Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-17, 12:43   #4831
ANNASAR
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

Cytat:
Napisane przez agolandia Pokaż wiadomość
jestes martwiłyśmy się o Ciebie

LIA
18.12.2014
ANNASAR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:45   #4832
aneczka2238
Zakorzenienie

Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

Cytat:
Agolandia co u Ciebie? Bardzo się martwilyśmy

Oluś

31.12.2014

Wymianka
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:47   #4833
Meliska86
Wtajemniczenie

Cytat:
aaaa AGa
Córcia
Meliska86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:49   #4834
aneczka2238
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANNASAR Pokaż wiadomość
Aniu dodałam do zakładek już mam prezent do młodego na urodziny

A dziś znowu lepszy dzień
Aniu, ja sprawdziłam za radą na merlinie i tam po 99zł Więc sporo taniej Cieszę się że dzisiaj lepiej

Cytat:
dla mnie Insignia
Mi się Insignia kojarzy z policją - u nas to tajniackie samochody, nie wiem czy w całej Polsce tak Co nie zmienia faktu że są bardzo ładne

Cytat:
Ewus ja też tydzien niecały do wizyty
I ja tez, ja też Znowu Aniu mamy razem

Oluś

31.12.2014

Wymianka

Edytowane przez aneczka2238
Czas edycji: 2014-10-17 o 12:50
aneczka2238 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:50   #4835
agolandia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aneczka2238 Pokaż wiadomość
Agolandia co u Ciebie? Bardzo się martwilyśmy
Cytat:
jestes martwiłyśmy się o Ciebie
Cytat:
Napisane przez Meliska86 Pokaż wiadomość
aaaa AGa
żyję, dziecko rośnie

napisałam w klubie.
Już wracam do "żywych", więc będę się pojawiać na forum.
Ale zanim nadrobię was to minie chyba z miesiąc, moje kochane gaduły

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

może jakieś streszczenie
widziałam na pierwszej stronie! Justynka! Gratuluję
agolandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 12:52   #4836
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Aniu, ja sprawdziłam za radą na merlinie i tam po 99zł Więc sporo taniej Cieszę się że dzisiaj lepiej

Mi się Insignia kojarzy z policją - u nas to tajniackie samochody, nie wiem czy w całej Polsce tak Co nie zmienia faktu że są bardzo ładne

I ja tez, ja też Znowu Aniu mamy razem
Kupię mu ją - ciekawe czy go zainteresuje

U nas tez insignia to tajniacy

Razem

LIA
18.12.2014
Stary 2014-10-17, 13:03   #4837
mandy27
Raczkowanie

Cytat:
dobrze że jesteś już więcej nie znikaj

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 13:22   #4838
kocuro88
Zakorzenienie

Guerka mam nadzieje że ten nowy cykl i nowy watek - bo juz zapewne będzie nowy - będzie dla nas Staraczek szczęśliwy

co do samochodu no to tez bym wolała Insignie ale raczej wybierzemy Focusa - no chyba ze sie jakis jeszcze inny pojawi
nie chcemy szaleć z samochodem bo i tak bedzie stał pod blokiem a niestety lepsze samochody do strach trzymac

Marzenko, Iza kiedy testujecie?
Stary 2014-10-17, 13:35   #4839
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
żyję, dziecko rośnie

napisałam w klubie.
Już wracam do "żywych", więc będę się pojawiać na forum.
Ale zanim nadrobię was to minie chyba z miesiąc, moje kochane gaduły

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

może jakieś streszczenie
widziałam na pierwszej stronie! Justynka! Gratuluję
Wiesz co? tak nas zostawić, żebyśmy sie zamartwiały babo jedna???
Cieszę sie ze wszystko ok u ciebie i ciesz sie ze numeru swojego nie dałaś bo byśmy Ci żyć nie dały
Musisz obiecać ze juz nigdy wiecej nas tak nie opuścisz, chociaz jedna mała wiadomość ze jest ok byłaby bardzo wskazana
Ewunia_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 13:35   #4840
Guerka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kocuro88 Pokaż wiadomość
Guerka mam nadzieje że ten nowy cykl i nowy watek - bo juz zapewne będzie nowy - będzie dla nas Staraczek szczęśliwy
Ja tez mam taką nadzieję...przydałby się nowy wysyp 2 kreseczek
Stary 2014-10-17, 13:42   #4841
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Ewus ja też tydzien niecały do wizyty

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

ja też chciałabym jeszcze jedno jesli oczywiscie porod bedzie w miare lekki

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

jakie szablony ja tez chce zobaczyc
Wy jesteście dobre drugiego nie urodziły i o trzecim myślą
Mi sie troche odechcialo przez ten pierwszy trymestr, ale zobaczymy. Mam dopiero 25 lat wiec jeszcze dużo czasu na to zeby sie zdecydować w razie czego

A mi teraz kręgosłup daje popalić boli ze schylanie sie przekracza moje możliwości za to brzuch sie moim zdaniem zmniejszył wiec macica mocno uciska kręgosłup z małą tez tak miałam i długo po porodzie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-17, 13:54   #4842
agolandia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewunia_01 Pokaż wiadomość
Wiesz co? tak nas zostawić, żebyśmy sie zamartwiały babo jedna???
Cieszę sie ze wszystko ok u ciebie i ciesz sie ze numeru swojego nie dałaś bo byśmy Ci żyć nie dały
Musisz obiecać ze juz nigdy wiecej nas tak nie opuścisz, chociaz jedna mała wiadomość ze jest ok byłaby bardzo wskazana

obiecuję! Tylko nie bij!
Ewuniu, jak pisałam Wam ostatnio to wszystko wyglądało w miarę w porządku. Potem okazało się, że zamiast zabiegu usuwającego krwiaka muszę pełną operację, w między czasie wynajdowali nowe schorzenia i powodu do trzymania mnie w szpitalu. Nie miałam siły na to wszystko, po prostu zabrakło mi sił...
Kilka tygodni z Mężem w dziczy (sarenki, bażanty, dziki za płotem), bardzo było nam potrzebne i jestem już pełna nadziei, że wszystko może się ułożyć dobrze powrót do cywilizacji mieliśmy tylko jeżdżąc do lekarzy
agolandia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 13:55   #4843
mandy27
Raczkowanie

Cytat:

co do samochodu no to tez bym wolała Insignie ale raczej wybierzemy Focusa - no chyba ze sie jakis jeszcze inny pojawi
nie chcemy szaleć z samochodem bo i tak bedzie stał pod blokiem a niestety lepsze samochody do strach trzymac

Marzenko, Iza kiedy testujecie?
Ją raczej nie będę testować bo 2dzień nam plamienia małe ale sa więc pewnie @się rozwinie
Stary 2014-10-17, 13:56   #4844
Franka321
Zadomowienie

hej nie mam jak nadrobic.wrszlam myslalam ze sie uda ale padam na pysk. Wczoraj zabaniaczylam z kolezankami 0.7 whiskey i 0.7 wina czerwonego na 3 baby... spalyamy 3 godziny... przyjechalam mowie ide do sklepu bo pewnie siedzi to byla 9 rano. Nie ma go.mam klicze otwieram sklep siedze do 10 przychodzi zaspal. No dobra. Widzi ze kaca mam okrutnego , mowi ze idzie na chwile do domu i wroci zaraz(wc) wrocil o 14. weszlam do domu a tam burdel na kolkach. Zaczelam sprzatac wstawilam pranie,zaczelam pisac prace padam po prostuu. Buziaczki dla kazdej z osobna ide spac
Franka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:17   #4845
mandy27
Raczkowanie

Question Dot.: Jedne dwóch kreseczek wypatrują, inne wyprawkę dla maluszków szykują - cz.V

Cytat:
Napisane przez Franka321 Pokaż wiadomość
hej nie mam jak nadrobic.wrszlam myslalam ze sie uda ale padam na pysk. Wczoraj zabaniaczylam z kolezankami 0.7 whiskey i 0.7 wina czerwonego na 3 baby... spalyamy 3 godziny... przyjechalam mowie ide do sklepu bo pewnie siedzi to byla 9 rano. Nie ma go.mam klicze otwieram sklep siedze do 10 przychodzi zaspal. No dobra. Widzi ze kaca mam okrutnego , mowi ze idzie na chwile do domu i wroci zaraz(wc) wrocil o 14. weszlam do domu a tam burdel na kolkach. Zaczelam sprzatac wstawilam pranie,zaczelam pisac prace padam po prostuu. Buziaczki dla kazdej z osobna ide spac
Murety kochaną współczuję i przytulam daj mu ultimatum albo się zmieni albo odejdzieśz wybacz kochaną ale dla mnie to żadna miłość z jego strony
Stary 2014-10-17, 14:17   #4846
izasalamon
Wtajemniczenie

agolandia - witaj, bo jeszcze nie miałam przyjemności Cię poznać

kocuro88 - teoretycznie w środę już wszystko będzie wiadomo, chyba nawet bez testowania. Raczej nastawiam się na @. Gdybym mogła, to bym pomarudziła, ale nie mogę więc ciiisza

franka - błagam, zmień chłopa

Edytowane przez izasalamon
Czas edycji: 2014-10-17 o 14:20
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:24   #4847
mandy27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
agolandia - witaj, bo jeszcze nie miałam przyjemności Cię poznać

kocuro88 - teoretycznie w środę już wszystko będzie wiadomo, chyba nawet bez testowania. Raczej nastawiam się na @. Gdybym mogła, to bym pomarudziła, ale nie mogę więc ciiisza

franka - błagam, zmień chłopa
izb ale nie nasz plamien? To może jednak trzymam kciuki
Stary 2014-10-17, 14:24   #4848
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
No i przedstawiam niezadowolonego Olusia
Ale słodziak z niego

Żanetka,my mamy mazde 6 w kombi,ale ta pierwszej generacji i powiem Ci,że rewelacja, póki co z całego serca polecam dużo miejsca w środku,bardziej przestronna niż Passat np, fajny design i póki co niezawodna

Agolandia jesteś! Co u Was?

Ewunia,a Ty tak mocno już czujesz ruchy?u mnie to w sumie tylko takie puknięcia jeszcze i w ogóle przez ostatnie dni bardzo mało czuję, przynajmniej tak mi się wydaje,albo wmawiam sobie że to jelita...
I jak długo u Ciebie ta aktywność malucha trwa?

Ja tam by, chciała minimum dwójkę,ale póki co to tak średnio się w tej ciąży czuje,pierwszy trymestr kiepsko,teraz też miewam gorsze momenty (zwłaszcza jak wsiadam do auta,bez względu czy jako kierowca czy pasazer), mam nadzieję że może reszta minie mi lepiej...

Idę ogarniać mieszkanie, żeby jutro mieć wolne

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:26   #4849
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mandy27 Pokaż wiadomość
izb ale nie nasz plamien? To może jednak trzymam kciuki
Jeśli mam mieć plamienia, to raczej dzień wcześniej. I są to plamienia beżowe. Ale ostatnio takowych nie miałam. Ale do środy jeszcze daleko, więc pewnie nic z tego nie będzie. Tym bardziej, że już objawy okresowe się pojawiają. Ale są też i inne, których nie miałam nigdy - tylko czy one nie są moim wymysłem?
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-17, 14:54   #4850
_Aniutka_
Rozeznanie

ja dziś wcześniej w domku jutro wesele, ale nie chce mi się iść... bo zimno, bo daleko, bo wydatki... ale chociaż się odstresujemy

Aneczko synuś śliczny

Żanetko insignia to jest to ale masz rację, szkoda żeby stała pod blokiem my mamy vectrę c chuchamy, dmuchamy i co tylko a co?!

Aga agolandia

Aga guerka Ty też nas tak nie zostawiaj!

Jeszcze coś chciałam napisać, ale pustka w głowie...
Stary 2014-10-17, 15:09   #4851
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Ale słodziak z niego

Żanetka,my mamy mazde 6 w kombi,ale ta pierwszej generacji i powiem Ci,że rewelacja, póki co z całego serca polecam dużo miejsca w środku,bardziej przestronna niż Passat np, fajny design i póki co niezawodna

Agolandia jesteś! Co u Was?

Ewunia,a Ty tak mocno już czujesz ruchy?u mnie to w sumie tylko takie puknięcia jeszcze i w ogóle przez ostatnie dni bardzo mało czuję, przynajmniej tak mi się wydaje,albo wmawiam sobie że to jelita...
I jak długo u Ciebie ta aktywność malucha trwa?

Ja tam by, chciała minimum dwójkę,ale póki co to tak średnio się w tej ciąży czuje,pierwszy trymestr kiepsko,teraz też miewam gorsze momenty (zwłaszcza jak wsiadam do auta,bez względu czy jako kierowca czy pasazer), mam nadzieję że może reszta minie mi lepiej...

Idę ogarniać mieszkanie, żeby jutro mieć wolne
W pierwszej ciąży tez czułam w 18 tc przez brzuch juz ruchy dziecka wyraźnie. Mam widocznie cienkie powłoki brzuszne wczoraj dosłownie czułam jak małe kopie i ta nóżka sie przesuwa
Potrafi tak z 10 minut kopać potem tyle samo przerwy i znów. Zalezy czy cos sie dzieje, mam takie wrażenie ze reaguje.
A dzisiaj tez miałam gorszy dzień, rano wstałam sie napić wody, wróciłam do łóżka, mała wstała to poszłyśmy umyć zeby i wymiotowalam jak kot tą wodą zdarza sie co kilka dni przy myciu zębów takie na sucho, bo nie ma czym z rana.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

U mnie tez średnio z jazda autem męża, bo jest niżej i wszystkie nierówności mój żołądek odbiera :/ masakra. Kiedyś jechaliśmy do lekarza to prawie płakałam tak mi zle było. Wiecej nie wsiadam za nic. W większym to nic nie czuć w ogóle, nieporównywalny komfort jazdy
Stary 2014-10-17, 15:54   #4852
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Wy jesteście dobre drugiego nie urodziły i o trzecim myślą
Mi sie troche odechcialo przez ten pierwszy trymestr, ale zobaczymy. Mam dopiero 25 lat wiec jeszcze dużo czasu na to zeby sie zdecydować w razie czego

A mi teraz kręgosłup daje popalić boli ze schylanie sie przekracza moje możliwości za to brzuch sie moim zdaniem zmniejszył wiec macica mocno uciska kręgosłup z małą tez tak miałam i długo po porodzie
ja w pierwszej ciąży też miałam bardzo bóle kręgosłupa .W tej narazie nie

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

Cytat:
Podziwiam cie Franiu

LIA
18.12.2014
Stary 2014-10-17, 16:07   #4853
dorotape1987
Wtajemniczenie

a mi dzisiaj plecy daja po dupie caly dzien mnie bola
Stary 2014-10-17, 16:11   #4854
ANNASAR
Zakorzenienie

Dziewczyny mogę pić melisę w ciąży???

LIA
18.12.2014
Stary 2014-10-17, 16:12   #4855
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 7koliberek7 Pokaż wiadomość
a jeszcze Wam nie napisalam ze wczoraj lekarka i ja sama bylam w szoku bo od ostatniej wizyty pprzytylam 3 kg w ciagu 3,5 tyg i nigdy takiegoo skoku wagi nie mialam... i tym sposobem jestem 4 kg ponad wage wyjsciowa... no ale po usg lekarka stwierdzila ze wcale sie nie dziwi ze tyle mi przybylo jak male przybral 1200 maly wielkolud
dobrze, że rośnie zdrowo

Cytat:
No i przedstawiam niezadowolonego Olusia
słodki

Cytat:
a co do samochodu to narazie nie kupiliśmy - ja nie wiem jak oni robia teraz te samochody
na zewnątrz wielki samochód a w środku im model wyższy tym mniejszy

a zastanawiamy sie nad: Ford Focus III, Opel Astra IV albo Opel Insignia - wszystko w kombi
z tym ze ten ostatni to troche byloby go żal trzymac pod blokiem

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Aneczko a zmien mi datet @ na ok 16.11
w sumie to sama nie wiem jak mam teraz liczyc
wszystkie mi się podobają

Cytat:
Dzień dobry

Dziewczyny gratuluje wielkich chłopaków faktycznie są bardzo duzi.
Aneczka piękny synuś

[/COLOR]No i pochwale się że mąż wczoraj poczuł kopniaczka ❤️ U mnie już wyraźnie czuć przez brzuch, ja też wczoraj poczułam na ręce te małe stópki czy coś
Kocham to po prostu
Moje małe jest bardzo aktywne i też już sie zaczynam zastanawiać czy to jest ok. Mała na tym etapie to zazwyczaj ze 3-4 razy dziennie miała okresy aktywności, przynajmniej tak mi sie wydaje, a to małe jakby reaguje na to co sie dzieje, jak sie ruszam wiecej i siadać to zaraz sie budzi, jak wariujemy z małą i głośno się zachowujemy też

Cytat:
twarda z ciebie babka. ale tak nie powinno być!
Stary 2014-10-17, 16:14   #4856
Ewunia_01
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny mogę pić melisę w ciąży???
Ja piłam, mozna raczej. Tylko ja mam po melisie zaparcia i zauważyłam ze moja mała też wiec juz nie pijemy
Stary 2014-10-17, 16:19   #4857
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Ja piłam, mozna raczej. Tylko ja mam po melisie zaparcia i zauważyłam ze moja mała też wiec juz nie pijemy
chce spróbować dzsiaj przed snem ,może pomoże

LIA
18.12.2014
Stary 2014-10-17, 16:23   #4858
dorotape1987
Wtajemniczenie

agus dobrze ze jest oki
frana no comment

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

aniu robie kupony urodzinowe dla meza jak skoncze to sie pochwale
Stary 2014-10-17, 16:33   #4859
ANNASAR
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorotape1987 Pokaż wiadomość
agus dobrze ze jest oki
frana no comment

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

aniu robie kupony urodzinowe dla meza jak skoncze to sie pochwale
koniecznie może ja też zrobie

LIA
18.12.2014
Stary 2014-10-17, 17:35   #4860
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
W pierwszej ciąży tez czułam w 18 tc przez brzuch juz ruchy dziecka wyraźnie. Mam widocznie cienkie powłoki brzuszne wczoraj dosłownie czułam jak małe kopie i ta nóżka sie przesuwa
Potrafi tak z 10 minut kopać potem tyle samo przerwy i znów. Zalezy czy cos sie dzieje, mam takie wrażenie ze reaguje.
A dzisiaj tez miałam gorszy dzień, rano wstałam sie napić wody, wróciłam do łóżka, mała wstała to poszłyśmy umyć zeby i wymiotowalam jak kot tą wodą zdarza sie co kilka dni przy myciu zębów takie na sucho, bo nie ma czym z rana.

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

U mnie tez średnio z jazda autem męża, bo jest niżej i wszystkie nierówności mój żołądek odbiera :/ masakra. Kiedyś jechaliśmy do lekarza to prawie płakałam tak mi zle było. Wiecej nie wsiadam za nic. W większym to nic nie czuć w ogóle, nieporównywalny komfort jazdy
Mam tak samo przy myciu zębów Najczęściej wtedy, jak sobie odpuszczę kolację bo nie mam apetytu, wtedy rano atrakcje przy myciu zębów mam murowane...
My mamy niby kombi, duże i wygodne, ale chyba po prostu za dynamicznie jeździmy z TŻ-tem tzn. on to na pewno, jak ja jadę jako kierowca to tylko czasami mnie lekko zamuli, ale bardzo nieprzyjemne uczucie bo tu się trzeba na jeździe skupić, a tu się chce rzygać...

A co do ruchów dzidzi to ja jestem w sumie 2 tygodnie prawie za Tobą, więc może też na tym etapie już będę czuła kopniaki...
Martwi mnie to, że mam wrażenie że mój maluch taki mało aktywny, ale może po prostu ja nie rozróżniam z jelitami, albo wcześniej sobie wmawiałam te puknięcia? :conf used:

Annasar - ja właśnie piję meliskę z pomarańczą
Najbardziej z herbatami wkurza mnie to, że niby nie można hibiskusa, a we wszystkich owocowych to połowa "wsadu" to hibiskus właśnie

Ale się napracowałam! Miałam jakiś przypływ energii, więc zrobiłam dwa prania, wyszorowałam łazienkę i uporządkowałam graty w barku i szafce pod telewizorem, która służyła do tej pory jako moje ślubne centrum dowodzenia Zostały mi jeszcze kurze i podłogi, ale chyba już dzisiaj nie dam rady, zwłaszcza że chcę jeszcze do pracy magisterskiej parę artykułów przeczytać - trzeba wykorzystać sytuację, że TŻ-ta nie ma

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Widzę mój pomysł z kuponami robi furorę Dzisiaj przy okazji porządków znalazłam w szafce nocnej TŻ-ta jeszcze jego parę schomikowanych chyba na lepsze czasy

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości