Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wr鵵   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla os鏏, kt鏎e s na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od篡wianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno嗆 dobowa diet - musz one mie ponad 1000 kcal.

Zamknij w徠ek

Narz璠zia
Stary 2014-03-24, 07:55   #4831
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz. XIX - OCENA JADΜSPIS紟

Cytat:
Napisane przez blax5 Poka wiadomo嗆
Dzisiejsze:

I. ciep豉 kasza jaglana zalana ma郵ank podana z pomara鎍z i mas貫m kokosowym

II. pumpernikiel z pol璠wic, jab趾iem, og鏎kami ma這solno/kiszonymi posypane 鈍ie穎 zmielonym pieprzem

III. kasz jaglana z pieczeni w sosie grzybowym podana ze 鈍ie膨 kalarep pokrojon w kostk

IV. twar鏬 z pokrojonym w kostk korzeniem pietruszki, s這dk dyni z zalewy cukrowo-octowej, posypane kakao i podane z mas貫m orzechowym

Przy okazji, zna kto jaki fajny, bezp豉tny dziennik 篡wieniowy - aplikacj na androida?

FatSecret jest oki zywnosc mozna segregowa nawet po markach, jest tez dziennik aktywnosci fizycznej i automatycznie oblicza ile kalorii spalasz podczas snu i zwyklego egzystowania, ktore mozesz odpowiednio zamienic na np: prace za biurkiem 8 godzin, godzina intensywnego treningu si這weo, godzina zakup闚 )) itp.
Stary 2014-03-24, 11:04   #4832
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 641

R

I 2 kostki czekolady z orzechami laskowymi 50% kakao, owsianka kakaowa, z bananem i cynamonem

II 2 kromki chleba 篡tniego, jedna z bia造m serem t逝stym druga z mas貫m i szynk litewsk, 4 pomidorki daktylowe

III pier pieczona z gotowan marchewk i kasz j璚zmienn per這w

IV ser bia造 t逝sty

V placuszki bananowe (2 jajka, 1 banan, 造瞠czka kakao)

1431 kcal 89 g bia趾a 152 g w璕lowodan闚 51 g t逝szczu
o_Khaleesi_o jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:21   #4833
agaczini
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 148

dzisiejszy jad這spis R

I - 3 par闚ki z szynki, cieciorka, sos z pieczonych pomidor闚 i bak豉瘸n闚, kromka chleba 篡tniego z og鏎kiem

II - sa豉tka w這ska - sa豉ta, pier kurczaka, suszone pomidory, 鈍ie瞠 pomidory, mozarella, kawa貫k bagietki, vinegret

III -zupa jarzynowa, pier kurczaka, ziemniaki, sur闚ka z marchewki z porem (nie zjad豉m ca貫go drugiego dania ;p)

godzinny trening si這wy po 3 serie: przysiad闚 ze sztang, wios這wania sztang, wykrok闚 z hatelkami, w podporce na prostowniki grzbietu, martwy ci庵, maszyna na klatke piersiow, triceps na wyci庵u g鏎nym + zumba

IV - omlet z 2 jajek z serkiem wiejskim i 造磬 domowego d瞠mu z truskawek, kilka orzech闚 w這skich

tak si postara豉m 浩 NAWET FOTKI DORZUCIxM :d
Za陰czone zdj璚ia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140324_111427.jpg (192,5 KB, 60 za豉dowa)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140324_112712.jpg (124,8 KB, 62 za豉dowa)
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140324_181024.jpg (102,7 KB, 36 za豉dowa)

Edytowane przez agaczini
Czas edycji: 2014-03-25 o 09:17
agaczini jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:31   #4834
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo軼i: 801

Cytat:
Napisane przez o_Khaleesi_o Poka wiadomo嗆
R

I 2 kostki czekolady z orzechami laskowymi 50% kakao, owsianka kakaowa, z bananem i cynamonem

II 2 kromki chleba 篡tniego, jedna z bia造m serem t逝stym druga z mas貫m i szynk litewsk, 4 pomidorki daktylowe

III pier pieczona z gotowan marchewk i kasz j璚zmienn per這w

IV ser bia造 t逝sty

V placuszki bananowe (2 jajka, 1 banan, 造瞠czka kakao)

1431 kcal 89 g bia趾a 152 g w璕lowodan闚 51 g t逝szczu

fajne placki w V. posi趾u, dobrze to smakuje?
Lady1000 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 12:39   #4835
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka wiadomo嗆
fajne placki w V. posi趾u, dobrze to smakuje?

S 鈍ietne Jem w r騜nych kombinacjach, bez kakao, z cynamonem, czasami smaruj je mas貫m orzechowym. Bardzo proste i szybkie danie.
Stary 2014-03-24, 12:54   #4836
201607111050
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 2 904

R

I
Owsianka budyniowa z po這w banana.
II
Zupa cebulowa z grzankami z pe軟oziarnistego chleba.
P馧 gar軼i orzech闚 ziemnych.
Serek wiejski.
Pomara鎍za.
III
Kotlety sojowe sma穎ne w jajku z kasz gryczan i pieczonymi warzywami polanymi oliw.
IV
Chleb pe軟oziarnisty z mas貫m i jajkiem i szczypiorkiem.
Mizeria.
201607111050 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 13:20   #4837
Maddie
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 671

Redukcja:

I: owsianka - 4. p豉tk闚 owsianych, 1. otr帳 gryczanych, 1 造磬a ziarenek chia, mleko, jab趾o, serek wiejski, cynamon.
II: omlet cesarski z dw鏂h jajek, 造磬i m彗i, ma貫go jab趾a i 造瞠czki rodzynek sma穎ny na ma郵e klarowanym.
III: p馧 woreczka ry簑 br您owego, filet z kurczaka sma穎ny na oleju kokosowym z mro穎n mieszank chi雟k, troszk domowego sosu s這dko kwa郾ego i plaster ananasa
IV: sa豉tka z peki雟kiej, pomidora, cebuli i tu鎍zyka z sosem na oliwie.

4 posi趾i, bo p騧no wsta豉m. B璠 wdzi璚zna za zerkn璚ie
Maddie jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 14:41   #4838
Abigal
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 441
GG do Abigal

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Poka wiadomo嗆
1. OK

2. i 3. Jajka to te nabia, wi璚 "nie jedz tyle nabia逝 jedz wi璚ej jajek" brzmi dziwnie. P豉tki owsiane z jajkiem: to wyjdzie z tego co jakby omlet nie? Bo nie wiem czy nie doczyta豉 znowu i piszesz cokolwiek czy o co chodzi. Tym bardziej 瞠 piszesz 瞠 mi瘰o trzy razy dziennie to ju przesada a dajesz takie rady (mia豉m mi瘰o na obiad i kolacj [plus do kanapki ale to ju bardziej szczeg馧] a Ty zaproponowa豉 jeszcze ryb na podwieczorek).jajka to nie nabia, nie robi si ich z mleka prawda? P豉tki owsiane z jajkiem mog by zar闚no owsiank jak i plackiem, wystarczy poszuka w google. Nigdy nie pisz czegokolwiek, pisz帷 mi瘰o mia豉m na my郵i mi瘰o ssak闚 i dr鏏, ponadto nie licz szynki jako mi瘰a, to raczej wyr鏏 mi瘰opodobny.

Poza tym kto wie jakie s najaktualniejsze teorie na temat jajek? Bo ju si pogubi豉m mi璠zy "jedz maksymalnie X sztuk tygodniowo" a "jedz ile dusza zapragnie" i "jajko to nie nabia" Jajko codziennie na 郾iadanie i do tego ze 2 razy w tygodniu po 2 sztuki na kolacj to ju wi璚ej ni jedno opakowanie na tydzie.jajek jadam 2-4 dziennie i nie uwa瘸m tego za przesad, nie wiem co mia豚y niby w nich szkodzi 瞠by ogranicza si do X na tydzie

4. Pisa豉m o serku homogenizowanym i malinach. Ty napisa豉 "odpu嗆 sobie serek i zjedz ryb w to miejsce" to dla mnie zabrzmia這 jak nieprzeczytanie w og鏊e o owocach. Nikt nie powiedzia 瞠 podwieczorek ma by na s這dko, ale dla mnie logika jest prosta: mam ochot na s這dkie to jem co s這dkiego. Wol mie owoce roz這穎ne na ca造 dzie bo to u豉twia mi radzenie sobie z ochot na s這dycze to 瞠 tak napisa豉m nie oznacza, 瞠 nie przeczyta豉m o owcach, strasznie si czepiasz. Ja nie wiem na co masz ochot do jedzenie nie jestem Tob, chodzi這 mi o to, 瞠 masz sporo nabia逝...

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ----------

Abigal bez obrazy bo jak捷 wiedz o od篡wianiu mo瞠 masz*: ale niestety Twoje rady nieszczeg鏊nie mi pomagaj. Nie czytasz co do Ciebie pisz i podajesz mi sprzeczne informacje. Nie wiem na jakiej podstawie piszesz, 瞠 nie czytam tego co napisa豉, bo moim zdaniem po prostu nie za bardzo rozumiesz co pisz, mo瞠 po prostu ten spos鏏 Ci nie odpowiada, a sprzeczne informacje... nie bardzo rozumiem o co chodzi

* Dlatego korzystaj帷 z tego: co s康zisz o przerzuceniu w璕lowodan闚 z obiadu, np. ry簑, na podwieczorek i zjedzeniu na s這dko z owocami i cynamonem?
Wiesz moje zdanie jest takie, 瞠 w ci庵u doby powinno si je嗆 3-5 pe軟owarto軼iowych posi趾闚 (zale積ie od aktywno軼i i zapotrzebowania), zawieraj帷ych pe軟e 廝鏚豉 bia趾a, w璕lowodan闚 i t逝szczu. Ty wykluczasz takie rozwi您anie bo bardzo wielu produkt闚 nie jesz bo nie lubisz/nie mo瞠sz, w zwi您ku z tym nie wiem, je郵i Ci to pasuje to tak jedz.

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Krolowa Julianna Poka wiadomo嗆
Ja znam inn definicj
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nabia%C5%82
http://sjp.pl/nabia%B3

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Pokusi豉m si o sprawdzenie:
http://www.ilewazy.pl/szklanka-mleka-2
http://www.ilewazy.pl/jajko-gotowane
http://www.ilewazy.pl/jajko-sadzone

"Zjedz jajko zamiast szklanki mleka bo nie masz bia趾a" - w szklance mleka jest wi璚ej bia趾a ni w jajku. To ju nie rozumiem Wiadomo 瞠 jajko korzystniej wypada w przeliczeniu na 100 g ale na pewno nie w "1 szklanka mleka kontra 1 jajko".
To nie ma znaczenia, bo trzeba wzi望 poprawk na te dane. Po pierwsze nie wszystko co jemy przyswajamy, a przyswajalno嗆 bia趾a z nabia逝 waha si pomi璠zy 50-60%, jajko natomiast przyswaja si prawie w 100% i jest to bia趾o wzorcowe (ma komplet aminokwas闚). Ponadto jajko to bezcenne 廝鏚這 podstawowych witamin (A,D,E,) a tak瞠 pierwiastk闚 jak (cynk, 瞠lazo, selen, wap), tak瞠 w stosunku do jajka mleko i to jeszcze homogenizowane/pasteryzowane/odt逝szczone wypada blado...
Abigal jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 15:13   #4839
201606210914
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 2 279

Cytat:
Napisane przez agaczini Poka wiadomo嗆
dzisiejszy jad這spis R

I - 3 par闚ki z szynki, cieciorka, sos z pieczonych pomidor闚 i bak豉瘸n闚, kromka chleba 篡tniego z og鏎kiem

II - sa豉tka w這ska - sa豉ta, pier kurczaka, suszone pomidory, 鈍ie瞠 pomidory, mozarella, kawa貫k bagietki, vinegret

III - pier kurczaka, ziemniaki, sa豉ta z jogurtem i koperkiem

porzadny trening si這wy ca貫go cia豉, musz nadrobi zaleg這軼i z zesz貫go tygodnia chyba 瞠 znowu zaci庵n mnie na zumb, to b璠zie godzina zumby

IV - 2 jajka sadzone, kilka orzech闚 w這skich, kromka chleba 篡tniego razowego

p騧niej b璠 sukcesywnie do陰cza fotki pozosta造ch posi趾闚
Tw鎩 jad這spis
201606210914 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 15:26   #4840
bzebze
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 413

Moje U:

I: du瘸 bu趾a ziarnista posmarowana serkiem 鄉ietankowym naturalnym z sa豉t lodow i papryk
II: zupa(pomidory z puszki, papryka, cebula, czosnek, czerwona fasola)
III: banan, p馧 grejfruta
IV: pieczone ziemniaki, sa豉tka z sa豉ty lodowej, og鏎ka, papryki, sos czosnkowy(jogurt nat., czosnek)

Prosz o ocen
bzebze jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 15:46   #4841
201606210914
Konto usuni皻e

Wiadomo軼i: 2 279

dzi stan窸am na wag i tam na +0,4 diet trzymam, to co po soku marchwiowym (500ml) taka nadwy磬a ?
201606210914 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:13   #4842
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 13 378

Cytat:
Napisane przez superkas Poka wiadomo嗆
dzi stan窸am na wag i tam na +0,4 diet trzymam, to co po soku marchwiowym (500ml) taka nadwy磬a ?
A po co patrze na wag? Patrz na centymetry, poza kto by si czym takim jak 0,4 przejmowa.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:17   #4843
teczowa dlolinka 21
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 6 855

Cytat:
Napisane przez superkas Poka wiadomo嗆

waga kobiety w ci庵u doby waha si czasem nawet do 2kg!

w dodatku w r騜nych dniach cyklu te r騜nie wa篡my

to co pokazuje waga powinno by dla Ciebie orientacyjne a nie taki dok豉dnie wyliczone do 0,1

13.03.2016 II kreseczki

https://mkuchara.blogspot.com/
teczowa dlolinka 21 jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:21   #4844
Ily
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 254

Cytat:
Napisane przez Ily Poka wiadomo嗆
Redukcja

I
3 kromki pieczywa s這necznikowego , mas這 , 2 kromki z jajkiem gotowanym ,a jedna ze szczypiorkiem , jak捷 szynk (chyba wi郾iowa b康 jaka cyga雟ka pieczona) pomidorem +zielona herbatka

II
Wsta豉m po 12 wi璚 瞠by nie je嗆 przed obiadem za du穎 zjad豉m jab趾o i zielon herbatk

III
Kark闚ka pieczona w r瘯awie z spor ilo軼i kapusty kiszonej + zielona herbatka

IV
Kawa貫k mi瘰a z obiadu , jab趾o

Kuknie jaka dobra duszyczka ?
to z wczoraj , baaardzo prosz o sprawdzenie

A dzi tak to mniej wi璚ej wygl康a :

I
Jajecznica na oliwie z 2 jaj , jedna kromka pieczywa s這necznikowego

II
Jogurt naturalny z activii (zjad豉m ok 120-150 g z 210g gdy zauwa篡豉m 瞠 ma ok 5 g cukru w 100 g ;o ) + du瞠 jab趾o

III
Obiedzik 郵edziowy 2 ogromne 郵edzie , jeden Bismark bez t逝szczu etc a drugi 郵ed "po kaszubsku" ods帷zy豉m z oleju ale cebulke zjad豉m + rzodkiewka , sa豉ta , pomidor , odrobin szczypiorku + 2 ma貫 kromki z pieczywa s這necznikowego

IV
smoothie bananowe ze sk豉dem : 1 banan , mleko , mix p豉tk闚 owsianych etc .

V
P馧 郵edzia z kromk i jedna rzodkiewka

i do ka盥ego prawie posi趾u zielona herbatka i woda oczywi軼ie

* w za陰cznikach obiad dzi i ze wczoraj z g鏎y przepraszam za , jak to si m闚i brzydko... " up**dolony st馧 "
Za陰czone zdj璚ia
Rodzaj pliku: jpg sledziu.jpg (77,5 KB, 37 za豉dowa)
Rodzaj pliku: jpg kark.jpg (78,5 KB, 42 za豉dowa)

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj sam rozmiar XS i S

Edytowane przez Ily
Czas edycji: 2014-03-24 o 17:43
Ily jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 16:22   #4845
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

A ja mam pytanie. Szuka豉m dobrych, suszonych owoc闚, ale cz瘰to jest albo dodawana siarka albo kwas cytrynowy, wi璚 豉twe to nie jest. Znalaz豉m jednak suszon brzoskwini, dosy drog z Cripsy Natural i faktycznie opr鏂z brzoskwini nic tam wi璚ej w sk豉dzie nie ma, co o niej s康zicie? Ma du穎 b這nnika (ale to jak pewnie wszystkie suszone owoce).

Treningi

Stary 2014-03-24, 16:37   #4846
MauraPL
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 269
Dot.: Nasze codzienne jad這spisy cz XIX

Cytat:
Nie demonizuj kostki czekolady ale po co tu taki jad這spis wstawia Wiadomo raz na jaki czas nie zaszkodzi

Ale jak widzisz ta wiza瘸nka ci庵le wstawia z貫 jad這spisy
Twoje jad這spisy te nie s idealne, wi璚 o co chodzi?

Cytat:
Kup pier i wrzu j na patelni (np pokr鎩 w kawa趾i i obsyp jak捷 przypraw)

Orzechy s豉bo same na podwieczorek szczeg鏊nie, 瞠 po takim obiedzie b璠ziesz zaraz g這dna, ja dzisiaj zjad豉m taki pyszny (jogurt nat, 4 truskawki wkrojone do tego jogurtu, 5g rodzynek, 5g wi鏎k闚 kokosowych i 5g cynamonu) 132kcal/bia趾o 7g/w璕le 16g/t逝szcz 5g
Nawet na KZ nikt tak dok豉dnie nie wylicza tego co je... no bez przesady. A nawet powiem, 瞠 瘸den normalny cz這wiek nie wylicza co do grama bia趾a i w璕li.
Wiadomo, od czasu do czasu orientacyjnie, ale 瞠by wylicza aby w ka盥ym posi趾u by idealny rozk豉d na B/W/T
Stary 2014-03-24, 16:58   #4847
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MauraPL Poka wiadomo嗆
Nawet na KZ nikt tak dok豉dnie nie wylicza tego co je... no bez przesady. A nawet powiem, 瞠 瘸den normalny cz這wiek nie wylicza co do grama bia趾a i w璕li.
Wiadomo, od czasu do czasu orientacyjnie, ale 瞠by wylicza aby w ka盥ym posi趾u by idealny rozk豉d na B/W/T
Ja wyliczam i bardzo mi to pomaga, no ale ja si kompulsywnie ob瞠ram i potrafi poch這n望 nawet 4000- 4500 kcal, wi璚 dla mnie to wa積e. Dopiero wyliczanie powoduje, 瞠 si pilnuj. Cyfry na wadze do 篡wno軼i nie k豉mi.

Treningi

Stary 2014-03-24, 17:06   #4848
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

R:

1. jajecznica z dw鏂h jaj ze szpinakiem, tofu i suszonymi pomidorami
+ grejpfrut

2. filet z pstr庵a 這sosiowego z pary
+ sa豉tka z og鏎ka, fenku豉 i cebuli
+ plastry pomidora z kie趾ami broku豉 i olejem lnianym

3. jogurt naturalny z truskawkami, migda豉mi i kakao

4. curry z cukini, szpinaku i cebuli
+ soczewica
+ avocado
+ pomidor

Wys豉ne z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez DudiBoy
Czas edycji: 2014-03-24 o 17:07
DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:07   #4849
Erena
Zadomowienie

Wiadomo軼i: 1 119

No wlasnie, wypraszam sobie
Generalnie zalezy chyba do czego to komu potrzebne. Sama tez licze, ale po pierwsze nie podaje tego na forum z taka dokladnoscia, po drugie nawet wpisujac w kalkulator zaokraglam do pelnych piatek zazwyczaj Ale rozumiem o co Maurze chodzilo.

Dudi, w pierwszej chwili chciaam spytac co tak low carb dzisiaj, ale zobaczylam owoce i soczewice Ale i tak musze zapytac - wydaje mi sie czy uciales miche?

Edytowane przez Erena
Czas edycji: 2014-03-24 o 17:09
Erena jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:11   #4850
fusiacola
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 499

Dziewczyny jak sie ma wino do czystej miski? Czy na redukcji mo積a sobie pozwoli na 2-3 lampki tygodniowo? oczywi軼ie nie chodzi mi o kalorie z jednej strony czyta豉m, 瞠 poprawia metabolizm, ma szereg zalet... ale z drugiej na redukcji chyba, 瘸den alkohol nie jest wskazany? By豉bym wdzi璚zna gdyby kt鏎a z Was mog豉 rozwia moje w徠pliwo軼i

moja dzisiejsza R:

1) bu趾a pe軟oziarnista z siemieniem na to serek wiejski wymieszany z tartym imbirem i odrobin soku z cytryny. Ma豉 sa豉tka z lodowej, po這wy gruszki i p豉tk闚 migda堯w, kilka w這skich, sos z octu balsamicznego i oliwy z oliwek + kawa ze 鄉ietank

30 min skakanki

2) piero磬i (ciasto na m帷e 篡tniej razowej 2000) pieczone w piekarniku, farsz z dyni zasma瘸nej na odrobinie oleju z pestek winogron i resztek lod闚kowych: ricotty, fety, plastra w璠zonego 這sosia, gotowanego ziemniaka, szczypiorku. Wysz這 pyszne

3) dorsz na parze, sos mi皻owy (jogurt nat. mi皻a, sk鏎ka cytryny), sa豉tka z czerwonej papryki, lodowej i 2 造瞠k czerwonej fasoli z puszki.

4) g瘰ty koktajl z twarogu p馧t逝stego, 1/3 banana i mro穎nego szpinaku na mro穎nej zielonej herbacie, do tego 鈍ie瘸 mi皻a

5) gotowane jajko na sa豉tce z pomidora, papryki i cebulki + sok wielowarzywny z 瞠雟zeniem z fortuny. Zastanawiam si nad kromk pe軟oziarnist do tej kolacji bo sporo w璕li wpad這 przy piero磬ach, jak b璠 g這dna to zjem, jak nie to nie

fusiacola jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:18   #4851
DudiBoy
Zakorzenienie

Wiadomo軼i: 5 640
GG do DudiBoy

Cytat:
Napisane przez Erena Poka wiadomo嗆
Dudi, w pierwszej chwili chciaam spytac co tak low carb dzisiaj, ale zobaczylam owoce i soczewice Ale i tak musze zapytac - wydaje mi sie czy uciales miche?
Uci掖em zbo瘸

DudiBoy jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:34   #4852
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:

No to dziwne na forum ladies sfd dziewczyny licz. Nie wiem co jest w tym dziwnego szczeg鏊nie, 瞠 mam problemy ze schudni璚iem dw鏂h kilo. Nie licz帷 mo積a bardzo 豉two przekroczy warto軼i i co za tym idzie nie chudn望. Wiadomo je郵i kto ma nadwag kilku kilkunastu kilo to nawet zmiana nawyk闚 spowoduje 瞠 schudnie ale ja wa瞠 55 przy 168cm wzrostu i od stycznia schud豉m ledwo 1,4 z 56,4 i to w styczniu. Tak wi璚 zamierzam liczy, szczegolnie 瞠 ani to trudne ani czasoch這nne.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:

Dziwne, jako nie wstawiam nagminnie 瞠 jad豉m ciasto albo pi豉m wino
Stary 2014-03-24, 17:35   #4853
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DudiBoy Poka wiadomo嗆
Uci掖em zbo瘸

Definitywnie wszystkie czy tylko glutenowe (pamietam, mowiles ze bez glutenu Ci lepiej)? U mnie kwarantanna glutenowa nie przyniosa ulgi, wiec powoli wprowadzam go z powrotem i mysle co dalej, ale bez paniki i paranoi

fusiacola, bodajze na sfd zostalo kiedys bardzo ladnie podsumowane jak to jest z tym winem: "w rozsadnej ilosci nie wliczamy, w nierozsadnej nie pijemy" Generalnie wiadomo, lepiej z alkoholem nie szalec (nie tylko na redu ), ale nie ma tez co sie umartwiac, a czerwone wino jest akurat stosunkowo nieszkodliwe.

khaleesi, Twoje dokladne liczenie i podawanie tego tutaj ma jedna korzysc - wyszlo na jaw, ze jesz za malo. Moze tutaj szukaj przyczyny opornego chudniecia? Nie mowie tego zlosliwie.
Edit - doczytalam ile wazysz i mierzysz. Ty naprawde potrzebujesz redukcji, a nie ewentualnie lekkiej rekompozycji na U?

Edytowane przez Erena
Czas edycji: 2014-03-24 o 17:36

Najlepsze Promocje i Wyprzeda髒e

REKLAMA
Stary 2014-03-24, 17:40   #4854
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:

khaleesi, Twoje dokladne liczenie i podawanie tego tutaj ma jedna korzysc - wyszlo na jaw, ze jesz za malo. Moze tutaj szukaj przyczyny opornego chudniecia? Nie mowie tego zlosliwie.
Edit - doczytalam ile wazysz i mierzysz. Ty naprawde potrzebujesz redukcji, a nie ewentualnie lekkiej rekompozycji na U?
Jadlam 1700kcal przez ca造 marzec, nie schud豉m ani grama Zobacz jak b璠zie na 1500

Nie mam innego wyj軼ia jak przetestowa t opcj
Stary 2014-03-24, 17:43   #4855
fusiacola
Wtajemniczenie

Wiadomo軼i: 2 499

Cytat:
fusiacola, bodajze na sfd zostalo kiedys bardzo ladnie podsumowane jak to jest z tym winem: "w rozsadnej ilosci nie wliczamy, w nierozsadnej nie pijemy" Generalnie wiadomo, lepiej z alkoholem nie szalec (nie tylko na redu ), ale nie ma tez co sie umartwiac, a czerwone wino jest akurat stosunkowo nieszkodliwe.
a to dobrze wsp鏊nie z t篙em testujemy wina na st馧 alkoholowy na nasze wesele i tak postanowili鄉y kupowa jedno przynajmniej raz w tygodniu u mnie i tak nie wchodzi w gr wi璚ej ni lampka jednorazowo bo mam cer naczyniow, kt鏎a do嗆 nieprzyjemnie reaguje na nadmiar procent闚

fusiacola jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:45   #4856
Erena
Zadomowienie

Cytat:
Jadlam 1700kcal przez ca造 marzec, nie schud豉m ani grama Zobacz jak b璠zie na 1500

Ale z czego Ty chcesz chudnac przy Twoim BMI? Zredukowana juz jestes, wiec naprawde lepiej niz ciac kcal bedzie powoli wejsc na bilans zerowy i pozwolic, zeby organizm sam zrobil rekompozycje i pozbyl sie tluszczu.
Stary 2014-03-24, 17:47   #4857
Ily
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 254

Cytat:

Mo瞠 nie jest Ci przeznaczona ni窺za waga ni masz nic wbrew naturze
btw mo瞠 problem tkwi w metabolizmie , opornie mu idzie bo faktycznie dostaje za ma這 ? Ja osobi軼ie nawet jako osoba lekko przy ko軼i jak jad豉m mniej nic nie chud豉m mimo , 瞠 wcze郾iej napisa豉 瞠 osoby z nadwag wystarczy , 瞠 zmieni lekko jad這spis to waga leci . Stopniowo zacz窸am je嗆 wi璚ej ale tak zdrowych rzeczy momentami , 瞠 zacz窸am chudn望 a kcal ma這 mi miesza造 w g這wie typu musi by tyle i tyle .

BTW jakie masz zapotrzebowanie ?

impossible is nothing

jem mniej - od 2015 produkuj sam rozmiar XS i S

Ily jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:57   #4858
Agusiaaa
Raczkowanie

Wiadomo軼i: 61

Hej Postanowi豉m si przy陰czy Chc przej嗆 na zdrowsze od篡wianie, a przy tym zgubi co nieco. Za ka盥 rad i wskaz闚k b璠 ogromnie wdzi璚zna.

UW
angielski
rosyjski
w這ski

Edytowane przez Agusiaaa
Czas edycji: 2014-03-24 o 18:46
Agusiaaa jest offline Zg這 do moderatora  
Stary 2014-03-24, 17:59   #4859
o_Khaleesi_o
Zadomowienie

Cytat:
Ale z czego Ty chcesz chudnac przy Twoim BMI? Zredukowana juz jestes, wiec naprawde lepiej niz ciac kcal bedzie powoli wejsc na bilans zerowy i pozwolic, zeby organizm sam zrobil rekompozycje i pozbyl sie tluszczu.

T逝szczu chc si pozby po -4cm w obwodach by wr鏂i do dawnej wagi.

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Napisane przez Ily Poka wiadomo嗆

BTW jakie masz zapotrzebowanie ?

Zapotrzebowanie mi wysz這 co lekko ponad 1900kcal .
Stary 2014-03-24, 18:01   #4860
Erena
Zadomowienie

No to zacznij jesc 1800-1900, dolacz aktywnosc fizyczna w sensownej ilosci i pozwol organizmowi przestawic sie w swoim tempie. I nie patrz na wage, tylko skup sie na kompozycji ciala (to mowie ja - przyklad na to, ze mozna wazyc wiecej niz w punkcie wyjscia i miec mniejsze obwody - na sfd chociazby tez jest duzo takich przykladow ).

Edytowane przez Erena
Czas edycji: 2014-03-24 o 18:04
Zamknij w徠ek

Nowe w徠ki na forum Dietetyka

Ten w徠ek obecnie przegl康aj: 1 (0 u篡tkownik闚 i 1 go軼i)

Zasady wysy豉nia wiadomo軼i
Nie mo瞠sz zak豉da nowych w徠k闚
Nie mo瞠sz pisa odpowiedzi
Nie mo瞠sz dodawa zdj耩 i plik闚
Nie mo瞠sz edytowa swoich post闚

BB code is W陰czono
Emotikonki: W陰czono
Kod [IMG]: W陰czono
Kod HTML: Wy陰czono

Gor帷e linki

Data ostatniego posta: 2014-04-04 19:07:29

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze穎ne.

Jakiekolwiek aktywno軼i, w szczeg鏊no軼i: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczeg鏊no軼i w celu ich eksploracji, zmierzaj帷ej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia system闚 uczenia maszynowego, algorytm闚 lub sztucznej inteligencji Obowi您ek uzyskania wyra幡ej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzgl璠u spos鏏 pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre軼i, danych lub informacji dost瘼nych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak r闚nie bez wzgl璠u na charakter tych tre軼i, danych i informacji.

Powy窺ze nie dotyczy wy陰cznie przypadk闚 wykorzystywania tre軼i, danych i informacji w celu umo磧iwienia i u豉twienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo磧iwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj帷ych serwisy internetowe w ramach indeksowania wynik闚 wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wi璚ej informacji znajdziesz tutaj.