![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Cytat:
![]()
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Tzn na głowe na pewno jakas woalka, moze biale, krotkie rekawiczki, buty biale, moze satynowe - Menbur ma piekne butki.
W salonie w ktorym zamowilam suknie, mam po Nowym Roku darmowa stylizację, ale już wstępnie coś wymyslilysmy... Kolor przewodni slubu i wesela to czerwony, wiec... Myslalysmy aby okolo godz 21-22 podczas wesela dopiąc do sukni pas w kolorze czerwonym, z dluga - do konca sukienki kokarda, czerwone buty i jakies czerwone kolczyki ![]() Mam nadzieje, ze zrobie wrazenie na gosciach ![]() Sesję plenerowa planujemy w Wenecji, wiec ten kolor ladnie sie wpasuje w otoczenie, kupie jakas czerwona maseczke na twarz i voila! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
![]() Fajny myk z tą koronką i kołnierzem na ramiona ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Byłam na weselu, które prowadził p.Adam - super impreza ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze, ja tez, ale Pan Młody padnie ![]() P.S. Bukiet czerwony to na pewno, myslalam o czerwonych rozach poprzetykanych biala cantadesca ![]() Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2012-11-09 o 10:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A własnie czerwcowe dziewczyny, kiedy planujecie rozdawac zaproszenia? Bo ja myslalam luty/marzec i do konca kwietnia potwierdzenia. Cytat:
![]() Nancy |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() P.S. Dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() też myślałam nad lutym, pewnie coś koło tego co piszesz będziemy zaczynac rozwozić ![]() Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- A my myślimy już trochę nad podróżą poślubną ![]() teraz są już oferty first minute i rabaty -30% no i byłoby z głowy, a nie później szukanie "lastów".. ta świadomość, że po wyczekanym ślubie jest zarezerwowany odpoczynek.. zwłaszcza że w tym roku nigdzie nie byliśmy ![]() A Wy wybieracie się?
![]() |
#4839 |
Rozeznanie
|
My chyba pojedziemy do USA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() w którym salonie kupowałaś? ![]() Cytat:
![]() ![]() Byliśmy na Teneryfie którą gorąco polecam ![]() Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2012-11-12 o 18:52 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4842 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Slodka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Rozeznanie
|
Dziewczęęęta, coś ucichło!
To ja mam pomysł na temat dla śląskich PM-ek! Moje drogie, jakie są u Was w rodzinach tradycje weselne? Czy macie zamiar urządzić np. Polterabend (trzaskanie)? Czy macie wykupiny po przyjeździe Pana Młodego po Młodą? Piszcie o wszystkich fajnych zwyczajach, ciekawa jestem, czy mamy podobnie ![]() A czy któraś z Was myślała o wykorzystaniu motywów związanych z naszym regionem na swoim weselu? |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Dziekuję ![]() ![]() ![]() Kupiłam ją w Salonie Sukien Ślubnych Anna w Katowicach przy ul. Andrzeja. Polecam salon i Panią Gabrielę - cudowna osoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Rozeznanie
|
A u nas tego nie zauważyłam. A co z resztą? Jak np wyglądają oczepiny? Ja byłam raz na weselu pod Łodzią gdzie oczepinu trwały ponad 1h! Byłam wtedy trochę zdezorientowana, bo u nas jest rach-ciach, welon i muszka rzucone i impreza kręci się dalej ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem z Mysłowic, u mnie dzień przed weselem jest trzaskanie i wykupiny również. Na wykupiny przygotowałam papier toaletowy z motywami dolarów, dodatkowo kupiłam euro do zabawy dla dzieci. Powycinałam gazety na wielkość tych papierowych euro do zabawy, do tego gumkami spięłam do tego te dolary z papieru toaletowego i wszystko do walizki zamknęłam i dałam mężowi ![]() ![]() Co do salonów sukien - kupowałam w Sarah - bardzo miła obsługa Pani Aneta super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny sorki, ale ja teraz trochę z innej beczki
Domu szukają dwie ok. 2-3 miesieczne suczki. Będą raczej średniej wielkości. Obecnie są w domu tymczasowym, ale opiekująca się nimi Pani nie daje rady - opiekuje się też dwoma dorosłymi psami, ponadto ma dzieci. na CITo szukamy domu. Podaję link do facebooka https://www.facebook.com/media/set/?...4999335&type=1 Udostępniajcie! Dziewczynki są obecnie w Jaworznie |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Z moim także zrezygnowaliśmy z wykupin. Mieszkaliśmy przed slubem razem więc i przed ślubem spędzieliśmy razem noc. Tydzien prze wybrałam sobie biżuterie pasującą do mojej sukni wiec juz byłam wykupiona. Jak wyszłam z pokoju w którym pomagała mi sie ubrać świadkowa mój M. założył mi biżu i dał bupiet ślubny a ja mu przypiełam butonierkę. Mi sie wydaje że każdy powiniem pod siebie dopasować przesądy i zwyczaje tak żeby jemu było wygodnie
02.07.2001 ![]() 24.12.2008 ![]() 12.11.2011 ![]() 19.09.2015 ![]() http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309 Edytowane przez Mediona Czas edycji: 2012-11-18 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez nutik Czas edycji: 2012-11-18 o 21:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie, byłyście może na targach ślubnych wczoraj w Sosnowcu?
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Ja z moim obecnym mężem 6 lat mieszkamy razem, ślub był w zeszłym roku, więc 5 lat za sobą mieliśmy ale teście się uparli, że wykupiny muszą być a że nie chcielismy się dodatkowo kłócić z błachego powodu, wykupiny były. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie kumam tej idei pobierania kasy za wstep na impreze gdzie z zalozenia chce sie cos sprzedac...
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też kupowałam w Sarah ![]() ![]() A jaką miałaś można wiedzieć ? ![]()
![]() |
#4855 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja się chyba wybiorę dopiero na targi w Katowicach
![]() |
#4856 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gdzie można sprawdzić terminy targów ślubnych?? Może wiecie kiedy są w Bielsku??? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Targi w Bielsku są 3.02.2013 ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
to zgłaszam się i ja
![]() ![]() Sala - Pod Różą - Wojska, obok Wielowsi Zespół - Drops (są świetni, sama jestem muzykiem, więc znalezienie zespołu to był największy stres) Sukni jeszzcze nie ma ![]() Fotograf : Stylova.com Makijaż: Jola Surmańska
Edytowane przez Vegetka Czas edycji: 2012-11-23 o 22:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Miałam to samo, mimo iż muzykiem nie jestem. Ale zależało mi na dobrym brzmieniu i zabawianiu gości- w różnym wieku i różnych językach. Jakie było moje rozczarowanie, kiedy z pierwszą datą wymarzony zespół nie mógł u nas zagrać. Rok szukałam ich następców- z niepowodzeniem. Potem przesunęliśmy datę i wzięliśmy ten zespół, który tak nam się podobał. I jaka radość słyszeć od gości, że to najlepszy zespół jaki ich bawił ![]()
![]() |
#4860 | ||
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() będę zaglądać tutaj częściej, postanowiłam pomóc w siostrze w przygotowaniach do ślubu i wesela ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Szukając tej "jedynej" sukni ślubnej byłam w wielu salonach nie tylko w Katowicach, przeglądałam suknie również w sieci, jednak nic mi się nie podobało. Przypadła mi jedna suknia do gustu w salonie Agnes, w zasadzie byłam już zdecydowana. Moja przyjaciółka a zarazem świadkowa wyciągnęła mnie do salonu Sarah, akurat miałyśmy po drodze, weszłyśmy, jednak moje myśli krążyły wokół wcześniej wybranej, nie chciałam patrzeć na inne. Suknia, którą w końcu zamówiłam nie podobała mi się na manekinie, nie chciałam jej nawet przymierzać ale po chwili stwierdziłam, że niczym nie ryzykuję i przymierzyć mogę. Olśniło mnie a moja decyzja o wyjątkowej sukni slubnej zmieniła się. Poczułam jakbyśmy były ze sobą związane. Ta i żadna inna. Przyjechałam z mamą do salonu w celu pokazania jej mojej wybranki. Mama nie chciała abym ją przymierzyła "beznadziejna, brzydka, nie mierz jej" mówiła a ja postawiłam na swoje i dałam do zrozumienia, że zmieni zdanie. Zmieniła jak mnie w niej zobaczyła, popłakała się i stwierdziła, że wyglądam wyjątkowo i w takiej sukni mnie widzi na moim ślubie. Także taka moja historia ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.