|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Dziewczyny nie gniewacie się na mnie, że się nie odnoszę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4802 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fewciu - pyt. mam ![]() jak w 2013 bylam na macierzynskim + dwa tyg zwolnienia lekarskiego to mam czekac na pita z zusu czy nie? sorki za badziewne pyt. ale dla mnie te zusy-srusy i pity-sryty to czarna magia ![]() chcialabym sie juz rozliczyc bo pita z pracy mam, maz tez i nie wiem czy czkeac na cos jeszcze czy nie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4804 |
Zadomowienie
|
Hej kochane
![]() U mnie tez humor od wczoraj skopany, Tz mnie wkurza niemilosiernie ![]() Silver jak zawsze lacze sie w bolu i przytulam ![]() Yellow ![]() ![]() charlizz ![]() ![]() meneq bardzo fajne te Twoja przepisy. Wstawiaj cos czesciej ![]()
#4805 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Do czego to ja się miałam odnieśc.... Pisałyście o rozmiarach ubranek.. U nas 86 robi się przy małe... A wcale duża jakoś bardzo nie jest.. Kupiłam jej ostatnio kurtkę na wiosnę 1.5-2 lata i na styk jest.... Rzuciła mi się w oczy również dyskusja na temat Waszego wzrostu i rozmiaru buta.. Chyba mnie nikt nie przebije... 164wzrost, rozmiar buta 35/36.. Całe szczęście, że po ciąży noga mi troche urosła to teraz kupuję 36/37... Bo jednak z tym 35 to zawsze problem był... Nie pamiętam które z Was mnie zmotywowała i w końcu zapisałam Paulinę do okulisty, idziemy w środę.... Kontrola ze względu na wcześniactwo i to podejrzenie szczeliny w oku... Jakoś doła mam od dłuższego czasu.... nadal czekamy na tel z tego instytutu... Chciałabym już wiedzieć, bo jeśli za 2 miesiące pojedziemy to mogłabym już coś z pracą działać, bo chciałabym pójść do normalnej pracy, ale jak za pół roku to lipa, bo tam gdzie chcę się starać o pracę najpierw szkolenie gdzieś w Polsce;( ) potem praca codziennie , a dopiero póżniej zmiany dzień- noc- wolne-wolne(na których mi strasznie zależy, bo będę miała sporo czasu dla dziecka)... Zresztą nikt mi nie da wolnego, żebym z dzieckiem do tego instytutu pojechała, no i tak czekam na ten telefon.... Nie wiem też czy rozglądać się już za nianią dla małej... Bo przecież nie wiem czy teraz pójdę do pracy czy dopiero za rok...Jak teraz złoże dokumenty to za parę dni mogę już na to szkolenie jechać, więc ciężko będzie tak z dnia na dzień kogoś znaleźć, zwłaszcza, że mała ma podejrzenie astmy i wchodzi w opiekę pobyt w szpitalu, na który nie każda niania się zgodzi... Jesienią i zimą napewno nie będę szukała pracy, bo znowu może co chwila szpital będzie... Wiem, że to wszystko zagmatwane mocno i pewnie mnie nie zrozumiecie... ale już mnie głowa boli od tego myślenia co będzie lepiej... Jakoś wogle wszystko się mi wali.... Nie chce mi się wogle z łóżka rano wstawać, a jak wstanę to nie chce mi się nic... ani przygotować obiad, ani posprzątać... Nawet na spacer mi się z małą nie chce iść, bo juz zaczęłam z nią wychodzić... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4807 |
Wtajemniczenie
|
Heeeeeeeeeeeejo
![]() dzisiaj u mnie święto, bo włączyłam kompa, ale jak poczytałam zaległości to patrzę, że smutno co nie co. Tż dokazują... i humory nie dopisują. Trzymajcie się dziewczyny!!
![]() Być Mamą- bezcenne ![]() Edytowane przez calawdeszczu Czas edycji: 2014-02-24 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4808 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Niestety drogie. Cytat:
Heeeej, wracaj do nas! Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2014-02-24 o 11:20 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4809 |
Zakorzenienie
|
Hello Całaaaaaaaaaaa
robi się coraz cieplej, trzeba sie będzie spiknąć bo Jakajakaja też prosi już długo o spotkanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4810 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie od lekarza wróciłam. Tyle ludzi że
![]() Tz przeprosił .... a ja w d... mam jego przeprosiny. Wysłane z mojego GT-I8160
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2014-02-24 o 11:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#4811 |
Zakorzenienie
|
Wróciłammmmm !
![]() I mam nowinę ![]() ![]() ![]()
#4812 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem kiedy Was nadrobie. Na razie nie mam jak.
Wysłane z mojego GT-I8160
#4813 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taaaaaa z Wami to się umawiać ![]() ![]() ![]() Yellow, ja czytam cały czas, gorzej z pisaniem ![]() ---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- łooo.. ![]() ![]() ![]() ![]() nam idą 4 trójki ![]() jak wylezą to zostaną tylko piątki.. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
Zdróka dla Małego!
Co do macierzyńskiego, to zależy kto Go wypłacał. Jeśli (tak jak pstryczek), macierzyński była "przerwą w pracy", czyli pieniądze wpływały od pracodawcy, to właśnie On wystawia PIT-11, natomiast jeśli kobieta straciła w międzyczasie pracę/skończyła się umowa itp. i macierzyński wypłacał ZUS, to wtedy Zakład wystawia pit-11. |
![]() ![]() |
![]() |
#4815 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja pitu z zusu dalej nie dostałam. ![]() Dziewczyny, czy któremuś dzieciaczkowi paprze się jeszcze miejsce wkłócia szczepionką od gruźlicy którą dawali w szpitalu? (to chyba gruźlica nie?, bo zgłupiałam ![]() U nas co chwilę strupek, goi się i znów to samo. przecież to już tyle czasu. Nie ma żadnego obrzęku itp. tylko to się wlaśnie dzieje i trochę mnie to niepokoi...
![]() ![]() |
![]() |
#4816 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() no nie to widzę że dzisiaj prawdziwa tugeza się szykuje ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Wtajemniczenie
|
neti nie ma to polewam ![]() ![]() Julka przeszła sama przedwczoraj z 5 kroczków. Wstaje ładnie sama z podłogi tak jak Blanka fewciowa robila, ale jakoś nie chce iść do przodu... Za rękę idzie ładnie, sama niet...
![]() |
#4818 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Yellow, a czy jest jakakolwiek szansa byś zamieszkała np. z mamą? Ja zwyczajnie nie mogłabym na takiego dziada nawet patrzeć, dzień w dzień :/ Prywatnie w Kcach dr Grabowska, Adres: Zygmunta Krasińskiego 25A, Katowice Telefon:602 286 178 Ew. w Będzinie chcesz? dzisiaj w przychodni z koleżanką się spotkałam i mi namiar dała, 50zł bierze, od 16:30 przyjmuje Cytat:
![]() Też uwielbiam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() wiem, no na ten etap fajne są z uchwytami wkładane ![]() my mamy tylni, Agu jeździła mając niespełna 2 lata. Cytat:
![]() ---------------- Dorotka osłuchowo czysto, gardło też, a tu lekka temp. się zaczyna, więc chyba zęby, 4 idą też! masakieros! |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4820 | |
Konto usunięte
|
oooo poszaleliście widzę ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4821 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4822 |
Zakorzenienie
|
Wow, gratulacje, wreszcie się doczekałyście
![]() Ja mam doła, takiego mega doła, znowu pewnie będe wieczorem ryczeć, jak mnie ten Tż w☠☠☠☠ia....
#4823 |
Zakorzenienie
|
Hej kobietki.
Nadaje z między garów ![]() Ostatnio go nie ogarniam ![]() Wiecie że wstał dziś o 8:10 i z tego też powodu na pierwszą drzemkę poszedł o 12:30 ? ![]() ![]() Nie wiem skąd on czerpie energię ![]() Dziś przyszły buciki,fajne,lekkie-jak się obudzi to idziemy na dwór próbować ![]() Jeśli o zęby chodzi to nam idą wszystkie 4 ![]() ![]() Przez to mam marudera nad maruderami. Poza tym teraz dla niego istnieje TYLKO JA-także rozumiecie... ![]() Meduzza-już wczoraj Ci to napisałam ale mój tel odmówił posłuszeństwa i jak przyszło co do czego nie wysłał wiadomości. Jeśli Cię to pocieszy to ja Oskara usypiam TYLKO na rękach (3 razy dziennie,chyba że ma bunt i nie chce spać wtedy kiedy powinien to zdarza się 6-7). Waży ok 13kg -muszę Ci mówić w jakim stanie jest mój kręgosłup i ręce? ![]() ![]() Jeszcze się pochwale że wczoraj sprzedałam swój płaszczyk wiosenny i adidaski(oryginalne więc trochę kaski wpadło)- ale za to zostałam bez butów ![]() ![]() Czas coś zmienić. Przejść metamorfozę ![]()
Od 20.04.2007r. Razem. Od 11.08.2012r. Żona. ![]() ![]() Ur. 23.01.2013 ![]() "Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło" KosmetyczneSzaleństwo 7DniTygodnia Edytowane przez mala_19kw Czas edycji: 2014-02-24 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#4824 | |
Zakorzenienie
|
Doczekalyscie sie!! ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Slodki ciezar! Ja kregoslupa nie czuje przy 8kg Yae, takze dla mnie jestes mega silaczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4825 |
Zakorzenienie
|
Meneq-powiem Ci że do tej pory nie odczuwałam bólu ale niestety od kilku dni mocno mi doskwiera ból kręgosłupa. Jak się położę na podłodze to nie mogę wstać-naprawdę
![]() ![]() Naprawdę jest co dźwigać,czasami ręce mdleją w połowie usypiania,a ostatnio usypianie trwa 40-60 minut nawet ![]() Aleee nie żebym się skarżyła ![]()
#4826 | ||||||
Zakorzenienie
|
Pisalam ze czuej podstep jak mlody szedl spac?
![]() now iec mlody spal pieknie 3 godz ![]() ![]() wypatrzylam caly telewizor ![]() Cytat:
![]() 2 albo 3 tyg, chyba nawet 3 tyg, ale mam nadzieje ze to nie zmienia postaci rzeczy... ![]() problem w tym ze ja nie wiem kiedy i za co powinien mi placic zus ![]() Cytat:
czyli za zwolnienie lekarskie tez placi pracodawca? Cytat:
![]() nie, u nas nie bylo ani sladu... az musze sie przyjrzec teraz... ale podobno jak sie "paprze" to ponoc dobrze ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45304779] ---------------- Dorotka osłuchowo czysto, gardło też, a tu lekka temp. się zaczyna, więc chyba zęby, 4 idą też! masakieros![/QUOTE] dobrze ze ze zdrowkiem ok Cytat:
![]() bokeh - gratki za zeba! nareszcie!!!!!!!!!! co wam sie wyklulo? ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
ja tez usypiam na rekach, kocham to i bede tak usypiac do 18tki, a co! ![]() tyle ze moj 1-wazy 9,5 kg ![]() 2-usypianie zajmuje nam max 5 minut ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4827 |
Konto usunięte
|
Oski widzę waga słuszna
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeeeee! Super! Widzisz chwilę Cie nie było i Hania przyszalała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;45304779]Yellow, a czy jest jakakolwiek szansa byś zamieszkała np. z mamą? Ja zwyczajnie nie mogłabym na takiego dziada nawet patrzeć, dzień w dzień :/ Prywatnie w Kcach dr Grabowska, Adres: Zygmunta Krasińskiego 25A, Katowice Telefon:602 286 178 Ew. w Będzinie chcesz? dzisiaj w przychodni z koleżanką się spotkałam i mi namiar dała, 50zł bierze, od 16:30 przyjmuje u nas królują duplo, nie szłamw clemmy bo duploki starsza ma ![]() Też uwielbiam ![]() ![]() ![]() ![]() wiem, no na ten etap fajne są z uchwytami wkładane ![]() my mamy tylni, Agu jeździła mając niespełna 2 lata. ![]() ---------------- Dorotka osłuchowo czysto, gardło też, a tu lekka temp. się zaczyna, więc chyba zęby, 4 idą też! masakieros![/QUOTE] Dzięki za numery ![]() Nie mam takiej opcji, mama mieszka w małym mieszkaniu, ledwo się we 2 w nim mieszczą. Babcia ma wolny pokój ale raczej odpada bo po pierwsze ona powiedziała że ręki nie przyłoży do tego ze się rozejdziemy (bo niby będzie na nią) poza tym miałabym gorzej niż tu bo jednak tż nie ma prawie cały tydzień i mam spokój a z babcią wiadomo jak jest. Tez mnie często ta sytuacja dobija ale niestety tylko na siebie mogę liczyć wiec musze czekać... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twarda jestes! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4830 | ||
Zakorzenienie
|
Zabieram się za zupę krem - ziemniaczano-cebulowo-czosnkowa.
![]() Edit: Jednak nie zrobię, bo nie mam ani ziemniaków, ani czosnku. ![]() ![]() Cytat:
Ja jestem anty, jeśli chodzi o wkładkę, głównie dlatego, że u mnie w rodzinie był przypadek, że kobieta zaszła w ciążę pozamaciczną przy spirali i skończyło się to bardzo źle - miała łyżeczkowanie, wdał się jakiś stan zapalny i część macicy jej usunęli... Na szczęście, kobieta ma już dwójkę dzieci, ale gdyby nie miała, to zostałaby bezdzietna... Cytat:
![]() Mój też przeprosił i taki miiiiły jest dzisiaj, ale ja na razie mam dystans... ![]() No NARESZCIE! ![]() ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2014-02-24 o 13:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.