Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-04, 22:21   #4831
thewerka27
Zadomowienie

Dot.: Wszystko, co chcecie wiedzieć, a nie macie kogo zapytać cz.29

Cytat:
Napisane przez Varga Pokaż wiadomość
Czy w Rossmanie dostanę ten krem?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...oc.html&next=1

Bielenda Esencja Młodości
Tak, ostatnio z tego co kojarzę były nawet na promocji.
thewerka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-04, 22:37   #4832
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

kupiłam w rossmanie przez pomyłkę brązowy eyeliner zamiast czarnego, na tej promocji -49%. Wymienią mi? W tym samym rossie,czy winnym też da radę jeśli w ogóle?
Stary 2015-05-04, 23:19   #4833
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vouvray Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie. O co chodzi z prezentem na nowe mieszkanie? Kupuje sie prezent tylko na parapetowke, czy takze w przypadku, gdy sa to normalne odwiedziny?
Raczej kupuje się zawsze chociaż jakiś drobiazg idąc pierwszy raz do nowego mieszkania. To także forma "parapetówki", choć nieformalnej, takie pierwsze odwiedziny

Dziewczyny, czy z rossmana zniknęły te cienie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-w-kremie.html
Gdzieś w ogóle one są dostępne?
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 01:19   #4834
panterarozyczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Raczej kupuje się zawsze chociaż jakiś drobiazg idąc pierwszy raz do nowego mieszkania. To także forma "parapetówki", choć nieformalnej, takie pierwsze odwiedziny

Dziewczyny, czy z rossmana zniknęły te cienie https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-w-kremie.html

Gdzieś w ogóle one są dostępne?

Były w CND, juz ich nie ma
panterarozyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 08:58   #4835
201705250955
Konto usunięte

prawa najemcy - czy mozliwe jest zerwanie umowy najmu na czas okreslony przed terminem z powodu braku internetu z winy wlasciciela, ktory od 2,5 miesiaca nie reguluje rachunkow??? To wyda sie glupie, ale dla mnie 2-3 dni bez netu to mogila, bo pracuje i internet, obok laptopa, jest moim narzedziem pracy. Obawiam sie jednak, ze nie mam takiego prawa, poniewaz nie mam w umowie zapisanego dostepu do internetu (place za niego). Po drugie, jaki internet mobilny polecacie? Chodzi mi o jakies 2gb danych. Mam modem bezprzewodowy. Chodzi mi o cene (nie bardzo mam jak sprawdzic na tel).
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 09:08   #4836
Nikaaa152
Zakorzenienie

Wiem, że nie jesteście lekarzem, ale do niego będę mogła się wybrać dopiero jutro. Od kilku dni pojawiają mi sie takie swędzące plamy na ciele (głównie ręce i uda). Myślałam, że to komary mnie pogryzły, ale mam tego tyle, że to nie możliwe, a poza tym nie widziałam/słyszałam żadnego wygląda Wam to na pogryzienie czy uczulenie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150505_095257.jpg (23,4 KB, 47 załadowań)
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 09:25   #4837
CherrryCat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
kupiłam w rossmanie przez pomyłkę brązowy eyeliner zamiast czarnego, na tej promocji -49%. Wymienią mi? W tym samym rossie,czy winnym też da radę jeśli w ogóle?
Nie wymienia - sama probowalan. No chyba ze to eyeliner ktory jest dodatkowo zamkniety w pudeleczko - opakowanis

Wymiana

CherrryCat jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 09:26   #4838
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

Cytat:
Napisane przez CherrryCat Pokaż wiadomość
Nie wymienia - sama probowalan. No chyba ze to eyeliner ktory jest dodatkowo zamkniety w pudeleczko - opakowanis
no to
dzięki
Stary 2015-05-05, 09:36   #4839
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
prawa najemcy - czy mozliwe jest zerwanie umowy najmu na czas okreslony przed terminem z powodu braku internetu z winy wlasciciela, ktory od 2,5 miesiaca nie reguluje rachunkow??? To wyda sie glupie, ale dla mnie 2-3 dni bez netu to mogila, bo pracuje i internet, obok laptopa, jest moim narzedziem pracy. Obawiam sie jednak, ze nie mam takiego prawa, poniewaz nie mam w umowie zapisanego dostepu do internetu (place za niego). Po drugie, jaki internet mobilny polecacie? Chodzi mi o jakies 2gb danych. Mam modem bezprzewodowy. Chodzi mi o cene (nie bardzo mam jak sprawdzic na tel).
W umowie masz zapis ze on placi wszystkie rachunki sam? Jeśli ty jemu placisz za wszelkie media a on nie reguluje rachunkow to możesz odstapic od umowy z zachowaniem wypowiedzenia.
Z mobilnych ja miałam tmobile w pl. Mama korzysta do tej pory. Obie jesteśmy zadowolone.
Musisz przejść się po salonach i zapytać o dostępność w Twojej lokalizacji. U mnie play czy plus nie miały Zasięgu więc nawet ich oferty nie sprawdzałam.

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 10:04   #4840
SympatycznyAtrament
Nie-rudy lis

Cytat:
Napisane przez Kathinna Pokaż wiadomość
no to
dzięki
Spróbuj mimo wszystko, to zależy na kogo trafisz w Rossmannie. W moim o ile produkt jest nieotwierany to nie ma problemu zwrócić/wymienić.
Dziś raczej nie wpadnę, bo umarłem.
SympatycznyAtrament jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 11:03   #4841
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cytrynowe_Marzenie Pokaż wiadomość
W umowie masz zapis ze on placi wszystkie rachunki sam? Jeśli ty jemu placisz za wszelkie media a on nie reguluje rachunkow to możesz odstapic od umowy z zachowaniem wypowiedzenia.
Z mobilnych ja miałam tmobile w pl. Mama korzysta do tej pory. Obie jesteśmy zadowolone.
Musisz przejść się po salonach i zapytać o dostępność w Twojej lokalizacji. U mnie play czy plus nie miały Zasięgu więc nawet ich oferty nie sprawdzałam.
co do umowy - mam zapisane, ze place x zl miesiecznie wynajmujacemu i to on placi wszystkko. Dzwonilam na infolinie upc i babka powiedziala, ze abonament jest nie placony od 2 mcy, w sumie ponad, ostatnia wplata miala miejsce na koniec lutego. Dzis skutkiem tego odcieli nam net. Wydaje mi sie, ze pozostale rachunki reguluje. Dlavzego pytam o mozliwosc zerwania umowy? Bo jest ona dla mnie niekorzystna, mam do konca wrzesnia z mozliwoscia przedluzenia o rok. Poza tym, co wazne, wynajmujacy skonstruowal w moim mniemaniu bardzo rygorystyczna umowe, aczkolwiek wiem, ze po konsultacji z prawnikiem, bo serio rozlicza sie z US. Wiem, ze to moze byc dla mnie szansa zerwania tej umowy, tylko chce miec pewnosc, musze pogadac ze swoim szefem. Rozumiem, ze okres wypowiedzenia nieuregulowany w umowie jest zgodny z KC, tzn miesiac od konca miesiaca? Nie mam jak tego sprawdzic. Co do netu mobilnego, nie doprecyzowalam, chodzi mi o internet na karte z np 3 g danych. Wlasnie musze sprawdzic, jak bedzie dzialal, bo zasieg w Orange i Plusie w pokoju mam fatalny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 11:28   #4842
Cytrynowe_Marzenie
Zakorzenienie

A dzwoniłas do właściciela w tej sprawie? Co on na nie oplacone rachunki? Placisz mu żeby mieć wszystko. Jest to po mojemu niewywiazanie sie z warunkow.
Nie masz w swoim mieście studentów prawa? Oni za darmo dają porady i wtedy Ci wszystko wyjaśnia.
W tmobile masz internet na karte. Albo spróbuj z aero. I wtedy masz za ile doladujesz.

Cytrynowe_Marzenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 11:53   #4843
NinaSimone
Zakorzenienie

Szukam trwałego zapachu z drogerii dla kobiet. Nie muszą to być nie wiadomo jakie perfumy. Mój TŻ używa axe. A co polecacie dla kobiet? Coś kremowego. Zapach bawełny. Lub slodki, ale nie ulepek

Zamykany pędzelek do malowania ust. Jaki?

Edytowane przez NinaSimone
Czas edycji: 2015-05-05 o 11:56
NinaSimone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 12:03   #4844
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikaaa152 Pokaż wiadomość
Wiem, że nie jesteście lekarzem, ale do niego będę mogła się wybrać dopiero jutro. Od kilku dni pojawiają mi sie takie swędzące plamy na ciele (głównie ręce i uda). Myślałam, że to komary mnie pogryzły, ale mam tego tyle, że to nie możliwe, a poza tym nie widziałam/słyszałam żadnego wygląda Wam to na pogryzienie czy uczulenie?
Ja miałam podobne plamki i okazało się to uczuleniem na proszek, pomyśl, czy ostatnio nie zmieniałaś czegoś z kosmetyków
Jeśli to uczulenie, to powinno pomóc wapno.
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 12:59   #4845
Liiii
Zakorzenienie

Jaki polecacie eyeliner? Moge sie szarpnac na drozszy bo promocja w ross

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 13:29   #4846
Whim
...

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
Jaki polecacie eyeliner? Moge sie szarpnac na drozszy bo promocja w ross
Żelowy, w kałamarzu, w pisaku?

Wysłane przy użyciu Tapatalk.

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 13:29   #4847
coffee
and cigarettes

Cytat:
Na zdjęciu w takiej jakości to na nic nie wygląda. Nawet nie jestem pewna czy to przedramię.
Idź do apteki i pokaż rękę farmaceucie - powinien doraźnie pomóc i coś doradzić zanim pójdziesz do lekarza. Ale wg mnie skoro pojawiają się od kilku dni w sporej ilości, w różnych miejscach, to prędzej uczulenie niż ugryzienia.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 13:44   #4848
201609270959
Konto usunięte

Kiedy badać prolaktynę? Chodzi mi o dni cyklu - czy ma to znaczenie, w jakim dniu jest badanie? Gdzieś czytałam, że najlepiej po owulacji, czyli II połowa cyklu, a gdzie indziej piszą, że nie ma to żadnego znaczenia. Lekarkę mogę zapytać dopiero w czerwcu, a do końca czerwca mam zniżkę na badania, chciałabym zrobić je już teraz.
201609270959 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 13:46   #4849
Liiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Whim Pokaż wiadomość
Żelowy, w kałamarzu, w pisaku?

Wysłane przy użyciu Tapatalk.
A jaki najlepszy? zawsze używałam takiego zwykłego z wibo

Liiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 13:52   #4850
summerisgone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Liiii Pokaż wiadomość
A jaki najlepszy? zawsze używałam takiego zwykłego z wibo
Ja polecam albo żelowy w słoiczu maybelline albo linery eveline. Celebrities albo 2000, różnią się tylko aplikatorem moim zdaniem: celebrieties ma pędzelek a 2000 gąbeczkę.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 14:00   #4851
Nikaaa152
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lottie69 Pokaż wiadomość
Ja miałam podobne plamki i okazało się to uczuleniem na proszek, pomyśl, czy ostatnio nie zmieniałaś czegoś z kosmetyków
Jeśli to uczulenie, to powinno pomóc wapno.
Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Na zdjęciu w takiej jakości to na nic nie wygląda. Nawet nie jestem pewna czy to przedramię.
Idź do apteki i pokaż rękę farmaceucie - powinien doraźnie pomóc i coś doradzić zanim pójdziesz do lekarza. Ale wg mnie skoro pojawiają się od kilku dni w sporej ilości, w różnych miejscach, to prędzej uczulenie niż ugryzienia.
Wapno piję zastanawiałam się nad kosmetyksmi i jedynym podejrzanym jest żel pod prysznic, już go odstawiłam. Oczywiście podpytałambym farmaceute, ale problem w tym, że mi to uczulenie znika najgorsze mam w nocy i rano
Nikaaa152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 14:14   #4852
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Pomóżcie, bom stara, zacofana i nie wiem, o co chodzi

Moi znajomi na fejsie publikują ostatnio swoje zdjęcia, gdzie ich twarz jest w ramce i nad nią wyświetla się jakaś liczba. Z komentarzy wnioskuję, że im wyższa ta liczba, tym lepiej ? O co w ogóle chodzi??
Stary 2015-05-05, 14:17   #4853
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kaataarzynaa1 Pokaż wiadomość
Pomóżcie, bom stara, zacofana i nie wiem, o co chodzi

Moi znajomi na fejsie publikują ostatnio swoje zdjęcia, gdzie ich twarz jest w ramce i nad nią wyświetla się jakaś liczba. Z komentarzy wnioskuję, że im wyższa ta liczba, tym lepiej ? O co w ogóle chodzi??
Pewnie chodzi o to: http://how-old.net/#
Aplikacja, która po zdjęciu szacuje ile masz lat. Więc...nie, im więcej tym gorzej

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-05, 14:18   #4854
Kaataarzynaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Pewnie chodzi o to: http://how-old.net/#
Aplikacja, która po zdjęciu szacuje ile masz lat. Więc...nie, im więcej tym gorzej
Tak, to to dzięki!
Stary 2015-05-05, 14:23   #4855
201705250955
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Cytrynowe_Marzenie Pokaż wiadomość
A dzwoniłas do właściciela w tej sprawie? Co on na nie oplacone rachunki? Placisz mu żeby mieć wszystko. Jest to po mojemu niewywiazanie sie z warunkow.
Nie masz w swoim mieście studentów prawa? Oni za darmo dają porady i wtedy Ci wszystko wyjaśnia.
W tmobile masz internet na karte. Albo spróbuj z aero. I wtedy masz za ile doladujesz.
Pisałam sms, zacytuję rozmowę:
"Nie mamy neta, bo został zablokowany powodu braku wpłaty za fakturę. Możecie to załatwić"
Właściciel: "Sorry. Zaraz sprawdzę, co się stało. Powinno było zejść automatycznie".

To było bardzo rano dziś. O 9 zadzwoniłam do UPC i dowiedziałam się, że to nie jest już pierwsza zwłoka i absolutnie przelewy nie są robione automatycznie (dni księgowania powinny być takie sam bądź zbliżone). Ok. 10 dzwonił mój współlokator i ten kretyn (sorry, ale brak słów) kłamał, że przecież przelewy są takie automatyczne, on dopełnia obowiązków i o co nam chodzi? Do teraz nie mamy informacji (pisałam jeszcze jednego sms).
Z mojej strony wszystko jest w 100% ok: wpłaty na konto zawsze na czas (ten sam bank), nie zdemolowałam pokoju, nie zakłócałam ciszy nocnej (to robili współlokatorzy i to też olał, pisała do niego m. in. administracja).
Dzwoniłam do szefa (nie miałam umowy przed sobą) i powiedział, że prawdopdobnie to nic nie da, bo:
1) mam umowę na czas OZNACZONY (lipa);
2) co prawda jest klauzula o możliwości wczesniejszego wypowiedzenia, ale
3) mój argument (nieregularne wpłaty za internet) to marny argument.
Generalnie szef ma mi jutro podać nr do jakiegoś faceta, który właśnie zajmuje się m. in. umowami najmu i ma rzucić okiem na moją umowę (serio, BARDZO ŹLE nie jest, ale nie jest równie dobrze, jak z mojej strony i jak powinno być). Najbardziej żenujący w tym jest fakt zalegania z umowami przy tak skonstruowanej umowie (naprawdę rygorystyczna wobec najmujących).
Stary 2015-05-05, 14:35   #4856
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zomzom Pokaż wiadomość
Kiedy badać prolaktynę? Chodzi mi o dni cyklu - czy ma to znaczenie, w jakim dniu jest badanie? Gdzieś czytałam, że najlepiej po owulacji, czyli II połowa cyklu, a gdzie indziej piszą, że nie ma to żadnego znaczenia. Lekarkę mogę zapytać dopiero w czerwcu, a do końca czerwca mam zniżkę na badania, chciałabym zrobić je już teraz.
Mi gin kazała między 20 a 22 dniem cyklu.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 14:47   #4857
Whim
...

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Ja polecam albo żelowy w słoiczu maybelline albo linery eveline. Celebrities albo 2000, różnią się tylko aplikatorem moim zdaniem: celebrieties ma pędzelek a 2000 gąbeczkę.
I ja polecam to samo .
Eveline celebrities jest dobry do szybkiej kreski, kocham ten cienki aplikator. Świetna matowa czerń.
Żelowy Maybelline nie do zdarcia. Bardzo dobra trwałość.

Whim jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 15:39   #4858
tur3cka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NinaSimone Pokaż wiadomość
Szukam taniego hostelu w Warszawie, ale nie spartanskie warunki. Łoże małżeńskie ew 2 łóżka. Do 100 zł za osobe
http://www.nww.com.pl/ Ja Mieszkałam na Złotej. Był aneks kuchenny, herbata i kawa chyba tez. Bliziutko metro, tramwaje. I również blisko do "Złotych Tarasów"

Edytowane przez tur3cka
Czas edycji: 2015-05-05 o 15:40
tur3cka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-05, 16:23   #4859
_Aneta
Zakorzenienie

Polecicie jakiś sklep internetowy/sprzedawcę na allegro z oryginalnymi zegarkami? Boję się, że kupię podróbe interesuje mnie głównie DKNY, Adidas, Lacoste, ewentualnie D&G albo Emporio Armani ale z tych już mniej mi wpadło w oko.
Stary 2015-05-05, 16:23   #4860
Lottie69
Zakorzenienie

Cytat:
Wapno piję zastanawiałam się nad kosmetyksmi i jedynym podejrzanym jest żel pod prysznic, już go odstawiłam. Oczywiście podpytałambym farmaceute, ale problem w tym, że mi to uczulenie znika najgorsze mam w nocy i rano
A proszek albo płyn, w którym była prana pościel/piżama?
Ewentualnie jeszcze może być, że to uczulenie na roztocza. Mi wyskakiwało wtedy na udach, pomaga częste pranie pościeli i ubrań (w moim wypadku spodni).
I w przeciągu dnia znikało, a w nocy szło się zadrapać.
Lottie69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości