Wszystkie chodzimy dumnym krokiem, bo 2011 jest naszym rokiem - PM 2011, cz.32 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-04, 10:32   #4831
magbes
Zadomowienie

Dot.: Wszystkie chodzimy dumnym krokiem, bo 2011 jest naszym rokiem - PM 2011, cz.32

Cytat:
Napisane przez zaraza3 Pokaż wiadomość
Wasi chłopcy też napierniczają w konsolę?
Nie :P i nawet nie przepada...chyba ze w Wii . . .

pisalyscie o relacje z tesciami - ja moich bardzo lubie,,, oni mnie chyba z reszta tez... ostatnio TZta tata powiedzil mi, że mnie lubi i jestem fajna
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:32   #4832
karolinusienka
Zakorzenienie

Dot.: Wszystkie chodzimy dumnym krokiem, bo 2011 jest naszym rokiem - PM 2011, cz.32

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
bo tak się tylko mówi nie?
my teraz mamy dwa i powiem ci że na dwie osoby takie mieszkanie jest super
ale jak by było dziecko to już nie tak różowo
dlatego jeśli brać kredyt to od razu na 3,4 pokoje

u nas P zajął trochę miejsca ze swoimi gratami do działalności więc na jednym pokoju by było ciężko

to nie dziękuję
my planujemy po slubie (jakiś rok po) kupić mieszkanie/domek od razu z większa ilością pokoi bo to bez sensu kupić 2 pokoje i wyremontowac pod siebie i pozniej kupić większe i znowu remontować dlatego wolimy odłożyć kaskę i kupić coś większego
karolinusienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:36   #4833
zaraza3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
aaa zapomniałam się pochwalić
nasze zapowiedzi juz wiszą
Stary 2011-04-04, 10:52   #4834
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
bo tak się tylko mówi nie?
my teraz mamy dwa i powiem ci że na dwie osoby takie mieszkanie jest super
ale jak by było dziecko to już nie tak różowo
dlatego jeśli brać kredyt to od razu na 3,4 pokoje

u nas P zajął trochę miejsca ze swoimi gratami do działalności więc na jednym pokoju by było ciężko

to nie dziękuję
my będziemy mieć 2 pokoje i musi nam wystarczyć

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
WIem, że łatwo się wymądrzać na odległość, ale....jeśli tylko mogę to przestrzegam inne dziewczyny przed totalnym zaślepieniem i wiarę w puste zapewnienia faceta, skoro ciągle robi to samo...
Przemyśl sobie dobrze kwestię ślubu, bo iśc do ołtarza i bawić się na weselu nie jest trudno, ale potem odkręcanie wszystkiego, rozwód itd...to już trudniejsza sprawa. Lepiej odwołać wesele i stracić kasę z wpłaconych zaliczek, niż później mieć na karku rozwód. Oczywiście nie twierdzę, że tak by było w Waszym przypadku - życzę Wam jak najlepiej !!! Dlatego przemyśl to wszystko, bo nikomu nie życzę tego co mi się przytrafiło...dlatego trochę ostrożności nie zaszkodzi. Powodzenia !!!
zgadzam się z tym w 100 %!! fajnie jest prze żyć ślub i wesele, ale później męka z rozwodem i przeżywanie każdego jego wyjścia i zastanawianie się czy znowu tego nie zrobił
Szkoda Agatko, że ty to musiałaś przechodzić nie wszyscy mają to "szczęście" żeby podjąć taką decyzję przed ślubem

Cytat:
Super ten pokój 11
Brawa to chyba tla T'ai bo to ich pokój w hotelu

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:54   #4835
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
Wasi chłopcy też napierniczają w konsolę?
mój w Xboxa
Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
my będziemy mieć 2 pokoje i musi nam wystarczyć
my też - dla nas dwojga będzie jak znalazł, gorzej jak już się dzieci pojawią

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 10:55   #4836
Roougee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
a to jest ze srebrnym dodatkiem? bo srednio widac po zdjeciu

Kociak wlasnie mysle o swarowskim,,,i to z tego wzgledu, ze na sukni bede miala delikatniutko kamyczki swarowskiego rzucone wiec mam nadzieje, bedzie pasowac. . . .
na przymiarce chce przymierzyc w salonie jakas bizu i zobaczyc jak to bedzie wygladac

Zdjecia sukni aktualnie nie poisadam na pracowniczym komputerze .
Nie to nie jest srebro, to sztuczna biżuteria, w salonie przymierzałam. Ty też może poprzymierzaj w salonie jak będziesz miała przymiarkę sukni Ale jak masz zdobienia z kryształków svarowskiego to najlepiej coś w ten deseń z biżu

Roougee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:04   #4837
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
my planujemy po slubie (jakiś rok po) kupić mieszkanie/domek od razu z większa ilością pokoi bo to bez sensu kupić 2 pokoje i wyremontowac pod siebie i pozniej kupić większe i znowu remontować dlatego wolimy odłożyć kaskę i kupić coś większego
zgadzam się
załóżmy że kupujemy 2 pokoje na kredyt i na ile to styknie - na 2-3 lata?
trzeba zaraz zmieniać na większe
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 11:06   #4838
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
my też - dla nas dwojga będzie jak znalazł, gorzej jak już się dzieci pojawią
jedno dziecko to się jeszcze zmieści, ale 2 to już ciężko, chociaż wiem, że się da nie będzie tak źle

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Stary 2011-04-04, 11:07   #4839
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
piszecie o bizu.....
a do sukni ecru co pasuje? nie chce perel i nie chce złota
Jussti Ty masz chyba tz cos pod ecru, prawda?
Tak, mam ecru i biżu planuję taką:

Cześć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:09   #4840
T'ai
Zakorzenienie

wiecie to mieszkanie co wynajmujemy mieszkało 5 osób, trójka dzieciaków na tym jednym pokoju
ja nie umiem sobie wyobrazić tego - straszny ścisk był jak weszliśmy - łóżko piętrowe, 3 szafki, 3 biurka

P zajmuje całe biurko i szafę na swoją działalność więc na to też musimy mieć miejsce
myślę że jedno dziecko jeszcze jakoś się zmieści
Stary 2011-04-04, 11:13   #4841
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

O właśnie miałam pisać My też mamy dwa pokoje i teraz to dla nas dwojga za dużo nawet bo z drugiego w ogóle nie korzystamy.

U mamy są dwa pokoje i mieszkało nas 5 osób, czasem się wkurzałam ale nie było źle

Także myślę, że nie będziemy świrować i dla dwójki dzieci jeden pokój to nie będzie jakaś wielka kara No, chyba że nasza sytuacja finansowa się polepszy i będziemy mogli zamienić nasze mieszkanie na większe bez kredytów itd.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 11:17   #4842
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
O właśnie miałam pisać My też mamy dwa pokoje i teraz to dla nas dwojga za dużo nawet bo z drugiego w ogóle nie korzystamy.

U mamy są dwa pokoje i mieszkało nas 5 osób, czasem się wkurzałam ale nie było źle

Także myślę, że nie będziemy świrować i dla dwójki dzieci jeden pokój to nie będzie jakaś wielka kara No, chyba że nasza sytuacja finansowa się polepszy i będziemy mogli zamienić nasze mieszkanie na większe bez kredytów itd.
zgadzam się z tym zresztą mamy to na co nas stać, może kiedyś sie to zmieni,ale wystarczy mi 2 pokojowe nawet jeśli będzie dziecko (oby tylko jedno)

Jako jedność :
Stary 2011-04-04, 11:18   #4843
bambusiek
Zakorzenienie

Hello

Cytat:
Napisane przez Justysia1188 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, chciałam się Was poradzić, bo kompletnie nie wiem co robić, jestem załamana i tyle. W skrócie: mój facet wiele razy już robił mnie w bambuko... to było bardzo dawno temu.......nawet kilka lat temu, aż do momentu kiedy wyjechał za granice, nie było go 3 miesiace a w sumie mialo go nie byc pol roku, także się ucieszyłam, że szybciej wrocil, po powrcie znalazlam u niego dowody, że znowu cos jest nie tak... nie chodzi o doslowna lozkowa zdrade tylko flirty z inna laska. oczywiscie rozmowa tlumaczenie itd, ok wybaczylam. i byl spokoj... jednka miesiac temu pojechal na mecz pilkarski z kolega, po parunastu dniach okazalo sie ze znowu flirtowal z jakas laska zaznaczam, że juz inna o czym tez sie dowiedzialam.... i znowu przeprosiny obiecanki itd. a ja glupia znowu wybaczylam... a dzis jak wyszlam za nim do garazu bo ktos dzwonil do niego-kolega z meczu uslyszalam po cichu jak mowi: aha to za tydzien tez mecz to mowisz ze laski beda.... czekaj czekaj ona(Justyna czyli ja) ma teraz zjazd to za 2 tyg wpadnie bo jej nie bedzie w pozku.... po czym skoczyl rozmawiac i wyszedl ja stalam i powiedzialam tylko gratulacje!!! on zaczal tlumaczyc to tym, że wiedzial ze ja tam stoje i specjalnie tak powiedzial zeby mi pokazac ze nie lubi jak go kontroluje a ja poszlam tylko za nim aby mu cos powiedziec i wlasnie tego sie dowiedzialam.... dzieczyny co ja mam zrobic??????? ślub za 5 miesiecy mial byc a ja nie wiem co i jak... ;(
Jeśli teraz nie ma skrupułów, to po ślubie raczej się nie polepszy. nie ma sensu marnować sobie życia

Cytat:
znalazłam coś takiego w Krakowie http://www.lemonhostel.pl/index.php?site=Pokoje&l=PL
pokój 11
A wiem nawet gdzie to jest B. blisko Rynku
My spaliśmy na tylach Kościołu Mariackiego

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
A czy zaproszenie ślubne musi być jakoś szczególnie trwałe? Ma trafić do adresata, zostać przeczytane i tyle - to nie Konstytucja u nas były zaproszenia z gramaturą 110g, nie zamawiałam żadnych próbek, tylko od razu całość i wszystkim się bardzo podobały
...a przynajmniej jedno kosztowało 1,20

No ale ja ogólnie nie rozumiem sprawy z tym grubszym papierem
Raz dostałam zaproszenie na ok. 120 g papierze, na dodatek bez koperty i szybko wyglądało "jak psu z gardła"
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:19   #4844
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

no my w tym drugim śpimy i P ma miejsce do pracy (sporo zajmuje)
więc w naszym przypadku docelowo ciężko na 2 pokojach będzie

co do dzieci ja z siorą miałam pokój aż skończyłam 17 lat więc też się dało
gorzej jak jest duża różnica i jedno potrzebuje spokoju do nauki a drugie np raczkuje
i jak jest chłopak i dziewczyna - jak podrosną to nie wyobrażam sobie ich na jednym pokoju
Stary 2011-04-04, 11:19   #4845
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Roougee Pokaż wiadomość
Nie to nie jest srebro, to sztuczna biżuteria, w salonie przymierzałam. Ty też może poprzymierzaj w salonie jak będziesz miała przymiarkę sukni Ale jak masz zdobienia z kryształków svarowskiego to najlepiej coś w ten deseń z biżu
yy...nie w tym sensie srebro...w tym, że odcien srebnego?

Cytat:
Tak, mam ecru i biżu planuję taką:

Cześć
oo ladne.... i bedzie fajnie pasowac.... szkoda, ze ja srednio za perlami .... ;p
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:20   #4846
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A wiem nawet gdzie to jest B. blisko Rynku
to był najważniejszy argument
Stary 2011-04-04, 11:21   #4847
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
jedno dziecko to się jeszcze zmieści, ale 2 to już ciężko, chociaż wiem, że się da nie będzie tak źle
wiem wiem że się da np. mój kolega mieszkał z rodzicami i dwoma starszymi siostrami właśnie w dwupokojowym mieszkanku, a ich pokój miał wymiary 2x3 metry i siostry go ciągle w swoje sukieneczki przebierały

carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:21   #4848
Niesforna_88
Wtajemniczenie

dziewczyny co myślicie o takiej biżu do mojej sukni?http://allegro.pl/bransoleta-swarovs...543379680.html

Jako jedność :
Stary 2011-04-04, 11:21   #4849
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Raz dostałam zaproszenie na ok. 120 g papierze, na dodatek bez koperty i szybko wyglądało "jak psu z gardła"
To co z nim robiłaś po przeczytaniu?
My nasze wysyłaliśmy w kopertach "zaproszeniowych", wsadzonych z resztą w normalne koperty pocztowe i wszystko dotarło jak należy - no chyba, że komuś pies nosi pocztę, ale za to nie biorę odpowiedzialności
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-04, 11:24   #4850
T'ai
Zakorzenienie

Rain ja zamawiałam próbki i z cienkiego i z grubego
bez porównania grubszy ładniej i bardziej schludnie wygląda

i też można dostać tanio
Stary 2011-04-04, 11:26   #4851
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:

i też można dostać tanio
zgadzam się
uważam, ze nie potrzebne tu są złośliwości każdy zamawia to co uważa. Dla mnie np taka gramatura papieru jest zbyt cienka i elegancka na zaproszenia, ale każdy kupuje to co jemu się podoba.

Jako jedność :
Stary 2011-04-04, 11:27   #4852
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się
uważam, ze nie potrzebne tu są złośliwości każdy zamawia to co uważa. Dla mnie np taka gramatura papieru jest zbyt cienka i elegancka na zaproszenia, ale każdy kupuje to co jemu się podoba.
dokładnie
każdy ma własne zdanie na ten temat
Stary 2011-04-04, 11:28   #4853
AinaN
Raczkowanie

Cytat:
miło że pamiętasz

wynajęliśmy na razie 2 pokoje, 54 metry
w naszym mieście
tylko sypialnię odmalowaliśmy trochę, bo w salonie jest tapeta i wygląda ok
i kupiliśmy sobie łóżko
reszta - szafa, szafki, pralka, lodówka, kuchenka wszystko było
ale trzeba było wszystko przenieść, wynieść, wysprzątać więc od piątku do niedzieli nam się zeszło
dziś mam takie zakwasy od noszenia że szok
Super!

27.09.2008 - Nowy etap w Naszym związku - Narzeczeństwo

07.05.2011 - Dzień Naszego Ślubu... TAK! TAK! TAK!
AinaN jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:29   #4854
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
no my w tym drugim śpimy i P ma miejsce do pracy (sporo zajmuje)
więc w naszym przypadku docelowo ciężko na 2 pokojach będzie

co do dzieci ja z siorą miałam pokój aż skończyłam 17 lat więc też się dało
gorzej jak jest duża różnica i jedno potrzebuje spokoju do nauki a drugie np raczkuje
i jak jest chłopak i dziewczyna - jak podrosną to nie wyobrażam sobie ich na jednym pokoju
To wiadomo, że jak macie jakiś tam biznesz to miejsce jest potrzebne.

Ja właśnie z braćmi miałam pokój ja miałam 18 lat to oni po 13 i 11 Dlatego tak chętnie zostawałam u M. na noc i w ogóle spędzałam u niego sporo czasu od kiedy się poznaliśmy
Ale był czas, że TŻ mieszkał u mnie - było ciężko ale daliśmy radę

Moje 3 kuzynki mieszkały z rodzicami na kawalerce do tego oni lubili sobie wypić Więc one miały masakrę wieczory spędzały w wąskiej kuchni na podłodze...

Stary 2011-04-04, 11:32   #4855
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Tak czytam, że 2 pokoje to mało. Ja dzięki babci mam 2 pokoje, w sumie to teraz my mamy i powiem Wam, że do dobrego człowiek się bardzo szybko przyzwyczaja i zaraz chce więcej. Ja tyle lat mieszkałam tu sama, że jak wprowadził się TŻ to zrobiło się ciasno. Ale już się przyzwyczaiłam więc jest ok. I wiadomo, chciałoby się mieć większe mieszkanie mając w bliskiej perspektywie dzieci, ale nie ma co przesadzać, zwłaszcza, jeśli nas nie stać. Kiedyś ludzie w takich mieszkaniach w nie wiadomo ile osób mieszkali i dawali radę. Moi rodzice po ślubie mieszkali z rodzicami mamy i mną przez parę lat, dopiero potem poszli na swoje 2 pokoje z dwójką dzieci. Swój pokój miałam dopiero po pierwszej klasie liceum, a do tamtego czasu mieszkaliśmy 4-osobową rodziną w 2 pokojach i dawaliśmy radę.

Zbieram się zaraz do pracy. Miłego dnia
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:33   #4856
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:

i też można dostać tanio
Nie wiem, ja po prostu nie rozumiem po co ma być ten gruby papier, skoro cienkie są ładne - dla mnie zaproszenie to zaproszenie - kawałek papieru, który ma zakomunikować to i owo, a następnie pewnie trafi głęboko do szuflady, o ile nie do kosza na śmieci - dlatego mi wystarczyło, że miało przekaz, było schludne, eleganckie i trafiło do adresatów

No ale ja jestem z tych PMek, które gwiżdżą (a właściwie gwizdały ) na takie szczegóły
Stary 2011-04-04, 11:33   #4857
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
To wiadomo, że jak macie jakiś tam biznesz to miejsce jest potrzebne.

Ja właśnie z braćmi miałam pokój ja miałam 18 lat to oni po 13 i 11 Dlatego tak chętnie zostawałam u M. na noc i w ogóle spędzałam u niego sporo czasu od kiedy się poznaliśmy
Ale był czas, że TŻ mieszkał u mnie - było ciężko ale daliśmy radę

Moje 3 kuzynki mieszkały z rodzicami na kawalerce do tego oni lubili sobie wypić Więc one miały masakrę wieczory spędzały w wąskiej kuchni na podłodze...
o kurcze nie wyobrażam sobie tak jak te kuzynki

a pokój z bratem też ciężka sprawa
no ale jak się już ma chłopaka to właśnie - zawsze można u niego siedzieć
Stary 2011-04-04, 11:34   #4858
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
zgadzam się
Jakie złośliwości
Stary 2011-04-04, 11:34   #4859
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
To co z nim robiłaś po przeczytaniu?
My nasze wysyłaliśmy w kopertach "zaproszeniowych", wsadzonych z resztą w normalne koperty pocztowe i wszystko dotarło jak należy - no chyba, że komuś pies nosi pocztę, ale za to nie biorę odpowiedzialności
Nic z nimi nie robiłam
po otwarciu ich kilka razy były całe wymiętolone mimo wszystko

Ja robiłam z papieru 250 g i jak się położyło jedne obok drugich, to te co dostaliśmy wyglądały przy naszych "biednie" tzn. myślę o porównaniu papieru
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-04-04 o 11:36
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-04, 11:36   #4860
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, ja po prostu nie rozumiem po co ma być ten gruby papier, skoro cienkie są ładne - dla mnie zaproszenie to zaproszenie - kawałek papieru, który ma zakomunikować to i owo, a następnie pewnie trafi głęboko do szuflady, o ile nie do kosza na śmieci - dlatego mi wystarczyło, że miało przekaz, było schludne, eleganckie i trafiło do adresatów

No ale ja jestem z tych PMek, które gwiżdżą (a właściwie gwizdały ) na takie szczegóły
dla mnie to też nie była sprawa największej wagi ale wybrałam to co mi się podobało i to co było w rozsądnej cenie
a że był to grubszy papier to co komu do tego

i mi się raczej nie rozchodzi o to że trzeba mieć gruby bo jest ładny i elegancki tylko o to że ja chciałam gruby bo taki mi się podobał i już

tobie przypadł do gustu cienki i też dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości