|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku! | |||
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 16,67% |
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa |
2 | 4,76% |
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy |
2 | 4,76% |
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku |
17 | 40,48% |
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy |
11 | 26,19% |
Mamusie i dzidziusie VII-VIII |
3 | 7,14% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V
Cytat:
Teraz jak szykujemy sie na dwór i idzie kombinezon to płaczu nie ma. W spacerówce o wiele lepiej widać świat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że prześcieradło dałoby taki sam efekt jak firanka (mamy taką do ziemi)... Uwierz mi, że wolę już tę naklejkę ![]()
![]() |
#4833 |
Zadomowienie
|
ona nie wiem czy sa mam naprawde bio ale nie mam innej alternatywy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zakorzenienie
|
Ona ja tez nie przypuszczalam, ze Olek bedzie tak szybko rosnac..przeciez ja mu jesienia kupilam kombinezon zimowy ns 68, bo 74 wydawal sie gigantyczny i co? Kombinezon jest juz na styk, a ubrany tylko raz..
![]() Margos mnie sie wydawalo, ze mamy wielka gondole :P Olek postanowil miec dlugie nogi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- No i Synus zaczal juz dzien..nawija, wiec wyspany ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry, witam sie z powiekami na zapalki
![]()
#4836 |
Konto usunięte
|
OMG!!!
Ja, jak miałam 26 miesięcy, to ważyłam 11 kg ![]() Podziwiam wagę Franka, serio ![]() U nas noc mega :/ Wczoraj jechałam na zakupy, zostawiłam Małego z mamą, która położyła mi go na drzemkę o... 20 ![]() Poza tym mam dwa łączące się ze sobą problemy (bo jakby to tak, bez...). Po 1 Artur nie chce pić niczego poza mlekiem. Po 2 Artur nie chce pić mleka ![]() Już kupiłam niekapek wczoraj, żeby wziął do rączki i pił ile i kiedy mu się podoba, ale nie wiem, czy on się kapnie, co z tym robić... ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- A jeszcze odnośnie mamy: już raz pisałam, że miała nakarmić kiedyś Młodego, dać mu brokuły. W sklepie telefon: te brokuły śmierdzą, Mały płacze, czy ona mu może dać morelki ![]() Wczoraj: ma mu dać jabłuszko z morelkami i bananami (słoiczek, który sama kupiła kiedyś na promocji). Telefon: on się cały trzęsie po tym, czy ona mu to może dosłodzić ![]() Mówię, że ja nie słodzę. Po całej akcji sms: zjadł wszystko bez słodzenia, ale ona się już nie dziwi, czemu to było przecenione... ![]() Coś czuję, że będziemy mieli problem, jak Mały będzie jadł normalne rzeczy... |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzenienie
|
Perse ja Malemu wczoraj uruchomilam niekapka i na razie daje mu wode pidpujac..on jak widzi tego dziubka, to od razu buzie otwiera..wkladam, przechylm na monent, bo leci dosc mocno z niego..tak na lyka dostaje..przlknie i znowu dziobala otwiera
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
Konto usunięte
|
Ja mam taki niekapek z Canpola, tam są do wyboru jedna albo trzy dziurki...
Mam nadzieję, że to załapie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
2. Na razie bazuje na warzywach, które mam z ogródka babci, głównie na słoikach, trpchę boję się warzyw z marketu ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44652219] Poza tym mam dwa łączące się ze sobą problemy (bo jakby to tak, bez...). Po 1 Artur nie chce pić niczego poza mlekiem. Po 2 Artur nie chce pić mleka ![]() .[/QUOTE] A próbowałaś mu dać wody do picia? Widzę, że ciężko będziesz miała z mamą i polepszaniem obiadków Arturka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4840 |
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44652219]OMG!!!
Ja, jak miałam 26 miesięcy, to ważyłam 11 kg ![]() Podziwiam wagę Franka, serio ![]() U nas noc mega :/ Wczoraj jechałam na zakupy, zostawiłam Małego z mamą, która położyła mi go na drzemkę o... 20 ![]() Poza tym mam dwa łączące się ze sobą problemy (bo jakby to tak, bez...). Po 1 Artur nie chce pić niczego poza mlekiem. Po 2 Artur nie chce pić mleka ![]() Już kupiłam niekapek wczoraj, żeby wziął do rączki i pił ile i kiedy mu się podoba, ale nie wiem, czy on się kapnie, co z tym robić... ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- A jeszcze odnośnie mamy: już raz pisałam, że miała nakarmić kiedyś Młodego, dać mu brokuły. W sklepie telefon: te brokuły śmierdzą, Mały płacze, czy ona mu może dać morelki ![]() Wczoraj: ma mu dać jabłuszko z morelkami i bananami (słoiczek, który sama kupiła kiedyś na promocji). Telefon: on się cały trzęsie po tym, czy ona mu to może dosłodzić ![]() Mówię, że ja nie słodzę. Po całej akcji sms: zjadł wszystko bez słodzenia, ale ona się już nie dziwi, czemu to było przecenione... ![]() Coś czuję, że będziemy mieli problem, jak Mały będzie jadł normalne rzeczy...[/QUOTE] Wybacz ale padlam ![]() Na pocieszenie Ci powiem, ze moja mama dawala Wojtusiowi cukier lyzeczka do buzi ![]() ![]() ![]()
OLCIA ![]() WOJTUŚ ![]() Edytowane przez skylie Czas edycji: 2014-01-17 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Perse u nas niekapek został opanowany w dwa dni,teraz z dwa razy dziennie Zuza pije wode. No i widze temat bardzo aktualny: przesiadamy sie dziś do spacerówki chciałam przezimowac w gondoli bo mamy duza Zuza sie w niej swietnie miesci niby to oparcie sie dzwiga ale co z tego jak Zuza jakos koslawo w tym siedzi. Wczoraj była taka znudzona spacerem ze ciage poplakiwala i stekala, nigdy nie lubiła spacerów a wczoraj to juz byłajakaś kulminacja wiec dzis juz poskladałam spacerówke i bedziemy śmigać. Powiem Wam ze w jedo podobają mi sie stopnie regulacji oparcia ![]() Tylko czy w waszych spacerówkach też budka ma po bokach dziury przez które moze wiac?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Dzisiaj dołączam się do dziwnych nocek z płaczem... Igi zasnął przed 23 a o 0 25 płacz. Przeraźliwy, jakby się przestraszył. Do cycka nie, na leżąco nie, na rękach w miarę. Bujałam się z nim tak do 2. Zasypiał mi na rękach, ale odłożyć nie było opcji. W końcu posmarowałam żelem dziąsełka, po tym się uspokoił. Dostał też czopka i od razu zasnął. Na brzuszek to nie wyglądało..sama nie wiem. Ale zębów też nie widać, więc nie wiem...Spał do 6 40 i też z płaczem się obudził, ale już zjadł, wzięłam go do łóżka i zaraz odpłynął. Spał prawie do 9tej i potem radosne dziecko... Zobaczę jak dzisiaj... Na spacerówkę się na razie nie przenosimy. Mamy Emaljunga i ma dużą gondolę. Igi wprawdzie zanim zaśnie to się w niej podnosi na łokciach, ale wolałabym w tą nadchodzącą zimę jeszcze w gondoli go potrzymać. I jak widziałam, to chyba właśnie spacerówka nie jest taka zabudowana. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. no właśnie też to rozkminiam. Do Lidla mam kawałek.. w pobliżu auchan i biedrę. Cytat:
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44652219]A jeszcze odnośnie mamy: już raz pisałam, że miała nakarmić kiedyś Młodego, dać mu brokuły. W sklepie telefon: te brokuły śmierdzą, Mały płacze, czy ona mu może dać morelki ![]() Wczoraj: ma mu dać jabłuszko z morelkami i bananami (słoiczek, który sama kupiła kiedyś na promocji). Telefon: on się cały trzęsie po tym, czy ona mu to może dosłodzić ![]() Mówię, że ja nie słodzę. Po całej akcji sms: zjadł wszystko bez słodzenia, ale ona się już nie dziwi, czemu to było przecenione... ![]() Coś czuję, że będziemy mieli problem, jak Mały będzie jadł normalne rzeczy...[/QUOTE] ciężki przypadek.... Ita: oooj chyba zalatana jesteś faktycznie, bo widzę że nawet nie nadrabiasz ![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Anulka: u mnie sypie śnieg.
![]() |
#4844 |
Zadomowienie
|
Witamy się z Jasiem
![]() Dzisiaj rano moje dziecię pierwszy raz w życiu zobaczyło śnieg ![]() Bardzo się cieszę,że akurat wtedy,jak kończy pięć miesięcy. Przejście z bebilonu na bebiko chyba(aż się boję zapeszyć)gładko nam poszło,mamy wrażenie,że nawet nie zauważył zmiany.Brzuszek nie boli,kupy normalne. I muszę się pochwalić,że wczoraj po kąpieli zasnął bez walki,bez bujania.Ot tak,padł po prostu. Oczywiście noc bez zmian,w tych worach pod oczami,które mam ja i Tż,będziemy przechowywać ziemniaki na zimę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
za Raciborzem też zbiera sie na deszcz :/ ale mam nadzieje ze Zuza zaraz sie obudzi i wyjdziemy chociaż na chwilke
|
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Konto usunięte
|
Hello dziewczynki w Nowym Roku
![]() sorki ale nie wyrabiam czytac i pisac tu i tu ![]() Sprobuje sie poprawic i poczytac co u Was a narazie buziaki dla wszystkich ![]() Ooo jak mi brakowalo emotionek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry. Kolejna noc do dupy. Moje dziecko zwariowało non stop wyje. Juz nie wiem jak mu pomóc i sie uzależnił do tego od smoczka. No istna masakre mam w domu. Głowa mnie boli od wycia jego.
U mnie śnieg pada i wiatr wieje także nici ze spaceru. Wczoraj bylismy 1.5godz Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
LEMURKI brawo dla Jasia za zaśnięcie
![]() FIAZO współczucia! Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4849 |
Konto usunięte
|
Dzien dobry
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() My też się nie przesiadamy. Artur wyniesiony na dwór zasypia raz-dwa, gondola cieplejsza, nie widzę ani 1% potrzeby. Cytat:
DZIEWCZYNY PLIIIIIIS! Ja jestem jakaś totalnie ciemna masa.... Mam tego typu kubek: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...LpzdzB5P2vH9dQ I on się składa z: - kubek z uchwytami - pokrywka - ustnik - i w środku jest taka gumowa zatyczka. I teraz pytanie: czy ja mam tę zatyczkę zostawić? Ona ma niby jakąś dziurkę (takie przecięcie), ale przez to mu w życiu nie poleci napój, chyba, że będzie bardzo mocno ssać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Od 50 min usypiam Malego..juz prawie spal, ale glupia nie mialam kiedy tej prallki wlaczac
![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44654353] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My też się nie przesiadamy. Artur wyniesiony na dwór zasypia raz-dwa, gondola cieplejsza, nie widzę ani 1% potrzeby. Próbowałam, też nie bardzo... DZIEWCZYNY PLIIIIIIS! Ja jestem jakaś totalnie ciemna masa.... Mam tego typu kubek: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...LpzdzB5P2vH9dQ I on się składa z: - kubek z uchwytami - pokrywka - ustnik - i w środku jest taka gumowa zatyczka. I teraz pytanie: czy ja mam tę zatyczkę zostawić? Ona ma niby jakąś dziurkę (takie przecięcie), ale przez to mu w życiu nie poleci napój, chyba, że będzie bardzo mocno ssać ![]() tez chetnie bym zostala przy gondoli, wkoncu taka ladna mamy ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44654353] ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My też się nie przesiadamy. Artur wyniesiony na dwór zasypia raz-dwa, gondola cieplejsza, nie widzę ani 1% potrzeby. Próbowałam, też nie bardzo... DZIEWCZYNY PLIIIIIIS! Ja jestem jakaś totalnie ciemna masa.... Mam tego typu kubek: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...LpzdzB5P2vH9dQ I on się składa z: - kubek z uchwytami - pokrywka - ustnik - i w środku jest taka gumowa zatyczka. I teraz pytanie: czy ja mam tę zatyczkę zostawić? Ona ma niby jakąś dziurkę (takie przecięcie), ale przez to mu w życiu nie poleci napój, chyba, że będzie bardzo mocno ssać ![]() jezeli ta zatyczka to to co ja mysle to to wlasnie jest potrzebne zeby z kubeczka nie kapalo a zeby napoj leciał jak dziecko pociagnie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zadomowienie
|
Elaine-zasypiający na kanapie (w końcu !!!)Jaś dziękuje za życzenia.
Ja też dziękuję,że pamiętasz ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Skylie-pan dr ortopeda zrąbał mnie,że tak późno przyszłam(to fakt,ale Jaśka mi wcześniej oglądali pediatrzy w Gdańsku i Słupsku,i wszyscy mówili,że jest ok)Krzyczał,że jestem nieodpowiedzialną matką,zresztą zbyt nerwową,żeby mieć dzieci(no jak się nie zdenerwujesz,jak cię dr op........la) Strofował mnie jak gówniarę,był poirytowany,a na moją uwagę do synka,żeby wyjął sobie łapkę z buzi,bo za chwilę zarzyga doktorowi gabinet(tego nie powiedziałam,tylko pomyślałam,widać zbyt głośno ![]() Badanie ok,nawet mi się gadać nie chce,dwie noce przez chama nie spałam. Ale jak to mówi mój mężczyzna-zapłaciłam za to,żeby dostać opierdziel ![]() Ten lekarz ma w mieście opinię nerwowca od wielu lat,a ja durna poszłam do niego. |
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Konto usunięte
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44654353]
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() My też się nie przesiadamy. Artur wyniesiony na dwór zasypia raz-dwa, gondola cieplejsza, nie widzę ani 1% potrzeby. Próbowałam, też nie bardzo... DZIEWCZYNY PLIIIIIIS! Ja jestem jakaś totalnie ciemna masa.... Mam tego typu kubek: https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...LpzdzB5P2vH9dQ I on się składa z: - kubek z uchwytami - pokrywka - ustnik - i w środku jest taka gumowa zatyczka. I teraz pytanie: czy ja mam tę zatyczkę zostawić? Ona ma niby jakąś dziurkę (takie przecięcie), ale przez to mu w życiu nie poleci napój, chyba, że będzie bardzo mocno ssać ![]() ja bym raczej wyciagnela, po co dziecko ma sie meczyc niepotrzenie. sama mowisz, ze napoj nie poleci wiec to jest tam zbedne . ![]() a to nie jest ta zatyczka zeby nic nie przecieklo w czasie podrozy np? Edytowane przez 201801111004 Czas edycji: 2014-01-17 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | ||||||
Raczkowanie
|
Dzień dobry w ten wyjątkowy dla nas dzień
![]() ![]() ![]() ![]() Stawiamy drinki, soczki, mleczko ![]() ![]() Moja Córka wiedziała, że dziś wyjątkowy dzień i bardzo go wyczekiwała. Obudziła się o 23, ale zorientowała się, że popełniła mały falstart i po 30-40 min poszła dalej spać, żeby obudzić się o 1 i rozpocząć trzygodzinne świętowanie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. Ja specjalnie pojechałam na BioBazar kupić trochę warzywek i sobie pomroziłam. Teraz szybko siup do garnuszka i za parę minut jest obiadek. Kupowałam też w lidlu ich warzywa bio, ale tam prawie nic nie ma teraz :-( No i słoiczki jemy. Gdybym nie znalazła tego BioBazaru pewnie bym szukała jakiegoś warzywniaka, który zdobędzie moje zaufanie ( ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4856 |
Konto usunięte
|
Prezentuję
![]() To idzie do środka tego ustnika niby... Są tam takie dwa przecięcia, jedno proste i jedno w kształcie S. Zakładać to czy nie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
Iwona ostatnio w dzien fajnie mi zasypial..co prawda nie w lozeczku, a naszym lozku, ale za to juz bz cyca.. lezymy sobie Maly, smok, tetra, ulubiony kocyk i ja..pocmokam Malego po czolku, miedzy oczkamu, po powiekach i zasypia
![]() Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Co ja gadam, ze przez pralke..kupe mial! Nawet nie wiem kiedy zrobil..od wczoraj znowu ma tak smierdzace baki, ze ciagle myle je z bomba w pieluszce. Ale ze mnie matka :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Lemurki co za ortopeda..burak jakis Paulinka ![]() ![]() Moja mama na czkwake chciala Malemu smoczek w cukrze wytarzac. Kiedys tak sie robilo. Zabronilam.. az sie boje dziecko babciom zostawiac za te pomysly.. podadza cos za plecami 'masz wnuczku, co Ci bedziemy zalowac jak mama, ona nie musi o tym wiedziec' Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
MYDEREAM co u was?dawno Cię nie było..
PERSE chwilowo nie pomogę bo na telefonie śmigam,potem spojrzę ![]() DZOAN przytulam....jestes dzielna PAULINKA wszystkiego najlepszego dla Amelki!widzę nocka jak u nas ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cały czas walcze ze sobą czy iść na spacer czy nie..pogoda wcale nie najgorsza tylko gardło mnie boli i mi się nie chce... LEMURKI trzymam kciuki,przerąbane z tym autem,serio. Mam nadzieje ze jednak da się coś odzyskać. Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#4859 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() u nas dobrze... mala wazy 7320g, jestesmy juz na sloiczkach, warzywnych, owocowych. ogolnie jest grzeczna w dzien, noce przesypia cale. ![]() teraz robie obiad bo wprowadzil sie do mnie tzt ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kurcze do bani z samochodem... U nas bylo kiedys identycznie, ale na nasz spadly ceglowki z dachu nie drzewo ... Niestety ubezpieczenie wspolnoty tego nie obejmowalo i sie na nas wypieli bo sila wyzsza, wiatr huraganowy i tyle... Musielismy pokryc straty z wlasnego ac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:50.