|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
agnieszka.m jestem pewna ze ja robilam domi go na mleku, zjadal go duzo, bardzo lubil, za to norbert toleruje tylko kaszke malinowa
paulizia ja na 150 daje jedna porzadna,zwyklego kleiku, od tego zaczelismy co do sloiczkow to tez mialam ambitny plan gotowania domi, po ktorys wyrzuconym/bo mu nie smakowal, poddalam sie. troche to trwalo... grazin bomba! rewelka, bardzo ladnie ci, duzo lepiej niz w tych dlugich camomile dopiero teraz sie skapnelam ze nie mam cie w liscie kontaktow! i sie dziwilam czemu nadii nie zalozylas albumu ![]() agus ale wam sie pogoda trafila! antropia napisz jak wrzucisz foto sukienki tz na miejscu, ladowal w oberwanie chmury i burze,. tak padalo ze samochody sie zatrzymywaly bo nic nie bylo widac. u nas nic nowego. norbi nam sie popsul na calego,,,,,
#4832 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
dlatego gotuję sama.. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
a co do spania, to nie mam problemu żeby Maja musiała ze mnie w łózku zasypiać czy coś.. sama zasypia w łózeczku.. ![]() Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-08-13 o 19:16 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mi tez ie dziecko psuje, nie martw się..nie jesteś sama ![]()
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Sandrunia ile ma woja mała że już jej obiadki dajesz??
![]() |
#4835 |
Raczkowanie
|
nooo..
Maja pojadła i zasneła .. ![]() wiec mam teraz czas dla siebie.. ![]() dzisiaj mój tż jechał do pl .. ehhh ![]() martwię się troche, ale mam nadzieję, że dojedzie szczęśliwie.. my jedziemy w poniedzialek do pl .. jestem ciekawa jak Maja zniesie podróż.. mam nadzieje, że tak jak zawsze jak jedziemy autem.. zobaczymy.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Raczkowanie
|
o to samo wlasnie chcialam zapytac
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Raczkowanie
|
27 będzie miała 4 miesiące..
![]() od tygodnia już jej daję, ale narazie sam rosołek z kaszką, potem bd miksować i tak bd jedła.. narazie przyzwyczajam ją i wgl ![]() znosi zupki dobrze ![]() i soczek z marchewki też ![]() miała się urodzić 23 maja, ale że miałam problemy z nerkami to mi pow ze i tak szybciej urodzę i wgl.. to wody mi odeszły 26 kwietnia po 17, ale skurczy ani nic nie mialam, dopiero jak mi dale kroplówkę na skurcze to dostałam o godz 2 w nocy.. a rozwarcie już miałam,a skurczy brak.. ;/ Edytowane przez sandrunia1511 Czas edycji: 2011-08-13 o 19:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
U nas pomaga smoczek + pielucha na buzi i jednostajna jazda wózkiem ![]()
![]() |
#4839 |
Wtajemniczenie
|
Pepe już śpi w łóżeczku, wieczorne zasypianie idzie nam coraz lepiej i szybciej
![]() Wieczorem musiałam dać kawałek czopka glicerynowego, bo znowu 2 dni nie było kupy i zaczynał się Pepe męczyć. Jak wyszła kupa, to jak ręką odjął, nie to dziecko ![]() Mówiłam naszej lekarce o tych problemach z kupą. Powiedziała, że po 4 m-cu zacząć od zupek warzywnych, które mają dużo błonnika. Pewnie tak zrobimy, ale nie wiem jeszcze czy będę gotowała, czy zaczniemy od słoiczków. Jutro jedziemy na 11 na roczek mojej chrześnicy. Mam nadzieję, że uda się mi wstrzelić z jedzeniem Pepe przed wyjazdem. Na szczęście do Pszczyny mamy 11 km, więc wystarczy wyjechać 20 minut przed. Kupiłam w prezencie szczeniaczka-uczniaczka z FP. |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Wtajemniczenie
|
Ogladam zdjecia z Meksyku.
Ja wtedy narzekalam, ze jestem gruba, a bylam w 13 tygodniu ciazy. JA WTEDY BYLAM SZCZUPLA!!!! A gruba jestem teraz ![]() ![]() ![]()
#4841 |
Zakorzenienie
|
Wiec licze na to, ze jutro bedzie lepiej. Dzis caly dzien wisiala na U. Teraz tatus "buja kapciem" a ja mam chwilke dla siebie
![]() ![]() ![]() ![]() Lece pod prysznic ![]() Spokojnej nocy Wszystkim zycze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Zapach tych kupnych mnie odrzuca, pachną jak pasztet bleeeeeee Cytat:
[QUOTE=Paulizia;28731994] Dorkabl ja tez o czyms takim slyszalam... wiesz moze o ktore sloiczki chodizlo? jakiej frmy i co to tam bylo? trzeba poszperac ![]() Gerbera Cytat:
![]() Grazin fryzura extra. A ta jasno niebieska to sukienka czy bluzeczka??? Świetnie ozdobiona. Agus pogoda fatalna współczuję, ja jadę we wrześniu nad morze ciekawe jak będzie????? Mój Franio dziś skończył 2 m-ce. ![]() Cały dzień bez wizażu bo zaprawiałam pomidory i maliny. Jeden słoik z pomidorami mi się nie zamknął wrrrrrrrr muszę go przełożyć i jeszcze raz gotować ![]() Franuś dziś robił sobie małe drzemki a długiego snu zero, więc od 12 tej latałam między zaprawami a nim i trochę się zmęczyłam. Jeszcze jedno pranie mam w pralce do wywieszenia i mega dużą stertę do prasowania, chciałam to dziś zrobić ale już mi sił brak.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-08-13 o 20:18 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() od rana poszlismy na spacer i mala po 40 minutach musielismy swracac bo zaczela marudzic wrocilismy zjadla mleczko i poszlismy spowrotem z calym ekwipunkiem na plazxe bo sie przejasnialo no i poszlismy na rybke w miefdzyczasie olka zasnela wiec spokojnie sobie zjedlismy i poznierj poszlismy na plaze, malutka obudzila sie jak roizlozylismy nsamiot, zjadla mleczko, troche polezelismy ja sie troche grzalam moczylam nozki slonce masakrycznie grzejace, woda lodowata a mimo to tyle ludzi sie kapalo, ze szok po 16 juzs bylismy w domu bo mala marudzila dziewczynyt takiego armagedonu jeszcze nie mielismy od tez 16 placz ryk, kwekanie, stekanie, raczki be, lozko be, podusia be, tatus be mama be wszystko be postukalam jej lyzeczka na dole na jedynkach w buzi i mi stuknelo pare razy ![]() lada moment beda ząbki!!!!!!!! od 20 spi ale zaciska dolna warge caly czas slini sie jak nie wim i poplakuje, rano mala temperature ewidentnie ida zeby aha od nowa wysyp[ka ale tym razem jeszcze gorsza, ma takie plamy na ciele, na brzuchu, rączkach na szyi koszmarne odparzenia jak ona ryczy to i ja rycze szkoda mi jej, ale naprawde robie wszystko by jej pomoc w srode do dermatologa jedziemy wreszcie udalo mi sie umowic Cytat:
]ja daje bez bialka, bez glutenu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie smutaj sie ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Zadomowienie
|
Mamaoptymistka, Paulizia, MoniaK, Matall, Dorkabl, Spice, Andziot dziękuję wam za budujące słowa i pocieszenie! Kochane jesteście
![]() ![]() Dzisiaj bardzo fajnie jeśli chodzi o karmienie! Dużo spacerowaliśmy dziś, długo byliśmy na świeżym powietrzu, więc Tonuś dużo spał.. a skoro długo spał to i przerwy między karmieniami były długie, więc mleczka starczyło! Po kąpieli pięknie pojadł z dwóch UU i dziś nie wyglądała na nienajedzonego, więc jestem bardzo, bardzo happy ![]() Jak ja lubię was i wizaż! Człowiek może się wyżalić, a później podzielić radością i sukcesami ![]() ![]() ![]() Nie popiszę dziś więcej, bo od tych długasnych wycieczek spacerowych nogi straszetnie mnie bolą i idę wynudzić mężulę o jakiś masaż ![]() Buziaki dla was kochane i miłej nocki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Moderatoreska
|
Ajć nie jestem na bieżąco dzisiaj, nawet nie wiem czy się dziś witałam, ale mialam fajny dzień dzisiaj, malowalam, fociłam, spacerkowałam
![]() ![]() Pogadałam z małżem, synal pojechał, eróci w piatek za tydzień, a tż będzie w sobotę za tydzień. chłopcy wykapani i już od 2 godzin spią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
![]() Grazin, wyglądasz pięknie, milion dolców ![]() mnie chyba też czeka wizyta u fryzjera. Włosy dalej wyłażą garściami. Płakać mi się chce przy rozczesywaniu włosów. Miałam takie, że spokojnie dwie osoby bym obdzieliła. A teraz? Marna kitka... Dlatego chyba podetnę. Mój zestaw pierwszej pomocy przy wypadaniu jeszcze nie zaczął działać. Mam wrażenie, że wyczeszę wszystkie... Aha! Mimbi się meldowała, wszystko ok, tylko pojechała dalej na kolonie w innym gronie, pewnie zamelduje się, kiedy wróci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zadomowienie
|
matall tylko ja się znów schizuje że chustą do raczek przyzwyczaję :/
dziewczynki bardzo prosze o skomentowanie: Postanowiłam kompac nasze dziecko przed godzina 21-sza, chodz wiem ze większość kąpie miedzy godzinami 19- tą a 20-tą. Robie tak dla tego zeby samej dłużnej pospać, wiadomo po kąpieli dziecko ma zwykle najdłuższy sen i po to zeby dłużej pospać rano. Boje sie ze kiedy zaczniemy kapać go wcześniej, Olek wstanie mi o 6, 5 rano i co ja z nim wtedy bede robic? Tak to wstaje okło 7-mej. Czy wasze dzieci mimo spania od 19-20-tej wstaja około 7-mej? Dodam jeszcze ze w nocy nie mamy zbytnich kłopotów. Pobudki sa co 2,5 - 3 godzinki. Nie mówię do dziecka, karmie, przewijam i do spania. Pliss skomentujcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Wtajemniczenie
|
dorkabl, kąpiemy Pepe między 19 a 20, ale tak naprawdę nie ma reguły ile śpi, czasami do 4, czasami tylko do 2 ( tak jak tej nocy ), a następne posiłki wypadają co 3 godziny, więc często budzi się o 5 czy 6. My bierzemy wtedy do naszego łóżka i z reguły zasypia szybko i śpi ( czasami dłużej niż my ).
Dopiero po porannym jedzeniu jest czas na leżaczek FP czy zabawę. |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Dorko, kąpałam po 20:00, ale teraz kąpię po 19:00. Hanka już wtedy marudna. Potem jedzonko [z tym różnie, bo jeśli jadła z godzinę wcześniej to tylko dotankowuję do pełna], odbijanie i do łóżeczka. Zasypia pięknie, dużo lepiej niż wtedy po 20:00. Śpi do 4-5, wtedy biorę Ją do dużego łóżka, daję smoczek i tak śpimy do 8 zazwyczaj
![]() Ależ Wam zazdroszczę spotkania w Sosnowcu! Ucałujcie się wszystkie ode mnie, co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Raczkowanie
|
ja kąpię też o 19-20..
poje i idzie spać, dokarmiam o 12, 1 w nocy i spi aż do 5,6 rano, teraz ostatnio wstaje przed 4, bo marudna jest jakos ostatnio.. potem o 6 się budzi albo po i czasem śpi, a czasem nie, ale nie chodze z nią ani nic tylko lezy w łózeczku, czasami sama zaśnie.. dzisiaj wypiła 40ml o 6 i pogaworzyła i wgl i spała aż do 9.30.. zależy jaki ma dzien.. |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, a probowalyscie TEGO dla zwoich zebatych maluchow????
Wydaje sie dosc wygodne, bo dziecko nie musi trzymac, a moze to jakas tam ulge przyniesc. Ja chyba zakupie. A moze ktoras mama ma i moze cos powiedziec wiecej o tym wynalazku?
#4854 |
Zakorzenienie
|
Aha! Czy jest na sali osoba, która wie gdzie opyla się kupować albo Enfamil, albo Hipp?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Mary poziomkowa widziałam w piątek w Rossmanie i w Tesco jakieś promocje na Hippa, ale nie pamiętam cen, bo ja kupuję NAN. Także nie wiem niestety, czy to były jakieś super ceny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Przecież ja niedawno w ciąży byłam, a Wy tu już o zębach
![]() PS akurat rok temu robiłyśmy dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Wtajemniczenie
|
My będziemy mieć roczek w przyszły czwartek 18 sierpnia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zadomowienie
|
...a ja nie pamietam kiedy :P Wy to takie wszystkie poukładane jesteście :P
Chłop mi poszedł na wódkę...ide spać, co tak bede siedzieć... Dzieki za odp co do pory kąpieli. Właśnie nie chce wstawać tak koło 6-tej...wolała bym po 7-mej :P No bo co ja bede o 6-tej z nim robic? Tańcować :P Dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
Agnieszko, dzięki
![]() ![]() Enfamil w większości aptek ma jakieś kretyńsko-barbarzyńskie ceny. Jeszcze dałam radę załatwić kilka opakowań w dobrej cenie, ale to już chyba koniec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.