|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
Cześć dziewczynki z samego rana
![]() U mnie znowu beznadziejna pogoda, nic mi się nie chce. Cytat:
Bo znając moją teściową gdyby coś kupiła to sama, nawet by nie zapytała czy już mamy, czy potrzebujemy itd. Więc ogromne dla twojej teściówki, śliczne rzeczy kupiłyście![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Z twoich typów imion najbardziej podoba mi się Maja, też się nad nim zastanawiałam, ale u mnie coś ostatnio epidemia, same Maje, Emilki i Julki w okolicy, więc zrezygnowałam ![]() A co do nauki to pocieszę cię że mam tak samo jak ty ![]() Mam dużo czasu, wręcz się nudzę ale robię wszystko żeby się nie uczyć, a jak już zacznę to myślę o milionach innych rzeczy masakra jakaś, ale damy radę ![]() Cytat:
Fajnie że będziecie mieli tak dużo miejsca A ja jestem wściekła, na sobotę mamy zrobić parami referat, moja kumpela z którą jestem w parze zadeklarowała że zrobi go sama, bo ostatni grupowy projekt zrobiłam calutki ja, więc ja się zgodziłam. Miała na to prawie 2 tygodnie, a ona mi wczoraj pisze maila że nie da rady zrobić prezentacji bo od dzisiaj zaczyna nową pracę i ma jakieś szkolenia, więc w załączniku przesyła mi materiały z których trzeba zrobić prezentację. Myślę sobie ok, zrobić prezentację to żadna filozofia, otwieram załącznik, a tam nie dość że informacji tylko co kot napłakał, to jeszcze połowa nie na temat, więc teraz na szybciora muszę w 2 dni zebrać sama informacje i zrobić referat Uroki pracy w grupie Wczoraj była taka wściekła że bym ją chyba rozszarpała własnymi rękami masakra no
|
|||||
|
|
|
#4802 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ
uff dziś pracowity dzień więc tylko witam się z rana i uciekam kochane, miłego dnia
![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ---------- Cytat:
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i z pieskiem zmykam
![]() u Nas leje deszcz i co tu robic caly dzien.Konczi czuje sie dobrze nic mi juz nie dolega,oprocz przeprowadzki . Bo teraz sobie nic nie poprzestawiam ani nie pomebluje bo dzwigac w ciazy nie wolno,a tak to pomagalam i szlo szybciej a teraz musze na mezu polegac
|
|
|
|
#4804 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje wizyt i udanych zakupów a my wczoraj bylismy na lodach w Zamosciu
|
|
#4805 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
u mnie całą noc chyba padało i teraz również więc pogoda nie fajna , a jeszcze dziś wracam do Poznania ( bo teraz jestem u mamci ) a w Poznaniu mam dziś lekarza i w week szkołę więc trza zjechać ![]() anesh_ gratuluję córeczki ! brawo ![]() karolluki oj to współczuję ... ale nie przejmuj się często tak jest ... my ostatnio prezentowałyśmy projekt w grupach ... tzn moja para wiedziała że jej tego dnia nie będzie i go zrobiła a ja zaprezentowałam
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć. U mnie też od rana leje. Dobija mnie ta pogoda. I jeszcze TŻ wyjechał
|
#4807 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja też
ale coś mnie omija ostatnimi czasy ![]() Cytat:
ale nie ma co się podawać i trzeba dalej poszukiwać 3mam kciuki ![]() Cytat:
za mieszkanko cieszę się że w końcu Wam się udało
|
|
#4808 | ||
|
Zakorzenienie
|
też zawsze licytuje w ostatnich sekundach i ostatnio jak licytowałam kombinezonik na zimę to też jakaś cwaniara na ten pomysł wpadła i co sekunde to albo ona albo ja o złotówke cene podbijała. Także z 25zł zrobiło sie 42 i odpuściłam bo nie opłacało sie dać za używke tyle kasy. Ale ładne to było ![]() Już sie chwale co wygrałam wczoraj wieczorem za 5zł ![]() http://allegro.pl/koala-baby-pajacyk...394511525.html oj tam, oj tam - spodoba Ci sie ![]() Oby tylko nasze dzidzie polubiły smoka z tej butelki ![]() Cytat:
o, a ja nie mam jeszcze ![]() Cytat:
Luuuuudzie no to nie do pomyslenia. Wiem że nie u każdej tak długo to musi trwać ale trza brać to pod uwage ![]() Hello, u mnie leje od wczoraj cały czas, a dzisiaj mam wizyte u gina. Mogłoby przestać lać już!!! Mam ochote dziś na racuchy z jabłkami i chyba zrobie
|
||
|
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia81 fajny pajacyk
ja na Twoim miejscu jeszcze bym coś dokupiła od nich bo za przesyłkę raz płacisz ale nie podpuszczam Ooo to sporo z nas dziś ma wizyty
|
#4810 | |||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
witam się w ten deszczowy poranek .. może to się jeszcze rozpogodzi ? Dzisiaj znowu nockę przespałam ale też późno spać poszłam więc to chyba moja metoda ![]() zrobiłam sobie tościki na śniadanko z dużą ilością sera mniam ... opiekłam je dwa razy więc pyszności smaczne do tego kubek zbożowej kawy i śniadanko gotowe Cytat:
coś czuje że połóg będzie długo bo ja okresy miałam tak 7 dniowe ![]() Cytat:
grunt to dobre nastawienie i tego się trzymaj kochana !!! a wcześniej nic o tym nie mówił ? Cytat:
a koleżanka niefajnie no niefajnie się zachowała ... dlatego ja zawsze grupowo wolę dzielić pracę punktami które w szkicu sobie zapisujemy i do 5 dni przed prezentacją pracki wsio ma być gotowe .. dobrze że nikt się nie wyłamywał bo bym ale my swoją grupę mieliśmy i każdy rzetelnie przysiadał ...CO do imion to u mnie też dużo Majeczek, Julek i kalinek ![]() a teściowe podobne gustowo widzę .. co im się spodoba to nam tyż musi hehehe Cytat:
najważniejsze, że czujesz się lepiej kochana. Przeprowadzkę zostaw mężowi a Ty spokojnie, pomału wszystko ... przeprowadzka nie zając nie ucieknie .. pomalusiu razem dacie radę a może ktoś z rodziny pomoże Wam ????Cytat:
a to dopiero towarzycho pierwsza klasa ![]()
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Wercia chętnie bym kupiła ale już na ten miesiąc limit wykorzystany z zakupami
no chyba że ktoś zafunduje ![]() Ale mi w brzuchu burczy, trza jakąś kanapke wsysnąć |
|
|
|
#4812 |
|
Raczkowanie
|
Hejka! polecam lody w Tomaszowie Lubelskim, serio w całej Polsce lepszych nie jadłam, a trochę się ich napróbowałam
![]() ![]() a tak w ogóle to dziewczyny dziękuje za odpowiedź w sprawie smarowania brzucha ja smaruje kremem emolium i oliwką bambino. Miałam oliwkę penaten dla kobiet w ciązy od rozstępów, ale jakoś skóra zaczęła mi się sypać na brzuchu, dosłownie sypać.... a piersi co jakiś czas smaruje perfecta mama do piersi z wyciągiem z kapusty, jak mnie bolą to bardzo pomaga.
02.05.2009 Ola 19.10.2009 Edytowane przez aloy Czas edycji: 2012-06-14 o 08:18 |
|
|
|
#4813 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzieeeń dobry!
Cytat:
Cytat:
długo... kupiłam 3 paczki Belli, są lepsze podkłady?Cytat:
Tak się po prostu nie robi i to jest zwykłe wykorzystywanie.---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
są boskie!
|
||||
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale faktycznie może coś jeszcze by się udało chociaż duże rozmiary tam mają ....Mam nadzieje, że nasze dzidziole dopasują się do tych smoków .. ja drugą aventa kupie sobie tę 150 ml ... tak na wszelki W aby były dwa rodzaje ...
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam na dworku to cieplo nawet gdyby nie ten deszcz
![]() trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze
|
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
A smoczusie uspokajające z jakiej firmy kupujecie ?
ja myślę o Avent .Cytat:
nie ma co tak szaleć bo pieniążki idą jak burza a maleństwo może nawet wszystkiego nie wynosi ... Ja już zapomniałam nawet jak śniadanie smakowało
|
|
#4817 |
|
Raczkowanie
|
nie akurat w Nowym Targu w ogóle nie byłam
ale jak będę to na pewno spróbuje. uwielbiam lody![]() mój połóg też długo trwał, tak się mazała ta krew przez 7 tygodni. okres też dostałam po 3 czy 4 miesiącach od karmienia...
|
#4818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sie przyzwyczai, wtedy najwyżej kupie albo z tej samej firmy albo z innej. Cytat:
Co do zakupów to ja różne rozmiary kupuje a nie te same więc troche w tym pochodzi ![]() A ja właśnie wciągnełam bułcie z sałatką i serkiem
|
||
|
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() biedna mała... |
|
|
|
|
#4820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie czym się różni taki uspokajacz od normalnego? jakaś różnica jest ? ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
ja kupię dwie rożne .. wiem że ta aventa jest chwalona .. więc niech sobie będzie ![]() smacznego smoczek TT ? co to za firma ?
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje
|
|
|
|
|
#4822 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi Nie no te które dajemy dziecku jak płacze czy cuś to wszystkie są uspokajające
ja kupię ze 2 bo czasem jeden zginie i byłyby jajca zresztą często są po 2 pakowane ... ciekawe czy Jaśko będzie chciał w ogóle smoka bo z dziećmi jest różnie
|
#4824 |
|
Zakorzenienie
|
Teraz mi sie przypomniało jaki głupi sen miałam
![]() Śniła mi sie wizyta u gina - pobadał i mówi że ma nieciekawe wieści bo małemu główka nie rośnie z powodu braku soli w moim organiźmie. Jak ja w tym śnie płakałam matko !!!! Aż sie boje wizyty dzisiaj
|
|
|
|
#4825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4826 |
|
Zadomowienie
|
Witam
Co do imienia my z Tż mieliśmy wybrane imię dla dziewczynki już bardzo dawno temu. Kiedyś poruszyliśmy temat dzieci i postanowiliśmy, że jak jak urodzi się dziewczynka to będzie Oliwia. Dla chłopca na początku miał być Kubuś, ale pewne wydarzenia zmieniły nasze zdanie i mój synek ma na imię Kamil. Dziewczyny w sobotę mam wesele Ciekawe ile wytrzymam![]() Lecę na śniadanie i biorę się za robotę w domu Miłego dnia |
|
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Jaka paskudna pogoda! ![]() Ja dzisiaj w pracy 10h siedzę. Z drugiej strony to może i lepiej, bo nie będę miała kiedy tęsknić z TŻ-tem, a tak mi tego wstręciucha brakuje. ![]() TRZYMAM KCIUKI ZA DZISIEJSZE WIZYTY!
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
Hey mamuśki,
Ja dziś nie w humorze po pierwsze nie cierpię takiej pogody: leje i zimno niesamowiscie Pokazuje mu to co jego mama pokupowała, a on do mnie z tekstem: widzisz to już wszystko jest dla dziecka! no ☠☠☠☠☠☠☠nięty za przeproszeniem, pomyślałam i biegnę do niego z kartą na które ponad 25 pozycji mam rzeczy które trzeba kupic, bo oprócz tych wczorajszych zakupów to mam tylko ciuszki i to nei wszystko ![]() a on, że nie ma co wariowac i głupot kupywac. No jakie kur##a głupoty: pościel, pampersy, prześcieradła, oliwka, nożyczki do paznokci, tetrowe pieluchy itp itd nasza rozmowa zakończyła się tym, że powiedziałam mu, że to dobrze dziecko będzie osrane leżało, bo przecież pampersy tez nie potrzebne. To się obraził rano wstał jakby nigdy nic ale ja wkurzona nadal jestem, bo on mysli, że wózek, łóżeczko i ciuszków troche to wystarczy. Głupio się dziwił wczoraj na rożek i przewijak co to i do czego i czy to potrzebne grrrrr musiałam się wyżalic kochane na tego mojego durnego chłopa![]() weronika ja kupuje na początek dwie zmiany pościeli i dwa prześcieradła kalpana no niestety te w pepco i tesco do 10zł to gładkie sa, ten z pepco ma chyba misia wydrukowanego ale ledwo go widac, taki wyszyty jakby ![]() m_moni śliczne ubranka anesh Maja mi się nie podoba, bo 3 znajome rodzą w tym roku i dają właśnie tak na imie, epidemia jakaś Amelka boskie![]() karoluki no teściowa nic sama nei kupiła, bo powiedziała, że ja wiem najlepiej co chce i co mi się podoba. Cały czas na zakupach podkreslała i się pytała czy to chce czy to itp. Nie chciałąm za bardzo tych pół śpiochów i kaftaników, bo mi się drogie wydawały no ale uparła się, że się przydadzą no to nie marudziłam, by jej przykro nie było co do referatu to niezle Cie koleżanka wysterowała. Ja mam złożyc film na zaliczenie tzn. performence, który nagrywałyśmy i ciekawe kiedy go dostane w piątek miała mi go przywieśc koleżanka, a dziś czwartek![]() iwoncia ja też miałąm straszny sen, śniło mi się, że urodziłąm niunię w domu tzn. normalnie mi wyszła. Włożyłam ją do wózka i wystawiłam na balkon przykrytą całą, że tylko buzia wystawała i normalnie widziałam jej buzie taką czerwoniutką, pomarszczoną i wystraszoną. Masakra cały czas mam to przed oczami ![]() kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
|
#4829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Choco Mademoiselle no może na chwilę Ci zabiorą. Moja siostra miała cc i jeszcze ją w tym samym czasie zoperowali, bo miała duża torbiel na jajniku i dali jej córcię tego samego dnia. także może nie będzie tak źle nie martw się
|
|
#4830 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
ja dziś w pracy, skończyło się leniuchowanie... tak narzekacie na pogodę a ja się cieszę, bo podobno w przyszłym tygodniu ma być 30oC, więc już wolę jak leje z nieba, niż jak ja się oblewam potem z gorąca choco - jak ja miałam cc to po 24 godzinach córka była ze mną, musiałam tyle czekać aż mi zabiorą kroplówkę i cewnik
Zadziw świat - pochyli się w pokłonie Zmieniaj los - uskrzydli Cię Zanim czas pokona nas" Edytowane przez katarzinka Czas edycji: 2012-06-14 o 09:17 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

i to połowe odkładałam z tego co chciała kupic malutkiej, bo było mi głupio ją naciągac. Kupili już przeciez wózek

dla twojej teściówki, śliczne rzeczy kupiłyście

masakra jakaś, ale damy radę 

nasza rozmowa zakończyła się tym, że powiedziałam mu, że to dobrze dziecko będzie osrane leżało, bo przecież pampersy tez nie potrzebne. To się obraził