|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
Oj Kochana takie rzeczy się zdarzają ![]() ![]() Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2012-09-11 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Gang Iren
|
No fakt,cos za cos
![]() Eryk ruchowo sie nie wykazuje jak na razie,za to rechocze na glos od 2 miesiaca zycia i gaworzy tez juz dlugo ![]()
#4833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mama d zdarzają się takie sytuacje, nie jednej mamusi, głowa do góry, niestety dzieciaczki są ruchliwe i takie sytuacje jeszcze nie raz czekają nas w życiu!!! Sama widzisz, jakie masz wyrzuty sumienia - jesteś kochaną Mamą! u nas tez były sytuacje kryzysowe.. ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-11 o 21:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zadomowienie
|
Aguśkaale Filipek pięknie rośnie. Super zdjęcia. Niezłe przystojniaki Ci rosną
![]() Niki Słodki ten Twój synek ![]() Monia ale pięknie Hania leży na trawce, fajnie że ma gdzie się wygrzewać. Karolca uwielbiam minki Ewelinki ![]() ![]() Gosia lubię oglądać Wasze fotki, super z Was rodzinka ![]() Moniq super filmik ale śmieszek mały. Odezwij się do nas ![]() Jolkasuper fotki, niezła z Ciebie mamuśka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj zrobiłam mufinki z malinami ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny chcę kupić dobry aparat. Teraz mam canon powershot sx130 is ale chcę bardziej profesjonalny. Doradzcie coś
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Gang Iren
|
Dziekuje kochana
![]() Cytat:
Zjadlabym takie muffinki ![]()
![]() |
#4838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Wtajemniczenie
|
Witam wieczorowa pora
![]() Mala zdrowka dla Tymonka, Gucia aby infekcja szybko przeszla, Karolca brawo dla pelzajacej Ewelinki, Mravka co do Nowej Zelandii..to juz o tym zapomnialam bo od tamtej pory to moj kreatywny tz mial juz 10 innych pomyslow na zycie ![]() ![]() Jeszcze w Debenhams sa fajne ciuszki,a Jojo Manam Bebe to tak ceny spore,ale jakosc jest super,ja tak jak pisalam kupuje uzywki,nowe tylko w Tesco,ale jakosc marna. Co do wielorazowek to na przednia i tylna czesc ok,ale pieluszki obciskuja jej bioderka i tam jest zaczerwienienie i ogolnie nie wiem jak ich uzuwac dla 1.5 rocznego dziecka skoro dla niemowlaka drobnego sa na styk.napisalam do producenta ale jeszcze nie mam odpowiedzi,takze zadowolona srednio jestem.my mamy bambusowe pieluchy,zakladam je 1-2 razy dziennie,a tak to uzywamy jednorazowych antualergicznych moltex,rano na godzinke zakladam zwyklego pampersa. Karinio to mialas stracha przez zabawke ![]() Mamad...zadna porazka,nie zamartwiaj sie juz,dopiero sie uczymy mobilnosci naszych maluszkow. Co do sukienek,to ja Hani w nie nie ubieram.do chrztu kupilam...ale jest skromna,zwykla biala sukienka...letnia a nie typowa na chrzest.ubranek nie prasuje bo szkoda mi czasu...dla nas tez nie prasuje. U nas marudzenia ciag dalszy,rano Hania byla tak marudna ze zapakowalam ka do samochodu I pokechalysmy na zakecia dla mam I dzieciaczkow,tam Hania zadowolona I najgrzeczniejsza,mogloby mnie tam nie byc...nawet by nie zauwazyla ![]() Wiecie co jestem jakas glupia ![]() ![]() dobrych nocek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zadomowienie
|
Głosowanie na nowy tytuł, jak macie jakieś inne propozycje to dawajcie. Te znalazłam we wcześniejszych postach i jeden sama dopisałam
![]() 1. My tu mamy super mamy, żadnym kłótnią się nie damy. 2. Raczkujemy i siadamy,swoje mamy zadziwiamy. 3. Pierwsze ząbki dzieci mają i raczkować zaczynają. 4. Ząbki mają i siadają już rozrabiać zaczynają. 5. Pierwsze ząbki już za nami i raczkować zaczynamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A podróż do Nowej Zelandii zawsze mi się marzyła.. ![]() Nowaken ja też nigdy nie jadłam dyni ![]() ![]() Jutro Kajula kończy 5 miesięcy... ![]() ![]() ![]() Czas przy dzieciątkach leci znacznie szybciej..! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-09-11 o 21:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Najbardziej podoba mi sie nr 1,pozniej nr 3 ![]()
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj Kajka ale już dorosła jest ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Smak jeszcze by uszedł, mnie sam zapach osłabia ![]() Gosia, dokładnie, coś za coś. Jestem za tym tytułem 2. Raczkujemy i siadamy, swoje mamy zadziwiamy. Okres mi się zbliża. Krzyż mnie okropnie boli ![]() MoniaHan pupcia małej już ok? 88natka, co rozumiesz przed pojęcie "dobry aparat"? ![]()
![]() |
#4847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | |
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, widzę że prawie każdej z Was zdarzył się podobny wypadek z turlającym się bobasem...Niestety, nam także ![]() Podczas pobytu w Pl, tak samo jak tutaj, zawsze brałam Matyldę w nocy na karmienei jak się rozbudziła. Mam w zwyczaju serwować Jej oba cyce, tak że przy drugim zawsze biorę Ją już w środek lub od ściany i tak już zasypiamy razem. Wtedy jednak miałam pełne cyce, i Mati była już najedzona po 1, a nawet go porzadnie w sumie nie opróżniła. Więc jakoś tak przysnełam i wiedziałam, że mam Ją przewrócić na drugą stronę, ale przysypiałam jeszcze...Nagle słyszę huk, a to Matylda sturlała się z łóżka i spadła na podłogę!!!! ![]() Byłam w takim szoku, ona równierz, skoczyliśmy z Tż na równe nogi!!! Normalnie, nie lerzała blisko z brzegu, ale podczas gdy ja przysnęłąm, obróciła się na brzuszek i potem znów na plecki i dotoczyła do krawędzi ![]() Całe szczęście, nic się nie stało...Za chwilę znów się śmiała i obracała, ale nie mogłabym sobie wybaczyć i w sumie nawet teraz robi mi się żle i słabo na myśl o naszej w sumie bezmyślności! Dlatego konia ma rację, żeby z takich sytuacji wysnuć wnioski i na przyszłośc zachowywać ostrożność! Idę karmić moje dziecię....Pobudka nr 1 ![]() Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2012-09-11 o 22:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
ah, jeszcze o sukienkach chciałam napisać.
Mi się marzy ubrać Ewelince taką falbaniastą sukienkę, puszystą księżniczkę ![]() ![]()
![]() |
#4850 | |||||
Rozeznanie
|
Dobry!
![]() Dzień nam minął...nawet nie wiem kiedy. Leci ten czas jak szalony! Dziś Piotruś miał 3 drzemki po 40 minut...zazwyzaj są dwie z czego jedna rwa do 2 godzin nawet. Nie wiem co mu się porobiło. A ja prawie zapomniałam o terminie do urzędu pracy ![]() Dzięki Piotrusiowi, zdążyłam dojechać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajnie, ze się odezwałaś! oby wszystko się ułożyło ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a ja dziś zrobiłam sobie takie racuszki: http://dietabezmleczna.blogspot. com/2009/03/racuchy-bez-mleka.html tłuste jak nie wiem ale mniam! ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4851 |
Zadomowienie
|
Taki który robi takie fotki jak Twoje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A tak na serio, aparat duży czy mały? Kompaktowy czy lustrzanka (kompakt jest lepszy bo mały i zmieści się do torebki, nie trzeba w niego wiecznie inwestować i jest uniwersalny). Ja sporo zawdzięczam zewnętrzej lampie błyskowej, która pozwala mi robić zdjęcia w trudnych warunkach oświetleniowych (ale kosztowała 3/4 ceny samego korpusu)
![]() |
#4853 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4854 | ||
Zakorzenienie
|
![]() moja poki co probuje pelzac... twarza po ziemi ![]() ![]() Cytat:
a z upadkiem najwazniejsze ze nic sie nie stalo... chyba kazda z nas tutaj ma podobne doswiadczenia za soba... chociaz ja juz od bardzo dawna Rite zostawiam tylko na podlodze lub w lozeczku... jak zacznie raczkowac to zostanie tylko lozeczko ![]() dolacze sie ![]() chociaz u mnie w miare spokojnie Cytat:
i widze, ze juz mnie wyganiacie na wakacje ![]() zaraz ide... teraz jeszcze wykorzystuje pare minut az chlebek bedzie wyjezdzac z piekarnika ![]()
![]() |
#4855 |
Gang Iren
|
Spokojnych nocek dziewczyny!
Szykuje sie do spania,chociaz raz zdaze przed polnoca ![]()
#4856 |
Zadomowienie
|
Już dawno nie byłam na wizażu o tej porze.... a to dlatego, że czekam na Marcina, bo pojechał zawieźć koleżankę na porodówkę...
Wody Jej odeszły, a Jej Mąż poza Lublinem i padło na mojego ![]() ![]() Wiem tyle, że odeszły Jej wody, ale była całkiem spokojna więc mam nadzieję, że sobie poradzą... Jej Mąż przyjedzie pewnie za jakieś półtorej godziny...oby zdążył... |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
u nas nocka w miarę ale dzisiaj idę z Anią do lekarza bo mi ten jej katar się nie podoba ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Dla Kajuli ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() My za tydzień będziemy świętować 5miesięcy A ja już nie śpię, bo muszę się zebrać do przedszkola. Marcin wrócił o 3.30, bo Mąż Magdy dojechał... Magda miała leżeć na korytarzu, bo miejsc nie ma w szpitalu ![]() Narazie nic się nie odzywali więc chyba jeszcze nie urodziła - tak sobie teraz przypominam jak to było 5 miesięcy temu i aż mi się łezka zakręciła jak patrzę na Mój Mały Cudek ![]() ![]() Dobra, to wszystkim dobrych dzionków życzę, a ja się wybieram, żeby się wyrobić |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
Jaka jestem chora kaszel, katar głowa boli masakra
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.