![]() |
#4831 |
Osiołek z zakątka :)
|
Dot.: Ploty od soboty do soboty, część 4 ale nie ostatnia :)
Piękne Madziu
![]() ![]() ![]() Opowiem wam śmieszną historię związaną właśnie z remontem. Postanowiłam pomalować mojemu Tacie pokój stołowy...pod nieobecność, gdy razem byliśmy w Rowach. I tak się stało, pokój z jasnego popielu został przerobiony na ecru pod nieobecność prawowitego właściciela. Wróciliśmy z Rowów, czekam na telefon od Taty, że mu się podoba...albo nie, a tu cisza. Jeden dzień cisza, drugi cisza. Po tygodniu ja już nie wytrzymałam i się pytam rodzica (85 lat), jak mu się podoba pokój po remoncie. A mój tata mówi do mnie tak - "wiesz, myślałem, że coś ze mną nie tak, patrzę na ściany a tu całkiem inny kolor. Myślałem, że mam omamy i siedziałem cicho." Ale się wszyscy uśmialiśmy ![]() Jak czytam wasze przeboje z lekarzami to Bogu dziękuje, że mogę się leczyć sama ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Miłego dnia babeczki, jadę na zakupy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Ja też mam swoją ukochaną Anię dentystkę od... 21 lat
![]() I też uwielbiam do niej chodzić ! Zaciągnęłam tam Niebieskiego w poniedziałek i uprzedziłam, że on się okropnie boi itd. Chciała go uspokoić, opowiadała rożne historie, których sama sluchałam z zaciekawieniem (zostałam z nim w gabinecie, bo w poczekalni było full ludzi), a po wyjściu pytam czy się denerwował, bo to tylko usunięcie kamienia i polerowanie i te historyjki, a on do mnie "jakie historyjki ?" Dacie wiarę, że on z tego stresu kompletnie nic nie słyszy, nic nie pamięta... Załamka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
|
Moja dentystka opowiada też różne śmieszne historie, a ja, jak mam rozdziawioną paszczę to próbuje jej odpowiadać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zakorzenienie
|
Cześ babeczki
![]() Ja też mam dentystkę od 25 lat tą samą. Moja koleżanka z liceum - Małgosia. Bardzo ją lubię. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Czasem mam wrazenie, że moja Ania jak wyciagnie mi z ust to wszystko, to gorzej rozumie co mówię, niż z
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze Madziu jak Twój Niebieskooki tak boi sie dentysty to jest
100% men. Madziolku, my wiemy ,że mama bedzie zachwycona że samo sie zrobiło. Od kiedy wywaliła się w wannie i wyjść z niej nie mogła to myła się poza nią lejąc się prysznicem. Moja siostra znając ją zabraniała ja informować "bo jeszcze nie wyjedzie". Fakt jak sprowadziła się do naszego mkieszkania to robiła kafelki i sedesy nowe, ale trudno zdzieramy wsio i wstawiamy kabinę. Teraz siedzi spokojnie w samolocie i leci. Dopiero teraz zobaczyłam jak piekne nowe lotnisko ma Wraocław i ile lotów przejął z Poznania i innych. Ewuś a omamy Twojego Tatusia najlepsze, a mój Luby to jest tak mało spostrzegawczy , że ja zwykle mówię "bo jak Ty sie o coś nie wywrócisz to nie zauważysz" |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewuś, alem się uśmiała i właśnie pomyślałam to co napisała Terenia, że wcale nie zauważył , a jeśli chodzi o walkę w przychodni - to walczę tylko z kim, skoro oni nie mogą inaczej - nie ma refundacji i koniec, a tu o moje zdrowie chodzi, więc płacę dodatkową kasę, a moje pieniążki z ubezpieczenia czekają na lepsze czasy ![]() Miłego popołudnia ![]()
![]() |
#4838 |
Zadomowienie
|
Witajcie milusińskie.
Siedzi mi w głowie wczorajszy film "Dwie matki" Analizuję od rana ostatnią scenę. Nie często zasiadam przed telewizorkiem zazwyczaj na ekranie "dzieje sie" sport czyli kopią,skaczą i biegają a mój wybranek im dopinguje. Wczoraj jednak śledziłam losy bohaterek.
#4839 |
Zakorzenienie
|
Halo halo
![]() Co za szkoda, na zewnątrz piękne słońce a ja tu kisnę w biurze.... co za straszna niesprawiedliwość. Wczoraj poprowadziłam zajęcia z dziewczynkami na podwórku na ławeczce. Nie dałam rady spędzić kolejnych 2 godzin w zamkniętym pomieszczeniu. No i biegaliśmy wczoraj ![]() ![]() ![]() Biegało się w tę pogodę bardzo przyjemnie, było wręcz gorąco!!! Psowata była jednak zdziwiona, że zamiast powolnego wieczornego spaceru każą jej biegać! Skandal! Dziś natomiast, natychmiast postawił mnie na nogi na porannym spacerze, widok BAŻANTA! Spacerował sobie po trawniku jak kura. No nie za długo sobie pospacerował, bo moja psowata okropnie go przepędziła. Nie lubi ptactwa ![]() ![]() Miłego dizonka babeczki, pisze ten wpis już 2 godziny:/ ech.... z doskoku ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- A tak BTW lekarzy i mężczyzn. Właśnie prowadzę batalię z moim o wizytę o laryngologa, jego wizytę. Wiecie co jest problemem? Że trzeba iść do rodzinnego po skierowanie ![]() Ten od lat nie może oddychać przez nos, męczy się okrutnie, klnie... ale nie, wizyta u rodzinnej to jest kłopot! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Zakorzenienie
|
Ależ pogoda wspaniała !
Szkoda czasu na siedzienie wpracy. 20 minut i spadam stąd ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Elu ja wczoraj tylko kawałek widziałam tego filmu, no nie lubie takich ciężkich filmów bo tez przezywam i co żle sie skończył?? Napisz.
Bożenko dzisiaj dostałam od Ciebie matę do koralikowania ale to fajne dziekuję najuprzejmiej. Będę wciąż o Tobie myślała, że tak chcesz mi usprawnić moją pasję. Wieczorkiem idziemy do przyjaciół na kolacyjkę a także by omówić wspólny wyjazd na wypoczynek w Szwajcarii. Oni jadą już tam 3 raz, i zaproponowali wspólny wypad.w śierpniu. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
uffff dobrze, że nie we wrześniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kobiety po rozprawie,dramacie wszystkich bohaterów stanęły zgodnie przy swoim dziecku by razem go kochać i wychowywać.
![]() |
#4844 |
Zakorzenienie
|
Cześć miłe.
U nas dzisiaj było 26 stopni w cieniu. Tereniu Bardzo się cieszę , że mata się przyda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
Halo Halo!
Ile mam energii, hoho, kto chce troszkę? To wieczorne bieganie bardzo pozytywnie na mnie wpływa. Organizm jakby tylko czekał, kiedy w końcu zdecyduję się, żeby dać mu kopa. Jest naprawdę dobrze, czuję, że budzę się do życia ![]() Jutro też umyję okna, nie mam w sumie dużo, wiec powinno łatwo pójść ![]() Dziewczynki, w czym pierze się firanki? Moja mama kupowała kiedyś taki specjalny proszek w saszetkach, nie wiem co to było, ale woda od tego błyszczała ![]() Magdu, ty się namyślaj co zrobić z emalią, bo ja jakoś nic nie wymyśliłam:/ Życzę miłego dzionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Ja firanki piorę w normalnym proszku i dorzucam do niego trochę sody oczyszczonej lub proszku do pieczenia - zależy co mam w domu
![]() ![]() Ja też mam sporo energii, wczoraj spacer, wieczorem piłeczki, cudowna pogoda, aż żyć się chce ![]() Szkoda, że weekend ma być już beznadziejny ![]() Magduś pokombinowałabym coś z przesyłką, ale nie wiem jakie ma gabaryty, wagę, etc. Nie wiem czy kurier, czy poczta ? Edytowane przez sioodemka Czas edycji: 2013-04-19 o 08:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Jak dodam folię bąbelkową na gruuuubo, to będzie spora paczka... na kuriera raczej.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
To Ty jednak nie przyjeżdżasz do mnie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zadomowienie
|
A ja jestem zmordowana okropnie. Potrzebuję jakąś amfę żeby przetrwać tydzień do urlopu. Daj Zielonka trochę energii
![]() Po wczorajszej wspinaczce chyba tylko uszy mnie nie bolą. Dzisiaj trening w golfa, jutro turniej, w niedziele znowu trening itd.. Byle przetrwać tydzień a potem zrobię sobie odpoczynek fizyczno-umysłowy czyli będę spać pół urlopu. Miałam też zacząć biegać, ale już mi kalorii brakuje na to, szczególnie, że do pracy jadę rowerem. Mimo wszystko mam słabą kondycję bo się strasznie męczę. Oj, oj Szwajcaria ale bym pojechała, już dawno nie byłam, kiedyś sobie zaplanuję. Na razie zdefraudowałam budżet na urlop w tym roku zamawiając w fabryce kije do golfa na wymiar. I tak oto nigdzie nie jadę, ale się tym nie przejmuję ![]()
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Kićka a wypad w górki do rodziców to nie zaliczasz do urlopu?. Może jednak
mniej będziesz się katować treningami? co? My w Szwajcarii nie byliśmy. Madziolku ja z przyjemnością przyjmę jakiś zastrzyk energii jak masz tego w nadmiarze. Bo u nas ciemnica niesamowita i jestem taka klapnięta. Trwają rozmowy z panami do łazienki kochana - trzymajcie kciuki by mi sie to udało. Strasznie mi na tym zależy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
|
Tereniu trzymam mocno kciuki
![]() A co to jest w tych Twoich ciastkach - martadela??? Bo tak jakoś martadelowato wyglada ![]() A mnie się zamarzyła patelnia do ciasteczek-orzeszków ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Taak widzi mi się tez martadela ale i można chyba i na słodko, ważny jest
sposób cięcia prawda? To dla pracusiów piekących. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Witam
Tereniu Fajny ten tutorialik. Ja nie mam humoru, nawet wiosna mnie nie cieszy. Odebrałam dzisiaj wyniki, są niestety złe. W czerwcu idę na kolonoskopię, nie ma wcześniejszych terminów. Boję się wyników. Jutro zaczynam remont sypialni i mają mi zamówiony stół z krzesłami dostarczyć (dużo mnie kosztował) ale wygląda całkiem fajnie. No i jakoś się nie mam siły tym cieszyć. Buziaczki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
![]() Tereniu tez trzymam kciuki za pomyślne załatwienie spraw związanych łazienką, a Ty trzymaj kciuki za to aby cieśla, który przyjdzie w niedzielę, miał czas na to aby zrobić nam nowy taras, bo mój najmilejszy chciał taras troszkę odnosić na lato i jak zaczął majstrować okazało się, ze taras cały przegnity, no i trzeba robić na nowo, wiec w tym roku mam pokój z kwiatkami ![]() Pogoda u nas nie najgorsza, ale jakieś takie ciężkie powietrze i głowa boli od rana ![]() Miłego wieczoru ![]()
#4855 |
Zakorzenienie
|
Bożeniuś głowa do góry nie martw sie na zapas. Będzie dobrze wszyscy
o tym wiemy. Same dobre myśli wokół Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Wtajemniczenie
|
Bożenko
![]() U mnie bałagan, bo remont zaczął tato ze Szwagrem. Chcą położyć panele na podłogę i odświeżyć ściany. Musiałam popakować swoje rzeczy , a nie znoszę tego robić, no ale cóż - nie było wyjścia. |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
biernasiu trzyma kciuki, żeby było lepiej niż myślisz!
#4858 |
Zadomowienie
|
Tereniu, u rodziców wyśpię się 2 dni a potem ojciec zapędzi do roboty na działce. Młotek, wkrętarka i inne narzędzia budowlane w ruch.
Laski, a haft wstążeczkowy to na jakim materiale się robi? Kupiłam sobie takie igły z dużymi uszami. Ciężko przepchać wstążeczkę przez materiał ![]() Zmykam coś porobić bo jeszcze za 2 godziny jadę na turniej. Jestem kompletnie nieprzygotowana. Ten śnieg nie dał potrenować na trawie ![]() Mam takie zakwasy po wspinaczce, ze muszę jeszcze fitnesik zrobić
#4859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nawet ktoś kiedyś proponował mi użyczenie na jakiś czas ale dzisiaj nie pamiętam kto ![]() ![]() Super sprawa ![]() Bożenko,bądź dobrych myśli.Przytulam i całuje. Bedzie dobrze.
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
Kapie deszczyk kapie juz drugi dzień i jest tak ciemno. brrr
dzisiaj mamy dwa spotkania z panami fachowcami, tylko wzdycham by się powiodło i łaskawie przyjeli. Siostra z mamą już dzwoniły, że dotarła szczęśliwie i przesiadka w Monachium nie była taka straszna jak mama myślała. O jakiej patelni milusie mówicie??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:08.