Moda, która Cię "rozwala" cz.V - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-21, 22:16   #4831
siarka40
Szef ds. Wymianek

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V

Cytat:
Napisane przez sszeri Pokaż wiadomość
jak dla mnie każdy na ulicy może sobie chodzić w czym chce, sama często wyglądam jak żul spod mostu
a pamietasz, jak szlam do Zabki po poludniu w srodku tygodnia, w malej czarnej i na obcasach, z siata wypakowana butelkami od piwa na wymiane? to bylo dopiero widowisko .

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Dobra, wyjdę na wredną, ale po co komu publikowanie czegoś takiego na blogu? Rozumiem, że Kamila chciała się wytłumaczyć, jednakowoż wygląda to śmiesznie, gdy wcześniej zaznacza z uporem maniaka, że nie jest na żadnej diecie
http://3.bp.blogspot.com/-_rqwfOHEoB...0/DSC04512.JPG
Cytat:
Kobiety chudną od nóg i trzeba dużo chodzić.
Kamilo, zrobilas mi dzien .

Edytowane przez siarka40
Czas edycji: 2012-06-21 o 22:17
siarka40 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:20   #4832
leniwy_leniwiec
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez xxxmadeleine Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny troche was podczytuje, no i myślę, że tego jeszcze nie było, chociaż mogę się mylić

w każdym razie, mnie totalnie rozwala ta moda na zdjęcia "INSTAGRAM" i dodawanie na facebooka dosłownie wszystkiego! mam paru znajomych którzy mają aplikacje instagram i codziennie na tablicy widzę, jaki zestaw z maka zamówili, albo jakie buty ubrali, zdjęcie paznokci, zdjęcie budynku jaki mijają. obowiązkowo zdjęcie alkoholu z wieczornego wyjścia, zdjęcie laptopa itp. Po prostu dla mnie to jest niepojęte, jak można aż tak się obnażać. Sama jestem (a raczej byłam) dość aktywnym użytkownikiem facebooka, ale dodawanie zdjęcia kanapek... to tak na serio?

ahhh i jeszcze obowiązkowo ta taka poświata na zdjęciach charakterystyczna dla instagramu i efekt rozmycia zdjęcia xD
Mnie też to rozwala... Na szczęście na fejsbuku mam niewiele znajomych (ostra selekcja ) i rzadko widuję, co jedli na śniadanie.

Gorzej z resztą Internetu, co chwilę gdzieś widzę ten efekt i mam wtedy ochotę rozwalić komputer. Dzisiaj gdzieś przeczytałam stwierdzenie, że ludzie mają nowoczesne aparaty/smartfony, którymi można robić dobrej jakości zdjęcia, a przerabiają je na "vintagowe", gdzie tu sens i logika? Chcę taki efekt -> kupuję starego analoga

Tak w ogóle, świetny wątek. Dzięki Wam odkryłam słynną K. i jej bloga. I nie wiem, czy śmiać się, czy płakać
Stary 2012-06-21, 22:22   #4833
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
Kamilo, zrobilas mi dzien .
Co to znaczy kobiety chudną od nóg? Mają nogi i chudną? :p

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:33   #4834
aguSxD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Co to znaczy kobiety chudną od nóg? Mają nogi i chudną? :p
im więcej masz nóg tym szybciej chudniesz?
Stary 2012-06-21, 22:37   #4835
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agneshelene Pokaż wiadomość
Dobra, wyjdę na wredną, ale po co komu publikowanie czegoś takiego na blogu? Rozumiem, że Kamila chciała się wytłumaczyć, jednakowoż wygląda to śmiesznie, gdy wcześniej zaznacza z uporem maniaka, że nie jest na żadnej diecie
http://3.bp.blogspot.com/-_rqwfOHEoB...0/DSC04512.JPG
Hehe, na moje oko brak jest obiadu
EDIT: w piątek nie zwróciłam uwagi na ziemniaki zamuliły mnie te słodycze

NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie!
NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie!

Edytowane przez Iwonalodz
Czas edycji: 2012-06-21 o 22:40
Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 22:48   #4836
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguSxD Pokaż wiadomość
im więcej masz nóg tym szybciej chudniesz?
Biedne panie bez nóg :<

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 23:02   #4837
sszeri
BAN stały

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
a pamietasz, jak szlam do Zabki po poludniu w srodku tygodnia, w malej czarnej i na obcasach, z siata wypakowana butelkami od piwa na wymiane? to bylo dopiero widowisko .
no co, trzeba zachować klasę
sszeri jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-21, 23:10   #4838
201604301936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
Niechce wiedziec jak u niej wyglada dieta
Tak:
Cytat:
Jedyny raz świadomie byłam na diecie 3 miesiące przed studniówką, gdzie ważyłam 65 kilo i strasznie chciałam schudnąć do 55. Udało mi się. Byłam na samej marchewce i wodzie mineralnej. Sukienkę miałam w rozmiarze 36 i tydzień przed nie jadłam nic żeby ją zasunąć a i tak była zaszywana na mnie.

Kurcze, 65 kg wydaje się być bardzo w porządku wagą przy jej wzroście. Po co te głodówki?
201604301936 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 23:49   #4839
catlady
Raczkowanie

Ostatnio w pracy obserwuję wysyp kobiet z nitkami zamiast brwi. W moich oczach sprawiają, że niebrzydkie twarze stają się wulgarne i wiecznie zdziwione.
[takie brwi kojarzą mi się z drag queens]

catlady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-21, 23:56   #4840
Angry
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez isetta_ Pokaż wiadomość
Powszechnie znana na wizażu dzięki reklamie swojego bloga panna Ch. zagościła na kwejku:
http://kwejk.pl/obrazek/1250791/facet-nie-pies.html
Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
wg mnie te po lewej wcale nie są lepsze 2 i 3 w prawej kolumnie - zapewne niejeden facet na takie by z chęcią poleciał

Zgadzam się, może mam wyprany przez kolorowe czasopisma mózg, ale większość po lewej jest moim zdaniem za gruba - nie powiem, że są obleśne i nieestetyczne, bo to zadbane babki, no ale... jakoś mnie nie przekonują. Swoja droga tez to rozwala - albo zbyt chude, albo przy kości, jakoś codziennie będąc na mieście widuje ogrom kobiet będących w sam raz, ale w takich kampaniach czy internetowych memach - prawie nigdy.

Cytat:
Napisane przez lipiec Pokaż wiadomość
Widziałam dziś dziewczę, które na nogach miało czarne rzymianki i super haj feszyn podkolanówki siateczkowe o takie : http://kabaretki.pl/photos/podkolano...1635761088.jpg . Dziwiłam się trochę, bo od góry wyglądała totalnie hipstersko, okulary zerówki, bluzka z krzyżem, diy spodenki a tu nagle taki zonk :c
Straszne...

Edytowane przez Angry
Czas edycji: 2012-06-22 o 00:11 Powód: zly cytat
Angry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 00:33   #4841
Cinderella5x
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
wg mnie te po lewej wcale nie są lepsze 2 i 3 w prawej kolumnie - zapewne niejeden facet na takie by z chęcią poleciał
Ja uwazam, ze te po prawej wszystkie sa lepsze, niz te po lewej. No ale...

"But what is truth, Not easy to define,
We both have truths, Are yours the same as mine?"
Cinderella5x jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 00:40   #4842
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Angry Pokaż wiadomość
Zgadzam się, może mam wyprany przez kolorowe czasopisma mózg, ale większość po lewej jest moim zdaniem za gruba - nie powiem, że są obleśne i nieestetyczne, bo to zadbane babki, no ale... jakoś mnie nie przekonują. Swoja droga tez to rozwala - albo zbyt chude, albo przy kości, jakoś codziennie będąc na mieście widuje ogrom kobiet będących w sam raz, ale w takich kampaniach czy internetowych memach - prawie nigdy.
Mam to samo spostrzeżenie - prawie nigdy nie widuję w takich sytuacjach zdjęć dziewczyn z (na oko oczywiście) BMI 20-23 (oczywiście wiem, że BMI to bzdura, bo mięśnie, kości bla bla bla, chodzi mi o średnią). Albo naprawdę bardzo szczupłe dziewczyny, albo BMI 26+. No halo, a gdzie ta "średniawka"?
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 00:45   #4843
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leila:) Pokaż wiadomość
Straszna zenada, zycze jej powodzenia w znalezieniu pracy.
Zalozmy renomowana firma prawnicza, a ona na rozmowe przyjdzie w szortach i pioropuszu. Albo lepiej, gdyby byla chirurgiem i np. operowala w takim stroju 'bo licza sie wiedza i umiejetnosci' . Wiele jest dozwolone w dzisiejszych czasach, ale dress code w wielu miejscach obowiazuje i z przyzwoitosci wypadalo by sie trzymac jakis zasad.

W sumie dobrze, rynek pracy jest pelny, zawsze to o jedna konkurentke mniej
A mnie bulwersuje, że na uczeln ktoś wywiesza kartkę z wytycznymi, jak się należy ubrać na egzamin. Kto przyjdzie w dresie czy mini za tyłek sam o sobie daje (niezbyt dobre) świadectwo, ale z drugiej strony uniwerek czy polibuda to nie przedszkole, przecież tam dorośli ludzie przychodzą! Każdy ma prawo się ubrać jak chce, a ocenianym powinien być za to co ma w głowie, a nie na głowie.

Mnie tam się zdarzy przyjść na ustny w japonkach, a na pisemny nie ubrać się wcale i generalnie w moim "niszowym"instytucie niezbyt się wyróżniam, bo studiują tu ludzie z różnym pomysłem na siebie, a większość egzaminów odbywa się na dyżurach i ma dość luźną formę. Co kraj to obyczaj, bo np. na (technicznej) uczelni mojej mamy studenci spoza miasta przyjeżdżali z garniturami w pokrowcach i przebierali się w toaletach
Stary 2012-06-22, 01:45   #4844
szarri
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Melanchton Pokaż wiadomość
A mnie bulwersuje, że na uczeln ktoś wywiesza kartkę z wytycznymi, jak się należy ubrać na egzamin. Kto przyjdzie w dresie czy mini za tyłek sam o sobie daje (niezbyt dobre) świadectwo, ale z drugiej strony uniwerek czy polibuda to nie przedszkole, przecież tam dorośli ludzie przychodzą! Każdy ma prawo się ubrać jak chce, a ocenianym powinien być za to co ma w głowie, a nie na głowie.

Mnie tam się zdarzy przyjść na ustny w japonkach, a na pisemny nie ubrać się wcale i generalnie w moim "niszowym"instytucie niezbyt się wyróżniam, bo studiują tu ludzie z różnym pomysłem na siebie, a większość egzaminów odbywa się na dyżurach i ma dość luźną formę. Co kraj to obyczaj, bo np. na (technicznej) uczelni mojej mamy studenci spoza miasta przyjeżdżali z garniturami w pokrowcach i przebierali się w toaletach
Nie zgadzam się - pomysł na siebie, jak to nazywasz, można mieć przez 8724 godziny w roku, a przez tych - przyjmijmy, że są dwie sesje hard - 36 godzin można sobie darować świecenie stanikami i paluchami u stóp, wbijanie się w mini ledwo zakrywające tyłek i imprezowy makijaż. Nie sądzę, by parokrotne ubranie się w spódnicę do kolan i włożenie czółenek albo nawet neutralnych balerinek odarło kogoś z tożsamości.

Doprawdy miałabym wątpliwości co do tego, CO taki ktoś ma w głowie, jeśli nie umie się ubrać na egzamin JAK NA EGZAMIN, a nie jak na dicho w wiejskiej remizie. Przemyślenia typu "nie zmusicie mnie do włożenia sukienki, pójdę na wesele w trampkach, pozbawiacie mnie indywidualizmu" są na poziomie szesnastolatek, ale na bogów, nie poważnych ludzi próbujących zdobyć wyższe wykształcenie i - wydawało by się - posiadających względną kulturę osobistą i jako-tako obytych.

Podejrzewam, że kartka zawisła już w trakcie sesji. Matka nie wychowała, nauczyciele nie wychowali, to może chociaż dziekanat wychowa...

Edytowane przez szarri
Czas edycji: 2012-06-22 o 01:46
szarri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 03:18   #4845
Cinderella5x
Zadomowienie

Cytat:

Ciekawie to musialo wygladac, jesli czytac doslownie to, co napisalas...

"But what is truth, Not easy to define,
We both have truths, Are yours the same as mine?"
Cinderella5x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 04:07   #4846
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez szarri Pokaż wiadomość
Nie zgadzam się - pomysł na siebie, jak to nazywasz, można mieć przez 8724 godziny w roku, a przez tych - przyjmijmy, że są dwie sesje hard - 36 godzin można sobie darować świecenie stanikami i paluchami u stóp, wbijanie się w mini ledwo zakrywające tyłek i imprezowy makijaż. Nie sądzę, by parokrotne ubranie się w spódnicę do kolan i włożenie czółenek albo nawet neutralnych balerinek odarło kogoś z tożsamości.

Doprawdy miałabym wątpliwości co do tego, CO taki ktoś ma w głowie, jeśli nie umie się ubrać na egzamin JAK NA EGZAMIN, a nie jak na dicho w wiejskiej remizie. Przemyślenia typu "nie zmusicie mnie do włożenia sukienki, pójdę na wesele w trampkach, pozbawiacie mnie indywidualizmu" są na poziomie szesnastolatek, ale na bogów, nie poważnych ludzi próbujących zdobyć wyższe wykształcenie i - wydawało by się - posiadających względną kulturę osobistą i jako-tako obytych.

Podejrzewam, że kartka zawisła już w trakcie sesji. Matka nie wychowała, nauczyciele nie wychowali, to może chociaż dziekanat wychowa...
Nie chcę myśleć co dziekanat i kadra sobie myśli i jak wygląda dyskusja (no w dziekanacie, to na 100% taka się odbywa) na temat tego jak Ci studenci wyglądają z roku na rok gorzej... Ja nie jestem starej daty, nie jestem też staroświecka, nie twierdzę, że trzeba na egzaminie przyjść w plisowanej spódniczce, lakierkach i białej koszuli. Ale cholera no, to jest jednak uczelnia, pracują na niej (mówię o takich uczelniach "z historią" nie wiem jak jest na nowoczesnych) w dużej części starsi, często wybitni naukowcy i wstyd byłoby mi biegać przy nich - ubranych w garnitur - w japonkach.
Oczywiście różni są pracownicy, ale nie można zapominać o tych, którzy w tej uczelni dawno, dawno temu, sami zaczęli studia i taki strój, jak np. cekinowa kremowa spódniczka (moja koleżanka z roku) nie mieścił i dalej pewnie nie mieści im się w głowie, trochę szacunku no. Może to drastyczne porównanie, ale do kościoła w bikini nie pójdę, chociaż jestem niewierząca i mówiąc z grubsza, dla mnie to jest miejsce jak każde inne, jednak trzeba sobie zdać sprawę z obecności innych i uszanować, chociażby tradycję.
Ja potrafię wybrać powiedzmy jednolite spodnie w ciemnym kolorze, zakrywające buty, prostą, dość elegancką koszulę i ubrać się nie tyle galowo, co po prostu z klasą i elegancko. Nie jest to żaden wysiłek, nawet szczególnych zakupów nie muszę robić w tym kierunku, bo to są ubrania, które w połączeniu z czymś innym już przestają być takie eleganckie, a stają się po prostu "codzienne".

Wiem, że społeczeństwo się zmienia i takie rzeczy jak "wzór" galowego/eleganckiego ubioru też mogą trochę zmieniać swoją formę, ale zauważyłam nawet po blogach tych (względnie) najbardziej znanych i docenianych "szafiarek" że jak ubierają się elegancko, na egzamin czy inną okazję, to zachowują jednak klasę (nie mówię że wszystkie i zawsze) i prezentują się oficjalnie, schludnie... Nie można się więc tłumaczyć tym, że "taka moda". Wydaje mi się, że jak ktoś pasjonuje się modą, to do każdej sytuacji ubierze się adekwatnie, chociaż wpadka każdemu może się zdarzyć od czasu do czasu.

Edytowane przez lagerfeldised
Czas edycji: 2012-06-22 o 04:09
lagerfeldised jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 05:25   #4847
nicRu
maszyna, nie człowiek

Napipsze to, co na innych watkach, takie kartki nie powstają,bo ktoś ubrał błękitną koszulę zamiat białej, ale dlatego,że komus biust wypływał na kartkę albo byl wściekle różową plamą na sali egzaminacyjnej. Moda daje teraz tyle możliwości pokombinowania i kupowania rzeczy w różnych fasonach, że kupując raz na jakiś czas nieco bardziej elegancki ciuch można mieć całkiem fajne, wcale nie nudne ubrania w miarę stonowanych kolorach, które na egzamin się nadadzą. Ale jakby każdy wiedział jak się ubrac nalezycie do okazji, to nie wklejałybyscie tutj zdjęć pań młodych, które swoimi strojami na ślub kościelny robiąintroduction to noc poślubna

Edytowane przez nicRu
Czas edycji: 2012-06-22 o 05:26
nicRu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 09:44   #4848
isetta_
Zadomowienie

[QUOTE=effulla;34854574]mogę linka do bloga ? nic nie wiem ;[COLOR="Silver"]

http://chocarome.blogspot.com/ Dziewczyna ta pisała po prostu wszędzie, z ogromnym linkiem do bloga w podpisie, wylansowała się na wizażu i przestała już się udzielać. Teraz pisze słit komcie u innych blogerek i ogólnie jest wszędzie
isetta_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 10:29   #4849
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Serio
Serio, serio. O kilku się słyszało i wiedziało a o ilu nie?

Wiem, że dla Ciebie to musi być nie do ogarnięcia bo przed chwilą zostałaś mamą, ale tak to już jest w liceum, że zaciążają głupio (typu za pierwszym razem nie można zajść w ciążę ) i potem trzeba się "odciążyć".
Ja lepiej się nie wypowiadam bo mam dosyć kontrowersyjne poglądy, ale tak na marginesie: tylko jedna laska z naszego liceum urodziła, straciła przez to rok a potem jeszcze się z niej niektórzy podśmiewali a dyrektorka wręcz ją podobno obraziła kiedyś na wycieczce szkolnej. No ogólnie żenuła.

Cytat:
Mam to samo spostrzeżenie - prawie nigdy nie widuję w takich sytuacjach zdjęć dziewczyn z (na oko oczywiście) BMI 20-23 (oczywiście wiem, że BMI to bzdura, bo mięśnie, kości bla bla bla, chodzi mi o średnią). Albo naprawdę bardzo szczupłe dziewczyny, albo BMI 26+. No halo, a gdzie ta "średniawka"?
No właśnie! Gdzie jest rozmiar S i M

Cytat:
Miszcz!

Cytat:
Dziewczyna ta pisała po prostu wszędzie, z ogromnym linkiem do bloga w podpisie, wylansowała się na wizażu i przestała już się udzielać. Teraz pisze słit komcie u innych blogerek i ogólnie jest wszędzie
Z tym "wylansowała się na wizażu" to lekka przesada - tu na wątku była nieźle jechana bo po paru jej postach już było wiadomo, że stara się właśnie wylansić. Chociaż kto wie co na innych wątkach wyprawiała

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Napipsze to, co na innych watkach, takie kartki nie powstają,bo ktoś ubrał błękitną koszulę zamiat białej, ale dlatego,że komus biust wypływał na kartkę albo byl wściekle różową plamą na sali egzaminacyjnej.
O to to to

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

http://1.bp.blogspot.com/-dPbmSnqqQ9...0/DSC04511.JPG

niedziela, 10.06.2012 r.

2 kawy czarne

1/2 czekolady
1 kawa czarna
1/2 wanienki (?) śmietankowych czipsów z Lidla
1 czarna kawa
1/2 czekolady

A ja się pytam: gdzie śniadanie, obiad i kolacja ???

Ewentualnie
brekfast, brancz, lancz, diner?

Żeby nie było, że to niedziela, dzień ogólnopolskiej rozpusty to se można:

poniedziałek, 11.06.2012 r.

1 czarna kawa
1 kawałek placka
2 kawałki wafla
1 czarna kawa
1/4 papryki

I Kamila pisze, że NIE JEST na diecie. To nawet nie jest dieta, to jest wyniszczanie organizmu

Wiadomo już skąd ta szara cera i włosy w strasznym stanie.

Poza tym kto normalny (nie będący na diecie) wypisuje codziennie to co zjadł
I w dodatku patrząc na taką listę składającą się z kaw, czipsów i słodyczy nie orientuje się, że przegina i zdrowe to to w ogóle nie jest A już na pewno nie jest dietetyczne

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2012-06-22 o 10:37
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 10:42   #4850
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miss kitsch Pokaż wiadomość
Serio, serio. O kilku się słyszało i wiedziało a o ilu nie?

Wiem, że dla Ciebie to musi być nie do ogarnięcia bo przed chwilą zostałaś mamą, ale tak to już jest w liceum, że zaciążają głupio (typu za pierwszym razem nie można zajść w ciążę ) i potem trzeba się "odciążyć".
Ja lepiej się nie wypowiadam bo mam dosyć kontrowersyjne poglądy, ale tak na marginesie: tylko jedna laska z naszego liceum urodziła, straciła przez to rok a potem jeszcze się z niej niektórzy podśmiewali a dyrektorka wręcz ją podobno obraziła kiedyś na wycieczce szkolnej. No ogólnie żenuła.

No właśnie! Gdzie jest rozmiar S i M

Miszcz!

Z tym "wylansowała się na wizażu" to lekka przesada - tu na wątku była nieźle jechana bo po paru jej postach już było wiadomo, że stara się właśnie wylansić. Chociaż kto wie co na innych wątkach wyprawiała

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

O to to to

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ----------

http://1.bp.blogspot.com/-dPbmSnqqQ9...0/DSC04511.JPG

niedziela, 10.06.2012 r.

2 kawy czarne

1/2 czekolady
1 kawa czarna
1 czarna kawa
1/2 czekolady

A ja się pytam: gdzie śniadanie, obiad i kolacja ???

Ewentualnie
brekfast, brancz, lancz, diner?

Żeby nie było, że to niedziela, dzień ogólnopolskiej rozpusty to se można:

poniedziałek, 11.06.2012 r.

1 czarna kawa
1 kawałek placka
2 kawałki wafla
1 czarna kawa
1/4 papryki

I Kamila pisze, że NIE JEST na diecie. To nawet nie jest dieta, to jest wyniszczanie organizmu

I w dodatku patrząc na taką listę składającą się z kaw, czipsów i słodyczy nie orientuje się, że przegina i zdrowe to to w ogóle nie jest A już na pewno nie jest dietetyczne
To kadra pedagogiczna na wypasie . Zamiast wspierać, to dołują. Normalnie pogratulować. Wiesz, ja nie mówię, że aborcja od początku do końca jest zła, bo są przypadki, że ma faktycznie sens. Ale, żeby usuwać ciążę, bo się wpadło z kolegą w LO, to normalnie jakaś przykra sytuacja. Współczuję takiej dziewczynie rodziców, którzy nie wsparli, chłopaka, który ma to w d... i szkoły, która robi aferę, jakby taka uczennica co najmniej spaliła wszystkie dzienniki w archiwum.

Co do Kamili... jej dieta jest tak koszmarna, że nie dziwię się, że wygląda tak strasznie. Powinna jeść normalne posiłki, a nie kawę i lody. Żenada.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 10:51   #4851
Leila:)
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zekori Pokaż wiadomość
Pewnie Pytonowi jest przykro, że zrobili z niego coś tak brzydkiego.

Cytat:

To samo przyszlo mi na mysl- skoro to nie dieta, to po co skrupulatnie zapisywac ilosci zjedzonych rzeczy z dokladnoscia co do okruszka Ten caly post wogole nie ma sensu, ech musze tam przestac zagladac bo to niestety wciaga, a niepotrzebnie trace czas na fakty typu 'kobieta chudnie od nog'.
Stary 2012-06-22, 10:52   #4852
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym nie nazywała świecenia stanikiem i "wbijania się w mini ledwo zakrywające tyłek i imprezowy makijaż" pomysłem na siebie. Po prostu ludzie, którzy na co dzień ubierają się, hm... nieco dziwacznie, różnoracy chłopcy w pumpach i szalach, ludzie z dredami kolczykami czy tatuażami albo miłośniczki etno-łachów, a także osoby, które przychodzą na uczelnie boso (znam takie dwie) czy w cylindrze ( nie pytajcie ) nie przejdą raczej z okazji egzaminu całkowitej metamorfozy, a czółenek czy spodni w kant nie ubiorą, bo ich zwyczajnie nie mają. Np. ja nie mam. Nie mam też w ogóle nic czarnego ani granatowego. Po prostu nie chodzę w takich rzeczach i tyle.
Cytat:

Czy Twoim zdaniem każdy kto "nie ubrał się jak na egzamin" ubrał się "jak na dicho w wiejskiej remizie"...?

Byłam ostatnio na konferencji afrykanistycznej i bardzo podobały mi się wzorzyste sukienki i bose stopy, zarówno organizatorów jak i prelegentów. Działalność naukowa to nie biznes; nie tylko ludzie w garniturach mogą zajmować się nauką. Miałabym chodzić w garsonce tylko dlatego, że uczę studentów..? Wolne żarty.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Cinderella5x Pokaż wiadomość
Ciekawie to musialo wygladac, jesli czytac doslownie to, co napisalas...
Hehehe
Stary 2012-06-22, 11:00   #4853
Rozeznanie

co do 'mody egzaminowej' - uwazam, ze faktycznie nie ma co na sile wciskac ludzi, ktorzy maja jakis specyficzny styl w np. czolenka czy garnitury, ale warto by bylo , zeby sie troche wysilili i przyszli ubrani w cos, co podkreslaloby wyjatkowosc okazji. Czyli nie wyciagniety, stary podkoszulek, i niech bedzie to ubranie w ich wlasnym stylu, ale 'odswietne' i bardziej eleganckie. Bylam ostatnio na kilku wykladach naukowych, prelegenci nie byli wcisnieci w garniaki i krawaty, ale widac bylo ze przemysleli sobie, co zaloza i nie byly to japonki i wymiete koszulki I ubranie sie w byle co, byle jak byloby okazaniem jakiegos braku szacunku wobec sluchaczy.
Stary 2012-06-22, 11:01   #4854
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Konto usunięte

Cytat:
Powszechnie znana na wizażu dzięki reklamie swojego bloga panna Ch. zagościła na kwejku:
http://kwejk.pl/obrazek/1250791/facet-nie-pies.html
Ja zawsze patrzę najpierw na buzię i szczerze mówiąc to te buzie z lewej są dużo ładniejsze figury tu nie będę komentować, bo dla każdego ideał to coś innego.

Cytat:
http://chocarome.blogspot.com/ Dziewczyna ta pisała po prostu wszędzie, z ogromnym linkiem do bloga w podpisie, wylansowała się na wizażu i przestała już się udzielać. Teraz pisze słit komcie u innych blogerek i ogólnie jest wszędzie
Żeby jeszcze ten blog był ciekawy...

Cytat:
Napisane przez Leila:) Pokaż wiadomość
To samo przyszlo mi na mysl- skoro to nie dieta, to po co skrupulatnie zapisywac ilosci zjedzonych rzeczy z dokladnoscia co do okruszka Ten caly post wogole nie ma sensu, ech musze tam przestac zagladac bo to niestety wciaga, a niepotrzebnie trace czas na fakty typu 'kobieta chudnie od nog'.
Ale tego akurat Kamila nie wymyśliła pamiętam, że pisała o tym na wizażu na dietetyce. Mówiła, że wyczytała to w jakiejś książce i dzięki temu schudła.

Edytowane przez a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4
Czas edycji: 2012-06-22 o 11:04
a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:05   #4855
Rozeznanie

Cytat:
Byłam ostatnio na konferencji afrykanistycznej i bardzo podobały mi się wzorzyste sukienki i bose stopy, zarówno organizatorów jak i prelegentów. Działalność naukowa to nie biznes; nie tylko ludzie w garniturach mogą zajmować się nauką. Miałabym chodzić w garsonce tylko dlatego, że uczę studentów..? Wolne żarty.
A co do tego, masz racje, ze nie tylko garnitury, ale tez opisujesz scpecyficzna sytuacje , jasne ze na afrykanistycznej konferencji przejda bose stopy,natomiast na wykladzie z dziedziny dajmy na to, nie wiem, metalurgii, onkologii- juz nie bardzo. Mysle, ze chodzi tu o jakies wyczucie i dopasowanie sie do tematu i sytuacji.
Stary 2012-06-22, 11:06   #4856
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu ludzie, którzy na co dzień ubierają się, hm... nieco dziwacznie, różnoracy chłopcy w pumpach i szalach, ludzie z dredami kolczykami czy tatuażami albo miłośniczki etno-łachów, a także osoby, które przychodzą na uczelnie boso (znam takie dwie) czy w cylindrze ( nie pytajcie ) nie przejdą raczej z okazji egzaminu całkowitej metamorfozy, a czółenek czy spodni w kant nie ubiorą, bo ich zwyczajnie nie mają.
Nie no rozwaliłaś mnie

Akurat gadasz bzdury, przykro mi.
A to dlatego, że trafiłaś na dziewczynę z kolczykami, tatuażami, do niedawna jeszcze w dredach i w dodatku taką co całe życie licealne i pół studenckiego wyglądała jak hipis wyciągnięty spod mostu - mówię o sobie rzecz jasna

Szarri też się pewnie wypowie bo była jeszcze większym dziwolągiem niż ja (Szarri aj low ju ).

Nie ma takiej opcji aby ludzie hmm powiedzmy alternatywni przeszli jakąś szczególną metamorfozę na egzamin - nikt sobie dredów nie zetnie, kolczyków nie powyjmuje a tatuaży nie zamaluje nude farbką do ciała. I nie o to chodzi.

Chodzi o to żeby cyce nie były na wierzchu, d.u.p.a również schowana a ubiór stonowany i "do przyjęcia".
Wiem coś o tym, byłam w liceum plastycznym i na kierunku artystycznym - DA SIĘ wyglądać na egzaminie fajnie i ciut elegancko bez tracenia własnej tożsamości.
I żadne kanty w spodniach ani inne koszule z kołnierzykiem nie były do tego nikomu potrzebne

Edytowane przez miss kitsch
Czas edycji: 2012-06-22 o 11:07
miss kitsch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:09   #4857
Rozeznanie

Miss Kitsch- no dokladnie o to chodzi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-22, 11:16   #4858
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no rozwaliłaś mnie

Akurat gadasz bzdury, przykro mi.
A to dlatego, że trafiłaś na dziewczynę z kolczykami, tatuażami, do niedawna jeszcze w dredach i w dodatku taką co całe życie licealne i pół studenckiego wyglądała jak hipis wyciągnięty spod mostu - mówię o sobie rzecz jasna

Szarri też się pewnie wypowie bo była jeszcze większym dziwolągiem niż ja (Szarri aj low ju ).

Nie ma takiej opcji aby ludzie hmm powiedzmy alternatywni przeszli jakąś szczególną metamorfozę na egzamin - nikt sobie dredów nie zetnie, kolczyków nie powyjmuje a tatuaży nie zamaluje nude farbką do ciała. I nie o to chodzi.

Chodzi o to żeby cyce nie były na wierzchu, d.u.p.a również schowana a ubiór stonowany i "do przyjęcia".
Wiem coś o tym, byłam w liceum plastycznym i na kierunku artystycznym - DA SIĘ wyglądać na egzaminie fajnie i ciut elegancko bez tracenia własnej tożsamości.
I żadne kanty w spodniach ani inne koszule z kołnierzykiem nie były do tego nikomu potrzebne
To tak, jak ja . Na egzamin nigdy nie poszłam w glanach i ubrana jak na koncert, czy jak hipis spod mostu. Po prostu nie ta okazja i tyle. Nikt nikogo na moich studiach nie ganiał z listą, jak powinien wyglądać idąc na egzamin, ale jakoś większość wiedziała, jak się ubrać.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:18   #4859
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:

To u was się nie usuwało ciąż SZOK!
Przeczytałam już Twój kolejny post w którym wyjaśniasz o co Ci chodziło ale jednak zniesmaczył mnie ten komentarz jakoś.
Nie znam nikogo kto by usunął ciąże, nawet żadnych plotek na ten temat nie słyszałam, w sumie jak teraz o tym myślę to jest to aż dziwne. Za to kilkanaście znajomych (albo i wiecej?) z mojego rocznika (90) ma już dzieci, nawet po dwójke...

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-22, 11:21   #4860
miss kitsch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
To kadra pedagogiczna na wypasie . Zamiast wspierać, to dołują. Normalnie pogratulować. Wiesz, ja nie mówię, że aborcja od początku do końca jest zła, bo są przypadki, że ma faktycznie sens. Ale, żeby usuwać ciążę, bo się wpadło z kolegą w LO, to normalnie jakaś przykra sytuacja. Współczuję takiej dziewczynie rodziców, którzy nie wsparli, chłopaka, który ma to w d... i szkoły, która robi aferę, jakby taka uczennica co najmniej spaliła wszystkie dzienniki w archiwum.
I właśnie dlatego ja osobiście rozumiem aborcję w tak młodym wieku.

Rodzice wyrzucają z domu, chłopak udaje, że nie wie o co chodzi a w szkole same docinki, śmiechy chichy i jeszcze nawet Ci nie pomogą a wręcz życie utrudnią.

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości