|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
oo proszę dziękuję CI ja bardzo
![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34697700]Czesc dziewczyny! Ale miałam wczoraj dzień,chyba cały przeryczałam.Tak mi smutno jak sobie pomysle ze jak zrobia mi cc to mi małego od razu zabiorą ![]() tomme tippee konczi[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
My też mieliśmy wybrane imiona ale zupełnie przez te 7 lat nam się gusta w tym temacie zmieniły ![]() ale fajnie .. weselicho ![]() ![]() ![]() Cytat:
Kochana bardzo dużo pracujesz ale mam nadzieje, że masz chwile przerwy by posiedzieć z nóżkami do góry ????? Cytat:
angel hehe no nieźle ale przecież śpiochy pieluchy i wanienka wystarczy a i łóżeczko i wózek po co więcej? niesamowite proste podejście ... dziewczynki mam pytanie .. zakupiłam 2 koszule .. jedną mam taką rozpinaną po bokach jak wiele z Was do karmienia a drugą rozpinaną tak do mostku zwykłą z przodu ... mam je 2 ... potrzeba z 3 pewnie nie ???
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
angel nie przejmuj się mężusiem bo mój Tż ma tak samo ... widocznie mężczyźni tak mają
![]() ![]() ![]()
#4833 |
Wtajemniczenie
|
haaaaaaj
![]() ja w tym miesiącu tez limit wyczerpalam dzidkowy... wydałam 160 zł a kupiłam dwie butelki 1x 120 ml, 1 x 260 ml, czapeczke grubszą na jesień na wyjście ze szpitala, jeszcze jeden tani ręczniczek z kapturkiem, grzebyk i szczoteczke, szczotke do butelek, nożyczki z cążkami i pilniczkiem, osłonki na piersi,2 pary półspiochów bezuciskowych, pajaca welurowego ciepłego takiego. No i jeszcze z tej drobnicy mi zostały pieluchy i podkłady doprzewijania no i mamowych rzeczy troche... i tak se mysle ze jak to kupie w przyszłym miesiącu to zostanie kupic materacyk do łóżeczka, fotelik samochodowy,pościel z wypełnieiem i przescieradełka... to wysle mamie mailem całą wyprawke z zaznaczeniem ze tefgo niemam i niech se wybierze co chce kupic bo płacze ze nie ma co kupic dla dzidka. Potem jak juz ona kupi cos to dam liste tesciowej niech kuppi cos a co zostanie dokupie sama |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Wtajemniczenie
|
cześć laseczki
![]() Wercia dziś wizyta ![]()
#4835 |
Zakorzenienie
|
konczi według mnie 2 koszule do karmienia w zupełności wystarczą... ja na pewno więcej jak 2 nie kupię
![]() tym bardziej że w domu ich zapewne nie będę nosiła ![]() ![]() ![]() ![]()
#4836 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja planuję kupić 2 koszule i wydaje mi się, że wiele dziewczyn na wątku również wspominało o takiej ilości. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4837 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też Maja do tej pory najbardziej, ale siorka jak już się dowiedziałyśmy, że chyba dziewuszka to wynalazła taką książeczkę z imionami dla dziewczynek i wyszukałam tam Adriannę i chyba od razu się zakochałam w tym imieniu...Ale z mężulem na razie stanęło na Mai... muszę go trochę przestawić teraz:P Cytat:
No i jak byłam wczoraj to mi tyle powiedziała, że mam się oszczędzać, nic nie dźwigać i że będziemy to kontrolować. No i nic więcej konkretnego. Oczywiście zdarza się, że kobiety z takim łożyskiem leżą do końca ciąży w szpitalu, ale u mnie nic się nie dzieje, więc nie ma takiej potrzeby. Jestem dobrej myśli ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dziękuję za wszystkie gratulacje odnośnie córci ![]() I za pocieszanie mnie ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a więc koszule mam 2 i więcej nie kupuję .. tylko do szpitala jeszcze muszę jakąś do porodu sobie zapodać ![]() Cytat:
ehh te finanse ... to właśnie jest najgorsze w tym yhhhh .... no cóż .. mam nadzieje że dzisiaj sobie odpoczniesz troszkę .. i że uda Ci się zarobić więcej kasiurki aby później spokojnie z maleństwem siedzieć w domku te kilka miesięcy ![]() ![]()
![]() |
#4839 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;34697700]Czesc dziewczyny! Ale miałam wczoraj dzień,chyba cały przeryczałam.Tak mi smutno jak sobie pomysle ze jak zrobia mi cc to mi małego od razu zabiorą ![]() [/QUOTE] nie smuc sie, poleżysz odpoczniesz i potem cała rześka bedziesz mogla tulic synka ![]() co za pogoda , mam dość, ja chce gorąc !!!! i uczyc mi sie tak nie cche boszzz ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana ale spokojnie nie masz nic niepokojącego więc wdech .. wydech i musi być dobrze ![]() ![]() http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki...414880814.html myślicie że to gramatura jakaś lichawa ???
![]() |
#4841 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój to też niekumaty ale jakoś to przetrwam. A co do snów to ja nie wiem skąd takie pierdoły ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam dwie, w tym jedna rozpinana do karmienia, a jedna na ramiączkach. Mam nadzieje że więcej niż 3 dni tam nie zabawie w tym szpitalu to dwie powinny starczyć ![]() Co do pieluch tetrowych to ja kupiłam w sklepie bo musiałam pomacać czy nie są za cienkie i Ci powiem że w tych czasach jest zupełnie inny materiał niż jak my byłyśmy w pieluchach. Nie są już takie grube i miękkie ![]() A wiem bo mam kilka od mojej mamy jak kupowała dla mnie i teraz je mam do mycia okien ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Achhh chłopy tak mają....Mój myśli podobnie, nawet nie chce mi się denerwować o to.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nadrobiłam ale nie wszystko. Muszę się streszczać bo mam mega dużo pracy. Wpadnę wieczorem. Anesh nie czytaj neta i na pewno będzie wszystko ok. Grtuluję córeczki ![]()
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
Kochane to lista ubranek, które mam dla maleństwa. Nie były kupowane wg wyprawkowej listy tylko na tzw. co się trafi w lumpkach. (Czapeczki, skarpetki, niedrapki w sklepie. Kaftaniki i pół śpiochy też – to te z teściową wczoraj). Czy tak dużo tego faktycznie jest, że każdy mi mówi, że już starczy? mi się to wydaje zdecydowanie zbyt mało
![]() będę wdzięczna za wszelkie rady, co kupic, czego już nie kupowac. By już bardziej uporządkowana ta lista była, a nie taka chaotyczna. I mam pytanie co do śpiochów, bo ja dotychczas myslałam, że wystarczą te pajacyki, bo w lumpkach nie ma takich śpiochów i mama i teściowa mi uświadomiły, że te śpiochy ważniejsze z kaftanikami ![]() ![]() a oto lista: 2 czapeczki wiązane bawełniane 2 cieplejsze 1 wełniana 3 bawełniane 2 sweterki 2 bluzy 1 rękawiczki grube 2 pary niedrapek 1 spiworko/kombinezon taki gruby z kapturkiem i uszkami 1 półśpiochy 2 kaftaniki na guziki 4 bluzeczki (2 z krótkim, 2 z długim rekawkiem) 1 spodnie ogrodniczki ocieplane 4 body z długim rękawem 3 body z krótkim 2 rampery z krótkim 5 pajaców 0-3 mc 5 pajaców 3-6 mc 2 pajacyki polarowe 5 par spodenek 3 pary skarpetek chce jeszcze dokupic: cieplejsza kurteczkę do tych pikowanych ogrodniczek ciepły kombinezonik na zimę, 5 śpiochów?, 3 kaftaniki?, 3 pary skarpetek, 2 body z dł., 3 z krótkim rękawkiem, 3 bluzki z długim, 3 z krótkim, jakąś sukienieczkę ![]() ![]() ![]()
#4845 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, dlatego ja na chłopa tylko z wózkiem i łóżeczkiem poczekam, a resztę kupię sama. W końcu on nie ma bladego pojęcia a ja nie będę się denerwować.
#4846 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki ile cm mają te poporodowe podkłady z belli ?
#4847 |
Wtajemniczenie
|
A właśnie zjadłam pół kilo czereśni
![]()
#4848 |
Zakorzenienie
|
A właśnie - trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze
![]() U mnie doktorek przyjmuje od 16, więc jade na 15 żeby być pierwszą bo nie cierpie długo czekać ![]() No i też proszę o kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm ja chyba sobie jeszcze jedną jakąś do porodu sprawię bo w domku mam pidżamki ale nie nadają się do szpitala .. w satynie nie wyskoczę albo w spodniach hehehee ... ![]() ja właśnie nie wiem jaka gramatura powinna być 110 wystarczy ??? co do ciuszków to tego troszkę mam .. muszę jakieś dwie bluzie dokupić,kombinezoniki dwa i buciki .. reszta chyba już skompletowana .. muszę przysiąść i popisać ... teraz zamawiam pieluszki , szczoteczkę, nożyczki, podkłady i ..i nie wiem co jeszcze
![]() |
#4851 | |
Zakorzenienie
|
Mamusie ja lecę do pracy. Mimo tej paskudnej pogody, życzę Wam miłego dnia!!!
![]() Jeszcze raz życzę powodzenia na wizytach i liczę na to, że wieczorem poczytam sobie relacji z nich. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki za wszystkie wizyty !!!
jejku chcę czereśnie !!!! ![]()
#4853 |
Zakorzenienie
|
Ja już uciekam bo czas się szykować w drogę ... odezwę się po wizycie
![]() ![]() Do później ![]()
#4854 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie jak wybrać rozmiar osłonek silikonowych ???
![]() ![]()
#4855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idem sobiem pod prysznic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
A ja sobie zupke gotuje ogorkową
![]() ![]() Mąż pojechal w poszukiwaniu kartonow co by powoli cos juz pakowac,żeby na weekend tam mieszkac,bo maz od poniedziaalku do pracy idzie juz. tylko mamy kilka mebli i nie za bardzo maamy cczym to przewieźć,bo gdyby nie meble to bylaby to blyskawiczna przeprowadzka ![]() gracjanek w pokoiku będzie mial wykladzine w spidermana ![]() Tamlin a jak u Ciebie sprawy mieszkaniowe? zielona i jak u Was? konczi koszule ja mialam dwie a do porodu dawali w szpitalu,ale nie wiem jak jest u Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4858 |
Wtajemniczenie
|
mój chłopek sie nie odzywa nic bo sie nie zna zapytał tylko czy juz kupiłam patyczki do uszu z ogranicznikami co mnie strasznie zdziwiło ze on o takich w ogóle wie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Uff w końcu przestało lać i nawet słóńce się przebija
![]() Ja mam 1 koszule i myśle jeszcze dokupić z 2. Dzisiaj w Lidlu są body i koszulki dla maluchów. Po pracy ruszam na łowy. Dziewczyny a gdzie kupujecie staniki do karmienia. Bo obeszłąm ostatnio dwa sklepy z bielizną i nie mieli ![]()
#4860 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:04.