|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nowy tytuł wątku | |||
| Mamusie Sierpień część już druga, nasza ciąża jest zbyt długa 2014! |
|
2 | 5,71% |
| Połowa ciąży już za nami w sierpniu nasze dzieci przywitamy |
|
2 | 5,71% |
| Mamusie sierpień 2014 ! |
|
10 | 28,57% |
| sierpniowe dzieciaczki w brzuchu buszują za kilka miesięcy światem zapanują |
|
1 | 2,86% |
| Chociaż małe mamy brzuszki w sierpniu wyjdą z nich maluszki |
|
4 | 11,43% |
| Chociaż goszcza w naszych brzuszkach już od sierpnia w naszych łóżkach |
|
0 | 0% |
| Pod serduszkiem je nosimy a już w sierpniu przytulimy |
|
4 | 11,43% |
| Wiosna szybko przeminie i przywita nas lato. Mój Tż zostanie sierpniowym TATĄ ! |
|
12 | 34,29% |
| Głosujący: 35. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpień 2014
Cytat:
Cytat:
![]() a jeśli chodzi o Krym to też się boję. Tym bardziej, że to nie oddalony hen hen Afganistan czy Irak tylko kurde nasi sąsiedzi... I nie rozumiem jak to jest, że nikt nie potrafi nad tym jakoś zapanować.
|
|
#4802 |
|
Zakorzenienie
|
daisy dot i h4linka oooo Dziewczyny ze Sz-na! Może słyszałyście coś o warsztatach chustowania? Najlepiej darmowych
![]() zaczarowanadlaniego gratuluję córci ![]() Kurczę mam nadzieję, że w poniedziałek sama dowiem się kto w brzuchu siedzi
|
#4803 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ostatnio wymyśliłam Alan, ale nie wiem.... ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- Szczecin? |
||
|
|
|
#4804 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- taki must have by sie przydal, sciagnelam kilka list tego co potrzeba ale tam jest tyyyle rzeczy, nawet nie znajac sie mam wrazenie ze tego za duzo ps. przeraża mnie Katarek brrr dziecko podłączone do odkurzacza , w sumie Frida też...wciąganie gluta do swojej buzi![]() -po słowach położnej dostałabym zawału Jak mozna takimi ostrymi slowami denerwowac ciężarówkę ![]() -poszerzone?w takim razie moje biodra z szosy zrobiły sie chyba wielopasmówką ![]() Natka - stolarz zrobi wam dowolny wymiar drzwi plus futryn, tylko bedzie drożej Moni mam nadzieje ze wymioty cie w koncu opuszcza, biedactwo. Kręgosłup boli i mnie, czasem jest ok ale zdarza sie że z płaczem wstaje lub w trakcie spaceru nie moge wrócić do domu ale u mnie dyskopatia daje o sobie znać. Cóż nie jest źle...z tego powodu znam już rozkład wszystkich ławeczek w okolicy Cytat:
Zdarzylo mi sie wypic piwo jak nie wiedzialam jeszcze o ciazy. Jak sie dowiedzialam to mnie to przeraziło i teraz nawet syropu na kaszel z wyciagiem na alko nie wezme do ust. Cytat:
![]() Witaj Coolusia Zaczarowana gratuluje córeczki super ze zdrowaSara tez pije inke waniliowa z mlekiem
Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-03-19 o 12:32 |
|||
|
|
|
#4805 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
) i już się boję o zęby dziecka... staram się jednak to neutralizować dużą ilością mleka i jogrurtami. Może będzie ok ![]() W Lublinie w piątek są warsztaty MAMO TO JA - ktoś się wybiera?
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
Coolusia Nie, ale dojazd nie jest dla mnie jakimś problemem
Optymistka26 te listy z rzeczami dla dziecka, czy matki faktycznie są niezdrowo przesadzone. Człowiek przy 1 dziecku kupi wszystko w sumie co mu poradzą, a 2/3 tych rzeczy najczęściej nigdy nie będzie użyta, np: - paracetamol (na boga aptek na 4 spusty nagle po porodzie nie zamkną i zawsze można go kupić) - krem bambino (nie użyłam ani razu, bo jego konsystencja jest wg mnie za ciężka i nawet cięzko było mi go na swoich dłoniach rozsmarować, a co dopiero na delikatnej skórce dziecka) - wogóle milion pięćset kosmetyków/szamponików/kremików (na co i po co, jak najzdrowiej jest używać jak najmniej) etc.... Ale niestety każdy musi przez to przejść sam, bo np to co nie pasowało mi, to pasowało komu innemu Teraz przy 2 dziecku przynajmniej wiem co jest mi na pewno zbędne, co mam sobie dokupić np. z ciuchów.
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-03-19 o 12:36 |
|
|
|
#4807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i co najważniejsze, że z Mała wszystko w porzadku! ![]() Cytat:
![]() Ja miałam znajomego, Bartosz. I ktoś kiedyś powiedział Bartek, a on się oburzył i powiedział, że tylko mama może zdrabniać jego imię i to tylko na formę Bartoszek ![]() Cytat:
Właśnie ja uważam, że należy o takich sprawach mówić, żeby ludzie wiedzieli, mieli tę świadomość, że fae i fas nie zdarzaja się tylko w dysfunkcyjnych rodzinach, gdzie alkohol leje się strumieniami, a kobiety maja po 7 dzieci. |
|||
|
|
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zrobiłam kilka fotek tego, co udało mi się upolować już
Staram się, żeby wszystko nie było różowe, nie podoba mi się jak dziewczynka jest cała ubrana na różowo![]() ![]() No to chwalę się
|
|
|
|
#4809 |
|
Przyczajenie
|
chilanes, no niestety w tamych okolicach nie znam, ale słyszałam w okolicach warszawy
|
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze trochę ciuszków dla Melki
Specjalnie dla Was
|
|
|
|
#4811 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko pogniecione ale pranie i prasowanie jeszcze przede mną
Na dniach powinnam dostać ciuszki od kuzynki także na pewno też Wam porobię fotki
|
|
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
Zuken, ale już Mała obkupiłaś! Super!
Piękne rzeczy! A wszystko masz takie malutkie 56? Czy większe już też? Ja też nie chcę samych różowych rzeczy |
|
|
|
#4813 |
|
Zadomowienie
|
Ależ u nas leje. Nie ma mowy o spacerze bo żądna parasolka mnie nie uchroni przed 100% przemoczeniem.
Zuken słodkie ciuszki. Skarpetki w paski są the best! Chilanes wiem, ze kazdy na wlasnej skorze musi wytestowac. Nie chce przesadzic z kupowaniem nieużytków którymi kusi sie młodych rodziców bez doswiadczenia. W moim otoczeniu nie ma maluszków i nie mam kogo pytać. Paracetamol mam i tak w apteczce. W razie czego do sklepu mamy blisko ![]() Ukrainy nie ogladam bo sie stresuje. Szkoda normalnych ludzi ktorych zycie sie teraz wali i nie moga normalnie żyć. Ciesze sie ze w PL jest spokoj. Nie chcialabym byc teraz ciężarówką na Ukrainie. brrr Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-03-19 o 12:56 |
|
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Większość jest mała 56, 62 cm albo w tych zagranicznych 0-3m Kilka rzeczy jest większych, body z Mikołajem na 6 miesięcy także mam nadzieję, że na święta będą akurat![]()
|
|
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
Optymistka26 paracetamol dla niemowląt i noworodków ma inne stężenie, niż zapewne posiadany przez Ciebie w apteczce
Nie wiem, czy źle mnie nie odebrałaś, nie pisałam tego ze złośliwością, po prostu wypsiałam swoje spostrzeżenia.Tak jak np z ciuchami - wszędzie gdzie czytałam i teraz czytam to piszą, że noworodek potrzebuje sporo ciuchów, bo a to kupa, a to siku, a to się uleje. A moje dziecko najczęściej przechodziło 1 dzień w 1 ciuchu, bo był czysty, nie ulewał, kupa nie wypływała, itd. Ciuchów w rozmiarze 62 to nawet polowy nie zdążyłam założyć Ale wiadomo... to mój przypadek, kogoś innego dziecko może się osikać i 10 razy i być 11 raz przebierane Cytat:
![]() Z własnego i koleżanek doświadczenia napiszę, że umordujesz się lub wogóle nie założysz pajacy nierozpinanych lub rozpinanych tylko z tyłu lub tylko w kroku Ja powzięłam 2 próby i dałam sobie spokój, wolałam nie męczyć maluszka ani siebie, chociaż były ty najładniejsze sztuki w szafie
Edytowane przez chilanes Czas edycji: 2014-03-19 o 13:01 |
|
|
|
|
#4816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super te rzeczy. Ja wybieram w lumpkach rzeczy nówki. I jak się je wypierze, przeprasuje to s świetne! Tylko wiem z doświadczenia, że ciężko takiego maluszka wcisnać w dzinsy, czy takie malusie kurteczki. Ale to fakt, że wygladaja w tym słodko ![]() ja bym chciała spodenki moro
|
|
|
|
|
#4817 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto wie, może mi podejdą, wkońcu po coś je produkują co nie ? Jest to moja pierwsza dzidzia, także zobaczymy jak to będzie najwyżej ciuszki będą się ładnie prezentować-w szafie---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
ale jak tu się powstrzymać widząc taką tyci kurteczkę albo spodnie rurki w panterkę dla takiego malucha
|
||
|
|
|
#4818 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale o warsztatach nie słyszałam ![]() Cytat:
|
|
#4819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to raz się uparłam i klęłam ze 30 minut jak próbowałam Młodego wlożyć w pajaca rozpinanego z tyłu (od góry do pasa wzdłóż, a w pasie w poprzek) i nijak nie mogłam tego maleństwa w to cholerne ubranko upchnąć ![]() Kurde niby wszystko mi jedno, ale... chciałabym córeczkę tym razem, żeby się wyżyć sukienkowo-kokardowo ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4820 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oczywiście będę wdzięczna za wszelkie info o takich fajnych akcjach w Sz-n ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#4821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To i ja się pochwalę moimi nowościami, ale ilość marna w porównaniu z Twoimi łupami ![]() To pomarańczowe to takie tyci majteczki letnie z falbaneczkami z tyłu a z misiowymi główkami to rękawiczki niedrapki z grzechotkami same niezbędne rzeczy
|
|
|
|
|
#4822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś były w Stargardzie robione, ale płatne, a szukam darmowych. Znów jak były darmowe to na Targach w Szczecinie, Młody miał jakoś 1-2 tygodnie i nie było jak się wybrać z takim maleństwem w zimie. Teraz na lato myślę, że fajnie by było się tego nauczyć, a sama z instrukcji jakoś się boję
|
|
#4823 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, jednak te kiecki to fajna sprawa. Dla chlopaków też są ładne ciuchy, ale takich odlotów jak dla dziewczynek brak.
Ja drugi dzień z rzędu czuję się koszmarnie, jest mi tak słabo, że nie mogę wstać z łóżka. .. mam nadzieję, że to kwestia ciśnienia/ pogody, a nie lecącej morfologii Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4824 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ładnie Cytat:
Cytat:
![]() Wstawiam zdjęcia pokrowców. Z zewnątrz materiał jest śliski (ze starych zasłon) a w środku ręcznik frotte, aby chłonął wilgoć. Cytat:
|
|
#4825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie jakbym miała dać 50-70 zł za jednen pajacyk to bym 100 razy się zastanowiła hehe![]() Ja nie mam takich zapinanych z tyłu tylko albo przez całość albo przy główce i w kroku, także myślę że nie będzie aż tak źle ![]() A co do sukienek to właśnie ciężko mi było znaleźć takie malutkie sukienki na lato, większość jest jednak na 3-6 miesięcznego maluszka także mamy, które teraz rodziły będą mogły już swoje gwiazdeczki stroić latem my musimy poczekać aż będą miały roczek hehe![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ---------- Twin super te pokrowce!!! Bardzo przydatna rzecz! Nie wiesz może czy można gdzieś takie kupić?? My w mieszkanku, które teraz wynajmujemy mamy w większości dywany i nie uśmiecha mi się ich wielce prać jak się będziemy wyprowadzać
|
||
|
|
|
#4826 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też ciągle szukam czegoś dla naszej Hani a TŻ tylko wzdycha ![]() Cytat:
![]() Biometr jest niekorzystny więc pewnie dlatego. Od jutra ma być lepsza pogoda i powinniśmy to odczuć.
|
|
#4827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż się uśmiechnęłam pod nosem na mysl o takiej gigant pupci w tych gatkach
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4828 |
|
Zadomowienie
|
Chilanes moze to źle ujęłam ale wiem o co ci chodziło z tym samodzielnym testowaniem
Paracetamol myslalam ze chodzi dla Mamy po porodzie a nie dla Maluszka. Hormony albo siedzenie w domu zaczynaja dawac sie we znaki. Nic mi sie nie chce juz 2gi dzien choc moze to ta pogoda. Poplakalam sie bo TŻ po pracy przez 3 dni naprawial elektronike i nie wybral wozka ![]() W ramach protestu odnioslam do biblioteki ksiazki o ciazy i dzieciach, a wypozyczylam o urzadzaniu wnetrz. Ach chcialabym juz cos kupic i urzadzac wlasne mieszkanko ![]() POKROWCE na koła wózka to HIT. Gratuluje zdolnej Mamy - nie dość że funkcjonalne to i ładne Poproszę swoją by takie uszyła. Dziekuje za foty ![]() Ubranka są piękne, słodkie, ach zaraz pojdę chyba do SH hehehe Edytowane przez Optymistka26 Czas edycji: 2014-03-19 o 13:36 |
|
|
|
#4829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak się okaże, że córa, to pewnie ich już nie będzie ![]()
|
|
#4830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też uważam, że dla chłopców sa piękne rzeczy. Urzekaja mnie zawsze takie malutkie kamizeleczki w romby, koszule, bojówki, albo mini tenisówki! Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:49.

kiedy to zleciało...

super ze zdrowa
) i już się boję o zęby dziecka... staram się jednak to neutralizować dużą ilością mleka i jogrurtami. Może będzie ok 

Jak się okaże, że córa, to pewnie ich już nie będzie