|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
To moj TZ sie dzis wylamal i kupil mi piekne tulipany
![]() Bez okazji, ewentualnie cos chce :P Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
Nawijko, uhuhu, to ładnie.
![]() ![]() Dziewczyny, jeśli chodzi o stosunek dziadków do wnuków, to nie wiem, czy ktoś nas pokona - moi teściowie widzieli Oliwię łącznie 4 razy ![]() Potem, na skajpie, śmieją się do małej, a ona ich nie poznaje i patrzy zdziwiona - ale co tu się dziwić, skoro mają ją gdzieś i przez rok widziała ich 4 razy!? |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Zakorzenienie
|
Ciekawe czy mój przeprosi czy jak zwykle będzie udawał że nic sie nie stało.
#4834 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Jesli zaklad ma ponad 20 pracownikow to po 33 dniach kiedy firma wyplaca wynagrodzenie chorobowe, za kolejne dni wyplaca rowniez zaklad pracy ale zasilek chorobowy - natomiast jest on finansowany przez ZUS. Czyli pracodawca odejmuje sobie od skladek, ktore musi odprowadzic do ZUS zaplacony Tobie zasilek. Suma sumarum pracodawca ze swoich pieniędzy płaci pierwsze 33 dni. Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() A zdjecia jakies beda? ![]() Cytat:
![]() ![]() Moj wyfewciowal salon, poszalal z dziewczynami, ja w tym czasie robilam kebaby z domowymi chlebkami naan ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Meneq-twarda?eee nie
![]() Po prostu nie mam wyjścia ![]() On inaczej nie uśnie-zdarzyło mu się kilka razy samemu zasnąć na noc ale się odwidziało,dzidziunia woli być lulana ![]() Zjedliśmy obiad i poszliśmy na dwór ale tak piz.ga.ło że szybko wróciliśmy. Mały oczywiście chciał jeszcze zostać. Dlaczego jak ja zawsze idę z nim na dwór to jest zimno? ![]() Ciekawe co się dzieje z Deli???
#4837 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Yellow, wyczytałam co znów odwalił ten Twój tż... ja chyba w takiej sytuacji wyprowadziła bym się, wiem, że twoja rodzina nie jest rewelacyjna, ale przynajmniej możesz liczyć na to że Ci pomogą. Przykro mi bardzo ![]() ![]() Silver, o co poszło? chyba że pisałaś ![]() Pstryku, wykluła sie nam dolna lewa jedynka, tzn na razie jest takie ostre pod palcem i cosik tam widac, ale dopiero będzie rósł, no ale ja sie ciesze jak głupia ![]()
![]() |
#4839 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4841 |
Zakorzenienie
|
Yellow: strasznie ci wspólczuję, ja bym się chyba wyniosła - co jak co - ale jak chodzi o chorobę dziecka to WSZELKIE konflikty powinny się skończyć!
![]() Bokeh: wow wow wow Zdrówka chorowitkom! Silver: ojej, o co posżło? Ifwka : tulę.. ciężka to sytuacja ![]() ---------- Kurdę, wczoraj dostałam @ - dziwnie mi..prawie 2 lata bez.. Amelce smakuje chleb w jajku! ![]() Pomożecie mi? Robię na obiad dla nas ryż z kurczakiem i warzywami - z sosem sojowym. Nie dam dziecku sosu sojowego, bo słone strasznie - co mogę jej dać do ryżu żeby połączyć warzywa z kurczakiem i nie było suche? |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 |
Zakorzenienie
|
hje, wydaje mi się że jakoś dobra tych bluzeczek
![]() Bokeh, ![]() ![]() Lenova, może idź do lekarza jak najszybciej? Dziwne te objawy... ![]() Ultra, co do roweru... Super! Ale bym pojeździła ![]() Szaja, ![]() nancy, co do prezentu , ja nie pomogę. Tez miałam ten problem i Daria od wszystkich dostała pieniążki ![]() hope, ![]() insolito, ja mroże zupki, a przed podaniem wkładam tylko do mikrofalówki. Black, co do tabletek...u nas to samo ![]() ![]() ale u nas gumki też odpadają. Debrah, co do tych bluzeczek. W tesco jest wyprzedaż. Te trzy bluzeczki były w zestawie za 31 zł ![]() Idę dać Darii obiadek i potem będę nadrabiać dalej
#4843 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Hanusi gratuluję zębolka ![]() Dla TŻ normalnie to się należą baty ![]() ![]() dopadło mnie katarzysko i nie jestem do życia normalnie ![]() Ja też czekam na pit z Zus-u i od ex pracodawcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() u mnie bez zmian:/ nadal się czuje tragicznie, nie wiem jak tam dzisiaj wytrzymam. do tego głowa mi pęka a łzy ciurkiem lecą ![]() Yellow baty się należą Tż:/ i zdrówka dla Małego!! szaja dokładnie Depeche Mode ![]() Ultra o to szkoda, że Was nie będzie. ja jakoś wielkim fanem nie jestem, ale mój Mąż jest. na każdym koncercie był. tzn w Polsce ![]() silver tulę mocno ![]() bokeh brawa za ząbka!! ![]() ![]() ![]() cała wracaj ![]() nawijko ciekawe czego chce ![]() no ale i tak się brawa należą ![]()
#4845 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jakby mój mi kupił kwiatka bez okazji to pomyślałabym, że a) były w promocji b)pomyliły mu się święta i myślał, że kupuje na okazje c)chce coś sobie kupić albo przyciemnić szyby w samochodzie ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Debrah przecier pomidorowy? |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
![]() Lady, jeszcze raz napiszesz, że jesteś gruba, to przyjadę do Ciebie i zasadzę kopa ze szpica, jasne!? ![]() ![]() Silver, i ja dołączam do zdziwionych... O co poszło? ![]() Bokeh, jeeeest! ![]() Elllmi, nie powiem, co miałam przed oczami, jak przeczytałam "moczenie kija" ![]() Fewciu, ![]() Pisałyście o wadze Waszych bąbli - Pola ma teraz jakieś 11 kg z małym hakiem ![]() Yellow, pozwolisz, że zapytam? Mam nadzieję, że się nie obrazisz? ![]() ![]() EDIT: Już doczytałam. Dla wszystkich dużych i małych chorujących szybkiego powrotu do zdrowia! ![]() Miałam tego nie komentować, ale muszę, po tym co jeszcze dzisiaj przeczytałam. Rozumiem sytuację, kiedy dziadkowie naprawdę olewają wnuka, widzą go dwa razy do roku, nie dzwonią itp. Ale takie wyliczanie, co kto dziecku kupił jest dla mnie śmieszne i obraźliwe. Tak jak wczoraj napisałam, Pola na święta od żadnych dziadków nie dostała nic, a na urodziny tylko od t. paczkę Pampersów i parę skarpetek, od moich rodziców nic. I co, powinnam teraz wymieniać, jakie oni to głupie i byle jakie prezenty dali, albo, o Boże!, nie dali wcale!? No i co z tego? Byli na jej roczku, a to dla mnie najważniejsze. Czy siedziałam w kuchni, czy byłam przy stole - i tak każdy się Polą zajmował po kolei, ja ją tylko karmiłam, przewijałam i bawiłam, jak chciała. T. do nas przyjechali w tamtym roku 3 razy (mieszkamy 15 minut autem od siebie) - na chrzciny, imieniny moich rodziców i jedną posiadówę. Tak to my do nich jeździmy w weekendy. Nieraz i w tygodniu się trafi. Mogłabym teraz płakać, że dziadkowie Waszych dzieci przychodzą co drugi dzień, chodzą z nimi na spacery, zajmują się ot tak. Ale moi tacy NIE SĄ. Trudno, wiem, że Polę kochają. Tyle ![]() Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-02-24 o 15:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
dodałam w klubie dwa zdjęcia nic specjalnego :P
Hania dziekuje za gratulacje ząbka :P Hje, w sumie masz racje, mi z początku było przykro no ale cóż, z drugiej strony nie ejst to wyznacznik miłości, bo wiem że ja kochają ![]()
#4848 |
Rozeznanie
|
Nie zmieścimy się w 4 osoby w tym dziecko w ich mieszkaniu.
Wiem dziewczyny że to wygląda jakbym się łudziła że coś się zmieni ale tak nie jest ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
Bokeh, w sumie jak sobie przypominam, to u nas tez tak było - byliśmy na dwudniowym weselu, Pola u teściów, i też jej wtedy ząby wyszły
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Bokeh gratuluje zeba!!!!!
![]() ![]() ![]() A na weselu wygladalas przebosko ![]() Zebralam dupe w troki i ide biegac. Co z tego, ze zjadkam dzisiaj 10 muffinek i kakao ![]() Wysłane z mojego GT-P3110
#4851 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja od wczoraj usypiam.... w wózku. Czułam się jak debilka dopóki nie odkryłam, że minuta i dziecko śpi ![]() Też mi się chce metamorfozy. Nie robie nic wiecej ponad chodzenie na spacery a że pizga to ubieram się byle ciepło i już patrzeć na siebie nie mogę. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45305955]Oski widzę waga słuszna ![]() ![]() Nasza dokładnie tyle samo waży. O tym samym dziś myślałam. Cytat:
![]() Dzięki, że któraś ostatnio napisała, że daje zwykła herbatę owocową bez cukru-mała od dwóch dni pije jak szalona to ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |||
Zakorzenienie
|
ninagg, współczuję pobytu w szpitalu. Zdrówka dla Was
![]() Yellow, współczuję ! Twój tż to palant!! Jego zachowanie jest okropne, cholernie !!Nie rozumiem tego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lady, Yellow, hope, czemu tak się dziwicie że się z Tż pokłócilismy? ![]() Często się kłócimy, ale o błahostki, ale dziś w nocy tak mnie wkurzył że rano się popłakałam.... ![]() ![]() Charlizz, chrzciny udane? Ifwka, super że imprezka udana. Współczuję kłótni z tż ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
Meduzza- mąż też podsuwa mi pomysł z usypianiem w wózku,ale mam wizje 3 letniego dziecka któremu już z wózka syry wystają usypianego w ten sposób- bo tak nauczony
![]() Wiem że ja byłam bardzo długo w ten sposób usypiana (inaczej nie chciałam spać) , a jak tylko wózek przestał "chodzić" to ja w ryk ![]() Podobno były ze mną przeboje ![]() Druga sytuacja: syn mojego brata też lulany w wózku,ale to tak musieli go bujać,że mało z niego nie wyleciał-tylko tak usypiał. Także nooooooooooo po takim czymś chyba wole to co teraz,aczkolwiek wiem że byłoby dużo prościej no i przede wszystkim mój kręgosłup by odpoczął ![]() Ale czy takie ułatwienie byłoby dobre na dłuższą metę? No i Oski sie dziś totalnie poprzestawiał i właśnie śpi-na noc pewnie uśnie o 28 ![]()
#4854 | ||||
Zakorzenienie
|
cała,
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45304779] ---------------- Dorotka osłuchowo czysto, gardło też, a tu lekka temp. się zaczyna, więc chyba zęby, 4 idą też! masakieros![/QUOTE] ojjjjjjjjj ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4855 |
Zakorzenienie
|
Taka ze mnie matka polka,że nawet sie kuwa dziś nie uczesałam
![]() A zęby myłam 0 godz 12 ![]() Mój syn dąży do tego żebym sie zapuściła ![]() ![]() Dobra idę buty se szukać na all ![]()
#4856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4857 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Też mnie zastanawia co z Deli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Co do kłótni z Tż.... Może pomyślicie że to nic takiego... Dużo razy rozmawialiśmy o tym żeby mi pomagał w nocy... ostatnio znów mieliśmy poważną rozmowę.... przez 3 dni było ok. A dziś co? Daria się co chwilę budziła. Za każdym razem ja wstawałam. Dałam mleczko, usypiałam. Potem dałam herbatkę i znów usypiałam. Tż słyszał że Daria się budzi to wstawał tylko po to żeby się wysikać i napić i kładł się spowrotem i w sekunde zasypiał..... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4858 | |||||
Raczkowanie
|
Hej
![]() My wróciliśmy do Warszawy, lot w tą stronę Julka zniosła już dużo lepiej na całe szczęście. Ale i tak dziś odsypia nieźle, obie drzemki dziś po 3,5h ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
innym niż mąż. Cytat:
![]() Cytat:
To teraz mam pytanie do Was, Nancy, Debrah, Insolito i może inne z podobną sytuacją. Czy zamierzacie jakoś coś działać żeby Maluchy jednak uczyłyły się zasypiania bez piersi? Bo ja postrzegam potrzebę piersi do zaśnięcia jako jedyny czynnik przez który nie mam jak odstawić Małej w dzień bo jeśli chodzi o jedzenie to jest różnie ale jak mnie nie ma i karmi ją mąż to praktycznie zawsze ładnie je, gorzej z piciem ale myślę że to przez to ze właśnie ją karmię i ona nie czuje już potrzeby picia. Ja jestem przeciwna metodom wypłakiwania się, zostawiania samej w łóżeczku (u mnie zresztą od razu byłby krzyk i płacz) i widziałam że Wy też, więc ciekawa jestem jak podchodzicie do tematu usypiania, czy na razie czekacie na rozwój sytuacji? Ja na razie nie mam pomysłu, kupiłam książkę "Zasypianie bez płaczu" Searsów, może coś tam wyczytam co nam pomoże. Cytat:
Jest też "mini klub" - sala z krzesełkami i stolikami dla dzieci, są w nim kolorowanki, klocki, puzzle i inne zabawki. Chyba w 2 turach dziennie, łącznie 5h animatorki zajmują się aktywnie dziećmi właśnie chyba od 3 lat i wymyślają im wspólne zabawy. A wieczorami jest mini disco ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45289788]Też chcę przepis na bułeczkę Meneq, jakkolwiek to brzmi ![]() A propos, kiedyś znajoma podrzuciła mojej mamie kotkę, maleńką, jakieś 2 mce. Gadam z kumplem (żonatym!), który uwielbia koty i całkowicie spontanicznie wypaliłam: chcesz zobaczyć moją kotkę? ![]() Dorka chora :/ kaszel okropny, katarzysko, na razie bez temp. ale noc przespała leżąc na mnie prawie całą. Jutro miałyśmy do neuro do kontroli, to muszę przesunąć. Hje ![]() ![]() MaJulMi, niezły opis ![]() Zdrówka dla córeczki! W sumie przy dzieciach to chyba dopóki one nie będą czerpać frajdy z jeżdżenia i zwiedzania to plaża i ciepło i tak wystarczą, my teraz byliśmy 2 tyg stacjonarnie i było super, wcale nie nudno ![]() Śliczne! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
Deli ma teraz mało czasu, ale czyta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pogrubione - u nas to samo, tez uu tylko do drzemki/zasniecia na noc... Nie odpowiem, bo sama nie bardzo wiem co z tym fantem zrobic. Nie chce karmic do 4 roku zycia, ale nie chce tez, zeby mi sie Kubus frustrowal jak mu bede odmawiac uu... Debrah, tez mam zawsze ten problem pt "co zrobic, zeby obiadek nie byl za suchy". I nic innego niz przecier nie przychodzi mi do glowy. Ewentualnie gotuje startego na tarce buraczka... Ultra, TZ mnie caly czas namawia na aquapark w Sopocie (z Kuba oczywiscie), ale mi to sie srednio widzi, bo woda tam malo czysta jest :/ Poza tym Kubus nie ma zbyt wielkiego doswiadczenia z basenami - jak bylismy w Bulgarii to cykał sie strasznie wody w basenie ![]() Czytam dzis w kratke, bo TZ ma 3 dni wolnego. Nie moge znalezc Befado u mnie w miescie ![]() Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2014-02-24 o 17:37 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.