|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj podam kawalek, przez siateczke dzisiaj znowu dostal jablko i bardzo ladnie jadl ![]()
![]() |
#4832 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: 2010 - Wrześniowo-październikowe mamy - ze wszystkim sobie świetnie radę damy c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paula-jak dostałaś paczuszkę z Nestle? ja w szpitalu wypełniałam jakieś tony ankiet i tylko nam paczka z HIPP przyszla martucha-Pat jak zwykle wymiata ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za miłe przywitanie
![]() Napisałam przed chwilą jednego posta, ale dostałam komunikat że poszło do moderatora i na razie go nie ma. Nic zakazanego tam nie pisałam ![]() No ja właśnie też tak bym miała - niby chustowanie mi się bardzo podoba ale jakbym to miała kilka razy dziennie wiązać... Mnie się nosidełka nie chce upinać a co dopiero chusta. Ja będę starać się nie dawać soczków ani herbatek - zamiast soczków owoce a do picia woda. |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Kalex ja w szpitalu nic nie wypelnialam, ale wypelnilam jakis czas po 4 miesiacu na stronach HiPP, Bobovita i Gerber (Nestle). I tylko ta jedna paczke dostalam
![]() Molina kazdy robi jak uwaza ![]()
#4835 |
Raczkowanie
|
Uff jednak nie mam bana. To idę z kolejnym pytaniem, bo właśnie się zastanawiam czy nie zabrać Małej do neurologa. Kiedy indziej nawet bym się nie zastanawiała, ale przez te latające wirusy 5 razy się zastanawiam zanim gdzieś wyjdę (zwłaszcza w kierunku służby zdrowia) - oprócz spacerów oczywiście.
No więc sprawa jest taka, że moja Mała za 2 tyg skończy 6 miesięcy a nadal nie przewraca się na brzuszek i generalnie nie cierpi leżeć na brzuszku. Dotąd cierpliwie czekałam, kładłam ją jak najczęściej ona wytrzymywała max 10 min. i w ryk. Pozycję ma dobrą - nie przewraca się głowę dźwiga ładnie, ale po chwili widzę że się męczy. No i teraz do tego doszło prostowanie nóżek. Tzn leżąc na plecach dźwiga główkę jakby do wstawania i wtedy prostuje i blokuje nóżki. A gdzieś wyczytałam, że to nie jest dobre. Czy wasze dzieciaczki też tak mają? Czy powinnam z tym biec do lekarza? W dodatku przestała gadać - tzn ćwiczy jakieś dziwne dźwięki ale tylko przy... robieniu kupki (po tym poznaję że coś się szykuje). Czy wasze dzieci miały jakąś przerwę w mówieniu zanim zaczęły prawdziwe gaworzenie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |||
Raczkowanie
|
witam
![]() muszę się pochwalić że wróciło dzisiaj moje grzeczne dzieciątko ![]() gratulacje ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nareszcie obczaiłam o co chodzi z tym wielocytowaniem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez gabi1985 Czas edycji: 2011-02-25 o 12:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |||||
Rozeznanie
|
Hejka
Nadgoniłam ![]() Cytat:
Mojej się raz katar przytrafił. Dwa razy dziennie psikałam euphorbium, w międzyczasie modą morską, no i w użyciu frida. Po 7 dniach przeszło Cytat:
![]() Cytat:
Za to moim problemem jest w co ubrać ją na dwór. Na przykład teraz na zewnątrz jest +13st C ale bez słońca. Więc na kombinezon raczej za ciepło. No to ubiorę kurteczkę a przykrywać jeszcze kocykiem? Ubierać dodatkowe spodenki? Tak jakoś nigdy nie jestem pewna ![]() Cytat:
(jak to człowiek łatwo się przyzwyczaja do luksusu jakim jest nieprzerwany sen) Cytat:
Ugotowałam wczoraj zupkę: marchew, pietruszka, ziemniaczek i brokuł + natka pietruszki. Jagoda wcinała aż jej się uszy trzęsły ![]() No i kupkę (a raczej kupsko!) po tym zrobiła takie, że słoiczkowe jedzenie nie ma co się równać ![]() No i zapomniałam: Marta brawa dla Pata. Siedzi jak stary :P Edytowane przez anilkadro Czas edycji: 2011-02-25 o 12:04 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Molina Ostatnio bylismy na rehalibitacji i powiedzieli nam, ze dzieci maja jeszcze czas na nauke przewracania sie z brzucha na plecy i plecow na brzuch. Nawet w szoku byli, ze Michal juz to potrafi. Dlatego ja bym jeszcze troche poczekala i cierpliwie z dzieckiem cwiczyla. A ze tak sie dzwiga to wedlug mnie normalne.
Co do mowienia, dzieci chyba maja takie etapy, raz mowia duzo, raz prawie wcale. U nas tez teraz jest etap ciszy. A nie tak dawno "mama, mama, mama, mama" non stop bylo ![]() Gabi dokladnie Ci nie powiem, ale naprawde nie tak dawno temu. Zdarzylam dac dopiero sloiczek z jablkiem ![]()
#4839 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Chyba bede mogła być już z WAmi na bierząco bo moim chłopakom lepiej ![]() Dziś Patryczek tylko raz sie obudził i z pół godzinki go usypiałam a Dominis coś tam pokwilił jak Patryk płakał i znow usnoł ![]() mogewiec powiedziec, żem sie wyspała ![]() ![]() Teraz moi chłopcy spią..fajnie ze ulozyli sobe drzemki w tym samym czasie ![]() ![]() ycnan..mi tez ten sposób Pomidory pomógł..posciczyłam z Patrykiem kilka razy i myk..młody sam sie przekręca ![]() anilkadro..mysle ze kurteczka i cienki polarkowy kocyk wystarczą ![]() Molina..moj terz tak blokuje nózki przy próbie podniesienia główki ![]() martucha..te Patryczki to jednak najfajniejsze chłopaki sa ![]() Na fb dziewczyny strasznie krytykuja osoby co ortografy popełniaja..ja z ortografi byłam i jestem kiepska wiec jak was razi jakis mój błąd to z góry przepraszam ![]()
#4842 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Dalam malemu banana do reki (taki spory kawalek), bez siatki i nie wiedzial jak to zjesc, wiec tylko lizal ![]()
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
Paula ty gotujesz na parze? Dobrze pamietam?
Bo tak dziś wpadłam na pomysł, żeby ugotować Pascalowi obiad na parze. Tylko, że jak gotowałam w wodzie, to potem tą wodę/wywar dodawałam do miksowania, żeby była fajna konsystencja. A co dolać warzywom z pary? Zwykłą wodę przegotowaną? Czy tą z dna garnka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
Już jestem, małej płucka czyste
![]() ![]() ![]() ![]() Anilkadro u nas katarek mały, ale dzięki za radę ![]() aaneczka ja każdy błąd widze i wyłapuję, ale nic mi do tego, mój tż tyle byków robi ,że już się zdąrzyłam przyzwyczaić ![]() ![]() ![]() Dziuba no mi też dziewczyny pisały, że mała coś mało je, bo słóiczke to góra 100ml na obiadek, ale widocznie tyle jej trzeba. dorośli też przecież różnie jedzą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Wtajemniczenie
|
Gabisun - i jak mala? byliscie u lekarza? bo dopiero teraz doczytalam. Ja wezwalam lekarza do domu, bo balam sie aby niczego Dawidek nie zlapal jeszcze
Weronisiajak gotujesz na parze to dodac mozesz zwyklej przegotowanej wody do zmiksowania
http://suwaczki.slub-wesele.pl/201009085576.html Edytowane przez waniliaania2009 Czas edycji: 2011-02-25 o 12:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki Paula. Ide gotować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Paula daj znać jak chrupek poszedł
![]() Kalex dziękuję dziękuję ![]() gabi dzięki, siadać to może jeszcze nie ale siedzieć... to już nie długo i będzie wysyp ![]() Molina a nnam z kolei na rehabilitacji wczoraj powiedziała Pani że mam się nie martwić że z brzucha na plecy się nie obraca bo może się jeszcze bać i najważniejsze że na boki próbuje, a co do gadania to mój syn jest w tyle, on się zatrzymał na wszystkim co z gi ga gu ge uuu euuu egh agh oo itd związane ooo i z buu "b" - pluje przy tym nie ziemsko, czasem uda mu się dwie slaby po sobie powiedzieć - giegie gaga idt ale żadnego większego gadania nie ma a już mama tata baba to czysta abstrakacja aaneczka cieszę się że z chłopakami lepiej ![]() ![]() a błędami się nie martw, każdy człowiek może je popełnić, a my nie jesteśmy na forum poprawnej polszczyzny czy też polonistów więc luz by się przydał ![]() ja sama niektóre wyrazy celowo piszę źle bo lubię czasem ułożyć jakiś dziwoląg ![]() gabisun super że z małą ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Martucha Chrupka jutro podam, TZ przed praca skoczyl do paru pobliskich sklepow i nie bylo, jutro moze do Tesco pojdziemy
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- No to mamy zarloczki ![]()
#4851 |
Zakorzenienie
|
Wanilia wszyskot w porządku , napisałam wyżej
![]() ![]() A z tym jedzonkiem tak zaczęłam czytać, bo Szcześliwa napisała, że jej mała zjada 150ml i że moja trochę mało, więc się wystraszyłam. Ale po prostu więcej jej nie trzeba ![]() ![]() Kurcze mam nadzieję, że te witaminy szybko zaczną działam bo 5 impreza, a ja nie dość, że wybiedzona taka to teraz jeszcze chora ![]() ![]() Klarissa próbowałam tą naftę , ja mam mocny katar, więc nie czułam ,ale tż mówi ,że zapach nieziemski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Raczkowanie
|
serwis@nutricia.com.pl napisałam po prostu że moja Natalka skończyła 4 miesiące i proszę o przysłanie poradnika i próbek. Jeszcze tego samego dnia mi odpisali że wyślą
---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dziewczyny..czy dawałyście dzieciom polizać jakies zakazane produkty typu lizak? bo Jak ja jem albo Dominik to Patryk prawie zuca sie na et nasze pyszności...ostatio włąsnei Dominiś miał lizaczka i dał Patryczkowi polizać..ale miał mine ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- aha i jakie dodajecie zioła do obiadków??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
Aaneczka no co ty! Lizak?
![]() Przecież to sam cukier! Ja moim starszym dzieciom słodycze dawałam coś koło 3 latek, a pierwsze spróbowanie/polizania było może koło 2 latek, nie wcześniej. A zioła jakie daję, to tylko koperek i zielona pietruszka. ![]() PAULA a co z pomidorkiem? Sorki, że cię tak męczę ![]() Ale ja nigdy nie dodawałam dzieciom pomidorków, a dziś udało mi się kupić pomidorki BIO i chciałabym mu dać, tylko nie wiem czy surowego wrzucić, czy lepiej też na parę? Jestem w temacie pomidorowym zielona ![]() Edytowane przez Weronisia Czas edycji: 2011-02-25 o 13:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Co do byków to mój tż na szczęście piszę tylko na kompie i błędy mu podkreśla, ale czasem mnie woła zdziwiony czemu mu podkresliło, jak dobrze napisał
![]() czasem to się na mnie obraża, bo nie raz jak byka zrobi to ze śmiechu nie mogę ![]() Gabi mój z smsami to się ograniczania do napisania "ok" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Weronisia Ja mam soki pomidorowe powekowane, jeszcze dzialkowe
![]() ![]() My tez dajemy tylko koperek i natke pietruszki poki co ![]() Gabi dziekuje ![]()
#4857 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() supeerr ![]() ![]() ja ostatnio pisałam, że zuzki nie interesuje podnoszenie głowy na pleckach i co dzisiaj mała zaczęła coś kombinować w tym kierunku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeżeli chodzi o gadanie to jest to chyba normalne że czasami dzieci milkną ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze ten Twój synek to zaprawiony w jedzeniu różnych owoców, że hoho ![]() A ja dzisiaj zaserwowałam małej na obiad kurczaka z groszkiem marchewką i pomidorami z hippa, tak mnie wkurzyła ostatnio ta sól w potrawce z królika, że postanowiłam dać jej coś innego niby na słoiczku jest po 6 miesiącu ale co tam. Nie mam tutaj dobrego dostępu do słoiczków takich jak w Polsce, że już nie wspomnę o dostępie do pewnego mięsa żeby sama coś ugotować a doszłam do wniosku iż kukurydza z ziemniakami, marchewka z ziemniakami to może być już dla małej trochę nudne. Mała zjadła że uszy się trzęsły teraz ciekawa jestem czy będzie ok bo jednak groszek i pomidor to dla niej nowość ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja mu codziennie daje słoiczki te po 4 m-cu i w każdym jest pomidor. ![]() To teraz już nic nie rozumiem. Może się wstrzymam z tym pomidorem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Bibet dzieki
![]() ![]() ![]() I mnie oswiecilas, ze pomidory juz po 6 miesiacu mozna ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Przetrzepuje sklady sloiczkow w poszukiwaniu pomidorow i poki co znalazlam tylko z Bobovity po 5 miesiacu w sloiczku z serii "Kuchnie Swiata" http://www.*****************/nasze_p...cy/OBIADEK/464 Ale szukam dalej ![]() No to mnie zdziwilas bardzo Weronisia ![]() Wykropkowalo mi strone bobovity.
Uwielbiam moje życie po zmianach. Przeszłości nie zmienię, ale muszę pracować na lepszą przyszłość ![]() Bardzo, bardzo, bardzo szczesliwa ![]() Nasze Drugie Dziecko ![]() Edytowane przez Paula SHIN Czas edycji: 2011-02-25 o 13:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:20.