Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 20:15   #4831
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
nie mogli, to Ty decydujesz w jakiej formie domagasz się rekompensaty, zagroź im rzecznikiem spraw konsumenta, bo ich działania są niezgodne z prawem
podaj proszę źródło, najlepiej podstawę prawną
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 20:34   #4832
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
szukam pomysłu na przebranie za ducha / zjawę (coroczna impreza w pracy) - najlepiej jakiś duch z filmu. Tylko, że jedyne co mi przychodzi do głowy to Samara Morgan pustkę mam w głowie totalną
Jakieś pomysły?? a może gdzieś taki wątek był na forum, bo nie widzę

przebranie z prześcieradła też odpada - impreza jest całonocna z tańcami więc coś wygodnego musi być
A może nasza dobra, polska strzyga? albo topielica
Topielica – w wierzeniach słowiańskich złowrogi demon zamieszkujący zbiorniki wodne, uznawana za partnerkę topielca. Topielica była duszą młodej dziewczyny, która utopiła się z rozpaczy lub ze zgryzoty, bądź została celowo przez kogoś utopiona.
Topielice ukazywały się pod postacią młodych dziewczyn z długimi jasnymi włosami. Wołaniem o pomoc lub śpiewem wabiły młodych mężczyzn, których następnie topiły.
Ja bym zrobiła jakiś miks - rozpuszczone, proste włosy, zwiewna sukienka, najlepiej długa i biała, do tego ostre zęby - ale nie jak wampir, ale każdy kład byłby ostry, można to spokojnie samemu zrobić przerabiając właśnie zęby wampira, czerwone usta i szpony :P
Zreszzta, gdzie pracujesz, że takie fajne imprezy wam urządzają?
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:02   #4833
trocka8
Wtajemniczenie

nie wiecie gdzie można kupić teraz niebieskie lampki choinkowe? jakieś markety czy coś? sklepy z oświetleniem?
wiem, że sezon bożonarodzeniowy zaczyna się coraz wcześniej, ale mimo wszystko chyba jednak za wcześnie, żeby były ot tak w sklepach?
trocka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:05   #4834
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal_tokio Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pomóżcie.

Reklamowałam buty w ccc, jako żądanie dałam tylko zwrot gotówki (i tylko to mam wpisane). Po 14 dniach reklamacja została uwzględniona, ale sklep powiedział, że pieniędzy mi nie oddadzą, tylko mam sobie wymienić obuwie na inne, w podobnej cenie bądź za dopłatą (ale ja reklamowałam sandały, innych butów nie potrzebuję, bo mam, podobnie jak torebki - dlatego dałam zwrot gotówki).

Czy mogli tak zrobić? Jeśli nie, to jak wymusić na nich, żeby jednak oddali mi pieniądze?
Cytat:
nie mogli, to Ty decydujesz w jakiej formie domagasz się rekompensaty, zagroź im rzecznikiem spraw konsumenta, bo ich działania są niezgodne z prawem
Jak dalej nie bedą chcieli zwrócic kasy to oczywiście idż do tego konsumenta. Co do konkretnego cytatu ---> klik art. 8, punkty 1 i 4

----
Cytat:
Napisane przez _Tinkerbell Pokaż wiadomość
(...)skończyłam szkołę, idę na studia, mam zdaną maturę, mam rok pracy za sobą - i to wszystko z makijażem i bez błony dziewiczej!
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:12   #4835
201605170931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez taka_sobie_jedna Pokaż wiadomość
podaj proszę źródło, najlepiej podstawę prawną
Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego z dnia 27 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 141, poz. 1176)

przynajmniej taką interpretację tego przepisu przedstawiali nam na kursie przedsiębiorczości
201605170931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:24   #4836
baby montana
Zakorzenienie

co do garnka - mam kilka tefala i jestem zachwycona, tyle że tej serii już nigdzie nie można dostać - były takie ze składaną (nie odczepianą, a składaną) rączką. cudowne.

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 21:41   #4837
crystal_tokio
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Jak dalej nie bedą chcieli zwrócic kasy to oczywiście idż do tego konsumenta. Co do konkretnego cytatu ---> klik art. 8, punkty 1 i 4
dzięki!

Makenai

Lepiej kochać, a potem płakać. Następna bzdura.
Wierzcie mi, wcale nie lepiej. Nie pokazujcie mi raju, żeby potem go spalić.

23.05.2012 - pani licecjatka!
04.07.2014 - pani magister!
crystal_tokio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:15   #4838
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

Cytat:
Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego z dnia 27 lipca 2002 r. (Dz.U. Nr 141, poz. 1176)

przynajmniej taką interpretację tego przepisu przedstawiali nam na kursie przedsiębiorczości
Właśnie już myślałam, że zaszły jakieś zmiany i jestem nie na czasie, stąd prośba o źródło
Niby delikatnie ale jednak bardzo znacząco wyprostuję Twoją wcześniejszą wypowiedź: to nie klient decyduje o formie rekompensaty. Są pewne zasady: najpierw naprawa lub wymiana a dopiero w momencie kiedy naprawa/wymiana będzie niemożliwa lub nieopłacalna, odstąpienie od umowy, czyli zwrot gotówki. Nie jest tak, że wpadniemy do sklepu i zażądamy zwrotu gotówki.

W przypadku Autorki zgadza się: sprzedawca nie może zmusić klienta do wymiany towaru na inny model. Jeśli takiego samego nie posiada, wtedy wystepuje niemożliwość spełnienia żądania reklamacyjnego, które dopiero może skutkować odstąpieniem od umowy.
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:22   #4839
baby montana
Zakorzenienie

do posiadaczek fajnych blogów - skąd miałyście pomysły na wygląd bloga i kto wam te pomysły realizował?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2013-09-02, 22:37   #4840
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandrina Pokaż wiadomość
szukam pomysłu na przebranie za ducha / zjawę (coroczna impreza w pracy) - najlepiej jakiś duch z filmu. Tylko, że jedyne co mi przychodzi do głowy to Samara Morgan pustkę mam w głowie totalną
Jakieś pomysły?? a może gdzieś taki wątek był na forum, bo nie widzę

przebranie z prześcieradła też odpada - impreza jest całonocna z tańcami więc coś wygodnego musi być
ja bym ubrała zwiewną białą sukienkę na ramiączkach (tak do kolan), którą trochę pobazgrałabym czerwoną farbą (tak więc najlepiej by było znaleźć jakąś starą koszulę nocną i najwyżej skrócić i jakoś przerobić, byle była cała biała :P), balerinki, rozpuszczone włosy (najlepiej gdybyś miała długie :P), a całość zwieńczyłabym upiornym makijażem, np. podkrążone fioletowe oczy, inspiracji lepiej poszukać w necie :P jeśli chcesz zaszaleć, to można jeszcze pomyśleć nad soczewkami.

http://cdn3.se.smcloud.net/t/photos/...tandardowy.jpg
http://fashvideos.com/wp-content/upl...een-makeup.jpg
http://3.bp.blogspot.com/-W7tIa8Ysqo...ha-no-look.png
http://i.beautylish.co/h6Lv2qnYkTSGU...rpse-bride.jpg
Stary 2013-09-02, 22:38   #4841
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
do posiadaczek fajnych blogów - skąd miałyście pomysły na wygląd bloga i kto wam te pomysły realizował?
Nikt się nie odezwie, żeby nie wyjść na chwalipiętę, co uważa swojego bloga za fajnego

Poza mną, bo ja jestem próżna i lubię swojego blogaska sama sobie robiłam, o, a skąd miałam pomysł to nie wiem, wzięłam jakiś bylejaki szablon z blogspota i zaczęłam go modyfikować, tło sobie zrobiłam sama przerabiając jakieś inne, tj. znalazłam taki wzorek, pozmieniałam mu kolory i dodałam sobie tam kota.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:51   #4842
SoyKaKu
Raczkowanie

Kupowałyście kiedyś bluzy w bon prix?

Jeśli zwykle noszę M, to jakiego rozmiaru powinnam wybrać bluzę, skoro są dwa do wyboru:
a) 32/34
b) 36/38

http://www.bonprix.pl/produkt/bluza-...age&return=ref

W komentarzch przy bluzkach, spodniach itd. kobietki radziły brać zawsze rozmiar mniejszy, bo te w bon prix są zawyżone..
SoyKaKu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:52   #4843
Friese
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoyKaKu Pokaż wiadomość

Jeśli zwykle noszę M, to jakiego rozmiaru powinnam wybrać bluzę, skoro są dwa do wyboru:
a) 32/34
b) 36/38

W komentarzch przy bluzkach, spodniach itd. kobietki radziły brać zawsze rozmiar mniejszy, bo te w bon prix są zawyżone..
ja zamowilam kiedys sukienkie. rozmiar S.
jak dla mnie to byla jakas L. czyli dwa rozmiary za duza :P

wybralabym na Twoim miejscu 32/34.
ale popatrz na rozmiary
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-02, 22:58   #4844
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Nikt się nie odezwie, żeby nie wyjść na chwalipiętę, co uważa swojego bloga za fajnego

Poza mną, bo ja jestem próżna i lubię swojego blogaska sama sobie robiłam, o, a skąd miałam pomysł to nie wiem, wzięłam jakiś bylejaki szablon z blogspota i zaczęłam go modyfikować, tło sobie zrobiłam sama przerabiając jakieś inne, tj. znalazłam taki wzorek, pozmieniałam mu kolory i dodałam sobie tam kota.
och przepiękny jest!!!! ja tak nie potrafię

Stary 2013-09-02, 23:00   #4845
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SoyKaKu Pokaż wiadomość

a) 32/34
b) 36/38

Tam dalej jest tabela rozmiarów. Zmierz jakiś ciuch jaki lubisz i tym się kieruj kupując
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 00:07   #4846
JossStone
Zakorzenienie

Jak skutecznie umyć cement? Mam cementową podłogę w domu, po zamiataniu nadal zostaje na niej kurz, jak ją chce umyć wodą to też nic nie daje... ale ze mnie takie beztalencie do sprzątania Macie jakieś rady?
Stary 2013-09-03, 00:11   #4847
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez blackberry8 Pokaż wiadomość
Milk of magnesia to płyn, nakłada się go na krem, on podsycha, na niego bazę albo podkład albo cokolwiek płynnego, nawet cieniutką warstwę kremu (bo jak się MOM nałoży za dużo, to robi białe placki). Na YT dziewczyny o tym mówią Na allegro mały słoiczek 20zł, na próbę ok, później jeśli pasuje to lepiej kupić dużą butlę za 7-8$ na ebay'u.
Zamówiłam na allegro i już do mnie idzie Nie mogę się doczekać.

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Lirene 30% mocznik. Uwaga, śmierdzi! Ale produkt jest genialny, pomógł na moje wiecznie zmęczone nogi chodzeniem, przyspiesza leczenie ranek, odcisków, wygładza, co tam jeszcze (tylko ja jeszcze bardzo często moczę stopy w wodzie, bo mam z nimi spore problemy).
Kupiłam dopiero dziś. Nie śmierdzi Pachnie, tak jak się spodziewałam
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 00:53   #4848
a34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mydreams24 Pokaż wiadomość
potrzebuję szybkiej pomocy
poszukuję pewnego wątku na wizażu w dziale modowym
jeden wątek to był o świeżynkach-świeży wygląd,pastelowe kolory - już go mam
ale był jeszcze jeden podobny,coś o klasycznym stylu ubierania?> wiem,że udzielała się tam taka dziewczyna-blogerka która ma ładne,długie włosy,wrzucała zdjęcia torebki Furli czy coś,za nic nie pamiętam:/
proszę pomóżcie
Chyba masz na myśli ten https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=688545
a34 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 01:00   #4849
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Kupiłam dopiero dziś. Nie śmierdzi Pachnie, tak jak się spodziewałam
Na pewno będziesz zadowolona
Ja wczoraj sprzątałam w kosmetykach i odkryłam trzy niezużyte tubki kremów do stóp (ok, zużyte w 50% średnio), w tym jedna drogaaaaśna Schola. Ale i tak wiem, że oddam je rodzicom, bo oni problemów ze stopami nie mają, a sama kupię tego śmierdzioszka
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 01:18   #4850
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Na pewno będziesz zadowolona
Ja wczoraj sprzątałam w kosmetykach i odkryłam trzy niezużyte tubki kremów do stóp (ok, zużyte w 50% średnio), w tym jedna drogaaaaśna Schola. Ale i tak wiem, że oddam je rodzicom, bo oni problemów ze stopami nie mają, a sama kupię tego śmierdzioszka
A gdzie można go kupić? Możesz podać link do KWC? Bo byłam ostatnio w Rossmanie i szukałam czegoś, co ma więcej niż 10% mocznika, i normalnie jak kwiat paproci...
Stary 2013-09-03, 01:31   #4851
baby montana
Zakorzenienie

cholerka, ty na tym blogerze nieszczęsnym się trochę znasz? tak sobie próbowałam różne szablony i ustawienia z neta i tak wypróbowałam, że w końcu żaden gotowy szablon mi się w całości nie ładuje, tylko jego środek, tzn. centralna część tła wyświetla mi się jako całe tło (a raczej wyświetlało się, bo już coś pozmieniałam dodając inne tło bezpośrednio z dysku, ale jak z tych gotowych z neta chcę korzystać to dalej nic)

Stary 2013-09-03, 01:38   #4852
JossStone
Zakorzenienie

Cytat:
cholerka, ty na tym blogerze nieszczęsnym się trochę znasz? tak sobie próbowałam różne szablony i ustawienia z neta i tak wypróbowałam, że w końcu żaden gotowy szablon mi się w całości nie ładuje, tylko jego środek, tzn. centralna część tła wyświetla mi się jako całe tło (a raczej wyświetlało się, bo już coś pozmieniałam dodając inne tło bezpośrednio z dysku, ale jak z tych gotowych z neta chcę korzystać to dalej nic)
spróbuj inną przeglądarkę
Stary 2013-09-03, 01:40   #4853
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
A gdzie można go kupić? Możesz podać link do KWC? Bo byłam ostatnio w Rossmanie i szukałam czegoś, co ma więcej niż 10% mocznika, i normalnie jak kwiat paproci...
Łap to cudo. W Rossie powinien być, no chyba, że akurat wykupili. W każdym razie szczerze polecam
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 01:46   #4854
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Trochę znam, ale akurat tego problemu o którym mówisz nie spotkałam, nie wiem o co chodzi zbytnio

Cytat:
Łap to cudo. W Rossie powinien być, no chyba, że akurat wykupili. W każdym razie szczerze polecam
Dzięki a skąd wiesz, że on ma 30% mocznika?
Stary 2013-09-03, 01:49   #4855
somethinggood
Zadomowienie

Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20

Cytat:
Fajny jest z Bielendy , ma 20 % mocznika . Mozesz zamowic na allegro lub poprosic kosmetyczke byc Ci zamowila . http://allegro.pl/bielenda-krem-do-s...495840307.html

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
somethinggood jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 01:58   #4856
cholernarejestracja
Copyraptor

Dot.: Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20

Cytat:
Napisane przez somethinggood Pokaż wiadomość
Fajny jest z Bielendy , ma 20 % mocznika . Mozesz zamowic na allegro lub poprosic kosmetyczke byc Ci zamowila . http://allegro.pl/bielenda-krem-do-s...495840307.html

Dziękuję, ale zależy mi na czymś co ma właśnie 30% mocznika, bo chcę efektu złuszczającego, a nie nawilżającego
Stary 2013-09-03, 06:37   #4857
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80
Odp: Dot.: Odp: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20

Cytat:
Moim zdaniem jeżeli produkt stoi dłużej niż 3-4 miesiące to po prostu musi się zepsuć... Mi tak mama tłumaczy, właśnie na tej przykładzie kaszy manny widziałam, o co chodzi - stała u nas długo ponad pół roku i rzeczywiście nadawała się do kosza.

Jeśli jesteśmy w temacie gotowania, polećcie mi może dobry garnek, w którym będę mogła gotować mięso bądź konfitury, ogólnie żeby się nie przypalało i żeby garnek posłużył na lata (oczywiście może być droższy). Mam taki garnek, ale nie jesteśmy w stanie zobaczyć go stacjonarnie. Jest to garnek firmy Emalia Silesia (kupiliśmy ponad 10 lat temu wracając do domu w Auchan w Częstochowie). Ważne, żeby miał grube dno i był ogólnie ciężki. Mam kuchnię gazową. Może ta Silesia jest gdzieś dostępna, a może polecacie jakiś inny garnek?
Najlepiej kupić gar żeliwny tylko one cholernie ciężkie i do indukcji się nie nadają

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:19   #4858
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, ale zależy mi na czymś co ma właśnie 30% mocznika, bo chcę efektu złuszczającego, a nie nawilżającego
OXEDERMIL z 30% mocznika.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 07:31   #4859
201708160922
Konto usunięte

Odp: Dot.: Odp: Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.20

Cytat:
Ja kupilam w Rossmanie, kosztowal ok. 10 zl. Sa trzy kremy obok siebie tej samej firmy, 10, 20 i 30% mocznika.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-03, 08:02   #4860
Friese
Zakorzenienie

Pytanie o certyfikat FCE i CAE:

1/ czym się takie lekcje różnią od zwykłego kursu?
2/ z jakim poziomem trzeba iść na taki kurs FCE?
3/ z jakim poziomem trzeba iść na kurs CAE?
4/ macie jakieś porównanie czym te kursy się różnią? Bo szukam w internecie i tylko widze fora z wrazeniami ludzi, albo co sie pisze/zdaje na CAE, ale nie widze zakresu np czasow, form pisania, poziomu

Pytam bo padła decyzja że w 2015 po moich studiach (taa po to kończyłam studia :P) na stałe (albo na parę lat) do Kanady lecimy z TŻ.
I każe mi (co też popieram choć jeszcze nie wiem o co chodzi dokładnie) zrobić certyfikat FCE.

Moja nauka angielskiego wygląda tak:
3 lata liceum: rozszerzony rosyjski, podstawa angielski, w 3 klasie juz na angielski nie chodzilam
3 lata studiow: chodzilam na rosyjski
Teraz jestem na 4 roku studiow: wybralam od czwartego roku angielski + uczę się go od roku sama. I z poziomu A1/A2 chodzę teraz na B2 do szkoły językowej i B1 na lektorat na uczelni.

Będę ryła jak głupia ten angielski ale ludzie mi piszą że lepiej wybrać CAE bo ten FCE mało jest warto.
Ale nie wiem czy 1,5 roku starczy na CAE?

Edytowane przez Friese
Czas edycji: 2013-09-03 o 08:03
Friese jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości