|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Dzień dobry
Brumek- ![]() ![]() ![]() ![]() Natka ![]() ![]() Bartessa- jeszcze raz ![]() Zanki ani Zmalowanej nie ruszyło?? Dziubek - Szymuś ![]() Laktator zabieram do szpitala,ponieważ muszę nic zanim zacznę karmic wyciągnąc sutki ![]() ![]() życzę miłego dnia i wszystkiego dobrego dla wszystkich!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Witam z rana
![]() Mam pytanie, kupowała któraś z was pościel u allegrowicza, który nazywa sie my-baby-love ??? Upatrzyłam sobie pościel dla małej i potrzebuje opinii ![]() ![]() ![]() Idę po pieczywo ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-07-04 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#4803 |
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() brumek, natka, sweet i pozostałe wizytujące ![]() zmalowana - GODZINA ZERO - jej jak to brzmi ![]() a ja mam od rana dzisiaj humor do d... wszystko idzie nie tak... w dodatku znowu się nie wyspałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
BAN stały
|
Dziękuje kochane za kciuki
![]() ![]() Jedziemy dopiero o 15 poniewaz tz musial byc w pracy. Jak tak czytam opis Carmeli porodu to sie zastanawiam czy ja tez nie mam sączących sie wód, ale tylko delikatnie... mam taki dosc obfity uplaw, ale wlasnie co jakis czas tak jak Carmela pisala, powiedzmy tyzeczka mi wyleci, wogole ostatnio mi kawałek czopa wylecial, takie szare coś ![]() ale u mnie to juz trwa powiedzmy tydzien wiec chyba by pękly, na pewno dostałam jakiegoś grzybka znowu ![]() Woole dzis mnie w pachwinach tak ciągnie ze masakra ![]() moze zaczne sama rodzic i szybciej urodze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na nowym miejscu super ![]() super że pogodziłaś się z mamą ![]() ![]() ![]() ![]() Ja wprawdzie kawy nie pijam ale herbatkę czemu nie ![]() ![]() A co do tego żebyś mnie przywoziła to myślę że sama sobie dałabym radę i trafiła jakoś do Ciebie - najwyżej przez tel. byś mnie nawigowała gdybym zabłądziła. ![]() ![]() ![]() aaaa udało mi się sprzedać detektor na all - pomomo tego że jeszcze nigdy niczego nie sprzedawałam na all - w sumie sprzedałam go za tyle samo za ile jak kupiłam ![]() juz w sobotę wieczór poszedł a ja dopiero dziś pocztę sprawdziłam ![]() Cytat:
zapraszam jak coś ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-04 o 08:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Rozeznanie
|
babonik nie kupiłam, ten link od blondynki przegapiłam, a ten drugi laktator poszedł za 185 zł .... drogo mi się wydało
a co do odwiedzin to ja bede miec jazde, moi tesciowie wzieli urlop jeszcze przed TP więc będę miała komplet rodzinki przed porodem i po .... nie będzie łatwo |
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
Beatko dziękuje
![]() ![]()
#4808 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Zanettko dzisiaj dostałam info z halens że jednej rzeczy na tą chwile nie ma ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
humor do d... mam trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() miłego dnia życzę ![]()
#4811 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Rozeznanie
|
a ja zauwazyłam że jak się schylam to mnie skurcze łapią hmmm
torba ja używałam tylko jak szliśmy do lekarza - tam potrzebna butla pielucha etc, na spacery nie używałam bo jak mały głodny to do domy, jak się skupkał to do domu... do drugiego narazie nie kupiłam jakoś o tym nie myślę ![]() zanka pewnie się uspokoiło co? Edytowane przez kmat Czas edycji: 2011-07-04 o 08:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4813 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie brzuszki
![]() trzymam kciuki za badania sama tez ruszam na 15 do lekarza a potem na szkołe rodzenia a poki co smarkam na biurko w bracy ![]() Zmalowana puszczam pozytywne fluidy przez internet takie z wirtualna oksytocyną ![]()
#4814 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() W moim szpitalu wisi wieeelka karta z zakazem używania smoczków ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() To dopiero poważnie brzmi ![]() Dzień dobry ![]() My jeszcze w łózeczku, nadrabiam, wstaje zrobic śniadanko, wypić kawke i odliczać minuty do wizyty ![]() ![]() U mnie pogoda jak zwykle do d... ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4815 |
Zakorzenienie
|
ja dzis zamierzam spędzic pracowicie dzien. juz zasilikonowalam dookola wanne i dokleilam nowa listwe na scianie (na rogu, zeby sie nie obijał). troche kiepsko mi sie trzyma i chyba bedzie trzeba jeszcze inny klej niz wikol wymyslec. łapy mam całe w białym silikonie... mam zamiar jeszcze wydrukowac i wyciac taki szablon w maki i go wyciać, bo zamierzam jutro (jak zdarze) zrobic szablon na sciane. i mysle czy by troche kibelka nie odnowic bo mi sie juz nie podoba, bialy troche mi zbrzydł, ale nie mam pomysłu za bardzo. moze zrobie taki sam kolor jak w pokoju... no i tez musze tam szablon wymyslec wiec mam dzien na wymyslanie
![]() poza tym poce sie jak szalona, najlepiej obłozylabym sie lodem (a temp max 20 stopni!), śnia mi sie glupie rzeczy i naokolo bloku wariuja mi budowlancy (z jednej strony buduja nowy blok, z drugiej chyba beda ocieplac) wiec co okno otworze to slysze jakies stukanie, wiercenie, rzucanie rusztowaniami... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-07-04 o 08:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4816 |
Wtajemniczenie
|
witajcie z rana
ale mam dzisiaj super humor mimo pochmurnej pogody a to dlatego że zaraz ide do sklepu kupic sobie parę rzeczy troszkę się dopieszcze i pochwalę sie zaczynamy dzisiaj 38 tc i gratuluję rozpoczętych tygodni Natka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- a i jeszcze cos powiem śniła mi się dzisiaj w nocy teściowa ale mnie wymęczyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() to mu wczoraj podałam przykład że znajoma juz była po terminie prawie tydzień i nadal nic ją nie ruszało, wzięli ją do szpitala, zadnych skurczy nie miała, podali oksy, przebili pęcherz, nadal nic i w końcu jej cesarkę musieli zrobić - i że ja nie chcę żeby mi wywoływali poród ani żeby mi cesarkę robili - i że on ma się tak postarać żeby mi wywołać przed terminem poród. A po drugie że chcę sobie jeszcze coś zaznać przyjemności przed porodem bo po porodzie to przez miesiąc z hakiem moge zapomnieć o tym więc chce jeszcze skorzystać póki moge bo całkiem fioła dostane ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-04 o 09:04 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4818 | ||||||
Zadomowienie
|
![]()
Dzień dobry
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zakupiłam, ale nie biorę, Na razie w ogóle nie biorę pod uwagę dawania smoka noworodkowi, ale czy będzie potrzebny - oczywiście wyjdzie w praniu ![]() Cytat:
Ja też jakaś dupowata się zrobiłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Czyli znowu nic ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratki ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-07-04 o 09:01 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 |
Wtajemniczenie
|
cos Wam wyśle dla humoru i ide się dalej szykować
http://www.kciuk.pl/Bo-tak-prysznic-...faceci-a58780/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4822 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() najpierw jak mu kiedyś tam mówiłam że pod koniec już można się kochać bo dziecko jest donoszone i można je pobudzić do porodu żeby potem sztucznie nie trzeba było wywoływać lekami to się cieszył że nie może się doczekać już a teraz tchórzy... ale już ja go przycisnę do muru bo jak nie to sama go zgwałcę albo na śpiocha wezmę i koniec ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- zbiorowy cykor ich dopadł kochana ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-07-04 o 09:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 |
Zakorzenienie
|
My zaczynamy 35 tc zostało 35 dni
![]() bym chciała urodzić za 2 tyg ![]() Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-07-04 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |||||
Zadomowienie
|
Witam Mamuśki
![]() Brumek za usg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Telik zdrówka Ci życze no i kciuki za wizyte |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4825 | |||
Rozeznanie
|
u mnie też leje od rana
co ja dziś ze sobą zrobić mam? ![]() ![]() no to blokujemy ![]() ![]() Cytat:
![]() dziś Independent Day więc wiesz, może puść młodemu hymn USA to wyjdzie na baczność ![]() Cytat:
![]() u mnie pogoda też nie nastraja optymistycznie do życia ale jak zacznę się nad wszystkim zastanawiać to znów się rozkleję a czeka mnie jeszcze przeprosinowy telefon do mamy więc muszę być twardziel, uzbroić się w miarę dobry humor i zająć czymś ręce i głowę Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mój tz na takiego chorował ale w końcu kupiliśmy astrę kombi z silnikiem oplowskim normalnym w dieslu, nasz opelek z 1999r więc już też nie najmłodszy ale fajnie jeździ, żeby tylko jeszcze ON był tańszy to byłoby super ![]() i my też mamy drugiego VW - staruszeczka golfa II z 1990 ale fajnie śmiga i faktycznie autko niezawodne ![]() a co do Rovera - fajnie wygląda jak jest nowe ale jak zacznie się coś psuć to kiepsko.. a po drugie blachy tak szybko lecą że szok - znajomi kupili ze dwa lata temu chyba z 2000r jakiś model i normalnie tak rdzewieje że aż przykro. No na razie tyle nadrobiłam i mi się nie chce więcej -może przegldne tylko co ciekawszego i obejrze zdjęcia Brumkowego brzuszka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Zakorzenienie
|
Hej
Zmalowana właśnie dzisiaj Ten dzień, powiedz Filipowi niech się pożegna z ciepłym brzuchem i wypad. Zaraziłaś mnie nerką bo mnie też pobolewa ![]() Natka, Brumek, agulaa, telik i wszystkie które potrzebują ![]() ![]() dziewczyny nadal nie ma wieści od margaret, wiemy tylko tyle ze urodziła. ![]() Beatka witaj po nieobecności weekendowej, już miałam wszczynać poszukiwania z rana, ale widzę że jesteś ![]() ![]() Bartessa trzymaj się ciepło w szpitalu, nie będzie źle ![]() Ktoś pisał że źle spał? dołączam się i ja ![]() ![]() Pogoda mnie powoli zabija. Idę zaraz znowu spać, obiadu nie chce mi się robić, ręka od łokcia do nadgarstka kręci mnie jak u starej reumatyczki, kości w pipie ałła taki ból, i brzuch ciągnie do dołu. To sobie ponarzekałam, tak z poniedziałku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4828 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje nowych tygodni,powodzenia na wizytach. U nas w koncu spokojna noc, maly budzil sie tylk na cycka. Kurcze czy ktoras chce troche mleka, bo ja sikam po scianach, takmi leci. Wczoraj mielismy tez odwiedziny i padlam o 20 ale maly dostal fajne prezenty, no i mama obiad na tydzien przywiozla ![]() Aaaaa i z moim kroczem lepiej ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4829 |
Zakorzenienie
|
smoczek MOŻE zaburzyc laktacje - ale nie musi, mówi to matka smoczkowego nałogowca, który ciągnął z piersi aż za mocno... tak samo kapturki - MOGĄ zaburzyc laktacje, ale nie muszą (znowu mój przykład...)
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:14.