|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Dziewczynki wygońcie mnie do sklepu, jak się zrobi gorąco jak wczoraj to znów nie dam rady...
---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- Słuchajcie a DaKaro do kogoś pisała? Co u niej? |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecie lezy na brzuchu i pierdzi tak ze zaglusza stukanie budowlancow i warkot kosiarki za oknem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Wstawiam na chwile do klubu, mam nadzieję że Brumek nie ma nic przeciwko
![]()
![]() |
#4836 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super że Nerola już jutro wraca do nas ![]() Cytat:
![]() u mnie libido takie jak przed a może nawet i wieksze bo po prawie półtora miesiąca abstynencji to człowiek wygłodnieje ![]() aa właśnie a propo - lecę coś zjeść bo mi mała śpi - na razie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
No to pewnie nie przez to... to ja wtedy nie mam pojecia. ale martwilabym sie jakby druga kupa taka byla, wczesniej nie, moze zwyczajnie brzuszdk mial zly dzien...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Widzę już wspaniałe wieści ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A my juz zbadani, zaszczepieni i czekamy na obchod ![]() Dziekuje Wam wszytkim za cieple, mile slowa ![]()
![]() |
#4840 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochani ogromne gratulacje!!! ![]() Cytat:
A ja witam wszystkie mamy donoszona! Dzis 40tc!!! I cisza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz trszke o mnie. Dzis w nocy stanelam oko w oko w moim szopem- czopem. Do tej pory jakby jeszcze wylazil po trochu. Okolo 1.30 obudzily mnie skurcze. Od tamtej pory mam caly czas, wiem bo juz nie spalam. Na poczatku byly bardzo nie regularne, teraz tak srednio co 7,5 minuty. Wody jeszcze nie odeszly. Wyslalam meza do pracy, bo nie wiem ile to jeszcze potrwa. Skurcze nie sa bardzo bolesne, ale dosc dokuczliwe. Poczekam chyba az wody odejda (o ile odejda same) i bede dzialac cos w kierunku szpitala. A na za chwile planuje kapiel ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zadomowienie
|
BRUMEK SERDECZNE GRATULACJE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Editka ![]() ![]() ![]() AgaG ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a wody mogą Ci nie odejsć wcześniej - mnie odeszły dopiero podczas porodu - nawet nie zauwazyłam kiedy ![]() Miłej kąpieli i zjedz coś bo na porodówce Ci nie dadzą pewnie ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-23 o 08:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Wtajemniczenie
|
Brumek ogromne gratulacje
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
i Tymon pogonił dzieciaczki wątkowe
![]() dziewczyny zaciskamy z Sarenka kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
stronczku no to działaj !
![]() Trzymam kciuki, urodziłabyś idealnie w tp. editko mocne mocne kciuki ! trzymaj się żabko ! brumek jestes niesamowita! a Tymek jest piękny, cudny, słodki ! Właśnie Beatko, podobne ma wymiary co Juleczka! |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
ciekawe co z DaKaro i co u Patik bo dawno nie pisała, no i co ze SweetAngel - może urodziła juz..
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Brumku Gratulacje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Witamy Blaneczkę i Natana ![]() ![]() My dzisiaj idziemy z pępkiem do podwiązania/wycięcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Mam pytanko... w razie gdyby wody nie odeszly wczesniej to jak beda skurcze co ile czasu to jechac do szpitala? dodam ze mam ok 10 minut drogi do szpitala ![]() Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2011-08-23 o 08:32 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A takie ropne kropeczki to ponoc potówka, znajoma mi doradziła smarować to delikatnie sudocremem, a wcześniej przemyć spirytusem czy innym odkażającym. Lila ma na karku, wokół uszu i na czole... chociaż cały czas jest tylko w bodziaku... Cytat:
Tak że mamy problem... jedyne logiczne rozwiązanie to wziąć mojego brata i tż siostrę (17-latka z rozumkiem kanarka....) czego wolałabym uniknąć.... niż fundować dziecku taką chrzestną, ale pewnie nie będzie innego wyjścia ![]() Cytat:
Brumku gratulacje!!! Tymuś witamy!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() DZIEŃ DOBRY! Pierwszy samotny dzień mamy dzisiaj... tata poszedł do pracy, Lila od 7.45 wisiała na cycku... teraz przysnęla na moment więc pędzę zjeść śniadanie ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteś niesamowita !! Daj mi tego spokoju, daj ![]() GRATULUJE!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
Bo Ja już nic nie wiem.. Cytat:
Mam wrażenie że moje gazy idą nawet z samej wody ![]() Cytat:
Trzymam kciuki za Tymka, aby zaczął ładnie ssać ![]() Wracajcie szybko do domu ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Bezbolesnego !! i nic nie czujesz, aby się działo?! Moja księżniczka dzisiaj wstała o 1 i o 5. Czy Wasze dzieci płaczą na jeść?! zawsze ?! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [QUOTE=kalinkap13;28904976]witam sie po weekendzie ![]() oczywiscie troszke mam do nadrobienia,i zaraz zabieram sie za czytanie ![]() dzis z Filipkiem idziemy do pediatry. meczy go juz trzeci tydzien katar (jak bylam na wizycie patronazowej mowila zeby sie nie przejmowac...), na dodatek dostal jakiejs wysypki - ma czerwone krostki,a nawet zlewaja sie w plamki na buzce, glownie na policzkach, ale dzis widze ze ma tez na bokach na buzce, na szyi.. ![]() ![]() ![]() no i z tym wszystkim ide do pediatry.. ![]() dziewczyny, ktores z Was tez pisaly o tych pryszczykach/krostkach na buzce. co to u Was bylo?? dostalyscie cos? pomaga? /QUOTE] mój mały ma takie małe białe pryszczyki, ale połozna mówi ze samo zejdzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Sms od DaKaro:
Jestem na porodówce pod OCT, wczoraj miałam cewnik, ale nic nie ruszyło. Chcieli mi przebić wody, ale nie dało rady. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Rozeznanie
|
Widz, ze zaczyna si dziac!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My po wizycie i dziecko wlasnie je piate sniadanie ;] lekarz kazal nam wrocic do delicolu mimo moich tlumaczen, ze to nic nie pomagalo, czyli dalej wiemy tyle co nic ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
ja zadzwoniłam po tatę jak miałam co 5 min, ale był za godzinę tak więc jedź jak będą co 5 min, co 3 to już ostatecznie i migiem na porodówkę
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeżeli to potówka, to każdą potówkę przemywam moim mlekiem daje na wacik i przemywam, schodzi idealnie. Środowiskowa raz zrobiła małej wódką, myślałam że wyjdę z siebie ![]() Piersi uregulowane podobno są jak flaki, moje nie sa aż takie nabrzmiałe,więc próbuj póki co pierś, jeżeli będzie coś nie tak to butla ![]() Ja mam takie mieszane uczucia, raz najchętniej podałabym jej butlę, bo te jedzenie z cyca nie raz mnie męczy, a zaraz biję się w twarz, że mam mleko a wydziwiam... Stronczek ![]() ![]() Dziewczyny, powiedzcie mi jak widzicie, że Wasze dziecko chce jeść?! Moja w sumie nie płaczę, że chce jeść...wydaję mi się, że kiedy daję rękę do buzi i rączkami wymachuje, ale nigdy nie jestem pewna ![]() boję się, że nigdy się nie nauczę odczytywania swojego dziecka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1 opcja.. najpierw macha łapkami jak szalona.. nastepnie zaczyna pokrzykiwac, a jak nadal nie dostanie cyca to zaczyna sie krzyk, ktory ustaje jak zobaczy cyca.. 2 opcja.. jakk jest na rekach albo blisko mnie to przysysa sie gdzie popadni z takim skrzeczeniem.. ostatnio padlo na moj brzuch ![]() ale to sa opcje jak jest naprawde glodna, al ona glodna ogolnie mniej lub bardziej jest co chwile ;] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Żaneta u nas łatwiej bo na butli to średnio co 3 h głodna, wtedy zawsze płacze jak poparzona że chce natychmiast butlę! rączki często pcha do buzi, a mleka nie wypiłaby, owszem pociumkałaby troszkę i koniec
wczoraj mała dawała cały dzień popalić, zasypiała na 5-10 minut i potem płacz, godzina usypiania i tak w kółko zasnęła dopiero o 23.00 i spała do 5.30 ![]() obudziła się o 7.00 i płacz no to lecę jej mleko zrobić, ona wyje, za chwilę cisza wchodzę do pokoju a Lena śpi i nie ma zamiaru się obudzić w sumie to mleko na raty wciskałam jej do ósmej ![]()
#4859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To Ja już nic nie wiem ![]() Żeby jej poszło sprawnie !! Cytat:
Wczoraj na spokojnie ( trwało to ok 3h) dałam jej jeść, odbiłam ułożyłam na brzuszek kiedy ponownie dała rączkę do buzi, wzięłam na odbicie ( wcześniej bym już wystawiła cyca) przewijałam bo wydaję mi się że jak nóżkami tak mocno rusza tzn, że jej coś w pampku przeszkadza... i doszłam do wniosku, że moje dziecko tak naprawdę dużo nie je...ona popatrzy, poobserwuje, oczy otwiera na dłużej... dawałam jej smoczka. Choć tak naprawdę się jej uczę nadal ![]() i co najlepsze, że kurde ona mało płacze na jedzenie ![]() Agni miałam ten sam dylemat, czy dobrze robię, że w nocy sobie spała nie raz 7h, ale sobie myślę, jak będzie głodna, albo jak je będzie coś nie pasowało to da znać i się obudzi. I np przez 2 dni spała po 6-7h a dzisiaj miałam cykle co 4h,więc dzieciątko chyba nie ma tak, że śpi sobie na 3h i je,odbijanie,przewijanie, aktywność i spanie...Moja teraz ma od 2 dni tak, że zje odbije poleżymy trochę na brzuszku, oczy otwarte, słucha co się do niej mówi,patrzy na mnie,reaguje na grzechotki ,czasem ziewnie ale to ziewanie juz wiem ze nie oznacza ze w ciagu 5 min zaśnie...nie raz jest tak, że oczy zamknię na 3 min ( Ja myślałam, że śpi) a ona zaraz oczy otwiera jakby nigdy nic ![]() Nauka dziecka, jest trudniejsza od nauki w szkole ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zostanie Aga, Sweet, Telik i ja na końcu ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.