Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 13:39   #4831
Debrah
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

A co się dokładniej dzieje? w ogóle nie chce piersi chwycić? opisz.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:41   #4832
pstryczek84
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41465494]

Mała, Meneq - teoretycznie przy 3dniówce temp. wysoka, ale u nas była ledwo ledwo i tak też się zdarza jeszcze jedno dziecko takie znam. A po 3 dniach podwyższonej temp. wieczorem tylko - piękna, klasyczna wysypka.

Pamiętajcie, by przynajmniej o 4 tygodnie przesunąć szczepienie, jeśli planowane w tym czasie !

[/QUOTE]
oo matko! dzieki za przypomnienie, za tydz mamy termin! dzieki dzieki dzieki!

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Mam dzisiaj pierwszą jazdę o 15 Trzymajcie za mnie kciuki żebym sobie siary nie narobiła

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Jeszcze Wam opowiem o mojej schizie weekendowej tylko się nie śmiejcie. a więc:
w sobotę wieczorem poczułam w brzuchu kopniaki. Serio! Dokładnie takie jak rok temu w 17 tygodniu ciąży no i tak po pół godzinie lecę do tż spanikowana i mówię, że chyba w ciąży jestem! Jak położyliśmy się spać, to już tak "kopało", że aż było czuć pod ręką. No i już myśli, a może dziewczynka będzie, że to nawet nie tak źle, że fajnie dwójkę takich małych dzieci mieć rano wstaję i dalej czuję te kopniaczki. Byłoby to absurdalne żebym w ciąży była, okres skończył mi się dwa dni temu, bungabunga to tyle co kot napłakał no i w gumciach, no ale że wszystko może się zdarzyć to sru do scc po test ciążowy. Wyszedł negatywnie, a powiem Wam że już zaczynałam się cieszyć i zaczęłam się zastanawiać jak ja ogarnę dwa wątki na wizażu
ja sie nie smieje bo tez takie "ruchy" czuje od jakiegos czasu i u nas tez tylko gumeczki

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:42   #4833
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Kurdę..sama nie wiem? A może to olej? Skoro jej się taka podoba..właściwie ciężko wpłynąć na czyiś gust.

Dzieć bawi się o taak:
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:44   #4834
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

My 2 dni temu skończyłyśmy 5 miesięcy !

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
acha moje dziecko odkryło,że ma.... ptaka, uwieblia się za niego ciągnąć
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Dawid podczas kąpieli i leżenia w negliżu bawi się ptaszurem od dwóch miesięcy.. Pisałam tu nawet wtedy czy któryś synek tak robi bo on jak się ściśnie to mu jajca między palcami wyłażą, ale żadna się nie odezwałą..
u nas od jakiegos czasu to samo. jak scisnie to az mnie mnie zaboli a ten maly grzdyl ma mega radosc z tego

Stary 2013-06-24, 13:47   #4835
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość

u nas od jakiegos czasu to samo. jak scisnie to az mnie mnie zaboli a ten maly grzdyl ma mega radosc z tego
no.. TZ się na mnie drze że go to boli ale Młody się śmiecha z tego to ja nie wiem..

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:51   #4836
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Blanka nauczyła się leżeć na boczku,jak zmieniam jej pieluche i rozpinam szelki to jest szał na leżenie na boku. I nie byłoby nic w tym złego,że po pierwsze leży na tym bardziej chorym bioderku a po drugie za nic w świecie nie da zapiąc z powrotem szelek

Jeszcze chciałam powiedzieć że Blanka odrzuciła piers na wszelkie sposoby już próbowałam ale nie chce i koniec. Więc ściągam mleko i jej podaje ile się da . A jest już coraz mniej. Wcześniej z palcem w nosie ściągałam 150ml x jednej piersi a teraz jak z dwóch ściągnę 80 to jest sukces...

Dzisiaj jedziemy złożyć wniosek o dowód dla Małej. Mam nadzieję że zrobia przez dwa tyg

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Fewciu, zawalcz tak jak pisze Marsi, moze sie uda

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Spokojnie, cierpliwosci

Jeszcze nie, na 14 idziemy :/
Dygam juz od wczoraj
Prosze o kciuki, ale i tak jestem zlej mysli

O, buraka juz mozna?

Ale Sylwia pytala chyba o to czy moze Bartusiowi podac kiwi, tak?
trzymam mocno buraczka mozna a doczytałam, ze kiwi po 10 mies,

byłam na zakupach w biedrze spozywczych, obok stała pani z truskawami- kupiłam 6 łubianek jakie słodziutkie, niebo w gębie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 13:53   #4837
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

ja sie nie smieje bo tez takie "ruchy" czuje od jakiegos czasu i u nas tez tylko gumeczki
A ja tabsy i też czasem zdarzy mi się czuć takie ruchy-już nie raz zastanawiałam się o co chodzi bo to wygląda jakby naprawdę dziecko kopało
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 13:53   #4838
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
ja pitole dziewczyny chrzestna bedzie 18-latka, i oczywiscie ona ma taka mame ze na kazde imprezy kupuja sobie nowe kiecki ale zawsze ladne maja a ona teraz kupila Jej taka bordowa dluga z satyny jak na wesele jakies chociaz juz na wesele sie takich nie zaklada, i co ja mam jej napisac bo przeslala zdjecie, tu wies,
przeciez psy o budę się pozabijają
jak zobaczylam na telefonie myslalam, ze z krzesla spadne
co ja mam zrobic?? kasa wydana, kurcze przykro jej bedzie, ona wiecie nadwage ma i to znaczna wiec ciezko jej sie ubrac w cokolwiek[COLOR="Silver"]

jesli to tylko Tobie przeszkadza to ja bym nic z tym nie robila bo tak jak piszesz moze jej byc poprostu przykro...
ewentualnie mozesz jej delikatnie pwoiedziec ze taka suknia nie pasuje zbytnio na chrzciny, ze jest zbyt strojna a jak sie bedzie bardzo upierac to moze niech wezmie sobie cos na przebierke juz na impreze

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość

Nawijko, my z mala sie na Hel wybieramy, to bedzie z pincet kilometrow ale wierze w nia [COLOR="Silver"]
a propo Helu...
bo mialam sie zapytac i zapomnialam - jak wyscie sie z Mezem poznali? klasyczne wakacyjne laf story nad morzem?

Cytat:
Kurdę..sama nie wiem? A może to olej? Skoro jej się taka podoba..właściwie ciężko wpłynąć na czyiś gust.

Dzieć bawi się o taak:
sliczna!

Stary 2013-06-24, 13:59   #4839
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
A ja tabsy i też czasem zdarzy mi się czuć takie ruchy-już nie raz zastanawiałam się o co chodzi bo to wygląda jakby naprawdę dziecko kopało
Ej to tylko ja taka panikara jestem? Ja wcześniej nic takiego nie czułam, hehe, głupol ze mnie

Debrah

Oho, pogoda się poprawiła, prasowania nie będzie, spadam

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-06-24 o 14:00
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:00   #4840
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a te podania o urlop rodzicielski to jest tylko dla pracodawcy co nie? tzn jesli mi pracodawca wyplacal macierzynski to tylko dla niego ten kwitek? bo moj pracodawca wie doskonale ze bede rok i mu nie wysylalam zadnego papierkaaaaaaa. mhmmmmm

A nie boisz się że nagle Ci powie ale pani nie złożyła podania a, proszę wracać do pracy

Moim zdaniem papier to papier.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:08   #4841
Delicjanka
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
A nie boisz się że nagle Ci powie ale pani nie złożyła podania a, proszę wracać do pracy

i tak zrobilam;p pojechalam i zlozylam hehe. Rodzicielski mi sie zaczyna 10 lipca

jejuuuuuuuuuuuuu spac mi sie chce.................
Moj tzt idzie na studia)) !

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:09   #4842
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Odp: Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Koktail z jogurtu naturalnego (dla dzieci )i truskawek po 6 miesiącu to rozumiem, ale bez cukru oczywiście. No ale Zuza jeszcze nie ma 6 miesięcy
To wiem, ale on zrobił z maślanka , a nie jogurtem.
Dzięki

Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:10   #4843
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dzisiaj pierwszą jazdę o 15 Trzymajcie za mnie kciuki żebym sobie siary nie narobiła
kciuki za jazdę
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Ale mam dziś lenia w
Nic mi się nie chce. Daria wreszcie zasnęła więc wypadałoby sobie obiad zrobić...tylko co?? Co dziś jecie dobrego na obiad??? ja mam jakieś pierogi zamrożone w lodówie, chyba je zjem na szybko.
zupę polędwiczkową i pizzę
Cytat:
Hej ho

O matko! Brak słów po prostu... Mogą wyrządzić mu krzywdę do końca życia

zaciśnięte

zaciśniete

Ja bym też chciała tak zrobić. Nie widzę sensu spraszać rodziny której nie widziałam od stu lat, poza tym nie bardzo stoimy teraz z kasą żeby robić imprezę w knajpie. Planujemy w lipcu i raczej skromnie.

Powodzenia

O, moje dziecko wstało. Teraz nabrało to nowego znaczenia bo jak się budzi to zaraz do góry się podnosi żeby usiąść śmiesznie to wygląda tak jakby chciał wstać z bujaka i pójść a na razie tylko raz udało mu się usiąść i posiedzieć, bo go przeważa, za ciężki jest

bu, muszę poprasować, 3 prania a jedno jeszcze się suszy, pomocy

w sobotę wieczorem poczułam w brzuchu kopniaki. Serio! Dokładnie takie jak rok temu w 17 tygodniu ciąży no i tak po pół godzinie lecę do tż spanikowana i mówię, że chyba w ciąży jestem! Jak położyliśmy się spać, to już tak "kopało", że aż było czuć pod ręką. No i już myśli, a może dziewczynka będzie, że to nawet nie tak źle, że fajnie dwójkę takich małych dzieci mieć rano wstaję i dalej czuję te kopniaczki. Byłoby to absurdalne żebym w ciąży była, okres skończył mi się dwa dni temu, bungabunga to tyle co kot napłakał no i w gumciach, no ale że wszystko może się zdarzyć to sru do scc po test ciążowy. Wyszedł negatywnie, a powiem Wam że już zaczynałam się cieszyć i zaczęłam się zastanawiać jak ja ogarnę dwa wątki na wizażu
co do pogrubionego to naprawdę musi to fajnie wyglądać
a co do ciąży to
Cytat:

Dzieć bawi się o taak:
pięknie się bawi ale zdradzę Wam, że w rzeczywistości Amelka jest jeszcze śliczniejsza
Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

papier to papier to raz i na wszystko musi być potwierdzenie. Moja firma to nawet specjalne wnioski sobie ułożyła, dziś wypełnione przeskanowane wysłałam do firmy, żeby sprawdzili czy dobrze wypełnione (ja to ciemna jestem w te klocki), Pan powiedział, że dobrze więc jutro wyślę oryginały pocztą. Ja to mam schiza żeby na wszystko była podkładka...

fewciu może faktycznie kryzys?
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:14   #4844
fifania
Raczkowanie

Nie wiem czy ktokolwiek pamięta,że kilka razy coś skrobnęlam ale przy naszych przygodach chorobowych ostatni miesiąc minął nam jak w jakimś letargu. Atopowe Zapalenie Skóry okazało się tym właśnie ścierwem a nie jak modlilam się jakimś pasożytem albo coś......
Ale wychodzimy na prostą,tzn jeszcze nie jest dobrze ale już dużo lepiej....żeby nie zapeszyć....
I nie pomogli nam lekarze a .....medycyna niekonwencjonalna....-a kiedys mnie śmieszyli ludzie którzy szukalii pomocy u bioenergoterapeutów i innych znachorów...
Cóż.....

Pozdrawiam wszystkie niewyspane mamusie,bo u nas sen to towar deficytowy.
fifania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:14   #4845
mala_19kw
Zakorzenienie

Ale ze mnie pusta dynia... Parę godz temu dostałam sms że nie przedłużyli mi internetu bo brak wystarczających środków na koncie... Miałam tylko coś doczytać i wyjść a ja tu siedzę siedzę siedzę nawet klub odwiedziłam
Także tego dziewczyny... Jak to załatwie to wrócę pewnie za chwilę będę miała 0,00 na koncie bo chyba miałam 7 zł (które kiedyś się napewno skończą ).
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 14:15   #4846
litllesweetangel
Lurker ;)

W sumie lipa z tym rodzicielskim, ze mozemy niby isc ale to jednak marne 60% ;/ Powinno byc 80%, przeciez nie moglysmy wybrac czy idziemy od razu na rok czy tylko pol...

Aaaa i kupuje nosidlo Womar Eco, bede je miec pod koniec tygodnia wiec po weekendzie napisze recenzje, moze ktorejs sie przyda

It's okay
I got lost on the way
But I'm a supergirl
And supergirls don't cry

Edytowane przez litllesweetangel
Czas edycji: 2013-06-24 o 14:19
litllesweetangel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:18   #4847
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
W sumie lipa z tym rodzicielskim, ze mozemy niby isc ale to jednak marne 60% ;/ Powinno byc 80%, przeciez nie moglysmy wybrac czy idziemy od razu na rok czy tylko pol...
ja się cieszę z tych 60%, bo jakbym wróciła do pracy i tak połowa pensji poszłaby na żłobek
Stary 2013-06-24, 14:18   #4848
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

pięknie się bawi ale zdradzę Wam, że w rzeczywistości Amelka jest jeszcze śliczniejsza
jeeej jak miło - dziękujemy
Troszkę inaczej na zdjęciach wychodzi, to fakt, ale to chyba jak wszystkie dzieciaki.
Stary 2013-06-24, 14:20   #4849
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
jeeej jak miło - dziękujemy
Troszkę inaczej na zdjęciach wychodzi, to fakt, ale to chyba jak wszystkie dzieciaki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 14:20   #4850
bokeh
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Blanka nauczyła się leżeć na boczku,jak zmieniam jej pieluche i rozpinam szelki to jest szał na leżenie na boku. I nie byłoby nic w tym złego,że po pierwsze leży na tym bardziej chorym bioderku a po drugie za nic w świecie nie da zapiąc z powrotem szelek

Jeszcze chciałam powiedzieć że Blanka odrzuciła piers na wszelkie sposoby już próbowałam ale nie chce i koniec. Więc ściągam mleko i jej podaje ile się da . A jest już coraz mniej. Wcześniej z palcem w nosie ściągałam 150ml x jednej piersi a teraz jak z dwóch ściągnę 80 to jest sukces...

Dzisiaj jedziemy złożyć wniosek o dowód dla Małej. Mam nadzieję że zrobia przez dwa tyg

ja tez dzis pojechałam..... I co sie okazalo? To co Tobie, musze wrocic z tz

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Szkoda z ta piersia
Odciagaj poki mozesz...
A z jakiej butli podajesz mm?

Wyjezdzacie gdzies, ze dowod potrzebny?

Chyba sama jadla, cos mi swita

Kurde, tak sobie mysle...
Mama wpadla na pomysl, zebym pojechala z rodzicami i moja siostra na tydzien za granice, oczywiscie z Kuba...
Ja najpierw bylam kategorycznie na NIE.
Bo jak to z malym dzieckiem, jak dam rade, przeciez to wielka wyprawa, itp, ale ona mnie ciagle przekonuje, ze przeciez bedzie ze mna, pomoze mi, itp.

Generalnie nasze wakacje wygladalyby tak: najpierw chcemy jechac z TZ do mnie do domu na jakis tydzien. TZ by wrocil (praca), a ja bym zostala z Kuba u rodzicow jeszcze 2 tyg. I potem bylby ewentualnie ten wyjazd...

Plusem na pewno jest to, ze nie spedze wakacji sama z Kuba w kawalerce (TZ i tak wiecznie w pracy), a minus - wiadomo, upaly....
Poza tym TZ dlugo nie widzialby sie z malym.

Mama mnie namawia, bo byla na wakacjach z 4-miesieczna siostra. Pomagala jej tylko kolezanka i bardzo dobrze wspomina te wakacje.
A Kuba bedzie mial wtedy 5,5 miesiaca.

Co myslicie? Pojechalybyscie?
Jestem sceptycznie nastawiona, ale z drugiej strony np djerba z dziecmi i mezem jedzie...

zalezy gdzie na te wakacje i czy dluga podroz autem czy samolotem? Ja do jakiegos cywilizowanego europejskiego bym pojechala

Cytat:
pewnie,że jedź
ja też będę wyjeżdzać za granicę, zresztą w kwietniu już byliśmy ( Austria) i mały zniosł pobyt bardzo dobrze

jeszcze nie podjęliśmy decyzji co do kierunku wakacji, rozważamy Hiszpanie, Chorwacje,Czarnogórę albo Grecje- TZ chce jechać samochodem bo ja panicznie boję sie lataniania ale ze względu na małego jestem w stanie się poświęcić

ja tez bardzo sie boje, ale tez bym sie poswiecila zeby nie meczyla sie w aucie

Chorwacja

Cytat:
Wiecie, że żeby wyrobić dowód dziecku muszą być mama i tata przy składaniu wniosku? TŻ musi się z pracy zwalniać, żeby to załatwić

no wlasnie..... Dzis sie dowiedzialam, musze z samego rana jechac z tz idiotyzm. Tzn niby rozumiem no ale .... Tymbardziej ze urzedowanie wiadomo do 15....

Cytat:
Hej ho

O matko! Brak słów po prostu... Mogą wyrządzić mu krzywdę do końca życia

zaciśnięte

zaciśniete

Ja bym też chciała tak zrobić. Nie widzę sensu spraszać rodziny której nie widziałam od stu lat, poza tym nie bardzo stoimy teraz z kasą żeby robić imprezę w knajpie. Planujemy w lipcu i raczej skromnie.

Powodzenia

O, moje dziecko wstało. Teraz nabrało to nowego znaczenia bo jak się budzi to zaraz do góry się podnosi żeby usiąść śmiesznie to wygląda tak jakby chciał wstać z bujaka i pójść a na razie tylko raz udało mu się usiąść i posiedzieć, bo go przeważa, za ciężki jest

bu, muszę poprasować, 3 prania a jedno jeszcze się suszy, pomocy

hahahahah sory ale problem z dwoma watkami mnie rozbroil hahha

Cytat:
Ałłł :P

Hania ma za soba pierwysz raz ze stopa w buzi !

Ide gotowac jej ziemniaczka i marchewke, jako olej moge dodac olive z olivek?
Stary 2013-06-24, 14:23   #4851
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Osz Ty! Takiego smaka mi narobiłaś. A miałam iść na dietę od dzisiaj, póki co trzymam się, ale ten smalec chodzi za mną odkąd o tym przeczytałam
az sobie kupiłam taki z garnca jak teraz na zakupach byłam pożarłam 6 kanapek
Cytat:
Dawniej nie było tyle chemii i syfu... I było prawdziwe mleko od krowy prosto
dawniej to krowy jadły trawe, siano , ziemniaki, ateraz pasze koncentraty, odpadki z browaru po zrobionym piwie... wiem, bo na wsi mieszkam i sąsiedzi mąją krowy, jak przywiozą im to żarcie to masakra- okien nie otworzysz....
Cytat:
3mam

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Ku*wa dziewczyny!!! ZAWSZE jak w niedziele jesteśmy u t. to Dawid mi w poniedziałek żyć nie daje!!!! jęczydło!!!
odreagowuje wizytę chyba

Cytat:
dla Bartunia

dziękujemy
Cytat:
Ale mam dziś lenia w
Nic mi się nie chce. Daria wreszcie zasnęła więc wypadałoby sobie obiad zrobić...tylko co?? Co dziś jecie dobrego na obiad??? ja mam jakieś pierogi zamrożone w lodówie, chyba je zjem na szybko.
ja miałam wczorajszy rosól a jak mi sie jeszcze bedzie chciało to makaron z truskawami sobie zrobie, mmmmmniam

Cytat:

to jest największy problem w tym wszystkim....

Cytat:
o raju.... mój na razie sie głaszcze tylko jak przy przewijaniu na niego trafi

Cytat:
Czuję coś na kształt euforii - dzieciątko bawi się na macie (tylko ręka przeszkadza w obrocie na brzuch), a ja właśnie zrobiłam sobie kawę mrożoną i wizażuję

Chata prawie posprzątana, skończę jak się zrilaksuję.
takiej to dobrze, a na mnie szypukłowanie truskawek czeka

Cytat:
Fewciu : a może wy macie kryzys laktacyjny?
mi sie wydaje, że troche za pozno by było na kryzys.... bo ok 3 mies jest na pewno, ale niech sie Szajopedia wypowie
Stary 2013-06-24, 14:23   #4852
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
A co się dokładniej dzieje? w ogóle nie chce piersi chwycić? opisz.
przede wszystkim to jak widzi pierś to płacz, taki histeryczny. próbowałam zmieniać pozycję, zmieniać pierś, oszukiwać ją na śpiocha. Ale jak tylko poczuje lub zobaczy pierś, to koniec.
a i lekarz powiedział że mniej przybrała, nie jakoś tragicznie mało, ale za mało.
Stary 2013-06-24, 14:26   #4853
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
mozesz
Stary 2013-06-24, 14:29   #4854
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
ja tez dzis pojechałam..... I co sie okazalo? To co Tobie, musze wrocic z tz

zalezy gdzie na te wakacje i czy dluga podroz autem czy samolotem? Ja do jakiegos cywilizowanego europejskiego bym pojechala

ja tez bardzo sie boje, ale tez bym sie poswiecila zeby nie meczyla sie w aucie

Chorwacja

no wlasnie..... Dzis sie dowiedzialam, musze z samego rana jechac z tz idiotyzm. Tzn niby rozumiem no ale .... Tymbardziej ze urzedowanie wiadomo do 15....

hahahahah sory ale problem z dwoma watkami mnie rozbroil hahha

Ałłł :P

Hania ma za soba pierwysz raz ze stopa w buzi !

oliwy z oliwek czytałam że można
Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
az sobie kupiłam taki z garnca jak teraz na zakupach byłam pożarłam 6 kanapek

dawniej to krowy jadły trawe, siano , ziemniaki, ateraz pasze koncentraty, odpadki z browaru po zrobionym piwie... wiem, bo na wsi mieszkam i sąsiedzi mąją krowy, jak przywiozą im to żarcie to masakra- okien nie otworzysz....
odreagowuje wizytę chyba

dziękujemy
ja miałam wczorajszy rosól a jak mi sie jeszcze bedzie chciało to makaron z truskawami sobie zrobie, mmmmmniam

to jest największy problem w tym wszystkim....

o raju.... mój na razie sie głaszcze tylko jak przy przewijaniu na niego trafi

takiej to dobrze, a na mnie szypukłowanie truskawek czeka

mi sie wydaje, że troche za pozno by było na kryzys.... bo ok 3 mies jest na pewno, ale niech sie Szajopedia wypowie
Lady miała chyba później niż w trzecim...
Cytat:
przede wszystkim to jak widzi pierś to płacz, taki histeryczny. próbowałam zmieniać pozycję, zmieniać pierś, oszukiwać ją na śpiocha. Ale jak tylko poczuje lub zobaczy pierś, to koniec.
a i lekarz powiedział że mniej przybrała, nie jakoś tragicznie mało, ale za mało.
jak dla mnie to nie kryzys. A jak naciśniesz to mleczko leci? Ja miałam kryzys ten ok 5 tyg. i było tak że mleko w ogóle nie leciało, Kuba się denerwował, cały czas był na cycku ale chciał na nim być tzn był ewidentnie głodny bo potrafiliśmy po kilka razy zmieniać pierś w trakcie karmienia
Stary 2013-06-24, 14:30   #4855
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Fewciu, zawalcz tak jak pisze Marsi, moze sie uda

byłam na zakupach w biedrze spozywczych, obok stała pani z truskawami- kupiłam 6 łubianek jakie słodziutkie, niebo w gębie

my w piątek też kupujemy większą ilość w piątek i w sobotę będę blendować i zamrażać

Bokeh właśnie zastanawiałam się czy zdążysz przeczytać żeby nie jechać na darmo. Ja dzwoniłam najpierw, pan poiedzial ze może nie być meza ale wtedy musi być poświadczone notarialnie oświadczenie
Stary 2013-06-24, 14:31   #4856
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
o rany.. u nas w wieku takim jak jest Twoja Blanka to się zaczęły problemy ze skupieniem się na jedzeniu - jak była mega śpiąca to jeszcze takie pobudzenie przed zaśnięciem dochodziło, troszkę się szarpała. Kilka dni było też tak, że płakała i miała kłopoty z łapaniem.
Ale przytulanie chwilę, ponoszenie, żeby się uspokoiła , a potem od razu hop do piersi - pomagało.

Próbuj Fewciu..może minie - mam nadzieję.
Pamiętaj, że to, że mleka jest mniej teraz - nie znaczy, że to nieodwracalne. Jeśli Blanka zacznie ssać to na nowo mleko się pojawi w zwiększonej ilości..
Ale to takie smutne, że ciągle coś u Was - jak nie urok to..;/

Dziecię mi znowu (!) zasnęło. Zaczęło trzeć oczka na macie, wzięłam do Tuli - 3 minuty i śpi... przedziwny ten dzień ale nawet mi się podoba - bo po drzemce zero marudera tylko uśmiechnięte dziecko.
Stary 2013-06-24, 14:31   #4857
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość

Aaaa i kupuje nosidlo Womar Eco, bede je miec pod koniec tygodnia wiec po weekendzie napisze recenzje, moze ktorejs sie przyda

drogie to nosidelko ;>
Cytat:
ja się cieszę z tych 60%, bo jakbym wróciła do pracy i tak połowa pensji poszłaby na żłobek
to tak jak ja.

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 14:35   #4858
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Cytat:

jak dla mnie to nie kryzys. A jak naciśniesz to mleczko leci? Ja miałam kryzys ten ok 5 tyg. i było tak że mleko w ogóle nie leciało, Kuba się denerwował, cały czas był na cycku ale chciał na nim być tzn był ewidentnie głodny bo potrafiliśmy po kilka razy zmieniać pierś w trakcie karmienia
wiesz co leci, może troszkę mniej ale leci. dlatego najpierw próbuję przystawiać, jak nie chce, to odciągam, tyle że mam coraz mniej...

---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ----------

Cytat:
o rany.. u nas w wieku takim jak jest Twoja Blanka to się zaczęły problemy ze skupieniem się na jedzeniu - jak była mega śpiąca to jeszcze takie pobudzenie przed zaśnięciem dochodziło, troszkę się szarpała. Kilka dni było też tak, że płakała i miała kłopoty z łapaniem.
Ale przytulanie chwilę, ponoszenie, żeby się uspokoiła , a potem od razu hop do piersi - pomagało.

Próbuj Fewciu..może minie - mam nadzieję.
Pamiętaj, że to, że mleka jest mniej teraz - nie znaczy, że to nieodwracalne. Jeśli Blanka zacznie ssać to na nowo mleko się pojawi w zwiększonej ilości..
Ale to takie smutne, że ciągle coś u Was - jak nie urok to..;/

Dziecię mi znowu (!) zasnęło. Zaczęło trzeć oczka na macie, wzięłam do Tuli - 3 minuty i śpi... przedziwny ten dzień ale nawet mi się podoba - bo po drzemce zero marudera tylko uśmiechnięte dziecko.
cały czas próbuję....

ja od początku wiedzałam,że tak będzie, w trakcie całej ciąży dała mi nieźle popalić Moja kochana Blanka
Stary 2013-06-24, 14:36   #4859
Debrah
Zakorzenienie

Jak często odciągasz Fewciu? jest sposób żeby próbować laktację rozkręcić i zachować, ale niestety trzeba mieć czas..;/ -77-55-33 - co 3 godziny..

Tylko, że u was jeszcze skaza, więc niechęć Blaneczki to nie jedyny problem..
Stary 2013-06-24, 14:36   #4860
BlackSanctum
Zakorzenienie

Pstryczku, Mała, ja też tak mam. Zwłaszcza wieczorami i zdarzało mi się schizować z tego powodu, no ale to tylko ruchy jelit i żoładka przecie. Ja też tabsy biorę. Więc nie ma możliwości.

Marsi, Hope - Oliwia od kilku dni ciągnie się za pipę, jak ją rozbieram.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości