|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Kolejny wątek będzie nosił nazwę: | |||
| Listopadowo-grudniowe mamusie 2013. cz. XII |
|
0 | 0% |
| Rodzić juz nadchodzi czas - przerażenie jest wśród nas! |
|
1 | 2,04% |
| JEDNE TULĄ JUŻ MALUSZKI, DRUGIE JESZCZE MAJĄ BRZUSZKI |
|
19 | 38,78% |
| 1,2,3 do rozpakowanych dołącz TY! |
|
0 | 0% |
| Dzieci w brzuchu, dzieci w wózkach - poczekalni to końcówka! |
|
7 | 14,29% |
| RĘCE SKŁADAM, MODŁY WZNOSZĘ - CHCĘ MIEĆ PORÓD JAK NEMOSEK |
|
22 | 44,90% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
I naprawde człowiek naturalnie szybko dochodzi do siebie. Wiadomo każdy inaczej przechodzi poród czy cc, to kwestia indywidualna |
|
|
|
|
#4832 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jedne karmią, drugie rodzą, trzecie jeszcze w ciąży chodzą! Mamy XI-XII 2013r.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4833 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam że stresuję się dzieckiem. Siedzę sama mąż w pracy oczywiście, a ja za każdym razem kiedy mam przebrać przeżywam katusze, ręcę się trzęsą..boję się tego pępuszka..psikam octaniseptem i wycieram gazikiem (dobrze?) ale mówie Wam mam stresa że nie tak złapię za główkę i gdzieś poleci i zrobi jej się krzywda
|
|
|
|
#4834 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miłej imprezki. Cytat:
Jak Nemosek Cytat:
Ciekawe czy sie sprawdziWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
Ja z trzymaniem I przewijaniem nie mialam problemu ale kapanie ? Myslalam ze w portki narobie. Ubranie body? Đaj sobie kilka dni az na bierzesz wprawy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziewczyny, ciężko się golić, oj ciężko. najgorzej w pachwinach. coś tam zostało, ale to meszek, z 1 mm, nie umiem tego do końca wyprowadzić. uda mam spuchnięte, łydki też i to dodatkowo komplikuje sprawę. mogłabym uzyć kremu, ale boje się uczulenia, bo mam bardzo wrażliwą skórę teraz. tż ostatnio mnie golił, nie pochlastał mnie, ale też nie zrobił tego dobrze. już wole sama się przemęczyć. ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- Domii, ja od siebie dodam że sok z żurawiny i wyciągi z żurawiny są niezastąpione na układ moczowy. dużo wit C i jak biorę nigdy nie mam zapaleń pęcherza
|
|
#4836 |
|
Zakorzenienie
|
Heja hej
Ale mi brakowało forum nawet nie wiedziałam że sie tak związałam.Zastanawiałm sie co u Was słychać.O kurcze ale mnie zaszczyt kopnał,jestem w tytule tytułu ale fajowo ![]() Mam nadzieje że będe juz na bieżąco.Postaram sie cos nadrobić. Nanusia Bardzo mi przykro...........ciezko nawet pomysleć ![]() Widzę że dużo porodzików się zaczęło,sypia sie dzieciaczki Kruszynka,Eluvtus,Kyte,Ka briela,Zwariowana,24 Kasiula,Olenka Kyte Ale mamy podobne dzieciaczki bo inne maluchy to takie ponad 3 kg małe smoki ![]() My jestesmy w domku od piątku ale trzeba było odespac 2 nieprzespane nocki w szpitalu potem kolejna trzecia nieprzespana w domu oj dzialo się działo.Ale napisze Wam na spokojnie jak to było innym razem,może jak opis porodu wrzucę.Mam tylko jedna radę:miejcie w domu mleko w razie wu Ja mialam kupic w dzien porodu i nie zdązyłam.... Ide poczytać.... |
|
|
|
#4837 |
|
Zakorzenienie
|
Nemosek
witaj z powrotem !!!
|
|
|
|
#4838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wycieraj pepek patyczkami,wygodniej wydaje mi się.Usuniesz ta zołtą wydzielinkę szybciej.Tak mi pediatra w szpitalu pokazywała. Musze sie pochwalic dzisiaj nam odpadl pepuszek Dizi Następna buła urosła ![]() ![]() za rozkręcenie akcji ![]() Mya Porodzik sie zbliża ![]() ale to jeszcze troche może potrwać---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Heja heja Wyszłas ze szpitala?Jak samopoczucie? |
|
|
|
|
#4839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
może teraz na wieczór się rozrusza, bo przecież ona zazwyczaj wieczorami adhd ma ![]() Cytat:
![]() Ja po fryzjerze byłam jeszcze na obiadku w restauracji z mężem, tak ostatni raz na pewnie dłuższy czas. Kupiłam też sobie sukienkę w lumpie na poród za 10 zł bo ostatnio stwierdziłam, że nie mam w czym rodzić
|
|
#4840 |
|
Zakorzenienie
|
Jak ja nadrobie 40 stron
![]() Nie wiem czy mi sie uda
|
|
|
|
#4841 |
|
Rozeznanie
|
Hejka wieczornie
Mnie coś dół brzucha pobolewa tak dość mocno, wzięłam nospe i jak leżę to jest ok. Widzę że Nemosek wróciła ![]() A Domi jak po kolacji z Damianem? |
|
|
|
#4842 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki że pytasz.
Ja wyszłam w czwartek okazało się, że mam po prostu bardzo bolesne przepowiadacze, akcja porodowa się nie rozwijała żadna dlatego mój lekarz postanowił, że mnie wypuszcza do domu i czekamy co dalej. Z tymi skurczami się męczę cały czas, czekam na wizytę i decyzję co dalej. |
|
|
|
#4843 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wizyta w terminie mojego porodu ![]() Idę karmić..... ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Przechodzi po Nospie? |
||
|
|
|
#4845 |
|
Raczkowanie
|
gratuluje dzieciaczków!!
![]() ponadrabiałam na raty, ale jakoś nie wiem co napisać, jestem rozbita. Źle sypiam, do tego mam sny pokręcone, np, że pale papierosy, idę uczyć się fizyki, albo, że TŻ chce chodzić na kurs tańca z jakąś koleżanką Moniką. No głupoty takie....potem nie mogę usnąć i tak w kółko. Dziś TŻ poszedł na dobę do pracy i jestem sama Jutro prawdopodobnie spakuję już torbę i zrobię łazanki ![]() a w ogóle to od wczoraj mam 3 tygodnie do terminu, 21.11 mam wizytę i ktg. Żadnych bóli, brzuch wysoko, i w ogóle mam wrażenie, że będę musiała Zosię popędzać. pisałyście o goleniu... nie mogę się zabrać za to. Mam w planach użycie kremu, ale chyba pomoc męża będzie niezbędna. przed chwilą wszamałam kawałek murzynka posmarowanego powidłami i jest mi lepiej
|
#4846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet nie wiedziałam, ze takie przepowiadacze mogą być... |
|
|
|
|
#4848 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej, narzeczony Agnieszki 255 pomylil watki. wklejam wam jego posta:
Cytat:
|
|
|
|
|
#4849 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się wieczornie, dzieć wykąpany, pojedzony i zasypia w łóżeczku. Powinna spać ładnie bo mało spała popołudniu, byliśmy u teściów i w sumie spała tyle co w aucie więc w jedną i drugą stronę po 40 minut.
Kupiliśmy sobie dzisiaj pojemniczek na mleko modyfikowane, nie drogie a fajne w użytkowaniu i wygodniejsze do zabrania jak się gdzieś jedzie nie trzeba brać całej puszki. Nemosek witaj spowrotem Anoula jak ja Ci współczuje z tymi skurczami Kyte daj sobie troszke czasu, oswoisz się, dojdziesz do wprawy ze wszystkim Ciekawe jak tam Miki i Margot?? Domi dobrze że na USG wyszło wszystko ok i w badaniach też, tylko szkoda że nie wiesz napewno co Ci jest i co poradzić na te bóle Dzidzia porozmawiaj może z Łukaszem co czujesz i jak, może faktycznie ustalcie że jakoś na zmianę będziecie wykonywać różne czynności
|
#4850 |
|
Zakorzenienie
|
Odpusc sobie.
Bylo tylko : o jak mi ciezko, o jak mi zle , o jak mnie boli. Czy to był skurcz? Chyba rodze - nie jeszcze nie No chyba ze bardziej interesuje Cie : znowu nie spałam, znowu brzuszek boli , a cyców sie leje albo nie leje. Czy ta kupka nie jest za rzadka? Ma dobry kolor ? To takie streszczenie Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4851 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam się wieczornie w zakończonym 38tyg i początkiem 39 tyg. Już mam wszystko zamknięte chyba na tip top. Chodzi o wyprawkę. Jakoś mi ciężko i nie mam weny. Kupiłam sobie czopki glicerynowe na przeczyszczenie przed porodem jak zdążę. I hemoroidy mi wróciły
|
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4854 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję,Grzeczny jak aniołek,włąsnie miał jeść i nie chce.Ostatnio cycolił około 18.Zaraz go obudze bo spi w salonie w wózku i chyba mu zad obrze bo zapomniał o głodnym brzuszku.Tyle godzin ![]() Cytat:
to juz wszystko wiem ![]() Karina,Agnieszka,Miki ![]() ---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Anoula doczytałam o Twoich perypetiach w szpitalu.Ale cie trzymaja te skurcze
|
||
|
|
|
#4855 |
|
Rozeznanie
|
Czy ktoś jeszcze prócz mnie nie ma spakowanej torby i połowy rzeczy do niej potrzebnych
?
|
|
|
|
#4856 |
|
Zakorzenienie
|
nawet żelki zwiastują mi poród, jem takie duże misie, a nagle wyciagam takiego małego nie wiadomo skąd w pozie bobasa
aż fotke zrobiłam
|
|
|
|
#4857 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc, ja ide korzystać ze snu póki mogę, jutro mąż wyjeżdża na 2 albo 3 dni do pracy do Warszawy i będziemy z Zuzoliną same.
|
#4858 |
|
Z deszczem w butach
|
|
|
|
|
#4859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mogłabym spać spokojnie jakby to nie było gotowe. kurde, coś się skurcze przypałętały i aż w plecach łupie. mam nadzieje że dzieć się nie zamierza ewakuować, bo chce w spokoju zasnąć w swoim łóżku dzisiaj, a na dworze zimno jak cholera. wolalabym zostać w ciepłym domu
|
|
#4860 |
|
Rozeznanie
|
Nemosek witamy z powrotem jeszcze Nasturcji brak tylko
![]() Mnie psiapsiola niespodziewanie odwiedziła a ze to typ karierowiczki ale pozytywnej to się ucieszyłam bo dawno jej nie widziałam:-D najbardziej mnie rozbawila jak zaczęła snuć plany ze po świętach pojedziemy na weekend do spa...za chwilę ogarnęła się ze takie wypady to za rok moŻe dwa ale ustaliliśmy ze na pewno przed świętami skoczyny choć na jakiś masazyk ![]() Trele Ty moje jak chcesz to mi na priv czy na fb napisz na co masz uczulenie to się wypowiem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:04.

I naprawde człowiek naturalnie szybko dochodzi do siebie. Wiadomo każdy inaczej przechodzi poród czy cc, to kwestia indywidualna
Ja leze juz w szpitalu i czekam na rozkrecenie sie akck. Lekarz stwierdzil ze jutro porod, ale ja sie tak dobrze czuje, ze jakos mu nie wierze hehe
zaraz zmykam na ktg. buziaki dla Was;****
ale przeleciałam wszystko
głownie o jedzenie mi chodzi, zachowują się identycznie! ale i tak ogólnie charakterki chyba maja podobne 
mam nadzieje...
Ciekawe czy sie sprawdzi

może teraz na wieczór się rozrusza, bo przecież ona zazwyczaj wieczorami adhd ma