|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 5,71% |
Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
2 | 5,71% |
Mamusie sierpień 2014 ! |
10 | 28,57% |
sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
1 | 2,86% |
Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
4 | 11,43% |
Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
0 | 0% |
Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
4 | 11,43% |
Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
12 | 34,29% |
Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
![]() Te dwie sukieneczki co ja mam to są właśnie na 3-6 miesięcy ale jakieś takie malutkie mi się wydają więc wzięłam, najwyżej mała będzie miała suknie do kostek ![]() Dopiero jak zaczęłam kupować ciuszki to dotarło do mnie, żeby się zastanowić co na jaką porę roku bo wcześniej jakoś o tym nie myślałam i letnie sukienki na rozmiar 68-74 albo kombinezony zimowe na 56-62 lądowały w koszyku a później pukałam się po głowie i odwieszałam spowrotem ![]() Fajne jest to, że moja kuzynka od której dostanę wszystkie ciuszki urodziła 19 lipca także terminowo mniej więcej tak samo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie widziałam takich gotowych. Pomysł podsunęła mi sąsiadka. Jej mama takie uszyła, tyle, że na gumkę, bo ma inny wózek. Pokrowce sprawdziły się rewelacyjnie. Mi uszyła teściowa wg instrukcji Tż ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Otóż to ![]()
![]() |
#4833 |
Przyczajenie
|
pracuje w takiej branży,że często odwiedzam sklepy dziecięce i nawet jeszcze przed ciążą mój wzrok zawsze kierował się bardziej w stronę ciuszków chłopięcych, np kurtki na zimę, bo w dziewczęcych dominował róż, a u chłopaków super, szare, granat, niebieskie, zielone, zółte.
Nawet jak dla 6 miesięcznej chrześnicy kupowałam to zawsze się panie ekspedientki śmiały że za chłopaka chcę ją przebrać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() obiad mam w piekarniku, czekam aż się dopiecze i zaraz będę jeść ![]() udało mi się przesunąć wizytę u gina z 26.03 na 31.03, a 27.03 IIbad. prenatalne. Tak, że do gina prowadzącego pójdę już z wynikami ![]()
#4836 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla dziewczynki jakoś trudniej , jeśli nie chce się z niej zrobić różowej lalki barbie ![]() 88natka - dzięki ![]() Edytowane przez niki19 Czas edycji: 2014-03-19 o 13:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My na obiad jedziemy do chińczyka ![]() Ja wizytę mam w poniedziałek o 11:30, pierwszy raz zabieram Tż-ta i trochę się denerwuję ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój maż na pierwszym usg, na którym był ze mna patrzył w ten ekran jak zaczarowany ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Popytam tego Pana który u nas pracuję on też jest stolarzem, może da się je jakoś odnowić ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() W poniedziałek mam pierwszą wizytę, na której będę sama, jest mi przykro, że on nie zobaczy co się tam teraz dzieje. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co więcej, ja uważam, ale nie tylko ja, a także nauka ![]() A rola kobiety w tym wszystkim jest taka, aby mężczyźnie to uniemożliwić, dopuścić do wspólnego przeżywania, ale i spytać o jego watpliwości, niepokoje ![]() Jak to ktoś kiedyś powiedział ładnie: 'Ojca z mężczyzny nie robi dziecko, a kobieta' ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||
Zadomowienie
|
Dziewczyny śliczne te ubranka
![]() ![]() ![]() Już się nie mogę doczekać aż remont się skończy i przeglądnę te moje po Olivii ![]() Cytat:
![]() Trzymam mocno ![]() Musi być dobrze nie stresuj się ![]() My już po zakupach. Położyłam Olivię i już zasypia ![]() Teraz mam chwilkę dla siebie. Co do alkoholu to ja też nie ryzykuję, w poprzedniej ciąży raz napiłam się lampki wina u nas na weselu. U nas dziś 16 stopni ale strasznie wieje, a szkoda bo mogło być tak pięknie. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Raczkowanie
|
ale szybko piszecie
![]() ![]() masakra jakas cały czas bym cos jadła... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mam problemu z nadążaniem za Wami. Tyle piszecie, że nie wyrabiam z czytaniem :P TŻ się przeziębił, mam nadzieję, że mnie nie zarazi.
![]() |
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zadomowienie
|
U mnie też wszyscy chorzy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Rozeznanie
|
chilanes - nic nie wiem, nawet nie wiem co to jest chociaz domyslam się, że chodzi o chusty do noszenia dzieci?
My byliśmy raz na USG razem i było super, TŻ zadawał tyle pytań, że mni się śmiać chciało. Na połówkowe też pójdziemy razem ![]() 88natka - dzięki za miłe słowo, dziś sobie porozmawiamy z mężulkiem ![]()
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Ostatnio go spytałam, czy będziemy kupować nianię elektroniczna, to mi mówi, że jasne, że już wybrał przecież! Foteliki to jego temat tak samo ![]() Dziewczyny, mam takie uczucie w niektórych miejscach brzucha, jakby coś mi się tak 'wypinało'. Na małym kawałku brzucha, tak 5 cm2, tak z 2 cm pod pępkiem. Czy to możliwe, że to dzidziuś, czy nie daj boże, jakieś skurcze, napięcia brzucha czy coś? Bo wariuje.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Rozeznanie
|
Warsztaty Mamo to Ja!
https://mamotoja.pl/mamo-to-ja-warsz...l#spotkanie-33 Świadoma Mama http://www.swiadomamama.pl/events Bezpieczny Maluch http://bezpieczny-maluch.com.pl/pdf/harmonogram2014.pdf
#4852 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- co sądzicie o takim wózku? mi przypadł do gustu ze względu na długą gondolę i duże koła pompowane, a ja mieszkam przy wertepach i blisko lasu, więc skrętne odpadają ale kompletnie nie mam pojecia jak się może ta firma Tako sprawować, może któraś miała przyjmność z tym wózkiem lub innym formy tako? ![]() http://www.tako.net.pl/index.php?opt...t_category_id= |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Raz tylko przymierzylam jak przyszły i nie zamierzam do ślubu tego juz robić ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
bo mi się czasem robi tak z boku i wtedy jak pomiziam się w brzuch to przestaje (bo to dzidziuś się wypina) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam od dentysty 2 zeby zrobione, zostaly jeszcze 3
oj troche odpuscilam sobie dentyste ![]() Mojej malenkiej sie podobalo jak dlubali mi w buzi bo co chwile mnie kopala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zaczarowanadlaniego gratulację córci ![]() ![]() ![]() A i dziewczyny wy wszystkie miałyście robione prenatalne? Bo teraz zaczynam się martwić w sumie nie wiem, czy mój maluszek nie ma wad genetycznych, ale mam nadzieję że nie...Jak miałyście, to lekarz dał wam skierowanie czy poprostu zrobił i pewnie to tylko prywatnie sie robi? ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Coolusia Witaj w naszym gronie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zadomowienie
|
Zuken jak idzie zakładanie nowego wątku?
![]() Jaki tytuł wybrałaś? Bo jak jeszcze nie masz żadnego to mam propozycje : * Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy * sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4858 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
To nie tak, że robi to gin każdy. Tylko niektórzy ginowie robi prenatalne, do tego trzeba mieć specjalne uprawnienia. A czemu Ty nie robiłaś? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
![]() a wy dziewczyny wszystkie robiłyście te badania prenatalne?
http://www.suwaczki.com/tickers/i81xwc8vj2ggohbv.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68771.png Edytowane przez Moni 26 Czas edycji: 2014-03-19 o 15:42 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój wspominał, żeby zrobić, chociaż sam ich nie wykonuje. Powiedział nawet, że jak pacjentka odmawia zrobienia prenatalnych, to on to odnotowuje w karcie ciaży, żeby taka info była, że została poinformowana, a odmówiła świadomie. A może zorientuj się, jak to wyglada i zrobisz chociaż to drugie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.