|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
U nas to jest tak, ze początek ciastolina, a jajecznica idzie już na przewijaku
![]() wczoraj poszedł bobek, ale dałam jeszcze więcej picia i zrobiła tez normalna. mam nadzieje, ze nie jecie podczas czytania tego posta
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
ja jem ale mnie to nie rusza
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4834 |
|
Zakorzenienie
|
dokładnie, wyższej rangi
|
#4835 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4836 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez musze przepłukiwać,bo w dzidziusiowym proszku zostają plamy.Teraz mam taki system prania,bo piore tez nasze rzeczy z Lili.Wsypuje zwykły proszek na pranie wstepne i dzidziusiowy na zwykłe.Wszystko sie w ten sposób dopiera
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-07-27 o 11:03 |
|
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Przesrane z tymi kupami
heh, polozyłam małą za sobą na sofie, patrze, a ta spi to lece obiad szykowac
|
|
|
|
#4838 |
|
Zadomowienie
|
trai Tymo tez cos z ta kupa ostatnio pochrzanil,bo cosik ciastolinowa wyszla, ale juz dzis byla taka wylewniejsza
odkrylam ostatnio płyn do prania Bobas! jakmi sie skonczy ta lovela to sie przerzucam na bobasa! Tymka nie uczulilo i do tego bajecznie pachnie! a ta lovela tez mnie zapachem męczy. Izabella, wiesz co mnie to chyba najbardziej wkurza ze Tymek ani razu nie pociagnał, nawet łyczka nie zrobił. i ja nie wiem jak to jest i nie moge sie w tej kwestii odzywac, czy oceniac bo tego nie doswiadczylam - i chyba to mnie najbardziej męczy! ale przy drugim dziecku tez pewnie na MM sie skonczy,ale moze uda sie chociaz w szpitalu pokramic nonic, pogadamy jak przyjdzie pora a Ty chociaz chwilke w szpitalu karmilas czy od razu MM?Olusia co dziś serwujesz? ja kotelty z piersi kurczaka, ziemniaczki i surowka z czerwonej kapuchy
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-27 o 11:06 |
|
|
|
#4839 | |
|
Zadomowienie
|
ehhh, i nie udało się wylicytować stojaka.
Cytat:
zbieram się bo pora na poranną porcję ćwiczeń Mateusza. miłego dnia
|
|
|
|
|
#4840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jestem ciekawa co z tego wyjdzie, pisz koniecznie, jak w sklepie zareagowali? a jakoś nie przekonałam się do karmienia Cytat:
bo nie było innej możliwości
|
|
#4841 |
|
Zadomowienie
|
a ja nawet tego nie robilam. chyba jestem tu jedyna która tego nie doświadczyła
|
|
#4842 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
super - wczoraj ich nie zauważyłam a ile Mateuszek waży ?
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
o ja ale Fabian ma dzisiaj focha
od wczoraj po szczepieniu rączki nie, cycek nie, teraz leży i ogląda brzydulę ![]()
|
#4844 | ||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
czasem nawet po kilka razy muszę go przebierać bo to na nogawce jest to z tyłu wyjdzie to bokiem . a kupy robi często bo kilka razy dziennie i najgorsze to to pranie ubranek po kupach- ja od razu idę je zaprać mydłem a potem np moczą się w proszku i dopiero potem do pralki- te kupy strasznie ciężko schodzą z ubran ![]() Cytat:
![]() i jeśli będę miała 2 dziecko też będę je karmić tylko piersią
|
|
|
#4845 |
|
Zadomowienie
|
Montii to Fabio ma niezły gust, miejmy nadzieje ze z tego wyrośnie!
![]() Izabella nie żeby żałowala ze nie karmilam, tak sie zlozylo ze przez 6 dni nie mialam pokarmu. tylko ta ciekawosc mnie zżera. psychicznie wiem ze bym sobie nie poradzila i tyle. a ja sobie robie domowe spa.naoliwkowalam te moje nędzne włosy, teram mam maske na twarzy z glinką marokańską,, pachnie nieziemsko!
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
My dzisiaj mamy szczepienie,
już się boję, bo mała w kiepskim nastroju
|
#4847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wszystko odbyło sie grzecznie i na poziomie,aczkolwiek stanowczym tonem.Może czegos ich ta sytuacj anauczy.Ja juz nawet wymysliłam im rozwiązanie z tej sytuacji .Nie orientuje sie tylko(trzeba byłoby to sprawdzić)czy sklep sprzedający wózki powinien mieć zastepczy w razie reklamacji Wydaj e mi sie,że tak,ale pewności nie mam.Ponoć mieli 4,ale im klienci zepsuli i wyrzucili.Mogliby wziąc ten nasz-naprawiony(poklejnony)dla klientów a nam zamówic nową gondole ze stelażem.Prawda jest taka,że ja nie oddałam tego wózka wczesniej tylko dlatego,że nie chciałam zostac bez a wiedziałam że oni nie mają.Mam nadzieje,że sprawa szybko sie wyjaśni...A co do karmienia to ja szczerze mówiąc wcześniej nie sądziłam,że tak duzo kobiet nie chce karmic piersią Pytam z ciekawości dlaczego nie chciałyscie karmic piersią???
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4849 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziecku wózek ukraść to się w głowie nie mieści ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Niestety uwielbia tv
|
|||||||
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo w moim otoczeniu bardzo mało Jakoś nie wyobrażam sobie na początku całymi dniami karmić, moje dziecko od początku po kąpieli śpi 5-6 godzin, a i tak mi było ciężko ![]() poza tym nie widzę tego, że zawsze jak moje dziecko jest głodne a bym musiała być w pobliżu, i nie przemawia do mnie ta czynność, dziecko głodne a ja się rozbieram
|
|
#4851 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
Coralady ale z tym wózkiem niezła akcja, i to nowy wózek! my kupiliśmy używany i odpukac nic sie nie dzieje.
a co do karmieni,a to tak jak wyżej pisałam nie miałam 6 dni pokarmu, poza tym Tymo nie ssał, był dokarmiany strzyakwką. potem zatrybił butlę, i był od 3 doby karmiony butlą. i tak zostało. wracam do domu i nic. a nastepnego dnia, mam gorączke. nie wiedzialam od czego. potem patrze bluzka mokra. i skojarzylam ten nawał. najadłam sie prochów itroszke puscilo,na chwiel goraczka spadla. potem nawet probowalam Tymka przystawiac ale mam tak małe brodawki jak wtedy kiedy miałam 15 lat. i nic mi nie urosly przez ciąże. biedny nawet nie miał jak złapać. jak widzialam na oddziale inne mamy karmiace i ich cyce to az mi sie glupio robilo. w koncu tż kupil mi laktator, i zastanawialam sie czy dawac Tymkowi to mleko, ale polozna powiedziala zebym sie okreslila czy chce karmic tak czy tak. bo lepiej dla dziecka jak bedzie mial staly pokarm. a ze mialam wciąż doła po porodzie to wybór był prosty- karmie MM.
|
#4853 |
|
Zadomowienie
|
laseczka - Oliwia tydzień temu ważyła 7 kg. 3 dada odciskały jej sie na udkach a 4 są spoko. Nie obsikuje się.
ja mam kanapę pomarańczowo- beżową, obitą alcantarą i po 5 latach wygląda masakrycznie. Może dlatego, że taka jasna 2 lata temu zalałam ją czarną kawą, a teraz wizę, że jak nawet zwykła woda kapnie to juz zostaje ślad Muszę ją przykrywać, a najlepiej to wymienić na nową.Tydzień temu byłam u dentysty i znów mnie ząb boli Oliwia spała dzisiaj od 19 do 10:30 (2pobudki na jedzenie), i teraz znów zasypia na bujaczce
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
a wiecie,że w Norwegii 98% kobiet karmi piersią
![]() i tam nie ma reklam w tv tak jak u nas MM mleko modyfikowane sprzedawane jest w aptekach, w białych opakowaniach. ale tam urlop macierzyński trwa 42 tyg, a mają przedłużyć do 52. no i tam jest pomoc położnych, doradca laktacyjny jest na wyciągnięcie ręki, bezpłatny. Np mnie olali w szpitalu i od razu zapytali czy chcę MM dla małego, zamiast wydawać kolosalne pieniądze na MM mogliby zainwestować w doradce laktacyjnego, bo pielęgniarka do mnie'' JAK TO PANI NIE POTRAFI KARMIĆ PIERSIĄ'' ? no a skąd miałam wiedzieć jak
|
#4855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas reklamuja mm ale tylko mleko nastepne, jest zakaz reklamowania poczatkowego i np nie ma tez promocji na poczatkowe tylko na nastepne |
|
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
tak,tak ,zauważyłam,że te po 6 msc reklamują
u mnie w szpitalu zero pomocy, przecież to moje 1 dziecko, skąd miałam wiedzieć jak karmić, on mi ciągle wodami wymiotował , zero pomocy, instrukcji kazali mi Bebiko zakupić i heja, wypis
|
#4857 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez powoli robi się Norwegia, bo jak wchodzę na stronę np. Nan żeby mleko odlookac to najpierw jakaś pogadanka o karmieniu piersią
![]() i trzeba kliknąć zgadzam się chore to jest I małą w szpitalu ciągle przystawiali i patrzyli jak karmię, stały nade mną. A słowo mm nie istnieje ![]() bo to zło
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-07-27 o 11:49 |
|
|
|
#4858 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4859 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() mi ktoś dziecko podmienil wstaje w nocy z mega płaczem że nawet JA nie mogę jej uspokoić nie wiem co się dzieje, trwa to już dosć długo, zastanawiam się czy nie isć do pediatry ale co ja jej powiem że mi dziecko płacze w nocy![]() nie wiem juz sama co się dzieje, rano było to samo. 2h płaczu ![]() może to te zęby...nigdy w nocy mi się tak nie zrywała z płaczem, zawsze tak kwiliła cichutko i ją brałam do karmienia. nie mam już pomysłu o co może chodzić ![]() miamore co za dureń, nie mogę zrozumieć jak można dizecku wózek ukraść. debil ![]() gosikk ja również odradzam eko skórę, ani to wygodne ani przyjemne jak sie siedzi, szczególnie w lato klei się skóra do tego, koce się ślizgają. nie kupiłabym tego.my też polujemy na naroznik - zdecydujemy się chyba na ta alcantarę. aaa wiesz co jak znalazłaś fajny narożnik w eko skórze to zapytaj czy nie zrobią ci takiego samego w innym obiciu. my osttanio jak ogladalismy to nam kazali tylko wybrać styl narożnika a obicie zamawiamy jakie chcemy moja mała nie ma dupki!!! nie chce siedzieć tylko stoi, nogi na wyprost i nie ma siedzenia, juz nie wspomnę że dzisiaj leżała z nami w łóżku rano i ciągnąc za kołdrę usiadła ![]() ja tak drzymałam a ona stęka, myslę sobie kupsko idzie ja otwieram oczy a ta już w pozycji półsiedzącej prawie ![]() nie chce wcale leżeć, nie pozwalam jej siedzieć jeszcze ale ona każdą sytuację wykorzystuje żeby usiąść, wczoraj się podciągała za pałąk od maty masakra z nią jest już![]() ego, corolady klik
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-07-27 o 11:55 |
|
|
|
#4860 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedź
Dla mnie oczywistym było że będe karmic piersia,chyba ze cos stanie mi na przeszkodzie,a przeszkoda będzie na tyle duża że nie zdołam jej pokonać To kwestia nastawienia chyba i dobrych chęci,bo łatwo nie było.Oczywiście każda mama robi co uważa za słuszne.No i karmienie mm to chyba wygodne,co?Ile wy miesięcznie wydajecie na mleko?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:33.

Pytam z ciekawości dlaczego nie chciałyscie karmic piersią???
hihihi to by bylo na tyle poki co 

Dziecku wózek ukraść to się w głowie nie mieści 

wstaje w nocy z mega płaczem że nawet JA nie mogę jej uspokoić