|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4831 | ||||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. V
Wyniki odebrane, cukrzycy nie ma, wszystko inne też w normie na szczęście
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja prałam do 5-6 mcy w oddzielnym proszku, potem przeszłam na nasz, ale kupowałam wersję sensitive. I zawsze dodatkowe płukanie nastawiałam. Rozumiem sytuacje, że dziecko ma jakieś problemy skórne i wtedy pierze się również dorosłą pościel, narzuty, ubrania w dziecięcym proszku, ale tak na zaś nie widzę potrzeby. W ogóle często mam wrażenie, że zalecenia dotyczące tej sterylności i higieny wokół dziecka się wzajemnie wykluczają. Z jednej strony smoczki, butelki, itd zawsze wyparzać, sterylizować, zabawki myć jak upadną, nigdy nie dopuszczać żeby dziecko wzięło ręke do buzi po zabawie z psem lub w piasku, a z drugiej strony pojawiają się informacje, że dziecko musi się stykać z bakteriami i w naturalny sposób sobie z nimi radzić, bo inaczej wzrasta ryzyko alergii, itd.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie te kopniaki są jeszcze nie do końca mocno wyczuwalne przez skórę. Jak ja przyłożę rękę i wiem, że Młody kopie i gdzie to trochę czuję, ale mąż już nie bardzo. Ale u mnie warstwa tłuszczyku trochę amortyzuje ![]() Cytat:
![]() Szczerze, to myślę, że powinnaś poprosić o skierowanie na badanie krzywej cukrowej, na pewno wszystko będzie ok, ale zawsze warto to zbadać. Szczególnie, że PTG wskazuje to badanie jako obowiązkowe do wykonania na tym etapie ciąży: http://polskietowarzystwoginekologic...ygodnia-ciazy/ I spokojnie powołując się na te zalecenia powinnaś otrzymać skierowanie na badania. Cytat:
![]() O tym aparacie TENS słyszałam same superlatywy, ale nie znam nikogo kto z niego korzystał, więc ciężko mi się jakoś do tego odnieść czy pomoże.. Może podpytasz położnej na szkole rodzenia jakie ma doświadczenie i jak reagują rodzące? ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- A dzisiaj moja przychodnia zrobiła mi mega niespodziankę ![]() A tu dzisiaj dostałam telefon, że przychodnia dostała z urzędu miasta całe 20 szczepionek na pneumo dla dzieci z 2012 roku ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4832 |
Zakorzenienie
|
kochana jeżeli nie chcesz znieczulenia to ty się w cokolwiek zaopatrz co nawet ci placebo zrobi żebyś się jakiejś traumy nie nabawiła
#4833 |
Raczkowanie
|
malaja - ja tez mam bole zeber z prawej strony. Niestety jak zacznie bolec to nic nie pomaga... Ale ja moge lezec na lewym boku. Czesto promieniuje mi tez bol od kregoslupa.
truskawka - mialam polowkowe w 20tyg5dniu i jeden synek mial podobna wage a drugi 310g. Nie martw sie, kazde dziecko rozwija sie swoim tempem i jeszcze moze nadrobic. Dzisiaj mnie ciagnie pempek... Zrobil sie malutki i plytki. |
![]() ![]() |
![]() |
#4834 |
Zadomowienie
|
Aleś go wyczaiła
![]() Tż rodzice powiedzieli ze mogliśmy kupić wózek za 700 zł czemu tyle zapłaciliśmy ; p pewnie nie spodziewali się bo chcieli go zafundować ze będzie tyle kosztował, ale nikt im nie każe płacić ani całości ani połowy ani wogole ale biedak.sie przejął ze wymyślają. Mogą zafundować coś innego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4835 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam na targach tez mówili aby przyjechać i przymierzyć fotelik do samochodu. My pojedziemy może w czwartek. Dostaliście jakiś rabat?
![]() |
#4836 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli pijesz kawe i karmisz. Zanim kofeina dostanie sie do krwi, Ty juz skonczysz a Jak nerki przefiltruja, to znika wlasnie, bo jest wydalana i wtedy mniej wiecej bedzie wypadalo kolejne karmienie ;-) Skad Ci sie wziely 4h na produkcje mleka? Piersi to nie magazyn a fabryka, gdzie na biezaco jest produkcja. Tylko na poczatku sie troche pokarmu gromadzi dopoki sie wszystko nie ureguluje. ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Jakie tanie truskawki!! U mnie sie sezon wlasnie konczy, ale o takich cenach moge tylko pomarzyc... ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
37-41 i rzeczywiscie to sa skonczone. A waga dziecka chyba jak najbardziej w normie jest ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
U mnie tez nie ma glukozy, sprawdza sie normalnie poziom glukozy we krwi (w dodatku nie na czczo) i jak cos jest niedobrze, to dopiero wtedy idzie sie na glukoze |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4837 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4838 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4839 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja słyszałam tylko, że coś takiego jest. W ogóle to mogłabym dostać gaz rozweselający ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wizytę mam 1 czerwca i jak dostanę skierowanie na glukozę, to zrobię, lekarka się chyba bardziej zna niż ja ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- A ja się zastanawiam, czy wyparzać butelkę po każdym użyciu właśnie. Jakoś mi się to mega konieczne nie wydaje, przed pierwszym użyciem to wiadomo, czy tam raz na tydzień, ale kilka razy dziennie nie będę się w to bawić. Niech się dziecko przyzwyczaja :-P Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4840 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, gadałyście coś o butelkach. Widziałam, że są laktatory w komplecie z butelką - wystarczy coś takiego? Było napisane, że butelka do pokarmu naturalnego, wystarczy to?
![]() |
#4841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiś masz fart do lekarzy, u tylu byłam i żaden nie czekał na pacjenta, gdzie nie pójdę to pacjenci się na korytarzu dogadują kto na którą godzinę był umówiony i kiedy wchodzi, a jak się ktoś spóźnił i przegapił to idzie na koniec ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie odwrotnie, na samym poczatku bylo bardzo przewidywalnie, jakos ok 3msca bylo na zadanie ;-) Niemniej trzeba byloby sie jeszcze zastanowic, ile kofeiny przenika bezposrednio do krwi i ile przechodzi do mleka. Mnie sie wydaje, ze beda to znikome ilosci a umiar w piciu jedynie to wspomaga. Tak na dobra sprawe, to w ciazy i podczas kp chyba te same warunki sa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4843 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Ku r wa, wyżaliłam się na klubie, bo już mi słów brak! Zrób człowiekowi dobrze a później słuchaj jakiś bredni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4845 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
można nie mieć cukrzycy, ale jest coś takiego jak cukrzyca ciążowa. Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- Cytat:
Cytat:
ja dzisiaj znowu pożarłam wszystkie truskawki, ale one takie pyszne, że same do buzi się pchają Cytat:
Dobrze, że jakoś udało nam się tak urządzić, że dość łatwo jest zrobić porządek. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4846 |
Zakorzenienie
|
mój łup z olx :P
#4847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4848 |
Zakorzenienie
|
Bianeczka- moja gin mówi tak samo. Przed 28 ale nie za wcześnie.
Ja tez jestem zdziwiona ze sie nie robi obciążenia glukoza nawet tego dwustopniowego. Cukrzyca i cukrzyca ciężarnych to coraz większy problem. No ale co kraj to obyczaj. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
#4849 |
Konto usunięte
|
Nie kupiliśmy jeszcze, ale mąż się pytał czy jak kupimy wózek, fotelik i bazę to dostaniemy rabat, to pan powiedział, że oczywiście. Obsługa naprawdę kompetentna.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4850 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w szpitalu w którym zamierzam rodzić też można wypożyczyć TENS i się zastanawiam, bo 2 koleżanki korzystały i chwaliły, a 1 mówi, że jej nie pomogło. Cytat:
A z tą higieną, to tez nie będę jakaś zwariowana, tak samo jak i ciepłe ubieranie dziecka. Po tym jak rodzice przegrzali mojego brata na mnie zastosowali zimny wychów. Do tego większość dzieciństwa spędziłam albo na podwórku, albo na działce, albo w lesie. I raz, że szczęśliwe miałam dzieciństwo a dwa mało choruję. My z bratem to dzieci stanu wojennego, prądu nie było windy nie działały (wieżowiec 16 piętrowy) ![]() też mam warstwę tłuszcz izolacyjną, i jak przyłożę rękę do brzucha to ręka nie poczuje, a czuję w środku jak się dziecię rusza. Cytat:
Jeszcze oczywiście dopytam położną. No i wiadomo wszystko i tak wyjdzie w praktyce jak już będzie dziecię ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4851 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pytanie !
Czy w ikea jest jeszcze taka komoda z surowego drewna z tego co pamiętam za 99 zł? ! W katalogu jej nie widzę ale często nie ma rzeczy w katalogu. .? |
![]() ![]() |
![]() |
#4852 |
Zakorzenienie
|
Tż odebrał moje wyniki badań - oniemiałam. Tzn wszystkie wyniki mam w porządku, poniżej normy mam tylko czerwone krwinki i hematokryt, ale jak mi podskoczyło żelazo - bardzo blisko górnej granicy
![]() Nic, tylko się cieszyć. Mocz w porządku, krew w porządku, żadnej toksoplazmozy ani innych takich ![]() Udało się kupić w Biedronce płyn do prania z Loveli, niestety wkładek nie było, trudno, jutro zerknę do naszej małej, może jeszcze będą. Ale mi robicie smaka na truskawki, a tymczasem muszę się zadowolić spaghetti ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Aaa i meble z Bodzio też polecam - mamy stamtąd komodę dla małej ![]() tylko tż Wasi muszą być silni (nikt Wam tego nie wniesie niestety) i umieć współpracować ze słabą instrukcją - bo wszystko tam się skleja samemu od początku. Tż się męczył ponad 2 godz z komodą, ale mu się udało i jest super, jesteśmy zadowoleni ![]()
#4853 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nie mówię, że się wypadki/wpadki nie zdarzają, ale jak się wie, że się człowiek spóźni, to nie lepiej zadzwonić do przychodni spytać, uprzedzić? Cytat:
Więcej bakterii i zarazków mogą przenosić sami ludzie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4854 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zdarza wam się pozbywać ciuchów na allegro/olx/vinted? Z czego najczęściej korzystacie? Ja się pozbyłam może 2-3 rzeczy na vinted i 2 na allegro, ale jakiś czas temu zrobiłam porządki w szafie i mam sporo tego. Wystawiłam na allegro ale na razie cisza, jak skończę pracę chcę wszystko obfocić, pomierzyć itp i nie wiem gdzie najlepiej to wrzucać. Jakie macie doświadczenia?
#4855 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4856 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o kawę, to jest ona bardzo mocno odwadniająca co też bardzo źle wpływa na produkcję pokarmu. ---------- Dopisano o 18:46 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
Ridja, ja w zależności od tego co mam, wystawiam na allegro i olx, ale więcej mi poszło na allegro. Fakt, tu trzeba zapłacić prowizję, ale jest dla mnie ten portal jest bezpieczniejszy.
![]() ![]() |
![]() |
#4857 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mi się juz odechciało robić zdjęcia i się męczyć, oddaje znajomym bez żalu. Kasę juz straciłam kupując coś bez sensu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4858 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie na spacerze mija mnie yedo fyn szary w zielone kropeczki
stwierdzam ze nie jest w cale taki niski ![]()
#4859 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale najczęściej sprzedaje znajomym lub oddaje
![]() |
#4860 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny co do kawy i karmienia, wyczytałam coś - akurat o alkoholu - ale cytuję: "Mleka nie trzeba odciągać i wylewać bo stężenie alkoholu we krwi matki i mleku zmienia się tak samo – jak spada u matki we krwi to spada w mleku. (Tak jak we krwi, nie musimy upuszczać sobie krwi, żeby obniżyć w niej ilość alkoholu ;D )" Źródło: klik
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.