|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II
Cytat:
Piękna suknia!!!!!!!!! Nad dodatkami już myślałaś??? Jakie buciki?
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn na głowe na pewno jakas woalka, moze biale, krotkie rekawiczki, buty biale, moze satynowe - Menbur ma piekne butki.
W salonie w ktorym zamowilam suknie, mam po Nowym Roku darmowa stylizację, ale już wstępnie coś wymyslilysmy... Kolor przewodni slubu i wesela to czerwony, wiec... Myslalysmy aby okolo godz 21-22 podczas wesela dopiąc do sukni pas w kolorze czerwonym, z dluga - do konca sukienki kokarda, czerwone buty i jakies czerwone kolczyki ![]() Mam nadzieje, ze zrobie wrazenie na gosciach ![]() Sesję plenerowa planujemy w Wenecji, wiec ten kolor ladnie sie wpasuje w otoczenie, kupie jakas czerwona maseczke na twarz i voila!
|
|
|
|
#4833 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Fajny myk z tą koronką i kołnierzem na ramiona
|
|
|
#4834 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() Byłam na weselu, które prowadził p.Adam - super impreza ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze, ja tez, ale Pan Młody padnie P.S. Bukiet czerwony to na pewno, myslalam o czerwonych rozach poprzetykanych biala cantadesca moze czerwone paznokcie... hmmm...
Edytowane przez Słodkaaa Czas edycji: 2012-11-09 o 11:50 |
|
|
|
|
#4837 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie, nie mam lasera brzegi wycinałam dziurkaczem brzegowym - takim - http://allegro.pl/ewa-dziurkacz-brze...709213263.html - bardzo fajna rzecz. Papiery wybierałam dość długo. Pocieszającym argumentem jest fakt, że robione zaproszenia na pewno będą oryginalne tylko ja zaczelam juz jakis czas temu, bo mam do zrobienia ok 60-70 zaproszeń.A własnie czerwcowe dziewczyny, kiedy planujecie rozdawac zaproszenia? Bo ja myslalam luty/marzec i do konca kwietnia potwierdzenia. Cytat:
![]() Nancy |
||
|
|
|
#4838 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
byle była przysięga nagrana no i taka oprawa jakaś jak opisałam muszę się z nimi dogadać..P.S. Dziękuję ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
no ja mam ok. 80 zaproszeń, sama nie wiem jeszcze czy się w to pakować ![]() ![]() też myślałam nad lutym, pewnie coś koło tego co piszesz będziemy zaczynac rozwozić ![]() Dzięki ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- A my myślimy już trochę nad podróżą poślubną ![]() teraz są już oferty first minute i rabaty -30% no i byłoby z głowy, a nie później szukanie "lastów".. ta świadomość, że po wyczekanym ślubie jest zarezerwowany odpoczynek.. zwłaszcza że w tym roku nigdzie nie byliśmy ![]() A Wy wybieracie się?
|
|
|
#4839 |
|
Rozeznanie
|
My chyba pojedziemy do USA
Takie mamy marzenie od dawna żeby tam razem skoczyć, więc podróż poślubna to idealna opcja. Tylko skąd wziąć kaskę...hmmm
|
|
|
|
#4840 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w którym salonie kupowałaś? Cytat:
tak więc na 3 tygodnie przed zaplanowanym urlopem zostaliśmy bez wycieczki i ostatecznie i tak po ślubie szukaliśmy czegoś na szybko ![]() Byliśmy na Teneryfie którą gorąco polecam Edytowane przez Ewusia_marchew Czas edycji: 2012-11-12 o 19:52 |
||
|
|
|
#4841 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4842 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Slodka za suknie, super myk z ta koronka z kolnierzem
|
|
|
|
|
#4843 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczęęęta, coś ucichło!
To ja mam pomysł na temat dla śląskich PM-ek! Moje drogie, jakie są u Was w rodzinach tradycje weselne? Czy macie zamiar urządzić np. Polterabend (trzaskanie)? Czy macie wykupiny po przyjeździe Pana Młodego po Młodą? Piszcie o wszystkich fajnych zwyczajach, ciekawa jestem, czy mamy podobnie ![]() A czy któraś z Was myślała o wykorzystaniu motywów związanych z naszym regionem na swoim weselu? |
|
|
|
#4844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję zakochałam sie w niej Nie wiem jak wytrzymam te parę miesięcy do czasu aż przyleci do Salonu ![]() Kupiłam ją w Salonie Sukien Ślubnych Anna w Katowicach przy ul. Andrzeja. Polecam salon i Panią Gabrielę - cudowna osoba
|
|
|
|
#4846 |
|
Rozeznanie
|
A u nas tego nie zauważyłam. A co z resztą? Jak np wyglądają oczepiny? Ja byłam raz na weselu pod Łodzią gdzie oczepinu trwały ponad 1h! Byłam wtedy trochę zdezorientowana, bo u nas jest rach-ciach, welon i muszka rzucone i impreza kręci się dalej ;P
|
|
|
|
#4847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem z Mysłowic, u mnie dzień przed weselem jest trzaskanie i wykupiny również. Na wykupiny przygotowałam papier toaletowy z motywami dolarów, dodatkowo kupiłam euro do zabawy dla dzieci. Powycinałam gazety na wielkość tych papierowych euro do zabawy, do tego gumkami spięłam do tego te dolary z papieru toaletowego i wszystko do walizki zamknęłam i dałam mężowi fajnie wyszło na filmie i nie wygląda na zabawowe Co do salonów sukien - kupowałam w Sarah - bardzo miła obsługa Pani Aneta super w sobotę jadę po odbiór mojej sukni ślubnej, którą dałam do wyprania. Wystawiłam ją na al.
|
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny sorki, ale ja teraz trochę z innej beczki
Domu szukają dwie ok. 2-3 miesieczne suczki. Będą raczej średniej wielkości. Obecnie są w domu tymczasowym, ale opiekująca się nimi Pani nie daje rady - opiekuje się też dwoma dorosłymi psami, ponadto ma dzieci. na CITo szukamy domu. Podaję link do facebooka https://www.facebook.com/media/set/?...4999335&type=1 Udostępniajcie! Dziewczynki są obecnie w Jaworznie |
|
|
|
#4850 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Z moim także zrezygnowaliśmy z wykupin. Mieszkaliśmy przed slubem razem więc i przed ślubem spędzieliśmy razem noc. Tydzien prze wybrałam sobie biżuterie pasującą do mojej sukni wiec juz byłam wykupiona. Jak wyszłam z pokoju w którym pomagała mi sie ubrać świadkowa mój M. założył mi biżu i dał bupiet ślubny a ja mu przypiełam butonierkę. Mi sie wydaje że każdy powiniem pod siebie dopasować przesądy i zwyczaje tak żeby jemu było wygodnie
02.07.2001 24.12.2008 ![]() 12.11.2011 ![]() 19.09.2015 http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309 Edytowane przez Mediona Czas edycji: 2012-11-18 o 21:13 |
|
|
|
|
#4851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam takie dylematy, bo u mnie w rodzinie od dawna nikt nie miał wesela (ostatnio moje ciotki 16 lat temu) i po prostu nie wiem co zaplanować. Ale oczepiny chyba będą takie jak piszesz i tak samo bez wykupin, bo to tylko raz u kogoś widziałam. Po prostu TŻ przyjedzie, on mi da kwiaty, ja jemu przypne kwiotka, potem błogosławieństwo i ziuuum do kościoła
Edytowane przez nutik Czas edycji: 2012-11-18 o 22:46 |
|
|
|
|
#4852 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie, byłyście może na targach ślubnych wczoraj w Sosnowcu?
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
Ja z moim obecnym mężem 6 lat mieszkamy razem, ślub był w zeszłym roku, więc 5 lat za sobą mieliśmy ale teście się uparli, że wykupiny muszą być a że nie chcielismy się dodatkowo kłócić z błachego powodu, wykupiny były. |
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie kumam tej idei pobierania kasy za wstep na impreze gdzie z zalozenia chce sie cos sprzedac...
|
|
|
#4854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też kupowałam w Sarah i też sądze że babeczki są super A jaką miałaś można wiedzieć ?
|
|
#4855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A Ty byłaś?Ja się chyba wybiorę dopiero na targi w Katowicach
|
|
#4856 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gdzie można sprawdzić terminy targów ślubnych?? Może wiecie kiedy są w Bielsku??? ![]()
|
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Targi w Bielsku są 3.02.2013
|
|
|
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
to zgłaszam się i ja
ślązaczka, ślub w sierpniu 2013 ![]() Sala - Pod Różą - Wojska, obok Wielowsi Zespół - Drops (są świetni, sama jestem muzykiem, więc znalezienie zespołu to był największy stres) Sukni jeszzcze nie ma ![]() Fotograf : Stylova.com Makijaż: Jola Surmańska
Edytowane przez Vegetka Czas edycji: 2012-11-23 o 23:16 |
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam to samo, mimo iż muzykiem nie jestem. Ale zależało mi na dobrym brzmieniu i zabawianiu gości- w różnym wieku i różnych językach. Jakie było moje rozczarowanie, kiedy z pierwszą datą wymarzony zespół nie mógł u nas zagrać. Rok szukałam ich następców- z niepowodzeniem. Potem przesunęliśmy datę i wzięliśmy ten zespół, który tak nam się podobał. I jaka radość słyszeć od gości, że to najlepszy zespół jaki ich bawił
|
|
#4860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
![]() będę zaglądać tutaj częściej, postanowiłam pomóc w siostrze w przygotowaniach do ślubu i wesela co prawda ślub w czerwcu 2014 ale zaczynam już dziś Sala zamówiona już dawno, kamerzysta i fotograf też oraz wodzirej.---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ---------- Cytat:
Szukając tej "jedynej" sukni ślubnej byłam w wielu salonach nie tylko w Katowicach, przeglądałam suknie również w sieci, jednak nic mi się nie podobało. Przypadła mi jedna suknia do gustu w salonie Agnes, w zasadzie byłam już zdecydowana. Moja przyjaciółka a zarazem świadkowa wyciągnęła mnie do salonu Sarah, akurat miałyśmy po drodze, weszłyśmy, jednak moje myśli krążyły wokół wcześniej wybranej, nie chciałam patrzeć na inne. Suknia, którą w końcu zamówiłam nie podobała mi się na manekinie, nie chciałam jej nawet przymierzać ale po chwili stwierdziłam, że niczym nie ryzykuję i przymierzyć mogę. Olśniło mnie a moja decyzja o wyjątkowej sukni slubnej zmieniła się. Poczułam jakbyśmy były ze sobą związane. Ta i żadna inna. Przyjechałam z mamą do salonu w celu pokazania jej mojej wybranki. Mama nie chciała abym ją przymierzyła "beznadziejna, brzydka, nie mierz jej" mówiła a ja postawiłam na swoje i dałam do zrozumienia, że zmieni zdanie. Zmieniła jak mnie w niej zobaczyła, popłakała się i stwierdziła, że wyglądam wyjątkowo i w takiej sukni mnie widzi na moim ślubie. Także taka moja historia Panie pracujące w salonie przemiłe, w niektórych salonach spotkałam się z opryskliwością i brakiem zainteresowania, natomiast tutaj pełen profesjonalizm a obsługa zasługuje na medal i podwyżkę
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:55.

Piękna suknia!!!!!!!!! Nad dodatkami już myślałaś??? Jakie buciki?

:

15.06.2013 r.
tak więc na 3 tygodnie przed zaplanowanym urlopem zostaliśmy bez wycieczki i ostatecznie i tak po ślubie szukaliśmy czegoś na szybko