Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-08, 12:38   #4831
baja_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
U nas identyko zwl ta zupa babci, z taką zasmazka z cebuli i masła, pyyycha, no bez tego nie ma Wigilii )
Właśnie zastanawiam się nad jakaś słodka potrawa, bo oprócz ciast się u nas nie robiło, trudne te makielki?

U nas z tradycji jeszcze do kolacji siada się jak pierwsza gwiazda zaświeci (na pamiątkę gwiazdy betlejemskiej), wolne nakrycie dla wędrowca albo osoby, ktora zmarła, czytanie Pisma Świętego.. łamanie opłatkiem i kolędowanie ofkorz tez

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Makiełki babcia robi, może mnie nauczy w tym roku to potem się podzielę przepisem
Też zasiadamy jak zaświeci pierwsza gwiazdka, mamy wolne nakrycie, a przed jedzeniem modlimy się za tych co przy stole i za tych którzy odeszli, kiedyś było czytanie Pisma św. ale teraz już nie praktykujemy. Niestety nie śpiewamy kolęd, ale w tle jakieś lecą
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 12:44   #4832
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
witam się niedzielnie
u mnie od ponad tygodnia Tż słucha świątecznych piosenek. Tak je lubi, że mogłby przez cały rok, ale pozwalam mu od grudnia
na wigilii zawsze jest min. 8 osób i teoretycznie 12 potraw: musi być grzybowa- choć ja nie lubię próbuję z przesądu co by mnie cos dobrego w nowym roku nie ominęło pierogi z grzybami obowiązkowo i krokiety z pieczarkamik+ barszczy- pycha, ryba, śledzik i sałatka warzywna, kompot z suszu. Tyle jest zawsze w standardzie, a do tego ciasto i inne drobiazgi to 12 wyjdzie jak nic
U nas kolacja trwa zwykle od 18:30 do pasterki, koło 22 są prezenty. Niby wszyscy dorośli, no poza 3 letnią siostrzenicą, ale każdy czeka i cieszy się na te prezenty jak dziecko
Potem kto może i kto chętny idzie na pasterkę. To w telegraficznym skrocie nasze święta
A jak krokiety robicie do barszczu, to barszcz już wtedy taki czysty w kokilkach? Krokiety z ciasta nalesnikowego?

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 12:51   #4833
Ela87
Zakorzenienie

U mnie na stole zawsze kładzie się chleb też, mandarynki, owoce, słodkości i inne dania i to wszystko się liczy. Zwykle wyjdzie 12 lub więcej.
Daje sie też portfel na stół, żeby kasa była .

U mojego tżta np. pod każdy talerz wkłada się 10zł.

Kolacja zwykle jest ok 17-18 i nie wiem ile trwa. Godzinę może, dwie.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 13:06   #4834
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Ja tak na szybko nadrabiam
Wymieniałam system i teraz nie mam nic na kompie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
hej
wczoraj mialam wizyte-zapomnialam napisac:p
wszystko ok, nerki są, pecherz jest , serduszko bije, synek nadal synkiem widzialam siusiaka)waży ponad pół kilo (22tydz 2 dz), polozna stwierdzila ze mam wielki brzuch jak na ten tydzien wiec mnei przerazila, ale gin mowi ze wszystko ok, przytylam od poczatku 7 kilo..fakt mam większy niż w ostatniej ciązy , ale podobno w drugiej to normalne.
jedyne co to wyniki krwi mam słabe i musze brać żelazo

[QUOTE=mara86;44054312]
Zacznę od tego, że wychodze
/QUOTE]

W końcu

Cytat:
Dzień Dobry Mamuśki
Niedawno wstałam i mnie natchnelo na imię, mimo, że mialam już parę typow..
Jak Wam się podoba imię Antoś? W Szkoplandii nawet występuje w podobnej formie, jako Anton,a już zdrabniac można jak sie chce...tu akurat jest popularne mówić Anton, w sumie jako nastolatek brzmi lepiej niż Antoś

Mi się podoba Antoś
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 13:38   #4835
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
1. w Waszych domach na stole wigilijnym musi się znaleźć okreslona liczba potraw czy niekoniecznie. Jeśli określona to ile: 12 czy 13?
2. Jakie potrawy wigilijne koniecznie muszą znaleźć się na stole wigilijnym?
3. Jakie są Wasze ulubione potrawy?
4. Zwyczaje Bożonarodzeniowe, które najbardziej lubicie lub które są charakterystyczne dla Waszego regionu?
Uwielbiam przygotowania do Świąt..o ile nie zacznę zbyt późno

U nas jest mniej wiecej 12 potraw, obowiazkowo grzybowa i barszcz z uszkami, karp smaozony, bez ktorego nie ma Wigilii pierogi, 2 rodzaje sledzi, kapusta z grochem, makowki, ciasta Do kolacji zasiadamy jak zaswieci pierwsza gwiazdka czyli ok 18 lamiemy sie oplatkiem, w tle slychac koledy zawsze jest jedno wolne nakrycie dla wedrowca, pod talerze dajemy pieniazki i luski z karpia a prezenty przynosi Dzieciatko Kolacja trwa okolo godziny, a nawet krocej bo odkad jest Natalia to ona tyle nie wytrzymuje przy stole, marudzi ze juz chce prezenty

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
U mnie na stole zawsze kładzie się chleb też, .
u mnie tez sie kladzie na stol chleb i sol, zeby przez nastepny rok tego nie zabraklo

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 14:14   #4836
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
4. Zwyczaje Bożonarodzeniowe, które najbardziej lubicie lub które są charakterystyczne dla Waszego regionu?
Zwyczaj charakterystyczny dla naszej rodziny - spęd u babci w I DŚ. Uwielbiam! Zawsze jest wesoło
Cytat:

U mojego tżta np. pod każdy talerz wkłada się 10zł.
Ja kiedyś słyszałam, ze jak się da komuś pieniążek w wigilie i ten ktoś, go nie wyda przez rok będzie bogaty. Daliśmy sobie z TŻ po 10 zł, jego było schowane w pudełeczku w domu i wytrzymało, a ja niespodziewanie musiałam zatankować auto (dziad mi wyjeździł i nie powiedział ) i musiałam wydać to zaznaczone 10 zł. Myslałam że go uduszę

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 14:21   #4837
cayenneOna
Zadomowienie

Asienka, a jak robicie makowki?

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

To muszę z tą kaska w tym roku też tak zrobić

Stary 2013-12-08, 14:44   #4838
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Asienka, a jak robicie makowki?
Mieszasz mleko z woda pol na pol, tzn ok 250ml jednego i drugiego, gotujesz w tym mak - ok 25o - 300 gram, wrzucasz wszystkie bakalie, rodzynki, pokrojone orzechy i migdaly i lyzke masla I gotujesz na malym ogniu, az do wyparowania tej wody i mleka, az ta masa sie zrobi taka gesta Sciagasz z pieca i przekladasz ta mase na przemian z bulka, warstwami Najpierw pokrojona bulka na dno miski, przykrywasz masa, potem znowu bulka i znowu masa itd Ostatnia warstwa musi byc masa i posypujesz kokosem

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 15:17   #4839
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Widzę, że Wy już o Świętach, a konkretnie o wieczerzy wigilijnej. U mnie podobnie jak u Was ale zaskoczyłyście mnie trochę tymi ciastami bo w Wigilię przecież post jeszcze jest więc u mnie nie je się mięs i ciast, dopiero w Święta. Nie słyszałam też o chowaniu pieniędzy pod talerze. U nas kładzie się sianko (albo jakiś jego mini-odpowiednik). A co do 12 potraw to w nie się podobno wszystko wlicza, nawet takie dodatki jak chrzan, grzybki marynowane itp. więc nie tak trudno dobić do 12.
A wybieracie się w tym roku na Pasterkę? Ja nie wiem czy dotrwam i czy wysiedzę. Może sobie odpuszczę .

Cytat:
właśnie uslyszałam w rmf, że w Paryżu policja szuka 10-letniego nożownika. Tak! 10 (dziesięć) lat chłopiec. Ciężko ranił już 2 kobiety. Rany co się robi z tymi dziećmi
Z dziećmi ale też pewnie z rodzicami...

Do później
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 15:34   #4840
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
A jak krokiety robicie do barszczu, to barszcz już wtedy taki czysty w kokilkach? Krokiety z ciasta nalesnikowego?

tak barszczyk czysty i krokiety z ciasta naleśnikowego, obtoczone też w naleśnikowym i bulce tartej spokojnie mogą poleżeć kilka dni-tylko obtaczać lepiej na świeżo przed smażeniem. Matko, ale sobie smaka narobiłam U nas w I i II dzień świąt się nie gotuje tylko objada frykasami z wigilii właśnie np. pierogami, grzybową i obowiązkowo bigos.
Wigilia postna, ale ciasta są makowiec dla mojego Tż, sernik- mama lubi, piernik-ja uwielbiam
Zawsze sianko pod obrusem, opłatek i kolędy też śpiewamy-choć z roku na rok jakoś mniej i słabiej.
Stary 2013-12-08, 16:05   #4841
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
tak barszczyk czysty i krokiety z ciasta naleśnikowego, obtoczone też w naleśnikowym i bulce tartej spokojnie mogą poleżeć kilka dni-tylko obtaczać lepiej na świeżo przed smażeniem. Matko, ale sobie smaka narobiłam U nas w I i II dzień świąt się nie gotuje tylko objada frykasami z wigilii właśnie np. pierogami, grzybową i obowiązkowo bigos.
Wigilia postna, ale ciasta są makowiec dla mojego Tż, sernik- mama lubi, piernik-ja uwielbiam
Zawsze sianko pod obrusem, opłatek i kolędy też śpiewamy-choć z roku na rok jakoś mniej i słabiej.
No właśnie próbuje ogarnąć to wszystko i rozplanowac czasowo, mój mąż chciałby właśnie te krokiety a ja się zastanawiam , które potrawy możemy machnac wcześniej, bo np na pierogi byśmy potrzebowali więcej czasu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 16:41   #4842
niezapomnijkaa09
Rozeznanie

Witam się niedzielnie
Wczoraj byli u nas znajomi, pamiętacie jak Wam kiedyś pisałam, ze młodzi powinni mieszkać sami a jedni z moich znajomych uważają, że z teściami jest bardzo fajnie mieszkać? Otóż już tak nie uważają Zawsze zaciekle bronili swoich poglądów a wręcz krytykowali gdy ktoś inny chciał mieszkać na swoim bo to kredyt bo to, bo tamto. Teraz szukają czegoś dla siebie bo po 2 latach mieszkania z teścimi juz im to zbrzydło do granic możliwości. Tak więc jedyny wyjątek juz nie jest wyjątkiem

Ja o Świętach jeszcze jakoś nie myślę chociaż może powinnam bo już w czwartek będzie ksiądz chodził "po kolędzie"

Aparatka:
góra 27.06.2014
niezapomnijkaa09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 16:45   #4843
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09 Pokaż wiadomość
Witam się niedzielnie
Wczoraj byli u nas znajomi, pamiętacie jak Wam kiedyś pisałam, ze młodzi powinni mieszkać sami a jedni z moich znajomych uważają, że z teściami jest bardzo fajnie mieszkać? Otóż już tak nie uważają Zawsze zaciekle bronili swoich poglądów a wręcz krytykowali gdy ktoś inny chciał mieszkać na swoim bo to kredyt bo to, bo tamto. Teraz szukają czegoś dla siebie bo po 2 latach mieszkania z teścimi juz im to zbrzydło do granic możliwości. Tak więc jedyny wyjątek juz nie jest wyjątkiem
W wiekszosci przypadkow tak sie wlasnie konczy Rzadko sie zdarza zeby ktos dluzej wytrzymal w tym ukladzie...
Stary 2013-12-08, 16:53   #4844
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie próbuje ogarnąć to wszystko i rozplanowac czasowo, mój mąż chciałby właśnie te krokiety a ja się zastanawiam , które potrawy możemy machnac wcześniej, bo np na pierogi byśmy potrzebowali więcej czasu

U mnie w domu rodzinnym zawsze 12 potraw: obowiązkowo karp smażony, karp po żydowsku w piwie, kutia, barszcz czysty z uszkami, kapusta z grzybami... z drobnostkami zbiera sie dość szybko te 12

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość

Ja kiedyś słyszałam, ze jak się da komuś pieniążek w wigilie i ten ktoś, go nie wyda przez rok będzie bogaty. Daliśmy sobie z TŻ po 10 zł, jego było schowane w pudełeczku w domu i wytrzymało, a ja niespodziewanie musiałam zatankować auto (dziad mi wyjeździł i nie powiedział ) i musiałam wydać to zaznaczone 10 zł. Myslałam że go uduszę

Cytat:
Kolacja zwykle jest ok 17-18 i nie wiem ile trwa. Godzinę może, dwie.
W moim rodzinnym siedzimy długo, czasem z przerwa na prezenty w momencie, kiedy się karp smaży. Gadamy, śmiejemy się. Czekamy az każdy rozpakuje powolutku swój prezent- wszystkie ciuchy np muszą zostac przymierzone. Ech...
Dlatego będzie mi tego brakowało, bo u teściów wszystko na raz, wszystko szybko i dla mnie zupełnie brak atmosfery Pewnie w pierwszy dzień świat powtórzymy wigilie z moimi rodzicami, siostrami, teściem i chrześnicą...

Wigilia postna, ale ciasta u nas są...
I jak byłam w domu, to zawsze robiłam pieczone pierogi z kapusta i grzybami w ilości takiej, żeby MI starczyło na 3 dni. Mogłabym nie jeść niczego innego.

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Mieszasz mleko z woda pol na pol (...)
To chyba śląska potrawa- u mnie w ogóle nie znana.

Do Pl mamy teraz do rodziców mniej, bo tylko 700 km jakieś. Z Dortmundu było 100 km dalej.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:

Ja o Świętach jeszcze jakoś nie myślę chociaż może powinnam bo już w czwartek będzie ksiądz chodził "po kolędzie"

:conf used: jak to przed???

O- zaraz skończymy wątek.

Edytowane przez Trisdom
Czas edycji: 2013-12-08 o 16:57
Trisdom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 16:59   #4845
ladylazarusIE
Raczkowanie

GG do ladylazarusIE

Cytat:
a u Ciebie nie można się pokłócić?
Nie ma za bardzo okazji, bo zazwyczaj jak tylko zapytasz, to dostajesz to, co chcesz, albo i więcej. Ludzie zazwyczaj na spokojnie wszystko załatwiają, ewentualnie puszczą komentarz, żeby w pięty poszedł, ale się nie kłócą.

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
sposób wychowania poprzez brak czasu dla dziecka to raz, narkotyki dostępne nawet dla dzieci to dwa, o kretyńskich bajkach dla kilkulatków nie wspomnę
Ja bym dodała gry do tego.
Na przykład taką: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=14388

Ostatnio mieliśmy dość ożywioną dyskusję ze znajomymi na temat strzelanek, głównie tych konsolowych :/ No bo "Call of Duty" dla 9-latka??

Co do świąt, to się narażę na gromy z jasnego nieba - bo ja nie lubię i nie robię... w ogóle... Wpadamy do znajomych w tym roku, no bo wolne od pracy Tak o, posiedzieć. Zazwyczaj wpadaliśmy do brata, ale w tym roku nie piję :P

U nas zero śniegu, słoneczko świeci, w polarku sobie śmigam, albo i bez Po raz pierwszy w historii mamy tu lepszą pogodę niż reszta Europy... Nawet przymrozek nie łapie nad ranem
Pozdrawiamy cieplutko zatem
ladylazarusIE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:08   #4846
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
O- zaraz skończymy wątek.

Faktycznie.
Jaki tytul ma miec nowy? Standardowy?
Stary 2013-12-08, 17:14   #4847
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Faktycznie.

Chyba tak- na ankietę i tak nie ma za dużo czasu.
Stary 2013-12-08, 17:16   #4848
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Ja bym dodała gry do tego.
Na przykład taką: http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=14388

Ostatnio mieliśmy dość ożywioną dyskusję ze znajomymi na temat strzelanek, głównie tych konsolowych :/ No bo "Call of Duty" dla 9-latka??
O matko ten kto to wymyśla musi mieć spaczony umysł.
Ja tam generalnie nie lubię gier, konsoli, nawet na komórce. Mój mąz natomiast jest wielkim miłośnikiem aktualnie world of tanks i zaraził tym Marcela. Kurde żeby pięciolatek popierdzielał czołgami na kompie
Ale przeginał i od ponad pół roku ma całkowity ban na wszelkie gry. I wiecie, ze sie nawet nie dopomina, zajął się zabawkami jak normalne dziecko A mąż gra tylko wtedy gdy Marcel nie widzi.

---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ----------

Cytat:

Faktycznie.
Oczywiście a wśród samych rymowanek i złotych myśli jesteśmy w tym nawet oryginalne
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 17:22   #4849
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
A wybieracie się w tym roku na Pasterkę? Ja nie wiem czy dotrwam i czy wysiedzę. Może sobie odpuszczę .
Chciałabym, a jak będzie zweryfikuje życie
Cytat:
Witam się niedzielnie
Ja jeszcze jestem wyjątkiem
Owszem, są zgrzyty, ale nie takie żeby nie dało się wytrzymać. Poza tym to moi rodzice więc zawsze łatwiej niż z teściami

Cytat:
Napisane przez ladylazarusIE Pokaż wiadomość
Nie ma za bardzo okazji, bo zazwyczaj jak tylko zapytasz, to dostajesz to, co chcesz, albo i więcej.
Nuda
Cytat:

Faktycznie.
Standardowy

Wyleżałam się 2 godziny, ale nie mogłam usnąć. Zaraz sobie zrobię pomidorka z mozzarellą chyba

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 17:36   #4850
Trisdom
Zadomowienie

Mam tylko ewentualnie taka propozycję, żeby na liście pominąc juz date ostatniej miesiączki- i zostawić sam termin porodu. Zrobi sie przejrzyściej i czytelniej. jak doszły płcie i imiona, to zrobiło się ciasno.
Co Wy na to?
Stary 2013-12-08, 19:13   #4851
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Mam tylko ewentualnie taka propozycję, żeby na liście pominąc juz date ostatniej miesiączki- i zostawić sam termin porodu. Zrobi sie przejrzyściej i czytelniej. jak doszły płcie i imiona, to zrobiło się ciasno.
Co Wy na to?
Mnie to wszystko jedno - zrobie jak zdecydujecie
To mysle ze jutro rano zaloze juz nowy watek zeby mmhym, kate i koziemleko mogly dopisac swoje posty, a w tym czasie chyba ten stary na spokojnie wykonczymy

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Przypominam dla chetnych, ze jutro posciel w Biedronce i termometr w Lidlu
Stary 2013-12-08, 19:18   #4852
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

TeQiba dzięki
do lidla nie mam rano jak jechać, a po południu bez sensu bo może sie okazać, że pojadę na darmo. A pościeli chyba nie kupuję na razie bo nie znam rozmiaru łóżeczka

W ogóle to miałam mieć wizytę 20.12 o 17:40 i okazało sie, że mamy w ten dzień o 17 wigilię w pracy. Oby mi sie jakoś udało przełożyć wizytę

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-08, 19:28   #4853
mona1
Zadomowienie

Dobry wieczór wszystkim
Wierzyć się nie chce jak czytam ze u Was tyle śniegu, na południu na szczęście jeszcze nie ma i mam nadzieję że spadnie dopiero na święta
Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
nasz wózek zamówiony!
gratuluję zakupu
Cytat:

Jak od srania?
dokładnie

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:

W ogóle to miałam mieć wizytę 20.12 o 17:40 i okazało sie, że mamy w ten dzień o 17 wigilię w pracy. Oby mi sie jakoś udało przełożyć wizytę
może godzinę sobie tylko spróbuj zmienić

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-08, 21:40   #4854
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Mnie to wszystko jedno - zrobie jak zdecydujecie
To mysle ze jutro rano zaloze juz nowy watek zeby mmhym, kate i koziemleko mogly dopisac swoje posty, a w tym czasie chyba ten stary na spokojnie wykonczymy

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Zgadzam sie z Trisdom, żeby było bez daty OM

Pościel na łóżeczko 120x60? fajnie, ale same poszewki czy może ochraniacz też?
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-08, 21:40   #4855
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
może godzinę sobie tylko spróbuj zmienić
Może mnie weźmie z przedostatniego miejsca na pierwsze przecież jej płacę

Uciekam spać do napisania pewnie w nowym wąciu

Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
Stary 2013-12-08, 22:18   #4856
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

A ja nie mogę znaleźć żadnej pościeli która by mi odpowiadała bo łóżeczko 140/70 a i szczebelek nie ma u góry i na dole tylko takie plyty wiec ciężko z wiązaniem ochraniacza.

Czy Wam tez trochę leci krew z nosa przy smarkaniu?

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 04:22   #4857
Ela87
Zakorzenienie

Witam z rana.
Tżta odprawiłam do pracy i za chwilę idę dalej spać

Wątek się kończy, w następnym przywitamy chyba Nowy Rok, a później w następnym zaczniemy się sypać

Nie mogę się doczekać

Za oknem wróciła jesień Leje przeokropnie

No i dzisiaj mam wizytę

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-09, 06:09   #4858
teQiba
Moderator

Ale mialam koszmar
Snilo mi sie ze znalazlam dokumenty, z ktorych wynikalo ze moj TZ ozenil sie z ta laska co mnie w pracy zastepuje - bylam tak wsciekla, ze jeszcze mnie trzyma
Do momentu powrotu do pracy chyba znienawidze ta dziewczyne bez wiekszego powodu

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Edytowane przez teQiba
Czas edycji: 2013-12-09 o 06:11
teQiba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 06:28   #4859
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Już im się kasa skończyła
O matko! Będę musiała w tym roku przyjąć księdza

Cytat:

dziękuję

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
Czy Wam tez trochę leci krew z nosa przy smarkaniu?
Mi też leciała w szpitalu. Chyba powietrze było za suche

Cytat:
Ale mialam koszmar
Snilo mi sie ze znalazlam dokumenty, z ktorych wynikalo ze moj TZ ozenil sie z ta laska co mnie w pracy zastepuje - bylam tak wsciekla, ze jeszcze mnie trzyma
Do momentu powrotu do pracy chyba znienawidze ta dziewczyne bez wiekszego powodu

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty

Ja też w nocy miałam "przygodę" Tż położył mi rękę na brzuchu, potem zasnął i jak chciał się obrócić to podparł się tą ręką i zgniótł mi trochę brzuch
Na szczęście szybko zareagowałam i dostał po łapach, ale się nieźle przestraszyliśmy

Cytat:
Wątek się kończy, w następnym przywitamy chyba Nowy Rok, a później w następnym zaczniemy się sypać
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-09, 06:35   #4860
kate1623
Zadomowienie

Witam sie z rana
Wpadłam na chwilkę się przywitać i lecę na wizytę. Jakoś średnio sie czuje dzisiaj i jest obrzydliwa pogoda więc i humor mi ne dopisuje :-(

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości