Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-18, 13:49   #4831
s_w_a_g
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. V

Cytat:
Napisane przez rousse Pokaż wiadomość
no niestety nawet na tesco com nie schodzą poniżej 70 , a szkoda, bo widać, że mają wiedzę i możliwości skoro mają podwójne literki, może boja się, że popytu na takie dziwadła jak 65FF nie będzie ...
schodzą, szkoda że tylko przy stanikach dla nastolatek, tam można dostać 65... ale AA lub A -.-
s_w_a_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 14:57   #4832
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Glodomorek Pokaż wiadomość
Najwyższy czas zmienić sklepy serio nie wiedziałam że 70D może być takim problemem do kupienia. A jaki masz prawidłowy rozmiar?
ostatnio 65F/65E
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 20:19   #4833
Wampierz
Zakorzenienie

Calzedonia i Intimissimi to jedna firma, nie zauważyłyście jak zawsze maja sklepy parami? W Calze mają kostiumy kąpielowe, ale bielizny nie widziałam.
Cytat:
Napisane przez Carmen0 Pokaż wiadomość
mam w szafie pare 'bazarowych' staników, ale przyznam ze marnie na mnie leza, idealnie dopasowane mam tylko z intimissimi, calzedoni i hm
No to albo masz farta, bo Calzedonia ma wąską i słabą rozmiarówkę, w którą trudno się wstrzelić, albo te staniki nie są aż tak dobrze dopasowane, jak ci się wydaje.
Stary 2013-08-18, 20:30   #4834
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

z Inti miałam stanik, który kosztował około 90zł z tego co pamiętam i rozciągnął się w tempie ekspresowym. Pomijam, że od początku najprawdopodobniej dopasowanie pozostawiało wiele do życzenia, ale to, co się z nim stało w ciągu dwóch tygodni, było porażką, nie dało się go nosić. To już wolę Triumphowe biustonosze, jeżeli mam wybierać.
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-18, 21:22   #4835
Blond_Witch
Raczkowanie

GG do Blond_Witch

Wizażanki, mam do Was pytanie odnośnie staników.
Mianowicie nie jestem do końca pewna swojego rozmiaru.
Mój obwód pod biustem to 74 cm, a w biuście 92. Zwykle pasują na mnie mniej rozciągliwe 75C, ale zawsze muszę brać coś z szerokimi fiszbinami, bo moje piersi są raczej płaskie i szeroko rozstawione... A chciałabym zainwestować w jakiś stanik (tak do 70 zł - niestety nie mogę sobie pozwolić na większy wydatek), ale taki który podkreślał piersi i lekko je unosił. Taki w miarę uniwersalny, na co dzień, ale nie z zupełnie miękką miseczką.
Jak sądzicie, powinnam zainwestować w 75C czy raczej w 70D? Niestety obecnie jestem w małym mieście, jest u mnie tylko jeden butik z takim rozmiarem biustonosza, ale wiele moich znajomych go zachwalało. Kupienie przez internet nie wchodzi w grę, bo co jak co, ale stanik muszę przymierzyć. Proszę Was o pomoc i poradę
Blond_Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 07:28   #4836
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blond_Witch Pokaż wiadomość
Wizażanki, mam do Was pytanie odnośnie staników.
Mianowicie nie jestem do końca pewna swojego rozmiaru.
Mój obwód pod biustem to 74 cm, a w biuście 92. Zwykle pasują na mnie mniej rozciągliwe 75C, ale zawsze muszę brać coś z szerokimi fiszbinami, bo moje piersi są raczej płaskie i szeroko rozstawione... A chciałabym zainwestować w jakiś stanik (tak do 70 zł - niestety nie mogę sobie pozwolić na większy wydatek), ale taki który podkreślał piersi i lekko je unosił. Taki w miarę uniwersalny, na co dzień, ale nie z zupełnie miękką miseczką.
Jak sądzicie, powinnam zainwestować w 75C czy raczej w 70D? Niestety obecnie jestem w małym mieście, jest u mnie tylko jeden butik z takim rozmiarem biustonosza, ale wiele moich znajomych go zachwalało. Kupienie przez internet nie wchodzi w grę, bo co jak co, ale stanik muszę przymierzyć. Proszę Was o pomoc i poradę
75C na pewno nie, 70D może może ale wg kalkulatora rozmiar to 70DD (czyli polskie E). Równie dobrze może się okazać, że potrzebujesz jeszcze większą miskę.
Zamawiane w internecie staniki (za sklepów) można odesłać w ciągu 10dni, jedynie nie mogą mieć śladów noszenia i oderwanych metek. Za 70zł raczej nie znajdziesz nowego, dobrego biustonosza.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 07:58   #4837
rousse
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Wampierz Pokaż wiadomość
Calzedonia i Intimissimi to jedna firma, nie zauważyłyście jak zawsze maja sklepy parami? W Calze mają kostiumy kąpielowe, ale bielizny nie widziałam.

No to albo masz farta, bo Calzedonia ma wąską i słabą rozmiarówkę, w którą trudno się wstrzelić, albo te staniki nie są aż tak dobrze dopasowane, jak ci się wydaje.
Dokładnie, dwie marki w jednym sklepie, intimissimi ma bieliznę (aż 4 rozmiary , więc też gratuluję wstrzelenia ) a calzedonia rajstopy i skarpetki etc. i byc może bikini.
Autorka tamtego posta chyba nie wiedziała co pisze , zauważ, że to nowe konto i spamuje gdzie popadnie, żeby nabić posty

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ----------

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
z Inti miałam stanik, który kosztował około 90zł z tego co pamiętam i rozciągnął się w tempie ekspresowym. Pomijam, że od początku najprawdopodobniej dopasowanie pozostawiało wiele do życzenia, ale to, co się z nim stało w ciągu dwóch tygodni, było porażką, nie dało się go nosić. To już wolę Triumphowe biustonosze, jeżeli mam wybierać.
Przyznam , że kupiłam w inti kiedyś stanik jedwabny do tego zielony i zwęziłam go. Ale i tak cienki obwód nawet po zwężeniu to porażka.

Edytowane przez rousse
Czas edycji: 2013-08-19 o 07:59
rousse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 08:38   #4838
Blond_Witch
Raczkowanie

GG do Blond_Witch

Cytat:
75C na pewno nie, 70D może może ale wg kalkulatora rozmiar to 70DD (czyli polskie E). Równie dobrze może się okazać, że potrzebujesz jeszcze większą miskę.
Zamawiane w internecie staniki (za sklepów) można odesłać w ciągu 10dni, jedynie nie mogą mieć śladów noszenia i oderwanych metek. Za 70zł raczej nie znajdziesz nowego, dobrego biustonosza.
Widziałam biustonosze firmy Gaia za 70 zł i mniej, można je dostać u mnie w mieście i mają sporą ofertę jeśli chodzi o rozmiary. Czy któraś z Was miała do czynienia z tą firmą?
Blond_Witch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 10:45   #4839
Glodomorek
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam biustonosze firmy Gaia za 70 zł i mniej, można je dostać u mnie w mieście i mają sporą ofertę jeśli chodzi o rozmiary. Czy któraś z Was miała do czynienia z tą firmą?
O ja miałam Gaję 70E kiedyś, co prawda za duża była trudno mi ocenić ją teraz, bo nie założyłabym czegoś takiego teraz. Ogólnie była ładna
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 12:34   #4840
Nezka07
Rozeznanie

Cytat:
Przymierzyć nie zaszkodzi, tym bardziej, że polskie firmy robią coraz lepsze biustonosze. Może akurat któryś będzie dobrze leżał
Nezka07 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-19, 14:13   #4841
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Patrząc po wymiarach to możesz się łapać na rozmiarówkę z Gai. Idź, poprzymierzaj i się dowiesz czy to firma dla Ciebie. Z Gaią miałam do czynienia przed uświadomieniem.
Elessar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-19, 21:32   #4842
Martva
Zadomowienie

Cytat:
Staniki niestety tak kosztują od 100 zł w górę, brytyjskie nawet 200zł.
Nie wiem o jakich okolicach rozmiarowych mówimy, ale polska Ava jest przeważnie w zakresie 60-90zł. Stacjonarnie, bo w sieci da się upolować w promocji i za 50zł. Tylko rozmiary się różnią zależnie od fasonu, w ich półusztywnianych (genialne!) mam 70F, w push-upach 65H.

Cytat:
Kilka lat temu, miałam trzy miękusy i półusztywnianego. Półusztywniany leżał fatalnie, miękusy też, jeden mi się względnie podobał, ale jak go przymierzyłam ostatnio - zgroza :P Wszystkie cztery rozstawiały biust na boki i robiły bardzo trójkątny profil, do tego miały koszmarnie rozciągliwe obwody. I zdjęcia katalogowe bardzo odbiegały od rzeczywistości).
Ale, przypominam, było to kilka lat temu, może poprawili konstrukcję (wahałam się ostatnio nad modelem Gardenia, bo wyglądał jakby miał pionowe cięcie miski, ale w końcu nie zaryzykowałam). Poprzymierzać na pewno warto, a nuż trafisz na coś co będzie z Tobą kompatybilne. Przy okazji może w tym samym sklepie mają jakieś polskie marki i wtedy pamiętaj o Avie
Martva jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-22, 13:47   #4843
martakwiat
Przyczajenie

A czy ktoś słyszał coś o tej stronie?http://www.lingeria.com.pl/index.php
mi poleciła koleżanka ona była zadowolona gdzieś mi sie chyba ich jeszcze reklama przewinęła bo coś mi sie ich znaczek kojarzy a fajne zdjęcia modeli mają i ze względu na cenę to chce wiedzieć wiecej o tej stronie..
Może ktoś coś na ten temat wie??
martakwiat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-22, 14:06   #4844
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martakwiat Pokaż wiadomość
A czy ktoś słyszał coś o tej stronie?http://www.lingeria.com.pl/index.php
mi poleciła koleżanka ona była zadowolona gdzieś mi sie chyba ich jeszcze reklama przewinęła bo coś mi sie ich znaczek kojarzy a fajne zdjęcia modeli mają i ze względu na cenę to chce wiedzieć wiecej o tej stronie..
Może ktoś coś na ten temat wie??
Sklep w trójmieście, ceny jak w większości, gdzie są marki brytyjskie.
Stary 2013-08-22, 14:44   #4845
paaaatkaaaa
Przyczajenie

Cześć dziewczyny! Dopiero zaczynam swoje uświadamianie w kwestii odpowiedniego doboru stanika i planuję zakup pierwszego dobrego biustonosza chcąc pozbyć się tej całej dziadowskiej chińszczyzny raz na zawsze! W związku z tym kieruję do Was prośbę o sprecyzowanie przybliżonego rozmiaru. Moje wymiary to: pod biustem 67 cm, w biuście 83-84 cm. Według elektronicznego kalkulatora wyszło, że jest to 65C lub D. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc

Edytowane przez paaaatkaaaa
Czas edycji: 2013-08-22 o 15:26
paaaatkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-22, 16:24   #4846
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paaaatkaaaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny! Dopiero zaczynam swoje uświadamianie w kwestii odpowiedniego doboru stanika i planuję zakup pierwszego dobrego biustonosza chcąc pozbyć się tej całej dziadowskiej chińszczyzny raz na zawsze! W związku z tym kieruję do Was prośbę o sprecyzowanie przybliżonego rozmiaru. Moje wymiary to: pod biustem 67 cm, w biuście 83-84 cm. Według elektronicznego kalkulatora wyszło, że jest to 65C lub D. Z góry serdecznie dziękuję za pomoc
Przy obwodzie 65 rozmiar by się zgadzał. Ja bym spróbowała z obwodem 60 i wtedy z miseczką E/F (60E/60F albo 28DD/28E jeśli brytyjskie). Kroju Ci nie podpowiem, bo nie widzę biustu, tu będziesz musiała dopasować do siebie. A może masz gdzieś sklep stacjonarny, gdzie mogłabyś zostać zmierzona?
Stary 2013-08-24, 14:03   #4847
fire_1
Raczkowanie

Hej dziewczyny Szukam sklepu w Olsztynie z biustonoszami, mały obwód (65) a duża miseczka. Pomożecie?
fire_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-24, 18:11   #4848
zetuzetia
Zakorzenienie

GG do zetuzetia

U mnie minęło kilka dni z Cleo Lucy i jestem zaskoczona, jak ładnie mogą wyglądać piersi w miękkim biustonoszu. W życiu nie spodziewałabym się, że cokolwiek będę na klatce miała w takim modelu
zetuzetia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-24, 18:47   #4849
migotka2106_90
Raczkowanie

ja przy wymiarach 69 cm pod i 86 cm w lekkim pochyleniu w biuście z 65E musiałam się przesiąść na 65F... chyba że rozmiarówka Hendersona jest jakaś insza a i przy 65F mi mostek idealnie nie przylega... albo dlatego, ze jest za wysoki? i dlatego, że to bardotka? sama nie wiem juz...

migotka2106_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-25, 08:13   #4850
s_w_a_g
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fire_1 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Szukam sklepu w Olsztynie z biustonoszami, mały obwód (65) a duża miseczka. Pomożecie?
zajdź do "Dory" w manhattanie, jest koło triumpha na parterze, jak pamiętam to jest tam sporo nietypowych rozmiarów, a 65 z miseczkami C, D i w górę też są
s_w_a_g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-25, 12:34   #4851
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fire_1 Pokaż wiadomość
Poszukaj studiobra, prowadzi to stanikowa pani doktor (od Panache), był sklep Koemi, ale coś na balkonetce pisały dziewczyny, że zamknięty.No i sprawdź na stanikowej mapie, czy czegoś nie ma.

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ----------

Cytat:
Napisane przez migotka2106_90 Pokaż wiadomość
ja przy wymiarach 69 cm pod i 86 cm w lekkim pochyleniu w biuście z 65E musiałam się przesiąść na 65F... chyba że rozmiarówka Hendersona jest jakaś insza a i przy 65F mi mostek idealnie nie przylega... albo dlatego, ze jest za wysoki? i dlatego, że to bardotka? sama nie wiem juz...
Każda firma, a nawet modele w jednej konkretnej mogą inaczej wypadać. Próbowałaś większy rozmiar z modelu, który nosisz? A może to inny krój. Czasem mostek nie przylega, może być za wysoki. Poszukaj biustonosza o niskim mostku, takim do dekoltu w V.
Stary 2013-08-25, 13:20   #4852
migotka2106_90
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Elessar Pokaż wiadomość
Każda firma, a nawet modele w jednej konkretnej mogą inaczej wypadać. Próbowałaś większy rozmiar z modelu, który nosisz? A może to inny krój. Czasem mostek nie przylega, może być za wysoki. Poszukaj biustonosza o niskim mostku, takim do dekoltu w V.
właśnie większego rozmiaru z tego modelu to nie próbowałałam ale to by wyszło, że miseczka G... podejrzewam, że mostek za wysoki właśnie a samodzielnie nie da się go 'skrócić'. wszystko poza tym jest w porządku, tylko ten mostek i jest jakby ciut za szeroki i dlatego nie przylega pewnie. dzięki za odpowiedź

migotka2106_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-25, 22:30   #4853
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zetuzetia Pokaż wiadomość
U mnie minęło kilka dni z Cleo Lucy i jestem zaskoczona, jak ładnie mogą wyglądać piersi w miękkim biustonoszu. W życiu nie spodziewałabym się, że cokolwiek będę na klatce miała w takim modelu
A próbowałaś modeli Melissa i Bella? One dopiero robią czary, nawet z małym biustem.
daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-27, 14:01   #4854
Tinan
Raczkowanie

Pod biustem 66, w 75, jaki rozmiar będzie dla mnie najlepszy? Mam prawie 17 lat (za dwa dni), noszę teraz zwykle 75A, ale jakoś niezbyt się w nim czuję. Pomożecie?
Tinan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 14:19   #4855
Elessar
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tinan Pokaż wiadomość
Pod biustem 66, w 75, jaki rozmiar będzie dla mnie najlepszy? Mam prawie 17 lat (za dwa dni), noszę teraz zwykle 75A, ale jakoś niezbyt się w nim czuję. Pomożecie?
60C, może 60D zależnie od modelu. Ewentualnie ciasne 65B. Biust będzie Ci jeszcze się zmieniał.
Stary 2013-08-27, 21:13   #4856
Fufka
Zakorzenienie

[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;42451594]A próbowałaś modeli Melissa i Bella? One dopiero robią czary, nawet z małym biustem.[/QUOTE]

Ja też mam Lucy i mimo że to tylko 65DD, to ładnie leży, czas chyba na kolejne cleo
Fufka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 20:07   #4857
spaghettii
Wtajemniczenie

witam, potrzebuje pomocy, sprawdzalam w kalkulatorach i kazdy podaje mi inny rozmiar. Moje wymiary to 66 pod biustem i 75 w biuscie. Wychodzi mi rozmiar 65aa lub 60b itp.. Jeszcze mam pytanie jakie sklepy maja w ogole takie rozmiary bo bylam w tylu stacjonarnych i zaden nie ma takich rozmiarow Dodam, ze biust zmniejszyl mi sie po tym jak przestalam karmic ok pol roku temu (przed ciaza mialam minimalnie wiekszy)..

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 20:28   #4858
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez spaghettii Pokaż wiadomość
witam, potrzebuje pomocy, sprawdzalam w kalkulatorach i kazdy podaje mi inny rozmiar. Moje wymiary to 66 pod biustem i 75 w biuscie. Wychodzi mi rozmiar 65aa lub 60b itp.. Jeszcze mam pytanie jakie sklepy maja w ogole takie rozmiary bo bylam w tylu stacjonarnych i zaden nie ma takich rozmiarow Dodam, ze biust zmniejszyl mi sie po tym jak przestalam karmic ok pol roku temu (przed ciaza mialam minimalnie wiekszy)..
60b lub 65A.
65A powinnaś znaleźć. ja widziałam w Cubusie ten rozmiar.
Polecam tez
ON
LY
HER
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-30, 20:44   #4859
Elessar
Wtajemniczenie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4254869 5]60b lub 65A.
Polecam tez
ON
LY
HER[/QUOTE]

Ewa Michalak też się może nadać.
Stary 2013-08-30, 21:01   #4860
spaghettii
Wtajemniczenie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;4254869 5]60b lub 65A.
Polecam tez
ON
LY
HER[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez Elessar Pokaż wiadomość
Ewa Michalak też się może nadać.
Dziekuje za odpowiedzi
No wlasnie kupuje tylko w cubusie, ale nie jestem pewna czy dobrze leza bo mam wrazenie, jakby troche za duze byly ;/ a w tym kalkulatorze Ewy Michalak wyszedl mi rozmiar 65AA a takiego tam w ogole nie ma..

Moj blog
_________________________ ___

ZAPUSZCZAM WLOSY

pije pokrzywe-12.08.2012
lotion seboradin-25.08.2012
drozdze w tabletkach-28.08.2012
Cel I - do ramion

cwicze:
6.01.2013
spaghettii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości