mi chodzi) to sie trzymaja drzewka. Tylko troszke opadaja ale to normalne.
Ja tez chce choinke ![]()
#4860 |
Zadomowienie
|
A u nas w tym roku choinki nie bedzie (tzn bedzie w PL, wiadomo), za to rano wpadl do Adasia - zgadnijcie kto???
![]() No oczywiscie, ze Mikolaj! ![]() Najwyrazniej Adas byl grzeczny (hmmm...). Dzisiaj ostatni odcinek Vampire Diares przed przerwa. Juz sobie naszykowalam prasowanie :P
Tu jestem- w mrokach ziemi i jestem- tam jeszcze. W szumie gwiazd, gdzie niecały w mgle bożej się mieszczę, Gdzie powietrze, drżąc ustnie, sny mówi i gra mi, I jestem jeszcze dalej poza tymi snami. (...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba, Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą. Edytowane przez Vedma Czas edycji: 2011-12-06 o 15:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:20.