|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
![]() Ja zamierzam urodzic kiedys dziecko z pelna swiadomoscia tego, ze czasem zatesknie za swietym spokojem ;-)
![]() |
#4833 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko ma dopiero kilka miesiecy a po ciezkim dniu zajechana na maksa strasznie tesknie za czasem jak caly dzien moglam spaaaaaaaaaac
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
Ja akurat nie lubię spać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Zakorzeniona
|
A mnie się wydaje, że Brodzik jako jedna z nielicznych powiedziała szczerze, co myśli. Bo większość wywiadów z mamami jest słodko-pierdząca i nie ma nic wspólnego z realizmem. Brodzik nie powiedziała, że nie chciałaby mieć dzieci. Ja tęsknię za czasami, kiedy byłam nastolatką, bo życie było takie beztroskie. Ale czy chciałabym znowu być nastolatką? Absolutnie nie. Tak samo mężatki mogą z rozrzewnieniem wspominać singielskie czasy, ale nie znaczy to, że najchętniej by wzięły rozwód.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie wiem czemu, ale myślałam, że raczej 6 ![]() Cytat:
![]() Wiadomo, że rodzicielstwo to nie tylko tęcza, jednorożce i same szczęśliwe chwile, ale nie jest to też nie wiadomo jaka orka na ugorze, że nic tylko się powiesić i namawiać innych na posiadanie dzieci, żeby mieli tak samo przerąbane. A swoją drogą, tego namawiania na posiadanie potomstwo za cholerę nie rozumiem. Dla mnie to brak taktu i kultury, takie wtrącanie się. Moją siostrę wszyscy naokoło pytają o dziecko, podają mnie za przykład, masakra jakaś ![]()
![]() ![]() Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2015-04-08 o 23:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamiast "szczęśliwie bezdzietna" bardziej chyba powinno paść "beztrosko bezdzietna", przynajmniej tak z kontekstu wypowiedzi zrozumiałam wtedy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym nie chciala przeczytac takich slow wlasnej mamy ![]()
Z tobą chcę oglądać rzeki, co samotnie płyną Gwiazdy nad łąkami w środku lasu i jagód czarnych... Tyranozaury Edytowane przez PaulinciaKWC Czas edycji: 2015-04-08 o 23:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko, czy tam naprawdę takie słowa padły? Jak ona dokładnie powiedziała? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj w drugim filmiku jest fragment. Całości nie widziałam, ale myślę, że zostało to powiedziane z przymrużeniem oka. Oburzanie się na te słowa to moim zdaniem lekkie czepialstwo. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4846 |
Konto usunięte
|
Nie pomyślałabym, ze do tak niewinnego stwierdzenia tez można sie doczepić D:
|
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Wtajemniczenie
|
Widziałyscie? http://www.pudelek.pl/artykul/78045/...y_wychowawcze/
Jak myślicie o kogo może chodzić?
#4848 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4849 |
Wtajemniczenie
|
Ciekawe o kim mówią.
![]() |
#4850 |
ja.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4851 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4852 | |
Rotmistrz
|
Cytat:
Zgroza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4853 | |
Zakorzenienie
|
Reka do gory, ktorej by sie podobalo, gdyby jej maz/partner w gazetach, programach telewizyjnych mowil z przymruzeniem oka, ze chcialby wrocic do czasow gdy byl szczesliwie niesparowany?
Zart? Nie kazdy zart jest wart wypowiedzenia. Weszlam w macierzynstwo z otwartymi oczami, wiedzialam na co sie pisze, nie myslalam, ze bede z rozczuleniem patrzyla w spiace malenstwo i malowala paznokcie w spokoju. Zyczylabym sobie, zeby kazdy tak robil a nie potem "mrugal oczkiem" i zartowal tak, jakby jego siedmioletnie dzieci byly ze skaly i nie mogly sie przejac takim pieprzeniem. Tak, nadal wpieniaja mnie ludzie, ktorzy mowia, ze byli "szczesliwie samotni", "szczesliwie bezdzietni" itd. Owszem ani rodzicielstwo ani bycie zwiazku nie jest ciaglym pasmem szczesliwosci ale uwazam, ze przegieciem jest robienie sobie takich zarcikow jak Brodzik, bo wg mnie takie osoby wychodza na bezmyslne dziumddzie, ktore wchodzily w cos nie wiedzac na co sie decyduja. Widzialy galy co braly, tak jesli chodzi o zwiazek jak i o rodzicielstwo, mozna ponarzekac, ze sie jest zmeczonym, ze sie chce spac, ze sie nie uklada itd. Bo rodzicielstwo nie jest latwe. Ale mowienie o byciu kiedys szczesliwym bezdzietnym lub o marzeniu o tym by do tego wrocic jest przekroczeniem pewnego progu, ktorego czlowiek inteligentny przekraczac nie powinien. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Ja widze przepasc.
![]() |
#4854 |
Naczelna Nastolatka
|
Bosze. Luba. Robisz gownoburze. Albo jesteś superidealem który nigdy niczego nie żałował. Nie miał dość męża i dzieci. To jest nienormalne
#4855 |
lise-kotta
|
ale gównoburza
![]() jakby brodzikowa powiedziała w wywiadzie: "żałuję, że urodziłam dzieci. teraz jestem nieszczęśliwa, a wcześniej tak dobrze mi się żyło" to byłby powód do kontrowersji. natomiast nie rozumiem co jest złego w stwierdzeniu, że się było szczęśliwym PRZED dziećmi i jest się szczęśliwym PO. chyba nie jest żadną tajemnicą że dzieci zmieniają życie matki i do pewnych rzeczy się nie wróci, ale wolę mówienie o tym otwarcie, a nie mydlenie oczu i słodkopierdzenie że "dzidzia taka siupel, zawsze i wszędzie, żadne wyrzeczenie, no co ty, wcale nie tęsknię za tym okresem gdy mogłam spać w weekend do 11, no troszkię nie śpię i hihihi w sumie to mam ochotę skoczyć z okna ze zmęczenia, ale nie wolno mi powiedzieć na głos nic o tym" |
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Zakorzenienie
|
Ktos, kto wyraza swoje zdanie, sprzeczne z obowiazujacym, robi burze?
Jesli tak, to owszem, robie. Ale myslalam, ze po prostu mozna sie nie zgadzac z obowiazujacym na wizazu kanonem wypowiedzi na temat macierzynstwa. Zalujesz, ze masz psy, chcialabys wrocic do czasow kiedy ich nie mialas, chcialabys ich nie miec? Liselotta nie o tym pisalam, wrecz przeciwnie. Caly czas pisze o tym, ze mowienie "macierzenstwo jest meczace, chcialabym sie wyspac" jest czym innym niz mowienie "chcialabym wrocic do czasow bezdzietnosci".
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2015-04-09 o 11:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
I tak, gdyby mój partner tak żartował, to bym się nie obraziła, ale stwierdzam, że większość nadwrażliwych Wizażanek i owszem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Jak miałam psa, to wychodząc z nim na dwór o 5:00 zimą wielokrotnie tęskniłam za czasami, kiedy zamiast tego mogłam leżeć w łóżku. Czy to znaczy, że nie kochałam swojego psa? Kochałam go strasznie i nie oddałam go i nie oddałabym za żadne skarby, ale tak - bywało, że tęskniłam za życiem bez tego obowiązku. Tak samo jak nawet mając pracę, którą lubię, tęsknię za byciem znowu uczennicą, która ma 2 tygodnie ferii albo 2 miesiące wakacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widze, ze nie rozumiecie o czym pisze. Przypominam, ze pani Brodzik nie dala wywaidu pt "bylam szczesliwa bezdzietna a teraz jestem szczesliwa matka". Gdyby tak napisala to slowem bym sie nie odezwala, bo sama bylam bylam szczesliwa bezdzietna a potem szczesliwa matka i taka postawe rozumiem jak najbardziej. Ona dala wywiad "bylam szczesliwa bezdzietna i chcialabym do tego wrocic". Ktos zauwazyl cos o tym, ze jest zadowolona jako matka? Bo moze to ja przeoczylam ten fragment. Jesli nadal pisze niezrozumiale to przykro mi, nic z naszej rozmowy nie bedzie, pewnie z mojej winy, poniewaz nie umiem widocznie pisac zrozumiale ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2015-04-09 o 11:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.