Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4 - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć V część wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 34 64,15%
Żebro, pęcherz - znowu bóle... Dziecko, obchodźże się z mamą czule! - Mamusie III/IV 2014 cz.5 9 16,98%
Już niedługo będziesz z nami, my na Ciebie tu czekamy - Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 10 18,87%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-14, 16:16   #4771
czbasia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 4

Cytat:
Napisane przez Karolcia2401 Pokaż wiadomość
byłam dziś w biedronie i nie widziałam żadnych dzieciowych proszków
Proszków faktycznie nie było ale zakupiłam lovelle balsam do prania do kolorów i bieli po 16,99 zl za 1,5l Mam nadzieję, że ok bedzie. Może jutro nastawie pierwsza pralkę
No i kupiłam 2 opakowania pieluch tych 3-6kg. Wychodzi po 0,32 zł/ szt.
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 16:16   #4772
teQiba
Moderator

Za te waciki do podcierania to Was podziwiam - mi by sie nie chcialo, wole chusteczke rach-ciach i wytarte
Stary 2014-01-14, 16:18   #4773
wewillrockyou
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ale to trzeba podobno odparzać po kazdym użyciu, a mi się nie chce
serio? znajoma używa codziennie do kąpieli brzdąca i tylko ją wypłukuje i na grzejnik. Nie przesadzajmy tak z tą sterylnością

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 16:21   #4774
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość

Ciekawa jestem ktora skurcze w lumpku dopadna

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Ooo dzięki nie strasz mnie bo pociągne tam Ciebie za sobą :P
Chętnie będzie z bańki

teQiba a ta Porodówka też jest na YT? Bo Położne mało straszne

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 16:27   #4775
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

czbasia co do laktatora to poluję na ręczny Avent.
chciałam TT ale ja mam małe piersi i ponoć tomme tippe nie za bardzo do tsakich groszków
Dzięki.. Może też zapoluję Też myślałam o tm TT ale jak mówisz, że przy małych piersiach sie może nie spr to pewnie zdecyduję sie na ten Anet. Cholera a myślałam, że w ciazy sie nacieszę.. no i przy mnie tż. Co prawda musiałam nabyć już nowy stanik ale z racji obwodu pod biustem a nie miseczek Już chyba skazana jetsem na to A, ew. małe B

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez grissini Pokaż wiadomość

Chciałam napisać, że dziś byłam na usg
Tymek ma się dobrze Waży 1426g.
A dziś jest mój 31t4d.
Babka mówiła, że jest długi i ma długie nogi.
Może jakoś koszykarz wyrośnie
Gratukuję koszykarza!!
Stary 2014-01-14, 16:28   #4776
BeautifulLie
Zadomowienie

Tygrysek witaj

Bebe :-*

Żyje trochę te zakładanie pessara jest nieprzyjemne ale da się przeżyć. Szyjka dalej taka sama, rozwarcie się nie powiększyło mam plukac przez irygator co 2 dzien pochwę tantum rosa. gin mówil że sterydy dla malucha da się ominąć w 34tc czyli za 4tyg ściągnie pessar. 21.01 kolejna wizyta. Dziekuje kochane moje za kciuki :-*:-*:-*

Czbasia bardzo się ciesze że wizyta udana :-*

Wysłane z telefonu...

Edytowane przez BeautifulLie
Czas edycji: 2014-01-14 o 16:32
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 16:28   #4777
monkaa321
Zakorzenienie

czbasia

a to niech zostanie mi ten bephanten najwyżej będę kombinować później
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 16:29   #4778
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
nie wiedziałam że te wzierniki mają rozmiary jak zaklada mi mój lekarz to mnie nigdy nie boli, ale jak idę na jakieś wymazy i zakłada ktoś inny to zwykle chcę wyskoczyć ze skóry, takie to nieprzyjemne
a swoją drogą ciekawe na jakiej podstawie wybierają rozmiar na oko?
JA na razie tylko 2 lekarzy zaliczyla ale zabrzmiało- ale u żadnego nie bolało
No i z tymi rozm faktycznie. Spojrzy na Ciebie i już wie?? Jakąs miarę w oczach mają
Stary 2014-01-14, 16:31   #4779
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Wpisalam wyszukiwarke i niestety nie widze zadnego pelnometrazowego odcinka... Bo TLC nie masz?
Moze na chomiku poszukaj?

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Tygrysek witaj

Bebe :-*

Żyje trochę te zakładanie pessara jest nieprzyjemne ale da się przeżyć. Szyjka dalej taka sama, rozwarcie się nie powiększyło gin mówil że sterydy dla malucha da się ominąć w 34tc czyli za 4tyg ściągnie pessar. 21.01 kolejna wizyta. Dziekuje kochane moje za kciuki :-*:-*:-*

Wysłane z telefonu...
Tu sa tylko magiczne kciuki Ciesze sie ze wszystko ok
Stary 2014-01-14, 16:34   #4780
JustiLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Dzięki
Troszkę skróciła mi się ta lista, bo kupiłam pampersy (z rossmana babydream ), chusteczki nawilżane i trochę kosmetyków.

Dziewczyny jest potrzebny jakiś preparat do pępka? Wydaje mi się, że położna w SR mówiła, że wystarczy normalnie umyć i dobrze osuszyć, ale nie jestem pewna

Co to za pojemniki w pepco
Do pępka i do krocza kupiłam octenisept. Uwielbiam go Używam w pracy do dezynfekcji dłoni i ogólnie bardzo pomaga w gojeniu ran. Jak moja piesa miała ranę, bo zerwała pazura, to jej psikałam tym i rivanol przykładałam, to po kilku godzinach już był strupek, więc polecam, bo też nie szczypie tak jak spirytus.
Pojemniki miałam na myśli plastikowe pudełeczka małe, czasem są u mnie w pepco zamykane takie 3szt w zestawie. Mam większe i często w nich mroziłam różne rzeczy i nie pękały. I ładnie się wyparzały.

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Przyszła paczka z gemini i jestem trochę zdziwiona. Mianowicie np. krem Linomag ma datę ważności do 10.2014, podobnie oliwka Hipp albo krem Hipp. Czy to normalne Mnie się jakieś krótkie te terminy wydają.

Poza tym zamowiłam butelkę Avent 125ml i na stronie-zdjęciu była ze smoczkiem 1+, a dostałam 0+ i tym sposobem mam teraz 2 smoczki 0+, bo już dokupiłam taki wcześniej
Mój linomag z tlenkiem cynku ma też taką datę. Zamierzam go używać do pieluszki , szczególnie przy smółce, więc raczej zdążę go zużyć. A zamawiałam go w grudniu.

Cytat:
Napisane przez Filistynka83 Pokaż wiadomość
Coś o sobie.. Hmm Mam 30 lat, męża od czerwca 2012, suczkę owczarka niemieckiego od września 2012 i spodziewamy się potomka, o którego staraliśmy się rok - także troszkę wyczekany był Mieszkamy pod Warszawą a pracujemy z danymi (oboje w tej samej firmie - niektórzy narzekają ale mi się to akurat podoba)

Odnośnie ciąży to chyba znoszę dobrze, choć jest parę powodów do niepokoju. Czy któraś z was miała problem z powiększonymi komorami mózgowymi u maluszka? To mój największy strach - kontrolujemy co miesiąc na USG i nie rośnie ale jest ponad normę więc może być z tego kłopot.

No i cukier... asienka213 ja miałam wczoraj powtarzany test z 75g glukozy. Poprzedni miałam miesiąc temu i wyniki myślałam, że mam dobre (71 na czczo i 126 po 2h), ale mój gin stwierdzi,ł że powinnam przejść na dietę cukrową to przeszłam (masakra bo ja z tym kochających słodycze). Wczoraj miałam powtórzenie i wyniki praktycznie identyczne - 69 na czczo i 128 po 2 h. Czytałam w necie że to ok ale poprzednio mi kazał przy tym przejść na dietę więc już sama nie wiem Zaraz jadę z tymi wynikami do gina, więc zobaczę co mi powie... Sam test pierwszy raz przeszłam spoko, ale po miesiącu bana na cukier to wczoraj już miałam lekkie mdłości po wypiciu.. Cóż chyba odwyk mi nie służy choć wagowo ta dieta to plus - od miesiąca czy 1.5 nie przytyłam ani kg (7 od początku ciąży)...

Kurcze fajnie tak porozmawiać z kimś na tym samym etapie i z tymi samymi problemami - czemu nie wpadłam na to wcześniej?
Witaj Ja miałam cukier na podobnym poziomie i wiem, że to super wynik jak na ciążę, więc dziwne
Za wagę . Ja do 32 t.c miałam 10 kg na plusie, teraz już leci więcej, bo mała mi rośnie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
Witam wszystkie marcowo-kwietniowe przyszłe mamusie
Witaj

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Kilka krótkich słów o mnie:
imię: Agnieszka
lat: 30
dziecko: pierwsze, dziewczynka
termin porodu: 6 kwietnia z OM i 30 marca z USG - obstawiam ten z USG bo sama mam urodziny 31 marca
Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
HEJ też bym chciała urodzić 31.03 bo mój mąz ma w ten dzien urodziny :0, śmiesznie by było
Ja mam termin na urodziny mojej mamy 23.02, ale dzień wcześniej ma urodziny mój mąż i fajnie by było urodzić wtedy. Tyle, że wg moich obliczeń (długie cykle) to urodzę minimum tydzień później, czyli w marcu.

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a ten linomag to zamiennik bephantenu?[COLOR="Silver"]
Raczej delikatniejsza i dużo tańsza wersja Sudocremu .

Mi do zakupu zostały tylko pampersy. Ciągle się waham nad firmą. Czekam na jakieś promocje 1, a 2 już kupię pewnie Dady.

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 16:34   #4781
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
HejHejHeloł!!! Alem wykończona a nadrabiania tyle, że szok. Pewnie zanim nadrobie to wykończycie watek Wróciłam od lekarza. Zbadal, stwierdził, że szyjka ladnie zamknięta. Pochwalił, że dawkę magnezu zwiększyłam i jak zauważę czestrsze te twardnienia to nospe mam brać. No i tradycyjnie oszczędzac się i odpoczywać Co robie. Nast. Wizytę mam 31 stycznia
No to mam lekturę na kilka najbliższych godzin…
No to gratuluje dobrych wieści

Cytat:
Ty hardkorko jedna chyba jest, ale nie wiem, czy po polskiemu

Cytat:
Żyje trochę te zakładanie pessara jest nieprzyjemne ale da się przeżyć. Szyjka dalej taka sama, rozwarcie się nie powiększyło gin mówil że sterydy dla malucha da się ominąć w 34tc czyli za 4tyg ściągnie pessar. 21.01 kolejna wizyta. Dziekuje kochane moje za kciuki :-*:-*:-*
Cieszę się, że nie było tak źle. Ściskaj nogi do 34 tygodnia

A ja już byłam nawiedzona nawet sam proboszcz. 5 minut i po sprawie. Tylko psa musiałam zamknąć w łazience bo by go zjadł tzn. pies księdza a nie odwrotnie... chyba
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 16:44   #4782
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
W umywalce sam tyłek jak się ubrudzi, a tak to nie wiem czy w ogóle będe kapała.
Ale ja mam inne podejście do opieki nad niemowlakiem niż większość tutaj
Zaciekawiłaś mnie w ogóle w sensie wcale? Co np z paszkami itd?

Cytat:
Wróciłam od lekarza. Zbadal, stwierdził, że szyjka ladnie zamknięta. Pochwalił, że dawkę magnezu zwiększyłam i jak zauważę czestrsze te twardnienia to nospe mam brać. No i tradycyjnie oszczędzac się i odpoczywać Co robie. Nast. Wizytę mam 31 stycznia

Cytat:
Proszków faktycznie nie było ale zakupiłam lovelle balsam do prania do kolorów i bieli po 16,99 zl za 1,5l Mam nadzieję, że ok bedzie. Może jutro nastawie pierwsza pralkę
No i kupiłam 2 opakowania pieluch tych 3-6kg. Wychodzi po 0,32 zł/ szt.
U mnie w 3 biedro nie ma dzieciowych proszków
A ile dałaś za te 2 opakowania? Bo ja 50 złotych, to wychodzi 0,38 za sztukę - tak napisane na gazetce

Cytat:
Żyje trochę te zakładanie pessara jest nieprzyjemne ale da się przeżyć. Szyjka dalej taka sama, rozwarcie się nie powiększyło mam plukac przez irygator co 2 dzien pochwę tantum rosa. gin mówil że sterydy dla malucha da się ominąć w 34tc czyli za 4tyg ściągnie pessar. 21.01 kolejna wizyta. Dziekuje kochane moje za kciuki :-*:-*:-*
Super, że już jesteś po i że nie było jednak tak strasznie To mam nadzieję, że Maluszek posiedzi gdzieś do 37 tygodnia

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
a to niech zostanie mi ten bephanten najwyżej będę kombinować później
Nie zmarnuję się myślę - możesz na brodawki stosować i w razie w na zaczerwienienia. Ja na te sprawy właśnie wzięłam alantan plus A na co dzień mam kremik ochronny z babydream.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 16:44   #4783
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
- byłam u gina, wg USG mam 29t5d. Mała (nadal 'chyba'' dziewczynka ) waży 1507 (wpiszecie na 1szą stronę?). Z gina jestem coraz bardziej niezadowolona, gdybym wiedziała wcześniej, że będzie mnie traktował jak jakiś towar na taśmie zmieniłabym go na innego. Dzisiejsza wizyta to chyba nawet 5min. nie trwała, a w końcu za nią płacę . Gin jak zwykle nie powiedział nic - dopiero jak spytałam o szyjkę i łożysko to powiedział 'dobrze, dobrze'. Oczywiście sama musiałam też spytać o ułożenie i niestety jest pośladkowe . Mam nadzieję, że Niusia się jeszcze przekręci. Wg wagi gina ważę nawet 1kg mniej niż ostatnio i chociaż raz gin był zdziwiony. Pytał nawet czy oby na pewno brzuszek mi rośnie. A dzidzia powiększyła masę podwójnie od ostatniej wizyty .
- a tak wgl słyszałam dziś, że podobno za znieczulenie przy cc trzeba w szpitalu płacić. Wiecie coś o tym? Normalnie skandal jakiś!
- brat chyba w końcu zrozumiał aluzję i postanowili mi kupić te łóżeczko turystyczne. Właściwie to już je dziś kupiłam , mają mi tylko jutro zwrócić pieniążki. Łóżeczko jest caaaaaaaaaaałe różowe więc lepiej, żeby dziewczynka pozostała nie 'chyba' tylko 'na pewno' dziewczynką .
- jutro załatwiam bardzo ważne sprawy i bardzo Was proszę o kciuki bo od nich będzie sporo zależeć i gdyby wszystko poszło po mojej myśli byłabym dużo spokojniejsza. Proszę też Was o kciuki za to, żeby mojemu maleństwu nie spieszyło się na świat bo to też będzie miało wpływ na to czy uda mi się załatwić to, co chcę załatwić.

Jestem psychicznie wymęczona. Dziś nawet pękłam i popłakałam się przy mamie. Mam nadzieję, że uda mi się z tą sprawą... Dziś pewnie oka nie zmrużę z nerwów i oczekiwania. A jutro będę latać od rana z czasem wyliczonym niemal co do minuty. Oby owocnie!
Aha, dziś się bardzo niebezpiecznie poślizgnęłam autem na zakręcie, prawie wylądowałam w rowie. I wiecie, że w tej chwili zupełnie nie myślałam o sobie, tylko o Maluszku? Teraz już wiem, co mają na myśłi Ci, którzy mówią, że od chwili przyjścia maleństwa na świat nasze serce będzie biło tam gdzie serduszko dziecka (czy jakoś tak). Moje już jest w brzuchu a nie po lewej stronie .
za wizytę i potwierdzenie płci A lekarz -bez komentarza. JA chodzę na NFZ i gin znajduje czas, zeby zapytać jak sie czuję, jak mam jakies watpliwosci wytlumaczy i uspokoi.. Jedynie zadko usg, ale z tego co wiem to on nawet prywatnie nie robi na kazdej wizycie..
A z platnym znieczuleniem przy cc pierwsze slysze. Moze coś zle zrozumialas
Pewnie już sprawa sie rozwiązała mam nadzieję, że pozytywnie
I nie szalej za kierownicą!! Uważajcie na siebie
Stary 2014-01-14, 16:46   #4784
Tequillla
Zadomowienie

cześć nowe mamuśki

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
Mam klupsia tylko nie pamiętam jakie imię Nasze jakoś się nie rozleciało chociaż nasz Marcel urządzał w nim takie skoki że pościel fruwała, a kiedyś nawet wyrzucił wszystko z łóżeczka włącznie z materacem mogę polecić, tym bardziej że cena dostępna
Ja mam Radka II z Klupsia - tego z funkcja bujania i jest po 3,5 roku użytkowania w idealnym stanie. Aż szkoda, bo miałabym chrapkę na nowe

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość
KTÓRA Z WAS MA KOMBINEZON DLA DZIDZI ?? na 56/62
nie mam, ja wierzę w to że od połowy kwietnia będzie piękna ciepła wiosna i nie przyjmuję pod uwagę innej opcji. A po co mi kombinezon latem
cayenneOna niezła ta Wasza eksmałżonka, myślę że ona wcale nie jest głupia, ona jest cwana i kuta na 4 kopyta

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość

Tequilla, jakie te ciuszki super Matko, a ja już ubrań nie mooogę ;(
Ojtam ojtam, od razu "nie mogę". Lepiej "nie potrzebuję ale przecież to tylko jedno, malutkie, więc mogę"
Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ooo to przynajmniej nie ja jedna
moj maz to ma co chwile nowe pomysly ale co jeden to gorszy. Ostatnio był Amon, Goran, wczesniej Quentin.nie pytajcie skąd on to bierze.Kiedys mi rzucil Ursusem
dlatego wiem, ze musimy wybrac do porodu bo ten jak pojdzie sam zarejestrowac imię to skrzywdzi dziecko
bombowe pomysły ma
Cytat:
Napisane przez martorka Pokaż wiadomość
HEJ też bym chciała urodzić 31.03 bo mój mąz ma w ten dzien urodziny :0, śmiesznie by było
Też mam szanse urodzić w mężowe urodziny, gdyby się dziecko 5 dni pospieszylo
Cytat:
Wybrane, wybrane, będzie Aleksander, a jeśli jednak okaże się dziewczynką (na co baaaaaaaardzo liczy mój tż) to Agatka, tak sobie tatuś wymyślił
Aleksander to imię wymarzone przez moją córeczkę, chce miec koniecznie braciszka Olka. Ale mój brat ma tak na imię i nie mam zamiaru tak powtarzać

Co do stanikow, to ja zwykle zamawiam sobie przez internet u Ewy Michalak, zawsze jestem zadowolona. Ale teraz szkoda mi kasy na drogi stanik bo wiem jak to wygląda z rozmiarami w końcówce ciąży i przez okres karmienia - co miesiąc inny powinnam brać... zamówiłam więc dwa z alles mama na allegro ale czekam już 2 tydzien i nie ma, sprzedawca napisał że mu się rozmiarówka pokończyła i dostawa będzie po 15ym, więc ciekawe po co wystawia aukcje skoro towaru nie ma
Stary 2014-01-14, 16:50   #4785
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
jeden dzien w plecy i tyle stron. nie dam rady nadrobic - wybaczcie...
okropnie sie czuje, brzuch caly czas twardy, boli a caly dzien bylam sama z Zuzia, ktora przespala pol godziny... i jeszcze z m. sie poklocilam - pieprzony egoista nic oprocz czubka wlasnego nosa nie widzi...
Kochana oszczędzaj się A dla tż należy sięi to taki konkretny.
Stary 2014-01-14, 16:51   #4786
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Też mam szanse urodzić w mężowe urodziny, gdyby się dziecko 5 dni pospieszylo
A ja mam szansę urodzić w urodziny mojego syna, gdybym się 3 dni spóźniła Ale nie zrobię mu tego, to jego dzień, choćbym miała zabzykać mojego męża na amen albo wejść schodami na Pałac Kultury to wywołam poród wcześniej
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 16:53   #4787
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
:

Ja robiłam nalewki mam w zapasie chyba 1 l spirytusu i jak tylko będę mogła spróbować to zrobię nalewkę z kukułek
Haha!! Ja w tym roku też porobiłam zapasów nalewek.(wisnia, sliwka, mieta, orzech, malina, pigwa i rokitnik-wiem zaszalalam) Już degustacji nie mogę się doczekać Teraz będę pić takie jak powinny być bomają leżakowac min rok a generalnie na pniu schodziły do tej pory
Stary 2014-01-14, 17:00   #4788
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:

Dzisiaj chyba ide do lekarza od wczoraj mam kaszel, ale teraz już do bani jest nie wiem co mogę brać, czego nie, poza tym chyba lepiej by mnie osłuchała
Tż poszedł do pracy, a mnie kaszel na tyle obudził, że już nie zasnęłam.
Zdrówka.. A może sprawdzona metoda na kaszel naszych babć?? Syrop z cebuli? JA próbowałam i naprawdę skuteczny
Stary 2014-01-14, 17:00   #4789
Castia
Wtajemniczenie

hej, ho

witam nowe mamuśki!!!!

Cytat:
A ja mam szansę urodzić w urodziny mojego syna, gdybym się 3 dni spóźniła Ale nie zrobię mu tego, to jego dzień, choćbym miała zabzykać mojego męża na amen albo wejść schodami na Pałac Kultury to wywołam poród wcześniej

bebe u nas to samo termin mam na 4 marca a córkę urodziłam 7 marca -3 dni różnicy.
ciekawa jestem strasznie jak to się skończy

ja tylko na chwilkę. nadrobię póżniej.
jedziemy zaraz oglądać wozek - ciekawe czy wrócimy z nim czy bez
uzywany Navington Cadet.
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 17:02   #4790
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Jest 5 rano, a Ja już na nogach .Wczoraj zaczął mnie boleć brzuch jak na okres to położyłam się spać. Obudziłam się o 4 rano i nie czułam ruchów małej (zawsze jak wstaję do łazienki to się zaczyna kręcić), więc przez pół godziny próbowałam ją wyczuć. Do tego doszedł ból brzucha i pleców. W końcu jakoś po 40minutach zaczeła się kręcić ,a Ja już nie mogłam zasnąć no to wstałam i jem śniadanie. Zaczynam rozumieć o co chodzi styczniówkom z tymi okropnymi nocami
Mam nadzieję, że dzis lepiej.
A ja tez zauwazyłam u siebie że gorzej sypiam. Rano tylko mi sie dobrze spi. Tak od 7 do 10-11
Stary 2014-01-14, 17:05   #4791
wewillrockyou
Rozeznanie

Dziewczyny, czy Wy też macie takie.. kłucie w kroczu? Ja odczuwam to czasami jak z domu na spacer wyjdę.. zrobię dwa kroki i bum, taki ból. Teraz też mnie dopadło przy robieniu herbaty.. Takie ukłucie jakby ktoś szpilkę wbijał Nie wiem co to może być, znajoma nastraszyła, że może zaczyna się rozwarcie

Bąbelek
wewillrockyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 17:06   #4792
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limon

Tęsknię za czasami, gdy były dostępne tylko meble na kartki i człowiek kupował tylko to, co udało mu się dostać.
Meblowanie mnie przerasta
cos w tym jest

Edytowane przez czbasia
Czas edycji: 2014-01-14 o 17:09
Stary 2014-01-14, 17:08   #4793
grissini
Raczkowanie

Cytat:
Witam serdecznie wszystkie mamusie Marzec/Kwiecień 2014,

Czy nie jest za późno żeby dołączyć do waszego wątku? Jestem w ciąży po raz pierwszy i termin mam na 1ego kwietnia (od wczoraj trwa 30ty tydzień). W kwestii forum jestem kompletnie zielona, ale koleżanka styczniówka powiedziała mi o wizażu i postanowiłam poczytać co i jak... no i wsiąkłam Czytam was od kilku dni - zaczęłam od początku, ale po kilku kartach stwierdziłam że nie dam razy wszystkiego - zwłaszcza, że co przeczytałam jakąś kartę na końcu pojawiały się już kolejne Macie tempo Czy zatem nie przeszkadzałoby wam, gdybym dołączyła tak późno? Widzę że atmosfera jest bardzo przyjazna ale też znacie się już całkiem długo. Nie chcę być intruzem, ale szukam trochę wsparcia w tym pięknych, ale i trudnych chwilach Co wy na to?

Pozdrawiam serdecznie!
HEj hej

Cytat:
Dzięki Tequillla Spodziewam się synka Zawsze chciałam pierwszą córeczkę, ale już na genetycznym USG tak coś czułam że będzie facet no i będzie Czy wy też macie obawy jak sobie poradzić z małym facetem? Jakoś zawsze dziewczynki mi się wydawały "łatwiejsze w obsłudze" hihi Imię też wybrane - Tymoteusz (chyba już któraś z Was też spodziewa się Tymka, jeśli dobrze doczytałam).
Ja będę miała Tymka, ale od Tymona, a nie Tymoteusza
Piona

Cytat:
no i zamówiłam łóżeczko, a jak przyjdzie i TŻ skręci, to wam pokaże
Piękne

Cytat:
Witam wszystkie marcowo-kwietniowe przyszłe mamusie
Nie wiem czemu wcześniej tutaj nie trafiłam, dopiero dziś coś mnie tknęło i wpisałam w Google 'mamusie marzec 2014' no i jestem
Obecnie przeżywamy intensywnie 30 tydzień i 2 dzień
Termin(y) mam na 14 marca- 20 tygodni od pierwszych ruchów dzieciątka, 16 marca z pierwszego USG, 23 marca z OM i 26 marca z drugiego usg. Ale najchętniej urodziłabym tego brzdąca już teraz, gdyby tylko była pora )
Mam nadzieję, że nie jest zbyt późno żeby do Was dołączyć i jakoś się wdrożę..

Witaj

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
A ja bym chciala ten moment kiedy juz sam bedzie siedzial
A ja ten, kiedy powie ma-ma

Cytat:

Ja mam kombinezon na 0-3 mce tak pisze na metce. Chyba to 62 jest raczej. Tylko nie taki typowo gruby i zimowy. Myslę, że pod to jakiegoś pajaca założę, a pod pajaca body i wystarczy jak będzie taka pogoda jak teraz, jak zima przyjdzie to kocem okryję.
Też mam kobninezon 0-3mies, ale dostałam go i nie jest nowy więc nie będzie mi żal jak młody go nie ubierze

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Jupii kupiłam leżaczek tiny love 3w1 Ależ się cieszę, znalazłam używkę na allegro w bardzo rozsądnej cenie

Moja znajoma była na weekendowej sr i dziś do mnie pisze, że jej położna mówiła o żeby sprawdzić kiedy w miesiącu przypada pełnia księżyca w okresie w którym rodzisz, bo wtedy laski lecą jak wilkołaki do szpotala rodzić i może nie być miejsca...

Słyszałyście o takim czymś?
Dodam, że znajoma jest z Poznania
grissini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 17:08   #4794
czbasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mara86 Pokaż wiadomość
Kochana trzymam mocno kciuki. Mnie jeszcze nie założono, ordynator podjęła decyzje że będę mieć na 100% założony, ale dopiero w środę więc kwitnę w szpitalu od soboty. Podpytywałam położnych o sam proces zakładania, powiedzieły że jak zwykłe badanie ginekologiczne. Mały dyskonfort, który trwa ponoć chwile ale potem nic nie czuć. Daj znać jak będziesz po, bo sama jestem ciekawa

Ogólnie wokół mnie same 40-41 tygodni dziewczyny. Jestem trochę przerażona porodem. Dziś kolejna przy mnie zaczęła się "rozpakowywać" i powiem szczerze zaczełam bać się porodu Jednego jestem pewna, że chce mieć tż przy sobie.
Jestem na bieżąco kochane z Wami, pozdrawiam ze szpitalnego łoża!!

JEsteś w szpitalu pod kontrolą wiec spokojnie A środa już jutro. Po założeniu krążka wychodzisz do domu??
A towarzystwa już"prawie rodzącyh" nie zazdroszczę
A dlaczego nie chcesz tż przy porodzie??
Stary 2014-01-14, 17:12   #4795
martorka
Rozeznanie

GG do martorka

[QUOTE=wewillrockyou;44605 045]ja kupię tą matę i w brodziku, chociaż zastanawiam się nad wanienką z ikei.. No sama nie wiem. [COLOR="Silver"]
Taka matę (przynajmniej tak mi sie wydaje, że mam to samo na myśli co Ty) miała moja szwagierka, jak dla mnie to w tym sie tylko bakterie zarazi plegną jak to leży pozniej takie mokre i zanim wyschnie to musisz jej znowu uzyc.
Wiec ja wole wanienke i podkładać pieluche czy coś , ale to moje zdanie
Stary 2014-01-14, 17:15   #4796
BeautifulLie
Zadomowienie

Bebe, teqiba :-* prawda że magiczne kciuki

Mmhym :-* tez mam taką nadzieję

Wewillrockyou mi dzisiaj gin powiedział ze to macica pracuje i przygotowuje sie do porodu, u mnie takie klucie oznaczało skracanie szyjki ale pamiętaj ze każda z nas jest inna i nie zamartwiaj się a lepiej skonsultuj z lekarzem

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-14, 17:17   #4797
grissini
Raczkowanie

Cytat:
skurcze nie takie straszne, gorzej jak wody przy ludziach odejdą!
Już to widzę... Stoję w kolejce do kasy z bułkami, a tu...chluup:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-14, 17:18   #4798
teQiba
Moderator

Cytat:
Maz na pewno chcialby zeby sie przedluzylo

Cytat:
uzywany Navington Cadet.
Trzymam kciuki za to zeby bylo tak jak chcesz
Stary 2014-01-14, 17:20   #4799
grissini
Raczkowanie

Cytat:

uzywany Navington Cadet.

Fajny jest U mnie sprawdza się w 100% (na razie w jeżdżeniu po mieszkaniu)
Stary 2014-01-14, 17:25   #4800
mona1
Zadomowienie

cześć
Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Dziewczyny a co kupujecie na gojenie sie krocza po porodzie?
Ja po pierwszym porodzie pamietam ze połozna dawała mi lignine nasaczona rivanolem. Moze lepiej kupic cos do psikania? Gdzies czytałam ze ktos uzywał czegos do psikania ale nie pamietam co to było.
octenisept, podobnie jak do pępuszka i tak się zastanawiać czy mogę psikać z jednej buteleczki i tu i tu? czy lepiej mieć osobną dla dziecka i osobną dla siebie?
A poza ty krocze będę psikać Tantum Rosa po każdym skorzystaniu z toalety

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość

większa ilośc chyba nie bo nastawiam się na karmienie piersią więc tylko w razie "W" poza tym zaraz jest 1+, 3+ Sama nie wiem, czy faktycznie trzeba tak zmieniać i czym się różnia Może jakieś mamusie doświadczone podpowiedzą
ja co prawda doświadczona nie jestem ale wydaje mi się że poszczególne smoczki do butelek różnią się wielkością dziurki, im starsze dziecko tym dziurka większa, mam nadzieję ze nic nie pokręciłam

Cytat:
bardzo dużo inspiracji pokoików/kącików dla niemowlaka, mnie zauroczył biało-szaro-różowy z napisem Mila LINK[COLOR="Silver"]
ale cudne te inspiracje

Cytat:
no i zamówiłam łóżeczko, a jak przyjdzie i TŻ skręci, to wam pokaże

a poza tym to mam wstydliwy problem - zrobił mi się hemoroid (jeden), pół nocy nie spałam, wcześniej ten problem miałam z Kubą w ciąży (1 raz) i z wtedy miałam maść, ale powiem wam, że bół okropny, dzisiaj rano jest lepiej;
wiem, że to nie od zaparć, bo ja ich nie mam, to musi być od ucisku macicy na żyły, masakra
łóżeczko bardzo fajne, w moim stylu a jak rozpoznalaś tego hemoroida? ja mam straszne zaparcia i się zastanawiam czy coś mi się przypadkiem nie zrobiło? "to" jest na zewnątrz?

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Ja kupuję Tantum rosa i za namową Maggie, taki spryskiwacz mały, by móc psikać po każdym skorzystaniu z toalety.
Ale moja siostra używała Octaniseptu, podobno położne polecają
zamierzam robić dokładnie tak samo, tylko najpierw Tantum, a po osuszeniu Octenisept na lepsze gojenie

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Jupii kupiłam leżaczek tiny love 3w1 Ależ się cieszę, znalazłam używkę na allegro w bardzo rozsądnej cenie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Dzięki za opinię n\t zakupów. Niestety z wózkiem mamy problem, trafił się nam jakiś felerny egzemplarz, dziś znów mąż zawiózł do sklepu. Coś tylnie koła są nie takie, jedno nie chce zejść ze stelaża Na sklepie przymierzyli z innego Lareta i wszystko ok, pieknie się zakładają i pięknie schodzą. A nasze przyjeli reklamacje, teraz się okaże jak to firma tako się sprawuje w takich awariach. Mam nadzieję, że to tylko złe dobrego początki i, że jak wózek będzie użytkowany to będziemy zadowoleni.
cholera nie zazdroszczę problemów z wózkiem z drugiej str lepiej że zauważyliście to teraz niż po porodzie, wtedy byłby jeszcze większy problem
Witam też wszystkie nowe mamusie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości