|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: AKWARIUM - początki !!
![]() czasami nawet ogladajac m jak milosc czy inne seriale obciazam nogi i lacze przyjemne z pozytecznym i cwicze sobie ![]() Cytat:
teraz zauwazylam ze jest odrebny watek na wizoozu w tej sprawie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Nie depcze krokusów
|
feather - molinezje i gupiki mają to do siebie, że ciągle się rozmnażają... Miałam czarne molinezje, mało efektowne i niemrawe rybki.
Ivon.a - dzięki ![]() Vanilla - hello ![]() Czy to tutaj wklejała któraś link do strony o sytuacji innych zwierząt we wrocławskim zoo? Wydawało mi się, że to nowa moderatorka metamorfoz, ale już nie pamiętam... To dopiero było coś! Zdechłe, gnijące, wychudzone zwierzaki... Grrr!!! A jak się MUSZLOWCE sprawują? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4833 |
Wtajemniczenie
|
Tak ja tu wklejałam ten link o zwierzętach w tym Zoo. Normalnie brak słów, złapali misia z naturalnego środowiska i teraz co? "Mago widzi jedynie betonowe ściany i podłogę" . Szkoda go zabić, bo nie zasłuzył sobie na to
![]() ![]() To już Kama masz muszlowce? Przegapiłam coś? Ja chyba też wrócę do ćwiczeń, bo to co wyprawiałam po powrocie z wyjazdu, to się po prostu w głowie nie mieści. Całe poprzednie efekty szlag trafił ![]() ![]()
#4834 |
Konto usunięte
|
Ivon.o nie wpisałas mi się do wątku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś w akwarium znalazłam krewetkę... Miesiąc temu kupiłam 4. Przez pierwszy tydzien od czasu do czasu je widywałam, a później nie. Myślałam, że może bojownik sie nimi zaopiekował, albo uciekły. A tu taka niespodzianka. Może i reszta się znajdzie... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4836 |
Zakorzenienie
|
dementuje wszelkie plotki jakobym miala juz muszlowce
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem załamana. Dziś mój pies 13 letni owczarek niemiecki przestał chodzić. Nie mam już siły. Dostał zastrzyki, tabletki. Jak się nie poprawi mu do poniedziałku, to koniec. Leży teraz, załamany, nie może chodzić, brykać jak to zwykle robi, jest smutny, ślina mu cieknie z pyska...Próbuje wstać, moze mu się uda, tymbardziej źle, że lekarz powiedział że po zastrzykach powinien dużo sikać. Dopadła go typowa rzecz dla owczarków, stawy,a wszystko z dnia na dzień, prawie ze momentalnie,wszystko bardzo szybko. Dodatkowo lekarz powiedział że jak na tą rasę to mój pies juz jest stary. Ale on dla mnie nie jest stary, to brykający radośnie Tigerek, pełen radości i zabawy
![]()
#4838 |
Nie depcze krokusów
|
Marzen.a -
![]() Ka_ma - a kiedy będziesz mieć? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4839 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Jestem nowa w tym "pokaźnych rozmiarów" wątku ![]() Będę wdzięczna za każde informacje. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4840 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Keira24 z miłą chęcią Ci udzielę informacji jak będę mogła, ponieważ sama mam akwarium roślinne, ale też nie zrezygnowałam z ryb w takim akwarium, moze i Ty nie rezygnuj.
![]() |
#4841 |
Konto usunięte
|
Ivonuś strasznie mi przykro
![]() ![]() ![]() Nie chcę Cię straszyć. Czytałaś zesztą mój wątek. Z moją Niunią byo podobnie-wszystko nagle się pogorszyło i bum...Nie miała siły, oczy smutne....czytałaś.. Mimo wszystko mam nadzieję,ze wszystko będzie dobrze, że to tylko takie przejściowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4842 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie chcę tu zasmucać, nie zwracajcie na mnie uwagi, piszta dalej o normalnych rzeczach, po prostu nie mam sie komu wyżalić, a jest mi bardzo źle i nie chce żeby Tiger odszedł.
![]() |
#4843 |
Nie depcze krokusów
|
Marzen.a - możesz tu płakać do woli, potulimy
![]() keira24 - tym zajmuje się specjalistka Ivon.a, prawie opatentowała nową metodę nawożenia roślin, sprzeczną ze wszystkimi podręcznikami i skuteczną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4844 |
Wtajemniczenie
|
Malla wcale nie sprzeczna, pamiętam tą sytuację, po prostu ucieszyłam się z wysypu glonów przy nowym nawozie, bo mój stary nawóz był takie badziewie że nic przy nim nie rosło. Jak po zastosowaniu nowego zobaczyłam glony, to pomyslałam "o coś sie w końcu ruszyło", i tak faktycznie się stało
![]() ![]()
#4845 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A co do akwarium, to na razie nie mam wystarczających środków finansowych, żeby posiadać te wszystkie akcesoria potrzebne rybkom. No i mam niewielkie akwarium. Ale kiedyś chciałabym również wpuścić tam rybki. Na razie dostałam 2 roślinki od kolezanki. Mech jawajski i coś takiego wyglądającego trochę jak koperek ![]() Czy mogłabyś mi powiedzieć Ivon.o, czy roślinne akwarium wymaga takich samych akcesoriów, jak to z rybkami? Na razie roślinki czekają, aż woda będzie ustana. Ale co potem? Będę wdzieczna za pomoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Konto usunięte
|
Ivonuś jak tylko będziesz miała potrzebę to pisz na PW, postaram Ci pomóc przez to przejść
![]() Trzymaj się dzielnie. Pamiętaj, że życie nie kończy się na śmierci ![]() Choc to kwestia wiary czy tak czy nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4847 |
Wtajemniczenie
|
Keira, dostałaś mech jawajski, który poszczególnymi niteczkami powinnaś przytwierdzić nitką do korzonka lub kamienia (znajdę link z przykładem mocowania) ten drugi koperek, to nie wiem, kabomba mi się kojarzy, ale jest kilka podobnych roslin, w tej chwili mi wyleciały z głowy.
Tak, rosliny powinny mieć to samo co rybki ![]() ![]() ![]() ![]() To dziwne dawać emotki z uśmiechem, choć do śmiech raczej nie jest.
Mój podwodny świat Edytowane przez Ivon.a Czas edycji: 2006-09-13 o 23:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Wtajemniczenie
|
Kochane dziękuję wam. Pamiętam o tym. Ale wiedziałam że ta chwila nadejdzie, nie sądziłam że dziś, jutro czy pojutrze. Myślałam że za kilka lat. Widzę teraz Silva że wiele słów, zdań, traci sens. Wiele rzeczy traci sens.
#4849 |
Zadomowienie
|
Ivon.a bardzo dziękuję za Twoje rady. Faktycznie mech jawajski, a nie hawajski
![]() Pozdrawiam ciepło.
![]() |
#4850 |
Konto usunięte
|
Tak Ivon.o żadne słowa Cię nie pocieszą, mogą jedynie choć troszkę pomóc. Mi pomogłyście mimo wszystko. Pomogły mi zwłaszcza wpisy dziewczyn ,które straciły zawierzątko, które wiedzą co to za ból i rozpacz-czarna rozpacz, bo nie jest się nic w stanie zrobić kiedy nasz kochana psiunka(czy też inne zwierzątko) odchodzi..
![]() Widzisz sama,nie zrozumie tego nikt, kto nie przeżył smierci swojego zwierzaczka ![]() ![]() U mnie minął miesiąc i prawie tydzień, jest lepiej,lecz nadal ciężko. Codziennie rozpaczałam,teraz od paru dni jakby troche lepiej,ale nadal mam taka pustkę w sobie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zakorzenienie
|
Ivona to takie smutne
![]() ![]() ![]() ![]() Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby pieskowi się poprawiło. |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Ivona strasznie mi przykro
![]() ![]() ![]() ja tez mocno wierze w to ze taki stan jest przejsciowy i pies szybko do siebie dojdzie, ale z drugiej strony lekarz ma racje, 14 lat to dla psa jest dosc zaawansowany wiek i pojawiajace sie na tym etapie jego zycia choroby niestety nie zwiastuja nic dobrego ![]() nie pisz glupot - jezeli tylko masz ochote i potrzebe wygadania sie to mozesz bez ogranicze pisac i tutaj i do nas na pw, na gadu, wiekszosc z nas tu chyba kiedys stracila swojego zwierzaka czy tez patrzyla jak cierpi w chorobie wiec doskonale wiemy co czujesz dziewczyny piszecie takie rzeczy ze sama sie poplakalam ![]() ![]() aha Malla Ty roznosicielu falszywych plotek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4853 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny dla mnie ważne jest że piszecie.
Tiger znowu się zesikał pod siebie, do tego jesczcze zwymiotował.Znów przenieśliśmy go w inne, suche miejsce, ale najgorsze jest to że leży jak kłoda, to wydaje mi się niemożliwe w powiązaniu z tym, że niby są to stawy i przestał chodzić tylko na tylnie nogi. Leży wyciągnięty i nie reaguje w ogóle na rzeczy które lubi,dotyk ucha, czy drapanie po brzuchu, tak bardzo mi go żal. zamknełam mu oczy do sny i zostały tak, jak je zamknełam. nie wiem czy to z powodu załamania i bólu, czy dlatego ze umiera. Nie mogę już.
#4854 |
Zakorzenienie
|
ciezko powiedziec, moze to jest reakcja na leki jakie dostal, moze ogolne oslabienie a moze ...
![]() a co Wam powiedzial weterynarz? jakies rokowania? |
![]() ![]() |
![]() |
#4855 |
Wtajemniczenie
|
możliwe że po zastrzykach, sikanie na pewno, bo lekarz uprzedził że będzie dużo sikał. Powiedział też że powinien zacząć próbować chodzić, ale nie wiem czy dziś czy jutro. W piątek mam jechać na kolejne zastrzyki, od jutra tabletki, a w poniedziałek sie rozstrzygnie czy pies ma jakieś szanse...
Mozliwe że to zastrzyki, bo przed chwila jeszcze biegunki dostał. Niestety dziś mało co jadł, stracił apetyt nawet na swoją ulubioną wątróbkę. Jak coś to dobranoc i nie przejmujcie się mną ![]() Ja sobie jeszcze posiedzę i poczytam co nieco, nie chcę nikogo męczyć i tak zasnąc nie mogę.
#4856 |
Nie depcze krokusów
|
Marzen.a - te opisy doprowadzają do łez...
Ka_ma - a brakuje Ci czegoś oprócz rybek do tego zbiornika? |
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | |
Zakorzenienie
|
to czekanie bedzie najgorsze, ta niepewnosc - ja pamietam jak moj pies mial wycinanego guza tez zylismy w takiej niepewnosci bo probki guza poszly na histopatologie
miejmy nadzieje ze te leki i zastrzyki mu pomoga, moze jutro beda widoczne juz efekty ich dzialania Cytat:
![]() ![]() ![]() Ivona przestan gadac glupoty bo nikogo nie meczysz, pisz ile chcesz, ja posiedze tez jeszcze troche |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4858 | |
Wtajemniczenie
|
Nie, nie będę już mędzić, sama z resztą choc przez chwilę chcę zapomnieć, nadzieję mam do końca, choć czasem w nią wątpie pod wpływem tego co widzę.
Cytat:
![]() A tak serio kiedy planujesz datowo start tanganiki z muszlowcami? Dziś odebrałam pierwsze wywołane zdjęcia z mojego aparatu. I powstał jeden wniosek, jestem "fotografem przyrodniczym" ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4859 |
Zakorzenienie
|
no datowo to ciezko powiedziec bo jak powiem to bede musiala zrobic a tak moge odwlekac
![]() ![]() powiem szczerze ze odnosnie zdjec to ja jestem wymagajaca mimo ze jestem amatorem - denerwuje mnie jak ktos robi zdjecia bez uzycia glowy tzn.poucinane nogi, wyrastajace z glowy drzewa, dziwne kadrowania itp dlatego zawsze fotki robie sama ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.