Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XIII - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Wielki wybór tytułu kolejnej części wątku
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 2 4,00%
Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! 1 2,00%
Pierwsza dzidzia wyszła z brzucha, każda czeka na malucha 9 18,00%
Pierwsza już rozpakowana, czas już torby pakowania 3 6,00%
Dirty już rozpakowana, z każdej będzie Super Mama 1 2,00%
Pierwsze dziecko w watku mamy, na kolejne wnet czekamy 2 4,00%
Pierwsza w wątku mała Lilka, a kolejne? Jeszcze chwilka 25 50,00%
Mała Lilka już jest z nami, na resztę niecierpliwie czekamy 3 6,00%
Coraz większe brzuszki mamy, dzieci nam rosną, my klikamy. 1 2,00%
Mamusie dbają o swoje brzuszki, bo w nich największe skarby - maluszki. 0 0%
Trudy porodu jeszcze przed nami - jeszcze chwilka i będziemy mamami. 1 2,00%
VII się kończy, VIII idzie - w IX i X ujrzymy nasze dzidzie. 1 2,00%
III trymestr już nam leci, za niedługo ujrzymy nasze dzieci. 0 0%
Do porodu dni liczymy - dzieci niebawem zobaczymy. 1 2,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-24, 14:40   #4831
rusałka_1
Zakorzenienie

Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Napisane przez agusiamaskota Pokaż wiadomość
Normalnie rozwalę TŻ Za chwilę polecę do urzędu stanu cywilnego złożyć prośbę o rozwód! Jak mnie wkur... Pisze mi, że nie przyjedzie po mnie do pracy, bo mu szkoda kasy na paliwo... Super! Ciekawe o której będziemy w tym szpitalu, bo zanim ja dojadę do siebie do domu i wezmę kartę będzie 17:15 (jeśli uda mi się wyjść z pracy wcześniej). O 18:35 będę u niego... On to w dupie ma, że na 18/19 mamy być w szpitalu, przecież to ja załatwiałam, a nie jaśnie wielmożny pan. Jeszcze jakieś ploty rozpowiada, że mój tata rzekomo miał do niego na obiad przyjechać dziś, ja dzwonię do mamy i się pytam co ten ojciec wyprawia, a ten cwel mi pisze, że to jednak jego brat przyjechał i on swoją mamę źle zrozumiał Nie mam dziś sił do tego człowieka... Nawet nie mam ochoty go oglądać.
Cytat:
Źle się czuję w ogóle bo jestem od rana bez jedzenia Tak jak pisałam moje wczorajsze kanapki pokryła pleśń... I on się nawet nie martwi tym, że mi słabo już w tej pracy, nawet nie wiem jak do domu dojadę tym autobusem. Napisał mi tylko "napij się wody kochanie"...

oj współczuję
nie wyobrażam sobie takiego zachowania. "W podskokach" powinien ci jedzenie przywieźć/przelać pieniądze na konto żebyś miała za co kupić, a po pracy przyjechać.

Musicie jeszcze wiele kwestii obgadać, m.in. finansową, ale na spokojnie. Bo to dziwne kiedy piszesz moje pieniądze/ jego pieniądze.

Dziewczyny mam prośbę!
Odebrałam dziś wyniki morfo i moczu i pewna rzecz mnie zastanawia, a wizytę mam dopiero 2 sierpnia i nie wiem czy mam się niepokoić i dzwonić do gina? może któraś miała takie wyniki.

mocz - składniki mineralne: poj. moczany bezp. w.p.w.
krew - NEUT 71,6 (norma 50-70)
LYMPH 18 (norma 20-45)

RBC 3,5 (4-5,1)
HGB 11 (12-15)
HCT 31 (37-47)

Wiem że część wyników świadczy o lekkiej anemii, ale chyba nie dużo mam poniżej normy?
Najbardziej zastanawia mnie ten mocz i ten podwyższony wskaźnik we krwi.

Z góry dziękuję!

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:41   #4832
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! Mamy IX-X 2013, cz. XI

Cytat:
Pracy nigdzie nie dostanę, niestety. Warunkiem moich rodziców było to, że skończę studia w trybie dziennym i mama obiecała mi pomoc finansową.
Serio weź uciekaj od niego niech coś przemyśli. Chyba bym zwariowała gdyby facet mi tak wyliczał i traktował jak jakiegoś intruza czy utrzymankę. Pchał fujarkę to niech ponosi odpowiedzialność i wykłada kasę - dla dobra waszego dziecka, twojego.... dramat jakiś. Chyba bym mu to auto tajniakiem sprzedała. Lanserek jeden. Zegarek za 500zł - nie no, nie macie teraz lepszych wydatków, serio. Niech ci za to położną opłaci lepiej ;/

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:41   #4833
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
no niby ze mam spasione dziecko- 2 kg
i ze wszystko ok (nie wiem jak sprawdzil te przeplywy w 3 minuty....) mowie wam ze bylam w sumie w gabinecie 5 minut grrrrr
i że chłopak z wielkimi cocones

to może jakiś klubik spaślaczków?

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:41   #4834
butterfly20
Zakorzenienie

Hmm z tym pozwalaniem na zakupy to też nie jest do końca dobrze. U nas mój mąż pozwoliłby mi na wszystko co bym chciała, a dla siebie nic by nie chciał (wyjątkiem jest jedzenie, bo jak wchodzi do spożywczego to chciały wiele ). Tylko,że to ja kontroluję wydatki i trzymam rękę na pulsie, więc zwyczajnie nawet jak on mnie na coś namawia, to ja go stopuję,że mi niepotrzebne a trzeba kasę oszczędzać. Także zbytnia mężowska rozrzutność na potrzeby żony też nie jest dobra

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:42   #4835
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
oj współczuję

LYMPH 18 (norma 20-45)

RBC 3,5 (4-5,1)
HGB 11 (12-15)
HCT 31 (37-47)

Wiem że część wyników świadczy o lekkiej anemii, ale chyba nie dużo mam poniżej normy?

Z góry dziękuję!
To jakieś małe odchyły od normy. Moja zawsze na takie drobne mówi, że to nie są standardy dla kobiet ciężarnych- i nasze wyniki mogą się różnić.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:42   #4836
logoasia
Zakorzenienie

matal 3 godziny poświęcenia dla nasdzięki
logoasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:43   #4837
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziękujemy, aż mi sie łezka zakręciła.
mi tez bo gdybym zostala za granicą już dawno z Tzem to miałabym podobnie mieszkaliśmy razem dogadywalismy się i wspieraliśmy bardzo, a tu w PL wiecznie problemy, szczególnie z kasa i tęsknotą
dlatego fajnie patrzec, że komuś sie to udałoi że w ogóle są takie pary dogadujące się i kochające

Aleksander

Edytowane przez Lolaaaaaaa88
Czas edycji: 2013-07-24 o 14:45
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 14:44   #4838
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Niekoniecznie obsiusiany i przy braku czystości...
Mojej koleżanki córeczka miała ten z gryką, materac nigdy nie był zasikany, używały tych podkładów, prześcieradło często zmieniane, a tu któregoś razu ona patrzy, a materac się rusza

Nawet jeśli ma mi się nie zdarzyć, to ja dziękuję za takie atrakcje.

A jakiej miała firmy ten materac może kogucik. Ja kupiłam kokos-pianka-gryka z Danpola z:
  • Pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka
  • Atest PZH, Pozytywną opinię Centralnego Instytutu Techniki Medycznej
  • Certyfikat Oeko TEX Standard 100 na wkład kokosowy
Słyszałam o nim bardzo pozytywne opinie. Zero robaków, pleśni i innych atrakcji.
Stary 2013-07-24, 14:44   #4839
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już nawet o tym samochodzie nie chcę słyszeć, każdy mi mówi, że TŻ kupił zabawkę dla siebie... Zamiast myśleć o wózku i wyprawce. W sumie cieszę się, że wyszło to ile w nie włożył - naszej wspólnej kasy, wolę być świadoma tego, co stało się z pieniędzmi weselnymi.
A jeszcze jego tekst za tym, żeby kupić auto był taki, że czymś mnie musi zawieźć na porodówkę...
Ok,ale tańszym też by was zawiózł...trzeba mierzyć siły na zamiary.

Stary 2013-07-24, 14:44   #4840
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już nawet o tym samochodzie nie chcę słyszeć, każdy mi mówi, że TŻ kupił zabawkę dla siebie... Zamiast myśleć o wózku i wyprawce. W sumie cieszę się, że wyszło to ile w nie włożył - naszej wspólnej kasy, wolę być świadoma tego, co stało się z pieniędzmi weselnymi.
A jeszcze jego tekst za tym, żeby kupić auto był taki, że czymś mnie musi zawieźć na porodówkę...
totalny dzieciak.. ja bym wogóle nie pozowilila mu za wspólne pieniądze weselne kupić tego auta, a teraz kazałabym mu go sprzedać.. sory ale uto i to za taką kwotę to skarbonka, paliwo, ubezpieczenie, a zaraz będzie trzeba coś dołożyć czyt naprawić
Stary 2013-07-24, 14:45   #4841
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam prośbę!
[/B]Odebrałam dziś wyniki morfo i moczu i pewna rzecz mnie zastanawia, a wizytę mam dopiero 2 sierpnia i nie wiem czy mam się niepokoić i dzwonić do gina? może któraś miała takie wyniki.

LYMPH 18 (norma 20-45)

RBC 3,5 (4-5,1)
HGB 11 (12-15)
HCT 31 (37-47)

Z góry dziękuję!
chyba niewielka niedokrwistośćale dużego odchyłu nie ma

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 14:46   #4842
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ale naprawdę fakt, czy się kończy studia dzienne czy zaoczne nie ma znaczenia dla pracodawcy... Zaoczne nawet lepiej, o ile zdobywałaś w tym czasie jakieś doświadczenie... W szkole również na to nie patrzą.
Ale ktoś musiałby mi płacić za te studia zaoczne, tak? Żal mi wydawać kasę na szkołę, skoro wiem, że nie znajdę zatrudnienia od poniedziałku do piątku.

Mama foka
Skalpel 46/100 -> nike run
agusiamaskota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:46   #4843
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Właśnie się zastanawiałam,czy sama ta ceratka mi wystarczy czy jeszcze coś dawać pod prześcieradło"?
Ja przez jakiś czas dawałam takie duże podkłady. Ale mała mi się nigdy nie zsikała i przestałam je zakładać. A zakładałam jedynie ceratkę.
Teraz od początku będę kładła jedynie ceratkę

Cytat:
No ja tylko mówię, co ona pisała
A nie mam powodu, żeby jej nie wierzyć. Może po prostu tak jej się trafiło, że w sklepie coś go tam teges, ale ja się po tym bałabym taki brać
Bleee

Cytat:
No to kończyć, wstydu oszczędzić, bo po prawie 3 h skończyłam zakładać nowy wątek
Zostały mi tylko statystyki, ale je przygotuję, jak ten zamknięty będzie

heheh Ty wymyśliłaś taki fajny tytuł-mam na myśli lidera sondy ?

Cytat:
No niestety tak nie jest... On uważa, że NASZA kasa to było to co dostaliśmy od gości weselnych, czyli to co wydał na samochód... A to już w ogóle osobny temat, bo okazuje się, że za moimi plecami na auto poszło 8,5 tysiąca + 2 tysiące zarejestrowanie, a jak chciałam, żeby mi dał z pieniędzy weselnych na falvit głupie 30zł to się okazało, że w kopercie jest echo! Z tego powodu też ryczałam nie jedną noc jak bóbr, nawet nie przyznając się mamie, bo głupio mi ją było prosić o kasę na leki, skoro wiedziała, że mamy pieniądze z wesela. Samochodem oczywiście jeździ tylko on. Rozmawiałam o tym z moją mamą i ona powiedziała, że będzie mi dawać od października jakąś kasę miesięcznie, żebym "coś" miała, bo nawet nie wiem czy TŻ będzie mi dawał na bilet, żebym na uczelnie mogła dojeżdżać. Dlatego będę się starać o to stypendium, żeby mieć przynajmniej na bilet i kserówki.

Szczerze powiem,że wkurzyłam się czytając Twoje wypowiedzi -z twojego męża to taki typowy Dyzio marzyciel. Kurcze takie zachowanie jest dla mnie nie do przyjęcia.
Wspólną kasę sam rozwalił nie pytając o Twoje zezwolenie lub przynajmniej o Twoje zdanie .
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:46   #4844
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety tak nie jest... On uważa, że NASZA kasa to było to co dostaliśmy od gości weselnych, czyli to co wydał na samochód... A to już w ogóle osobny temat, bo okazuje się, że za moimi plecami na auto poszło 8,5 tysiąca + 2 tysiące zarejestrowanie, a jak chciałam, żeby mi dał z pieniędzy weselnych na falvit głupie 30zł to się okazało, że w kopercie jest echo! Z tego powodu też ryczałam nie jedną noc jak bóbr, nawet nie przyznając się mamie, bo głupio mi ją było prosić o kasę na leki, skoro wiedziała, że mamy pieniądze z wesela. Samochodem oczywiście jeździ tylko on. Rozmawiałam o tym z moją mamą i ona powiedziała, że będzie mi dawać od października jakąś kasę miesięcznie, żebym "coś" miała, bo nawet nie wiem czy TŻ będzie mi dawał na bilet, żebym na uczelnie mogła dojeżdżać. Dlatego będę się starać o to stypendium, żeby mieć przynajmniej na bilet i kserówki.
nie wyobrażam sobie takiej sytuacji

Cytat:
Faktycznie jak dzieciak, bardzo Ci współczuję
I dziwne to,że macie wszystko osobno,mieszkacie osobno, on domaga się prezentów jakby nie mógł po uzgodnieniu z Tobą sam czegoś kupić

No i tak mnie nachodziło już wcześniej,że trochę się przeliczył kupująć to auto. Nie przewidział wielu wydatków i kupił auto, na które Was zwyczajnie nie stać I co teraz będzie?Dziecko w drodze, za coś żyć trzeba. A ten się jeszcze domaga zegarka za 500 zł

Nie wyobrażam sobie jak można powiedzieć ciężarnej,głodnej i zmęczonej kobiecie,żeby wracała do domu pieszo lub busem, tym bardziej jeśli są upały.Mój mąż pierwsze co to myśli o mnie i moim samopoczuciu, a benzyna, kasa itp. to sprawa drugorzędna...
kurcze to nawet mój "niedobry" D. myśli przede wszystkim o moim samopoczuciu, zdrowiu i nigdy mi nie odmówił żadnych zachcianek (no, ale ja też nie proszę go o jakieś super drogie, wyszukane rzeczy - wszystko z głową), nie żal mu kasy ani na gina (gdzie łątwiej nam by było teraz gdybym chodziła na NFZ) ani na leki ani na paliwo ani na nic..
Stary 2013-07-24, 14:49   #4845
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Go nie obchodziło moje zdanie, wziął kasę z koperty, dał siostrze i kupił od niej auto. Ja mam dość, znów mi leci krew z nosa...

Poproszę tatę, żeby ze mną jechał do tego szpitala.

Mama foka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 14:50   #4846
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość

Misiu, wierzę,że wszystko będzie dobrze i maluszek jeszcze posiedzi w brzuszku! Trzymaj się, trzymamy kciuki

ja tez

ja tam żadnych robali nie mam,a materac ma juz ponad 2 lata
Może trafił mi się lepszy egzemplarz

what?

Ponawiam pytanie,bo widzę,że było niezauważone...
Odnośnie ospy wietrznej,o której wcześniej pisałam- wie któraś z Was jak długo nie wolno siękontaktować z chorym? Karolson pisała,że najlepiej,żebym do samego porodu tam się nie pojawiała... czy tak długi czas jest wymagany? Wiecie coś na ten temat?

"Głównym źródłem zakażenia jest człowiek chory na ospę wietrzną. Wirus przenoszony jest drogą kropelkową, przez kontakt bezpośredni i pośrednio przez materiał świeżo zanieczyszczony zawartością pęcherzyków od chorej osoby.6 Uznaje się, że wykwity ospowe (wysypka) mogą być źródłem zakażenia aż do momentu wytworzenia się w ich miejscu strupka.3,5

U kobiet ciężarnych możliwa jest również transmisja wirusa przez łożysko od matki do płodu.5,14,15

Źródłem zakażenia mogą być także osoby chore na półpasiec, jednak prawdopodobieństwo przeniesienia wirusa jest w tym przypadku dużo niższe.5,6"

jako ze zarazilam na zielonej szkole cala klase ospa wietrzna ( w ostatni dzien zielonej szkoly wyskoczyly mi krostki i zostalam odwiezona do domu) a jak wrocilam do szkoly to bylo 6 osob w klasie

najbardziej zaraza sie przez tygodnie rozwoju choroby czyli przed wystapieniem krostek, i ewentualnie jak te krostki sa bardzo swierze (24-36h od pojawienia sie pierwszej) - a potem juz nie ma zarazania
upewnij sie u lekarza jak masz sie stresowac, ale mysle ze teraz to juz nie ma znaczenia

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:52   #4847
87czarna
Zakorzenienie

agusia weź się w garść, przemyśl wszystko i z nim porozmawiaj... bez sensu taki związek :/

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

tassiadzięki,bo nie umiałam nic konkretnego znaleźć

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:52   #4848
tassia
Zakorzenienie

Misia trzymam mocno kciuki za Was...obyscie w tym dwupaku doczekali chociaz wrzesnia

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:53   #4849
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logoasia Pokaż wiadomość
mój ma 26 od 3 lat małżeństwem, druga dzidzia w drodze, mnóstwo wygód, miłość, i wsparcie zaniżamy średnią pomijam ostatni wyskok z moim nicnierobieniem
serio? myślałam, że ok 30 ma

Cytat:
nie ogarniam chłopa, nie ogarniam... a samochód jeśli Was nie stać to mógł pożyczyć od rodziców jego Twoich i Ciebie do szpitala odstawić

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
kaska aż z tego wszystkiego zachciało Ci się rozpuścić trochę pieniędzy?! Hahahahha
a bo się nudzę nie no i tak musze to kupić, a akurat teraz mam natchnienie
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Serio weź uciekaj od niego niech coś przemyśli. Chyba bym zwariowała gdyby facet mi tak wyliczał i traktował jak jakiegoś intruza czy utrzymankę. Pchał fujarkę to niech ponosi odpowiedzialność i wykłada kasę - dla dobra waszego dziecka, twojego.... dramat jakiś. Chyba bym mu to auto tajniakiem sprzedała. Lanserek jeden. Zegarek za 500zł - nie no, nie macie teraz lepszych wydatków, serio. Niech ci za to położną opłaci lepiej ;/
cotosławo co tak ostro nie no serio, przecież to też jego dziecko a zegarek za 500zł?! w chwili kiedy macie jakieś tam długi wobec jego sis, wyprawkę to nawet by się wstydził takie rzeczy gadać
Cytat:
Hmm z tym pozwalaniem na zakupy to też nie jest do końca dobrze. U nas mój mąż pozwoliłby mi na wszystko co bym chciała, a dla siebie nic by nie chciał (wyjątkiem jest jedzenie, bo jak wchodzi do spożywczego to chciały wiele ). Tylko,że to ja kontroluję wydatki i trzymam rękę na pulsie, więc zwyczajnie nawet jak on mnie na coś namawia, to ja go stopuję,że mi niepotrzebne a trzeba kasę oszczędzać. Także zbytnia mężowska rozrzutność na potrzeby żony też nie jest dobra
no u nas to samo czasem on mi mówi, że mam sobie coś kupić do ubrania bo ja jak wiecie żydzę kapuchę
o! i z tym żarciem też się zgadza

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-07-24, 14:53   #4850
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Go nie obchodziło moje zdanie, wziął kasę z koperty, dał siostrze i kupił od niej auto. Ja mam dość, znów mi leci krew z nosa...

Masakra . Rozumiem drobne zwykłe zakupy ale auto!!!I to jeszcze za kasę z wesela? Dzieciak i tyle. A ciekawa jestem czy ta siostra wie że to było za twoimi plecami?

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:54   #4851
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Ja wiem, że on nie zarabia kokosów i nie możemy sobie pozwolić na szaleństwa, dlatego poszłam do pracy teraz, żeby się nie prosić o kasę na wyprawkę... Jasne, wolałabym leżeć w domu i odpoczywać, bo z połowy moich dolegliwości TŻ sobie nie zdaje sprawy, w domu też nie mówię co mnie boli, tylko na forum się wygaduję...
Zdaję sobie sprawę z tego, że na TŻ spadnie obowiązek utrzymania naszej trójki, dopóki ja nie skończę magisterki, ale ja praktycznie po licencjacie nie mam nic, a jak odpuszczę to już wiem, że nie wrócę.

Mama foka
Stary 2013-07-24, 14:56   #4852
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
nie wyobrażam sobie takiej sytuacji

kurcze to nawet mój "niedobry" D. myśli przede wszystkim o moim samopoczuciu, zdrowiu i nigdy mi nie odmówił żadnych zachcianek (no, ale ja też nie proszę go o jakieś super drogie, wyszukane rzeczy - wszystko z głową), nie żal mu kasy ani na gina (gdzie łątwiej nam by było teraz gdybym chodziła na NFZ) ani na leki ani na paliwo ani na nic..
Dokładnie. Nawet o jakieś głupie zachcianki mi skoczy, kiedyś nawet nie mógł z żadnym sklepie na osiedlu znaleźć chipsów,które chciałam to jechał 15 minut do miejscowości obok

Cytat:

Nie mam słów...

Kaśka
Tobie to się bacik należy! Ja to się nieświadomie wdarłam na ten wątek z falstartem

Stary 2013-07-24, 14:56   #4853
teacherka
Zakorzenienie

Ja bym chociaż na rok odłożyła studia w takiej sytuacji chyba.......... No ale co ja tam wiem. Albo indywidualny tok nauczania czy jak to tam się na studiach nazywa.
teacherka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:56   #4854
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Masakra . Rozumiem drobne zwykłe zakupy ale auto!!!I to jeszcze za kasę z wesela? Dzieciak i tyle. A ciekawa jestem czy ta siostra wie że to było za twoimi plecami?
Z rodziną tylko się ładnie na zdjęciu wychodzi... Bo teraz chcą, żebyśmy oddali te 2,5 tysiąca, których TŻ nie spłacił jeszcze (bo mu zabrakło w kasy z koperty), bo oni potrzebują kasy, bo im dach do remontu wyskoczył.

Mama foka
Stary 2013-07-24, 14:57   #4855
Diorisha
Zakorzenienie

Cytat:
mój ma 26 od 3 lat małżeństwem, druga dzidzia w drodze, mnóstwo wygód, miłość, i wsparcie zaniżamy średnią pomijam ostatni wyskok z moim nicnierobieniem
Mój ma 36lat Przy Waszych tżach wypada prawie jak starszy Pan Małżeństwem jesteśmy od 7lat Całą resztę czyli miłość,wierność,wsparcie i wzajemny szacunek mogę śmiało przepisać za logoasią Może u nas nie było akcji z cyklu "nicnierobienie" ale też potrafi mnie czasami nieźle wkurzyć
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-24, 14:57   #4856
logoasia
Zakorzenienie

Cytat:

a nie mozesz postawic na swoim? tż bylo stac na kupno samochodu to niech teraz płaci za benzynę. nie żyje sie ponad stan jak kasy nie ma, a auto powinno slużyć wam obojgu.
Stary 2013-07-24, 14:57   #4857
ladanseuse14
Zakorzenienie

no i jestem z wami
D. poszedł do pracy, zrobił mi kompot z porzeczki i agrestu oraz mrożoną herbatę o smaku liczi
Stary 2013-07-24, 14:58   #4858
agusiamaskota
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Ja bym chociaż na rok odłożyła studia w takiej sytuacji chyba.......... No ale co ja tam wiem. Albo indywidualny tok nauczania czy jak to tam się na studiach nazywa.
Będę brała IOS, czyli ten indywidualny tok nauczania, żeby jak najwięcej czasu być z małą.

Mama foka
Stary 2013-07-24, 14:58   #4859
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wiem, że on nie zarabia kokosów i nie możemy sobie pozwolić na szaleństwa, dlatego poszłam do pracy teraz, żeby się nie prosić o kasę na wyprawkę... Jasne, wolałabym leżeć w domu i odpoczywać, bo z połowy moich dolegliwości TŻ sobie nie zdaje sprawy, w domu też nie mówię co mnie boli, tylko na forum się wygaduję...
Zdaję sobie sprawę z tego, że na TŻ spadnie obowiązek utrzymania naszej trójki, dopóki ja nie skończę magisterki, ale ja praktycznie po licencjacie nie mam nic, a jak odpuszczę to już wiem, że nie wrócę.

Ja jestem przerażona jak on da sobie radę Was utrzymać, skoro teraz wykazuje się totalnym brakiem wyobraźni i zerem dojrzałości.

A umowa kupna auta jest na kogo??

Stary 2013-07-24, 14:58   #4860
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dzis wieczorem mam prywatna wizyte z USG - zapytam ginki co ona na to... zgadzam sie ze nie ma co robic za duzo tych usg ale z drugiej strony teraz jestem w dobrym tygodniu ciazy na to usg IIItrymestru i chcialabym zeby bylo rzetelnie zrobione a nie na odp*** bo mysle ze to wlasnie tak bylo
Najlepiej spytaj gina, powiedz, że dziś miałaś, ale trwało 5 minut i nic nie wiesz

Cytat:
matal 3 godziny poświęcenia dla nasdzięki
To wszystko przez ten gópi net

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A jakiej miała firmy ten materac może kogucik. Ja kupiłam kokos-pianka-gryka z Danpola z:
  • Pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka
  • Atest PZH, Pozytywną opinię Centralnego Instytutu Techniki Medycznej
  • Certyfikat Oeko TEX Standard 100 na wkład kokosowy
Słyszałam o nim bardzo pozytywne opinie. Zero robaków, pleśni i innych atrakcji.
Szczerze to nie wiem, jakiej firmy

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
heheh Ty wymyśliłaś taki fajny tytuł-mam na myśli lidera sondy ?
Nie, ten wymyśliła vea

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości