|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
34 | 64,15% |
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 |
9 | 16,98% |
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 |
10 | 18,87% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziś przyszło łóżeczko,ale nie mam czasu ani miejsca, żeby je złożyć ![]() ![]() W czwartek mam wizytę u gina ![]() ![]() Poza tym dziś odebrałam wyniki obciążenia glukozą i na czczo mam poniżej normy a po 2h 80 ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zadomowienie
|
Wewillrockyou no w moim przypadku skracanie oznaczało zalozenie krążka podtrzymującego macicę żeby nie urodzić za wcześnie i nie mieć rozwarcia. Ja mam smoczki 2 z TT
Monkaa ja już mam całą wyprawkę ![]() ![]() Ela no życzę powodzenia w pierdzeniu hahaha Monkaa frida podobno najlepsza... Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |||||||
Zakorzenienie
|
Tygrysek witaj w naszym gronie!
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() cieszę sie, że rozwarcie się nie powiększa. mimo wszystko na Twoim miejscu naciskałabym na te sterydy na wszelki wypadek. to 2 trochę bolesne zastrzyki dla mamy, ale poważnie naciskaj. mi z Zuzanką przed wywoływaniem porodu mimo skończonego 38tc (więc teoretycznie już donoszonej ciąży) dali sterydy na płuca dla małej na wszelki wypadek. Cytat:
Cytat:
ostatnio świetnie sprawdził się smoczek mum - jedyny jaki pasował Zuzance Cytat:
co do powikłań byłabym ostrożna w formułowaniu takich wniosków. rodzice szczepili 6w1 dziewczyny, cokolwiek by lekarze nie mówili, idąc na szczepienie z maluchami naszymi musimy też kierować się własnym rozsądkiem - maluszek musi być całkowicie zdrowy! zero kataru, kaszlu, biegunki, zmniejszony apetyt itd mogą być zwiastunek początku infekcji. bezpieczniej przełożyć szczepienie. Ba... nawet ząbkowanie wg naszego pediatry jest przeciwskazaniem do szczepienia, bo organizm jest osłabiony, a przecież musi sobie poradzić z tymi wszczepianymi wirusami.
![]() |
#4835 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2014-01-14 o 19:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Raczkowanie
|
Dziewczynyyyy
![]() Mi sen z powiek teraz spedzaja buteki i smoczki. Chce karmić piersią, ale wiadomo trzeba coś mieć. Czy wystarczy, że kupie 1 butelke ze smoczkiem 0+? Zauważyłam, że większość z Was decyduje się na laktatory ręczne. Elektryczne nie są wygodniejsze? |
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Monka masz jakieś typy ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Monka, cos chyba się źle pocytowało, albo ja w jakimś amoku pisałam - nic nie mam gotowego. musze dopiero wyjąć ubranka po Zuzani, poprać, poprasować. a wcześniej zrobić miejsce w szafie
![]() Cytat:
w sr często mówią, że podczas pełni porodówki przeżywają oblężenie - coś w tym musi być...
![]() |
#4843 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Nie chodziłam do SR, nie czytam artykułów, modlę się o dobrą intuicję ![]() Chętnie, ale jestem już umówiona na porodówce z Castią i frogutką ![]() 2 godziny od odejścia wód, rozpoczęcia skurczy czy parcia? Jak to sie liczy?
![]() |
#4849 |
Raczkowanie
|
Hej, hej Mamuśki
![]() Dzisiaj byłam w odwiedzinach u nowego członka naszej rodzny - moja kuzynka (no właściwie powinnam do niej mówić per "ciociu") urodziła córeczkę! Mała przyszła na świat w niedzielę przez cc (brak postępującej akcji porodowej, zielone wody, zanikające tętno...), więc mam informacje o cc z pierwszej ręki ![]() I jestem w lekkim szoku, że noworodki są... tak małe ![]() ![]() Podczas jakiejś godzinnej wizyty na oddziale podpatrzyłam wiele rzeczy, o których nie miałam pojęcia (może to nie są jakieś sensacje, ale praktyka czyni mistrza): - gdy Mała płakała kuzynka sprawdziła wkładając jej w usta opuszek palca, czy zaczynna ssać - to znak, że dziecko jest głodne - przy zakładaniu pieluszki trzeba ją tak zapiąć, żeby przód nie dotykał kikuta/pępuszka - kobietka na łóżku obok miała problem z karmieniem z jednej piersi, a musiała przyłożyć synka właśnie do tej sprawiającej problemy... Mały krzyczał zniecierpliwiony, a pielęgniarka powiedziała, żeby "zaspokoić PIERWSZY GŁÓD z tej zdrowej piersi - a gdy dziecko się uspokoi podać drugą piersią" - do tej problematycznej piersi (miała strasznie hmm wymęczoną brodawkę) pielęgniarka radziła przykładać okłady z zaparzonej szałwi - brodawki kobiety karmiącej piersią robią się brązowe i... bardzo duże! To tak co zapamiętałam ![]() BeautifulLie, cieszę się, że zabieg się udał ![]() Baja, ale się nabiegacie z reklamacjami wózka - całe szczęście, że nie macie problemów ze sprzedawcą ![]() Witam też nowe i zaginione Mamusie ![]() Lecę Was nadrabiać, choć nie mam dziś humoru pisać... Niedość, że mamy na głowie swoje problemy, to moja rodzinka dorzuca nam jeszcze swoje... Nie jesteśmy ustawieni, mój TŻ naprawdę bardzo ciężko pracuje, mamy dużo wydatków wyprawkowych i związanych z lekarzami + ostatnio naprawa samochodu + wykańczanie domu, a ciąglę słyszę o pożyczaniu pieniędzy i boję się, że będzie już tak zawsze ![]() Sama nie lubię pożyczać i może dlatego to też dla mnie taki problem ![]() To się wygadałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
50zl/156szt to jest 0,32zl za sztukę. Wydaje mi sie ze dobrze policzylam. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zadomowienie
|
To już mamy jedną kandydaturę
![]() ![]() ![]() O Ty babo jedna każesz mi rodzić i zostawiasz na lodzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- O to dobrze kojarzyłam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
tak sobie patrzę na wózki navington i niesamowicie spodobała mi się spacerówka navington scooner.
i teraz się zastanawiam - bo mam ochotę kupić wózek (dla Kornelci mam, więc może Zuzani awaryjną spacerówkę małą i poręczną?).. chyba będę musiała obfocić naszą parasolkę która kupiliśmy na wyjazd an urlop (mamas&papas pliko p3) i wystawię ją na all? po tej parasolce wiem, że nie znoszę wózków typu parasolka (skłądanych w ten sposób + te rogi a nie jedna całosciowa rączka). i zdecydowane nie mówię podwójnym kołom - masakra normalnie...
![]() |
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Możemy sie komunikować przez skype, na żywo z porodówki ![]()
![]() |
#4855 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie w 1 ciąży takie skurcze trwały 13 godzin ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() szkoda, ze nie bylo tego koloru co chcialas, ale zolty tez jest ladny ![]() ![]() Lena jest na naszej liscie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Zawsze możesz odmówić, myślę, że przy Waszej obecnej sytuacji budowa domu+ maluszek nie powinno być problemu i powinni zrozumieć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() no właśnie podobno najlepsza, ale te mechanizmem nie różnią jedynie chyba końcówką. Mi zależy na tym żebym jak najmniej przy nim musiała robić ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() bebe to dobry pomysł ![]() ![]() Cytat:
ja też nie lubię pożyczać ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Ja chce ja!!! Nawet termin mam na 8 marca!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Zakorzenienie
|
jeszcze może olakola albo teqilla ? Albo końcówka marca by założyła? Sama nie wiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.