![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Psy
Fajny zwierzyniec
![]() ![]() Ja też się pochwalę zdjęciami Beti i Suzi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Przyczajenie
|
cudowne macie te psiaki
![]()
#4833 |
Elwirka-Elmirka :D
|
#4834 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Odp: Dot.: Psy
Cytat:
On nie dostał tego głupiego jasia do powiek, tylko dlatego że miał jakiś kawałek trawy wbity, ale nie pod trzecią powieką tylko sporo głębiej, nad okiem. Wet próbował mu to wyjąć ale było tak wbite, że go bolało, a wet nie zdecydował się ciągnąć mu tego tak na siłę na żywca. Najgorzej, że owszem po tym zabiegu oczy mu się poprawiły, ale lewe nadal trochę łzawi (mniej niż wcześniej, ale nadal trochę). Za tydzień mamy iść na kontrolę a do tego czasu zakraplać świetlikiem, mam nadzieję ze mu przejdzie całkiem, może ma podrażnione od morskiej wody/piasku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
lexie a jak tam praca z Rokim? Jest już lepiej niż na początku z jego zachowaniem i przyzwyczajeniami?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Na pewno jest znacznie lepiej niż było... Choć niestety wciąż nie idealnie
![]() No i jeszcze pożeranie wszystkiego jadalnego co znajdzie. Po tym jak zeżarł całą foliową torbę (w jednym kawałku!) nie wiem czy nie puszczać go po prostu w kagańcu, bo o ile wie, że przy mnie nie wolno, to potrafi polecieć w krzaki i pożreć coś po kryjomu. A niestety ludzie śmiecą na potęgę i często coś znajdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Naczelna Nastolatka
|
mój kiedyś pożarł reklamówkę, dosłownie wessał ją jak odkurzacz. Wetka kazała czekać i obserwować kupę, wydalił torbę po 48 godzinach w jednym kawałku.
Przywołanie to najtrudniejsza komenda, należy jej uczyć stopniowo, najpierw w domu w jednym pokoju, potem z innego pomieszczenia, potem w domu ale z rozproszeniem (czyli np wołasz psa jak ktoś spożywa super kiełbaskę, a pies mu asystuje) potem poza domem bez rozproszeń i z małej odległości itd. Generalnie jest to długi proces, którego efektem powinno być wyrobienie pamięci mięśniowej u psa, czyli Ty wołasz a on przychodzi bo zanim rozum zareaguje to mięśnie już go prowadzą. Jak "spalisz" komendę, czyli pies czasem przychodzi a czasem nie, to niestety powinnaś zacząć pracę od nowa z nową komendą.
#4838 |
Zakorzenienie
|
Co do przywoływania też mi się wydaje, że nowa komenda mogłaby się sprawdzić lepiej niż zostanie przy starej. Przy tej, którą teraz używasz pies nauczył się, że może wrócić albo i nie. Nowa od początku powinna być zasadnicza i tak jak pisała zakonna wprowadzana od podstaw. Powinien sie szybko nauczyć, skoro teraz w większości przypadków przychodzi. Ewentualnie spróbuj na starej, tylko że konsekwentnie i od początku.
Co do zjadania rzeczy, komenda odwołująca (od wszystkiego) się dobrze sprawdza. Powiesz 'nie' czy 'fe' i pies MUSI przestać coś robić. To jest pomocne, bo ta komenda zwykle jest krótsza i mocniejsza od wołania psa. Ale jeśli Roki je wszystko co spotka jak Ty nie widzisz, to kaganiec jest dobrym wyjściem. Lepiej go trochę 'zniewolić', niż wylądować na stole u weta bo coś zje. Dacie radę i tak już chyba jest dużo lepiej niż na początku z tego co piszesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No właśnie, on też reklamówkę wciągnął jak odkurzacz - pewnie pachniała jakimś żarciem
![]() Teraz byliśmy nad morzem - tam w miasteczku też fajnie, wszędzie wala się żarcie - dzieci śmiecą, ludzie wywalają resztki z grilla, tu leży drożdżówka, tam komuś się rozsypały frytki... I z takim psem BARDZO łasym na wszelkie żarcie przejście przez miasto to super zabawa ![]() Chyba zacznę z nową komendą, bo stara się do niczego nie nada, przynajmniej tak mi się zdaje ![]() Dobrze, że chociaż Elmo przybiega jak się go woła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Naczelna Nastolatka
|
Na porzucanie tego co w pysku to faktycznie dobrze mieć komendę, tak jak Inga pisała. U nas to jest "fe!" oraz "nie rusz!". He he he, z tymi reklamówkami to może taki dobry sposób spożywania poprzez wessanie.
#4841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4842 |
Naczelna Nastolatka
|
a tu się zgadzam, mój miał okres dzikich napadów, kiedy miał pół roku z kawałkiem.
#4843 |
Zakorzenienie
|
Nie straszcie, bo moje np raczej nie miały buntów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Naczelna Nastolatka
|
mój miał wyraźny problem z kontrolowaniem i radzeniem sobie z emocjami. Miewał napady dzikiego szału podczas których rzucał się na moje nogi i gryzł. Chodziłam z siniakami i krwiakami i, szczerze mówiąc, płakałam czasami, że mój pies jest jakiś zaburzony
#4845 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Mam wrażenie, że wiek nastolatka się właśnie zbliża albo się zaczął, bo trochę "zapomina" komendy, ale myślę, że da się go ogarnąć. On jest ogólnie dość grzecznym psem, tylko bardzo się ekscytuje jak się cieszy (szczególnie jak straci mnie lub TŻta z oczu na jakiś czas i wita się po powrocie - choćby chodziło tylko o powrót z 3-minutowych zakupów w sklepie) i skacze wtedy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie no, ja mówię w kontekście wracania na zawołanie ![]() Pamiętam jak mój mega posłuszny samiec nagle zaczął mieć słuch wybiórczy w okolicach 10 miesiąca życia ![]() ![]()
![]() |
#4847 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
![]() Ja swojego wykastruję, więc może uniknę tego problemu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zadomowienie
|
Mój się wyłamał, po kastracji dalej ciągnął do suk ![]() a nie boisz się że mocno zarośnie? ponoć cockery biją większość ras na głowę jeśli chodzi o zakłaczenie po kastracji/sterylizacji
#4849 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Trochę... Ale zaopatrzyłam się w trymery i jakby co, to będę walczyć
![]() Ogólnie to lubię kudłate, ofutrzone psy, więc jeśli nie będzie ekstremalnie, to może nawet mi się spodoba? |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak jest z reguły. Choć czasem zdarzają sie wyjątki..ale to minimalny ułamek...
![]() |
#4851 |
Konto usunięte
|
nie wiem, jak sobie z tym poradzić. dziś moje 18. urodziny, radość... a w chwili wręczania prezentów zmarła moja psinka.............
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | ||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: Psy
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny orientujecie się może czym ,,wzmocnić''psie łapki a dokładnie poduszki?
od jakiegoś czasu jeden z moich psów ma z tym problemy,łazimy po weterynarzach,kupujemy co każą a nic nie pomaga,jak tylko pies pójdzie pobiegać tak ok 10km -poduszki mu się zdzierają ![]() jedni kazali kupić na wzmocnienie Eurovet-tanaderm,kupiliśmy nic nie dało,nie wzmocniło tych poduszek inny kazał smarować poduszki maścią z vit.A ,też nic nie dało ostatnio inny wet.mówił żeby kupić tabletki z cynkiem ale na pytanie jakie konkretnie to już nie umiał odpowiedzieć ![]() kurcze doradźcie coś ![]()
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Odp: Psy
Miałam doradzić tanaderm, bo u nas był super ale skoro się nie sprawdza to nie ma sensu. Może warto zainwestować w buty skoro pies ma takie problemy a robicie długie dystanse?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Psy
Cytat:
![]() normalnie jak nie było problemu z łapkami to psy biegają po 15-20km co drugi dzień a jak były zawody to ok 45km ale teraz przez te łapki skracamy dystans tak żeby nie starły się te podusie bardzo chcielibyśmy to zaleczyć
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 Edytowane przez delfix10 Czas edycji: 2013-08-28 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Odp: Psy
Ja mieszkam w jakiejś dziczy, jak byłam po południu na łące drogę nam przeleciała kuna, a jak wracaliśmy wieczorem - 6 dużych dzików
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zajrzyj na ten wątek: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=658799 Tam jest więcej osób w takiej sytuacji jak Ty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Naczelna Nastolatka
|
dziewczyny, właśnie obejrzałam na BBC film dokumentalny "Tajemne życie psów", bardzo wam polecam. Wszystkie psiary powinny go zobaczyć
![]()
#4860 |
Zadomowienie
|
moja Greta zgloszona na wystawe, zapisana do szkolki dla durnych pupsow oraz zaszczepiona na wscieklizne, gdyz bez tego nie mozna pojsc do szkolki...inaczej jeszcze bym poczekala.
odkrylismy straszna prawde ![]() u weterynarza spotkalismy pania i pana z uroczym labradorkiem, ktory mial 5 tygodni i zostal wziety z hodowli jako OSTATNI Z MIOTU, a pan jeszcze powiedzial mi, ze Greta jest "od dziwnych ludzi" skoro dali nam ja DOPIERO jak miala 10 tygodni i byl w mega szoku, gdy mu powiedzialam, ze Zgredek i jej brat wyjechali jako pierwsi ![]() ![]() w kazdym razie w sobote idziemy do szkoly ![]() mam tez troche mega za☠☠☠istych fotek moich slicznych, czystych pieskow ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:58.