|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
hej
![]() Ja w dalszym ciągu na wykończeniu. Jade dziś do lekarza bo zaczynam sie bac że mi oskrzela złapało a co gorsza płuca ;/ normalnie mialam kilka pobudek w nocy bo taka temperatura mnie dopadła. Boje sie że jak pojade do ginki w czwartek to mnie polozy na oddziale, bo mi strasznie czesto twardnieje brzuszek. Dziś jeszcze jade do szkoły zaliczyc dział z chemii, ang i niemieckiego a jestem ledwo zywa. Przez tą wczorajszą wiadomośc zaczęłam panikowac bo moja Haniula od 16 do 21 nie dawała znaku że jest w brzuszku ale na szczeście Tz mnie uspokoił, popukał troche po brzuszku i kopneła a potem to spac mi nie chciała dac, Tz powiedział że dobrze mi tak za te schizy co mam i niech mi teraz bębol skopie. Jeju.... dziś zaczynam 24 tydzień ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-10-24 o 07:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Dzień dobry
![]() Nie nadrabiam i nie cytuję, bo wczoraj cytowałam ale po wiadomości Magdy wszystko skasowałam... ehh ja miałam krzywą cukrową w takim razie, bo mi pobierali krew 3 razy (na czczo, po godzinie i po dwóch). U mnie za morfologię i mocz płacę razem około 15 zł. Wylicytowałam sobie spodnie ciążowe za 15zł ![]() I udało mi się dzisiaj zapisać do bezpłatnej szkoły rodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Nooo to jakaś plaga jest na tych TŻ zmiennych!! mój też jak już staneło na Jagodzie to teraz, że jednak Majka.... fakt, że mi się oba podobają (stąd był ten dylemat), ale jak tak dalej pojdzie to jeszcze na porodowce będzie się zastanawaiał... albo w urzędzie :P co do tytułu jak dla mnie: 1. Kupujemy śpioszki, smoczki-w trzeci trymestr stawiamy kroczki. 6. Dni już bardzo krótkie, nasze brzuchy okrąglutkie,wyprawkę kompletujemy, dzieciaczka oczekujemy. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Mieścicie sie jeszcze w spodnie sprzed ciazy? Bo ja o dziwo tak, może wszystko idzie w brzuch? I dlatego taki duży ? ![]() [/QUOTE] Mam tak samo! mieszczę się tylko wiadomo.. nie zapnę ich, ale nogi i ![]() ![]() Cytat:
nie wiem co powiedzieć... co napisać... sprawiedliwości nie ma na tym świecie... ;(
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Wtajemniczenie
|
A ja jeszcze zapinam, jeszcze.. :P
Gorzej z kurtkami, koszulkami i swetrami jest. Dzisiaj nie umialam butow na stojaco ubrac, tak jak nigdy to nie sprawialo mi problemu tak teraz sie mecze ubierajac buty, az ze złosci sobie na podłodze usiadłam i na spokojnie je ubrałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |||
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Jak wasze ncoki - ja się pożalę, miałam okropną noc, tż smarkał i za każdym razem mnie budził, a mały dawał popalić wtedy zachowując się jak na placu zabaw w moim brzuchu
![]() ![]() Cytat:
mi się z Twojej listy podoba Alicja, i wolę Sebastiana od Filipa (Filip z Konopii ![]() ![]() Co do Natki to ostatnio dość popularne imię, już fajniejsza jest Nadia czy Kinga wg mojego gustu ![]() Cytat:
![]() Fajne są takie imprezki, a ile prezentów i próbek można wygrać ![]() Cytat:
Weź mnie kochana nie załamuj, ja w spodnie już w lipcu nie wchodziłam ![]()
![]() |
#4836 |
Zadomowienie
|
Zośka ja się juz daaawno nie mieszczę w spodnie sprzed ciązy... poszło m w brzucha i w bioderka też....
ostatnio sie prawie zasapałam przy robieniu pediciru.... ![]() od soboty wieczora coś mnie kłuje z lewej strony brzucha... jak leże jest ok, jak chwile pochodzę to od razu brzuch twardziel i pobolewa.... wiec leze plackiem, choć ryczec mi się chce jak pomyśle ile jest do zrobienia... |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Hej brzuchatki
![]() Wstałam, zjadłam 2 sznytki chlebka z dżemem od babci ![]() ![]() Niedługo kurier będzie z rzeczami dla dzidzi ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
Wtajemniczenie
|
Musialabym sobie pedikur zrobic, ale to bedzie komedia
![]() Dziwie sie, ze w spodnie sie mieszcze, bo już 12 kg na plusie mam :P Pewnie dlatego wszyscy mysla, ze jestem w 9 miesiacu :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zadomowienie
|
Dziendoberek kochane ![]() Wczoraj mialam dzien bez kompa ![]() Pojechaliśmy do mojej znajomej co urodziła tydzien temu ![]() Wogole juz wiem ze chce epidural (znieczulenie zewnatrz oponowe ) Jak go wizełam na rece wczoraj to oszalam ![]() skopała go po plecech taka jest zazdrosnica ![]() Niestety ten dzien pelen wrazen zle wpłyną na moja noc ![]() cały czas sniły mi sie dzieci poród i wogle tragedia w koncu obudzilam sie o 3 wziełam laptopa i do 5 tak siedzialam bo bałam sie zasnąć zeby znowu nie zaczeły sie schizy :/ a i jak wczoraj jeszcze na momet wlaczylam kompa i przeczytała o MAGa 83 to sie załamlam i zaraz leciala sprawdzic serduszko :/ MAGa 83 bardzo Ci współczuje i zapraszam do nas na watek aniłkowych mam tat też jest kilka dziewczyn które straciły ciąże w tak poźnym stadium ![]() ![]() ![]() Liście spadają, zima za progiem, wypawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie.
#4840 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny. Staram się jakoś funkcjonować chociaż jest bardzo ciężko, ale za każde słowo wsparcia bardzo dziękuję. Bardzo to ważne w takiej chwili. Mam nadzieję, że uda mi się kiedyś zajrzeć na Wasz wątek i podzielić się lepszymi wiadomościami, bo teraz tylko to nas trzyma, że następnym razem się uda
#4841 |
Raczkowanie
|
Czubasek20 trzymam kciuki za zdrówko!!
Maga83 przytulam Cię mocno, trzymaj się dzielnie kochana!! ja głosuję na: 3. Liście spadają, zima za progiem, wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. Miłego pochmurnego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() II trymestr już za nami, w III wielkimi wchodzimy krokami A ja mam od tego tygodnia wolne poniedzialki ![]() P.S. W spodnie z przed ciazy sie nie mieszcze od dawna ![]() ![]() P.S.2 Wczoraj wieczorkiem lezalam do gory brzucholem przed tv a tz mi przynosil mandarynki, paczki, herbatke, zamowil kebaba i co chwila mi uslugiwal bez zajakniecia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 |
Zadomowienie
|
czesc kochane
![]() czy ja w koncu przespie cala noc?? obecnie moje dziecko budzi mnie rowno co godzine ![]() ![]() a rano paczus ![]() ja sie mieszcze w spodnie ![]() dzis leniuchuje caly dzien ![]() rosol przerobie na pomidorowa i juz ![]()
#4844 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hi
![]() Głosuję na: 3. Liście spadają, zima za progiem, wypawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No i wiem, że ma być sporo młodych, więc to chyba zrekompensuje brak % ![]() ![]() Super macie, jak wesele w tej samej miejscowości ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() W biodrach nie przytyłam wcale, w tyłku schudłam, nogi chyba w normie ![]() Cytat:
![]() Gdybym miała gdzie, to bym w korytarzu ustawiła jakąś ryczkę, bo nie mamy nic, żeby usiąść ![]() ________________________ Byłam od rana po wyniki badań - ponad połowę morfologii mam poza normą ![]() Potem zakupy w lumpku - kombinezon misiowy na 68, kurteczka polarowa na 68 i cieplejsza na 80, śpiochy, bluza z kapturkiem dwustronna. Dla siebie 3 bluzeczki (w tym 2 ciążowe) i spodnie ciążowe H&M za 40 zł nówki sztuki ze wszystkimi kartkami ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4845 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też ostatnio miałam 11kg na plusie (teraz się boje zważyć ale w tym tyg mnie to czeka ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nosiłam takie miedzy 36 a 38, bardziej pod 38 a teraz już jeansy w rozm 40 sa na mnie opięte i czekam na chwilę kiedy będę musiała kupić 42 albo nosić tylko rozciągliwe legginsy ![]() Mi tżcik też przynosił picie, podawał komputer albo co innego i nawet uprasował nowy obrus jaki sobie kupiłam na przecenie ![]()
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Wczoraj teściowa przy rozmowie o ciuszkach mówiła, żebym nie kupowała na 56, bo mała szansa, że je maluszek ubierze - u nich w rodzinie dzieci dość duże, a przede wszystkim długie
![]() ![]() A z tego co mówił lekarz dziecko raczej będzie takie ![]() Kombinezon na wyjście ze szpitala mam na 60, najwyżej będzie ten co dzisiaj kupiłam na 68 ![]()
T. 16.1.12 ![]() Z. 30.6.14 ![]() A. 7.2.17 ![]() G. 9.1O.18 ![]() Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2011-10-24 o 09:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Ja jeszcze w wyrku ale już głodne jesteśmy to trzeba wstać ![]() Mam chałeczkę, uwielbiam z masłem i kakao...mniammmm.... Wczoraj pierwszy raz zrezygnowałam z kawy(bo tak to 1 dziennie piłam) i zaczęłam pić kawę zbożową, ale jakaś przymulona byłam cały dzień. Wiem że można pić w małych ilościach kawę i dlatego cały czas piłam ale chce się przestawić na przyszłość. No i właśnie, co o tym myślicie??: Moja przyjaciółka mówiła mi że jak karmiła synka cycem i piła kawę(1) to ten jej mało spał a jak zaczęła pić zbożową to już spał spokojnie. Cytat:
Gratuluję Ci dziewczynki ![]() ![]() Czubasek zdrówka życzę i obyś nie musiała w szpitalu zostać ![]() Zosia super że jeszcze w gatki sie mieścisz, u mnie to juz gorzej ![]() A tak swoją droga to Ty jeszcze brzusia w klubie nie ujawniłaś ![]() ![]()
![]() |
#4848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
|
psypominam o glutku
![]() ![]()
#4850 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
co do kawy, to piję od czasu do czasu, ale niezbyt często, wydaje mi się ze na niektóre dzieci nawet słaba kawa działa. Pamiętam jak mój chrześniak miał 3-4 tygodnie i poszłyśmy z jego mama na kawę, a potem był cycuś, to Marcel strasznie płakal, nie mógł się uspokoić. M0że to zbieg okoliczności, ale kawa na jakiś czas poszła w odstawkę ![]()
![]() |
#4852 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry...
![]() Jak się czujecie? Ja dzisiaj nawet nieźle, choć w nocy jak zwykle standardowo jakieś 2 pobudki, jedna na siusiu jak zwykle a druga z nieokreślonego powodu, może mała dala mi kopa albo coś ![]() Na szczęście mi wszystko raczej idzie w brzuszek, w jeansy się mieszczę ale np. wczoraj cokolwiek nie założyłam na siebie wszystko mnie drażniło, czy to normlane? ![]() Zresztą wczoraj kupiliśmy mi kurtkę North Face z podpinką z ciepłego polarku i jakieś wygodne trekkingowe buty na jesienno-zimowe spacery ![]() a dzisiaj wybieramy się nad morze... powdychać jodu (mam niedoczynność tarczycy) i odpocząć i duuuuużo spacerować. Wspołczuje utraty dziecka. To samo przyżywała miesiąc temu siostra mojego męża, w którymś tygodniu okazało się że dzieciątko ma jedną komorę... więc nie było szans na przeżycie dziecka tylko oczekiwanie na poronienie ![]() ..aż zaczęłam pukać w brzuszek bo mała ostatnio mało aktywna... ale na pukanie odpowiada ![]() cieplutkie pozdrowienia... coraz chłodnie na zewnątrz...
#4853 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Maga tulę Cię z całych sił kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() głosuję na 3 Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() kciuki za zaliczenie! i gratulacje 24tyg ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zosia robisz zdjęcia brzusia? mówisz że tak ci go wywaliło pokaż nam w klubiku jakiego masz fajnego!! ![]() Cytat:
![]() ![]() idę dzisiaj do ginki z moimi szpitalnymi wynikami i zapytać co dalej...oby powiedziała że tamten lekarz przesadzał ![]() strasznie się zmartwiłam Magą ![]() mój tż wczoraj tylko raz mnie wkurzył ale zauważył o dziwo i chodził za mna później i pytał jak się czuję czy czegoś nie chcę i w ogóle więc spałam już spokojniej ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 |
Raczkowanie
|
Hej Mamusie
dopiero udalo mi się Was nadrobić, wiadmomośc od Magi zmrozila mi krew w żyłach, współczuje, jest mi bardzo przykro i szczerze mówiąc nie potrafie nic więcej powiedziec, jak przeczytałam Twoją wiadomośc to miałam łzy w oczach. co do spodni to ja dalej chodze w tych z przed ciązy tylko że juz sie nie dopinam, dlatego na nie zakładam pas ciązowy i dłuższy sweter i jest ok ![]() mam jeszcze do Was pytanie, w wee dostałam ciuszki od znajomych są ok ale częśc z nich jest poplamiona marchewką i teraz sama nie wiem co z nim zrobic, macie jakieś sposoby na pozbycie się plam?? ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Mi podoba się 1 i 3 |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Maga
![]() Jak wczoraj przeczytałam ta informacje to jeszcze nie moge sie otrząsnąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super, ze zakupki udane ![]() a wy tak piszecie o tych koszulach do szpitala, a u nas do porodu i poźniej też daja takie wypasione białe worki z rozcięciem z przodu, w niektórych do pępka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Rozeznanie
|
Witajcie ! Jestem już po glukozie ! Dałam radę, ale to było obrzydliwe fuuu :/ pierwszą godzinę mnie muliło, a drugą już spokojniej. Końcowe badanie miałam z paluszka i wyszło mi dobre
![]() buziaki
![]() |
#4858 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
... cóż "uroki" ciąży ![]()
![]() |
#4859 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też właśnie jestem po glukozie... myślałam, że zwymiotuje, az mnie to w gardło piekło takie słodkie ![]() Haniula Bardzo Ci współczuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wiesz z tą kawą to chyba racja że dzieci tez pobudza... ja jak chcę żeby mała się poruszała to wystarczy że kawę wypiję i już skacze w brzusiu, myślę że to tak samo jak z naszym pokarmem ![]() Cytat:
![]() napiłam się kawki i mała się obudziła ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.