|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
oo proszę dziękuję CI ja bardzo
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34697700]Czesc dziewczyny! Ale miałam wczoraj dzień,chyba cały przeryczałam.Tak mi smutno jak sobie pomysle ze jak zrobia mi cc to mi małego od razu zabiorą tomme tippee konczi[/QUOTE] Cytat:
kurcze ja to chyba zielona jestem ... ale nauczę się pomału wszystkiego mówię Wam Cytat:
My też mieliśmy wybrane imiona ale zupełnie przez te 7 lat nam się gusta w tym temacie zmieniły ale fajnie .. weselicho super .. chociaż ja pewnie zasnęłabym po obiedzie drzemka musi być i już Cytat:
Kochana bardzo dużo pracujesz ale mam nadzieje, że masz chwile przerwy by posiedzieć z nóżkami do góry ????? Cytat:
angel hehe no nieźle ale przecież śpiochy pieluchy i wanienka wystarczy a i łóżeczko i wózek po co więcej? niesamowite proste podejście ... dziewczynki mam pytanie .. zakupiłam 2 koszule .. jedną mam taką rozpinaną po bokach jak wiele z Was do karmienia a drugą rozpinaną tak do mostku zwykłą z przodu ... mam je 2 ... potrzeba z 3 pewnie nie ???
|
|
#4832 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
angel nie przejmuj się mężusiem bo mój Tż ma tak samo ... widocznie mężczyźni tak mają
teraz jestem u mamy więc wczoraj jak rozmawialiśmy przez tel mówię że przyszły mi te ciuszki z all... a Tż "no to już wystarczy bo po co tyle tych ciuchów " a ja na to " no może Tobie starczą 2 pary spodni ale dziecku nie " wcześniej mi też marudził jak zrobiłam listę to stwierdził że np termometr do wanienki nie potrzebny, że ta gąbka na spód nie potrzebna bo on jej na pewno nie będzie używał itp normalnie faceci się nie znają i tyle
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
haaaaaaj
ja w tym miesiącu tez limit wyczerpalam dzidkowy... wydałam 160 zł a kupiłam dwie butelki 1x 120 ml, 1 x 260 ml, czapeczke grubszą na jesień na wyjście ze szpitala, jeszcze jeden tani ręczniczek z kapturkiem, grzebyk i szczoteczke, szczotke do butelek, nożyczki z cążkami i pilniczkiem, osłonki na piersi,2 pary półspiochów bezuciskowych, pajaca welurowego ciepłego takiego. No i jeszcze z tej drobnicy mi zostały pieluchy i podkłady doprzewijania no i mamowych rzeczy troche... i tak se mysle ze jak to kupie w przyszłym miesiącu to zostanie kupic materacyk do łóżeczka, fotelik samochodowy,pościel z wypełnieiem i przescieradełka... to wysle mamie mailem całą wyprawke z zaznaczeniem ze tefgo niemam i niech se wybierze co chce kupic bo płacze ze nie ma co kupic dla dzidka. Potem jak juz ona kupi cos to dam liste tesciowej niech kuppi cos a co zostanie dokupie sama |
|
|
|
#4834 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć laseczki
Wercia dziś wizyta
|
#4835 |
|
Zakorzenienie
|
konczi według mnie 2 koszule do karmienia w zupełności wystarczą... ja na pewno więcej jak 2 nie kupię
![]() tym bardziej że w domu ich zapewne nie będę nosiła ![]()
|
#4836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie to jestem głupia, bo obiecuję sobie z każdym nadchodzącym tygodniem, że skrócę sobie godziny pracy, a nie potrafię zmobiloizować się na tyle, żeby wcielić to w życie. ![]() Ja planuję kupić 2 koszule i wydaje mi się, że wiele dziewczyn na wątku również wspominało o takiej ilości. ![]() Cytat:
Choć czasami złość mnie taka ogarnia, że on od razu widzi, że nie warto na nowo rozgrzebywać tego tematu i wtedy mnie mocno przytula i mówi, że kupimy wszystko czego będziemy potrzebować, tylko mam się nie stresować. Ale tęsknię za tym moim gadem kochanym.
|
|
#4837 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też Maja do tej pory najbardziej, ale siorka jak już się dowiedziałyśmy, że chyba dziewuszka to wynalazła taką książeczkę z imionami dla dziewczynek i wyszukałam tam Adriannę i chyba od razu się zakochałam w tym imieniu...Ale z mężulem na razie stanęło na Mai... muszę go trochę przestawić teraz:P Cytat:
No i jak byłam wczoraj to mi tyle powiedziała, że mam się oszczędzać, nic nie dźwigać i że będziemy to kontrolować. No i nic więcej konkretnego. Oczywiście zdarza się, że kobiety z takim łożyskiem leżą do końca ciąży w szpitalu, ale u mnie nic się nie dzieje, więc nie ma takiej potrzeby. Jestem dobrej myśli .Cytat:
![]() Dziewczyny dziękuję za wszystkie gratulacje odnośnie córci .I za pocieszanie mnie - dziś już mi lepiej - będę się oszczędzać i tyle.
|
|||
|
|
|
#4838 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a więc koszule mam 2 i więcej nie kupuję .. tylko do szpitala jeszcze muszę jakąś do porodu sobie zapodać ![]() Cytat:
ehh te finanse ... to właśnie jest najgorsze w tym yhhhh .... no cóż .. mam nadzieje że dzisiaj sobie odpoczniesz troszkę .. i że uda Ci się zarobić więcej kasiurki aby później spokojnie z maleństwem siedzieć w domku te kilka miesięcy
|
|
#4839 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34697700]Czesc dziewczyny! Ale miałam wczoraj dzień,chyba cały przeryczałam.Tak mi smutno jak sobie pomysle ze jak zrobia mi cc to mi małego od razu zabiorą [/QUOTE] nie smuc sie, poleżysz odpoczniesz i potem cała rześka bedziesz mogla tulic synka co za pogoda , mam dość, ja chce gorąc !!!! i uczyc mi sie tak nie cche boszzz
|
|||
|
|
|
#4840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ale spokojnie nie masz nic niepokojącego więc wdech .. wydech i musi być dobrze http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...414880814.html myślicie że to gramatura jakaś lichawa ???
|
|
#4841 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój to też niekumaty ale jakoś to przetrwam. A co do snów to ja nie wiem skąd takie pierdoły Cytat:
![]() Ja mam dwie, w tym jedna rozpinana do karmienia, a jedna na ramiączkach. Mam nadzieje że więcej niż 3 dni tam nie zabawie w tym szpitalu to dwie powinny starczyć ![]() Co do pieluch tetrowych to ja kupiłam w sklepie bo musiałam pomacać czy nie są za cienkie i Ci powiem że w tych czasach jest zupełnie inny materiał niż jak my byłyśmy w pieluchach. Nie są już takie grube i miękkie ![]() A wiem bo mam kilka od mojej mamy jak kupowała dla mnie i teraz je mam do mycia okien
|
||
|
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tez się podoba:PAchhh chłopy tak mają....Mój myśli podobnie, nawet nie chce mi się denerwować o to.... |
|
|
|
|
#4843 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadrobiłam ale nie wszystko. Muszę się streszczać bo mam mega dużo pracy. Wpadnę wieczorem. Anesh nie czytaj neta i na pewno będzie wszystko ok. Grtuluję córeczki
|
|
#4844 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane to lista ubranek, które mam dla maleństwa. Nie były kupowane wg wyprawkowej listy tylko na tzw. co się trafi w lumpkach. (Czapeczki, skarpetki, niedrapki w sklepie. Kaftaniki i pół śpiochy też – to te z teściową wczoraj). Czy tak dużo tego faktycznie jest, że każdy mi mówi, że już starczy? mi się to wydaje zdecydowanie zbyt mało
będę wdzięczna za wszelkie rady, co kupic, czego już nie kupowac. By już bardziej uporządkowana ta lista była, a nie taka chaotyczna. I mam pytanie co do śpiochów, bo ja dotychczas myslałam, że wystarczą te pajacyki, bo w lumpkach nie ma takich śpiochów i mama i teściowa mi uświadomiły, że te śpiochy ważniejsze z kaftanikami ile ich kupic? 5 i 5 kaftaników? czy pod spód moga byc też bluzeczki? foty ciuszków wrzucam na maila, by były do wglądu. Kilku rzeczy może nie byc foto, bo gdzies zapodziałam![]() a oto lista: 2 czapeczki wiązane bawełniane 2 cieplejsze 1 wełniana 3 bawełniane 2 sweterki 2 bluzy 1 rękawiczki grube 2 pary niedrapek 1 spiworko/kombinezon taki gruby z kapturkiem i uszkami 1 półśpiochy 2 kaftaniki na guziki 4 bluzeczki (2 z krótkim, 2 z długim rekawkiem) 1 spodnie ogrodniczki ocieplane 4 body z długim rękawem 3 body z krótkim 2 rampery z krótkim 5 pajaców 0-3 mc 5 pajaców 3-6 mc 2 pajacyki polarowe 5 par spodenek 3 pary skarpetek chce jeszcze dokupic: cieplejsza kurteczkę do tych pikowanych ogrodniczek ciepły kombinezonik na zimę, 5 śpiochów?, 3 kaftaniki?, 3 pary skarpetek, 2 body z dł., 3 z krótkim rękawkiem, 3 bluzki z długim, 3 z krótkim, jakąś sukienieczkę hm... nie wiem jeszcze co na pewno jak będzie czegoś więcej to też nic się nie stanie, tym bardziej, że 90% tych ubranek co mam to kupiłam po 2zł dlatego nie rozumiem, czemu się wszyscy na około burzą
|
#4845 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, dlatego ja na chłopa tylko z wózkiem i łóżeczkiem poczekam, a resztę kupię sama. W końcu on nie ma bladego pojęcia a ja nie będę się denerwować.
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki ile cm mają te poporodowe podkłady z belli ?
|
#4847 |
|
Wtajemniczenie
|
A właśnie zjadłam pół kilo czereśni
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie - trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze
![]() U mnie doktorek przyjmuje od 16, więc jade na 15 żeby być pierwszą bo nie cierpie długo czekać ![]() No i też proszę o kciuki
|
|
|
|
#4849 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm ja chyba sobie jeszcze jedną jakąś do porodu sprawię bo w domku mam pidżamki ale nie nadają się do szpitala .. w satynie nie wyskoczę albo w spodniach hehehee ... ![]() ja właśnie nie wiem jaka gramatura powinna być 110 wystarczy ??? co do ciuszków to tego troszkę mam .. muszę jakieś dwie bluzie dokupić,kombinezoniki dwa i buciki .. reszta chyba już skompletowana .. muszę przysiąść i popisać ... teraz zamawiam pieluszki , szczoteczkę, nożyczki, podkłady i ..i nie wiem co jeszcze
|
|
#4851 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie ja lecę do pracy. Mimo tej paskudnej pogody, życzę Wam miłego dnia!!!
![]() Jeszcze raz życzę powodzenia na wizytach i liczę na to, że wieczorem poczytam sobie relacji z nich. ![]() Cytat:
|
|
#4852 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!!
jejku chcę czereśnie !!!!
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już uciekam bo czas się szykować w drogę ... odezwę się po wizycie
Trzymajcie kciuki Do później
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
mam pytanie jak wybrać rozmiar osłonek silikonowych ???
![]()
|
#4855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idem sobiem pod prysznic
|
|
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie zupke gotuje ogorkową
i do tego ziemniaczki z udkami z kuraka . Mąż pojechal w poszukiwaniu kartonow co by powoli cos juz pakowac,żeby na weekend tam mieszkac,bo maz od poniedziaalku do pracy idzie juz. tylko mamy kilka mebli i nie za bardzo maamy cczym to przewieźć,bo gdyby nie meble to bylaby to blyskawiczna przeprowadzka .gracjanek w pokoiku będzie mial wykladzine w spidermana ![]() Tamlin a jak u Ciebie sprawy mieszkaniowe? zielona i jak u Was? konczi koszule ja mialam dwie a do porodu dawali w szpitalu,ale nie wiem jak jest u Was .
|
|
|
|
#4857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4858 |
|
Wtajemniczenie
|
mój chłopek sie nie odzywa nic bo sie nie zna zapytał tylko czy juz kupiłam patyczki do uszu z ogranicznikami co mnie strasznie zdziwiło ze on o takich w ogóle wie
i to tyle z jego zainteresowania no ale nic nie mówi jak chce cos kupic jak bardzo mu w oko cos wpadnie to sie nawet popodnieca np bucikami takimi na zime maciupkimi takie kazaczki mamy khaki z korzuszkiem wiązane sliczne dostałam od kulezanki i jemu sie strasznie podobają
|
|
|
|
#4859 |
|
Zakorzenienie
|
Uff w końcu przestało lać i nawet słóńce się przebija
![]() Ja mam 1 koszule i myśle jeszcze dokupić z 2. Dzisiaj w Lidlu są body i koszulki dla maluchów. Po pracy ruszam na łowy. Dziewczyny a gdzie kupujecie staniki do karmienia. Bo obeszłąm ostatnio dwa sklepy z bielizną i nie mieli Czy są w jakiś sieciówkach?
|
#4860 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
aa ja kupie tez rajstopki
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Z drugiej strony to może i lepiej, bo nie będę miała kiedy tęsknić z TŻ-tem, a tak mi tego wstręciucha brakuje. 
nasza rozmowa zakończyła się tym, że powiedziałam mu, że to dobrze dziecko będzie osrane leżało, bo przecież pampersy tez nie potrzebne. To się obraził

masakra no 
taką czerwoniutką, pomarszczoną i wystraszoną. Masakra cały czas mam to przed oczami