|
|
#4831 |
|
spin doctor
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Wreszcie (dzięki kochanej ragutce
Będę je testować, bo tak miałam z moimi najwiekszymi miłościami zapachowymi-początek niezbyt, dopiero z czasem się zakochiwałam na zabój
|
#4832 |
|
Zadomowienie
|
Black XS l'Aphrodisiaque for Women - pierwszy niuch: neroli, skórka pomarańczowa i zwykły Black XS. Drugi niuch: znika świeżość cytrusów [ zdecydowanie za szybko ] i zostaje ostatnia faza zwykłego Black XS, może nieco bardziej pudrowa. Porównawczo psiknęłam l'aphrodisiaque i zwykłym na nadgarstki, różnica jest wyczuwalna [ tradycyjny jest bardziej słodki i pralinkowy, afrodyzjak jest bardziej 'zimny' ] ale niezbyt wielka - bez przytulania nosa do nadgarstków, gdybym poczuła l'aphrodisiaque na ulicy nie rozpoznałabym że to nie jest zwykła wersja.
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4834 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
. Może gdzieś uda mi się powąchać, a jak nie wytrzymam kliknę w ciemno
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4836 |
|
Panaroja
|
Dziś na tapecie CdG
![]() Odeur 53 - dokładne nic z zapowiadanego metalu , gliny , piachu itp - bardzo przyjemny kwiatowy delikatny zapach , wierna kopia klasycznego Rumeura Lanvin ![]() Klej - kleju nie stwierdzono , za to jest to nadzwyczaj udatnie oddany zapach chińskiej torby z bazaru , zrobionej z nędznego plastiku w tle zaczyna pobrzmiewać jakieś marne mydło , najprawdopodobniej takie najzwyklejsze mydło do prania jak było kiedyś wieki temu , zanim Biały Jeleń stał się modną marką ekologiczną . Niemniej muszę uczciwie powiedzieć , że śmierdzi toto nieprzytomnie , zupełnie jak kupiona kiedyś nieopatrznie na straganie torebka , której nie pomogło nawet kilkutygodniowe wietrzenie na balkonie i wylądowała ostatecznie w śmieciach na szczęście Klej w przeciwieństwie do niej z czasem traci moc
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
#4837 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Mnie zdołowało jak bardzo perfumeryjne są te antyperfumy.
|
|
|
|
|
#4838 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
, pozostał ino cień czegoś dyskretnie kwiatowego ale może to być Odór 53 rozmazany nosem przy wąchaniu na zmianę jednego i drugiego , bo Odór jeszcze pachnie , słabo ale pachnie ![]() Zdecydowanie to cień Odoru , tak jest
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#4839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast Rumeur to zmywacz do paznokci, a Odeur 53 - ma zdecydowanie posmak maggi Cytat:
Nie jestem przesądna. To przynosi nieszczęście. BRULION MALARSKI. Justyna Neyman. http://justynaneyman.blogspot.com/ Edytowane przez justynaneyman Czas edycji: 2013-11-09 o 00:53 |
||
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Cavalli Nero Assoluto - naczytałam się o drewnie hebanowym, szlachetnej i wytrawnej wanilii, wyrafinowaniu, a nawet gdzieś o podobieństwie do Black Cashmere... więc od razu po tym jak na siłę powstrzymalam się od kliknięcia w ciemno, popędziłąm do S na testy i dostałam na nadgarstek... miks Euphorii i Black Orchid
w których wszystkiego jest za dużo, a najwięcej słodyczy oraz kfiatkufff
Edytowane przez dixi Czas edycji: 2013-11-08 o 23:19 |
|
|
|
#4841 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
![]() Testowałam Korsa: Glam Jasmine-pachnie podobnie jak klasyk Michel Kors, jaśminu mało, za to wyczuwam duuużo delikatnej tuberozy-fajny
|
|
#4842 |
|
perfumowy zawrót głowy
|
testy testy dużo testów
najbardziej zapadły mi w pamięć: Coco Chanel Mademoiselle Parfum - pioruńsko drogie maleństwo, wszak czyste perfumy to drogocenna esencja. Nietrwałe, mydełkowe i bliskoskórne. Valentina Oud Assoluto - no cóż, oudy lubię ale tylko te prawdziwie arabskie, oudy malowane niekoniecznie. Początek określiłabym jako bardzo trudny, potem jest już jest ładniej, orientalny delikates. Jil Sander Pure Intense - jest pure ale średnio intense. Szukam obecnie takiego zapachu w nurcie pure ale z charakterem i jest to mission impossible. Pure Intense jest blisko ale to jeszcze nie to. L'occitane Eau des Baux - przepadłam, piękny zapach w stylu Kyoto Victoria's Secret Amber - jestem na tak! Ambra ale nie przytłaczająca, czysta na owocowej poduszce. Zmysłowy i radosny. Do rozważenia jako alteranywa dla Sexy Amber MK.
Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice Edytowane przez agnes_bdg Czas edycji: 2013-11-09 o 10:56 |
|
|
|
#4843 |
|
Rozeznanie
|
Ambre Premier Jovoy – ambra bardzo słodka, przyprószona wanilią z dodatkiem cytrusów. Dość ciekawy zapach, momentami przypomina mi świeże, drożdżowe ciasto polane lukrem z dodatkiem skórki cytrynowej, innym razem dominuje tytułowa ambra z dodatkiem palonego cukru, przypomina to trochę zapach waty cukrowej. Trwałość bardzo dobra.
Coco Noir Chanel – rzeczywiście ani Coco, ani Noir. Podobny do Mademoiselle – ten sam cytrusowo – kwiatowo – paczulowy charakter, jedynie Coco jest bardziej gęsta i intensywna. Zapach ładny, komplementowany – ale nosić go nie będę. Podobnie jak w CM jest w nim jakaś sztuczna, cytrusowa nuta, która mnie mdli na dłuższą metę. Trwałość świetna. Potiche Les Voiles Depilees – mało znana firma, niepozorny flakonik, a zapach mnie zauroczył Miss Dior Le Parfum – bardziej gęsta i słodsza wersja Miss Dior Cherie. Więcej tu kwiatów i paczuli – nie ma tu sztucznych truskawek i skarmelizowanego popcornu, którego nie znoszę. Zapach bardzo słodki, gęsty jak dżem, bardzo trwały i męczący.
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Ambry zgadzam się w 100%. |
|
|
|
|
#4845 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#4846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś trzeba będzie złożyć pierwsze zamówienie za granicą. Dziękuję. |
|
|
|
|
#4847 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Coco Noir - po raz trzeci, jak nie czwarty, ale po raz pierwszy mnie zachwycił za sprawą pani konsultantki w D. Psiknęła mi na nadgarstek niemal na siłę, poleciła nie rozcierać i nie zbliżać nosa przez 15 minut, i dała gwarancję że skoro nie lubię Mademoiselle to Noir spodoba mi się na pewno ale po tych 15 min
i stał się cud -spodobał się na nadgarstku zrobiła się bardziej przytulaśna i mniej oficjalna klasyczna Coco
|
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
Fourreau Noir - bardzo bardzo przypomina mi J'ose, pachnie jak męsko-korzenna woda po goleniu eleganckiego pana w średnim wieku. O, mam niezłego nosa, bo własnie sprawdziłam na fragrantice, że łączy je lawenda jako jedna z głównych nut. Dla mnie to zapach ładny, ale bardzo męskawy czyli odrzucam go z tego samego względu co J'ose.
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnes, zainteresowałaś mnie tą Valentiną...ciekawa jestem kiedy bedzie w perfumeriach.....:rolleye s:
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Testowo Escada Especially (nie jestem pewna czy Elixir czy nie) - ładna, dość dusząca róża, końcówka kojarzy mi się z Euphorią - taka paczulowa, ale całkiem przyjemna. Nie jest to taka róża, jakiej szukam, ale urody jej nie brakuje.
Testowałam też papierkowo masę innych róż w wersji lekkiej, ale żadna nie zapadła mi w pamięć, wszystkie łączyły się w jedno.
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
Mam z wymiany odlewke Kabl Aoud, psiknęłam mężowi na rękę i komentarz nie był wyszukany: ja pierdzielę, ale cap, na co synek niuchnąwszy: mamo, mężczyzna nie musi tak śmierdzieć !
Oj.... okropny rozpuszczalnikowy zapach , chyba coś takiego czułam w My Oud Royal Crown
|
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
dziś będąc w Douglasie przetestowałam trzy zapachy marki Rouge Bunny Rouge, flakoniki mnie urzekły
Silvan to bliski kuzyn BC Donny Karan, ten sam typ kadzidła, z lekką smugą goździków i róży, których nie widzę w składzie, bardzo ciekawy i trwały Embers to typowy przyprawowiec, ale z pazurem, lekko męskawy, czułam kardamon, gałkę i pieprz ![]() Cynefin to świeże zioła, a w bazie kwiaty z piżmem. Zapachy warte powąchania, bo w zalewie owocowo-landrynkowych gniotów wyróżniają się in plus
|
|
|
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4856 |
|
Zadomowienie
|
W Galerii Krakowskiej też są
Z grubsza miałam podobne odczucia, z tym, że Cynefin w otwarciu uparcie kojarzy mi się z odświeżającym płynem do płukania ust |
|
|
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
Guerlain Angelique Noire - początek mydlano ziołowy, podobny do klasycznej Miss Dior, tylko z waniliowym podbiciem. Potem przycicha, ale mocno piżmowa, mydlana nuta trwa cały czas. W związku z tym nie urzekł mnie.
Guerlain Gourmand Coquin - najładniejszy gourmand jaki w życiu wąchałam, bardzo intensywnie czekoladowo-alkoholowy, ze skórką pomarańczową, zastąpioną po jakimś czasie różą. Taki do zjedzenia własnej ręki. Jednak to nadal gourmand, a za taką cenę nawet najpiękniejszego zapachu tego typu bym nie chciała. No, może odlewka ![]() Guerlain Cuir Beluga - liczyłam na waniliowego puchatka, bo podobno skóry w nim mało, ale to nieprawda. Jest dużo skóry w najgorszym dla mnie wydaniu - zamszowej, takiej jak w Daim Blond. Wszystko jest jednocześnie słodkie, waniliowe i skórzane, dla mnie wprost paskudne. Guerlain Bois d'Armanie - początek to irys+ maggi, trochę chemiczny, potem bardzo ładne, dosadne, mokre i leśne drewno z ciemnego lasu, z odrobiną kadzidła. Czyste, uduchowione i bez płci.
|
#4858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak chciałabyś się wymienić to jestem pierwsza w kolejce
|
|
|
|
|
#4859 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kokufa. a mnie się bardzo podobuje ![]() No i zdobyłem spory odlew capa ![]() Jakbyś kiedyś chciała się pozbyć, to ja chętnie przygarnę drogą wymiany
|
|
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:28.

, pozostał ino cień czegoś dyskretnie kwiatowego