Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 08:20   #4831
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Tommee Tippee
Dziękuje
oo proszę dziękuję CI ja bardzo

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34697700]Czesc dziewczyny!
Ale miałam wczoraj dzień,chyba cały przeryczałam.Tak mi smutno jak sobie pomysle ze jak zrobia mi cc to mi małego od razu zabiorą

tomme tippee konczi[/QUOTE]

kochana nie płakusiaj .. przyniosą Ci maleństwo lada moment więc nie będzie tak źle ...

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Konczi Nie no te które dajemy dziecku jak płacze czy cuś to wszystkie są uspokajające ja kupię ze 2 bo czasem jeden zginie i byłyby jajca zresztą często są po 2 pakowane ... ciekawe czy Jaśko będzie chciał w ogóle smoka bo z dziećmi jest różnie
aaaa no to wiem o co chodzi kurcze ja to chyba zielona jestem ... ale nauczę się pomału wszystkiego mówię Wam

Cytat:
Napisane przez Malemalenstwo Pokaż wiadomość
Witam

Co do imienia my z Tż mieliśmy wybrane imię dla dziewczynki już bardzo dawno temu. Kiedyś poruszyliśmy temat dzieci i postanowiliśmy, że jak jak urodzi się dziewczynka to będzie Oliwia. Dla chłopca na początku miał być Kubuś, ale pewne wydarzenia zmieniły nasze zdanie i mój synek ma na imię Kamil.

Dziewczyny w sobotę mam wesele Ciekawe ile wytrzymam
Lecę na śniadanie i biorę się za robotę w domu
Miłego dnia

My też mieliśmy wybrane imiona ale zupełnie przez te 7 lat nam się gusta w tym temacie zmieniły
ale fajnie .. weselicho super .. chociaż ja pewnie zasnęłabym po obiedzie drzemka musi być i już

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jaka paskudna pogoda! A ja w tym deszczu gnałam do laboratorium z siuśkami i na badanie. TSH mam dopiero do odbioru we wtorek, więc morfologię i mocz pewnie też dopiero odbiorę tego dnia, bo wizytę u gina mam dopiero w środę, więc jakby coś było nie tak to po co mam się stresować tyle dni.

Ja dzisiaj w pracy 10h siedzę. Z drugiej strony to może i lepiej, bo nie będę miała kiedy tęsknić z TŻ-tem, a tak mi tego wstręciucha brakuje.

TRZYMAM KCIUKI ZA DZISIEJSZE WIZYTY!

Kochana bardzo dużo pracujesz ale mam nadzieje, że masz chwile przerwy by posiedzieć z nóżkami do góry ?????

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Hey mamuśki,
Ja dziś nie w humorze po pierwsze nie cierpię takiej pogody: leje i zimno niesamowiscie a po drugie mąż mnie wkurzył wczoraj wieczorem.
Pokazuje mu to co jego mama pokupowała, a on do mnie z tekstem: widzisz to już wszystko jest dla dziecka!
no ☠☠☠☠☠☠☠nięty za przeproszeniem, pomyślałam i biegnę do niego z kartą na które ponad 25 pozycji mam rzeczy które trzeba kupic, bo oprócz tych wczorajszych zakupów to mam tylko ciuszki i to nei wszystko
a on, że nie ma co wariowac i głupot kupywac. No jakie kur##a głupoty: pościel, pampersy, prześcieradła, oliwka, nożyczki do paznokci, tetrowe pieluchy itp itd nosz szlak mnie trafił normalnie. Gówno się zna, a się odzywa nasza rozmowa zakończyła się tym, że powiedziałam mu, że to dobrze dziecko będzie osrane leżało, bo przecież pampersy tez nie potrzebne. To się obraził rano wstał jakby nigdy nic ale ja wkurzona nadal jestem, bo on mysli, że wózek, łóżeczko i ciuszków troche to wystarczy. Głupio się dziwił wczoraj na rożek i przewijak co to i do czego i czy to potrzebne grrrrr musiałam się wyżalic kochane na tego mojego durnego chłopa

angel hehe no nieźle ale przecież śpiochy pieluchy i wanienka wystarczy a i łóżeczko i wózek po co więcej? niesamowite proste podejście ...

dziewczynki mam pytanie .. zakupiłam 2 koszule .. jedną mam taką rozpinaną po bokach jak wiele z Was do karmienia a drugą rozpinaną tak do mostku zwykłą z przodu ... mam je 2 ... potrzeba z 3 pewnie nie ???
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:25   #4832
weronika_91
Zakorzenienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

angel nie przejmuj się mężusiem bo mój Tż ma tak samo ... widocznie mężczyźni tak mają teraz jestem u mamy więc wczoraj jak rozmawialiśmy przez tel mówię że przyszły mi te ciuszki z all... a Tż "no to już wystarczy bo po co tyle tych ciuchów " a ja na to " no może Tobie starczą 2 pary spodni ale dziecku nie " wcześniej mi też marudził jak zrobiłam listę to stwierdził że np termometr do wanienki nie potrzebny, że ta gąbka na spód nie potrzebna bo on jej na pewno nie będzie używał itp normalnie faceci się nie znają i tyle
Stary 2012-06-14, 08:25   #4833
lukrecja_25
Wtajemniczenie

haaaaaaj
ja w tym miesiącu tez limit wyczerpalam dzidkowy... wydałam 160 zł a kupiłam dwie butelki 1x 120 ml, 1 x 260 ml, czapeczke grubszą na jesień na wyjście ze szpitala, jeszcze jeden tani ręczniczek z kapturkiem, grzebyk i szczoteczke, szczotke do butelek, nożyczki z cążkami i pilniczkiem, osłonki na piersi,2 pary półspiochów bezuciskowych, pajaca welurowego ciepłego takiego. No i jeszcze z tej drobnicy mi zostały pieluchy i podkłady doprzewijania no i mamowych rzeczy troche... i tak se mysle ze jak to kupie w przyszłym miesiącu to zostanie kupic materacyk do łóżeczka, fotelik samochodowy,pościel z wypełnieiem i przescieradełka... to wysle mamie mailem całą wyprawke z zaznaczeniem ze tefgo niemam i niech se wybierze co chce kupic bo płacze ze nie ma co kupic dla dzidka. Potem jak juz ona kupi cos to dam liste tesciowej niech kuppi cos a co zostanie dokupie sama

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:27   #4834
elena_100
Wtajemniczenie

cześć laseczki

Wercia dziś wizyta

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:30   #4835
weronika_91
Zakorzenienie

konczi według mnie 2 koszule do karmienia w zupełności wystarczą... ja na pewno więcej jak 2 nie kupię
tym bardziej że w domu ich zapewne nie będę nosiła

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
cześć laseczki

Wercia dziś wizyta
o której masz ? bo u mnie jest tak że od 14 przyjmuje i jak się przyjdzie tak się wchodzi ... pójdę po 13 ale na pewno pierwsza już nie będę bo wiara to chyba od 12 już tam siedzi
Stary 2012-06-14, 08:30   #4836
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
Kochana bardzo dużo pracujesz ale mam nadzieje, że masz chwile przerwy by posiedzieć z nóżkami do góry ?????

dziewczynki mam pytanie .. zakupiłam 2 koszule .. jedną mam taką rozpinaną po bokach jak wiele z Was do karmienia a drugą rozpinaną tak do mostku zwykłą z przodu ... mam je 2 ... potrzeba z 3 pewnie nie ???
Konczi wczoraj miałam jakieś dwie małe godzinki przerwy i wykorzystałam ten czas na odpoczynek. Leżałam sobie na fotelu kosmetycznym z wyciągniętymi nogami, książką i pyszczną herbatą. Dzisiaj też mam chyba gdzieś okienko między klientkami i zamierzam ten czas dokładnie tak samo spędzić. Ogólnie to jestem głupia, bo obiecuję sobie z każdym nadchodzącym tygodniem, że skrócę sobie godziny pracy, a nie potrafię zmobiloizować się na tyle, żeby wcielić to w życie. Gdyby nie kwestie finansowe to już dawno siedziałabym w domu.

Ja planuję kupić 2 koszule i wydaje mi się, że wiele dziewczyn na wątku również wspominało o takiej ilości.

Cytat:
Hey mamuśki,
Ja dziś nie w humorze po pierwsze nie cierpię takiej pogody: leje i zimno niesamowiscie a po drugie mąż mnie wkurzył wczoraj wieczorem.
Pokazuje mu to co jego mama pokupowała, a on do mnie z tekstem: widzisz to już wszystko jest dla dziecka!
no ☠☠☠☠☠☠☠nięty za przeproszeniem, pomyślałam i biegnę do niego z kartą na które ponad 25 pozycji mam rzeczy które trzeba kupic, bo oprócz tych wczorajszych zakupów to mam tylko ciuszki i to nei wszystko
a on, że nie ma co wariowac i głupot kupywac. No jakie kur##a głupoty: pościel, pampersy, prześcieradła, oliwka, nożyczki do paznokci, tetrowe pieluchy itp itd nosz szlak mnie trafił normalnie. Gówno się zna, a się odzywa nasza rozmowa zakończyła się tym, że powiedziałam mu, że to dobrze dziecko będzie osrane leżało, bo przecież pampersy tez nie potrzebne. To się obraził rano wstał jakby nigdy nic ale ja wkurzona nadal jestem, bo on mysli, że wózek, łóżeczko i ciuszków troche to wystarczy. Głupio się dziwił wczoraj na rożek i przewijak co to i do czego i czy to potrzebne grrrrr musiałam się wyżalic kochane na tego mojego durnego chłopa
Angel nie stresuj się Słońce! Dla mojego TŻ wyprawka to też czarna magia i ciągle mnie opieprza, że ja się stresuję, że nie zdążę jej skompletować na czas, bo tak naprawdę niewiele mamy. On twierdzi, że kilka par bodów i półśpiochów, 2 kaftaniki i niedrapki to wystarczy. Zazwyczaj pukam się w czoło jak słyszę te jego brednie. Choć czasami złość mnie taka ogarnia, że on od razu widzi, że nie warto na nowo rozgrzebywać tego tematu i wtedy mnie mocno przytula i mówi, że kupimy wszystko czego będziemy potrzebować, tylko mam się nie stresować. Ale tęsknię za tym moim gadem kochanym.
Stary 2012-06-14, 08:36   #4837
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Anesh gratulacje córci
Z twoich typów imion najbardziej podoba mi się Maja, też się nad nim zastanawiałam, ale u mnie coś ostatnio epidemia, same Maje, Emilki i Julki w okolicy, więc zrezygnowałam
A co do nauki to pocieszę cię że mam tak samo jak ty
Mam dużo czasu, wręcz się nudzę ale robię wszystko żeby się nie uczyć, a jak już zacznę to myślę o milionach innych rzeczy masakra jakaś, ale damy radę
No jakoś musimy dać radę- koniecznie!!!Ale dokładnie - nawet jak się nudzę to książek mi się nie chce otworzyć...
Mi też Maja do tej pory najbardziej, ale siorka jak już się dowiedziałyśmy, że chyba dziewuszka to wynalazła taką książeczkę z imionami dla dziewczynek i wyszukałam tam Adriannę i chyba od razu się zakochałam w tym imieniu...Ale z mężulem na razie stanęło na Mai... muszę go trochę przestawić teraz:P

Cytat:
grunt to dobre nastawienie i tego się trzymaj kochana !!!
a wcześniej nic o tym nie mówił ?
Miałam tam gdzie jest usg w karcie ciąży wpisane - kosmówka ściana przednia, ale ona mi nic nie mówiła. Jak sobie poczytałam to może się to jeszcze zmienić tak właśnie do 20 - 21 tygodnia.
No i jak byłam wczoraj to mi tyle powiedziała, że mam się oszczędzać, nic nie dźwigać i że będziemy to kontrolować. No i nic więcej konkretnego. Oczywiście zdarza się, że kobiety z takim łożyskiem leżą do końca ciąży w szpitalu, ale u mnie nic się nie dzieje, więc nie ma takiej potrzeby. Jestem dobrej myśli.

Cytat:
Dzień dobry

Jaka paskudna pogoda! A ja w tym deszczu gnałam do laboratorium z siuśkami i na badanie. TSH mam dopiero do odbioru we wtorek, więc morfologię i mocz pewnie też dopiero odbiorę tego dnia, bo wizytę u gina mam dopiero w środę, więc jakby coś było nie tak to po co mam się stresować tyle dni.

Ja dzisiaj w pracy 10h siedzę. Z drugiej strony to może i lepiej, bo nie będę miała kiedy tęsknić z TŻ-tem, a tak mi tego wstręciucha brakuje.

TRZYMAM KCIUKI ZA DZISIEJSZE WIZYTY!
Mo tżcik chyba w niedzielę wróci

Dziewczyny dziękuję za wszystkie gratulacje odnośnie córci.
I za pocieszanie mnie - dziś już mi lepiej - będę się oszczędzać i tyle.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 08:38   #4838
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
konczi według mnie 2 koszule do karmienia w zupełności wystarczą... ja na pewno więcej jak 2 nie kupię

a więc koszule mam 2 i więcej nie kupuję .. tylko do szpitala jeszcze muszę jakąś do porodu sobie zapodać

Cytat:
Konczi wczoraj miałam jakieś dwie małe godzinki przerwy i wykorzystałam ten czas na odpoczynek. Leżałam sobie na fotelu kosmetycznym z wyciągniętymi nogami, książką i pyszczną herbatą. Dzisiaj też mam chyba gdzieś okienko między klientkami i zamierzam ten czas dokładnie tak samo spędzić. Ogólnie to jestem głupia, bo obiecuję sobie z każdym nadchodzącym tygodniem, że skrócę sobie godziny pracy, a nie potrafię zmobiloizować się na tyle, żeby wcielić to w życie. Gdyby nie kwestie finansowe to już dawno siedziałabym w domu.

Ja planuję kupić 2 koszule i wydaje mi się, że wiele dziewczyn na wątku również wspominało o takiej ilości.

ehh te finanse ... to właśnie jest najgorsze w tym yhhhh .... no cóż .. mam nadzieje że dzisiaj sobie odpoczniesz troszkę .. i że uda Ci się zarobić więcej kasiurki aby później spokojnie z maleństwem siedzieć w domku te kilka miesięcy
Stary 2012-06-14, 08:38   #4839
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Anesh co do łożyska przodującego to mogę powiedzieć tylko tyle że jeśli takowe u Ciebie występuje to dzidziuś urodzi się przez cc.
Przodujące łozysko mogło by grozić niedotlenieniem i poważniejszymi sprawami podczas porodu sn (poniewaz w takim wypadku łożysko może wyjść jako pierwsze- przed dzieckiem)

a ja jestem załamana, w☠☠☠☠iona, czy jakoś tak.
Nie mam nic dla małej, oprócz kilku ubranek, nic kompletnie nic i z tego co widze podejście co niektórych nie będę mieć nic aż do porodu.
sojka co sie dzieje ?

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Własnie poczytałam sobie o tym przodującym łożysku..... niepotrzebnie. Zaraz będę ryczeć, nie ma co.
Lekarz powiedział mi tylko,że absolutnie nie mam nic dźwigać.
nie denerwuj sie, bedzie dobrze najlepiej jak pogadasz z wlasnym gin, nie czytaj na necie bo wiecej bzdur wynajdziesz niz prawdy

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość

A ja jestem wściekła, na sobotę mamy zrobić parami referat, moja kumpela z którą jestem w parze zadeklarowała że zrobi go sama, bo ostatni grupowy projekt zrobiłam calutki ja, więc ja się zgodziłam. Miała na to prawie 2 tygodnie, a ona mi wczoraj pisze maila że nie da rady zrobić prezentacji bo od dzisiaj zaczyna nową pracę i ma jakieś szkolenia, więc w załączniku przesyła mi materiały z których trzeba zrobić prezentację. Myślę sobie ok, zrobić prezentację to żadna filozofia, otwieram załącznik, a tam nie dość że informacji tylko co kot napłakał, to jeszcze połowa nie na temat, więc teraz na szybciora muszę w 2 dni zebrać sama informacje i zrobić referat
Uroki pracy w grupie
Wczoraj była taka wściekła że bym ją chyba rozszarpała własnymi rękami masakra no
tak to jest z projektami grupowymi nie cierpię ich wychodzi na to, że tylko na siebie samego mozna liczyc...

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34697700]Czesc dziewczyny!
Ale miałam wczoraj dzień,chyba cały przeryczałam.Tak mi smutno jak sobie pomysle ze jak zrobia mi cc to mi małego od razu zabiorą

[/QUOTE]

nie smuc sie, poleżysz odpoczniesz i potem cała rześka bedziesz mogla tulic synka

co za pogoda , mam dość, ja chce gorąc !!!! i uczyc mi sie tak nie cche boszzz

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:39   #4840
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam tam gdzie jest usg w karcie ciąży wpisane - kosmówka ściana przednia, ale ona mi nic nie mówiła. Jak sobie poczytałam to może się to jeszcze zmienić tak właśnie do 20 - 21 tygodnia.
No i jak byłam wczoraj to mi tyle powiedziała, że mam się oszczędzać, nic nie dźwigać i że będziemy to kontrolować. No i nic więcej konkretnego. Oczywiście zdarza się, że kobiety z takim łożyskiem leżą do końca ciąży w szpitalu, ale u mnie nic się nie dzieje, więc nie ma takiej potrzeby. Jestem dobrej myśli.
.

kochana ale spokojnie nie masz nic niepokojącego więc wdech .. wydech i musi być dobrze

http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...414880814.html
myślicie że to gramatura jakaś lichawa ???
Stary 2012-06-14, 08:40   #4841
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Hey mamuśki,

weronika
ja kupuje na początek dwie zmiany pościeli i dwa prześcieradła
kalpana no niestety te w pepco i tesco do 10zł to gładkie sa, ten z pepco ma chyba misia wydrukowanego ale ledwo go widac, taki wyszyty jakby
m_moni śliczne ubranka
anesh Maja mi się nie podoba, bo 3 znajome rodzą w tym roku i dają właśnie tak na imie, epidemia jakaś Amelka boskie m i sięstrasznie podoba ale męża kolegi z pracy córa ma tak na imię i dalej dla niuni nie mamy imienia mi się podoba Lena, Aurelia, Kornelia, Lila i kilka innych ale mężowi żadne z nich mu się podoba Ania
karoluki no teściowa nic sama nei kupiła, bo powiedziała, że ja wiem najlepiej co chce i co mi się podoba. Cały czas na zakupach podkreslała i się pytała czy to chce czy to itp. Nie chciałąm za bardzo tych pół śpiochów i kaftaników, bo mi się drogie wydawały no ale uparła się, że się przydadzą no to nie marudziłam, by jej przykro nie było co do referatu to niezle Cie koleżanka wysterowała. Ja mam złożyc film na zaliczenie tzn. performence, który nagrywałyśmy i ciekawe kiedy go dostane w piątek miała mi go przywieśc koleżanka, a dziś czwartek niech się nie zdziwi, że jak mi podrzuci go w przyszłym tygodnu to zdąże go zmontowac
iwoncia ja też miałąm straszny sen, śniło mi się, że urodziłąm niunię w domu tzn. normalnie mi wyszła. Włożyłam ją do wózka i wystawiłam na balkon przykrytą całą, że tylko buzia wystawała i normalnie widziałam jej buzie taką czerwoniutką, pomarszczoną i wystraszoną. Masakra cały czas mam to przed oczami

kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
No masz.... Ci faceci to tępi coniektórzy że aż cycki opadają
Mój to też niekumaty ale jakoś to przetrwam.

A co do snów to ja nie wiem skąd takie pierdoły

Cytat:
oo proszę dziękuję CI ja bardzo

aaaa no to wiem o co chodzi kurcze ja to chyba zielona jestem ... ale nauczę się pomału wszystkiego mówię Wam

dziewczynki mam pytanie .. zakupiłam 2 koszule .. jedną mam taką rozpinaną po bokach jak wiele z Was do karmienia a drugą rozpinaną tak do mostku zwykłą z przodu ... mam je 2 ... potrzeba z 3 pewnie nie ???[/COLOR]
Jo tyż wszystkiego ni wim

Ja mam dwie, w tym jedna rozpinana do karmienia, a jedna na ramiączkach.
Mam nadzieje że więcej niż 3 dni tam nie zabawie w tym szpitalu to dwie powinny starczyć

Co do pieluch tetrowych to ja kupiłam w sklepie bo musiałam pomacać czy nie są za cienkie i Ci powiem że w tych czasach jest zupełnie inny materiał niż jak my byłyśmy w pieluchach.
Nie są już takie grube i miękkie
A wiem bo mam kilka od mojej mamy jak kupowała dla mnie i teraz je mam do mycia okien
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:41   #4842
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Hey mamuśki,

anesh Maja mi się nie podoba, bo 3 znajome rodzą w tym roku i dają właśnie tak na imie, epidemia jakaś Amelka boskie m i sięstrasznie podoba ale męża kolegi z pracy córa ma tak na imię i dalej dla niuni nie mamy imienia mi się podoba Lena, Aurelia, Kornelia, Lila i kilka innych ale mężowi żadne z nich mu się podoba Ania
Jam jest Ania Mi tez się podoba:P

Achhh chłopy tak mają....Mój myśli podobnie, nawet nie chce mi się denerwować o to....
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:44   #4843
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Anesh co do łożyska przodującego to mogę powiedzieć tylko tyle że jeśli takowe u Ciebie występuje to dzidziuś urodzi się przez cc.
Przodujące łozysko mogło by grozić niedotlenieniem i poważniejszymi sprawami podczas porodu sn (poniewaz w takim wypadku łożysko może wyjść jako pierwsze- przed dzieckiem)

a ja jestem załamana, w☠☠☠☠iona, czy jakoś tak.
Nie mam nic dla małej, oprócz kilku ubranek, nic kompletnie nic i z tego co widze podejście co niektórych nie będę mieć nic aż do porodu.
Sojka ja nie mam ani jednej rzeczy więc spoko - damy radę

Cytat:

o której masz ? bo u mnie jest tak że od 14 przyjmuje i jak się przyjdzie tak się wchodzi ... pójdę po 13 ale na pewno pierwsza już nie będę bo wiara to chyba od 12 już tam siedzi
U mnie przyjmuje od 15. Ale baby to już czasem od 9 czekają, także czeka mnie z 5 godzin siedzienia

Nadrobiłam ale nie wszystko. Muszę się streszczać bo mam mega dużo pracy. Wpadnę wieczorem.

Anesh nie czytaj neta i na pewno będzie wszystko ok. Grtuluję córeczki

Stary 2012-06-14, 08:44   #4844
angel166
Zakorzenienie

Kochane to lista ubranek, które mam dla maleństwa. Nie były kupowane wg wyprawkowej listy tylko na tzw. co się trafi w lumpkach. (Czapeczki, skarpetki, niedrapki w sklepie. Kaftaniki i pół śpiochy też – to te z teściową wczoraj). Czy tak dużo tego faktycznie jest, że każdy mi mówi, że już starczy? mi się to wydaje zdecydowanie zbyt mało

będę wdzięczna za wszelkie rady, co kupic, czego już nie kupowac. By już bardziej uporządkowana ta lista była, a nie taka chaotyczna. I mam pytanie co do śpiochów, bo ja dotychczas myslałam, że wystarczą te pajacyki, bo w lumpkach nie ma takich śpiochów i mama i teściowa mi uświadomiły, że te śpiochy ważniejsze z kaftanikamiile ich kupic? 5 i 5 kaftaników? czy pod spód moga byc też bluzeczki? foty ciuszków wrzucam na maila, by były do wglądu. Kilku rzeczy może nie byc foto, bo gdzies zapodziałam
a oto lista:

2 czapeczki wiązane bawełniane
2 cieplejsze
1 wełniana
3 bawełniane
2 sweterki
2 bluzy
1 rękawiczki grube
2 pary niedrapek
1 spiworko/kombinezon taki gruby z kapturkiem i uszkami
1 półśpiochy
2 kaftaniki na guziki
4 bluzeczki (2 z krótkim, 2 z długim rekawkiem)
1 spodnie ogrodniczki ocieplane
4 body z długim rękawem
3 body z krótkim
2 rampery z krótkim
5 pajaców 0-3 mc
5 pajaców 3-6 mc
2 pajacyki polarowe
5 par spodenek
3 pary skarpetek

chce jeszcze dokupic: cieplejsza kurteczkę do tych pikowanych ogrodniczek ciepły kombinezonik na zimę, 5 śpiochów?, 3 kaftaniki?, 3 pary skarpetek, 2 body z dł., 3 z krótkim rękawkiem, 3 bluzki z długim, 3 z krótkim, jakąś sukienieczkę hm... nie wiem jeszcze co na pewno jak będzie czegoś więcej to też nic się nie stanie, tym bardziej, że 90% tych ubranek co mam to kupiłam po 2zł dlatego nie rozumiem, czemu się wszyscy na około burzą

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:45   #4845
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Jam jest Ania Mi tez się podoba:P

Achhh chłopy tak mają....Mój myśli podobnie, nawet nie chce mi się denerwować o to....
Dokładnie, dlatego ja na chłopa tylko z wózkiem i łóżeczkiem poczekam, a resztę kupię sama. W końcu on nie ma bladego pojęcia a ja nie będę się denerwować.

Stary 2012-06-14, 08:46   #4846
Konczita
Zakorzenienie

dziewczynki ile cm mają te poporodowe podkłady z belli ?
Stary 2012-06-14, 08:46   #4847
elena_100
Wtajemniczenie

A właśnie zjadłam pół kilo czereśni

Stary 2012-06-14, 08:47   #4848
Iwoncia81
Zakorzenienie

A właśnie - trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze

U mnie doktorek przyjmuje od 16, więc jade na 15 żeby być pierwszą bo nie cierpie długo czekać
No i też proszę o kciuki
Stary 2012-06-14, 08:48   #4849
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczynki ile cm mają te poporodowe podkłady z belli ?
Nie wiem :p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 08:49   #4850
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Jo tyż wszystkiego ni wim

Ja mam dwie, w tym jedna rozpinana do karmienia, a jedna na ramiączkach.
Mam nadzieje że więcej niż 3 dni tam nie zabawie w tym szpitalu to dwie powinny starczyć

Co do pieluch tetrowych to ja kupiłam w sklepie bo musiałam pomacać czy nie są za cienkie i Ci powiem że w tych czasach jest zupełnie inny materiał niż jak my byłyśmy w pieluchach.
Nie są już takie grube i miękkie
A wiem bo mam kilka od mojej mamy jak kupowała dla mnie i teraz je mam do mycia okien

hmmm ja chyba sobie jeszcze jedną jakąś do porodu sprawię bo w domku mam pidżamki ale nie nadają się do szpitala .. w satynie nie wyskoczę albo w spodniach hehehee ...

ja właśnie nie wiem jaka gramatura powinna być 110 wystarczy ???

co do ciuszków to tego troszkę mam .. muszę jakieś dwie bluzie dokupić,kombinezoniki dwa i buciki .. reszta chyba już skompletowana .. muszę przysiąść i popisać ...

teraz zamawiam pieluszki , szczoteczkę, nożyczki, podkłady i ..i nie wiem co jeszcze
Stary 2012-06-14, 08:49   #4851
Dearlie
Zakorzenienie

Mamusie ja lecę do pracy. Mimo tej paskudnej pogody, życzę Wam miłego dnia!!!

Jeszcze raz życzę powodzenia na wizytach i liczę na to, że wieczorem poczytam sobie relacji z nich.

Cytat:
a więc koszule mam 2 i więcej nie kupuję .. tylko do szpitala jeszcze muszę jakąś do porodu sobie zapodać

ehh te finanse ... to właśnie jest najgorsze w tym yhhhh .... no cóż .. mam nadzieje że dzisiaj sobie odpoczniesz troszkę .. i że uda Ci się zarobić więcej kasiurki aby później spokojnie z maleństwem siedzieć w domku te kilka miesięcy
Stary 2012-06-14, 08:50   #4852
Konczita
Zakorzenienie

trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!!

jejku chcę czereśnie !!!!
Stary 2012-06-14, 08:51   #4853
weronika_91
Zakorzenienie

Ja już uciekam bo czas się szykować w drogę ... odezwę się po wizycie Trzymajcie kciuki
Do później
Stary 2012-06-14, 08:53   #4854
Konczita
Zakorzenienie

mam pytanie jak wybrać rozmiar osłonek silikonowych ???
Stary 2012-06-14, 08:54   #4855
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

hmmm ja chyba sobie jeszcze jedną jakąś do porodu sprawię bo w domku mam pidżamki ale nie nadają się do szpitala .. w satynie nie wyskoczę albo w spodniach hehehee ...

ja właśnie nie wiem jaka gramatura powinna być 110 wystarczy ???

co do ciuszków to tego troszkę mam .. muszę jakieś dwie bluzie dokupić,kombinezoniki dwa i buciki .. reszta chyba już skompletowana .. muszę przysiąść i popisać ...

teraz zamawiam pieluszki , szczoteczkę, nożyczki, podkłady i ..i nie wiem co jeszcze
Nie podpowiem bo kurka nie wiem, mama ma je u siebie na razie i takie buty

Idem sobiem pod prysznic
Stary 2012-06-14, 08:55   #4856
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

A ja sobie zupke gotuje ogorkową i do tego ziemniaczki z udkami z kuraka.

Mąż pojechal w poszukiwaniu kartonow co by powoli cos juz pakowac,żeby na weekend tam mieszkac,bo maz od poniedziaalku do pracy idzie juz.
tylko mamy kilka mebli i nie za bardzo maamy cczym to przewieźć,bo gdyby nie meble to bylaby to blyskawiczna przeprowadzka.

gracjanek w pokoiku będzie mial wykladzine w spidermana

Tamlin a jak u Ciebie sprawy mieszkaniowe?

zielona i jak u Was?

konczi koszule ja mialam dwie a do porodu dawali w szpitalu,ale nie wiem jak jest u Was.

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:55   #4857
Bafi@Home
Zakorzenienie

GG do Bafi@Home

Cytat:
ja też sie strasznie boje, za dużo programów oglądałam z trąbami powietrznymi i takimi innymi i mam stracha.
Jak siedze sama to wszystko z prądu wyłączam i siedze po ciemku jak mysz pod miotłą.
Już sobie telefon ładuje żeby mi nie zdechła bateria bo musze na czymś cykać jak bedzie burza
Iwoncia mnie to mówisz, my już zatwardziali w tym temacie, u nas już wdrożono program co robić w przypadku trąb powietrznych jedna przeszła 4 lata temu 10 km od naszego miejsca zamieszkania a dokładnie między Ligotą Toszecką i Błotnicą Strzelecką (las który tam był to dzisiaj szczere pole), ja wtedy w kościele byłam, pamiętam, że ładowało gromami że hej.

"Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"
ks. Jan Twardowski
Bafi@Home jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:56   #4858
lukrecja_25
Wtajemniczenie

mój chłopek sie nie odzywa nic bo sie nie zna zapytał tylko czy juz kupiłam patyczki do uszu z ogranicznikami co mnie strasznie zdziwiło ze on o takich w ogóle wie no i jak przełozyłam dzidziusiowe ubranka z szafy do komody to jak szukał se koszulki pyta: a gdzie ubranka dzidziusia??????? i to tyle z jego zainteresowania no ale nic nie mówi jak chce cos kupic jak bardzo mu w oko cos wpadnie to sie nawet popodnieca np bucikami takimi na zime maciupkimi takie kazaczki mamy khaki z korzuszkiem wiązane sliczne dostałam od kulezanki i jemu sie strasznie podobają

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:01   #4859
kraven
Zakorzenienie

Uff w końcu przestało lać i nawet słóńce się przebija

Ja mam 1 koszule i myśle jeszcze dokupić z 2.
Dzisiaj w Lidlu są body i koszulki dla maluchów. Po pracy ruszam na łowy.

Dziewczyny a gdzie kupujecie staniki do karmienia. Bo obeszłąm ostatnio dwa sklepy z bielizną i nie mieli Czy są w jakiś sieciówkach?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 09:01   #4860
kasiam187
Wtajemniczenie

GG do kasiam187 Wyślij wiadomość przez MSN do kasiam187 Send a message via Skype™ to kasiam187

Cytat:

kochana ale spokojnie nie masz nic niepokojącego więc wdech .. wydech i musi być dobrze

http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...414880814.html
myślicie że to gramatura jakaś lichawa ???
ja kupowałam tylko te premium, w sklepie bylo bardziej delikatne od tej zwyklej. ja bym nie kupowała, cena niska ale nie wiadomo jakie to przyjdzie.

Cytat:
Kochane to lista ubranek, które mam dla maleństwa. Nie były kupowane wg wyprawkowej listy tylko na tzw. co się trafi w lumpkach. (Czapeczki, skarpetki, niedrapki w sklepie. Kaftaniki i pół śpiochy też – to te z teściową wczoraj). Czy tak dużo tego faktycznie jest, że każdy mi mówi, że już starczy? mi się to wydaje zdecydowanie zbyt mało

będę wdzięczna za wszelkie rady, co kupic, czego już nie kupowac. By już bardziej uporządkowana ta lista była, a nie taka chaotyczna. I mam pytanie co do śpiochów, bo ja dotychczas myslałam, że wystarczą te pajacyki, bo w lumpkach nie ma takich śpiochów i mama i teściowa mi uświadomiły, że te śpiochy ważniejsze z kaftanikamiile ich kupic? 5 i 5 kaftaników? czy pod spód moga byc też bluzeczki? foty ciuszków wrzucam na maila, by były do wglądu. Kilku rzeczy może nie byc foto, bo gdzies zapodziałam
a oto lista:

2 czapeczki wiązane bawełniane
2 cieplejsze
1 wełniana
3 bawełniane
2 sweterki
2 bluzy
1 rękawiczki grube
2 pary niedrapek
1 spiworko/kombinezon taki gruby z kapturkiem i uszkami
1 półśpiochy
2 kaftaniki na guziki
4 bluzeczki (2 z krótkim, 2 z długim rekawkiem)
1 spodnie ogrodniczki ocieplane
4 body z długim rękawem
3 body z krótkim
2 rampery z krótkim
5 pajaców 0-3 mc
5 pajaców 3-6 mc
2 pajacyki polarowe
5 par spodenek
3 pary skarpetek

chce jeszcze dokupic: cieplejsza kurteczkę do tych pikowanych ogrodniczek ciepły kombinezonik na zimę, 5 śpiochów?, 3 kaftaniki?, 3 pary skarpetek, 2 body z dł., 3 z krótkim rękawkiem, 3 bluzki z długim, 3 z krótkim, jakąś sukienieczkę hm... nie wiem jeszcze co na pewno jak będzie czegoś więcej to też nic się nie stanie, tym bardziej, że 90% tych ubranek co mam to kupiłam po 2zł dlatego nie rozumiem, czemu się wszyscy na około burzą
ja spiochy mam tylko 1 i 2 kaftaniki i nie bede napewno kupowac wiecej kaftanikow, lepsze sa body, bo sie dziecku nic tam nie podwija. spiochy mi sie srednio podobaja, ja stawiam na pajace i polspiochy. ja bym napewno dokupila wiecej polsiochów tak to mysle, ze sporo tego masz juz aa ja kupie tez rajstopki

kasiam187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości