Śląskie Panny Młode cz.II - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-11-05, 07:17   #4801
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Śląskie Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez nancy1985 Pokaż wiadomość
Dlatego witam się z Wami jeszcze raz Mam nadzeje ze mnie do siebie przyjmiecie, bo już mi głupio ciągle wokół mówić o moich postępach przedślubnych, a tu chyba można się wygadać.

Nasza magiczna data to 08.06.2013 godzina 14.

To już mamy

Kościół: Bazylika Franciszkanów Katowice
Restauracja: Patio Park, Katowice Park Kościuszki
Dj: Dj Bobas
Fotograf: Fotosyl Sylwia Wesołowska
Zaproszenia, winietki i prezenty dla gości z rafaello w środku.
Zrobione wg mojego projektu i sama robię,
Po zrobieniu zaproszeń zrodził się pomysł na kolor przewodni - czerwień.
Suknia Agnes biała, koronkowa:
Zastanawiam się czy nie zmienić paska na czerwony, ale trochę się boję
Bukiet będzie w takim stylu:

I to by było tyle co mamy załatwione.

Do zrobienia/załatwienia:

wybór butów - najchętniej Menbur. Ale oni nie robią czystej bieli, wiec nie wiem czy cos dobiorę.
Samochód: żadnego pomysłu
Kwiaciarnia: Chętnie Tychy lub Katowice - znacie jakieś sprawdzone miejsce?
Kosmetyczka i fryzjer - na razie brak koncepcji
Bizuteria - chyba tylko bogate kolczyki
Bielizna - gdzie kupowałyście?
Zastanawiam się nad torebką ale czy potrzebna?
Obrączki - robił ktoś u Kurczoka w Katowicach na Młyńskiej/Pocztowej?

Jeszcze raz witajcie

Nancy

Witaj Nancy

Śliczna suknia, Agnes chwalę sobię bardzo

Samochód to dla mnie zbędny atrybut PM, my jechaliśmy samochodem rodziców, znajomi swoim, inni autem świadka. Od razu wiedzielismy, że na wypożyczanie kasy nie wydamy.

Bielizna - z mojego doświadczenia wynika, że majtki mają być wygodne i nie muszą koniecznie odcieniem bieli pasować. Stanik - ja miałam fiszbiny i mimo, że stanik po pół roku od zakupu zrobił się ciut za duży, to nie było problemu, bo i tak suknia profilowała biust. Kupowałam w H&M za 65zł.

Torebka - ja jestem z tych, które miały i uważam, że mimo iż nie jest to rzecz niezbędna, to jest przydatna. Po 1 - świadkowa może chcieć ładnie się prezentować i mieć kopertówkę, do której rzeczy PMki wciskać bym nie śmiała... (sama miałam dość napakowaną kopertówkę) Po 2 - nie trzeba świadkowej grzebać po torebce, jak gdzieś pójdzie, a my akurat potrzebujemy chusteczkę.

Ja włożyłam ją do samochodu. Poprosiłam tylko świadkową, żeby zaniosła mi ją na salę, trzymałam obok stolika i czy świadkowa była czy nie, to miałam wszystko swoje pod ręką. Potem torebkę wykorzystałam na zdjęciach w plenerze.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ----------

Cytat:
Napisane przez nutik Pokaż wiadomość
Aaaa byłam w Kraku i KUPIŁAM!!!

Tzn zamówiłam suknię w salonie Nabla. Jestem zachwycona tym miejscem, wszystkim: jakością sukienek, fasonami, obsługą...no i moją wymarzoną i odnalezioną suknią! Szczerze powiedziawszy to jak ją w internecie widziałam to nawet bym na nią uwagi nie zwróciła. Tzn podobała mi się (i nawet jednej dziewczynie doradzałam jakie ma sobie do niej dodatki dobrać) ale nie sądziłam że będzie do mnie pasować. Jest to model FLEURE z kolekcji Amethyst. Zawsze marzyłam o muślinowej sukni z dekoltem w serduszko. Koronki za to średnio mi się podobały, ale TE koronki to jest w ogóle inna bajka Dodałam pewne poprawki, bo na dole sukni prosiłam o doszycie koronki wzdłuż brzegu i na tej koronce takie świecące delikatne kamyki/koraliki, tak samo na biuście

Ta sukienka mi na zdjęciach wyglądała prawie jak komunijna :P ale jak ją na sobie obejrzałam to zupełnie inne wrażenie miałam i już nie było odwrotu :P
Piękna

Ja bym jednak nic nie przyszywała na dole. W tańcu właśnie dół obrywa najbardziej (jedno nadepnięcie i po ozdobie) i może się okazać, że po weselu dół będzie popruty i na plener trzeba będzie naprawiać....

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 08:18   #4802
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Witam, czy są tu dziewczyny z Mysłowic? Jeśli tak: czy jesteście chętne na bezpłatny makijaż ślubny? weselny? Potrzebuję rozbudować swoje portfolio. Więcej na PW.

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

Cytat:
Napisane przez stworzonadlaciebie Pokaż wiadomość
A jakiego kamerzystę mialas?
A S V I D E O .PL - filmy na stronie nie są kuszące ale mogę wysłać przykładowe filmiki moje
betty0502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 08:20   #4803
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Piękna

Ja bym jednak nic nie przyszywała na dole. W tańcu właśnie dół obrywa najbardziej (jedno nadepnięcie i po ozdobie) i może się okazać, że po weselu dół będzie popruty i na plener trzeba będzie naprawiać....
Dziękuję ja jeszcze się zastanowię nad tym, ale mierzyłam bardzo podobną sukienkę i miałam duży dylemat między nimi, bo ta podobna miała na dole tą koronkę i mi się to bardzo podobało. Kiedyś byłam zakochana w czymś takim, potem mi przeszło, a teraz jak to zobaczyłam na żywo to uznałam że to muszę mieć ;P Z resztą, długość sukni się nie zmieni, więc nie wiem czemu ktoś miałby mi na to nadepnąć? Co prawda ma być tren z tą koronką z tyłu, ale jakby koronki nie było to tren i tak by był i będzie podpinany z tyłu, także nie wydaje mi się żeby miał być problem...ale kto wie. Mojej mamie np poszarpali sukienkę na weselu i było awaryjne szycie ponoć ;P
nutik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 08:21   #4804
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Fotograf

F O - T O .PL - polecam również, dostaliśmy 3000 zdjęć na płycie. Cena: 1700.00 zł - powiedzieliśmy im, że będziemy polecać wszystkim, więc może nawet uda się wynegocjować jakiś rabat. Za foto księgę dopłacaliśmy ale album za 150 zł wchodzi w cenę także opłaca się

Kamerzysta stworzy wszystko, najlepiej umówić się i podjechać w celu obejrzenia przykładowych. Naprawdę warto

Edytowane przez betty0502
Czas edycji: 2012-11-05 o 08:24
Stary 2012-11-05, 08:25   #4805
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję ja jeszcze się zastanowię nad tym, ale mierzyłam bardzo podobną sukienkę i miałam duży dylemat między nimi, bo ta podobna miała na dole tą koronkę i mi się to bardzo podobało. Kiedyś byłam zakochana w czymś takim, potem mi przeszło, a teraz jak to zobaczyłam na żywo to uznałam że to muszę mieć ;P Z resztą, długość sukni się nie zmieni, więc nie wiem czemu ktoś miałby mi na to nadepnąć? Co prawda ma być tren z tą koronką z tyłu, ale jakby koronki nie było to tren i tak by był i będzie podpinany z tyłu, także nie wydaje mi się żeby miał być problem...ale kto wie. Mojej mamie np poszarpali sukienkę na weselu i było awaryjne szycie ponoć ;P
Chodzi o to, że jak ktoś Ci nadepnie na zwykły materiał to nie powinno nic się stać a jeśli na koronkę to ta może się zniszczyć

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 08:42   #4806
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Długość sukni dopasowuje się do butów stojąc prosto. W tańcu protu już nie stoisz. Raz idziesz w górę na palcach, a raz w dół na ugiętych kolanach. Goście też szaleją, więc bardzo często zdarza się, że ktoś nadepnie na suknię, PM zrobi krok i się targa.

O dziwno, ja pamiętam że ktoś mi suknię zdeptał, a uszczerbku nie ma ani jednego, bo sprawdzałam każdy centrymetr przed wystawieniem na all.

Więc z drugiej strony, w gładkim dole też może się zdarzyć dziura Sama już chyba nie wiem czy dobrze doradzam....

- George Elliot
Stary 2012-11-05, 08:56   #4807
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Chodzi o to, że jak ktoś Ci nadepnie na zwykły materiał to nie powinno nic się stać a jeśli na koronkę to ta może się zniszczyć
U mnie poszedł koronkowy dół. Kumpel w tańcu nadepnął mi na kawałek sukni (było juz po oczepinach i zmieniłam buty na baleriny) i trochę się porwała.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-11-05, 09:32   #4808
nutik
Rozeznanie

Hmm no to zobaczymy...ale chyba jednak zaryzykuję
Stary 2012-11-05, 15:37   #4809
nancy1985
Raczkowanie

Cytat:
Witaj Nancy

Śliczna suknia, Agnes chwalę sobię bardzo
Bardzo dziękuję. Długo się nie mogłam zdecydować, żeby pojechać do salonu, bo Bielsko daleko, a kolekcję znałam tylko z internetu. Ale jak w koncu pojechałam to utwierdziłam się w przekonaniu że mają ładne suknie i zamówiłam tą która mi się pierwsza, juz w internecie podobała. Zobaczymy

Cytat:
Samochód to dla mnie zbędny atrybut PM, my jechaliśmy samochodem rodziców, znajomi swoim, inni autem świadka. Od razu wiedzielismy, że na wypożyczanie kasy nie wydamy.
Też mam takie podejście. Przystroję chyba Skodę Octavię brata i tyle. Jest limuzynowata, w miare nowa, ma jasnobeżowy kolor. Więc chyba nic więcej nie potrzeba A to chwila moment, wiec chyba mało istotny element

Cytat:
Bielizna - z mojego doświadczenia wynika, że majtki mają być wygodne i nie muszą koniecznie odcieniem bieli pasować. Stanik - ja miałam fiszbiny i mimo, że stanik po pół roku od zakupu zrobił się ciut za duży, to nie było problemu, bo i tak suknia profilowała biust. Kupowałam w H&M za 65zł.
O rzeczywiście o H&M nie pomyslałam. Lubię ich bieliznę. Na pewno się wybiorę. Dzięki

Cytat:
Torebka - ja jestem z tych, które miały i uważam, że mimo iż nie jest to rzecz niezbędna, to jest przydatna. Po 1 - świadkowa może chcieć ładnie się prezentować i mieć kopertówkę, do której rzeczy PMki wciskać bym nie śmiała... (sama miałam dość napakowaną kopertówkę) Po 2 - nie trzeba świadkowej grzebać po torebce, jak gdzieś pójdzie, a my akurat potrzebujemy chusteczkę.

Ja włożyłam ją do samochodu. Poprosiłam tylko świadkową, żeby zaniosła mi ją na salę, trzymałam obok stolika i czy świadkowa była czy nie, to miałam wszystko swoje pod ręką. Potem torebkę wykorzystałam na zdjęciach w plenerze.

Dzięki za uwagi - na pewno wezmę pod uwagę

Nancy

nancy1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-05, 21:50   #4810
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Też mam takie podejście. Przystroję chyba Skodę Octavię brata i tyle. Jest limuzynowata, w miare nowa, ma jasnobeżowy kolor. Więc chyba nic więcej nie potrzeba A to chwila moment, wiec chyba mało istotny element
My też nie będziemy cudować i pojedziemy autem TŻ on jeszcze nie wie, ale się zgodzi zapewne :P my tylko mamy różnicę zdań co do strojenia samochodu: on sobie wymyślił, że auto ma być prawie w ogóle bez ozdób. Dopuszczalne wg niego są tylko wstążki na klamkach :P ciężko jest go przekonać, że jednak wypadałoby żeby na masce była chociaż delikatna ozdoba kwiatowa. Eeech te chopy ;P
Stary 2012-11-05, 21:56   #4811
nancy1985
Raczkowanie

Cytat:
My też nie będziemy cudować i pojedziemy autem TŻ on jeszcze nie wie, ale się zgodzi zapewne :P my tylko mamy różnicę zdań co do strojenia samochodu: on sobie wymyślił, że auto ma być prawie w ogóle bez ozdób. Dopuszczalne wg niego są tylko wstążki na klamkach :P ciężko jest go przekonać, że jednak wypadałoby żeby na masce była chociaż delikatna ozdoba kwiatowa. Eeech te chopy ;P
Hihi to dobrze, ze nie wszyscy myślą, że trzeba jechać wymyślną furą. Fajnie to na zdjęciach wygląda,ale bez przesady.
Ja szczerze mówiąc pojechałabym nawet moja Corsą. mimo, ze jeszcze nie widziałam pary jadącej takim małym autkiem
Ja przystroje wstążkami i na masce trzy miniaturki kwiatowe nawiązujące do mojej wiązanki tak po skosie. Czyli np jedna róża i frezja Skromnie, ale żeby było widac, że to auto pary młodej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 07:30   #4812
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Wraz z mężem jechaliśmy do ślubu samochodem naszego świadka. Oczywiście były słowa pogardy od bardzo bliskiej rodziny męża "nie wypada" "wstyd nie wypożyczyć auta, taki ważny dzień" itp ale nie przejmowaliśmy się tym
Stary 2012-11-06, 07:33   #4813
nutik
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez betty0502 Pokaż wiadomość
Wraz z mężem jechaliśmy do ślubu samochodem naszego świadka. Oczywiście były słowa pogardy od bardzo bliskiej rodziny męża "nie wypada" "wstyd nie wypożyczyć auta, taki ważny dzień" itp ale nie przejmowaliśmy się tym
Ale jak to? Ktoś przy Was tak mówił? Czy powiedzieli Wam Ci, co słyszeli jak ktoś inny narzekał? Ludzie to jednak są zawistni- no bo z czego innego mogą wynikać tego typu komentarze?
Stary 2012-11-06, 07:35   #4814
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hihi to dobrze, ze nie wszyscy myślą, że trzeba jechać wymyślną furą. Fajnie to na zdjęciach wygląda,ale bez przesady.
Ja szczerze mówiąc pojechałabym nawet moja Corsą. mimo, ze jeszcze nie widziałam pary jadącej takim małym autkiem
Ja przystroje wstążkami i na masce trzy miniaturki kwiatowe nawiązujące do mojej wiązanki tak po skosie. Czyli np jedna róża i frezja Skromnie, ale żeby było widac, że to auto pary młodej.
Ja gdzieś widziałam w Intenecie. My jechaliśmy kombi Znajomi też jechali kombi, do tego w kolorze żywej zieleni i wiele osób mówiło, że to super, że jadą własnym autem. Że to takie "swojskie", a nie pokazówa.

Cytat:
Taaaaaaaaa Jak ja uwielbiam takie hasła zaściankowe myślenie. Najlepiej pokazówe z własnego ślubu zrobić, żeby sąsiedzi nie mieli o czym gadać.

- George Elliot
Stary 2012-11-06, 08:05   #4815
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

My jechaliśmy samochodem taty świadkowej

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 08:30   #4816
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cześć dziewczyny

Ja również uważam, że wydatek na bajerancki samochód jest zbędny. Pojedziemy samochodem od kogoś z rodziny albo naszym puntem Nie widzę w tym nic złego
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:22   #4817
betty0502
Wtajemniczenie

GG do betty0502

Oczywiście jakby tego było mało przy nas...
Stary 2012-11-06, 09:25   #4818
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście jakby tego było mało przy nas...
To jest moim zdaniem brak szacunku dla Młodej Pary.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 09:29   #4819
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
To jest moim zdaniem brak szacunku dla Młodej Pary.
Brak szacunku, to raz, ale gdzie kultura i takt? Koszmar
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 13:15   #4820
Słodkaaa
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny

Czy mogę dołączyć?
Ślub mamy 7 września 2013r.

Jakie informacje powinnam wpisać aby się dopasować ?
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 13:34   #4821
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

Czy mogę dołączyć?

Witaj
pochwal się wszystkim co macie
sala, suknia, foto, cam...
co planujecie

my lubimy wszystko wiedzieć

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 14:36   #4822
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Hej Dziewczyny

Czy mogę dołączyć?

Masz moją datę witaj

To ja też napisze coś bliżej bo chyba tu nie pisałam:
Suknia - jest
http://www.sarah.com.pl/oferta_szcze...dp=218&start=0
Dj - Legato z Rybnika
Kościół- zaklepany godzina : 14 wstępnie
Sala - jest zarezerwowana
Kamerzysta - roi studio
Kolor przewodni : fioletowo - zielono- różowy
na razie tyle

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-06, 15:18   #4823
Słodkaaa
Zakorzenienie

Dzięki
Miał być maj, ale nie wyrobilibyśmy się ze wszystkim, niestety... dlatego jest wrzesień. Szczerze mówiąc nigdy nie myślałam o wrześniu jako o miesiącu na MÓJ ślub. No ale jakoś tak wyszło.

Ceremonia odbędzie się w tzw. Katedrze w Sosnowcu - z uwagi na to, że to Nasz "ulubiony" Kościół i wybraliśmy go trochę z sentymentu.

Tak więc data już zaklepana

Wesele będzie maleńkie - max. 50 osób - tylko najbliższa rodzina i paru przyjaciół.
Wybraliśmy Szafranowy Dwór w Czeladzi http://www.szafranowydwor.pl/

Częśc gości przyjezdnych przez dwie noce spać będzie w Hotelu Szafran http://www.hotelszafran.pl/

Mamy też już zespół grający na żywo całą noc Friday Feeling Band z Katowic http://djmarcin.com.pl/zesp%C3%B3%C5%82.html

Fotografka Ada Tokarczyk z Bestwiny http://blog.afektstudio.pl/

A wczoraj podpisaliśmy umowę z Firmą Dekor -Plast z Jaworzna na kwiaty (bukiety, butonierki itd), dekorację Kościoła oraz samochodu http://www.dekor-plast.pl/

Co do sukni, cały czas chciałam krótką tzn. 7/8, ale w ostatni piątek w Salonie Madame w Sosnowcu byłam na pierwszym w życiu oglądaniu i mierzeniu i przymierzałam krótkie, długie, princessy i ZGŁUPIAŁAM. Jutro jadę do Katowic do salonu Anna na Andrzeja - przeurocza kobieta tam pracuje. Myślę też nad salonem Agnes z Bielska - Białej - ale szczerze - nie chce mi się jechać tak daleko.... chociaż suknie na ich stronie są przepiękne

Wstępnie wybraliśmy juz obrączki oraz zaproszenie - ale tym zajmiemy się po Nowym Roku...

Co do samochodu - mamy zamiar z wypożyczalni wziąć auto na dwa dni, cenowo wychodzi tyle co za 3-4 godz. stricte samochodu do ślubu z kierowcą. Nie mamy zamiaru przesadzać.

Na tą chwilę to tyle

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-11-06, 16:04   #4824
nancy1985
Raczkowanie

Cytat:
Dzięki

A wczoraj podpisaliśmy umowę z Firmą Dekor -Plast z Jaworzna na kwiaty (bukiety, butonierki itd), dekorację Kościoła oraz samochodu http://www.dekor-plast.pl/
Witaj

Byłam na stronie - proponują bardzo ładne rzeczy Mozesz mi na PW napisać co zamawiacie i jak sie ceny kształtują?

Pozdrawiam,
Ania
Stary 2012-11-07, 06:50   #4825
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Miał być maj, ale nie wyrobilibyśmy się ze wszystkim, niestety... dlatego jest wrzesień. Szczerze mówiąc nigdy nie myślałam o wrześniu jako o miesiącu na MÓJ ślub. No ale jakoś tak wyszło.

Ceremonia odbędzie się w tzw. Katedrze w Sosnowcu - z uwagi na to, że to Nasz "ulubiony" Kościół i wybraliśmy go trochę z sentymentu.

Tak więc data już zaklepana

Wesele będzie maleńkie - max. 50 osób - tylko najbliższa rodzina i paru przyjaciół.
Wybraliśmy Szafranowy Dwór w Czeladzi http://www.szafranowydwor.pl/

Częśc gości przyjezdnych przez dwie noce spać będzie w Hotelu Szafran http://www.hotelszafran.pl/

Mamy też już zespół grający na żywo całą noc Friday Feeling Band z Katowic http://djmarcin.com.pl/zesp%C3%B3%C5%82.html

Co do sukni, cały czas chciałam krótką tzn. 7/8, ale w ostatni piątek w Salonie Madame w Sosnowcu byłam na pierwszym w życiu oglądaniu i mierzeniu i przymierzałam krótkie, długie, princessy i ZGŁUPIAŁAM. Jutro jadę do Katowic do salonu Anna na Andrzeja - przeurocza kobieta tam pracuje. Myślę też nad salonem Agnes z Bielska - Białej - ale szczerze - nie chce mi się jechać tak daleko.... chociaż suknie na ich stronie są przepiękne

Wstępnie wybraliśmy juz obrączki oraz zaproszenie - ale tym zajmiemy się po Nowym Roku...

Co do samochodu - mamy zamiar z wypożyczalni wziąć auto na dwa dni, cenowo wychodzi tyle co za 3-4 godz. stricte samochodu do ślubu z kierowcą. Nie mamy zamiaru przesadzać.

Na tą chwilę to tyle
Noooo to naprawdę dużo już macie jak na wrzesień
Szafranowy dwór i hotel znam z zewnątrz, bo jeżdzę do Czeladzi do TKMaxxa

Cytat:
Witaj

Byłam na stronie - proponują bardzo ładne rzeczy Mozesz mi na PW napisać co zamawiacie i jak sie ceny kształtują?

Pozdrawiam,
Ania
Jeśli rozważasz J-no, to ja mogę polecić kwiaciarnię Nerina, która tworzy cuda Pani robiły bukiet dla mnie i Ewusi_Marchew, która też tutaj zagląda Niestety nie mają chyba strony internetowej. Ale widziałam jak storiły koleżance klatkę schodową i kościół. Nowocześnie, bez kiczu, bez nadmiernego przepychu.

- George Elliot
Stary 2012-11-07, 08:02   #4826
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli rozważasz J-no, to ja mogę polecić kwiaciarnię Nerina, która tworzy cuda Pani robiły bukiet dla mnie i Ewusi_Marchew, która też tutaj zagląda Niestety nie mają chyba strony internetowej. Ale widziałam jak storiły koleżance klatkę schodową i kościół. Nowocześnie, bez kiczu, bez nadmiernego przepychu.
potwierdzam
ja z polecania tam poszłam, bo koleżanka kilka miesięcy przede mną tam zamawiała bukiet i inne dekoracje i również byłam bardzo zadowolona

A co do auta to ja też uważam ze to zbędny wydatek, my jechaliśmy autem moich rodziców

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-07, 08:50   #4827
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marketka Pokaż wiadomość
dzięki a jaki mieliście pakiet?
Hmm nie pamietam jak sie nazywa... short czy jakos tak, ten przedostatni, ale mielismy dwa rabaty-za wesele w tygodniu -200zl i za to ze jeden z 2 operatorow krecil tylko do 20:00 - 500zl, chociaz oboje kamerzysci byli do konca wesela, bo nie oplacalo im sie wracac osobno, nawet nie wiem czy kamerowal jeden od tej godz 20 czy obydwoje nie zwracalam uwagi... za ok 2 tyg mamy miec plytke

Ja tez nie mialam torebki ale uwazam ze jednak warto ja miec, nie trzeba jej miec np w kosciele przy sobie, ale na sali sie przyda

My mielismy samochod w stylu retro 6 osobowy - pomimo ze troche to kosztowalo to super sprawa - szofer jechal z przodu razem z kamerzysta dzieki czemu mamy ujecia w aucie a my z tylu ze swiadkami, nie zalujemy ze wypozyczylismy auto, wiec zalezy czego kto oczekuje. Wiemy ze to byla raczej jedyna okazja zeby przejechac sie takim autkiem i nie zalujemy bo wspomnienia bedziemy miec do konca zycia i to bardzo pozytywne, bo kierowca byl bardzo zabawny i z prawdziwego zdarzenia - jak za starych czasow
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-08, 18:59   #4828
marketka
Raczkowanie

Cytat:
Laser? W sensie laserowa drukarka?
Nie wszystko robię na domowej atramentówce. Ale moim zdaniem ogólnie wygląda ok, a ja zawsze lubiłam robić takie rzeczy, więc stwierdziłam, że to taki mój wkład. Bo niestety okazało się, ze wcale taniej nie wyszło niż zamawiane. Ale dzięki temu będę mogła zrobić jeszcze identyczną księgę gości, numerki na stoły, tablicę z usadzeniem gości i menu.

Jakoś suknie Agnes przykuły moją uwagę w internecie i stwierdziłam, ze mogę jechać 60 km po kieckę a jaki masz model?[COLOR="Silver"]
Chodziło mi o laser tnący bo na zaproszeniach masz wycięte elementy i zastanawiałam się jak je wycięłaś, bo ja też miałam plan robienia zaproszeń własnoręcznie, ale jeszcze się waham, bo jak już pisałaś taniej nie wyjdzie..

A moja Agnes tutaj : http://twojasuknia.pl/suknia-slubna,...,item,898.html

Cytat:
hej,

skontaktowałam się z joanna@makeupslubny.pl , którą dziewczyny tu polecały. Ma wolny termin. Doradzcie, czy ktos korzystał z jej usług? Możecie coś powiedzieć?

Pozdrawiam,

Nancy
ja pisałam do niej, ale niestety ma już zajęty mój termin

Cytat:
Hej Dziewczyny

Czy mogę dołączyć?

Cytat:
Dzięki

:
Wtaj

Ja tez mam Adę , to znajoma mojej mamy jest super babką!!

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Hmm nie pamietam jak sie nazywa... short czy jakos tak, ten przedostatni, ale mielismy dwa rabaty-za wesele w tygodniu -200zl i za to ze jeden z 2 operatorow krecil tylko do 20:00 - 500zl, chociaz oboje kamerzysci byli do konca wesela, bo nie oplacalo im sie wracac osobno, nawet nie wiem czy kamerowal jeden od tej godz 20 czy obydwoje nie zwracalam uwagi... za ok 2 tyg mamy miec plytke
A myslisz, że udałoby mi się z nimi dogadać na sam klip, bez filmu? Chodzi mi o to żeby było taniej, bo filmu nie chce tylko klip..

01.01.2012 r.

15.06.2013 r.
marketka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:24   #4829
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

A myslisz, że udałoby mi się z nimi dogadać na sam klip, bez filmu? Chodzi mi o to żeby było taniej, bo filmu nie chce tylko klip..
Hmm nie wiem, bo oni i tak by musieli krecic przez wiele godzin material, zeby zrobic pozniej z niego klip, ale moze bedzie jakis rabat za to, ze tylko jeden klip i reszta surowego materialu? Napisz/zadzwon/przejedz sie do Pana Marcina, na pewno wszystko Ci wyjasni

P.S. Sliczna wybralas suknie!

Edytowane przez E87
Czas edycji: 2012-11-09 o 08:28
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-11-09, 08:38   #4830
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:

Wtaj

Ja tez mam Adę , to znajoma mojej mamy jest super babką!!

Ja znam Adę za slubu brata mojego Narzeczonego, oraz ze ślubu kuzynki żony brata :P bardzo fajna dziewczyna

Dziewczyny mam sukienke

http://www.sinceritybridal.com/wedding_dress/3749
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości