|  2014-12-18, 23:23 | #4831 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2013-02 
				 | 

Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 5

Madzia dobrze ze sie odezwałas   to teraz do wyrka i sie wygrzej jak tak zmokłaś. pati895 witaj  mamaZuzi no ostro ten Twoj mąż przegina... kurcze, smutno mi, ze tak Cie traktuje, powinien dostac porzadny opieprz. Ale fajnie, ze spedzilas milo dzien i prezenciki wpadły  Kurcze, ale mam zebra skopane, masakra. Zaraz bede rozwieszac kombinezony dla małej, bo sie wyprały. I musze w koncu przysiac i sprawdzic co mi zostalo do kupienia, bo jeszcze troche tego jest m.in termometr. Nie zamawialam w pl, bo sie boje w jakim stanie moglby dojsc. | 
|     | 
|  2014-12-18, 23:41 | #4832 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-11 Lokalizacja: tu i tam :) 
				 | 

martula ja jestem z siebie dumna bo ogarnelam wreszcie to pranie i prasowanie,ale masakra przesadzilam chyba z 3h prasowalam,bo na raty i w miedzy czasie malowalysmy z mala liscie i ona poprawiala aniolki swoje ale dobrze ze zaczelam teraz,bo full tych ubranek,rozne rozmiary,wiec po nowym roku to juz w ogole lipa by byla Duszona ja pamietam ze pilam jakas herbatke na laktacje,smaczna nawet byla,ale teraz tak sobie mysle musiala miec mega duzo cukru a jest fajny blog o kp chyba juz tu znany,bo ktos wklejal http://www.hafija.pl/karmienie-piersia | 
|     | 
|  2014-12-19, 00:06 | #4833 | |
				 | 

Cytat: 
  za prasowanko. Ja sie dopiero zabiore za prasowanie jak juz bede miala gdzie to poukladac, bo na razie nie ma to wiekszego sensu jak mam te ciuchy do siatek wlozyc. Ja pewnie znow nie bede pól nocy spała, dzisiaj spałam na raty od 2- 6 rano, potem od 10-12, a potem od 16:30-19... | |
|     | 
|  2014-12-19, 00:14 | #4834 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Kurcze mój mąż ze spotkania znów pełno trunków przyniósł eh :-( biedne me oczy co się na to patrzeć muszą :-(  Ja mam dwie pełne suszarki dzieciowe do wyprasowania, ale wezmę się za to w niedzielę. Jutro rano jadę do pepco czy do centrum zjade kupić coś Antkowi bo chyba Przed wigilia pracownicza pojadę do mojej Angie   Także długi dzień Przede mną. Mam nadzieje ze brzuch nie stwardnieje   Dobranoc   
				__________________ http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach   | 
|     | 
|  2014-12-19, 00:19 | #4835 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-06 Lokalizacja: UK 
				 | 

Hej. Miałam dziś usg, z małym wszystko ok, bardzo duży, waży już 2.5kg, odwrócony głową w dół. Ale mam inny problem i wyszłam stamtąd uryczana, aż lekarka się poryczała ze mną. Mam tego nieszczęśnego guza kąta mostowo-móżdżkowego. Lekarz u mnie w szpitalu powiedział, że nie ma wskazań do cesarki, zmieniłam szpital. Jako, że mój przypadek trudny, sam profesor mnie przyjął i powiedział, że cesarka. 3 tygodnie temu, lekarz potwierdził. Dziś lekarka przyszła, mówi, że cesarkę na 30.01, ale musi swoją szefową zapytać o zgodę (szefowa, konstulatnka, podwładna profesora). A ta się nie zgodziła! Powiedziała, że nie ma wskazań. W UK nie mogą mi odmówić. Ale znów mnie wysyła do konsultantki położnej, żeby ta mnie przekonała do porodu kleszczowego. Witki mi dziewczyny opadły. Jej przełożony, profesor, szef oddziału mówi, że cesarka, a jego podwładna, że nie i że to moje widzimisie, a nie wskazania medyczne. Wpadłam w histerię, zaczęłam płakać i powiedziałam, że wolę się zabić, niż dostać wylewu krwi do mózgu podczas parcia i zostać rośliną. A ta zakichana konsultantka nie raczyła nawet do mnie przyjść, tylko wysyłała tą młodą lekarkę, Arabkę, a ta płakała ze mną, tak jej było głupio. Złożę skargę na pewno, muszę się postarać, żeby to dotarło do tego profesora. Oni tą cesarkę będą musieli zrobić, bo jak się ciężarna tu w UK uprze, to nie mają prawa odmówić. A u mnie jeszcze w karcie ciążowej wpis profesora- że do cesarki. Żyć mi się nie chce, skurczy dostałam z tego wszystkiego, mój biedny mąż mnie holował do domu. W poniedziałek będę dzwonić próbować się skontaktować z sekretarką tego profesora. Jutro nie chcę w nerwach, muszę ochłonąć. Zdruzgotana jestem, nawet mi się pisać nie chce. | 
|     | 
|  2014-12-19, 00:26 | #4836 | |
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2014-06 
				 | 

Cytat: 

__________________  I trzymaj mnie za rękę gdy śpię, spać po prawej lubię mniej a gdy będzie źle nie puść mnie... | |
|     | 
|  2014-12-19, 00:35 | #4837 | 
| Konto usunięte Zarejestrowany: 2008-10 
				 | 

pati witaj :p w karmi jest alkohol? myślałam że to bezalkoholowe jest Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano o 00:30 ---------- iskra nie wiem co napisać Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- a ta zgoda to konieczna? idź do tej babki albo profesora się kłócić Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 | 
|     | 
|  2014-12-19, 00:41 | #4838 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-12 
				 | 

Kochane Moje, zalozylam watek ale jest on do edycji, maz naprawia laptopa. Takze prosze na razie nie pisac zeby drugi wpis mogl byc tez moj - dziekuje    
				__________________ "I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014   27.01.2015 <3 | 
|     | 
|  2014-12-19, 00:43 | #4839 | |
				 | 

Cytat: 
 Tez bym na Twoim miejscu była mega zdenerwowana... Jest jeszcze trochę czasu i na pewno uda Ci się załatwić tą cesarkę tym bardziej, ze sam profesor Cie na nią skierował. Co za głupia baba, tylko Cię niepotrzebnie denerwuje! Trzymam kciuki, zeby wszystko poszło po Twojej myśli. | |
|     | 
|  2014-12-19, 00:48 | #4840 | |||
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2014-06 Lokalizacja: UK 
				 | 

Cytat: 
 Cytat: 
  Takie są procedury, jak ciężarna sobie zażyczy, to muszą ją wysłać na drugą konsultację i przekonywać, do porodu naturalnego, może nawet psychiatrę załatwić, jak dziewczyna się śmiertelnie boi. Dopiero, jak nie przekonają jej, to umawiają na cesarkę. Ale w moim przypadku to nie jest jakieś moje widzimisię, wg profesora, kurde no za darmo nie został profem, wyładowcą i szefem kliniki, są wskazania medyczne, wg jego podwładnej, nie ma. O kasie i czasie nie wspomnę, bo szpital w innym mieście, paliwo, parkingi. A tu zegar tyka, czasu nie ma. Cytat: 
 Idę się położyć, bo ciśnienie to już mam z nerwów "sky high". Dzięki za wsparcie, dziewczyny   Edytowane przez iskra_boza Czas edycji: 2014-12-19 o 00:51 | |||
|     | 
|  2014-12-19, 00:52 | #4841 | 
				 | 

to już iskra głowa do góry. wiadomo, ze nie przekonaja Cie do porodu naturalnego i bedziesz miec ta cesarka, wiec prosze nie zamartwiaj się, bo dzidzia to czuje. No, ale co sie nachodzisz to Twoje. Bedzie dobrze   | 
|     | 
|  2014-12-19, 00:57 | #4842 | 
				 | 

iskra trzymam kciuki żeby się udało to załatwić jak najszybciej Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 | 
|     | 
|  2014-12-19, 00:57 | #4843 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-12 
				 | 

Iskra wspolczuje eh , tez az nie wiem co napisac... musisz walczyc o swoje... przeciez nto nie realnezebys rodzila normalnie... za duze ryzyko, nienormalni ludzie no ;/ musisz byc dzielna kochana   staraj sie tez nie denerwwowac za duzo, wiem ze to niemozliwe ale sie staraj, bo cisnienie za wysokie w Twoim stanie tez nie wskazane... jestesmy wszystkie z Toba i trzymamy   
				__________________ "I ślubuję Ci..." <3 10.05.2014   27.01.2015 <3 | 
|     | 
|  2014-12-19, 00:58 | #4844 | 
				 | 

Dlatego ja właśnie z zajściem w ciążę czekałam do czasu powrotu do PL. W UK porody kleszczowe są jeszcze bardzo często stosowane.. Kochana będzie dobrze. Jesteś obeznana w języku in procedurach więc dasz sobie radę ;*

__________________  I trzymaj mnie za rękę gdy śpię, spać po prawej lubię mniej a gdy będzie źle nie puść mnie... | 
|     | 
|  2014-12-19, 01:07 | #4845 | 
				 | 

od wczoraj mały prawie w ogóle się nie ruszał  a teraz szaleje :p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 01:06 ---------- kano, bu, aggo udanych wizyt  Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2014-12-19, 01:39 | #4846 | 
				 | 

A moja dzisiaj zrobiła fik na drugą stronę brzucha bo teraz jej dupka jest z lewej zamiast z prawej. Mam nadzieję że głowa została na miejscu. Mnie już tak bardzo ciągnéło w pipce i pachwinach i z trudem spróbowałam się przekręcić na drugi bok i nagle na wzgórku łonowym słyszę i czuję jakieś 'chrup'. Teraz to ja bym szpagat bez problemu zrobiła. Coś mi się uwolniło, może to spojenie lonowe pracuje jakoś?

__________________  I trzymaj mnie za rękę gdy śpię, spać po prawej lubię mniej a gdy będzie źle nie puść mnie... | 
|     | 
|  2014-12-19, 01:46 | #4847 | 
				 | 

duszona to ładna akrobatka   mlebi moja to sie ro usza codziennie po kilka razy, teraz tez, a dzisiaj miala czkawke, hehe, ale to dziwne bylo. Teraz zajadam marchewke bo cos mnie znowu ssie.a mojemu kociakowi cos sie chyba sni, bo mlaszcze przez sen   | 
|     | 
|  2014-12-19, 05:33 | #4848 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Jej Iskra... Co za wieści.. Co za wizyta...  Horror....  Mam nadzieje ze uda wam się zawalczyć o te cesarke, no ba.. To pewne! Ale i nerwów! Nie wyobrażam sobie. Ale dzieciątko twoje juz słusznej wagi! Jednak przestaje marudzić na służbę zdrowia w Polsce.... Ja juz od 5 nie śpie. Myślę o porodzie... Wyobrażam sobie go itd hehe także pełen relaks z rana   
				__________________ http://agicosmoholic.blogspot.com/ Mój wlasny, prywatny blog. ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif) http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/ Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach   | 
|     | 
|  2014-12-19, 06:42 | #4849 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2010-04 
				 | 

Iskra wspolczuje... Co oni za pomysły maja... Na pewno dopniesz swego, ale szkoda ze tyle musi Cie to kosztować... Dziewczyny znowu od 3 nie spie.. :banghead: odprawilam meza do pracy, zrobilam sobie owsianke z bananem i kakao...może jak zjem to usne... Te spanie na raty jest juz wkurzajace...   | 
|     | 
|  2014-12-19, 06:43 | #4850 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2007-04 
				 | 

Iskra,  bardzo  Ci współczuje takiego problemu do rozwiązania   masz rację walcz o swoje,  nie poddawaj się bo przecież chodzi tu o Twoje bezpieczeństwo,  a przede wszystkim o Twoje zycie! Odpukać byłyby jakieś komplikacje... Ta podwładna jest niepoważna.  Skoro potwierdza sam profesor,  że w Twoim wypadku wskazana jest CC,  to ona powinna to skonsultować z profesorem,  zmienić swoje zdanie,  jeszcze raz przejrzeć Twoja dokumentację,  a nie iść w zaparte. Przez nią tylko na Twoim stanie się to odbija... | 
|     | 
|  2014-12-19, 06:44 | #4851 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2009-03 
				 | 

Dzień Dobry! iskra_boza  nie przejmuj się, przecież i tak wyjdzie na Twoje! Ale, że w ogóle proponują poród kleszczowy? Toż to metoda z prapoczątków ginekologii  Myślałam, że teraz raczej próżnociąg stosują, ale pewnie też ma swoje wady. Dziś popołudniu jedziemy na usg, strasznie jestem ciekawa jak Młody teraz leży. A i przy okazji mam pytanie z kategorii wyprawkowej: macie jakieś doświadczenia z nawilżaczami powietrza - tymi co robią taką delikatną mgiełkę? Jest sens to kupować czy też sprawność tego jest porównywalna z miską z wodą odstawioną do parowania? Jakieś konkretne marki? | 
|     | 
|  2014-12-19, 07:06 | #4852 | ||
				 | 

aga milego dnia bo zapowiada sie intensywnie a co Cie tak naszlo z rana na mysli o porodzie?  iskra_boza  rany czytam i nie wierze,hmm triche smieszne ze podwladna profesora podwaza jego opinie,bo tu masz racje ze nie bez podowu on jakies tytuly posiada i nie bez powodu podejmuje takie a nie inne dezycje z tego co piszesz to sie skonczy cc,ale czemu ma Cie to kosztowac kurcze dodatkowy stres i czas zmarnowany i pieniadze? kochana trzymam mocno kciuki zeby to sie szybko rozwiazalo po Twojej mysli,rany ktos bez wyobrazni chyba jest ze by Cie namawiac do porodu kleszczowego  a dzidzius faktycznie duzy sie szykuje ja wczoraj szukajac dokumentow do skarbowki znalazlam teczke gdzie mam wszystko z pierwszej ciazy,i tam patrze usg malej jak bylam w 30tyg niecalym i wazyla 1700gram,tak ze moj drugi babel chyba rzeczywiscie bedzie mniejszy wymiarowo stresuje sie kurcze Mlebidakin cos tam alkoholu czytsego jest,wczoraj nawet na tym blogu co wam wkleilam nalazlam info ile,dziekuje za kciuki  pozostalym wiztytujacym tez zycze milych wizyt,kano aago  Cytat: 
  Cytat: 
  hihi kurcze mala ma goraczke,obudzila mnie po 5 bo mnie glaskala po rece,wczoraj dostala katar,nie mogla spac,co chwile plakala wiec ja moj maz wzial do nas i od 5czuje ze mnie mizia po rece i mowi w koncu ze chce pic,ja ja dotykam a ona taka rozgrzana  dalam jej pic,paracetamol na zbicie bo ponad 38 wyszlo i co,zaraz po gin ide prosic pediatre czy nas przyjmie,bo nasz jest dzis od 8 a napewno miejsc nie ma a potem urzad musze obskoczyc niby i fryzjera,rany jak sie pieprzy to wszystko i milelismy porodbic zakupy do reszty,ale jak mala ma goraczke wiadomo ze nie bede jej ciagac ze soba w zyciu ide zaraz po chlebek na sniadanie dla moich miskow,a potem jade do lekarza ---------- Dopisano o 07:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- juz myslalam ze mi posta wcielo bo wizaz cos swiruje od rana pewnie bede was czytac bo w poczekalni sie ponudze,milego dnia odowska oo i Tobie milej wizyty | ||
|     | 
|  2014-12-19, 07:10 | #4853 | |
				 | 

Pati, witaj   Madzia, jak dzisiaj samopoczucie? Brawo za nowy wątek  Mel, widzisz, a tak się martwiłaś, ze nie czujesz ruchów. Nawet jak czułaś jego czkawkę to znak, że ma się dobrze  Mój na przykład rusza się intensywnie w okreslonych godzinach. Cytat: 
  będzie dobrze  A co do nawilżaczy, jest szeroki asortyment w sklepach i weź tu człowieku bądź mądry... Moi rodzice kupili w BricoMarche zwykły nawilżacz, zakładany na kaloryfer czy grzejnik. Napełniany wodą. Myslę, ze miska z wodą też się sprawdza  Buu, duzo zdrówka życzę dla małej  Oby nic poważnego się nie rozwinęło :/. A ja sie witam  w 31 tygodniu  do porodu 70 dni  Idę za Wami jak ślimaczek   | |
|     | 
|  2014-12-19, 07:34 | #4855 | 
				 | 

olcia gratulacje 31 tyg bu mam nadzieję że gorączka spadnie Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- dziewczyny chyba uda nam się wcisnąć zwykle lozeczko. myślimy o ikei czy materace 120x 60 z allegro wchodzą do tych lozeczek? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 | 
|     | 
|  2014-12-19, 07:50 | #4856 | 
				 | 

Mlebi ja bralam materac z ikei odrazu,i on chyba ma wlasnie 120x60 Ale moze niech powiedza dziewczyny co one maja | 
|     | 
|  2014-12-19, 07:52 | #4857 | 
				 | 

A ja już po śniadanku   Mlebi, ja myslę, ze powinny wchodzić. Tylko, żeby za dużego luzu nie było. Ale to już dziewczyny doradzą, co kupiły łóżeczka z Ikei  Fajnie, ze uda Wam się zmieścić łóżeczko   | 
|     | 
|  2014-12-19, 07:53 | #4858 | |
				 | 

Cytat: 
  bu a który materac wzięłaś ? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 | |
|     | 
|  2014-12-19, 08:00 | #4859 | 
				 | 

Buu, Kano, Aggo   za wizyty   | 
|     | 
|  2014-12-19, 08:04 | #4860 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2013-06 
				 | 

Iskra nie denerwuj się   mam nadzieję, że uda CI się załatwić sprawę i zrobią Ci cesarkę, obyś tylko za mocnych skurczy z tych nerwów nie dostała.. Ja wczoraj byłam w galerii, ale nie wpadło mi nic w oko...a to byłam w takiej kwiaciarni i jakie tam mają piekne ramki..jedna szara w kształcie sowy, a inna miarką wzrostu dziecka i też z sówkami tylko kolorowymi...baardzo fajne, ceny ciut wysokie, ale może poszukam czegoś na necie podobnego 
				__________________ 31.12.13  6.2.15   | 
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.