|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy najlepsze wózki
|
|||
| x-lander |
|
14 | 25,93% |
| Tako |
|
16 | 29,63% |
| Graco |
|
5 | 9,26% |
| Baby Design |
|
5 | 9,26% |
| Roan |
|
1 | 1,85% |
| Baby Merc |
|
2 | 3,70% |
| Peg Perego |
|
2 | 3,70% |
| Coneco |
|
4 | 7,41% |
| ABC Design |
|
1 | 1,85% |
| Maxi Cosi |
|
8 | 14,81% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam coś takiego że jak leże na boku i mam odwrócić sie na drugi to tak mnie wnętrzności bolą tam gdzie bobas sie mieści że czasem aż skręca, a to szczególnie sie dzieje jak mam pęcherz nabity ![]() Też musze w pon. wspomnieć ginowi o tym. Chłopa wygnałam do pracy i zaraz zamykam patrzałki bo spać sie chce jeszcze, a o 10 będe już u mamci bo idziemy na zakupki ![]() Na dworze -1 stopień brrrrr,.szyby w autach pozamarzane - ludzie co za pogoda. Ciekawe czy słonko dłużej poświeci bo już sie zza bloków wyłania
|
|
|
|
|
#4832 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo- Październikowe część III
Cześć babeczki
![]() Iwoncia też wysłałam mężusia do pracy i nie chce mi się spać już Chyba idę cuś zjeść bo głodna trochę jestem i dzidek chyba też bo tak fajnie kopie od rana ![]() Weronika trzymam mocno kciukasy żeby wszystko było ok i żebyś szybciutko do nas wróciła
|
|
|
|
#4833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak wesele juz jutro a co do kreacji to raczej worek
|
|
#4834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z ładnego 75 C/D (który uwielbiałam) do 75H i tak jest kurczaki do dzisiaj - na razie w tej ciąży trzymają poziom i mam nadzieje że nie urosną podczas laktacji bo przysięgam, że po karmieniu pójdę na pomniejszenie ![]() ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:58 ---------- Witam się w piąteczek - słoneczko piknie świeci - będę zaczyniać co by to ciepełko na dłużej zagościło przymrozek pomalował deko trawę na biało. Ale o tym wiedzieliśmy z prognozy godzinowej, to jeden kwiatek na przechowanie do domku poszedł bo dopiero wypuszcza listki i szkoda by mi było żeby umarzł. Dzisiaj kupujemy pomidorki i będziemy sadzić do tego jeśli TZ przekopie mi kolejny pasek ziemi to posadzę fasolkę szparagową, dynię jadalną i ozdobną i groszek pachnący
|
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien doberek
![]() sorki kochane ale nadrobię Was jak wrócę, bo musze jechac odebrac wyniki,a pźniej rundka po lempeksach,bo dzisiaj wszystko po 2 i5 zł ![]() ja koszulki do porodu nie kupuję, bo koleżanka kupiła to i tak jej dali taka szpitalną z gołym tyłkiem wezmę jakąś starą ale nie wiem czy się przyda![]() U nas zimno strasznie teraz jest nie cały 1 stopien Sorki za brak polskich znakow ale sie spiesze ![]() Do pozniej
|
#4836 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
witam się z Wami w ten słoneczny poranek ![]() Cytat:
trzymaj się kochana .. będzie wszystko dobrze .. ufff dobrze że z telefonami się powymieniałyśmy Cytat:
widzę, że zachcianeczki też się pojawiają fajne Cytat:
o je .. będziesz szaleć hyhy zjedz coś dobrego za całą naszą gromadę ![]() ---------- Dopisano o 07:19 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- dzisiaj zaczynamy 24 tydzień ![]() ---------- Dopisano o 07:24 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- dzisiaj piątek co na obiad na rybę nie mam ochoty .... pomocy ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:24 ---------- dzisiaj znowu nie ma Anusi
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() przepraszam,że mnie nie było,ale codziennie rano mąż mnie wozi do mamci,bo w pracy jest do 19 i nie chce sama siedzieć,a u mamci lepiej . Nie nudzi mi się,bo mamcia na wsi mieszka,jest podwórko i jest super .czujemy się dobrze,chociaż maluch żadko kopie ostatnio ale mówie,że to dlatego,że caly dzien jestem w ruchu .postaram się wieczorem zajrzeć,bo u mamci nie mam neta,ale od niedzieli to si ę zmieni bo bede w domku ![]() Iwoncia piękne łóżeczko ![]() na anemie bardzo dobry jest sok z czarnej porzeczki lub aroni .co do namiarów to wieczorkiem wysle bo teraz juz sie zbieram do mamy .nie dlugo bedziemy mialy kolejna czesc,pedzicie jak strzaly normalnie .zmykam dziewczynki i milego dnia
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
się to szczęściem nazywa iż się odmeldowałaś - no !!! miłego dnia u mamci życzę Wam ...
|
|
#4839 |
|
Zakorzenienie
|
No i sobie pospałam.... Zaczyna sie sezon koszenia trawy
Jak ja tego nienawidze!!!!!! A tak cudnie zasnełam jak chłopa do pracy wysłałam. Oczywiście jakieś horrory całą noc mnie maltretują ![]() A jeszcze bym pospała ide zerknąć jaka temperaturka bo słonko daje przez rolety
|
|
|
|
#4840 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
O nie, ja jak padnę to śpię jak nieżywa, czasem sikanie mnie obudzi. Odkąd jestem w ciąż nie mam problemu ze spaniem. No chyba że jak miałam zatkany nos. Cytat:
A poza tym strasznie dużo piszecie. W pracy muszę nadrabiać bo w domu mąż opanowywuje komputer ![]() Nie zdążę się wypowiedzieć na razie co do tytułu nowego wątku i do tego wózka co oglądałyście. Do porodu kupię koszulę bo ja wogóle nie mam ani jednej koszuli nocnej a nie wiem czy dają z przydziału. Taką za dupkę. Jak mnie będzie bolało to raczej fakt, że ktoś mi tam może dupkę pooglądać będę miała gdzieś
|
|
#4841 |
|
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się w sumie od czego to, bo za każdym razem mnie nie boli.. Od czasu do czasu, ale jednak
![]() Obudziłam się i najchętniej zjadłabym śniadanko Ale na glukozę trzeba w końcu iść..---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Taką ochotę na kanapeczkę z pomidorkiem mam
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4842 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry
melduje iz rozpoczynam 23 tydzien mala mnie podkopuje od rana my sie tak wymieniamy z mezem ja wstaje a on przychodzi i idzie spac ale co ja moge jak ja juz wyspana o 8![]() u mnie dzis sloneczko, narazie 10 stopni, zobaczymy czy sie rozkreci i bedzie cieplutko tak jak zapowiadaja ![]() wczoraj na TLC ogladalam prosto z porodowki, kobietka rodzila chyba w 27 tyg , taka malenka istotke ze az lezki mialam w oczach , taka malutenka byla ![]() ja dzis chyba obiadu nie robie, juz normalnie pomyslow nie mam ..moze skoczymy gdzies na miasto zjesc.. sama nie wiem
|
|
|
|
#4843 |
|
Zakorzenienie
|
niegrzeczna - My też się ostatnio wymieniamy
TZ wraca z pracy, a ja wstaję. Szkoda mi trochę, bo uwielbiam spać obok Niego.. ![]() no i gratuluję rozpoczętych tygodni Konczi i Niegrzeczna
|
|
|
|
#4844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() colds bede wredna jak napisze ze wlasnie wcinam kanapeczke z pomidorkiem i szyneczka?
|
|
|
|
|
#4845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idę, bo jak tak dalej pójdzie nigdy nie wyjdę
|
|
|
|
|
#4846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4847 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj czasu nie bede mieć na jakiś ciekawy obiad więc jak wróce to bedą frytki z jajecznicą
A teraz kanapeczka z sałatą zieloną, serkiem i szynką + 2 tabletki ![]() A u mnie w cieniu 8 stopni a w słonku 24
|
|
|
|
#4849 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Ta dam a u mnie w pakiecie ze słoneczkiem ciepełko
Cytat:
, poza tym co w rodzinie to nie zginie. Niby ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Basia a na te pomidorki to nie za zimno? Dostaliśmy działkę od babci i teraz też właśnie się bawię w sadzenie, po raz pierwszy w życiu. No i wyczytałam że pomidor musi mieć ciepłą glebę, tak 13-15 stopni, a po zimnych nocach na pewno taka nie jest. |
||||
|
|
|
#4850 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za kolejny rozpoczęty tydzień ![]() oj u mnie też nie za wiele na termometrze ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- dziewczynki która kupowała coś na tablicy ???
|
|
#4851 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4852 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() nie chce mi się z wyrka wyjść. Byłam wczoraj na chwilę w pracy i dostałam zadanie do zrobienia w domu na cito, czyli na dziś i na co mi to bylo u dentysty spoko, wymienił mi tylko jedną starą plombę bo juz nieszczelna była i kolejna wizyta dopiero za 3 m-ce. Kamienia nie chciał mi usuwać, bo ma tylko ultradźwięki i stwierdził ze literatura róznie o tym pisze, wiec nie ma pewnosci ze są bezpieczne dla dziecka. no trudno jakoś przeżyje.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, że się powtórzę ale jak coś boli w prawym boku to starajcie się leżeć na lewym i więcej pić minimum te 2,5l by było i nie przetrzymywać w pęcherzu ...
|
#4854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Te delikatniejsze odmiany radzą sadzić w szklarniach.
|
|
#4855 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4856 |
|
Wtajemniczenie
|
Konczi dla ciebie tez
bo ja gapa nie zauwazylam ze ty o tydzien mnie wyprzedzasz |
|
|
|
#4857 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dziś na obiad mam filety rybne w jarzynach. I nie rozczaruję sie, że ich nie zjem bo już sobie je wczoraj zrobiłam
Do tego ziemniaczki i suróweczka jakaś, choć średnio pasuje ale ja jestem zboczona na tym punkcie.
|
#4858 |
|
Zakorzenienie
|
powiedz mi tam tylko odbiór osobisty jest ???? wypatrzyłam sobie bujaczek i chciałabym ale z przesyłką ...
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
No ale widzisz połowa maja już jest a w nocy przymrozki. Szkoda zmiszczyć roślinki. Ja się jeszcze wstrzymam, od przyszłego tygodnia ma być ciepło.
|
|
|
|
#4860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
raźniej nam hyhy .. a i jeszcze anusiaanusia tyż z nami
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

na rybę nie mam ochoty .... pomocy 
ale mówie,że to dlatego,że caly dzien jestem w ruchu