Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł kolejnego wątku!
Na plotkowym królujemy, każdą kupę świętujemy 7 16,67%
W pieluszce znów kupa, na plotkowym obgadana nasza grupa 2 4,76%
Pierwsze ząbki posiadamy gryźć więc wszystko zaczynamy 2 4,76%
Czas się napić butlę soczku mamy przecież już pół roczku 17 40,48%
Siadać pięknie zaczynamy, pierwsze ząbki posiadamy 11 26,19%
Mamusie i dzidziusie VII-VIII 3 7,14%
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-17, 07:49   #4831
ona8686
Zakorzenienie

Dot.: Mamy dziś zabawy kupę, wycieramy dzidzi pupę - mamusie VII-VIII 2013 cz.V

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Sama zaczynam myslec o spacerowce. Maly na dlugosc juz ledwo ledwo.,spiworek i pompon na glowie troche miejsca zabieraja
Tylki nie obczailam jak dokladnie spacerowka wyglada, ale chyba wszystkie mozna ustawic na plasko, zeby dziecko lezalo?? Man nadzieje, ze dzieci na dlugosc czasami stopuja, bo wolalabym jeszcze choc przez luty z gondolka przetrzymac.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Margos zaslon naklejke przescieradlem :P

Wszystkie powinny rozkładać sie na płasko. W gondoli chciałam jeździć do marca, ale kto przypuszczał, ze dziecko będzie mi tak szybko rosnąc.

Teraz jak szykujemy sie na dwór i idzie kombinezon to płaczu nie ma. W spacerówce o wiele lepiej widać świat

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 07:50   #4832
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Sama zaczynam myslec o spacerowce. Maly na dlugosc juz ledwo ledwo.,spiworek i pompon na glowie troche miejsca zabieraja
Tylki nie obczailam jak dokladnie spacerowka wyglada, ale chyba wszystkie mozna ustawic na plasko, zeby dziecko lezalo?? Man nadzieje, ze dzieci na dlugosc czasami stopuja, bo wolalabym jeszcze choc przez luty z gondolka przetrzymac.

Margos zaslon naklejke przescieradlem :P
To tylko moje Dziecko jest takie kurduplowate, że na długość w gondolce się normalnie mieści? Czy mam jakąś wielką gondolę?

Myślę, że prześcieradło dałoby taki sam efekt jak firanka (mamy taką do ziemi)... Uwierz mi, że wolę już tę naklejkę

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:09   #4833
AgaPlast
Zadomowienie

ona nie wiem czy sa mam naprawde bio ale nie mam innej alternatywy młoda zaczyna si nudzic w łózku no i trzeba jakies sniadanie zorganizowac ciekawe jak bedzie spała bez spaceru
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:14   #4834
dzoan
Zakorzenienie

Ona ja tez nie przypuszczalam, ze Olek bedzie tak szybko rosnac..przeciez ja mu jesienia kupilam kombinezon zimowy ns 68, bo 74 wydawal sie gigantyczny i co? Kombinezon jest juz na styk, a ubrany tylko raz..

Margos mnie sie wydawalo, ze mamy wielka gondole :P Olek postanowil miec dlugie nogi wchodzi tez..tylko jakby chcial sie naprezyc, to troche ciado mogloby byc..zwlaszcza, ze spiworek troche miejsca w nogach i nad glowka zabiera.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
ona nie wiem czy sa mam naprawde bio ale nie mam innej alternatywy młoda zaczyna si nudzic w łózku no i trzeba jakies sniadanie zorganizowac ciekawe jak bedzie spała bez spaceru
To ja pytalam

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

No i Synus zaczal juz dzien..nawija, wiec wyspany

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:37   #4835
skylie
Wtajemniczenie

Dzien dobry, witam sie z powiekami na zapalki

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:46   #4836
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Franuś wazy - 9500g wzrost - 76,5cm
OMG!!!

Ja, jak miałam 26 miesięcy, to ważyłam 11 kg

Podziwiam wagę Franka, serio

U nas noc mega :/ Wczoraj jechałam na zakupy, zostawiłam Małego z mamą, która położyła mi go na drzemkę o... 20 No to jak Królewicz wstał o 21, tak się bujaliśmy do 23, ja (zmęczona po tym sklepie) leżałam i konałam, TŻ go bujał, ale w sumie i tak nie usnął, włożyłam do łóżeczka i jakoś tam zasnął sam. Po czym budził się co pół godziny z taką syreną, że szkoda słów. Ok. 3 wzięłam do siebie, nakarmiłam i pospaliśmy.

Poza tym mam dwa łączące się ze sobą problemy (bo jakby to tak, bez...).
Po 1 Artur nie chce pić niczego poza mlekiem.
Po 2 Artur nie chce pić mleka A tak na poważnie: teraz ma już dość ograniczone mleko, ale zawsze daję mu popić posiłek mlekiem (z faktu -> patrz problem 1). No tylko on nie zawsze chce... Po obiadku ładnie dopije, ze 100-120 ml. Ale po kaszce i deserku nie chce :/ (to już pół biedy, bo w kaszce jest dużo wody, ale w takim deserku?:/) No i się boję, że przyjmuje za mało płynów. Herbatki nie ruszy, soku się boję dać (jabłkowy, ale kupiłam Bobofruta po 4 m-cu winogrona banan, myślicie, że mogę dać?).
Już kupiłam niekapek wczoraj, żeby wziął do rączki i pił ile i kiedy mu się podoba, ale nie wiem, czy on się kapnie, co z tym robić...

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

A jeszcze odnośnie mamy:
już raz pisałam, że miała nakarmić kiedyś Młodego, dać mu brokuły.
W sklepie telefon: te brokuły śmierdzą, Mały płacze, czy ona mu może dać morelki

Wczoraj: ma mu dać jabłuszko z morelkami i bananami (słoiczek, który sama kupiła kiedyś na promocji).
Telefon: on się cały trzęsie po tym, czy ona mu to może dosłodzić
Mówię, że ja nie słodzę. Po całej akcji sms: zjadł wszystko bez słodzenia, ale ona się już nie dziwi, czemu to było przecenione...

Coś czuję, że będziemy mieli problem, jak Mały będzie jadł normalne rzeczy...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 08:48   #4837
dzoan
Zakorzenienie

Perse ja Malemu wczoraj uruchomilam niekapka i na razie daje mu wode pidpujac..on jak widzi tego dziubka, to od razu buzie otwiera..wkladam, przechylm na monent, bo leci dosc mocno z niego..tak na lyka dostaje..przlknie i znowu dziobala otwiera czasamu siw zakrztusi..no ale trzeba probowac.. za jakis czas sam bedzie lapal w raczki do picia

Stary 2014-01-17, 09:03   #4838
Konto usunięte

Ja mam taki niekapek z Canpola, tam są do wyboru jedna albo trzy dziurki...
Mam nadzieję, że to załapie.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 09:16   #4839
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam 2 pytania:
1) Jabłuszko mogę sama ugotować normalnie w garnuszku? Taką papkę jak do jabłecznika czy wody dolać?
2) Warzywka i owoce dla dziecka kupujecie normalnie w supermarketach czy wszystkie macie możliwość kupna bio lub od kogoś z ogródka? Bo nie wiem co myśleć o takich supermarketowych.. czy dawać dziecku..
1. nie wiem nie robiłam.
2. Na razie bazuje na warzywach, które mam z ogródka babci, głównie na słoikach, trpchę boję się warzyw z marketu

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Miała matka spokój... Dziecko, które samo zasypiało włożone do łóżeczka i co? Powiesiła naklejke na ścianie żeby Dziecię ładnie ćwiczyło wstawanie
Teraz dziecko zamiast spać to stoi

I zdecydowanie przydałby Mu się kojec, bo mi chałupę roznosi
W końcu czujesz, że żyjesz, nie ma nudy

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44652219]
Po 2 Artur nie chce pić mleka A tak na poważnie: teraz ma już dość ograniczone mleko, ale zawsze daję mu popić posiłek mlekiem (z faktu -> patrz problem 1). No tylko on nie zawsze chce... Po obiadku ładnie dopije, ze 100-120 ml. Ale po kaszce i deserku nie chce :/ (to już pół biedy, bo w kaszce jest dużo wody, ale w takim deserku?:/) No i się boję, że przyjmuje za mało płynów. Herbatki nie ruszy, soku się boję dać (jabłkowy, ale kupiłam Bobofruta po 4 m-cu winogrona banan, myślicie, że mogę dać?).
.[/QUOTE]

A próbowałaś mu dać wody do picia?
Widzę, że ciężko będziesz miała z mamą i polepszaniem obiadków Arturka
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 09:23   #4840
skylie
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44652219]OMG!!!

Ja, jak miałam 26 miesięcy, to ważyłam 11 kg

Podziwiam wagę Franka, serio

U nas noc mega :/ Wczoraj jechałam na zakupy, zostawiłam Małego z mamą, która położyła mi go na drzemkę o... 20 No to jak Królewicz wstał o 21, tak się bujaliśmy do 23, ja (zmęczona po tym sklepie) leżałam i konałam, TŻ go bujał, ale w sumie i tak nie usnął, włożyłam do łóżeczka i jakoś tam zasnął sam. Po czym budził się co pół godziny z taką syreną, że szkoda słów. Ok. 3 wzięłam do siebie, nakarmiłam i pospaliśmy.

Już kupiłam niekapek wczoraj, żeby wziął do rączki i pił ile i kiedy mu się podoba, ale nie wiem, czy on się kapnie, co z tym robić...

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

A jeszcze odnośnie mamy:
W sklepie telefon: te brokuły śmierdzą, Mały płacze, czy ona mu może dać morelki

Wczoraj: ma mu dać jabłuszko z morelkami i bananami (słoiczek, który sama kupiła kiedyś na promocji).
Mówię, że ja nie słodzę. Po całej akcji sms: zjadł wszystko bez słodzenia, ale ona się już nie dziwi, czemu to było przecenione...

Coś czuję, że będziemy mieli problem, jak Mały będzie jadł normalne rzeczy...[/QUOTE]

Wybacz ale padlam

Na pocieszenie Ci powiem, ze moja mama dawala Wojtusiowi cukier lyzeczka do buzi i caly czas cos do jedzeniabiadek, buleczke, ciasteczko, cukierka, etc. az zrobilam mega awanture. Pomoglo. Troche

WOJTUŚ

Edytowane przez skylie
Czas edycji: 2014-01-17 o 09:25
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 09:27   #4841
iwona335
Zakorzenienie

Dzien dobry

Perse u nas niekapek został opanowany w dwa dni,teraz z dwa razy dziennie Zuza pije wode.

No i widze temat bardzo aktualny: przesiadamy sie dziś do spacerówki
chciałam przezimowac w gondoli bo mamy duza Zuza sie w niej swietnie miesci niby to oparcie sie dzwiga ale co z tego jak Zuza jakos koslawo w tym siedzi. Wczoraj była taka znudzona spacerem ze ciage poplakiwala i stekala, nigdy nie lubiła spacerów a wczoraj to juz byłajakaś kulminacja
wiec dzis juz poskladałam spacerówke i bedziemy śmigać.
Powiem Wam ze w jedo podobają mi sie stopnie regulacji oparcia

Tylko czy w waszych spacerówkach też budka ma po bokach dziury przez które moze wiac??
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 09:37   #4842
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
To tylko moje Dziecko jest takie kurduplowate, że na długość w gondolce się normalnie mieści? Czy mam jakąś wielką gondolę?
Mój kurdupelek tez się mieści.

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

chciałam przezimowac w gondoli bo mamy duza Zuza sie w niej swietnie miesci niby to oparcie sie dzwiga ale co z tego jak Zuza jakos koslawo w tym siedzi. Wczoraj była taka znudzona spacerem ze ciage poplakiwala i stekala, nigdy nie lubiła spacerów a wczoraj to juz byłajakaś kulminacja

Tylko czy w waszych spacerówkach też budka ma po bokach dziury przez które moze wiac??
A jaką macie pogodę? Bo u mnie wieje tak, że łeb urywa. Mąż chce jechać do Raciborza po jakieś budowlane zakupy i zastanawiam się czy z nim pojechać i wybrać się na spacerek U mnie zbiera się na deszcz.
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 09:56   #4843
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

dzień dobry
Dzisiaj dołączam się do dziwnych nocek z płaczem... Igi zasnął przed 23 a o 0 25 płacz. Przeraźliwy, jakby się przestraszył. Do cycka nie, na leżąco nie, na rękach w miarę. Bujałam się z nim tak do 2. Zasypiał mi na rękach, ale odłożyć nie było opcji. W końcu posmarowałam żelem dziąsełka, po tym się uspokoił. Dostał też czopka i od razu zasnął. Na brzuszek to nie wyglądało..sama nie wiem. Ale zębów też nie widać, więc nie wiem...Spał do 6 40 i też z płaczem się obudził, ale już zjadł, wzięłam go do łóżka i zaraz odpłynął. Spał prawie do 9tej i potem radosne dziecko... Zobaczę jak dzisiaj...
Na spacerówkę się na razie nie przenosimy. Mamy Emaljunga i ma dużą gondolę. Igi wprawdzie zanim zaśnie to się w niej podnosi na łokciach, ale wolałabym w tą nadchodzącą zimę jeszcze w gondoli go potrzymać. I jak widziałam, to chyba właśnie spacerówka nie jest taka zabudowana.

Cytat:
biedny mąż
a kupa potrafi zrobic tyle zamieszania u nas juz dwa dni sie nie pojawila, a jak bylismy tylko napiersi to bylo nawet 11 kup dziennie
u nas po jabłku czasami nawet 3 są dziennie. A tak to zwykle 1-2.

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Też jestem zdziwiona, że tak wcześnie zaczęła mówić i to aż tyle słów na raz. Codziennie uczy się czegoś nowego. Najpierw powiedziała "baba", a na następny dzień do baby dołączył dziadek, mama i tata i jeszcze babcia jej się czasami zdarzy powiedzieć, a za parę dni nauczyła się mówić "dzidzi" i teraz to jej ulubione słowo hehe. Dzisiaj ją uczyłam jak się woła kotka i już zaczyna łapać
zdolna dziewczyna!!)

Cytat:
Byłam w sklepie po coś dobrego i nic nie przyniosłam..znaczy wcześniej byłam, nie że teraz, bo już nie wyglądam Kupiłam tylko Małemu 3 słoiczki..jabłuszko, jabłuszko z marchewką i morele
Mam 2 pytania:
1) Jabłuszko mogę sama ugotować normalnie w garnuszku? Taką papkę jak do jabłecznika czy wody dolać?
2) Warzywka i owoce dla dziecka kupujecie normalnie w supermarketach czy wszystkie macie możliwość kupna bio lub od kogoś z ogródka? Bo nie wiem co myśleć o takich supermarketowych.. czy dawać dziecku..
1. moim zdaniem mozesz tak ugotować. Moja mama tak robiła, jak mus.
2. no właśnie też to rozkminiam. Do Lidla mam kawałek.. w pobliżu auchan i biedrę.

Cytat:
Napisane przez skylie Pokaż wiadomość
dla Lili za wage
Wiem, ze bedzie dobrze jak pojde do pracy i wiem ze zaden cz nie jest na to odpwoedni. Tak samo przezywalam moje pojscie do pracy jak Wojtus mial ponad 3 lata. Jendkze dziecko jest male tylkoraz i to sie nie wroci, a jednak na poczatku bardzo potrzebuje matki. Ciesze sie ze poszli mi w pracy nareke i bede miala teraz prace mniej wymagajaca siedzenia po godzinach i bede mogla o normalnych porach wracac do domu
też mi się wydaje, że zawsze nie będzie to czas odpowiedni, żeby wrócić do pracy. super, że poszli Ci na rękę. To bardzo ważne.

Cytat:
A to co innego. Zaczynałam najpierw od jabłkowych słoiczków. To w takim razie na brzuszek najlepsze jest jabłko duszone.

A tego to nie wiedziałam:
"Niektóre owoce, np. truskawki, cytrusy, to silne alergeny. Unikać ich podawania?
z mojej wiedzy: cytrusy około roku i najlepiej najpierw poprzedzić wprowadzenie dodawaniem niewielkiej ilości cytryny do potraw.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44652219]A jeszcze odnośnie mamy:

Coś czuję, że będziemy mieli problem, jak Mały będzie jadł normalne rzeczy...[/QUOTE]

ciężki przypadek....

Ita: oooj chyba zalatana jesteś faktycznie, bo widzę że nawet nie nadrabiasz

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Anulka: u mnie sypie śnieg.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:03   #4844
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Witamy się z Jasiem
Dzisiaj rano moje dziecię pierwszy raz w życiu zobaczyło śnieg
Bardzo się cieszę,że akurat wtedy,jak kończy pięć miesięcy.
Przejście z bebilonu na bebiko chyba(aż się boję zapeszyć)gładko nam poszło,mamy wrażenie,że nawet nie zauważył zmiany.Brzuszek nie boli,kupy normalne.
I muszę się pochwalić,że wczoraj po kąpieli zasnął bez walki,bez bujania.Ot tak,padł po prostu.
Oczywiście noc bez zmian,w tych worach pod oczami,które mam ja i Tż,będziemy przechowywać ziemniaki na zimę
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:11   #4845
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

A jaką macie pogodę? Bo u mnie wieje tak, że łeb urywa. Mąż chce jechać do Raciborza po jakieś budowlane zakupy i zastanawiam się czy z nim pojechać i wybrać się na spacerek U mnie zbiera się na deszcz.
za Raciborzem też zbiera sie na deszcz :/ ale mam nadzieje ze Zuza zaraz sie obudzi i wyjdziemy chociaż na chwilke
Stary 2014-01-17, 10:13   #4846
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Hello dziewczynki w Nowym Roku
sorki ale nie wyrabiam czytac i pisac tu i tu

Sprobuje sie poprawic i poczytac co u Was a narazie buziaki dla wszystkich
Ooo jak mi brakowalo emotionek
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:16   #4847
fiazo
Zakorzenienie

Dzien dobry. Kolejna noc do dupy. Moje dziecko zwariowało non stop wyje. Juz nie wiem jak mu pomóc i sie uzależnił do tego od smoczka. No istna masakre mam w domu. Głowa mnie boli od wycia jego.
U mnie śnieg pada i wiatr wieje także nici ze spaceru. Wczoraj bylismy 1.5godz

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-17, 10:29   #4848
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

LEMURKI brawo dla Jasia za zaśnięcie i wszystkiego naj z okazji 5 mies! Jak u was z autem i ubezpieczeniem?

FIAZO współczucia!

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-17, 10:42   #4849
201801111004
Konto usunięte

Dzien dobry z wieki mnie tu nie bylo, ale mam nadzieje, ze od nowego watku bede juz na biezaco
201801111004 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 10:45   #4850
Konto usunięte

Cytat:
Wybacz ale padlam

Na pocieszenie Ci powiem, ze moja mama dawala Wojtusiowi cukier lyzeczka do buzi i caly czas cos do jedzeniabiadek, buleczke, ciasteczko, cukierka, etc. az zrobilam mega awanture. Pomoglo. Troche
Cukier do buzi - lajk Prawie jak u nas

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
dzień dobry
Dzisiaj dołączam się do dziwnych nocek z płaczem... Igi zasnął przed 23 a o 0 25 płacz.

Na spacerówkę się na razie nie przenosimy. Mamy Emaljunga i ma dużą gondolę. Igi wprawdzie zanim zaśnie to się w niej podnosi na łokciach, ale wolałabym w tą nadchodzącą zimę jeszcze w gondoli go potrzymać. I jak widziałam, to chyba właśnie spacerówka nie jest taka zabudowana.

Zaginasz czasoprzestrzeń

My też się nie przesiadamy.
Artur wyniesiony na dwór zasypia raz-dwa, gondola cieplejsza, nie widzę ani 1% potrzeby.

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

A próbowałaś mu dać wody do picia?
Widzę, że ciężko będziesz miała z mamą i polepszaniem obiadków Arturka
Próbowałam, też nie bardzo...

DZIEWCZYNY PLIIIIIIS!
Ja jestem jakaś totalnie ciemna masa....

Mam tego typu kubek:
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/i...LpzdzB5P2vH9dQ
I on się składa z:
- kubek z uchwytami
- pokrywka
- ustnik
- i w środku jest taka gumowa zatyczka.

I teraz pytanie: czy ja mam tę zatyczkę zostawić? Ona ma niby jakąś dziurkę (takie przecięcie), ale przez to mu w życiu nie poleci napój, chyba, że będzie bardzo mocno ssać
Stary 2014-01-17, 10:47   #4851
dzoan
Zakorzenienie

Od 50 min usypiam Malego..juz prawie spal, ale glupia nie mialam kiedy tej prallki wlaczac rozbudzil sie i wyje. Ja juz 2 razy bym zasnela. Wyszlam, bo mam dosc..a teraz krzyku wyciska..jak ja nie lubie tego wyciskania .okropne ma te wrzaski.. jak jakis potworek

Sent from my LG-E460 using Wizaz Forum mobile app

Stary 2014-01-17, 11:16   #4852
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość

u mnie juz leje

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44654353] Cukier do buzi - lajk Prawie jak u nas

Zaginasz czasoprzestrzeń

Artur wyniesiony na dwór zasypia raz-dwa, gondola cieplejsza, nie widzę ani 1% potrzeby.

DZIEWCZYNY PLIIIIIIS!

Mam tego typu kubek:
I on się składa z:
- kubek z uchwytami
- pokrywka
- ustnik

I teraz pytanie: czy ja mam tę zatyczkę zostawić? Ona ma niby jakąś dziurkę (takie przecięcie), ale przez to mu w życiu nie poleci napój, chyba, że będzie bardzo mocno ssać [/QUOTE]
tez chetnie bym zostala przy gondoli, wkoncu taka ladna mamy ale co z tego jak Zuza nudzi sie w niej jak mops, po 10 minutach spaceru zaczyna sie krecic a potem juz tylko pisk i placz, zadna przyjemnosc

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Od 50 min usypiam Malego..juz prawie spal, ale glupia nie mialam kiedy tej prallki wlaczac rozbudzil sie i wyje. Ja juz 2 razy bym zasnela. Wyszlam, bo mam dosc..a teraz krzyku wyciska..jak ja nie lubie tego wyciskania .okropne ma te wrzaski.. jak jakis potworek

wspolczuje Ci tego usypiania, i tak dzielnie to znosisz!

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44654353] Cukier do buzi - lajk Prawie jak u nas

Zaginasz czasoprzestrzeń

DZIEWCZYNY PLIIIIIIS!

Mam tego typu kubek:
I on się składa z:
- kubek z uchwytami
- pokrywka
- ustnik

I teraz pytanie: czy ja mam tę zatyczkę zostawić? Ona ma niby jakąś dziurkę (takie przecięcie), ale przez to mu w życiu nie poleci napój, chyba, że będzie bardzo mocno ssać [/QUOTE]
jezeli ta zatyczka to to co ja mysle to to wlasnie jest potrzebne zeby z kubeczka nie kapalo a zeby napoj leciał jak dziecko pociagnie
Stary 2014-01-17, 11:28   #4853
lemurki_malutkie
Zadomowienie

Elaine-zasypiający na kanapie (w końcu !!!)Jaś dziękuje za życzenia.
Ja też dziękuję,że pamiętaszWynajęliśm y adwokata,który się specjalizuje w takich sprawach i mamy nadzieję,że się uda.Trochę smutno teraz,bo ja nie mam auta,D musi czymś jeździć do pracy.A tyle kasy wydał na ten samochód,taki sobie wymarzył,i masz.Byłoby łatwiej,gdyby nie ta siła wiatru.Ubezpieczenie tego nie objęło.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Skylie-pan dr ortopeda zrąbał mnie,że tak późno przyszłam(to fakt,ale Jaśka mi wcześniej oglądali pediatrzy w Gdańsku i Słupsku,i wszyscy mówili,że jest ok)Krzyczał,że jestem nieodpowiedzialną matką,zresztą zbyt nerwową,żeby mieć dzieci(no jak się nie zdenerwujesz,jak cię dr op........la)
Strofował mnie jak gówniarę,był poirytowany,a na moją uwagę do synka,żeby wyjął sobie łapkę z buzi,bo za chwilę zarzyga doktorowi gabinet(tego nie powiedziałam,tylko pomyślałam,widać zbyt głośno powiedział:"Niech mu pani napisze na kartce,żeby wyjmował rękę z buzi,i powiesi na ścianie"Furiat,i tyle.
Badanie ok,nawet mi się gadać nie chce,dwie noce przez chama nie spałam.
Ale jak to mówi mój mężczyzna-zapłaciłam za to,żeby dostać opierdziel
Ten lekarz ma w mieście opinię nerwowca od wielu lat,a ja durna poszłam do niego.
lemurki_malutkie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 11:28   #4854
201801111004
Konto usunięte

Zaginasz czasoprzestrzeń

DZIEWCZYNY PLIIIIIIS!

Mam tego typu kubek:
I on się składa z:
- kubek z uchwytami
- pokrywka
- ustnik

ja bym raczej wyciagnela, po co dziecko ma sie meczyc niepotrzenie. sama mowisz, ze napoj nie poleci wiec to jest tam zbedne .

a to nie jest ta zatyczka zeby nic nie przecieklo w czasie podrozy np?

Edytowane przez 201801111004
Czas edycji: 2014-01-17 o 11:31
Stary 2014-01-17, 11:44   #4855
paulinka777
Raczkowanie

Dzień dobry w ten wyjątkowy dla nas dzień Kończymy dziś pół roczku Jak to brzmi!
Stawiamy drinki, soczki, mleczko

Moja Córka wiedziała, że dziś wyjątkowy dzień i bardzo go wyczekiwała. Obudziła się o 23, ale zorientowała się, że popełniła mały falstart i po 30-40 min poszła dalej spać, żeby obudzić się o 1 i rozpocząć trzygodzinne świętowanie Ależ była zabawa... tata cieszył się najbardziej jak musiał wstać o 6 do pracy. My z córką, jak to bywa po dobrych imprezach- odsypiałysmy do 10

Cytat:
biedny mąż
a kupa potrafi zrobic tyle zamieszania u nas juz dwa dni sie nie pojawila, a jak bylismy tylko napiersi to bylo nawet 11 kup dziennie
U nas odwrotnie- na piersi była jedna kupa na ok tydzień, teraz w tygodniu jest ich nawet kilkanaście

Cytat:
Byłam w sklepie po coś dobrego i nic nie przyniosłam..znaczy wcześniej byłam, nie że teraz, bo już nie wyglądam Kupiłam tylko Małemu 3 słoiczki..jabłuszko, jabłuszko z marchewką i morele
Mam 2 pytania:
1. Ja dolewałam odrobinkę wody (na oko), żeby się nie paliło
2. Ja specjalnie pojechałam na BioBazar kupić trochę warzywek i sobie pomroziłam. Teraz szybko siup do garnuszka i za parę minut jest obiadek. Kupowałam też w lidlu ich warzywa bio, ale tam prawie nic nie ma teraz :-( No i słoiczki jemy. Gdybym nie znalazła tego BioBazaru pewnie bym szukała jakiegoś warzywniaka, który zdobędzie moje zaufanie (), a jak nie to lidl i biedronka (do nich jakoś mam większe zaufanie niż do tesco czy reala itp)

Cytat:

A ja wam powiem ku przestrodze!

Miała matka spokój... Dziecko, które samo zasypiało włożone do łóżeczka i co? Powiesiła naklejke na ścianie żeby Dziecię ładnie ćwiczyło wstawanie
Teraz dziecko zamiast spać to stoi

I zdecydowanie przydałby Mu się kojec, bo mi chałupę roznosi
hehehehe.... czekałam na Twój post z takim komentarzem . Będąc jeszcze w ciąży pilnowałam troche siostrzeńca TŻta, który był wtedy na takim etapie rozwoju. Szał!

Cytat:

A tego to nie wiedziałam:
"Niektóre owoce, np. truskawki, cytrusy, to silne alergeny. Unikać ich podawania?

Nie odważyłabym się podać niemowlęciu truskawek z "normalnej" uprawy. I to nie z powodu alergii, ale środków chemicznych, którymi te owoce są traktowane. Co innego truskawki z upraw ekologicznych. Jeśli obawiamy się, jak dziecko zareaguje na nowość, możemy najpierw przekrojonym owocem dotknąć skóry malca, następnego dnia śluzówki (okolicy ust), a jeśli nie ma niepokojących zmian, podać troszkę do zjedzenia. "
Dzięki

Cytat:
Wybacz ale padlam

Ja wiem, że dziadkowie mają różne pomysły, ale po co dawać cukier? Słodzenie, solenie- jestem w stanie ogarnąć takie rozumowanie (choć oczywiście nie pochwalam!), ale tak bezpośrednio cukier?! Jak już się chce "dogodzić" wnuczkowi to chyba lepiej cukierek

Cytat:
Dzien dobry

Perse u nas niekapek został opanowany w dwa dni,teraz z dwa razy dziennie Zuza pije wode.

Też mam jedo. Sama jeszcze nie montowałam spacerówki, ale widziałam inne mamy w tych spacerówkach z dziećmi i też właśnie mnie to niepokoi, że taka średnio okryta ona jest
Stary 2014-01-17, 11:45   #4856
Konto usunięte

Prezentuję

To idzie do środka tego ustnika niby...

Są tam takie dwa przecięcia, jedno proste i jedno w kształcie S.

Zakładać to czy nie?
Stary 2014-01-17, 11:59   #4857
dzoan
Zakorzenienie

Iwona ostatnio w dzien fajnie mi zasypial..co prawda nie w lozeczku, a naszym lozku, ale za to juz bz cyca.. lezymy sobie Maly, smok, tetra, ulubiony kocyk i ja..pocmokam Malego po czolku, miedzy oczkamu, po powiekach i zasypia dzisiaj moze gdyby nie pralka tez by ladnie usnal:/ wieczorami odpukac tez ciut lepiej w lozeczku zasypia i maz pomaga uspic..chyba lepiej mu to ostatnio wychodzi:P

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Co ja gadam, ze przez pralke..kupe mial! Nawet nie wiem kiedy zrobil..od wczoraj znowu ma tak smierdzace baki, ze ciagle myle je z bomba w pieluszce. Ale ze mnie matka :/

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Lemurki co za ortopeda..burak jakis

Paulinka dla corci za pol roczku

Moja mama na czkwake chciala Malemu smoczek w cukrze wytarzac. Kiedys tak sie robilo. Zabronilam.. az sie boje dziecko babciom zostawiac za te pomysly.. podadza cos za plecami 'masz wnuczku, co Ci bedziemy zalowac jak mama, ona nie musi o tym wiedziec'

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-17, 12:37   #4858
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

MYDEREAM co u was?dawno Cię nie było..

PERSE chwilowo nie pomogę bo na telefonie śmigam,potem spojrzępo zdjęcia erzucilas...mi się wydaje ze to jest aby picie nie wylatywalo.

DZOAN przytulam....jestes dzielna

PAULINKA wszystkiego najlepszego dla Amelki!widzę nocka jak u nas

---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cały czas walcze ze sobą czy iść na spacer czy nie..pogoda wcale nie najgorsza tylko gardło mnie boli i mi się nie chce...

LEMURKI trzymam kciuki,przerąbane z tym autem,serio. Mam nadzieje ze jednak da się coś odzyskać.

Galeria pazurkowa:
Stary 2014-01-17, 12:48   #4859
201801111004
Konto usunięte

Cytat:

Moja mama na czkwake chciala Malemu smoczek w cukrze wytarzac. Kiedys tak sie robilo. Zabronilam.. az sie boje dziecko babciom zostawiac za te pomysly.. podadza cos za plecami 'masz wnuczku, co Ci bedziemy zalowac jak mama, ona nie musi o tym wiedziec'

heh, mam tak jak ty, zostawilam kiedys dziecko ze swoja babcia i podala malej sok z pomaranczy dziecko cala noc mi wylo, ale gdzie tam przeciez nic jej nie zaszkodzi co zalowac beda

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
MYDEREAM co u was?dawno Cię nie było..
u nas dobrze... mala wazy 7320g, jestesmy juz na sloiczkach, warzywnych, owocowych. ogolnie jest grzeczna w dzien, noce przesypia cale.
teraz robie obiad bo wprowadzil sie do mnie tzt i niedlugo przybedzie z pracy.
Stary 2014-01-17, 12:54   #4860
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez lemurki_malutkie Pokaż wiadomość
Elaine-zasypiający na kanapie (w końcu !!!)Jaś dziękuje za życzenia.
Ja też dziękuję,że pamiętaszWynajęliśm y adwokata,który się specjalizuje w takich sprawach i mamy nadzieję,że się uda.Trochę smutno teraz,bo ja nie mam auta,D musi czymś jeździć do pracy.A tyle kasy wydał na ten samochód,taki sobie wymarzył,i masz.Byłoby łatwiej,gdyby nie ta siła wiatru.Ubezpieczenie tego nie objęło.

---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Skylie-pan dr ortopeda zrąbał mnie,że tak późno przyszłam(to fakt,ale Jaśka mi wcześniej oglądali pediatrzy w Gdańsku i Słupsku,i wszyscy mówili,że jest ok)Krzyczał,że jestem nieodpowiedzialną matką,zresztą zbyt nerwową,żeby mieć dzieci(no jak się nie zdenerwujesz,jak cię dr op........la)
Strofował mnie jak gówniarę,był poirytowany,a na moją uwagę do synka,żeby wyjął sobie łapkę z buzi,bo za chwilę zarzyga doktorowi gabinet(tego nie powiedziałam,tylko pomyślałam,widać zbyt głośno powiedział:"Niech mu pani napisze na kartce,żeby wyjmował rękę z buzi,i powiesi na ścianie"Furiat,i tyle.
Badanie ok,nawet mi się gadać nie chce,dwie noce przez chama nie spałam.
Ale jak to mówi mój mężczyzna-zapłaciłam za to,żeby dostać opierdziel
Ten lekarz ma w mieście opinię nerwowca od wielu lat,a ja durna poszłam do niego.
Łomatko niezły specjalista.. Nie ma co

Kurcze do bani z samochodem... U nas bylo kiedys identycznie, ale na nasz spadly ceglowki z dachu nie drzewo ... Niestety ubezpieczenie wspolnoty tego nie obejmowalo i sie na nas wypieli bo sila wyzsza, wiatr huraganowy i tyle... Musielismy pokryc straty z wlasnego ac
993cbb8736fd7ff43d80e12db3e1b3b563c869fb_62bf7e975b609 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości