![]() |
#4831 | |||
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" cz.V
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
szuka nowego domu ![]() Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-06-21 o 22:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Gorzej z resztą Internetu, co chwilę gdzieś widzę ten efekt i mam wtedy ochotę rozwalić komputer. Dzisiaj gdzieś przeczytałam stwierdzenie, że ludzie mają nowoczesne aparaty/smartfony, którymi można robić dobrej jakości zdjęcia, a przerabiają je na "vintagowe", gdzie tu sens i logika? ![]() ![]() Tak w ogóle, świetny wątek. Dzięki Wam odkryłam słynną K. i jej bloga. I nie wiem, czy śmiać się, czy płakać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Co to znaczy kobiety chudną od nóg? Mają nogi i chudną? :p
#4834 |
Rozeznanie
|
im więcej masz nóg tym szybciej chudniesz?
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() EDIT: w piątek nie zwróciłam uwagi na ziemniaki ![]() ![]()
" – Pani Iwonko! Pani wytrze tę szminkę, bo klient znów się będzie pieklił ... ![]() NA PEWNO piszemy NA PEWNO oddzielnie! NAPRAWDĘ piszemy NAPRAWDĘ łącznie! Edytowane przez Iwonalodz Czas edycji: 2012-06-21 o 22:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
#4837 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Konto usunięte
|
Tak:
Cytat:
![]() Kurcze, 65 kg wydaje się być bardzo w porządku wagą przy jej wzroście. Po co te głodówki? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Raczkowanie
|
Ostatnio w pracy obserwuję wysyp kobiet z nitkami zamiast brwi. W moich oczach sprawiają, że niebrzydkie twarze stają się wulgarne i wiecznie zdziwione.
[takie brwi kojarzą mi się z drag queens]
#4840 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Zgadzam się, może mam wyprany przez kolorowe czasopisma mózg, ale większość po lewej jest moim zdaniem za gruba - nie powiem, że są obleśne i nieestetyczne, bo to zadbane babki, no ale... jakoś mnie nie przekonują. Swoja droga tez to rozwala - albo zbyt chude, albo przy kości, jakoś codziennie będąc na mieście widuje ogrom kobiet będących w sam raz, ale w takich kampaniach czy internetowych memach - prawie nigdy. Cytat:
![]() Edytowane przez Angry Czas edycji: 2012-06-22 o 00:11 Powód: zly cytat |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zadomowienie
|
Ja uwazam, ze te po prawej wszystkie sa lepsze, niz te po lewej. No ale...
#4842 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie tam się zdarzy przyjść na ustny w japonkach, a na pisemny nie ubrać się wcale i generalnie w moim "niszowym"instytucie niezbyt się wyróżniam, bo studiują tu ludzie z różnym pomysłem na siebie, a większość egzaminów odbywa się na dyżurach i ma dość luźną formę. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Doprawdy miałabym wątpliwości co do tego, CO taki ktoś ma w głowie, jeśli nie umie się ubrać na egzamin JAK NA EGZAMIN, a nie jak na dicho w wiejskiej remizie. Przemyślenia typu "nie zmusicie mnie do włożenia sukienki, pójdę na wesele w trampkach, pozbawiacie mnie indywidualizmu" są na poziomie szesnastolatek, ale na bogów, nie poważnych ludzi próbujących zdobyć wyższe wykształcenie i - wydawało by się - posiadających względną kulturę osobistą i jako-tako obytych. Podejrzewam, że kartka zawisła już w trakcie sesji. Matka nie wychowała, nauczyciele nie wychowali, to może chociaż dziekanat wychowa... ![]() Edytowane przez szarri Czas edycji: 2012-06-22 o 01:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście różni są pracownicy, ale nie można zapominać o tych, którzy w tej uczelni dawno, dawno temu, sami zaczęli studia i taki strój, jak np. cekinowa kremowa spódniczka (moja koleżanka z roku) nie mieścił i dalej pewnie nie mieści im się w głowie, trochę szacunku no. Może to drastyczne porównanie, ale do kościoła w bikini nie pójdę, chociaż jestem niewierząca i mówiąc z grubsza, dla mnie to jest miejsce jak każde inne, jednak trzeba sobie zdać sprawę z obecności innych i uszanować, chociażby tradycję. Ja potrafię wybrać powiedzmy jednolite spodnie w ciemnym kolorze, zakrywające buty, prostą, dość elegancką koszulę i ubrać się nie tyle galowo, co po prostu z klasą i elegancko. Nie jest to żaden wysiłek, nawet szczególnych zakupów nie muszę robić w tym kierunku, bo to są ubrania, które w połączeniu z czymś innym już przestają być takie eleganckie, a stają się po prostu "codzienne". Wiem, że społeczeństwo się zmienia i takie rzeczy jak "wzór" galowego/eleganckiego ubioru też mogą trochę zmieniać swoją formę, ale zauważyłam nawet po blogach tych (względnie) najbardziej znanych i docenianych "szafiarek" że jak ubierają się elegancko, na egzamin czy inną okazję, to zachowują jednak klasę (nie mówię że wszystkie i zawsze) i prezentują się oficjalnie, schludnie... Nie można się więc tłumaczyć tym, że "taka moda". Wydaje mi się, że jak ktoś pasjonuje się modą, to do każdej sytuacji ubierze się adekwatnie, chociaż wpadka każdemu może się zdarzyć od czasu do czasu ![]()
13.03.2013 Prawo jazdy ![]() 30.03.2013 Pierwszy własny samochód ![]() Edytowane przez lagerfeldised Czas edycji: 2012-06-22 o 04:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
maszyna, nie człowiek
|
Napipsze to, co na innych watkach, takie kartki nie powstają,bo ktoś ubrał błękitną koszulę zamiat białej, ale dlatego,że komus biust wypływał na kartkę albo byl wściekle różową plamą na sali egzaminacyjnej. Moda daje teraz tyle możliwości pokombinowania i kupowania rzeczy w różnych fasonach, że kupując raz na jakiś czas nieco bardziej elegancki ciuch można mieć całkiem fajne, wcale nie nudne ubrania w miarę stonowanych kolorach, które na egzamin się nadadzą. Ale jakby każdy wiedział jak się ubrac nalezycie do okazji, to nie wklejałybyscie tutj zdjęć pań młodych, które swoimi strojami na ślub kościelny robiąintroduction to noc poślubna
![]()
Rosyjski A1-A2-B1-B2-C1 Francuski A1-A2-B1-B2-C1 ![]() Edytowane przez nicRu Czas edycji: 2012-06-22 o 05:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=effulla;34854574]mogę linka do bloga ? nic nie wiem ;
![]() http://chocarome.blogspot.com/ Dziewczyna ta pisała po prostu wszędzie, z ogromnym linkiem do bloga w podpisie, wylansowała się na wizażu i przestała już się udzielać. Teraz pisze słit komcie u innych blogerek i ogólnie jest wszędzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 | ||||
Zakorzenienie
|
Serio, serio. O kilku się słyszało i wiedziało a o ilu nie?
![]() Wiem, że dla Ciebie to musi być nie do ogarnięcia bo przed chwilą zostałaś mamą, ale tak to już jest w liceum, że zaciążają głupio (typu za pierwszym razem nie można zajść w ciążę ![]() Ja lepiej się nie wypowiadam bo mam dosyć kontrowersyjne poglądy, ale tak na marginesie: tylko jedna laska z naszego liceum urodziła, straciła przez to rok a potem jeszcze się z niej niektórzy podśmiewali a dyrektorka wręcz ją podobno obraziła kiedyś na wycieczce szkolnej. No ogólnie żenuła. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- http://1.bp.blogspot.com/-dPbmSnqqQ9...0/DSC04511.JPG niedziela, 10.06.2012 r. 2 kawy czarne 1/2 czekolady 1 kawa czarna 1/2 wanienki (?) śmietankowych czipsów z Lidla 1 czarna kawa 1/2 czekolady A ja się pytam: gdzie śniadanie, obiad i kolacja ??? Ewentualnie brekfast, brancz, lancz, diner? Żeby nie było, że to niedziela, dzień ogólnopolskiej rozpusty to se można: poniedziałek, 11.06.2012 r. 1 czarna kawa 1 kawałek placka 2 kawałki wafla 1 czarna kawa 1/4 papryki 1/2 wanienki (?) śmietankowych czipsów z Lidla I Kamila pisze, że NIE JEST na diecie. To nawet nie jest dieta, to jest wyniszczanie organizmu ![]() Wiadomo już skąd ta szara cera i włosy w strasznym stanie. Poza tym kto normalny (nie będący na diecie) wypisuje codziennie to co zjadł ![]() I w dodatku patrząc na taką listę składającą się z kaw, czipsów i słodyczy nie orientuje się, że przegina i zdrowe to to w ogóle nie jest ![]() ![]()
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-06-22 o 10:37 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Kamili... jej dieta jest tak koszmarna, że nie dziwię się, że wygląda tak strasznie. Powinna jeść normalne posiłki, a nie kawę i lody. Żenada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4852 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Byłam ostatnio na konferencji afrykanistycznej i bardzo podobały mi się wzorzyste sukienki i bose stopy, zarówno organizatorów jak i prelegentów. Działalność naukowa to nie biznes; nie tylko ludzie w garniturach mogą zajmować się nauką. Miałabym chodzić w garsonce tylko dlatego, że uczę studentów..? Wolne żarty. ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Rozeznanie
|
co do 'mody egzaminowej' - uwazam, ze faktycznie nie ma co na sile wciskac ludzi, ktorzy maja jakis specyficzny styl w np. czolenka czy garnitury, ale warto by bylo , zeby sie troche wysilili i przyszli ubrani w cos, co podkreslaloby wyjatkowosc okazji. Czyli nie wyciagniety, stary podkoszulek, i niech bedzie to ubranie w ich wlasnym stylu, ale 'odswietne' i bardziej eleganckie. Bylam ostatnio na kilku wykladach naukowych, prelegenci nie byli wcisnieci w garniaki i krawaty, ale widac bylo ze przemysleli sobie, co zaloza i nie byly to japonki i wymiete koszulki
![]()
#4854 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez a298662d510bb0f537bc3b0c2466fe273199e5e8_64a898f2369c4 Czas edycji: 2012-06-22 o 11:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Akurat gadasz bzdury, przykro mi. A to dlatego, że trafiłaś na dziewczynę z kolczykami, tatuażami, do niedawna jeszcze w dredach i w dodatku taką co całe życie licealne i pół studenckiego wyglądała jak hipis wyciągnięty spod mostu - mówię o sobie rzecz jasna ![]() Szarri też się pewnie wypowie bo była jeszcze większym dziwolągiem niż ja (Szarri aj low ju ![]() Nie ma takiej opcji aby ludzie hmm powiedzmy alternatywni przeszli jakąś szczególną metamorfozę na egzamin - nikt sobie dredów nie zetnie, kolczyków nie powyjmuje a tatuaży nie zamaluje nude farbką do ciała. I nie o to chodzi. Chodzi o to żeby cyce nie były na wierzchu, d.u.p.a również schowana a ubiór stonowany i "do przyjęcia". Wiem coś o tym, byłam w liceum plastycznym i na kierunku artystycznym - DA SIĘ wyglądać na egzaminie fajnie i ciut elegancko bez tracenia własnej tożsamości. I żadne kanty w spodniach ani inne koszule z kołnierzykiem nie były do tego nikomu potrzebne ![]()
Edytowane przez miss kitsch Czas edycji: 2012-06-22 o 11:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Rozeznanie
|
Miss Kitsch- no dokladnie o to chodzi
![]()
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Żona Gargamel
|
Przeczytałam już Twój kolejny post w którym wyjaśniasz o co Ci chodziło ale jednak zniesmaczył mnie ten komentarz jakoś.
Nie znam nikogo kto by usunął ciąże, nawet żadnych plotek na ten temat nie słyszałam, w sumie jak teraz o tym myślę to jest to aż dziwne. Za to kilkanaście znajomych (albo i wiecej?) z mojego rocznika (90) ma już dzieci, nawet po dwójke... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rodzice wyrzucają z domu, chłopak udaje, że nie wie o co chodzi a w szkole same docinki, śmiechy chichy i jeszcze nawet Ci nie pomogą a wręcz życie utrudnią.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.