|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Troszkę sobie poczytałam, może którejś się przyda. Ja wydrukowałam to wielkimi literami i powieszę na lodowce jak mój J. wróci
![]() "Czy uprawianie seksu przyspiesza poród? Aktywność seksualna, szczególnie pieszczoty piersi, uwalnia oksytocynę – hormon wywołujący i podtrzymujący akcję porodową. Męskie nasienie zawiera prostaglandyny, które przyspieszają „dojrzewanie” i rozwieranie szyjki macicy. Ale przy prawidłowo rozwijającej się ciąży, na takie ilości prostaglandyny, jakie są w spermie, szyjka staje się wrażliwa dopiero po 38 tygodniu ciąży. 3 – 4 tygodnie przed wyznaczonym terminem porodu orgazm może wywołać skurcze przepowiadające, zwane skurczami Braxtona-Hocksa, które mogą trwać nawet do 30 min. Nie są one jednak w stanie wywołać akcji porodowej. Cześć ginekologów uważa, ze stosunek płciowy może pomóc w rozpoczęciu porodu przy ciąży przenoszonej." |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Trzymam
![]() ![]() Vaniliova ja też właśnie jutro mam ostatnie zajęcia z SR i mam zamiar spytać tam o to ktg ![]() Powiem wam że coś się zaczyna chyba u mnie dziać, ale nie wiem jak to opisać - na pewno szop siedzi w norze albo uciekł i go nie zauważyłam ![]() ![]() Nie miałabym nic przeciwko jakby młody w dniu jutrzejszym przyszedł na świat ![]() ![]() ![]()
#4833 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jestem strasznie mściwa i podla (tak moja mama mowi) i jak sie ze mna zacznei to trudno mnei potem z amoku wyrwac ![]() ![]() ![]() ![]() dziekuje ![]() Cytat:
np. Tż pyta : porozmawiamy jak wroce a ja odpowiadam : nie mamy o czym ![]() no coz trzeba byc konswekwentnym w dzialaniu hehe ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zadomowienie
|
Widzę zatem, że nasi mężczyźni kochani najpierw chojraków udają, a jak przyjdzie co do czego to uciekają gdzie pieprz rośnie ![]() Cytat:
![]() A my kończymy dziś 36 tygodni ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
To się nazywa promocja
![]() http://dino.sklep.pl/nowy/wyprzedaz-...s-p-10343.html szkoda że taki brzydki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zadomowienie
|
my juz po wizycie
![]() pan doktor bardzo zadowolony przytylam tylko 1,3 kg ciśnenie dobre serduszko małego też ładnie bije dostalam śiweżutkie zwolnienie i skierowanie na morfo,mocz anty HCV i WR kazal obserwowac ruchy (tylko nie wiem jak? ) co powinno mnei zaniepokoić???? ![]() ![]() ![]() teraz kawka i big milk ![]() przynioslam pudelko ze sklepu na dole i bede pakowac rzeczy dla Igora te na 74 cm i wiecej zostawie tylko te 56-68 a reszta do piwnicy ![]() bo miejsca mam malo...... ![]() ...ale to dobrze niech czuje strach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w piątek wieczorem przed 20 pojechaliśmy jeszcze na zakupy do Biedro i Tesco bo się tż-towi zachciało zaszaleć trochę po wypłacie, kupiłam w Biedro caaaałego arbuza po 1,39 za kilogram i czeka na zjedzenie bo z rana obaliłam reszte ćwiartki kupionej w piatek rano. w sobote tż z moim tatą przerabiali ścianę w garażu to czasem do nich zaglądałam z kawą i zarciem - w międzyczasie robiłąm z mamą gołąbki, potem karpatkę piekłam z galaretką bo gości-sasiadów zaprosiliśmy na wieczór z roczną córeczką, w niedzielę pospaliśmy do 8,30 - potem do teściowej na mszę rocznicowa za ojca tż-ta, obiad, wróciliśmy po 15 do domu, chwilę przed tv, potem wujek mój wpadł do nas i siedzieliśmy do 20 na dole u rodziców z nim, potem ogladałam CSI Miami ![]() ![]() Ale co z tego jak spać nie mogłam podobnie jak Ty, mega problemy z oddychaniem, jeszcze jak chodze to ok ale jak usiądę to się czuje jak ryba wyjeta z wody bo tchu mi ciężko złapać. Teraz brzuch niby miękki ale w nocy twardniał, wzięłam no-spę ale niewiele pomogło, mała brykała cały czas i to drażniło macicę do napinania. Do tego wstawanie na siku to chwilę - i można wykorkowac ![]() Do tego jeszcze teraz nawet jak siedze w fotelu z lapkiem to mi się wypina koło żołądka i normalnie boli ![]() ![]() w wczoraj nad ranem zrobiłam siku i tak mnie w nerce zaczeło boleć że się zmartwiłam - tak mi się strasznie chciało a jak już skończyłam to zaczęło się takie kłucie w nerce.. ale pobolało chwilę i przeszło. Pewnie przez to że ciśnienie duże miałam na pęcherz i szybko się wysiusiałam i przez to takie kłucie.
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zadomowienie
|
Zmalowana może chociaż trochę uda mi się ciebie pocieszyć - u mojej mamy nerka zaczęła boleć dzień przed porodem
![]() ![]() A mój P. też zaczyna odczuwać napięcie - jak się w nocy przekręcam z boku na bok to się budzi i pyta czy wszystko w porządku ![]() ![]() ![]()
#4840 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Zadomowienie
|
Dziubek gratulacje!!! Śliczny chłopak!!!
![]() Brzuszki fajne ![]() Kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() Ja też z tych, co ostatnio kiepsko śpią... Zastanawiałam się, czy będzie jeszcze kiedyś tak, że zasnę wieczorem i obudzę się dopiero rano? chyba nieprędko ![]() Myślałam, że wezmę się za pranie Dzidziolowych ubranek, ale pogoda paskudna (teściowa się mnie pytała, czy ręcznie będę prać ![]() A teraz zmykam, bo umówiłam się z koleżanką ze studiów. Muszę korzystać, bo za niedługo utknę w mieszkaniu na jakiś czas... |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zakorzenienie
|
Sweet, dobrze że wszystko w porządku
![]()
![]() |
#4844 | ||
Zadomowienie
|
hej
![]() szybko szybko bo mały śpi ![]() nadrobiłam ze dwa dni ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() trzymam mocne Piękna ![]() Cytat:
Beatko jasne nie daj się za fraki i do łózka z tż ![]() ![]() ![]() piszę żebyście mnie z listy nie usunęły ![]() sweet może już odpuść mężowi szkoda żeby te ostatnie dni zmarnować na kwasy ![]() kurde nie wiem czy zdążę opisać poród zrobię sobie notatkę bo bym musiał chyba na raty ![]()
![]() |
#4845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |||
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() ![]() Pięknie wszytskim dziękuję za kciuki!!! ![]() Za godzinkę będę wychodzić ![]() ![]() wow! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-07-04 o 10:18 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
No wiesz co jak możesz tak myśleć
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Ponawiam pytanie o allegrowicza my-baby-love , czy któraś robiła u niego zakupy ??? Bo aukcja się kończy ![]() http://allegro.pl/4el-zestaw-135x100...677620541.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój tez się śmieje że teraz to z Julką będzie się musiał podzielić bo do tej pory moje piersi to były jego zabawki na wyłączność ![]() pisz po kawałku gdzieś w pliku a jak będziesz mieć czas to nam wkleisz całość ![]() ![]() fajnie że wpadłaś do nas ![]() kurde a ja nadal głodna jestem... zjadłam z rana dwie kanapki bo mi tż zrobił jak sobie do pracy kanapki szykował, potem zjadłam arbuza, poprawiłam za chwilę kubkiem kakao z dwiema kanapkami z nutellą, teraz zjadłam dwie połówki bułki zwykłej z sałatką z makreli pikantną i nadal głodna jestem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Brunetko - komentarze ma świetne więc ja bym się w ogóle nie bała. To jedyne kryterium którym ja się kieruję przy wyborze sprzedawcy - nie opiniami znajomych tylko tymi opiniami na stronie. Bo trudno sobie załatwić ponad 4 tysiące fałszywych komentarzy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hihih nie dam się tak łatwo wywalić ale jak jest maleństwo to całkiem inny wymiar czasowy mam do dyspozycji ![]()
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Martwiłam się o youyou, bo od wczoraj rano nie dała znaku życia... Myślałam że może coś się zaczęło dziać
![]() ![]() A to milczenie to tylko awaria internetu ![]() Kazała Was uściskać ![]()
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nerolki dawno nie było... od Margaret też żadnych wieść... ciekawe co u Belli i dziewczynek - chociaż w tym wypadku tym bardziej nie ma czasu na neta ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Wtajemniczenie
|
Brunetko ja zamawiałam u innego sprzedawcy, więc niestety nie pomogę
![]() Sweet gratuluję wizyty ![]()
#4855 |
Zakorzenienie
|
wiecie co... chyba mała mi uciska na jakiś nerw.... od wczoraj co chwila łapie mnie skurcz w prawej pachwinie
![]() Miała tak któraś? |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może już odpisałaś ale ja jeszcze nie zdążyłam doczytac.
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zadomowienie
|
za przykładem Marinki piszę na raty
![]() ułożyłam się do wyrka na mojej super podusi o 23 poprzewracałam się do pierwszej mały się prawie cały dzień nie ruszał wspomnę tylko że w ten dzień zaparzyłam pierwszą filiżankę liści z malin hahahhaha ![]() ![]() ![]() skurcze były już tak co 7 minut dość tęgie ![]() ![]() ![]() i po chwili AAAA nie boli!!!! co za ulga godzina 23 30 widzę jak moja mała niebieska dzidzia leci do kącika noworodka i już nic nie było ważne utkwiłam w nim wzrok i tylko to się liczyło łzy pociekły same pierwszy krzyk jak cudownie się darł a całe malutkie gardełko potem mi go pokazali na chwilkę i już mierzenia ważenie 57cm szczęścia i 3830!! moja kluseczka!! poszyli mnie ładnie poprosiłam panią śluzynkę o ładny szew po chwili już byłam z małym na sali po operacyjnej z mężem!! Boże czy było warto??? dałabym radę jeszcze dwa razy tyle wytrzymać dla tej małej istotki która śpi właśnie obok mnie w wózku i pozwala mi napisać ten referat dla ciotek wizażanek!! dziękujemy za smsy kciuki i pamięć!!! jeśli są błędy przepraszam śpieszyłam się!
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że się uspokoiłas i jednak przekonałas troszkę do mieleckiej porodówki, bo wiem jak bardzo się bałaś rodzić w Mielcu. Ja od początku nie brałam pod uwage innego szpitala, stwierdziłam że tyle babeczek tu rodzi to i ja dam radę, super że synek zaczął "współpracować". ![]() Sweet właśnie doczytałam o co poszło z małżem ![]() a to przepraszam bardzo - słusznie odstawiasz fochy - ja za taką akcje nocowania poza domem i brak kontaktu bym chyba udusiła gada ![]() ta laska też niezła pinda, żeby tak odszczekiwać się jak nawet nie wie co jest grane, włosy bym wydarła małpie jednej ![]() a męzuś też nagrabił sobie ładnie - żeby tak bez kontaktu na cały wieczór i noc, a co jakby się coś zaczeło dziać? bezmyślnie postąpił jak dzieciak...
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kurcze, zrobiłam przegląd szafy i tak szczerze mówiąc, to wchodzę tylko w jedne jeansy, które kupiłam za czasów kiedy wyglądałam jak ludzik michelin ![]() Drugie ledwo wchodzą na tyłek, reszta - nie ma szans ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:23.