|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
A w ogóle wstałam dzisiaj o 12. Nie wiem kiedy ostatnio spałam tak długo
|
|
|
|
#4832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Hej dziewczyny
Ale dziś jest znacznie lepiej, a to dzięki mojej kochanej niuni. Położyłam się wczoraj spać koło 2 w w nocy, i już miałam zasypiać, gdy naglę czuję takie jakby rozpychanie/wypychanie brzucha w jednym miejscu.. to była ona Tylko jeszcze nie wiem jaka jej część Z tego wszystkiego znowu zaczęłam płakać, ale tym razem były to łzy szczęścia Coś cudownego.. i mogę powiedzieć że wczoraj to były te ruchy wiarygodne, nie tam w środku jakieś lekkie, tylko te odczuwalne już w 100%, a więc 18t 4d - pierwsze całkowicie odczuwalne ruchy mojego maleństwa Edytowane przez Patiisia Czas edycji: 2011-05-21 o 12:43 |
|
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu, ja też się na spotkanie w Katowicach piszę (teraz nadrabiam, to trafiam na różne kwiatki
)
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4835 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4836 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka sobotnio
jak ja lubię soboty, gdy nie trzeba rano wstać do pracy i mogę sobie poleniuchować![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale dzisiaj spokój, pewnie większość odpoczywa na słoneczku lub sprząta miłego dzionka mamuśki
|
|||
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Acha, acha, Gliwice też pasują bardzo. Zależy gdzie reszcie jest wygodniej dojechać
|
#4838 |
|
Rozeznanie
|
Witam sobotnio w przerwie między sprzątaniem a gotowaniem obiadu i pieczeniem sernika
Wpadam tylko na chwilkę i już mnie nie ma, będę nadrabiać w poniedziałek, bo szykuje mi się ciekawy weekend - teraz wszytko ogarniam, bo wieczorem jedziemy na działkę do znajomych i wracamy jutro wieczorem Egwene - gratuluję synka i niepewnej córci SONIA004 - gratuluję udanej wizyty i trzymam kciuki za szyjkę Stokrotka- gratuluję potwierdzonej dziewczynki ![]() OrangeJuice - gratuluję udanej wizyty i ślubu - życzę szczęścia na nowej drodze życia Spray - trzymaj się dzielnie kochana
Edytowane przez anetika Czas edycji: 2011-05-21 o 13:25 |
|
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry kochane, ja tylko na chwile zeby sie przytwitac bo za niedlugo wyjezdzam, w koncu koniec swiata trzeba przezyc godnie na grillu
mialam wejsc rano, ale nasprzatalam sie dzisiaj jak dziki osiol i dostalam takich skurczy ze grrrr...niepotrzebnie mylam okna buziolki dla was
|
|
#4840 |
|
Wtajemniczenie
|
Lula ja Ci pomyje okna
poza tym juz po końcu świata - u nas miał byc o 6 rano. Ale widzę że przezyłaś![]() ale dziś puchy, jak zwykle w weekend ja "robię" szafę (czyli dyryguję ) bo malż ma dziś czas, więc też za bardzo się nie udzielam![]() OrangeJuice grrrratulacje :cm ok: |
|
|
|
#4841 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
egwene6 - gratuluję poznania płci maluszka, oby drugie też się ujawniło w miarę wcześnie ... i żeby była calzedonia ![]() anuska_s - naprawde wygladałaś jak taka śliczna rusałeczka może uda mi sie to wstawie moja kiecke poprawinową lausanne- widzę, że co w rodzinie to nie zginie i obie boimy się burzy u nas lało całą noc i jeszcze wracałam podczas burzy do domu z urodzin szwagra, coś strasznego. Odpoczywaj sobie kochana, naciesz sie mężolem Karla M - ja ostatnio panikowałam z wagą, a dziś kolega na uczeli mi się pyta czy nie staramy sie z mężem o dzidziolka, a ja mu pokazuje brzuch. Kolega oczy jak 5 zł i że nie zauważył, bo wcale nie przytyłam.... No chłopy to są chłopy!! ![]() OrangeJuice - gratuluję chłopczyka ![]() My z mężolem wróciliśmy z uczelni. Prace licencjacką mamy sprawdzoną, całość zaakceptowana Za jakąś chwile lecimy do tesciów, a potem grill u kolegi.
|
|
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Co się dzieje. 15 godzina a my ciągle na tej samej stonie
![]() wstyd !
|
|
|
|
#4843 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie coś niemrawo zamykanie wątku idzie, trzeba się poprawić
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Uff wróciłam ze szkoły i przyznam się bez bicia, że nie chce mi się nadrabiać
![]() Dobrze, że w końcu pada bo w szkole to mi się aż słabo robiło przez ten upał ![]() Doczytałam tylko tak: OrangeJuice - najlepszego na nowej drodze życia ![]() wszyskim gratuluję udanych wizyt i poznanych płci ![]() Spray - w ciąży wolno znieczulenie jak najbardziej, sama miałam kanałowe, no i już się zębów nie zatruwa - ponoć to najgorszy sposób i najbardziej starodawny na leczenie więc współczuję jak najbardziej |
|
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Natka, nie zatruwa w niektórch salonach dentystycznych- to że są lepsze metody nie oznacza że wszyscy je uskuteczniają już
. Ja sama niedawno miałam kanałowe i też z zatruciem. I większość bogu dzięki ze znieczuleniem, które i tak przebił ból zatrucia
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-21 o 15:37 |
|
|
|
#4846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja w pierwszej ciąży zaraz w 2 m-cy miałam kilka wizyt pod rząd ze znieczuleniem, trzeba tylko poinformować stomatologa o ciąży Jedyną rzeczą z zabiegów dentystycznych, których nie można kategorycznie w ciąży to RTG zębów (zresztą innych części ciała też)
|
|
#4847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja teraz ciągle chodzę do dentysty (ciąża mnie zaskoczyła na tyle że tego nie przerobiłam przed) gdzieś od 2 m-ca i zawsze mnie moja lekarka pyta czy chcę znieczulenie. Miałam teraz przed wielkanocą kanałówkę z zatruwaniem zęba i nie wyobrażam sobie tego bez znieczulenia. Jedynie co sie chyba nie podaje znieczulenia przy stanach ropnych ale czy to prawda to nie wiem i nie chce się dowiadywać ![]() Edit: Myślę że gdzie kraj tam obyczaj gdzie parafia tam zwyczaj jak mawiali starożytni egipcjanie... każdy lekarz ma swoje metody. Moja lekarka zawsze panikuje jak mi fotel ustawia, żeby zbyt płasko nie leżeć, z czego to wynika nie wiem
Martusieńka 11.10.2011 ![]() Szymon16.07.2013 Magdalenka 5.11.2014 i wystarczy nam tego miodu ![]() Edytowane przez irmith Czas edycji: 2011-05-21 o 16:01 |
|
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane jak to jest że dziecko śpi niby 20 godzin jak mój całe dnie mnie ostatnio podkopuje
Nie powiem, mega przyjemne i cieszę się, ale boję się że nie wyrabia swojej sennej normy |
|
|
|
#4849 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Irmith mi znowu dentysta prawie płasko ustawiał fotel Nie mówiąc już o tym, że usiłował mi włożyć obie ręce do ust Ale już więcej do niego nie idę![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie spieszy się im bo to nie ich bolą zęby ![]() A gdzie reszta kobitek?
|
|
|
|
|
#4852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Irmith, z tymi zębami pod ropą to chyba chodzi o to, że nie zawsze znieczulenie działa, jak powinno. Ja jestem cały czas, nadrabiam dzielnie, zamiast sprzątać ![]() Zagrzmiało parę razy i już moja piesa uciekła. Kiedyś nie bała się burzy, a teraz panika na maksa, nawet przez płot przejdzie w tej panice. Sąsiad mi ją przyprowadził, bo biegała u niego i teraz leży (Lotka, nie sąsiad) w pokoju i wzdycha z rozkoszy, że jest w domu.
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-05-21 o 16:41 |
||
|
|
|
#4853 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może też jakaś lokalna fanaberia bo w końcu w nocy jak śpię to na płasko prawie ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4854 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja
![]() Cytat:
Teraz to jeszcze przenosisz ta ciaze ![]() Cytat:
i gratuluje mezczyzny Cytat:
Ja sie powtórze ale mozna znieczulenie w ciazy poinformowac dentyste o stanie błogosławinym... Z Alanem chodzilam na poczatku ciazy ( 2-3 miesiac ) do dentysty i zawsze dostałam znieczulenie.... Cytat:
![]() i moze wypijj se kawke na to niskie cisnienie ![]() Cytat:
Ja tez czuje z dnia na dzien to mocniejsze .. Od tygodnia sa wyczuwalne juz codziennie i to dosc czesto... ![]() Mała tez zaczyna sie przesuwac pod skora ze na dniach bedzie to bardzo widoczne Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#4855 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Moja mama chodziła do takiego zwykłego, średnio nowoczesnego i miała kanałowe bez zatruwania Może to zależy od chęci dentysty do stosowania nowości Bo przecież jakiegoś super sprzętu do tego nie trzeba -patrząc na to co dentystka mojej mamy miała w gabinecie
|
||
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
Kawka mi nic nie podnosi
Ale ochłodziło się nieco i ciśnienie od razu mam jak normalny człowiek, puls też poniżej 100, uff. I czuję się dużo lepiej, bo rano to nie miałam nawet siły siedzieć przy stole.
|
#4857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O tak ja takie przesuwania czuje już coś koło dwóch tygodni, początkowo raczej lekkie ale teraz już są wyraźne i widoczne nagle taka gula wystaje z brzucha swoją drogą ciekawa jestem co maluszek wystawia głowe czy pupkę???
|
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chodzę do w miarę nowoczesnego. Co lepsze babka zajmuje się jednocześnie akupresurą i raczej widać że idzie za tym co nowoczesne i jak najlepsze dla klienta a jednak zatruwa
![]() A swoją drogą u mnie ginka na nfz mega nowoczesna i nie ma usg a ta do której chodzę prywatnie to mam wrażenie że daleko w tyle jeżeli chodzi o fotele , waga ( taka na suwak), ciśnieniomierz nie elektryczny, wzierniki metalowe ( może to nie jest szczyt zacofania, ale jednak przy obecnej technice to trochę dziwnie wygląda) a jednocześnie jest o niebo lepsza, ma usg itp wiec ja tam nie patrzę już na nowoczesność
|
|
|
|
#4859 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie z tą nowoczesnością to pomieszanie z poplątaniem jest, u mnie w przychodni ginka ma super wypasione usg (w 12tc była w stanie nawet płeć określić, jak się okazuje dobrze widziała że nie widziała
) a z kolei gin do którego chodzę ma w głównym gabinecie beznadziejny sprzęt ale ma 2 gabinet w którym robi samo usg 3D/4D i tam już jest wypas. Wzierniki metalowe??? fuuuujjjjjjMało nas, mało nas do pisania postów ![]()
|
#4860 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale narazie tylko ja mam kontakt z mała... ![]() Pamietam ze z Alanem to do konca ciazy nie kumalam jaka czesc jego ciałka widac...... ![]() ---------- Dopisano o 16:18 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
![]() Sory ze ja moze nienowoczesna ale tutaj mnie nie kontroluja od strony podwozia ![]() A ostatnio jak byłam przed ciązą u ginki w Pl to miala tylko metalowy...
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

Ale dziś jest znacznie lepiej, a to dzięki mojej kochanej niuni. Położyłam się wczoraj spać koło 2 w w nocy, i już miałam zasypiać, gdy naglę czuję takie jakby rozpychanie/wypychanie brzucha w jednym miejscu.. to była ona
Tylko jeszcze nie wiem jaka jej część
Z tego wszystkiego znowu zaczęłam płakać, ale tym razem były to łzy szczęścia 
chciałam Wam życzyć miłego, słonecznego dzionka 

poza tym juz po końcu świata - u nas miał byc o 6 rano. Ale widzę że przezyłaś
) bo malż ma dziś czas, więc też za bardzo się nie udzielam
:cm ok:
Za jakąś chwile lecimy do tesciów, a potem grill u kolegi.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)