|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Brunetka, Brumek, słoneczko
![]() Lady, to ja cię też pocieszę. 4 dni temu byłam u mojej gin i też badała puls dziecka , był też niski. spytała mnie, że leżę na plecach.powiedziałam , że tak - to moja ulubiona pozycja. dziecko po bokach mnie kopie, a jak się przekręcam to jest spokój. A ona na to: dziecko kopie, bo jest zadowolone, ma tlen i miejsce, a na plecach pozbawiam go tego, więc kazała mi leżec na bokach, zwłaszcza na lewym (i wtedy młody dopiero zaczyna buszowac;-). więc nie przejmuj się, ja robiłam to samo,teraz już wiem i leżę na bokach i aż mnie boki od leżenia bolą ![]() Laski macie szczęście z tymi kosmetykami, bo macie ogromny wybór. ja w każdym supermarkecie natykam się na J&J.no żesz, a nie chcę tego używac. chciałam hippa - ale w uk nie ma (tylko jedzonko z tej serii), chciałam stare dobre bambino (nie ma). i chyba jedyne które będzie łatwo dostępne poza J&J to oilatum. hippa mogę sobie zamówic z Polski, ale co jak zabraknie albo się zapodzieje, będę domawiac? bezsens ![]() ![]() Sweetangel, brakowało Cię tu. dobrze, że jesteś ![]() ela, wielki pokłon. odważna i dzielna jesteś. trzymaj się ![]() Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-05-30 o 06:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ją wyprawiłam syna do przedszkola, wstawiłam pierwsze pranie dla małej i idę dalej spać. Po wczorajszej jeździe całą noc mnie brzuch i plecy rwały. Dobrze że już rodziłam i wiedziałam że to nie te bóle bo chyba bym gdzies pojechała ![]() Na szczęście już przeszło. Droga nie była długa ale strasznie trzęsło i to chyba dlatego ją odchorowałam. A chciałam jeszcze przed porodem do ikei się przejechać - to 100 km w jedną stronę. Chyba mnie mąż po wczoraj nie zabierze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Elu dziękuję,dobiłas umierającego tym postem-choć wiem że nie chciałaś. Moje córeczki ważyły mniej niż po 1,5kg w dniu urodzenia. Dziś mają po prawie dwa. I praktycznie oddychały same,dostały po 7 pkt. Także mam nadzieję,że będą zdrowe. Żadnych złych informacji lekarze mi nie przekazali jak dotąd. Wczoraj je pierwszy raz kapalam...
#4835 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry dziewczyny
![]() LadyinBlack, na pewno jest wszystko dobrze, niepotrzebnie cię lekarz straszy. Moja lekarka od razu z tekstem "no, wstajemy bo on nie lubi jak tak leżysz" ![]() ela, trzymam za Was kciuki, niech malutki siedzi tam grzecznie jak najdłużej! ![]() bella, a Ty głowa do góry! Dziewczynki będą śliczne i zdrowe! ![]() ![]() ![]() A my mamy dziś 36 tydzień ![]() ![]()
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
sweet dobrze że wreszcie wróciłaś
![]() ![]() ja ost coraz gorzej śpie.Strasznie mnie wszystko ciągnie tam na dole ![]() powoli zaczynam mieć dość ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Lady in black strachu się najadłas co niemiara, ale lekarz chyba przesadził. Jak dziewczyny piszą, ela i brumek takie tętno nie jest powodem do niepokoju. Ela fajnie to wytłumaczyła, tak po medycznemu ![]() Brumek, słoneczko, ![]() Bella najgorszy czas już za Tobą, możesz odliczać dni do powrotu do domu ![]() Sweet bez obrazy, ale skoro tęskniłaś za nami a jesteś na bieżąco z wizazem to nie widzę sesnu w tym, że nic nie pisałaś. |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
założę za chwilę kolejną część, bo potem jadę znowu do mamy i boję się, że jak wrócę wątek przekroczycie
![]() trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]()
#4839 |
Zakorzenienie
|
Belluś na pewno będą zdrowe.
![]() ![]() Znów mnie wszytsko swędzi ![]() Rozdzeliłam już pranie. Najpierw upiore swoją pościel, bo sobie namoczyłam w vanishu (jakieś takie żółte plamy mi się porobiły nie wiem od czego ![]() ![]() Potem dzieciowe pójdą białe ze dwa (mam próbki mleczka loveli to akurat będzie) i jak mi przyjdzie przelew od szwagierki** to kolorowe, no i kocyk muszę w rękach przeprać ![]() i w między czasie napisać jeden podrozdział mgr-a ![]() o 9 ruszam ![]() * coś czuje, ze znów trafie do szpitala ![]() ** zaskoczyła mnie wczoraj moja szwagiereczka, dzwoni, ze w biedrze promocja na proszek, a ja do niej, ze wiem, ale spłukani jesteśmy i musimy się obejść smakiem. To mi mówi, że zaraz puści mi przelew ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
(o której masz kontrole) Cytat:
![]() Cytat:
![]() Uściski dla PANIENEK L. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zadomowienie
|
agni, blondynka
![]() patik - heh wiesz nie chcialam przez bity tydzien pisac dołujących postow caly czas sie zalic narzekac i dolowac.... mysle ze tu przede wszsytkim powinnysmy wszsytkie sie cieszyc z tego szczescia jakie nas spotkalo...a ja tylko bym jeczala i marudzila wolalam przeczekac bo pozytku ze mnie by nie bylo zadnego... tylko bym forum zasmiecala swoimi smetami ![]() pozatym kobiete w ciazy i jej humory i wymysły trudno zrozumiec ![]() ja sama siebie nie rozumiem ............. ![]() scio - widze robota na celego od poniedzialku ![]() a ta szwagierke to fajna masz..... pozazdroscic tylko ![]() ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-30 o 07:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
Po zakończeniu tej części zapraszam do kolejnej, siódmej już
TUTAJ
#4843 |
BAN stały
|
ela_84 wytrwasz
![]() trzymam kciuki.. ![]() mnie coś dziś pobolewa na dole, ale nie brzuch tylko takie napieranie na sam dol na mięsnie mam, ale widze ze brzuszek mi opadl. moje marzenie zeby urodzic w 37 tc moze sie spelni ![]() mam dziś 34 tc i 5 dni więc w sumie jeszcze muszę nosic dla zdrowia maluszka przez niecale 2 tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale ja mam jeszcze przed soba troche czasu bo dopiero jutro zaczynam 29 tc ![]() a mnie boli pachwina prawa jak chodze cos okropnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jeśli chodzi o picie, masz rację, staram się pić dużo (choć nie zawsze mi się udaje) Wody Jana, ona jest moczopędna, powinnam ją pić, ze względu na kamień na nerce. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Potem okazało się, że mój mąż ( wtedy jeszcze chłopak) nie ma prawa jazdy i siłą rzeczy, wszędzie jeździłam ja ( zresztą jeszcze jeżdzę, bo jeszcze nie zrobił ![]() Cytat:
![]() Napisz potem jak po badaniu. Cytat:
Całuski dla Leny i Lilki. Cytat:
I oczywiście dzień dobry kobietki! Chyba dziś zapowiada nam się ładny, słoneczny dzień. Chociaż ja i tak będę miała nos wsadzony w notatki... Denerwuję się tymi czekającymi mnie w tym tyg. egzaminami. Widzę, że temat pielęgnacji jest na tapecie. Jeśli chodzi o mnie to kupiłam większość rzeczy z bebydram - płyn do kąpieli, niebieski, lecz ten bez pąpki, oliwkę, krem do twarzy i ciała, taki różowy, oraz przeciw odparzeniom też różowy. Mydełko też wzięłam z tej serii. Fakt, skusiła mnie cena, ale i przyjemny, lekki skład. No zobaczymy. I z narzekań na dziś - oczy mnie bolą i muszę tak mocno wytężać wzrok.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
ja mam plecy jak za nastolatki - czyli jedne wielkie krosty. staram sie je peelingowac w miare czesto (pomaga, mam maseczke i peeling 3w1 garniera), jak sie robi duże fuj to psikam alkoholem zeby troche septyczniej bylo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I opis w moim suwaczku, też mnie przeraża... hehe
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-05-30 o 08:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
ja chcę przynajmniej do 36.t.c. jak z Filipem wytrwać, ale nie dłużej niż do 38.t.c.
#4849 |
Zakorzenienie
|
Marina to w takim razie dobrze że tak często siurasz, to się wypłukuje wszystko co najgorsze z nerek.
Ja się tez denerwuje szkołą i egzaminami, bo chce wszystko pozaliczać, złożyć indeks i zająć się macierzyństwem. Dzisiaj muszę jechać do faceta na uczelnię po wpis ( o ile g zastanę, i o ile da mi wpis, bo ma przepisywać oceny z poprzedniego roku ze studiów inż, tylko że ja nie miałam tego przedmiotu ani żadnego pokrewnego-i ciekawe co on ze mną zrobi..) Więc wyprawa 40km do miasta, gorąco... ![]() Nie mogę siedzieć, a leżeć na plecach to ![]() Sweet wszystkie tutaj mamy jakieś problemy, i nie tylko o tych dobrych sytuacjach piszemy, ale i o problemach i się na wzajem wspieramy. Wkońcu wszystkie jesteśmy w ciąży i humorki też rożne mamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zresztą odkąd mam małego w brzuchu, myślę sobie - ,,co dwie głowy, to nie jedna ![]() Ale mimo tego stres i tak jest ![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
... i jednoczesnie boje sie o swoje, bo przeciez nigdy nic nie wiadomo... cały czas boli mnie podbrzusze powyzej spojenia. to normalne? ma tak ktos? takie jakby ciagnięcie ze szczypaniem-kłuciem... maz nawet zakazal robic prania bo bym musiala te 5 m przeniesc miske zeby wywiesic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
monia powiem Ci, że o dziwo nic mnie tam nie boli, ani pachwiny ostatnio, ani spojenie łonowe ani jak chodzę brzuch nie ciągnie
jestem w szoku bo z Filipem ruszyć się nie mogłam tak wszystko bolało, rwało albo kuło
#4853 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Vaniliowa 11 ![]() a u mnie hmmm było źle a teraz to w zależności od dnia ale jedno jest pewne do bólu nie można się przyzwyczaić ![]() Za to dzięki pomocy mamy jestem już dużo do przodu z przygotowaniami: wszystkie ciuszki, ręczniki, rożki, prześcieradła, pieluchy już poprane i poprasowane i schowane w workach próżniowych (POLECAM!!!!!) teraz tylko pokrowce z leżaczków i z fotelika popiorę i gotowe ![]() wózek mamusia upierze bo u rodziców stoi ![]() zaraz po 10 dokupuję brakujące kosmetyki dla siebie i małego, pakuję torbę i czekam bo to już będzie 38 tydzień !!! a dziś mężuś był z samego rana po kocyk w Lidlu i jest suuuper ![]() ![]() ![]() ja też nieśmiało proszę o kciuki bo mam dziś na 19:30 wizytę no i trzymam ![]() |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
ja wyprałam część ubranek, dziś po powrocie od mamy włączę znowu pralkę a to co wyschnie wyprasuję i poukładam
rzeczy do torby leżą w łóżeczku, muszę je spakować po wypłacie kupuję resztę drobiazgów i już jestem gotowa ![]()
#4855 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
a mi się nic nie che a muszę jeszcze do sklepu iść dobrze że jest ładna pogoda a miałam kupić szczypior rzodkiewkę i ogórki a wczoraj tak straszyli ta bakteria coli to już nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pieluchy tetrowe do prasowania i nie chce mi sie. chyba poczekam na jakis zimny, deszczowy dzien i wtedy sie wezme za to...
mam za to zamiar moze jutro zabrac sie za oskrobanie sciany w kuchni bo mi ccos zle farba miejsca po tasmie klejacej wziela. no i jechac do nomi zobaczyc czy bedzie taboret do kuchni bo poprzedni cos znowu skrzypi a ja nie chce wylądować znowu tyłkiem na kafelkach dzis posortowalam sobie ciuchy ciazowe bo niektore juz ciasne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny narazie chyba nie ma sensu wyparzać laktatora? (planuję go do szpitala wziąść)
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
bo przede mna jeszcze całe upalne lato i wielki brzuch a ty juz bedziesz mogla wtedy na spacerki z malenstwem smigac.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ja tez poprosiłam mame o kocyk z lidla i termometr ale dopiero jutro ma pojechac ...co za pech kolo mnei nie ma zadnego lidla a kolo rodzicow sa ..............3 ![]() u mnei na odwrot z tym praniem..........lezaczek i wozek uprany spakownay i do piwnicy wyniesiony czeka gotowy....a reszta nie zaczeta ![]() Cytat:
![]() a przede mna jeszcze cale pranie i prasowanie noi jeszcze 29 pozycji zakupow............ ale mam chyba jeszcze czas do palnowego 22 sierpnia ![]() ---------- Dopisano o 09:58 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
akbym nei byla w ciazy pewnie bym zaryzykowala ale teraz mam na sumieniu nie tylko siebie ale i Niunia ![]() wiec sobie odpuszczam ogoraski jest tyle innych pysznych warzywek ![]() tez sie nad tym zastanawiałąm...... |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | ||
Zakorzenienie
|
kurcze to ja z przygotowaniami jestem w lesie
![]() wózka nie mamy, ubranka po Filipie w kartonach gdzieś w garderobie leżą - musze je wyciągnąć i wybrać te najmniejsze, i jakoś powoli może za pranie się zabierać? czekam na wizytę 13 czerwca i jak będe się mogła więcej ruszać to pojedziemy na zbiorcze zakupy i kupimy wszystko za jednym zamachem Cytat:
![]() ![]() heheheh no właśnie Marinko torba spakowana ? ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4860 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie lepiej dmuchać na zimne i też się wstrzymam bo jakby cos to bym sobie nie wydarowała niby mówią że w polsce warzywa są bezpieczne ale kto to wie niczego nie można byc pewnym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.