Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październik IV - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-06-14, 05:54   #4801
karolluki
Raczkowanie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

Cześć dziewczynki z samego rana
U mnie znowu beznadziejna pogoda, nic mi się nie chce.

Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
Wróciłam właśnie z zakupów z teściową. Masakra wydała ponad 150zł i to połowe odkładałam z tego co chciała kupic malutkiej, bo było mi głupio ją naciągac. Kupili już przeciez wózek
kupiła dziś rożek z podusią(nie w pepco, bo te po25zł to masakra cienkie i szajs), dwie flanelowe pieluszki, bo tetr w pepco nie było śliniaczek, skarpeteczki, czapeczki, dwa kaftaniki i półśpiochy - w pepco. W tesco kupiłyśmy jeszcze przewijak na komodę. No i teściowa kupiła mi też suszarkę balkonową, bo moja się połamała, słodycze i kilo truskawek
Angel super masz teściową, ważne że poszłyście razem i miałaś możliwość zdecydować jakie kolorki co i jak Bo znając moją teściową gdyby coś kupiła to sama, nawet by nie zapytała czy już mamy, czy potrzebujemy itd.
Więc ogromne dla twojej teściówki, śliczne rzeczy kupiłyście

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
ja mam łóżeczko o standardowych wymiarach 120/60, więc z materacem nie ma problemu

A poszewke na pościel wybrałam taką (zdjęcie z aukcji bo dopiero dzisiaj zamówiona)
Ładniusia pościel, ja też kupiłam jeden komplet, tylko bardziej jednolity, żółty z misiami

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
Dziewczynki właśnie mi przyszła paka z all z ubrankami 60 szt., ale jest więcej. Wychodzi 1,70pln/szt. Takie piękne rzeczy! Bluzy dwustronne, pajace welurkowe, dresik piękny polarkowy, słodkie sukieneczki, spodenki hm, benettona. Jestem bardzo zadowolona, opłacało się Na aukcji wyglądały ok, a w rzeczywistości jestem naprawdę mile zaskoczona. Ubranka pachną pyszną malinką -muszę wyczaić co to za proszek/płyn, bo zapach jest po prostu piękny
Moni ale super okazję wyczaiłaś, prześliczne te ubranka i nawet po zdjęciach widać że mimo tego że używane to są w bardzo dobrym stanie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta Dopiero wróciłam.
Padam dosłownie, więc nie nadrabiam.... Byłam u kardiologa, ortodonty i gina.
Z maluszkiem ok, prawdopodobnie dziewuszka
Colds mogłabyś dopisać do pierwszego postu: prawdopodobnie dziewczynka?

Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co to znaczy, że łożysko jest przodujące? JA nie zapytałam, bo nie sądziłam, że ma to jakieś znaczenie.... Ale ktoś mnie nastraszył, że to nie dobrze.... Nie wiem po co....

Co sądzicie o imionach: Adrianna, Maja, Amelka??? My na razie mieliśmy Majkę, ale jak sie dowiedziałam, że chyba dziewczynka to poszperałam i te mi się też podobają.

A po za tym płakać mi się chce, bo nie chce mi się uczyć.... nie potrafię się zmusić
Anesh gratulacje córci
Z twoich typów imion najbardziej podoba mi się Maja, też się nad nim zastanawiałam, ale u mnie coś ostatnio epidemia, same Maje, Emilki i Julki w okolicy, więc zrezygnowałam
A co do nauki to pocieszę cię że mam tak samo jak ty
Mam dużo czasu, wręcz się nudzę ale robię wszystko żeby się nie uczyć, a jak już zacznę to myślę o milionach innych rzeczy masakra jakaś, ale damy radę

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Witam sie wieczorkiem

U Nas sie blyskalo i grzmialo okropnie,ale nna tym sie skonczylonawet kropla nie spadla z nieba hehe.

To mieszkanko o którym Wam wczoraj pisalam,że nie wiem jak sie maz z cena dogada to dzisiaj podpisal umowe najmu.

nie jest ono jakies super po remoncie,ale czyste,zadbane i utargowal odstepne z babka no i kaucji nie chce,a najlepsze,że duze i rozkladowe. Ma osobne trzy pokoje,kuchnie,toalete,la zienke i duzy balkon nie zabudowany. Mam nadzieje,że spokojnie Nam sie beedzie mieszkalo w Nim i dlugoa w weekend przeprowadzka.
teraz najgorsze to pakowanie i wozenie gratow. Alee jakos pojdzie

Dziewczyny wszystkie zakpu sliczne i ciuszki i wozeczek.

Bafi ciesze sie,że jestes z Nami znowu.

gratuluje wizyt i poznania plci dziewczyny
Anusia gratulacje mieszkanka, to teraz zaczniesz zakupowe szaleństwo kochana Fajnie że będziecie mieli tak dużo miejsca

A ja jestem wściekła, na sobotę mamy zrobić parami referat, moja kumpela z którą jestem w parze zadeklarowała że zrobi go sama, bo ostatni grupowy projekt zrobiłam calutki ja, więc ja się zgodziłam. Miała na to prawie 2 tygodnie, a ona mi wczoraj pisze maila że nie da rady zrobić prezentacji bo od dzisiaj zaczyna nową pracę i ma jakieś szkolenia, więc w załączniku przesyła mi materiały z których trzeba zrobić prezentację. Myślę sobie ok, zrobić prezentację to żadna filozofia, otwieram załącznik, a tam nie dość że informacji tylko co kot napłakał, to jeszcze połowa nie na temat, więc teraz na szybciora muszę w 2 dni zebrać sama informacje i zrobić referat
Uroki pracy w grupie
Wczoraj była taka wściekła że bym ją chyba rozszarpała własnymi rękami masakra no
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 06:08   #4802
Sojka1990
Zadomowienie

Dot.: Brzuchy coraz większe mamy, dzieci kopią, my klikamy :) Mamy wrzesień-październ

uff dziś pracowity dzień więc tylko witam się z rana i uciekam kochane, miłego dnia

---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość

Angel super masz teściową, ważne że poszłyście razem i miałaś możliwość zdecydować jakie kolorki co i jak Bo znając moją teściową gdyby coś kupiła to sama, nawet by nie zapytała czy już mamy, czy potrzebujemy itd.

Ładniusia pościel, ja też kupiłam jeden komplet, tylko bardziej jednolity, żółty z misiami

Moni ale super okazję wyczaiłaś, prześliczne te ubranka i nawet po zdjęciach widać że mimo tego że używane to są w bardzo dobrym stanie

Anesh gratulacje córci
Z twoich typów imion najbardziej podoba mi się Maja, też się nad nim zastanawiałam, ale u mnie coś ostatnio epidemia, same Maje, Emilki i Julki w okolicy, więc zrezygnowałam
A co do nauki to pocieszę cię że mam tak samo jak ty
Mam dużo czasu, wręcz się nudzę ale robię wszystko żeby się nie uczyć, a jak już zacznę to myślę o milionach innych rzeczy masakra jakaś, ale damy radę

Anusia gratulacje mieszkanka, to teraz zaczniesz zakupowe szaleństwo kochana Fajnie że będziecie mieli tak dużo miejsca

A ja jestem wściekła, na sobotę mamy zrobić parami referat, moja kumpela z którą jestem w parze zadeklarowała że zrobi go sama, bo ostatni grupowy projekt zrobiłam calutki ja, więc ja się zgodziłam. Miała na to prawie 2 tygodnie, a ona mi wczoraj pisze maila że nie da rady zrobić prezentacji bo od dzisiaj zaczyna nową pracę i ma jakieś szkolenia, więc w załączniku przesyła mi materiały z których trzeba zrobić prezentację. Myślę sobie ok, zrobić prezentację to żadna filozofia, otwieram załącznik, a tam nie dość że informacji tylko co kot napłakał, to jeszcze połowa nie na temat, więc teraz na szybciora muszę w 2 dni zebrać sama informacje i zrobić referat
Uroki pracy w grupie
Wczoraj była taka wściekła że bym ją chyba rozszarpała własnymi rękami masakra no
i dlatego ja na uczelni nigdy nie "liczyłam" na współpracowników w grupie. jeśli mielisy coś robić grupami od razu rzucałam haslo że spotykamy się u mnie i że biore odpowiedzialność za projekt, wole już włożyć więcej ale nie oglądać się na innych, jeśli to wykorzystywali i zrzucali całą robotę na mnie.. no cóż i do tego trzeba było podejść z dystansem a prynajmniej miałam spokój
Stary 2012-06-14, 06:09   #4803
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witam się i z pieskiem zmykam

u Nas leje deszcz i co tu robic caly dzien.

Konczi czuje sie dobrzenic mi juz nie dolega,oprocz przeprowadzki. Bo teraz sobie nic nie poprzestawiam ani nie pomebluje bo dzwigac w ciazy nie wolno,a tak to pomagalam i szlo szybcieja teraz musze na mezu polegac

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 06:13   #4804
kajaja
Zadomowienie

Cytat:

hejka to tak jak u mnie leje i konca nie widac

gratulacje wizyt i udanych zakupów

a my wczoraj bylismy na lodach w Zamosciu
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 06:31   #4805
weronika_91
Zakorzenienie

Hej mamuśki
u mnie całą noc chyba padało i teraz również więc pogoda nie fajna , a jeszcze dziś wracam do Poznania ( bo teraz jestem u mamci ) a w Poznaniu mam dziś lekarza i w week szkołę więc trza zjechać

anesh_ gratuluję córeczki ! brawo
karolluki oj to współczuję ... ale nie przejmuj się często tak jest ... my ostatnio prezentowałyśmy projekt w grupach ... tzn moja para wiedziała że jej tego dnia nie będzie i go zrobiła a ja zaprezentowałam
Stary 2012-06-14, 06:32   #4806
kraven
Zakorzenienie

Cześć. U mnie też od rana leje. Dobija mnie ta pogoda. I jeszcze TŻ wyjechał

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 06:41   #4807
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ja lubie burzae
ja też ale coś mnie omija ostatnimi czasy

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
z domkiem dupa,20 tys za drogi i nie daja nam kredytu,wozek super,dostalam do niego dwa mega cieple spiworki i caly karton ciuszkow wielkosci piekanika do rozm 68!!!!!!!!!!!!!
To szkoda że z mieszkankiem się nie udało ale nie ma co się podawać i trzeba dalej poszukiwać 3mam kciuki

Cytat:

To mieszkanko o którym Wam wczoraj pisalam,że nie wiem jak sie maz z cena dogada to dzisiaj podpisal umowe najmu.

nie jest ono jakies super po remoncie,ale czyste,zadbane i utargowal odstepne z babka no i kaucji nie chce,a najlepsze,że duze i rozkladowe. Ma osobne trzy pokoje,kuchnie,toalete,la zienke i duzy balkon nie zabudowany. Mam nadzieje,że spokojnie Nam sie beedzie mieszkalo w Nim i dlugoa w weekend przeprowadzka.
teraz najgorsze to pakowanie i wozenie gratow. Alee jakos pojdzie
za mieszkanko cieszę się że w końcu Wam się udało

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 06:54   #4808
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość

licytuj kochana w ostatnich 30 sek., to wygrasz

pochwal się

też zawsze licytuje w ostatnich sekundach i ostatnio jak licytowałam kombinezonik na zimę to też jakaś cwaniara na ten pomysł wpadła i co sekunde to albo ona albo ja o złotówke cene podbijała. Także z 25zł zrobiło sie 42 i odpuściłam bo nie opłacało sie dać za używke tyle kasy. Ale ładne to było

Już sie chwale co wygrałam wczoraj wieczorem za 5zł
http://allegro.pl/koala-baby-pajacyk...394511525.html

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

dobra jak mi nie wpadnie w gust będę Cię ścigać

oj tam, oj tam - spodoba Ci sie
Oby tylko nasze dzidzie polubiły smoka z tej butelki

Cytat:
[/COLOR]dziewczynki a szczotki do włosków wybrałyście z naturalnym, cienkim czy grubym włosiem ?

o, a ja nie mam jeszcze

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
ja po cc tych wielkich podkładów podpaskowych potrzebowałam tak na 1 dobę w sumie, potem przerzuciłam się na duże podpaski belli te takie grube ze skrzydełkami i używałam ich długoo długoo bo 5tygodni, potem jeszcze 3 tygodnie jechałam nazwykłych podpaskach, bo krwawienie robiło się coraz bardziej przypominające zwykłe okresowe.
u Mnie połóg trwał 8 tygodni więc bardzoo długoo.. 2 miechy non stop się ze mnie lało jak z zarżniętej świni
O kurczaczek, mnie kukuruku bierze jak okres mi trwał 5 dni, a połóg 2 miechy
Luuuuudzie no to nie do pomyslenia.
Wiem że nie u każdej tak długo to musi trwać ale trza brać to pod uwage

Hello, u mnie leje od wczoraj cały czas, a dzisiaj mam wizyte u gina.
Mogłoby przestać lać już!!!

Mam ochote dziś na racuchy z jabłkami i chyba zrobie
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:01   #4809
weronika_91
Zakorzenienie

Iwoncia81 fajny pajacyk ja na Twoim miejscu jeszcze bym coś dokupiła od nich bo za przesyłkę raz płacisz ale nie podpuszczam

Ooo to sporo z nas dziś ma wizyty
Stary 2012-06-14, 07:07   #4810
Konczita
Zakorzenienie

dzień dobry
witam się w ten deszczowy poranek .. może to się jeszcze rozpogodzi ?
Dzisiaj znowu nockę przespałam ale też późno spać poszłam więc to chyba moja metoda
zrobiłam sobie tościki na śniadanko z dużą ilością sera mniam ... opiekłam je dwa razy więc pyszności smaczne do tego kubek zbożowej kawy i śniadanko gotowe

Cytat:
ja po cc tych wielkich podkładów podpaskowych potrzebowałam tak na 1 dobę w sumie, potem przerzuciłam się na duże podpaski belli te takie grube ze skrzydełkami i używałam ich długoo długoo bo 5tygodni, potem jeszcze 3 tygodnie jechałam nazwykłych podpaskach, bo krwawienie robiło się coraz bardziej przypominające zwykłe okresowe.
u Mnie połóg trwał 8 tygodni więc bardzoo długoo.. 2 miechy non stop się ze mnie lało jak z zarżniętej świni
hmm zobaczymy jak to będzie u mnie .. zamówię sobie 3 paki tych poporodowych a jeżeli będzie mało to w aptece się dokupi nie?
coś czuje że połóg będzie długo bo ja okresy miałam tak 7 dniowe

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Masz rację, muszę się uspokoić, bo na maleńką też to wpływa. Oby tylko wszystko dobrze było, jak trzeba będzie leżeć cy cós to bede leżeć, byle mała zdrowa była.

grunt to dobre nastawienie i tego się trzymaj kochana !!!
a wcześniej nic o tym nie mówił ?

Cytat:

Uroki pracy w grupie

kochana trzeba się uczyć by sesje przed narodzinami maleństwa zaliczyć więc pełna mobilizacja ma być ...
a koleżanka niefajnie no niefajnie się zachowała ... dlatego ja zawsze grupowo wolę dzielić pracę punktami które w szkicu sobie zapisujemy i do 5 dni przed prezentacją pracki wsio ma być gotowe .. dobrze że nikt się nie wyłamywał bo bym ale my swoją grupę mieliśmy i każdy rzetelnie przysiadał ...
CO do imion to u mnie też dużo Majeczek, Julek i kalinek
a teściowe podobne gustowo widzę .. co im się spodoba to nam tyż musi hehehe

Cytat:

Konczi czuje sie dobrzenic mi juz nie dolega,oprocz przeprowadzki. Bo teraz sobie nic nie poprzestawiam ani nie pomebluje bo dzwigac w ciazy nie wolno,a tak to pomagalam i szlo szybcieja teraz musze na mezu polegac

najważniejsze, że czujesz się lepiej kochana. Przeprowadzkę zostaw mężowi a Ty spokojnie, pomału wszystko ... przeprowadzka nie zając nie ucieknie .. pomalusiu razem dacie radę a może ktoś z rodziny pomoże Wam ????

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Cześć. U mnie też od rana leje. Dobija mnie ta pogoda. I jeszcze TŻ wyjechał
mężuś za chwilkę wróci więc spokojnie masz kilka chwil dla siebie ... i masz nas a to dopiero towarzycho pierwsza klasa
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:11   #4811
Iwoncia81
Zakorzenienie

Wercia chętnie bym kupiła ale już na ten miesiąc limit wykorzystany z zakupami no chyba że ktoś zafunduje

Ale mi w brzuchu burczy, trza jakąś kanapke wsysnąć
Stary 2012-06-14, 07:12   #4812
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość

a my wczoraj bylismy na lodach w Zamosciu
Hejka! polecam lody w Tomaszowie Lubelskim, serio w całej Polsce lepszych nie jadłam, a trochę się ich napróbowałam

a tak w ogóle to dziewczyny dziękuje za odpowiedź w sprawie smarowania brzucha ja smaruje kremem emolium i oliwką bambino. Miałam oliwkę penaten dla kobiet w ciązy od rozstępów, ale jakoś skóra zaczęła mi się sypać na brzuchu, dosłownie sypać.... a piersi co jakiś czas smaruje perfecta mama do piersi z wyciągiem z kapusty, jak mnie bolą to bardzo pomaga.

Ola 19.10.2009

Edytowane przez aloy
Czas edycji: 2012-06-14 o 07:18
aloy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:13   #4813
lourose
Wtajemniczenie

Dzieeeń dobry!

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Gratuluję córci!!! Mi wszystkie trzy imiona podobają się. Najbardziej chyba Ada, choć pozostałe 2 równie ładne.

My dla dziewczynki mamy na 100% wybraną Gabrysię, a z chłopcem nadal mamy wielki problem. Na tego Aleksandra to się chyba jednak nie zgodzę. Coś tam ostatnio ja przebąkuję o Marcinie, ale TŻ kręci znowu głową. Antoś chyba odpadł już na dobre, bo sporo tych Antków wszędzie. Oj będziemy mieć wielki problem z imieniem jak okaże się, że dzidzia ma ptaszka.
Jeeej, my mamy problem z dziewczynką właśnie. Dla chłopaka sprawa była by prosta: Staszek albo Janek. A z córcią ... sama nie wiem co mi się podoba :/ na razie obstawiamy Basię.

Cytat:
A bu długo... kupiłam 3 paczki Belli, są lepsze podkłady?

Cytat:
Uroki pracy w grupie
No tak, znana sprawa. Też mnie raz laska wystawiła w ten sposób Tak się po prostu nie robi i to jest zwykłe wykorzystywanie.

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ----------

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość
Hejka! polecam lody w Tomaszowie Lubelskim, serio w całej Polsce lepszych nie jadłam, a trochę się ich napróbowałam
A w Nowym Targu byłaś na lodach ? są boskie!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:14   #4814
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
też zawsze licytuje w ostatnich sekundach i ostatnio jak licytowałam kombinezonik na zimę to też jakaś cwaniara na ten pomysł wpadła i co sekunde to albo ona albo ja o złotówke cene podbijała. Także z 25zł zrobiło sie 42 i odpuściłam bo nie opłacało sie dać za używke tyle kasy. Ale ładne to było

Już sie chwale co wygrałam wczoraj wieczorem za 5zł
http://allegro.pl/koala-baby-pajacyk...394511525.html

oj tam, oj tam - spodoba Ci sie
Oby tylko nasze dzidzie polubiły smoka z tej butelki

o, a ja nie mam jeszcze

O kurczaczek, mnie kukuruku bierze jak okres mi trwał 5 dni, a połóg 2 miechy
Luuuuudzie no to nie do pomyslenia.
Wiem że nie u każdej tak długo to musi trwać ale trza brać to pod uwage

Hello, u mnie leje od wczoraj cały czas, a dzisiaj mam wizyte u gina.
Mogłoby przestać lać już!!!

Mam ochote dziś na racuchy z jabłkami i chyba zrobie

super ten pajacyk ale faktycznie może coś jeszcze by się udało chociaż duże rozmiary tam mają ....
Mam nadzieje, że nasze dzidziole dopasują się do tych smoków .. ja drugą aventa kupie sobie tę 150 ml ... tak na wszelki W aby były dwa rodzaje ...
Stary 2012-06-14, 07:14   #4815
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Byłam na dworku to cieplo nawet gdyby nie ten deszcz

trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-06-14, 07:27   #4816
weronika_91
Zakorzenienie

A smoczusie uspokajające z jakiej firmy kupujecie ? ja myślę o Avent .

Cytat:
Wercia chętnie bym kupiła ale już na ten miesiąc limit wykorzystany z zakupami no chyba że ktoś zafunduje

Ale mi w brzuchu burczy, trza jakąś kanapke wsysnąć
W przyszłym miesiącu kupisz nie ma co tak szaleć bo pieniążki idą jak burza a maleństwo może nawet wszystkiego nie wynosi ...

Ja już zapomniałam nawet jak śniadanie smakowało
Stary 2012-06-14, 07:30   #4817
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość

A w Nowym Targu byłaś na lodach ? są boskie!
nie akurat w Nowym Targu w ogóle nie byłam ale jak będę to na pewno spróbuje. uwielbiam lody
mój połóg też długo trwał, tak się mazała ta krew przez 7 tygodni. okres też dostałam po 3 czy 4 miesiącach od karmienia...

Ola 19.10.2009
Stary 2012-06-14, 07:33   #4818
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

super ten pajacyk ale faktycznie może coś jeszcze by się udało chociaż duże rozmiary tam mają ....
Mam nadzieje, że nasze dzidziole dopasują się do tych smoków .. ja drugą aventa kupie sobie tę 150 ml ... tak na wszelki W aby były dwa rodzaje ...
Też nad aventem sie zastanawiałam i nie wiem czy kupić dwie różne czy takie same. Może na razie nie będe kupować drugiej i zobacze czy do tej TT
sie przyzwyczai, wtedy najwyżej kupie albo z tej samej firmy albo z innej.

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:25 ----------

W przyszłym miesiącu kupisz nie ma co tak szaleć bo pieniążki idą jak burza a maleństwo może nawet wszystkiego nie wynosi ...

Ja już zapomniałam nawet jak śniadanie smakowało
Smoczki tez z TT planuje kupić ze dwa.

Co do zakupów to ja różne rozmiary kupuje a nie te same więc troche w tym pochodzi

A ja właśnie wciągnełam bułcie z sałatką i serkiem
Stary 2012-06-14, 07:33   #4819
I_K
Zakorzenienie

Cytat:
A ile kupujecie kompletów pościeli do łóżeczka ? ja mam 2 używane po Tż-a siostrzeńcach i jeden jeszcze kupimy chyba nowy żeby był nowiusi na start
ja kupuje 2
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Odebrałam dziecko z przedszkola i trzeba było jechać do lekarza. Ospa. Matko dwa tygodnie uziemienia A w sobotę miał być grill
biedna mała...
Stary 2012-06-14, 07:36   #4820
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie czym się różni taki uspokajacz od normalnego? jakaś różnica jest ?

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:
Też nad aventem sie zastanawiałam i nie wiem czy kupić dwie różne czy takie same. Może na razie nie będe kupować drugiej i zobacze czy do tej TT
sie przyzwyczai, wtedy najwyżej kupie albo z tej samej firmy albo z innej.

Smoczki tez z TT planuje kupić ze dwa.

Co do zakupów to ja różne rozmiary kupuje a nie te same więc troche w tym pochodzi

A ja właśnie wciągnełam bułcie z sałatką i serkiem

ja kupię dwie rożne .. wiem że ta aventa jest chwalona .. więc niech sobie będzie
smacznego
smoczek TT ? co to za firma ?
Stary 2012-06-14, 07:41   #4821
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

właśnie czym się różni taki uspokajacz od normalnego? jakaś różnica jest ?

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

ja kupię dwie rożne .. wiem że ta aventa jest chwalona .. więc niech sobie będzie
smacznego
smoczek TT ? co to za firma ?
Tommee Tippee
Dziękuje
Stary 2012-06-14, 07:42   #4822
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Czesc dziewczyny!
Ale miałam wczoraj dzień,chyba cały przeryczałam.Tak mi smutno jak sobie pomysle ze jak zrobia mi cc to mi małego od razu zabiorą

Cytat:
smoczek TT ? co to za firma ?[/COLOR]
tomme tippee konczi
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:46   #4823
weronika_91
Zakorzenienie

Konczi Nie no te które dajemy dziecku jak płacze czy cuś to wszystkie są uspokajające ja kupię ze 2 bo czasem jeden zginie i byłyby jajca zresztą często są po 2 pakowane ... ciekawe czy Jaśko będzie chciał w ogóle smoka bo z dziećmi jest różnie
Stary 2012-06-14, 07:46   #4824
Iwoncia81
Zakorzenienie

Teraz mi sie przypomniało jaki głupi sen miałam

Śniła mi sie wizyta u gina - pobadał i mówi że ma nieciekawe wieści bo małemu główka nie rośnie z powodu braku soli w moim organiźmie. Jak ja w tym śnie płakałam matko !!!!

Aż sie boje wizyty dzisiaj
Stary 2012-06-14, 07:47   #4825
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aloy Pokaż wiadomość

a tak w ogóle to dziewczyny dziękuje za odpowiedź w sprawie smarowania brzucha ja smaruje kremem emolium i oliwką bambino. Miałam oliwkę penaten dla kobiet w ciązy od rozstępów, ale jakoś skóra zaczęła mi się sypać na brzuchu, dosłownie sypać.... a piersi co jakiś czas smaruje perfecta mama do piersi z wyciągiem z kapusty, jak mnie bolą to bardzo pomaga.
jadłam i w tym miescie bo w latach dzieciecych jezdziłam do cioci na wakacje
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 07:50   #4826
Malemalenstwo
Zadomowienie

Witam

Co do imienia my z Tż mieliśmy wybrane imię dla dziewczynki już bardzo dawno temu. Kiedyś poruszyliśmy temat dzieci i postanowiliśmy, że jak jak urodzi się dziewczynka to będzie Oliwia. Dla chłopca na początku miał być Kubuś, ale pewne wydarzenia zmieniły nasze zdanie i mój synek ma na imię Kamil.

Dziewczyny w sobotę mam wesele Ciekawe ile wytrzymam
Lecę na śniadanie i biorę się za robotę w domu
Miłego dnia
Stary 2012-06-14, 08:02   #4827
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry

Jaka paskudna pogoda! A ja w tym deszczu gnałam do laboratorium z siuśkami i na badanie. TSH mam dopiero do odbioru we wtorek, więc morfologię i mocz pewnie też dopiero odbiorę tego dnia, bo wizytę u gina mam dopiero w środę, więc jakby coś było nie tak to po co mam się stresować tyle dni.

Ja dzisiaj w pracy 10h siedzę. Z drugiej strony to może i lepiej, bo nie będę miała kiedy tęsknić z TŻ-tem, a tak mi tego wstręciucha brakuje.

TRZYMAM KCIUKI ZA DZISIEJSZE WIZYTY!
Stary 2012-06-14, 08:11   #4828
angel166
Zakorzenienie

Hey mamuśki,
Ja dziś nie w humorze po pierwsze nie cierpię takiej pogody: leje i zimno niesamowiscie a po drugie mąż mnie wkurzył wczoraj wieczorem.
Pokazuje mu to co jego mama pokupowała, a on do mnie z tekstem: widzisz to już wszystko jest dla dziecka!
no ☠☠☠☠☠☠☠nięty za przeproszeniem, pomyślałam i biegnę do niego z kartą na które ponad 25 pozycji mam rzeczy które trzeba kupic, bo oprócz tych wczorajszych zakupów to mam tylko ciuszki i to nei wszystko
a on, że nie ma co wariowac i głupot kupywac. No jakie kur##a głupoty: pościel, pampersy, prześcieradła, oliwka, nożyczki do paznokci, tetrowe pieluchy itp itd nosz szlak mnie trafił normalnie. Gówno się zna, a się odzywa nasza rozmowa zakończyła się tym, że powiedziałam mu, że to dobrze dziecko będzie osrane leżało, bo przecież pampersy tez nie potrzebne. To się obraził rano wstał jakby nigdy nic ale ja wkurzona nadal jestem, bo on mysli, że wózek, łóżeczko i ciuszków troche to wystarczy. Głupio się dziwił wczoraj na rożek i przewijak co to i do czego i czy to potrzebne grrrrr musiałam się wyżalic kochane na tego mojego durnego chłopa

weronika
ja kupuje na początek dwie zmiany pościeli i dwa prześcieradła
kalpana no niestety te w pepco i tesco do 10zł to gładkie sa, ten z pepco ma chyba misia wydrukowanego ale ledwo go widac, taki wyszyty jakby
m_moni śliczne ubranka
anesh Maja mi się nie podoba, bo 3 znajome rodzą w tym roku i dają właśnie tak na imie, epidemia jakaś Amelka boskie m i sięstrasznie podoba ale męża kolegi z pracy córa ma tak na imię i dalej dla niuni nie mamy imienia mi się podoba Lena, Aurelia, Kornelia, Lila i kilka innych ale mężowi żadne z nich mu się podoba Ania
karoluki no teściowa nic sama nei kupiła, bo powiedziała, że ja wiem najlepiej co chce i co mi się podoba. Cały czas na zakupach podkreslała i się pytała czy to chce czy to itp. Nie chciałąm za bardzo tych pół śpiochów i kaftaników, bo mi się drogie wydawały no ale uparła się, że się przydadzą no to nie marudziłam, by jej przykro nie było co do referatu to niezle Cie koleżanka wysterowała. Ja mam złożyc film na zaliczenie tzn. performence, który nagrywałyśmy i ciekawe kiedy go dostane w piątek miała mi go przywieśc koleżanka, a dziś czwartek niech się nie zdziwi, że jak mi podrzuci go w przyszłym tygodnu to zdąże go zmontowac
iwoncia ja też miałąm straszny sen, śniło mi się, że urodziłąm niunię w domu tzn. normalnie mi wyszła. Włożyłam ją do wózka i wystawiłam na balkon przykrytą całą, że tylko buzia wystawała i normalnie widziałam jej buzie taką czerwoniutką, pomarszczoną i wystraszoną. Masakra cały czas mam to przed oczami

kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Jagódka
angel166 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-06-14, 08:15   #4829
aloy
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kajaja Pokaż wiadomość
jadłam i w tym miescie bo w latach dzieciecych jezdziłam do cioci na wakacje
ale od kilku lat chyba od 2002 roku jest inna lodziarnia i tamte lody to się do niej nie równają

Choco Mademoiselle no może na chwilę Ci zabiorą. Moja siostra miała cc i jeszcze ją w tym samym czasie zoperowali, bo miała duża torbiel na jajniku i dali jej córcię tego samego dnia. także może nie będzie tak źle nie martw się

Ola 19.10.2009
Stary 2012-06-14, 08:16   #4830
katarzinka
Wtajemniczenie

dzień dobry

ja dziś w pracy, skończyło się leniuchowanie...

tak narzekacie na pogodę a ja się cieszę, bo podobno w przyszłym tygodniu ma być 30oC, więc już wolę jak leje z nieba, niż jak ja się oblewam potem z gorąca

choco - jak ja miałam cc to po 24 godzinach córka była ze mną, musiałam tyle czekać aż mi zabiorą kroplówkę i cewnik
Zanim czas pokona nas"

Edytowane przez katarzinka
Czas edycji: 2012-06-14 o 08:17
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości