|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Nie piszę ostatnio bo pszczoły mnie tak pokąsały po rękach ,że od kilku dni miałam jak banie ,rękawice bokserskie masakra.Dzisiaj juz mi schodzi po wychlaniu pół opakowania wapna i virlixie. Baobabku współczuję horroru i oby wam się udało załatwić dobry kredyt Sara ja ostatnio jak przysnęłam mały zaczął łazic po sypialni i w celu obudzenia mamy przywalił mi kapciem prosto w gębę ![]() Madzia pl ja niedawno kupowałam pralkę i powiem Ci że dałam sie namówić na obroty 1400 przy wirowaniu i jak pani zapewniała pranie jest prawie suche i to prawda tylko że te obroty 1400 są przy praniu 90 stopni i pranie trwa 2,5 h a przy innych programach sa niższe obroty najczęściej 900 albo 700 i nie da się ustawić tych najwyższych ,więc wypytaj przy jakich programach są najwyższe obroty wirowania , ja np rzadko piorę w 90- pościel ,ręczniki ale normalnie to się pierze w niższych i tak jak u mnie te obroty 1400 psu na budę się zdały.1000 też dosyć odwirowane będzie.Mam elektrolux inside czy jakoś tak , a i jeszcze jak chcesz brać zagranicznych firm to części są później drogie w razie "w" . Co do kredek też polecam bambino są super ,ja to chowam bo już ściany mam popisane ![]() Mój je sam sztućcami (czytaj widelcem dużym) bo tak to wszystko wpałaszuje i o dziwo nic mu nie zalega w buzi jak wtedy kiedy ja go karmię ,stawiam mu talerz na jego stoliku przy krzesełku i nie narozwala aż tak bardzo. Przewinął mi się tu temat o zwierzętach , my niedawno bylismy w zoo safari w świerkocinie pod gorzowem i powiem wam że to co pokazują na stronie internetowej a to co w rzeczywistości to dwie różne rzeczy. Zwierzęta były zaniedbane ,lew to nie wiedzielismy czy jeszcze żyje leżał bez ruchu chudy jak szkieletor , koniki też wychudzone, wielbłądy jakieś też nie bardzo, jedynie kozy wypasione bo przy nich była karma którą można kupować i je karmić. To tyle na dziś dobranoc i życzę ładnej pogody dziewczynom na wakacjach. Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2011-07-12 o 23:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Już kupiłam przez net, mam nadzieję że nie zatęsknię za starą ![]() Ja mojemu czasami daje trochę żeby sam pojadł, ale jak jest w samym bodziaku, i wtedy tylko ściągnę, wyprysznicuję, i jak nowy. Fotelik łatwy do czyszczenia ![]() Wczoraj z tz siedzieliśmy wieczorem i sobie gadaliśmy, że góra pół roku i mały na spacerach powinien już załapać że trzeba do rodziców wracać i się pilnować ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Maciej ma dalej tą wysypkę juz nie wiem co robić na 12:30 idziemy do lekarza, ciekawe co nam powie ![]() ![]() Mrowak chyba już dojechała mam nadzieje że będzie miała super pogodę ![]()
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() LIbra co sie stało ale sobie narobiłaś . Upał od rana ![]() to do potem
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane moje!!
Nie lubię tak wpadać po dłuższej nieobecności bo chciałabym na wszystko odpisać a jak juz zaczynam to robić to stwierdzam, że już nic nie pamiętam ![]() Co do zabaw z dziecmi to moja ostatnio jest na etapie zabaw w towarzystwie. sama sie soba zając jakos nie potrafi na dłuzej. Ciągle siedzi przy mnie albo na mnie z książką, kolorowanką itp. książki kocha już od dawna. Wiecznie mi je przynosi, siada na mnie i oglada. Oczywiscie sama przeklada kartki, nie daj Boze ja się za to zabieram to jest ostry protest. Pokazuje paluszkiem na wszystko a ja mam mowić co to jest. A pokazać to umie juz chyba dosłownie wszystko. nawet jak gdzies indziej jest motyl, czy biedronka, ptaszek itp to potrafi pokazać, nie tylko w swoich książeczkach. Nieraz jak dostaje nowa i pytam gdzie co jest to pokaże niemal wszystko. Kocha też kolorowanki. Leci zawsze z jedną, odsuwa krzeslo przy stole i klepie w nie co oznacza- mama siadaj i bierz mnie na kolana. Wtedy ona bierze kredkę pobazgroli trochę i wklada ją mi do ręki i czeka aż jej coś narysuję. A, ze ja bezstalencie to cała kolorowanka jest w kwiatkach ![]() Też zaczyna mi bazgrac po panelach ale ostro ją za to karcę i raczej rzadko jej sie to zdarza. A dzis zaczęla pisac po oknie balkonowym ale tez stanowczo prostesuje to przestaje po czym za jakis czas znowu (myśli, że nie zauważe) a jak tylko sie odezwe to aż odskakuje bo wie, że broi ![]() ![]() Poza tym tez uwielbia robić ze mna pranie. Do pralki nie wrzuca bo mam wsad od góry ale jak segreguję brudy to mi "pomaga" wynosząc wszystko do kuchni na stół ![]() Jak juz wypiorę to wyrzuca wszystko w z miski i do niej włazi. No a potem sama idzie mi po klamerki i pomaga mi przypinać ![]() Kocha też zabawe z pilka ale niestety koniecznie chce na nią wejść obiema nogami. I oczywiście krzyczy i piszczy jak jej nie wychodzi a czasem to w nerwach aż gryzie tą piłkę... Ciagle chce zrobić cos co jest niewykonalne dla niej ![]() ![]() ![]() Ostatnio dostałam paczkę od taty. mała dostała wózek spacerowy dla lalek. Jest przeszczęśliwa. Tylko łazi z nim po calym mieszkaniu i probuje się z nim przecisnąc w największych zakamarkach (np. między stolem a scianą) , no i znow jej to nie wychodzi co kończy się piskiem... no nie wytrzymam kiedyś ![]() No i ona ma wielki ogień w gaciach... ![]() Ale i tak kocham ją nad życie ![]() bao- wpsólczuję sytuacji z kredytem, mam nadzieje, że jakoś wam się uda. Nasz kreyt juz wzrósł o prawie 150 zł ![]() ![]() No i krwaw historia z Kubusiem- przerażająca... ja bym chyba zemdlała... ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Zastanawiam się gdzie jest darusia... zawsze tu była. Martwię sie jakos bo pamiętam, że Oliwka coś jej gorączkowała... macie jakieś info?
#4837 |
Zakorzenienie
|
Zosia też biega jak nakręcona, ja albo tż ciągle za nią biegamy, nie posiedzi ani minuty na tylku. Chociaż jak byliśmy ostatnio nad wodą to siedziała przy brzegu i się chlapała. Nawet nie uciekała za bardzo.
ale pustki tu ostatnio ciekawe jaką pogode mają dziewczyny nad morzem Darusia odezwij się- jak tam Oliwka?? Baobabku- biedny Kubuś, nie myślałam że ząb może tak dziąsło rozwalić;/ ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Jakie są ładne perfumy damskie? Musze kupić na prezent a nie mam pojęcia? ![]()
#4838 |
Wtajemniczenie
|
![]() Minka,dzięki ![]() ![]() Dziewczyny się wczasują i dletego cisza ale ktoś musi pracować żeby ktoś poszedł na urlop ![]() Sara no i jak łobuzie kiedy będziesz w Łodzi? ![]() lato nam minie i wkońcu się nie spotkamy Minka??Dusia? |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
Asiulek ostatni gdzies było w TV że frank może i 5 zeta kosztować .
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde właśnie nie wiem kiedy będe w łodzi, może jak pokój Zosi pomaluje to się wybiore do Ikea ![]()
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
![]()
co ja widzę ostatnie wpis o 13-stej
![]() ![]() ![]()
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też się zaczyna wyrywać do "ja sama" przy jedzeniu, ale pozwalam jej na to tylko jak ma coś w miarę gęstego-kaszę lub owsiankę, bo jak ma rzadszą zupę to się polewa, a przy drugim to muszę jej przemycać ziemniaki za mięskiem, to też ja muszę nakładać, ale czasem daję jej widelec jak nabiorę. NO i takie rzeczy co można do łapki wziąć to oczywiście je sama. Ale myślę, że stosowania na co dzień takiego BLW bym nie zniesła ![]() A u nas miał być dziś giga upał i z teju okazji to teściów pojechałyśmy, a było tak sobie i dużo chmurek-czyli idealna pogoda na placyk nasz.... Lenka już nie chrapie. Pisałam wam niedawno, że lenka na dole ma tylko zęby jedynki i czwórki, ale jak tam zajrzałam dobrze (jak darła japę ![]() mam jakiś smutny dzień i nie mam weny na pisanie jakoś.....
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() u nas nie ma opcji, żeby ja karmić jak kiedyś, że daję jej jeść np. zupę albo kaszkę czy w ogóle cokolwiek w ten sposób, drze się i wyrywa ![]() ![]() ![]() evitka głowa do góry, jutro będzie lepiej ![]() ![]() ja też ostatnio nie mam weny... jakoś mnie życie przytłacza ![]() Tylkooliwka no właśnie, co z tym grillem u Dusiaki?? ![]() ja dziś z małą nad jeziorkiem byłam, skubana cała fioletowa z zimna była ale z wody nie chciała wyjść, jak bym jej nie trzymała to nury by sadziła jak nie wiem ![]() ![]() ![]() znów się rozpisałam... ehhh gaduła ze mnie ![]()
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
No jak widać dziewczyny na wakacjach
![]() Erwin dzisiaj jakiś nienazarty, co mu dam jeść to góra 2 godziny i ryczy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4845 | |||
Zakorzenienie
|
Witam
Ja ostatnio znowu na nic czasu nie mam. Pogoda jest to sporo czasu spędzamy na dworze (zakupy, spacery, balkon i plac zabaw). Dziecię też absorbujące mocno. Ma taki ogień w gaciach że hej. Ostatnio a nową zabawę. Biega po pokoju w kółko i piszczy z radości. Pozycję ma przy tym jakby wystartować samolotem chciała ![]() Teraz przygotowuję obiad na następne 2 dni co bym nie musiała gotować w ciągu dnia w upale. W sobotę rano mamy wyjeżdżac a ja w lesie jestem z przygotowanimi ![]() ![]() Cytat:
![]() Biedne łapki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4846 |
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
dlugo sie nie odzywalam...ale to ze zmeczenia.Karina przechodzi chyba jakis skok rozwojowy albo pierwszy bunt a mi co raz bardziej sil brakuje. z pogodnej dziewczynki zrobil sie maly wymuszac,ktory na ,,nie wolno,, reaguje takim placzem,ze syrena strazacka sie chowa ![]() ostatnio spadla z lawki na beton na spacerze,nie zdazylam podbiec i wyglada jak zdrapka,caly lewy bok twarzy zdarty. ja staram sie myslec pozytywnie i cieszyc sie wszystkim,choc czasmi lapie dolki...bo co raz ciezej i grubiej sie czuje... wstawie kilka zdjec,choc pewnei widzialyscie na nk...buziaki dla Was mamusie
#4847 |
Wtajemniczenie
|
...i jeszcze jedno...ulubione...kiedy patrze na nie to zdaje sobie sprawe,ze dla takiego usmiechu sie zyje...bo reszta,zmeczenie i niepowodzenia to drobnostki...
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Tak mi się jeszcze nasuwa małe rozmyślanie.
Przez ostatnie popołudnia umawiamy się na placyk z koleżanka, ona ma córkę 1,5 m-ca starszą od Zosi i ma Zespół Downa. Dziewczynka jest cudna, bardzo podogna i towarzyska. Jak na prognozy to rozwija sie doskonale ale powiem Wam dziewczyny jakbyście kiedyś pomyślały że macie zbyt ruchliwe dzieci (mnie się to też tyczy ![]() I żeby nie zapeszać JA się cieszę że moja jest taka jaka jest i kocham te diabliki w oczkach i ogień w gaciach ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
![]() Jesteś zmęczona ![]()
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
No robiłam zwykły przegląd uli a one już zapasów bronią dyć czują jesień i dlatego takie wściekłe są , na ostatnim pożytku stoją-gryka.
Pocieszające jest to że po około roku organizm się uodparnia na jad i już się nie puchnie. Izazula no trochę miodku im w tym roku chapnę jednak do wiosny mi pewnie nie starczy Aneczka może jakaś alergia wyszła u mojego coś poliki czerwone zauważyłam i też nie wiem od czego ,chociaż je wsio poza tymi polikami nic innego ![]() U mojego Mika jak czwóry wyszły to też myślałam że to piątki bo wielkie były ale jednak nie , piątek jeszcze nie ma chociaż obserwuję od czasu do czasu nasilenie ślinienia więc może one jakoś etapami idą . Dzisiaj to już miałam mojego zbója tak dosyć że aż się cieszę że usnął ,rozrabia strasznie lata jak huragan po chacie rozwala wszystko , z moim to dopiero wstyd w gości iść , bo zdemoluje w 3 sekundy u nas to co się dało to pozabierane ,żadnych kwiatów , wazonów innych ozdób w zasięgu pełen minimalizm, ale i tak zawsze coś znajdzie do rozrzucenia. Cały dzień była taka parówa ,że masakra a teraz właśnie zaczęło padać i coś pogrzmiewa w oddali. Sara ja też nie polecam kupować perfum chyba że dokładnie wiesz jakie kto używa ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:45 ---------- Izazula to prawda ![]() Agnieszka ślicznie obie wyglądacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnieszka Karinka jak zwykle cudna . ![]() MOja też jest małym wymuszaczem i wyjcem m ale damy rade . Kolega ma domy nad morzem częśc sprzedał reszta jak się okazało poszła pod wynajem . także zareklamuję a co http://domymorze.pl/page1.php
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam tylko się pochwalić że kupiłam bilety do Hiszpanii
![]() ![]() A dzień tak zajęty że hoho ![]() ![]()
#4852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W bagaż podręczny się nie zmieścisz bo limit 10kg a duży bagaż bierze autem szwagier trochę wcześniej ![]() ![]() Niedawno poznałam chłopca z zespołem downa... Ma 5 lat i jest najmłodszy z 4 rodzeństwa. Starsze dzieci traktują go normalnie, rodzice też i nie odpuszczają mu z powodu choroby, wymagają i dbają o to żeby był jak najbardziej samodzielny... Fajny chłopak ![]()
![]() |
#4854 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja tez kocha pilke i wozek a ostatnio to rowerek. Wsiada na niego i zsiada i kreci kierownica , lub staje na siadelko trzymajac sie kierownicy ![]() A z frankiem sie nie martw wiecznie taki wysoki kurs nie bedzie, ja bym na twoim miejscu zmniejszyla rate (jesli mozesz )kredytowa i przeczekala az spadnie kurs i przewalutowala kredyt. powodzenia ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
Ala ma tylko jedynki na dole i jedynki i dwojki na gorze i tyle . Masakra kiedy reszta wyjdzie ![]() ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Cytat:
Dobrze robi jak wstaniesz rano z dzieckiem i pobawisz sie to potem w aucie usnie ci w drodze na lotnisko. zycze spokojnego lotu
![]() |
#4855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zostawiliśmy Kubusia u moich rodziców, pojechaliśmy dogadać mieszkanie - zeszła z ceny i chyba na starczy-ale nic nie mówię, bo nadal boję się, że kredytu nam centrala da mniej i wtedy lipa, więc się nie napalam, potem wróciliśmy po Kubusia i ojciec nas do samochodu odprowadził i poszedł do garażu (na przeciwko bloku) zamknąć okienko. Później dzwonię do mamy, dosłownie po jakichś 45 minutach i słyszę w słuchawce syreny policyjne, karetkę i mama przerażona mi mówi, że zabili człowieka na garażach...no i znowu ja o mało nie zeszłam ![]() ![]() ![]() Jadę po 7ej załatwiać sobie zaświadczenie o dochodach bo mój dyr jedzie na wczasy o 8ej i muszę zdążyć, a na domiar złego w kadrach obie baby co się tym zajmują mają wolne i nie wiem czy mi ktoś wypisze...jak zwykle wszystko pod górę... Ps. z nerwów nie spałam całą noc ![]()
![]() |
#4856 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja uwielbiam się smażyć a najlepsze jes osypywanie pezwz moje dziecko piaskiem ![]() wynalżli coś takiego jak parawany by móc się odgrodzić od innych i wtedy nikt na nas nic nie sypie polecam rewelacyjny wynalazek gdybyś o nim nie słyszała ![]() Cytat:
ja melduję się z powrotem ![]() ![]() pomału idę was nadrobić
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Bao mi by na miejscu twojego ojca chyba pikawa nie wytrzymała, przeciez to taki stres
![]() No ale co jak co ![]() ![]() Z zespołem Downa sąsiadka ma synka, taki może dwulatek, ale tego to nawet w wózku ciężko pasami utrzymać wszędzie chce biegać, a mama podbiega z wiekiem pod 50-tke i już jej nie wesoło tak zasówać. Jak byłam w ciąży do od tz z pracy jego koleka też spodziewał się synka, i po urodzeniu okazało się że właśnie ma zespół Dawna ![]() Ostatnio w klubie mojego tz pochwaliłam że jak coś zaczyna naprawiać to już na cacy. A on mi z moim tatą taką rozpierduchę w toalecie zrobili ![]() ![]() ![]() No ale dzisiaj to wstaję idę siusiu, trochę opiszę, kibelek mi tak przestawili że jak ralka przyjdzie to i tak nigdzie tej szafki-słupka nie wstawie, korzystania z kibelka tylko bokiem ![]() ![]() ![]() ![]() Z wyjazdu będę musiała chyba zrezygnować, bo jak to widzę to do jutra nie naprawią ![]() ![]() Bym chciała choć coś pozytywnego na koniec napisać, ale dzieci wczoraj tak mi dały popalić(do 22 nie mogły iść spać bo było kute w łazience)że już ze zmęczenia aż wyłam ![]() Libra Ja na moja 4-os rodzinke to kupuję 5 słoików litrowych miodu, to starcza. Mam to szczęście że emila wójek jest pszczelarzem i mamy miód bez dodatków(bo normalnie coś dodaja żeby nie tężał) No i smaka sobie narobiłam, to kanapke z miodem na śniadanko zjem. No ale na 100% jak będę go widziała to spytam się o te ukoszęnia, czy po latach ich nie czuje, i czy nie puchnie ![]()
![]() |
#4858 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet te domki chodź nie podoba mi sie wystrój ale ceny po za sezonem mają z kosmosu ja za czerwiec płaciłam 120 zeta za noc standard taki sam ale ładniejsze hihihi ![]() ---------- Dopisano o 08:32 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() no to twój tato miał przygodę nie zazdroszczę mu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- to chyba nie było miłe ....
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
czesc czesc czesc
milo ze pamietacie! ![]() no z soboty na niedziele usnela o 4:30! juz 3 razy sie szykowalam na pogotowie , ale mowie poczekam do rana iiiii jak reka odjal! wiec moze to po tym szczepieniu skoro lekarka tak mowila.... wazne ze wszystko minelo ![]() JEST OKROPNA! POTWOR! ![]() Aby cos popsuc, zrzucic, zrobic na zlosc.... Oczy na okolo glowy, tylka, plecow i nie wiem czego jeszcze:P i ten diablelski usmiech, a spacerach oczywiscie ze za mna ani za nikim nie pojdzie, no bo pooo co! ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- zagladalam czasami z telefonu do was ale i tak nie doczytalam i nie wiem co u was slychac dokladnie... ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- drcron to sie smaz , ja po prostu nie musze i tyle... aaa i dzieki za wiadomosc o parawanach, gdybys tego nie napisala na pewno nie dalabym sobie rady na plazy, hehehehe ![]() ja zaraz z mloda uciekam na drugi spacerek, pierwszy zaliczylysmy po 7 a teraz idziemy w ramach ululania jej bo ledwo co juz lazi. ---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- aaa no i ja tez sie ciesze ze taki z niej diabel mimo wszystko ![]()
![]() |
#4860 |
Rozeznanie
|
witam,
chcilam napisac ze podziwiam mamy ktore chodza na pornne spacery. Unas pobudka jest okolo 7.20 lub 8.40 zalezy. Jak po 7 to Ala oglada przez godzine bajki a ja w łózku, potem wstajemy jemy sniadanie , bawimy sie i albo wychodzimy po sniadaniu na miasto albo sie bawimy i okolo 11.00 idzie soac na 2 h. Potem jemy cos i albo idzie do przedszkola albo idziemy na spacer i powrot do domu ok 17 lub 18. Potem posilek , zabawa do 2o.30 , kapiel i spanie ookolo 21. Taki w skrocie mamy harmonogram, Dziewczyny do jakiego wieku planujecie aby wasze dzieci spaly wlozeczku ze szczebelkami? od kiedy mozna kupic male lozko z bocznymi zabezpieczeniami? bo ja tak mysle ze moze od 20miesiecy? czy to za pozno?pozdrawiam
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.