Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-13, 19:03   #4831
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

agnieszka.m jestem pewna ze ja robilam domi go na mleku, zjadal go duzo, bardzo lubil, za to norbert toleruje tylko kaszke malinowa
paulizia ja na 150 daje jedna porzadna,zwyklego kleiku, od tego zaczelismy

co do sloiczkow to tez mialam ambitny plan gotowania domi, po ktorys wyrzuconym/bo mu nie smakowal, poddalam sie. troche to trwalo...
grazin bomba! rewelka, bardzo ladnie ci, duzo lepiej niz w tych dlugich
camomile dopiero teraz sie skapnelam ze nie mam cie w liscie kontaktow! i sie dziwilam czemu nadii nie zalozylas albumu

agus ale wam sie pogoda trafila!
antropia napisz jak wrzucisz foto sukienki

tz na miejscu, ladowal w oberwanie chmury i burze,. tak padalo ze samochody sie zatrzymywaly bo nic nie bylo widac. u nas nic nowego. norbi nam sie popsul na calego,,,,,
Stary 2011-08-13, 19:10   #4832
sandrunia1511
Raczkowanie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Bylismy na spacerze, 4,5 km zaliczone.
Teraz obiad.
Potem nauka.
Fascynujacy weekend...

Grazin, super wygladasz. I wlosy masz piekne, takie zadbane, blyszczace.

Pauliziu, polecam Ci bardzo wybranie sie na farmers market (tam wszystko jest pod scisla kontrola jakosci), moze bedzie w Twojej okolicy?
http://www.farmersmarkets.net/

Konczymy karmienie, wiec ide tez...
ja mam marchewki i ziemniaki od babci z ogródka, więc mam pewość, że są nie pryskane i wgl..
dlatego gotuję sama..

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
agnieszka.m jestem pewna ze ja robilam domi go na mleku, zjadal go duzo, bardzo lubil, za to norbert toleruje tylko kaszke malinowa

co do sloiczkow to tez mialam ambitny plan gotowania domi, po ktorys wyrzuconym/bo mu nie smakowal, poddalam sie. troche to trwalo...
camomile dopiero teraz sie skapnelam ze nie mam cie w liscie kontaktow! i sie dziwilam czemu nadii nie zalozylas albumu

tz na miejscu, ladowal w oberwanie chmury i burze,. tak padalo ze samochody sie zatrzymywaly bo nic nie bylo widac. u nas nic nowego. norbi nam sie popsul na calego,,,,,
ja zaczełam kaszke gotować, bo za dużo mleka wypijała..

a co do spania, to nie mam problemu żeby Maja musiała ze mnie w łózku zasypiać czy coś..
sama zasypia w łózeczku..

Edytowane przez sandrunia1511
Czas edycji: 2011-08-13 o 19:16
sandrunia1511 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 19:17   #4833
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:

napisze, napisze

mi tez ie dziecko psuje, nie martw się..nie jesteś sama
Stary 2011-08-13, 19:20   #4834
bzyczka1
Zakorzenienie

Sandrunia ile ma woja mała że już jej obiadki dajesz??

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 19:21   #4835
sandrunia1511
Raczkowanie

nooo..

Maja pojadła i zasneła ..
wiec mam teraz czas dla siebie..

dzisiaj mój tż jechał do pl ..
ehhh
martwię się troche, ale mam nadzieję, że dojedzie szczęśliwie..

my jedziemy w poniedzialek do pl ..
jestem ciekawa jak Maja zniesie podróż..
mam nadzieje, że tak jak zawsze jak jedziemy autem..
zobaczymy..
Stary 2011-08-13, 19:22   #4836
SiLLee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
o to samo wlasnie chcialam zapytac
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥

Moje Maleństwo ♥
Pusta miska - napełnij miske
SiLLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 19:23   #4837
sandrunia1511
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
27 będzie miała 4 miesiące..
od tygodnia już jej daję, ale narazie sam rosołek z kaszką, potem bd miksować i tak bd jedła..
narazie przyzwyczajam ją i wgl
znosi zupki dobrze
i soczek z marchewki też

miała się urodzić 23 maja, ale że miałam problemy z nerkami to mi pow ze i tak szybciej urodzę i wgl..
to wody mi odeszły 26 kwietnia po 17, ale skurczy ani nic nie mialam, dopiero jak mi dale kroplówkę na skurcze to dostałam o godz 2 w nocy..
a rozwarcie już miałam,a skurczy brak.. ;/

Edytowane przez sandrunia1511
Czas edycji: 2011-08-13 o 19:26
sandrunia1511 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-13, 19:26   #4838
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
Moria... zadziwiająca cisza ze strony mimbi... dotarła bezpiecznie do domciu?
Odmeldowała się po powrocie do domu

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
(...)
ja ma teorię...wydaje mi się , że przyczyna tkwi w tym, że piotrus nie umie sam zasypiać...
pospałby w wózku ale wyciszyć samemu jest się trudno...
antropia u nas podobna sytuacja, Iga ma problem ze spaniem, kiedy przegapię moment gdy jest śpiąca albo przyśnie i nagle coś ją rozbudzi a może to być nawet lekki uskok na drodze gdy wózek się za mocno zachwieje to od razu się budzi i nie może ponownie zasnąć. Gdy opuści swoją 30'minutową drzemkę albo przyśnie tylko na 10-15 minut to później jest marudna, czasem mi płacze mocno przy jedzeniu bo jak to już ktoś tu kiedyś powiedział, jest zbyt śpiąca aby jeść i zbyt głodna aby spać.
U nas pomaga smoczek + pielucha na buzi i jednostajna jazda wózkiem

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 19:53   #4839
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Pepe już śpi w łóżeczku, wieczorne zasypianie idzie nam coraz lepiej i szybciej Mamy już swój rytm dnia i wieczora i staramy się go trzymać.
Wieczorem musiałam dać kawałek czopka glicerynowego, bo znowu 2 dni nie było kupy i zaczynał się Pepe męczyć. Jak wyszła kupa, to jak ręką odjął, nie to dziecko
Mówiłam naszej lekarce o tych problemach z kupą. Powiedziała, że po 4 m-cu zacząć od zupek warzywnych, które mają dużo błonnika.
Pewnie tak zrobimy, ale nie wiem jeszcze czy będę gotowała, czy zaczniemy od słoiczków.

Jutro jedziemy na 11 na roczek mojej chrześnicy. Mam nadzieję, że uda się mi wstrzelić z jedzeniem Pepe przed wyjazdem. Na szczęście do Pszczyny mamy 11 km, więc wystarczy wyjechać 20 minut przed.
Kupiłam w prezencie szczeniaczka-uczniaczka z FP.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 19:59   #4840
Paulizia
Wtajemniczenie

Ogladam zdjecia z Meksyku.
Ja wtedy narzekalam, ze jestem gruba, a bylam w 13 tygodniu ciazy.
JA WTEDY BYLAM SZCZUPLA!!!! A gruba jestem teraz
Stary 2011-08-13, 20:11   #4841
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
dzieki
u mnie przewaznie kryzys trwa 1 dzien potem cyce nadrabiaja
Wiec licze na to, ze jutro bedzie lepiej. Dzis caly dzien wisiala na U. Teraz tatus "buja kapciem" a ja mam chwilke dla siebie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
dzisiaj będzie lepsza nocka, na pewno
Licze na to

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A Edzik kończy dziś równo 100 dni

Lece pod prysznic
Spokojnej nocy Wszystkim zycze (sobie Tez)

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-13, 20:16   #4842
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez delicadeza Pokaż wiadomość
Trzymaj tak długo jak ciepłe będzie. I przystawiaj dzidzię jak najczęściej pomimo bólu. Mnie do tego też sutek w jednej U ciągle bolał, a spać na lewym boku nie mogłam wcale, bo tak bolało. I nie zniechęcaj się jak od razu buła nie pomoże, zrób drugi raz. I nie okładaj absolutnie kapustą z lodówki, bo jesli zaziębiłaś U to to tylko pogorszy sprawę.
ufff tak na szybko bo mi się oczy zamykają.Mam nadzieję, że Ci pomoże.

Aaa zapomniałam jak czujesz taie zgrubienia, koraliki drobniutkie pod palcem to potrzebny będzie masaż (są 2 szkoły odnośnie masowania, jedna mówi, ze be druga że pomaga - mnie pomogło) masaż- próbujesz wypchnąć na zewnątrz te kuleczki masując kciukiem w kierunku sutka, a pierś nasmaruj oliwką.
pomogły okłady termoforowe na szczęście, bardzo dziękuję za radę ale dopiero teraz to przeczytałam. Oby takie zapalenie już się mi nie zdarzyło.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Andziot,

A tak apropos posta Spice na temat innych produktow...
Juz dwie osoby mi powiedzialy, ze jak bede wprowadzac nowe menu to lepiej dawac sloiczki, bo przynajmniej przebadane, bo jak kupie marchewke z supermarketu to nie wiadomo skad ona i na czym 'pedzona'[]... no i zglupialam, bo wydawalo mi sie ze jak bede robic sama zupki to beda zdrowsze i lepsze niz te ze sloikow... co myslicie Wy na ten temat?
Zamierzam sama gotować. Poprzednio dla starszego syna teściowa i ja na zmianę gotowałyśmy zupki.
Zapach tych kupnych mnie odrzuca, pachną jak pasztet bleeeeeee

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
Dzien dobry Ja sie tylko przywitam i uciekam. Mam kryzys laktacyjny UU miekkie jak flaki a mala jadla w nocy co godzine
Nie czuje sie dzisiaj...

milego dnia
Gusia wytrwałości - szybko minie. Powodzenia.

[QUOTE=Paulizia;28731994]
Dorkabl ja tez o czyms takim slyszalam... wiesz moze o ktore sloiczki chodizlo? jakiej frmy i co to tam bylo? trzeba poszperac

Gerbera

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
kupiłam wczoraj w Orsay...
na allegro nie przekonują mnie te rozmiarówki...

nie jest tak wystrzałowa jak bym tego chciała, ale mogę nosić ja na co dzień a na tym tez mi zależało
Orsay ostatnio też w sukienkach mi się podoba. Wrzuć fotę sukienki, nawet jak jest mało wystrzałowa to czasem dodatkami można ją troszkę podrasować

Grazin fryzura extra. A ta jasno niebieska to sukienka czy bluzeczka??? Świetnie ozdobiona.

Agus pogoda fatalna współczuję, ja jadę we wrześniu nad morze ciekawe jak będzie?????

Mój Franio dziś skończył 2 m-ce.

Cały dzień bez wizażu bo zaprawiałam pomidory i maliny. Jeden słoik z pomidorami mi się nie zamknął wrrrrrrrr muszę go przełożyć i jeszcze raz gotować
Franuś dziś robił sobie małe drzemki a długiego snu zero, więc od 12 tej latałam między zaprawami a nim i trochę się zmęczyłam.

Jeszcze jedno pranie mam w pralce do wywieszenia i mega dużą stertę do prasowania, chciałam to dziś zrobić ale już mi sił brak.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-08-13 o 20:18
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 20:16   #4843
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka.M Pokaż wiadomość
Aguś szkoda, że nie macie pogody Może się jednak jeszcze coś poprawi

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Grazin nie wiem na 100%, nie znam się, ale tak intuicyjnie wydaje mi się, że jeśli dziecko się samo podciąga, to ok.
Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, po wczorajszym koszmarnym dniu dzis u nas troche lepiej. NAWET udalo mi sie mala ulozyc na drzemke poranna (z oporami, ale jednak). Mamy jednak duzo dzis do zrobnienia, glownie nauka, no i sprzatanie, bo w pon. juz beda rodzice, dzwonili, ze juz sa w drodze...

Nie dam wiec rady wszystkiego nadrobic, ale obejrzalam za to wszystkie zdjecia ze zjazdu 3xM, rewelacja!!! Swietne foty, widac ze i dzieciaczki i Wy dobrze sie bawilyscie Ale Wam zazdroszcze tych spotkan.

Dziekuje Wam tez za komentarze w albumie .
Widze, ze bobr wzbudzil powszechne zainteresowanie
Nie uwierzycie, ale mamy trzy takie w domu. A wszystko to wina TZta mojego szalonego, za kazdym razem jak jezdzilismy do Ikei (na szczescie mamy daleko) mijalismy te kosze pelne bobrow, TZ mowil, ze one takie brzydkie i biedne i nikt ich nie kupuje, wiec my musimy, no i teraz mamy trzy. Wtedy jeszcze planowanie dziecka nie bylo nam w glowie, a teraz, smieszna rzecz, Nadia bobry uwielbia.

A, jeszcze co do sloiczkow itp, bo widzialam, ze pisalyscie o tym, ja zamierzam jednak wprowadzac przeciery domowej roboty, przynajmniej poki mala bedzie zjadac takie minimalne ilosci i poki nie wroce do pracy, to nie bedzie dla mnie problem. W sloiczkach jednak moim zdaniem zawsze chemia, jakies konserwanty siedza, a my kupujemy warzywa i mieso ze sprawdzonych zrodel (targ organiczny, ewentualnie organic warzywka w supermarkecie tez sa), moge robic tez wieksze ilosci i zamrozic ...
Juz sie nie moga doczekac wprowadzania stalych (ale planuje gdzies ok. 5 miesiaca), wybralam juz sobie blender do tego celu niedawno.

Gusia, trzymaj sie, kryzys laktacyjnie minie. To prawdopodobnie jakis skok.

Agnieszka_pe
, i zazdraszczam nr 38!!

Agus, moja tez ma odparzenie na szyjce! Ma tam faldek a faldek. Na razie smaruje Bepanthenem, mam nadzieje, ze pomoze. Zycze poprawy pogody!

Andziot
, a ja juz bym sie chciala bawic klockami.

Grazin, wychodze z tego samego zalozenia... Ostatnio przybylo mi paskow, no i mam juz pokazna kolekcja kolczykow z tego powodu.

SilLee, pieknie Ci malutka pospala! No i super masz z tym ogrodkiem (nasz ogrodek wola o pomstw do nieba, ale zamierzamy sie nim zajac w przyszlym roku, jednak jest taki mikroskopijny, jak prawie wszystkie angielskie ogrodki, wiec warzyw raczej nie bede sadzic...).

Uciekam juz. Milego weekendu wszystkim
lasencje kciukami wywalaliscie nam pogodeeeeeeee
od rana poszlismy na spacer i mala po 40 minutach musielismy swracac bo zaczela marudzic
wrocilismy zjadla mleczko
i poszlismy spowrotem
z calym ekwipunkiem na plazxe
bo sie przejasnialo
no i poszlismy na rybke
w miefdzyczasie olka zasnela
wiec spokojnie sobie zjedlismy
i poznierj poszlismy na plaze, malutka obudzila sie jak roizlozylismy nsamiot, zjadla mleczko, troche polezelismy
ja sie troche grzalam
moczylam nozki
slonce masakrycznie grzejace, woda lodowata a mimo to tyle ludzi sie kapalo, ze szok

po 16 juzs bylismy w domu bo mala marudzila
dziewczynyt takiego armagedonu jeszcze nie mielismy
od tez 16 placz ryk, kwekanie, stekanie, raczki be, lozko be, podusia be, tatus be mama be
wszystko be
postukalam jej lyzeczka na dole na jedynkach w buzi i mi stuknelo pare razy
lada moment beda ząbki!!!!!!!!
od 20 spi
ale zaciska dolna warge caly czas slini sie jak nie wim
i poplakuje, rano mala temperature
ewidentnie ida zeby

aha
od nowa wysyp[ka
ale tym razem jeszcze gorsza, ma takie plamy na ciele, na brzuchu, rączkach
na szyi koszmarne odparzenia
jak ona ryczy to i ja rycze
szkoda mi jej, ale naprawde robie wszystko by jej pomoc
w srode do dermatologa jedziemy wreszcie udalo mi sie umowic
Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Pieknie wygladasz w tej nowej fryzurca

Chetnie, ale mam spodniczke, niestety

Gratulacje!

Wczoraj zrobilam Oli butelke tak jak zawsze 130ml czasmi zostawi a czasmi wypija wszyssko a wczoraj wypila wszytsko i jeszcze chciala to dorobilam 60 wypila 40ml, dzisiaj powtorka dorobilam 60ml wypila i jeszcze chciala dorobilam kolejne 60 wypila 20ml, masakra. Ona jest dosyc duza jak na 2,5miesiaca i nie wiem czy nie zaczac jej dawac cos do mleka kaszke czy kleik, wlasnie patrze ze z nestle sa kaszki do picia fajne ale po 4 miesiacu ;/ i jeszcze jeden problem to alergia na bialko.
kleiki sa tez ryzowe
]ja daje
bez bialka, bez glutenu
Cytat:
Napisane przez sandrunia1511 Pokaż wiadomość
ja sama gotuję zupki..
mi się wydaje, że lepiej samemu ugotować niż te ze słoiczków dawać..
marchewka z ogródka i wgl
mała je jak ta lala

Maja chciałaby być na recach non stop..
wszystko widzieć i wgl..
jak idziemy na dwór, to jak ją położe to płacze chwile, daje jej smoczek albo herbatkę i jest już cicho..
słońce ani nic jej nie przeszkadza, no chyba, ze jest bardzo ciepło na dworze to marudzi jak jej za gorąco..
a tak to jest ok .

ostatnio coś w nocy marudzi już od 3 dni..
jak zawsze spała do 5,6 rano tak teraz budzi się po 3 i marudzi..
paluchy w buzi i marudzi, w dzień też troche marudna jest..
może to ząbki.. ; /
to moja ola ma za 6 dni 4 miesiace i jeszcze zupki nie dostawala

Cytat:

Cytat:
Ogladam zdjecia z Meksyku.
Ja wtedy narzekalam, ze jestem gruba, a bylam w 13 tygodniu ciazy.
JA WTEDY BYLAM SZCZUPLA!!!! A gruba jestem teraz
paulizia glupoty gadasz
nie smutaj sie
Stary 2011-08-13, 20:20   #4844
Lolka1212
Zadomowienie

Mamaoptymistka, Paulizia, MoniaK, Matall, Dorkabl, Spice, Andziot dziękuję wam za budujące słowa i pocieszenie! Kochane jesteście Wstępują we mnie nowe siły i wiara, że uda się jednak karmić Anteczka tylko UU.. Nie poddaję się na razie, a wiadomo jaki wpływ ma nastawienie i motywacja

Dzisiaj bardzo fajnie jeśli chodzi o karmienie! Dużo spacerowaliśmy dziś, długo byliśmy na świeżym powietrzu, więc Tonuś dużo spał.. a skoro długo spał to i przerwy między karmieniami były długie, więc mleczka starczyło! Po kąpieli pięknie pojadł z dwóch UU i dziś nie wyglądała na nienajedzonego, więc jestem bardzo, bardzo happy

Jak ja lubię was i wizaż! Człowiek może się wyżalić, a później podzielić radością i sukcesami

Nie popiszę dziś więcej, bo od tych długasnych wycieczek spacerowych nogi straszetnie mnie bolą i idę wynudzić mężulę o jakiś masaż

Buziaki dla was kochane i miłej nocki
Stary 2011-08-13, 20:20   #4845
eweska
Moderatoreska

Ajć nie jestem na bieżąco dzisiaj, nawet nie wiem czy się dziś witałam, ale mialam fajny dzień dzisiaj, malowalam, fociłam, spacerkowałam Fotki na blogu jak ktoś zainteresowany

Pogadałam z małżem, synal pojechał, eróci w piatek za tydzień, a tż będzie w sobotę za tydzień.

chłopcy wykapani i już od 2 godzin spią
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 20:25   #4846
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Grazin, wyglądasz pięknie, milion dolców

mnie chyba też czeka wizyta u fryzjera. Włosy dalej wyłażą garściami. Płakać mi się chce przy rozczesywaniu włosów. Miałam takie, że spokojnie dwie osoby bym obdzieliła. A teraz? Marna kitka... Dlatego chyba podetnę. Mój zestaw pierwszej pomocy przy wypadaniu jeszcze nie zaczął działać. Mam wrażenie, że wyczeszę wszystkie...

Aha! Mimbi się meldowała, wszystko ok, tylko pojechała dalej na kolonie w innym gronie, pewnie zamelduje się, kiedy wróci

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 20:41   #4847
dorkabl
Zadomowienie

matall tylko ja się znów schizuje że chustą do raczek przyzwyczaję :/

dziewczynki bardzo prosze o skomentowanie:

Postanowiłam kompac nasze dziecko przed godzina 21-sza, chodz wiem ze większość kąpie miedzy godzinami 19- tą a 20-tą. Robie tak dla tego zeby samej dłużnej pospać, wiadomo po kąpieli dziecko ma zwykle najdłuższy sen i po to zeby dłużej pospać rano.
Boje sie ze kiedy zaczniemy kapać go wcześniej, Olek wstanie mi o 6, 5 rano i co ja z nim wtedy bede robic? Tak to wstaje okło 7-mej.
Czy wasze dzieci mimo spania od 19-20-tej wstaja około 7-mej?
Dodam jeszcze ze w nocy nie mamy zbytnich kłopotów. Pobudki sa co 2,5 - 3 godzinki. Nie mówię do dziecka, karmie, przewijam i do spania.
Pliss skomentujcie
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 20:51   #4848
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

dorkabl, kąpiemy Pepe między 19 a 20, ale tak naprawdę nie ma reguły ile śpi, czasami do 4, czasami tylko do 2 ( tak jak tej nocy ), a następne posiłki wypadają co 3 godziny, więc często budzi się o 5 czy 6. My bierzemy wtedy do naszego łóżka i z reguły zasypia szybko i śpi ( czasami dłużej niż my ).
Dopiero po porannym jedzeniu jest czas na leżaczek FP czy zabawę.
Stary 2011-08-13, 20:51   #4849
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

Postanowiłam kompac nasze dziecko przed godzina 21-sza, chodz wiem ze większość kąpie miedzy godzinami 19- tą a 20-tą. Robie tak dla tego zeby samej dłużnej pospać, wiadomo po kąpieli dziecko ma zwykle najdłuższy sen i po to zeby dłużej pospać rano.
Boje sie ze kiedy zaczniemy kapać go wcześniej, Olek wstanie mi o 6, 5 rano i co ja z nim wtedy bede robic? Tak to wstaje okło 7-mej.
Dodam jeszcze ze w nocy nie mamy zbytnich kłopotów. Pobudki sa co 2,5 - 3 godzinki. Nie mówię do dziecka, karmie, przewijam i do spania.
Pliss skomentujcie
Moi chłopcy spią do 8 czasami do 9, a kapie ich między 18-20 zależy, tylko że o 23 ich wybudzam na karmienie, zjedzą po flaszce i pobudka o 4-5 (karmienie) i śpimy do 8-9
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-13, 20:54   #4850
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość

Pliss skomentujcie
Dorkabl ja kąpie o 19-20, karmię i do łóżeczka, potem na ogół ok. 2-3 mały chce jeść, więc robię podobnie jak ty, przewijam i karmię nic nie mówiąc, myk do łóżeczka i mały śpi tak do 6-7:30, znowu przewijam i karmię w ciszy, ale wiem, że w łóżeczku już nie zaśnie, więc biorę go do łóżka i dosypiamy do 9, 10, czasem on coś tam sobie pojękuje, buntuje się, ale wtedy wciskam mu smoczka, nakrywam głowę pieluszką, żeby go nic nie rozpraszało i zasypia, ściągam pieluszkę i śpimy.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 21:02   #4851
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Dorko, kąpałam po 20:00, ale teraz kąpię po 19:00. Hanka już wtedy marudna. Potem jedzonko [z tym różnie, bo jeśli jadła z godzinę wcześniej to tylko dotankowuję do pełna], odbijanie i do łóżeczka. Zasypia pięknie, dużo lepiej niż wtedy po 20:00. Śpi do 4-5, wtedy biorę Ją do dużego łóżka, daję smoczek i tak śpimy do 8 zazwyczaj

Ależ Wam zazdroszczę spotkania w Sosnowcu! Ucałujcie się wszystkie ode mnie, co?

vege!
Stary 2011-08-13, 21:03   #4852
sandrunia1511
Raczkowanie

ja kąpię też o 19-20..
poje i idzie spać, dokarmiam o 12, 1 w nocy i spi aż do 5,6 rano, teraz ostatnio wstaje przed 4, bo marudna jest jakos ostatnio.. potem o 6 się budzi albo po i czasem śpi, a czasem nie, ale nie chodze z nią ani nic tylko lezy w łózeczku, czasami sama zaśnie..
dzisiaj wypiła 40ml o 6 i pogaworzyła i wgl i spała aż do 9.30..
zależy jaki ma dzien..
Stary 2011-08-13, 21:05   #4853
Paulizia
Wtajemniczenie

Dziewczyny, a probowalyscie TEGO dla zwoich zebatych maluchow????
Wydaje sie dosc wygodne, bo dziecko nie musi trzymac, a moze to jakas tam ulge przyniesc. Ja chyba zakupie. A moze ktoras mama ma i moze cos powiedziec wiecej o tym wynalazku?
Stary 2011-08-13, 21:06   #4854
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Aha! Czy jest na sali osoba, która wie gdzie opyla się kupować albo Enfamil, albo Hipp?

vege!
Stary 2011-08-13, 21:17   #4855
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, a probowalyscie TEGO dla zwoich zebatych maluchow????
Wydaje sie dosc wygodne, bo dziecko nie musi trzymac, a moze to jakas tam ulge przyniesc. Ja chyba zakupie. A moze ktoras mama ma i moze cos powiedziec wiecej o tym wynalazku?
Paulizia ostatnio jak robiłam zamówienia na allegro, to to oglądałam i też mnie zaintrygowało, ale nie kupiłam - potem żałowałam i nawet wczoraj jak byłam w dzieciowym sklepie, to tego szukałam, ale nie było. jak gdzieś na to natrafię, to zakupię właśnie ze względu na fakt, że chyba nie będzie trzeba przytrzymywać, tak jak zwykłego gryzaczka.

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Mary poziomkowa widziałam w piątek w Rossmanie i w Tesco jakieś promocje na Hippa, ale nie pamiętam cen, bo ja kupuję NAN. Także nie wiem niestety, czy to były jakieś super ceny.

Stary 2011-08-13, 21:18   #4856
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Przecież ja niedawno w ciąży byłam, a Wy tu już o zębach

PS akurat rok temu robiłyśmy dzieci

vege!
Stary 2011-08-13, 21:20   #4857
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość

My będziemy mieć roczek w przyszły czwartek 18 sierpnia
Stary 2011-08-13, 21:24   #4858
dorkabl
Zadomowienie

...a ja nie pamietam kiedy :P Wy to takie wszystkie poukładane jesteście :P

Chłop mi poszedł na wódkę...ide spać, co tak bede siedzieć...

Dzieki za odp co do pory kąpieli. Właśnie nie chce wstawać tak koło 6-tej...wolała bym po 7-mej :P
No bo co ja bede o 6-tej z nim robic? Tańcować :P

Dobrej nocki
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 21:25   #4859
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Przecież ja niedawno w ciąży byłam, a Wy tu już o zębach

Jeszcze nie rok ... bo ja dokładnie 6 września o 15:15, jak przyszłam wkurzona z pracy

Stary 2011-08-13, 21:25   #4860
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Agnieszko, dzięki Byłam dziś w Rossmannku i promo nie było żadnej, a w Techo nie byłam, ale może wyślę "kogoś"

Enfamil w większości aptek ma jakieś kretyńsko-barbarzyńskie ceny. Jeszcze dałam radę załatwić kilka opakowań w dobrej cenie, ale to już chyba koniec

vege!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości