|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Dziewczyny czy tutaj w UK wykonywany tzw. ''swab'' moze wykryc paciorkowca?
|
|
|
|
#4832 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
A no to jak ma pomocnika to da radę ![]() hmm skoro tak to wygląda to w sumie się nie opłaca... zostanę tylko przy karcie
|
|
#4833 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam jestem zdania, żeby nie narażać dzidzi na dym, jak wszystkie z nas z resztą.
A co do ewentualnego wpływu w przyszłości - to nigdy nie wiadomo, czy to będzie miało wpływ, czy nie, w każdego przypadku może być inaczej, ale wolę nie sprawdzać Asika nie chciałam Cię niczym urazić, pisałam wszystko z jak największą łagodnością i troską Chodzi mi o to żeby po prostu palacze brali pod uwagę że komuś może po prostu przeszkadzać dym i smrodek papierosowy (abstrahując już od faktu że bierne palenie szkodzi bo to wiadomo). I mówię to ja czyli palacz ale zawsze starający się swoim nałogiem nie przeszkadzać innym.Ale skoro wiemy że tyle rzeczy nam szkodzi, to po co świadomie narażać się na więcej? Lepiej po prostu unikać tego co możemy
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-02 o 18:56 |
|
|
|
#4834 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
sama nie wiem czy musiałam być przywiązana, na lewej ręce miałam ten klips na palec i wenflon a na prawej jeszcze dodatkowo ciśnieniomierz, który co chwilę się pompował i ta pielęgniarka mnie odwiązała na chwilę no i mi tez teraz wstyd, że tak marudziłam podczas zabiegu
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale ja nie jestem w stanie unieść tego wózka do skrętu... bo faktycznie ładny, stylowy, szkoda tylko, że koszyk płytki.Ja planuję tylko i wyłącznie jeden wózek, więc stawiam na taki, który będzi e miał świetną spacerówkę, a gondolę już obojętnie jaką. Osobnej skłądanej spacerówki "parasolki"nie planuję wcale. Ani nie wydaje mi się solidna, ani niezbędna. Stanęło na xa, czas zweryfikuje... |
|
|
|
|
#4837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tu masz conieco na jego temat: What does the GBS ECM test involve? The pregnant woman orders a GBS Screening Pack by phone, fax or e-mail. This is usually sent out the same day by first-class post. Once the test pack is received, then the swabs can be taken either by the pregnant woman herself, or by her health professional*.Either way, the pregnant woman’s health professional should authorise the test and it is important to ensure that the health professional is also sent a copy of the results – the form allows space for this information to be given. The vaginal and rectal swabs should ideally be taken at 35-37 weeks of pregnancy – they can be done earlier but then they may not be as reliable in predicting GBS carriage at delivery. They may be done later, but then there’s an increasing chance that the baby will be born before the test result is available. The swabs are then sent direct to the laboratory (with payment) in the envelope provided as part of the GBS Screening Pack. Each laboratory undertakes to have the results available within three working days of receipt of the swabs and to post out the results on that day to the health professional, with if requested a copy to the pregnant woman. Because the swabs and the results are sent through the post, the test can be done anywhere in the country.
|
|
#4838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie jestem z tych obrażalskich Ja po prostu się śmieję, że powinnyśmy w ciąży chyba w jakiejś izolatce być zamknięte bez dostępu do tych wszystkich szkodliwych rzeczy Wszystko co dobre i co uzależnia szkodzi Ale jaki to wpływ będzie miało w przyszłości na nas i nasze dzieci tego nikt nie wie. Oby w naszym przypadku skończyło się tylko na strachu Ja też popalałam przy okazji imprez, bo jak to mówią do drinka zawsze papierosik musi być. Ale nie paliłam nigdy nałogowo. A tak w ogóle to jak zaszłam w ciąże to zapach papierosów działał na mnie , zresztą jak wszystko na początku Tylko teraz zapachy ogólnie mi nie przeszkadzają, ale na dym papierosowy nadal jestem uczulona i jak tylko poczuję to kończy się bólem głowy i mdłościami. Każdy ma swoją opinię na ten temat Kurcze a jakby mój tato nie palił przy mnie i mieszkałabym w bardziej zdrowym otoczeniu to naprawdę geniuszem powinnam być A tu tylko jakimś fizjoterapeutą jestem bez żadnych większych osiągnięć Chyba z Tatusiem moim rozmowę przeprowadzę :P
|
|
|
|
|
#4839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurza mnie że wielu palaczy nie zważa na nic i pali gdzie popadnie nie zwracając uwagi na innych. brrr mówią o pogodzie w faktach.. |
|
|
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie
![]() Wszystko z nami dobrze ![]() Dzis moja wizyta trwala az 40 minut. Rozmawialysmy wlasnie o tych znieczuleniach. Wnioski takie: - jest jakby pewna kolejnosc podawania tych znieczulen: *naturalne, np masaz *entonox (gaz) *petydyna(dolargan) lub morfina *epidural -zawsze moge sie na cos nie zgodzic, chyba ze jestem w takim stanie,ze oni podejmuja za mnie decyzje (to juz skrajnosc)-niczego nie deklaruje przed porodem, zaznaczala tylko, ze jestem poinformowana o wszystkim, a nie na co sie zgadzam lub nie (o tym decyduje na biezaco na porodowce) -nie nastawiac sie juz teraz na cos konkretnie, np na porod naturalny lub na jakies znieczulenie- nigdy nie wiemy co bedzie sie dzialo w dniu porodu, wiec nalezy sobie zostawic otwarte wszystkie mozliwosci ![]() Zasmucilo mnie, ze nie maja wanny do rodzenia w moim szpitalu, a ja zamierzalam sie tam relaksowac i byc moze rodzic Jezeli chodzi o remifentanyl - nie maja, jest to nowosc i ostatnio miala o tym na sympozjum, ale jeszcze nie jest powszechne i tak na prawde niewiadomo czy lepsze od tego co juz maja. Nie maja tez TENS, ale jesli sie chce, to trzeba zglosic 3tyg wczesniej i wypozyczaja, mowila ze rzadko kto z tego korzysta. Poza tym mowila mi o cesarkach ( nie ma na zyczenie), porodzie kleszczowym i innych zwiazanych z tym. Ogolnie jestem zadowolona, ale troche i zmieszana Dobrze ze niczego nie musialam deklarowac juz teraz ![]() Ide was nadrobic, bo zescie sporo naskrobaly.... |
|
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
koniakonia dla Twojej Niny na najbliższy bal przebierańców
:http://allegro.pl/kostium-przebranie...051448643.html |
|
|
|
#4842 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Kazdej kobiecie ciezarnej robia badanie na paciorkowca?
|
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
Gosiu , Ty się lepiej dowiedz o tych ubezpieczeniach.. ja mam trochę inną sytuację, bo będę opuszczać Ire.
Gratulacje dla córki Pielęgnuj jej skórę..Moje rodzeństwo bliźniaki- oboje trenowali pływanie- codziennie rano i czasem po południu.. Brat był leń, mimo że miał dobre wyniki. Siostra była bardzo dobra, ale nie dało rady z jej atopową skórą.. chyba po 5 klasie musiała po prostu przestać. Szkoda, może druga Otylia by z niej była ![]() hehe..Ciasto jak na razie ma dziwną konsystencję, czekamy czy urośnie , czy nie
|
|
|
|
#4844 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
rybko, gratulacje! fajnie, że wszystko w porządku!
No i że miałaś okazję pogadać o porodzie z lekarką.Mnie przerażają trochę te znieczulenia.. Myślałam, że daje sie tylko to w kręgosłup, a nie najpierw próbuje znieczulić czymś innym.. |
|
|
|
#4846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem czy każdej to robią. Mnie zrobili,ale na jakiej podstawie to nie mam pojęcia...
|
|
#4847 |
|
Gang Iren
|
A i Anagat dzieki za gratulacje dla corki.Przekazalam.Ona ma wrazliwa skore.I na rekach takie chrostki jej wychodza,lekarz powiedzial ze to nadmierne rogowacenie mieszkow wlosowych.Smarowalismy mascia i w sumie caly czas bez poprawy.A teraz przestalismy smarowac i jest o wiele lepiej.Pielegnacje skory w sensie,zeby smarowac balsamem po kapieli,tak?
|
#4848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję, że jest po nim tak lajtowo jak po 3 głupich jasiach, które kiedyś dostałam przed operacją na zzo chyba się nie zdecyduję chociaż w moim szpitalu jest za darmo - ale kto wie, w końcu "jak człowieka przyprze zapomina o regulaminie"
Edytowane przez mag_99 Czas edycji: 2012-02-02 o 19:36 |
|
|
|
|
#4849 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ech tak myślę o tej drożdżówce i zjadłabym parówkę Taką na masełku odpiekaną i posypaną cukrem.. o matko...
|
|
#4850 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a dziewczyny jadłyście w ogóle coś dziwnego - ciążowego? typu śledzie z dżemem? |
|
|
|
|
#4851 |
|
Rozeznanie
|
nie jadłaś nigdy?? Lepsze są niż nadziewane wg mnie
|
#4852 |
|
Zadomowienie
|
Boziu droga.. parówka z cukrem
![]() nieeee... jakoś mnie nie przekonuje. Ja nie miałam żadnych kaprysów.. na początku jadłam głupoty.. bo pomagały mi na mdłości.. ale wyraźnych kaprysów nie ![]() Gosiu co do tego ubezpieczenia.. to przynajmniej w Irlandii jest tak, że każdy obywatel mający PPSa(pesel) jest pacjentem publicznym, nie ma ubezpieczenia, ale ze służby zdrowia może korzystać. Nie wiem jak u dziecka jest z opłatami.. więc tego ci nie powiem. A skóra tak, chodzi mi o to, zeby smarować balsamami Pływanie wyrabia super sylwetkę, moja siostra ma 17 lat i jest bardzo zgrabna Nie chuda tyka, tylko ładnie zbudowana młoda kobietka
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: to załatwi Córunia potem " e ciotkom" bilety na którąś olimpiadę ![]() Z tymi niebezpieczeństwami to jest tak,że pewnych można uniknąć ( palenie papierosów, picie alku itd.) a pewnych nie ( zanieczyszenie powietrza np.) bo żyć gdzieś trzeba , wszystko to kwestia naszej świadomości, naszych wyborów i tyle....ja jeśli jest jakieś potencjalne zagrożenie to go unikać będę , jeśli mam taką możliwość, czyli np. wdychać dymu papierosowego nie muszę
|
|
|
|
|
#4854 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aaa już wiem czemu się dziwicie. bo może znacie to pod inną nazwą. a kojarzycie pampuchy? albo kluski na parze? to się robi z ciasta drożdżowego takie kulki i je na parze gotuje. bo ja sobie ciągle zapominam,że to regionalna nazwa jest. i dopiero jak ktoś oczy wywala,że co za dziwactwa jem to sobie przypominam
|
|
#4855 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- Cytat:
![]() ale to taka zwykła parówa? ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cytat:
![]() prawie, bo co to pampuchy to tez nie wiem
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-02 o 20:00 |
|||
|
|
|
#4856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiec zapytam polozna czy ten wymaz ktory pobierala to by wykazal obecnosc paciorkowca a jesli nie to zapytam ja czy moge miec ten wymaz. i zeby ona mi to zrobila bo ja sama tam nie umiem wkladac tych patyczkow do wymazu. |
|
|
|
|
#4857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dla nich grzybica to tak jak wszy- czyli żaden powód do obaw... lena hmm to ja nie wiem jak Ci wyjaśnić co to jest... to wersja "bez niczego" http://fabrykasmaku.blox.pl/resource/pampuchy.gif a tu te nadziane http://wegetarianka.blox.pl/resource..._jagodami1.jpg może teraz kojarzysz?
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2012-02-02 o 20:17 |
|
|
|
|
#4858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale po dostalam oczywiscie oksytocyne w kroplowce i tak sobie z ta kroplowka i stojaczkiem spacerowalam Ale ja rodzilam w szwecji wiec pewnie tam tak daja. Ja tak bronie znieczulenia Anagat bo nie wiem jakbym wyrobila bez, ja bylam naprawde w takim stanie ze polozna po porodzie powiedziala ze gdyby nie znieczulenie to ja bym nie dala rady przec i bylyby komplikacje. Ja juz po szkole rodzenia, dzisiaj byl wyklad o karmieniu piersia i w sumie jestem bardzo pozytywnie nastawiona, duzo mi sie w glowie rozjasnilo dlaczego mi z adasiem nie wychodzilo to karmienie Mam nadzieje jeszcze teraz ze teoria pieknie sprawdzi sie w praktyce
|
|
#4859 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale parowka,co sie zwykle jada z musztarda czy keczupem ty jesz z cukrem?Fuj! Cytat:
|
|
#4860 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tz pali nalogowo, ja Ci powiem ze oduczyc kogos raczej nie da rady, tzreba samemu do tego dojrzec i tego chciec! jedyne co to mozesz na NIm wymoc wychodzenie na balkon, klatke czy gdziekolwiek bo jesli pali w domu to w jakims stopniu napewno dociera to do Ciebie i dziecka! My w sumie od czasu jak mamy adasia to nie palimy nigdy w domu! Nie wyobrazam juz sobie siedziec w smrodzie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.

Najważniejsze ,że ma thermocuda
Chodzi mi o to żeby po prostu palacze brali pod uwagę że komuś może po prostu przeszkadzać dym i smrodek papierosowy (abstrahując już od faktu że bierne palenie szkodzi bo to wiadomo). I mówię to ja czyli palacz
bo bardzo dobrze plywa.
bo faktycznie ładny, stylowy, szkoda tylko, że koszyk płytki.

, zresztą jak wszystko na początku 

mam nadzieję, że jest po nim tak lajtowo jak po 3 głupich jasiach, które kiedyś dostałam przed operacją
Taką na masełku odpiekaną i posypaną cukrem.. o matko...
klask i: to załatwi Córunia potem " e ciotkom" bilety na którąś olimpiadę