![]() |
#4831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7
![]() ![]() Troche mnje reke swedzi bo mnie kolezanka wczoraj oparzyla frytownica :/ bleee i mam taki jakby "kod kreskowy" na przedramieniu. Kocham Cie Emilianku <3. ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 06:55 ---------- No i ja juz w busie. Wroce do wczoraj. Scarllet - ![]() No i ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() hehe ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4833 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() W Lidlu od poniedziałku ogrom ciuszków fajnych http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=468 No i zabawki.... od czwartku http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=470 Bardzo mi się podoba przestrzenne zoo i farma ![]() Domek dla lalek to dla scarlet chyba ![]() I dzisiaj śmieszna sytuacja - stoję na przejściu dla pieszych, obok mnie grupka młodych facetów, przeklinają, palą fajki, i nagle jeden z nich do mnie - "książeczka [tak, przed chwilą było k... a teraz nie książka, a książeczka] pani upadła" (L upuściła na ziemię a ja nie zauważyłam). Ledwie zdążyłam zareagować a drugi : moment, podniosę, rzucił się, podniósł, podał z uśmiechem. Się zszokowałam ![]() L. śpi, wstawiłam zupę - będę robić modernową porową z serkiem; ziemniaki na kopytka się robią i się zastanawiam - z czym można kopytka podać? Kurcze, mięsa nie mam żadnego
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zadomowienie
|
Cathlyn i widzisz, jest kultura w narodzie
![]() ![]() Kasia, to kiepsko z tą próchnica... Ale masz racje, to tylko mleczaki. Kinga niby myje zeby ale po swojemu i kiepsko. Mam nadzieję, że sie prochnica nie przyplacze. A co do poparzenia to współczuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jaki jest przepis na tą zupkę ?
![]() |
#4836 |
MBZ♥
|
Cat też pomyślałam o pieczarkowym sosie
![]() Malpko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pani, żółć już spłynęła? ![]() Kwiatuszku ![]() ![]() też lubię Tofisia ![]() Dragusiu współczuję problemów z jedzeniem ![]() Villqa, ooo pokoik ![]() ![]() Kasiu współczuję oparzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4838 |
Zakorzenienie
|
Oj tam - nie sram zarem male oparzenie, smialam sie dzis z ta co mnje tak przyozdobila - ze naznaczyla mnie Kodem
![]() Jakiego dzis mialam wnerwa ..!! Moj "najulubienszy" kolega Polkocil sie z szefem az wiory lecialy ![]() ![]() ![]() No i zalapalam godzinki na niedziele. Zawsze to wiecej do wyplaty. Tylko sie zastanawiam - jak bede fukcjonowac, po nocnej robiczej imprezie :brzydla: Ale kupilam se wczoraj kiecke z KapHalu ( czy jak sie to tam pisze ) fajnie lezy ino schylac sie nie moge bo dupsko widac, ale zakupialm dzis w hm'ie zwykle gerty i bedzie gitesik - psiocha ( jak mama mowi ) nje bedzie na wierzchu ![]() Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() jaka kulturka ![]() tak samo mamy, chociaż dzisiaj zaspał i wstał 7:40 ![]() byliśmy na szczepieniu i duma mnie rozpiera ![]() ![]() ![]() żeby nie było tak pięknie to pierwszy raz po szczepieniu ma temperaturę. 38,5. mam nadzieję, że to nie żadna choroba i że szybko przejdzie ![]() ![]() ![]() Pani też się należą ale jest uprzywilejowana więc tym razem się upiecze ![]()
![]() |
#4841 |
Rozeznanie
|
O dzięki. Zrobiłam, ale chyba nie tak się go robi. Poddusiłam pieczarki z cebulą, dodałam mąki, ale jakieś piecxzarki mi wyszły a nie sos
![]() A jak te cholerne kopytka zrobić? Bo mi wyszła ciapaja. A druga partia jako tako ma formę kluseczek, ale takich rozciapcianych, co źle zrobiłam? A, małpka. przepis Moderna Zupa porowo-serowa Pora (ok. 1 kg (4 duze sztangi) na 2 litry wody) kroje na plasterki (biala i ta jasnozielona czesc, bez lisci - jak ktos lubi drobniej to mozna pokroic na polokregi, czyli wzdluz i pozniej w plastry) , wrzucam do rosolku warzywnego (albo wczesniej ugotowany wyar warzywny albo woda z gotowym proszkiem (ja daje odrobinke do wody, jak nie mam swiezego, ale nie za mocny, tak na smaka doslownie - ale to ja mam hopsla na pukcie gotowych, dlatego tak ostroznie), gotuje ok 20 minut, dodaje do zupy 4 pudeleczka serka kremowego (po 200g) - najpierw rozprowadzam w odrobinie zupy, pozniej dolewam do calosci (cos w rodzaju philadelfii, ale na pewno sa tansze odpowiedniki). Nastepnie mieso mielone podsamzam na patelni (ok.400-500g) z cebulka, sole i pieprze, w tym czasie zupka sie dalej lekko gotuje i do zupy. Na koniec gotuje jeszcze ok. 15 minut, zeby odrobine zgestnialo (w sumie czas gotowania to ok.45-50 minut). Doprawiam sola i pieprzem Z tych proporcji starcza na ok. 5 duzych porcji - na poczatek na sprobowanie mozesz zrobic z polowy Czemu? kwiatuszku za szczepienia ![]() i co to ja jeszcze chciałam...
![]() |
#4842 |
MBZ♥
|
Cat z kopytkami to musisz z proporcjami popróbować
![]() A sos ja wolę rzadki, mój B gęsty ![]() tylko zamiast sosu sojowego daję swoje kostki rosołowe-tzn przez siebie robione. A do lidla nie dojadę bo akurat Mąż będzie dojeżdżał naszym autem do pracy. |
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
szał ciał
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja dziś byłam za Zumbie ![]() ![]()
Ten znalazł swoje miejsce na ziemi, kto znalazł miejsce w sercu drugiego człowieka ![]() ![]() ![]() K ![]() W ![]() Edytowane przez Malpka Czas edycji: 2014-11-13 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Rozeznanie
|
Byou
Dzięki, wypróbuję następnym razem, bo mi w sumie pieczarki z cebulą wyszły ![]() A jak ciapate to powinnam nastepnym razem dac więcej mąki? Dałam orkiszową i nie wiem czy to nie dlatego takie (robiłam drugi raz w życiu, więc no..) małpka zazdroszczę zumby, przydałaby mi się jakaś aktywność, na basen już nie chodzę ![]()
![]() |
#4845 |
Zakorzenienie
|
nie bic! jestem, zyje ale nie mam czasu i ledwo funkcjonuje.
Koleżanka jest dalej na zolnieniu a ja nie wyrabiam, nie jestem w stanie w pracy robic swojej roboty i jej, wiec zapitalam w domu rezultat taki ze chodze spac o 2/3 nad ranem- akurat jak Kwiatuszek wstaje ....o 5.20 pobudka i padam na ryj....( zadna zmiana nie wchodzi w gre zaden podzial roboty, mam robic i koniec) doczekałam gadania, buzia sie nie zamyka....
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś przypadkiem w Lidlu i ... na moim osiedlu pełnym dzieci nie wykupili pampersów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Zakorzenienie
|
Fajne te zabawki od czwartku w Lidlu, tylko ciekawa jestem jak z jakością. Biedronkowe drewniane wiem, że kiepskie są, wszędzie drzazgi, coś odstaje..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 | ||||||
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
Ale kulturka ![]() I jaki ambitny obiad ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Kwiatuszku ale dzielny synuś ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
Cytat:
U nas zostały tylko ze 4 kartony 1 i dwa 5 więc się załapałam na ostatki ![]() Biedronkowe drewniane zabawki do du..szy? Muszę je następnym razem obadać ale dzieki za cynk. Cytat:
O jeny ale masakra. A długo tak? ![]() Cytat:
Podejrzewam, że z moją kondycją na tej zumbie po 5 minutach musieliby mnie reanimować ![]() ![]() ![]() Jak to przez siebie robione? ;>
![]() |
#4849 |
Zakorzenienie
|
takie nie oszlifowane, szorstkie, na pewno elementy nie nadają się do wzięcia do buzi. mieliśmy jakiś pociąg, z którego odpadł mały kołek, na który nakładało się klocki. dlatego zastanawiam się czy polować na lidla czy dołożyć kasy i planować coś z lepszych drewnianych firm.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zakorzenienie
|
Achna, nie wiem niestety do kiedy
![]() ![]() ![]() ![]()
#4851 |
Zadomowienie
|
Ja jestem, czytam, ale przyznaje się ze nie mam siły pisac. Mam mega lenia od weekendu i jakos nie moge go wygonic
![]() J wstaje późno (przed 9, a w weekend to i do 9:30 pośpi), mi troche to nie pasi, bo dzien teraz krótki wiec zanim zjemy zanim co, to juz słonce zachodzi, no i oczywiscie cały czas bez drzemki ![]() W lidlu dzis byłam, pampków 4 paki nabyłam (bo tylko 4 były, kartony to tylko z 2 i 3 sie ostały). Myslałam ze dzis bedą te ciuszki, a przed sklepem patrze na plakat, i zonk, dopiero w poniedziałek, a taką mam chec na te sztruksy. I na zabawki oczywiscie tez bedziemy polowac, tz pierwszy ![]() Kwiatuszku, brawo dla dzielnego Lolka Despa, trzymaj sie kobieto pracująca ![]() Malpka, hej ![]() ![]() Tasiu dziekuję Ci za odp w sprawie jaj. Zastanowiłas mnie tym makaronem. Dawałas taki typowo jajeczny? bo przeciez taki zwykły to tylko mąka i woda. Ja musze w koncu zrobic próbe, ale tak sie boję tych rzygów ![]() Cath, a propos historyjki na przejsciu, tz kiedys był z młodym w parku, i latało tam paru chłopaczków na oko 10 lat, grali w piłę, nagle jeden mówi "k.rwa", po sekundzie spojrzał na tz i wypalił "przepraszam" ![]() ![]() Oldzinx, jak u was sytuacja? Pani, ![]() Wiecej nie pamietam ![]() Lece jeszcze poczytac ksiązkę Pa ;* |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
MBZ♥
|
Alliw, wracaj:
![]() Despa tak myślałam, że dalej w pracy sajgon:/ Hehe, mówisz, że oddasz królestwo za chwilę ciszy? ![]() Achna, a tak: http://polkazprzyprawami.blox.pl/201...-rosolowe.html http://www.ziolaiprzyprawy.info/2011.../#.UT4cetv_4_A http://mygreencanoe.blogspot.com/201...-natarciu.html |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Zakorzenienie
|
BYou- jeszcze nie, słucham uważnie jak kazdego dnia załapuje i powtarza wiecej....
hit to "telebulu" ( nawet ciocie w złobku juz tak mówią ![]()
#4854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
czystość nie licząc plucia to jest ok z każdym dniem coraz ładniej dziś np. po kaszy i obiadku czysty ![]() mówisz że w Kauflandzie pampersy oki ![]() a z Tesco mnie kusi ta kuchenka chyba za 80zł. (chociaż się nie napalam bo pewnie nic nie będzie w tym tesco gdzie ja będę w sobote a jeździć po innych nie mam czasu) jak nie kupie to kupie w Berlinie bo już kilka widziałam. najtańsza chyba 25 euro w Kauflandzie. no i czekam na porządne niemieckie wyprzedaże zabawek. potrzebuje klocki Maxi Blocks 200szt narazie widziałam za 30 euro, Lego Duplo Duże Zoo prawie 500zł w Pl. i potrzebuje jeszcze jakiś zestaw ze śrubokrętami i nie wiem czy cały taki stoliczek może kupić koło 15 euro można kupić. ma któraś cos takiego? bo Florek jak widzi śrubokręt to cały się trzęsie a potem kręci i kręci na naprawia i nie odda po dobroci. no i nie wiem gdzie to wszystko potem trzymać ![]() możecie dać jakieś pomysły na prezenty dla 4 latki. na święta i na urodziny. żadnych pluszaków, książek. myślę że jeden prezent jakaś gra edukacyjna no ale drugiej gry nie dam bo głupio. dobranoc, miłego weekendu. my jutro około 14 wyjeżdżamy do Pl.
![]() |
#4855 | |||||||
Zadomowienie
|
hej hej!
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio gdzieś widziałam przepis na swoją vegetę. łatwo się robi Co do lidla to ja się czaje na te ciuszki dla bobasów. mam nadzieję, że spodnie 86/92 złapię, bo jeśli chodzi o te dla starszych dzieci (od rozmiaru 86) to nie polecam. Kupiłam Karolowi 2 pary niby ocieplanych -jeansy i materiałowe. oczywiście cienkie, od spodu tylko cieniutka podszewka ale mniejsza z tym. one są tak niewygodne, że mały nie jest w stanie nawet wejść na krzesło, bo to biodrówki i się ściągają. non stop trzeba poprawiać, bo nogę mu ciężko podnieść. wystarczy, że się schyli i już ma je w połowie tyłka. a te do rozmiaru 86/92 widać, że wyższe w pasie i będą wygodne Cytat:
![]() ![]() i jak kondycja? ciekawa jestem tej zumby, ale u nas zajęcia są o 19:30, czyli za późno dla mnie. za to miesiąc ćwiczyłam z chodakowską, teraz fikam z jillian i szczerze mówiąc parenaście miesięcy temu ledwo robiłam te ćwiczenia a teraz nie mogę powiedzieć żebym jakoś mocno się męczyła. chyba noszenie 13-kg klocuszka robi swoje ![]() Cytat:
![]() co do gadania ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i które zabawki? mnie w sumie interesował tylko ten drewniany zygzakowaty tor za 40zł, ale że mama kupiła już inny w tesco to mam z głowy a co to znaczy? Cytat:
![]() Zazdroszczę niemieckich wyprzedaży ![]() Nie wiem czym ona lubi się bawić ale ja dla 3-latki mam zamiar kupić lalkę do czesania, tzn samą głowę. w biedronce będzie Arielka i inne księżniczki z Disneya, tyle że wiem że ona lubi bawić się w fryzjerkę i teściową może trochę odciąże, bo często robi za modelkę do czesania i połowę włosów traci ![]() coś w tym stylu: http://allegro.pl/lalka-glowa-do-sty...776350105.html pewnie kupię w biedronce jeśli będzie w porządku. 22 str w tym katalogu z zabawkami: http://www.biedronka.pl/pl/press,id,...entow-od-17-11
![]() |
#4856 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() u Pani nudą zawiewa. ani nie gotuje, ani nie zakupuje, ani tańczy ![]() ![]() TV całymi dniami, pasjanse, obrazki logiczne... choć teraz mam ekstra czas leżeniowo, bo kupiłam sobie na arosie dwie książki ![]() ![]() co to sztangi? tacki z porami czy sztuki? Cytat:
![]() ![]() ![]() ale nikt tam z Wami nie pracuje, nie da się na kogoś części obowiązków przerzucić? Cytat:
![]() daaaajjjeeeszzz ![]() a on bawi się sam? potrafi się sam sobą zająć?
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-11-14 o 06:50 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4857 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Despa
- wspolczuje nawalu w pracy, trzymam ![]() No i ![]() ![]() Kwiatuszku - ![]() ![]() Ja usypiam na stojaco - naprawde nje mam juz sil dzis znowu pobudka o 2 i harce do 4.30 az sie mama "zlitowala" nademna i ona przyszla do sypialni a ja spalam w salonie. Nie wiem dlaczego tak sie budzi, usypia w 10-15mjn eh. Chyba musze chodzic spac razem z nim ![]() Albo zrezygnowac z drzemek - ale ciezko to widze to ost w przedszkolu usnol w histawce :-/. Eh dylematy. Kocham Cie Emilianku <3. |
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |||||
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
BYou - fajne te kostki i zdrowe ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
MBZ♥
|
Malpko, zazdroszczę zumby
![]() Kwiatuszku to Lolek pospał ![]() kostki polecam ![]() Pani co zamówiłaś? ![]() ![]() My idziemy na bal do B pracy, kiecki muszę szukać ![]() Dragusiu udanego weekendu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.