|
|||||||
| Notka |
|
| Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: AKWARIUM - początki !!
Postaram się zrobić fotki jak tylko dorwę aparat
![]() nika-czekam na jakieś sugestie |
|
|
|
#4802 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() a moje sugestie : To napewno pozbyłabym się mieczyków i molinezji - strasznie brudzą i się szybko rozmnażają zobaczymy co też inne dziewczyny doradzą
|
|
|
|
|
#4803 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4804 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mam opuchliznę a raczej to jest kość Sama bym się tego pozbyła bo mi przeszkadza w doborze butów Mam nadzieję, że będzie dobże i że nie wylądujesz w gipsie- broń Boże .....
|
|
|
|
|
#4805 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#4806 |
|
Raczkowanie
|
Chciałabym ci pomuc ale nie potrafie
![]()
|
|
|
|
#4807 |
|
Konto usunięte
|
Mrauczenk to do mnie?
|
|
|
|
#4808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
silva mam nadzieje, że twoje problemy z nogą nie będą poważne ![]() Dziś stwierdziłam, że z ryb azjatyckich podobają mi się tylko piskorki i bojownik. Czyli już nie chce mi się robić biotopu azja (kobieta zmienną jest ). I w związku z tym mam pytanie (kolejne... ja was kiedyś nimi zamęcze...). Sąsiadka ma spore przerybienie i chciałby się pozbyć całej chmary gupików i molinezji. Jutro sie przekonam czy mój bojownik nie jest zbyt agresywny, co do gupików. Ale gdyby jednak okazał się wredna rybą, jakie inne rybki mi polecacie do niego? I czy molinezją nie będzie za ciasno w 72l ?
|
|
|
|
|
#4809 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki Feather
|
|
|
|
#4810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() uwielbiam skalary i bojowniki-te drugie niestety to straszne agresory a tak bardzo chciałabym mieć je w akwa czy one wogóle tolerują jakieś ryby?
|
|
|
|
|
#4811 |
|
Konto usunięte
|
Nika, czemu Twoj nick jest na zielono?
Czyżbyś była moderatorką? ale napisane jest zakorzenienie |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4812 |
|
Zakorzenienie
|
też przed chwilą zauważyłam.
![]()
|
|
|
|
#4813 |
|
Konto usunięte
|
Annfas, sprawdziłam na redakcyjnym. Nika została moderatorką metamorfoz
![]() Ale mam teraz wtyki Ty, Laura i Nika no no, teraz mogę sobie robić co mi się żywnie podoba |
|
|
|
#4814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4815 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O kurcze, no proszę Nika moderatorką, hehehe Będzie dżamprezka ?Przyjrzałam się małym rybkom w małym akwa, wszystkie znaki na niebie wskazują że to małe proporczykowce, a to ci niespodzianka Magrest a kiedy ci wychodzi pierwsza podmiana? Za około 1,5 tygodnia? jak tak, to myślę że możesz poczekać do podmiany z następną dawką.
|
|
#4816 |
|
Konto usunięte
|
A my Ivon.a kiedy bedziemy modkami ?
|
|
|
|
#4817 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mogę się pisać na stanowisko "szefa supermodka"
Tak całkiem serio myślę że jednak nie nadawałabym się na moderatora, zbyt często mam ochotę odpocząć od wizażu, a to jednak jest jakiś obowiązek. To lecę przejrzeć to nowe forum metamorfozy ![]() Malla zapisałam sobie tą kartkę którą zrobiłaś na komputerze, dopiero teraz miałam czas żeby się jej bardziej przyjrzeć . Faktycznie rozmiar trochę nietypowy, trzeba przewijać ekran żeby wszystko zobaczyć . Zaznaczyłaś nawet miejsce w którym mieszkasz. Szkoda że się nie podjeli wydrukowania, ale kupię papier fotograficzny i sobie sama wydrukuję ![]()
Mój podwodny świat Edytowane przez Ivon.a Czas edycji: 2006-09-12 o 09:19 Powód: dopisek |
|
|
|
#4818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ile tej wody wymienić? Wystarczy 10%? |
||
|
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Vanila witamy w naszym watku
Nika moje gratulacje ![]() Ivona jesli masz w akwarium mech to proporczyki beda Ci sie mnozyc na potege, one uwielbiaja igraszkowac w mchu zrob fotki, proporczyki sa sliczne a co dopiero takie maluchy Magrest pierwsza podmiane mozesz zrobic po okolo 2 tygodniach od zarybienia, ok 20% bedzie dobrze Silva ja tez jestem poszkodowana, wczoraj tak intensywnie cwiczylam ze dzis ledwo chodze, mam naderwane jakies sciegno albo miesien na nodze ![]() zycze szybkiego powrotu do zdrowia
|
|
|
|
#4820 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny poradźcie coś-moje ryby zżerają rośliny!!!
jakiś czas temu kupiłam kilka nowych roślinek ale nawet nie zdążyły się rozrosnąć bo rybki je podgryzają co mam rabić??daje im oczywiście pokarm roślinny ale to nie pomaga, a nie chce mieć tylko sztucznych roślin |
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz Vanilla nie chce Cie martwic ale w tej kwestii chyba niewiele da sie zrobic
poczytaj troszke watek do tylu a przekonasz sie ze mam identyczny problem hoduje roslinozerne pyszczaki, karmione sa wylacznie pokarmami na bazie spiruliny, dodatkowo dostaja wszelkiego rodzaju warzywa zielone - salata, szpinak, gorszek zielony, bob, fasola itp i mimo wszystko podgryzaja rosliny - rosliny u mnie tez nie maja szans na jakikolwiek wzrost bo kazdy nowy lisc jest zjadanyja szczerze mowiac uwazam ze to jest istna zlosliwosc (u mnie nie jedza a niszcza) ze strony moich ryb poniewaz gatunek stricte roslinozerny, ktory w zasadzie nawet budowa anatomiczna przystosowany jest do tylko i wylacznie takiego pokarmu, traktuje rosliny obojetnie a z kolei dwa inne gatunki ktore procz glonow w swoim jadlospisie w srodowisku naturalnym maja peryfiton (czyli drobne organizmy bezkregowe) mecza rosliny na potege mozesz sprobowac posadzic rosliny o grubych, twardych lisciach (np. anubias) aczkolwiek u mnie nic to nie dalo - podgryzaja rosliny ktorych teoretycznie nie powinny ze wzgledu wlasnie na twardosc i podobno gorzki smak :/ mnie ratuje to ze mam malawi czyli biotop bez roslin
|
|
|
|
#4822 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja tez chyba bym się nie nadawała na modkę, nie mam tyle cierpliwości, poza tym moderator musi być przykładem, nie powinien się sprzeczać itd. co w naszym przypadju nie jest mozliwe Ale w sumie.... ![]() Cytat:
Już wolę ten gips , nie chcę żeby mi to zostało. ![]() Nika ,gratulacje
|
||
|
|
|
#4823 |
|
Konto usunięte
|
Dzięki dziewczyny
heee Miałam zakorzenienie :p Ale jak zrobiłam pierwszego posta to mam moderator - kapujecie :p Pozdrawiam
|
|
|
|
#4824 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny co Wy z tymi kontuzjami, aż trzy poszkodowane?
, dobrze że z rękami macie wszystko w porządku, to przynajmniej nie znikniecie z Wizażu Zdrówka Wam życzę Kama z miłą chęcią porobiłabym fotki proporczykowcom, ale nawet tym dużym nie mogę zrobić, boją się czerwonego światełka i uciekają. Po kilkunastu próbach zrezygnowałam bo już nie miałam nerwów. Silva, gdybym została supermodką, to bym się z nikim nie kłóciła , bo każdy by się bał mi podskoczyć
|
#4825 |
|
Konto usunięte
|
Wydaje Ci się...
|
|
|
|
#4826 |
|
Wtajemniczenie
|
A to nie wiesz że funkcja supermodki przewiduje automatycze banowanie osób które chociażby krzywo spojrzą na jej (jego) post?
![]() idę juz stąd, bo przez Ciebie znowu mi się coś w główkę robi ![]() Dobranoc.
|
#4827 |
|
Konto usunięte
|
Miłej nocki
|
|
|
|
#4828 |
|
Zakorzenienie
|
kurde czuje sie jakbym miala drewniana noge
no ale chyba jednak bede zyla troche bol mija - po wsmarowaniu tony zelu przeciwbolowegoszkoda ze nie bedzie fotek proporczykow, problem fotografowania ryb doskonale znam slyszalyscie dzisiaj cos o gucwinskich? mowili cos w panoramie ale trafilam na sam koniec i nie wiem o co chodzi, zaraz musze poszukac w neccie jakas afera w zoo czy co? ![]() znalazlam - http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=269326
|
|
|
|
#4829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#4830 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Sama oglądałam kiedyś ich programy. Wydawało mi się ,że mają bardzo dobre serca ,a tu taki zonk Niedźwiadka trzymają w małym pomieszczeniu, bo podobno nie ma dla niego miejsca. W bardzo mały..nie ma jak się tam nawet poruszać
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

O te gwiazdki czy co to tam jest
Sama bym się tego pozbyła bo mi przeszkadza w doborze butów

). I w związku z tym mam pytanie (kolejne... ja was kiedyś nimi zamęcze...). Sąsiadka ma spore przerybienie i chciałby się pozbyć całej chmary gupików i molinezji. Jutro sie przekonam czy mój bojownik nie jest zbyt agresywny, co do gupików. Ale gdyby jednak okazał się wredna rybą, jakie inne rybki mi polecacie do niego? I czy molinezją nie będzie za ciasno w 72l ?