![]() |
#4831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Rozstanie z facetem XXXIII
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Konto usunięte
|
czytalam, ale bardzo mnie ono wkurzylo, pokazujac jakoby osoby ktore, nawet jesli sa na terapii, ale jescze wyleczone nie sa, to sa go**em i nie sa godne zeby ich kochac, a jedynie skreslic i uciec jak najdalej, trzymam sie z daleka od tego obrzydliwego, jednostronnego bloga
|
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Raczkowanie
|
Nie napisałam, że nie chcę Wam odpisywać, tylko że nie chcę już o tym pisać. Chcę po prostu skończyć tamten temat, żeby nie było kłótni.
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4838 |
Raczkowanie
|
Spotkałem dzisiaj matkę byłej, trochę pogadaliśmy, ale nie zdążyłem zapytać o ex, jak ona się czuje itd.
Jak myślicie, czy telefon w tej sprawie będzie dobrym pomysłem? |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4840 | |
Raczkowanie
|
Jak idzie? Ja chodze na indywidualna... 7 miesiac... i powoli zastanawiam sie czy ja jestem zdolna do tego zeby zmienic swoje podejscie i zachowanie. To terapia DDA?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:26 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4841 | |||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Nie jestem Twoim terapeutą. Nie podoba mi się, gdy kobieta opiera swoją wartość na posiadaniu faceta. Wartość każdego człowieka tkwi w nim samym i z niego pochodzi. Jeśli Twój świat się kończy, bo jesteś singlem, to musisz popracować nie nad niebyciem singlem, tylko źródłem tego odczucia. Cytat:
Cytat:
Zakochani i zgrane paczki znajomych przewijają się przez ten świat od lat i nie wyeliminujesz ich ze społeczeństwa, możesz tylko popracować nad swoim nastawieniem do nich. Jest wiele aktywności, jakie możesz wykonywać nieodpłatnie, sama lub w grupie. Idź z koleżankami zbierać bukiety z jesiennych liści, odpal kurs językowy w internecie. Odśwież zaniedbane znajomości. Jeśli sama siebie nie pokochasz, to nikt Cię nie zechce... Każdy pretekst jest... zły :/
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, to dda, duzo sie nauczylam juz, ale tez duzo czytam co dodatkowo uzmyslawia mi koleje rzeczy ktore musze opanowac ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do spotykania się. Teraz już nie chcę. Skasowalam wszelkie spolecznosciowki. Spotkac moge sie ze starymi znajomymi, z nikim nowym nie chce bo skonczy sie tak samo. Wiec zle zinterpretowalas moje slowa . Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez jagerbull Czas edycji: 2015-10-22 o 12:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4844 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4845 |
Raczkowanie
|
Żałoba po rozstaniu to jest sprawa indywidualna, ale kurczę dziewczyny mnie aż ściska jak czytam, niektóre posty .
![]() ![]() ![]() Mam koleżankę, która złapała doła i to ogromnego. Jej stan trwał z kilka miesięcy, zaczęła się zastanawiać, czy to nie depresja. Wiecie co zrobiła? Zmusiła się, aby zapisać się do wolontariatu. Zaczęła dzięki temu zawierać nowe znajomości, odzyskała sens życia. Mam jeszcze jedną koleżankę , która ma 19lat i córkę, która ma dwa latka. Myślicie, że dziecko jej w czymś przeszkodziło? NIE. Fakt jej czas to w większości dom-żłobek-praca. Ma mało czasu,aby gdzieś ze znajomymi wyjść ale jest naprawdę szczęśliwa. Nie możemy się dać jakiemuś facetowi . Musimy działać i robić wszystko, aby to życie jakoś przeżyć. Super przeżyć. ! Jeżeli leżycie teraz w łóżku i ślepo patrzycie się w sufit włączcie sobie jakiś motywujący film, poradnik - jak stać się osobą silnie psychiczną, jak odnaleźć motywacje itd itp . TO NIC NIE KOSZTUJE , a kto wie , może właśnie da wam kopa do działania - mi pomogło. Zacznijcie wychodzić na spacery . Zapiszcie się do wolontariatu - to nic nie kosztuje, a uwierzcie mi możecie dzięki temu zyskać wiele Zacznijcie uprawiać sport. Nie stać Wam na siłownie? Włączcie sobie filmik na yt, wyjdźcie pobiegać . Zacznijcie gotować/czytać książki/słuchać pozytywnej muzyki. Codziennie stańcie przed lustrem i powtarzajcie sobie, że jesteście piękne i mądre ! Jest tyle sposobów, aby z tego dołka wyjść. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Raczkowanie
|
Sprawdziłam już wszystko i na mnie nie działa. Dlaczego? Bo u mnie nie chodzi tylko o faceta i biadolenie w podusię, że misiu mnie rzucił
![]() Mam kryzys w życiu, tylko tyle i AŻ TYLE. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale tu też jest inna sytuacja, chodzisz na terapię, więc walczysz. ![]() A co do tego, że faceci mogą Cię postrzegać jako łatwą dziewczynę. Hm. Myślę, że tu nie chodzi o to. Oni wyczuwają, że jesteś słaba psychicznie i zdołowana. Takie rzeczy widać po człowieku. Normalny facet nie wykorzystałby w takiej sytuacji dziewczyny z kolei inni wręcz przeciwnie. Nie oczekujmy, ze ktoś może na nas patrzeć poważnie jak po alkoholu dajemy się. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Raczkowanie
|
kokillka
podpisuję się pod Twoimi wypowiedziami rękami i nogami ! Również chodzę na terapię, dla mnie to był pierwszy krok do tego żeby coś w swoim życiu zmienić. Poprawić samocenę, myślenie o sobie (nie w sposób negatywny). Na wszystko jest potrzeba czasu. Wydaję mi się że każda z nas gdzieś niestety zagubiła siebie
#4849 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[QUOTE=jagerbull;53196121J a zaczynam teraz pracowac od kilku sesji na traumach z dziecinstwa, ale jest ich tyle, ze.... jeszcze to potrwa i to poczatek drogi, bo wczesniej terapia byla prowadzona poznawczo-behawioralnie co... nie trafialo do mnie. Rozumialam wszystko, ale wszystko wracalo jak efekt jojo.[/QUOTE] Mocno wierzę, że się uda!
![]() ![]() |
![]() |
#4850 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ale jazda!
No więc: Mój były kiedyś mi opowiadał, że jego kolega sponsoruje młodą dziewczynę. Wydawało mi się, że jak na osobę, która tego nie robi, bardzo dobrze jest obeznany w temacie, ale cóż. Jego profil na fb był bardzo tajemniczy, ale raz zauważyłam, ze jego zdjęcie polubiła jakaś dziewczyna. Później ze mną zerwał, a ja usunęłam go ze znajomych (co bardzo mi pomogło w zapominaniu o nim) tylko czasami w nocy na niego wchodziłam. I tak się złożyło, że wczoraj w nocy weszłam na tej dziewczyny profil, też bardzo tajemniczy zresztą. No i się okazało, że to studentka (facet ma ponad 40 lat). Po polubieniach zorientowałam się, że bardzo lubi drogie marki, no i raczej małżeństwo i dzieci jej nie interesują. Kiedyś założyłam fałszywy profil na stronie, na której się poznaliśmy (byłam wtedy za granicą jeszcze) aby sprawdzić, czy mnie nie oszukuje. Pojawiał się na tym portalu, a mi wmawiał, że to tylko jego telefon automatycznie to robi. Później usunął profil. Ja dzisiaj wchodzę, patrzę, a tam profil o nazwie bardzo podobnej do jego starej, oczywiście zdjęcia brak. |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Raczkowanie
|
katrina1991
na jaką ch***** buszujesz po stronach swojego byłego i tej laski ? Przecież pogrążasz się w tym wszystkim, to co u niego Cię nie interesuję.Nawet jeśli założył by sobie burdel,jego sprawa i jego zafajdane życie
#4852 |
Zadomowienie
|
kolillka lepiej bym tego nie ujeła
Nie ma co się zastanawiać , rozkładać sytuacji na czynniki pierwszę , było minęło i tyle. Zycie biegnie , jesteśmy silne, baby są silne , nie ma co miesiącami płakać za facetem, jakimkolwiek, bo to nic nie zmieni a zabierze nam te cenne chwile z życia które możemy spędzić w fantastyczny sposób. |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny... Mogę się dołączyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4855 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Podpisuję się pod tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli się kochacie to myślę że tu jeszcze nic straconego. Tym bardziej że macie dziecko...
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:03 ---------- Poprzedni post napisano o 05:58 ---------- Chociażby spojrzeć na ten fakt.. On ma dużą rodzina wokół siebie dwie babcie mamę wojka ja mam tylko siostrę. Teraz mały.jest chory i nie może iść do żłobka.. Przed wczoraj wzięłam sobie wolne na żądanie w pracy wczoraj poprosiłam siostrę (jest w ciąży + sama ma jeszcze jedno dziecko 4 msc starszy od mojego małego mój ma 19 msc.) dzisiaj już nie mam wyjścia awaryjnego wiec mowie mu żeby.poprosił kogoś od siebie z rodziny albo sam wziął sobie wolne powiedział mi ze nie ma takiej opcji i ze mam sobie poradzić sama albo małego do żłobka dać -.- i jak tu żyć? Wszystko jest na mojej głowie serio dziewczyny to może wydawać się igła w stołu siana ale takich sytuacji.jest mnóstwo.. Wzięłam sobie wolne alr moja sytuacja finansowa mi na to nie pozwala moja praca wymaga efektywność żeby wyrobić premie a nie ukrywam ze potrzebuje kasy.. Idą święta spłacam kredyt :/ ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- On sobie idzie do pracy nie martwi się o nim ja musze myśleć za dwóch.. Żeby to wszystko ogarnąć. Mam jeszcze szkole prace i babcie 95 letnia na głowie... Ja idąc do pracy muszę ogarnąć opiekę dla małego itd on się tym nie interesuje... Również tym ze musze zarabiać kasę bo on jako ojciec daje mi tylko po 200 zł na miesiąc ---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:07 ---------- Sory trochę się rozpisałam.. Ale muszę to gdzieś z siebie wrzucić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4859 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ani on pomocny ani odpowiedzialny, liczyć na niego nie można wcale. Masakra. A ty jesteś widać bardzo odpowiedzialna. Masz ciężki czas, bo i wiele na głowie ale widzę że jesteś silną i zaradną kobietą. Życzę Ci wiele siły i odwagi, żeby go zostawić w cholere.....
![]() ![]() |
![]() |
#4860 |
Przyczajenie
|
Dziękuję. Myślę tak pozytywnie ze dam radę i w ogóle ale dobija mnie to że nie mogę na nim polegać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:34.