Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :) - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-18, 15:56   #4831
moniska139
Zadomowienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Kurczę kochana podziwiam Cię za takie słowa... Jak leżałam na podtrzymaniu w ciąży z juniorem to ryczałam do poduszki jak nikt nie widział, tak panicznie boje sie szpitali, tak sie stresuje jak w nim jestem itd ze w ogóle tam nie śpię i nie funkcjonuje
Dlatego wiem, ze jakbym miała tam dłużej leżeć to bym sie jeszcze depresji nabawiła

Gdyby się coś poważnego działa to tez bym beczała i jeszcze się niepotrzebnie nakręcała jak z tą głowa a teraz to mimo, że ten test na odpływ wód wyszedł pozytywnie to pod wpływem tych glubulek tez mógł zmienić zabarwienie. Więc to nie jest takie wszystko pewne. Tak mi powiedział lekarz. To jestem spokojna.
A poza tym tyle czasu spędziłam w tym budynku przez trzy lata, więc nic tu nie jest dla mnie nowe.

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość

Już po wizycie - wszystko trzyma, wszystko zamknięte, tylko w moczu ciągle dużo bakterii i glukoza, więc mam zrobić posiew.
Aaa i idzie środy na 99% na zwolnienie :-D

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No to teraz będziesz odpoczywać i dobrze, że wszystko się ładnie trzyma. Trochę kiepsko z ta glukozą w moczu, bo póki jest obecna bakterie mają raj i mnożą się.

Kaperka jak chce kupić tż to tylko się cieszyć. Mi już takie sprzęty nie są potrzebne. Mój tż bardzo dobrze sobie radzi z oknami. Jeszcze nauczy się polerowac i będzie mu tak dobrze jak mi wychodziło

Edytowane przez moniska139
Czas edycji: 2015-06-18 o 16:02
moniska139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 16:02   #4832
magdowe
Zadomowienie

Hej Sierpnióweczki

Ja leżę, leżę i jeszcze raz leżę i chyba jest lepiej. Przynajmniej tak mi się wydaje bo juz nie czuje Tymka tak nisko. Za tydzień wizyta wszystko się rozstrzygnie. Z racji tego że mi lepiej jutro planuje szybki wypad po zakup szafy lub komody. Miałam zamawiać przez neta ale jest bardzo dlugi termin oczekiwania a ja potrzebuje na już. Jak juz będzie szafa popiore ciuszki, skończę pokoik i zamówię resztę wyprawki.

Dziewczyny pisałam Wam pare dni temu że wypadły mi 2 koronki. Miałam je zakładane w lutym. Wiadomo tanie to nie było, dostałam jakąś gwarancję na 15 lat. Okazało się że wkłady się połamały i protetyk robiła nowe. Dzisiaj moja dentystka mi założyła i powiedziała że płacę 400 zł Byłam w takim szoku bo myślałam że wszystko na gwarancji że nawet słowem się nie odezwałam. Mialam przy sobie tylko 200 zł i reszte mam donieść jutro i nie wiem czy się coś odzywać czy nie jeżeli chodzi o gwarancję?

vea- gratuluje udanej wizyty

moniska139 Trzymam kciuki abyś wyszła w poniedziałek. Odpoczywaj

cassie24 Witaj

Molise Trzymaj się! Najważniejsze że jesteś pod opieką. Obyś wytrwała jak najdłuzej. Wiesz coś więcej do kiedy masz zostać?
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 16:07   #4833
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniska139 Pokaż wiadomość
Gdyby się coś poważnego działa to tez bym beczała i jeszcze się niepotrzebnie nakręcała jak z tą głowa a teraz to mimo, że ten test na odpływ wód wyszedł pozytywnie to pod wpływem tych glubulek tez mógł zmienić zabarwienie. Więc to nie jest takie wszystko pewne. Tak mi powiedział lekarz. To jestem spokojna.
A poza tym tyle czasu spędziłam w tym budynku przez trzy lata, więc nic tu nie jest dla mnie nowe.

No to teraz będziesz odpoczywać i dobrze, że wszystko się ładnie trzyma. Trochę kiepsko z ta glukozą w moczu, bo póki jest obecna bakterie mają raj i mnożą się.

Kaperka jak chce kupić tż to tylko się cieszyć. Mi już takie sprzęty nie są potrzebne. Mój tż bardzo dobrze sobie radzi z oknami. Jeszcze nauczy się polerowac i będzie mu tak dobrze jak mi wychodziło

Wlasnie te polerowanie najgorsze
Z tym sprzetem podobno to pikuś wlasnie
Ja mam okna 3 m wysokie, więc napewno ułatwiłoby to całą sprawę
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 16:07   #4834
magdowe
Zadomowienie

A jeszcze co do leków. To mi na ostatniej wizycie oprócz luteiny przepisał 2 razy dziennie nospe forte. Myślicie ze ne powinnam brać jak czuje sie już lepiej?
Magnezu nie mogę brać bo biorę żelazo a podobno razem się nie wchłaniają.
magdowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 16:12   #4835
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdowe Pokaż wiadomość
Hej Sierpnióweczki

Ja leżę, leżę i jeszcze raz leżę i chyba jest lepiej. Przynajmniej tak mi się wydaje bo juz nie czuje Tymka tak nisko. Za tydzień wizyta wszystko się rozstrzygnie. Z racji tego że mi lepiej jutro planuje szybki wypad po zakup szafy lub komody. Miałam zamawiać przez neta ale jest bardzo dlugi termin oczekiwania a ja potrzebuje na już. Jak juz będzie szafa popiore ciuszki, skończę pokoik i zamówię resztę wyprawki.

Dziewczyny pisałam Wam pare dni temu że wypadły mi 2 koronki. Miałam je zakładane w lutym. Wiadomo tanie to nie było, dostałam jakąś gwarancję na 15 lat. Okazało się że wkłady się połamały i protetyk robiła nowe. Dzisiaj moja dentystka mi założyła i powiedziała że płacę 400 zł Byłam w takim szoku bo myślałam że wszystko na gwarancji że nawet słowem się nie odezwałam. Mialam przy sobie tylko 200 zł i reszte mam donieść jutro i nie wiem czy się coś odzywać czy nie jeżeli chodzi o gwarancję?

cassie24 Witaj

Molise Trzymaj się! Najważniejsze że jesteś pod opieką. Obyś wytrwała jak najdłuzej. Wiesz coś więcej do kiedy masz zostać?

No jasne, że musisz się odezwać
Gwarancja to gwarancja...
Ja spytałabym z ciekawości za co te 400zl...
Koronki przecież nowe były, a za błąd innej osoby Ty nie odpowiadasz
Stary 2015-06-18, 16:16   #4836
cassie24
Zadomowienie

Fajnie ze nie jestem tutaj jedyna mieszkajaca w DE

Oczekuje trzeciego syna

Karchery sa super, tez sie od dluzszego czasu zastanawiam nad zakupem ale jakos zawsze wyskoczy inny wydatek i klops, dalej stoi na polce sklepowej.

Edytowane przez cassie24
Czas edycji: 2015-06-18 o 16:18 Powód: literowka
cassie24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 16:21   #4837
natalia1011
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Acka Pokaż wiadomość
Witajcie

Mms a jak to jest z ta kontrola bo nigdy nie mialam:/ ja myslal ze jak mam 2 na l4 czyli ze moge chodzic to moge!ty masz 1?
Swoja droga mam na l4 inny adres przez cala ciaze bo jeszcze sie nie przemeldowalam od rodzicow hehe..

Co do samopoczucia to tez mam jakies gorsze dni.dzis mi pociekla krew z nosa rano i nie moglam zatamowac:/ i jakas taka wymemlana chodze...
L4 powinno być wystawione na miejsce zamieszkania (przebywania) a nie zameldowania, każde L4 może być na inny adres.

Cytat:
Napisane przez kasiunia`18 Pokaż wiadomość
Czy są tutaj przyszłe mamy z Wrocławia lub okolic?? Potrzebuję wypełnić krótką ankietę do pracy z przyszłymi mamami
ja jestem

Cytat:
Napisane przez beaciorq Pokaż wiadomość
Ale ci fajnie ja jeszcze 2 miesiące do tp i to chyba beda najdluzsze 2 mce w moim zyciu :/
A do tego cos czuje ze przenosze....
mam podobnie, ale sie cieszę, że mam jeszcze troche czasu bo zupełnie jeszcze nie jestem gotowa na powitanie malucha

Cytat:
Napisane przez cassie24 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Moge do Was dolaczyc?
Mam termin na 20.08.2015 spodziewam sie syna.

Powiem Wam ze to pierwsze forum na ktorym piszecie ze nie bierzecie nospy jak landrynek.
Jestem ostatnie czasy przerazona jak dziewczyn biora nospe na kazdy bol czy skurcz a to przeciez wszysytko przechodzi przez lozysko mimo ze to 'lek bezpieczny'.
witaj mamy ten sam termin porodu

ja dzisiaj chodzę napompowana i wzdęta. ja nie wiem jak ustabilizowac moje trawienie. Ile tej laktulozy można pić? jak piłam "łyka" co rano to nie działała jakos super, a chodzenie na dwójke raz czy dwa razy w tygodniu to masakra jakas;/

zaręczyny 14.07.2011 r.

ślub 30.08.2014 r.

"uparcie i skrycie, och życie kocham cie nad życie!"

http://s1.suwaczek.com/20140830580113.png
natalia1011 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-18, 16:28   #4838
MsLullaby
Zakorzenienie

Miałam nie brać kosza mojżesza i co? Za 5£ w super stanie i miałam nie wziąć?! będzie stało w salonie właśnie się wszystko pierze dostałam jeszcze gratis do tego dwa prześcieradła i jakaś śmieszna moskitiera na łóżeczko
Witam nową mamusie
Molise dotrwasz, jesteś w końcu pod okiem profesjonalistów

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 16:38   #4839
beaciorq
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość
L4 powinno być wystawione na miejsce zamieszkania (przebywania) a nie zameldowania, każde L4 może być na inny adres.

ja jestem

mam podobnie, ale sie cieszę, że mam jeszcze troche czasu bo zupełnie jeszcze nie jestem gotowa na powitanie malucha

ja dzisiaj chodzę napompowana i wzdęta. ja nie wiem jak ustabilizowac moje trawienie. Ile tej laktulozy można pić? jak piłam "łyka" co rano to nie działała jakos super, a chodzenie na dwójke raz czy dwa razy w tygodniu to masakra jakas;/
Ja pije jedna łyżeczkę dziennie bo jak piłam zgodnie z ulotką to za silnie na mnie działała bolał mnie brzuch i teraz codziennie jest dwojeczka :-P ale bralam bez konsultacji z moim lekarzem dopiero we wtorek mam wizyte ti sie zapytam czy w ogole moge to brać... musisz zaobserwować jak na ciebie dziala najpierw bierz wedlug ulotki a potem zobaczysz
beaciorq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 16:52   #4840
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalia1011 Pokaż wiadomość

ja jestem

Ja pilam lyzke na czczo i 2 byla codziennie lub dwa dni :-D

Mlody u tesciowej i mam labe, zjadlam kg czeresni, dopchalam truskawkami i czekolada :-D

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

Ktoras tu pisala o h&mie, oni juz w.pon ruszyli, kupilam Julce kilka komplecikow tych z body legginsami i czapeczka za. 10 zl, rozne 2 paki bodziakow za 10 zl, ogolnie kilka sukienek, legginsy, body no i wszystko prawie za dyszke, bylam jeszcze wczoraj z mezem i juz wiekszosc poprzebierana

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 17:20   #4841
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Wy piszecie o skurczach a moje były jakieś wyimaginowane, jak mam ktg to wcale ich nie zapisuje bo to Tośka robi takie rewolucje. Mam nadzieje, że to się utrzyma jak najdłużej.
Dziś odwiedziła mnie mama z młodym. Byli wczoraj u fryzjera i nie poznałam go jak weszli. Zawstydzony, grzeczny no jak nie moje dziecko
I w poniedziałek raczej wyjdę ale tak ogólnie to odpoczęłam sobie w tym szpitalu. Nic mnie nie interesuje młody z moja mama to jestem spokojna. I jakoś obrona się też nie denerwuje. Może jestem tu na takim luzie, bo na szczęście nic poważnego się nie dzieje.
Witam nową mamę

Super by było, jakby w poniedziałek Cię wypuścili
Cytat:
Napisane przez kasperka

Dziś mi się już nie chce
No chyba, że wieczorkiem z Tżtem podjedziemy...Nie mam auta w tej chwili
Moje już dawno sprzadane, a ja czekam na nowe
Wczoraj znowu spacerek zrobiłam sobie - 8 km, wiec dzisiaj leżę

Nas też czeka zakup auta, ale jeszcze nic ciekawego nie znaleźliśmy :/ mąż ma czas aż do porodu, zeby coś znaleźć, bo do mojego wózek nie wejdzie. Więc trzeba zmienić

Cytat:
Hej Sierpnióweczki

Ja leżę, leżę i jeszcze raz leżę i chyba jest lepiej. Przynajmniej tak mi się wydaje bo juz nie czuje Tymka tak nisko. Za tydzień wizyta wszystko się rozstrzygnie. Z racji tego że mi lepiej jutro planuje szybki wypad po zakup szafy lub komody. Miałam zamawiać przez neta ale jest bardzo dlugi termin oczekiwania a ja potrzebuje na już. Jak juz będzie szafa popiore ciuszki, skończę pokoik i zamówię resztę

Fajnie, że czujesz poprawę !
Jeżeli faktycznie łożysko się odkleja to do porodu. Tzn. do bezpiecznego terminu... Przy odklejającym się łożysku może wystąpić duże krwawienie/krwotok, wtedy rozwiązują ciążę cesarką.
Także teraz odliczam dni do skończonego 34 tygodnia, kolejna granica to 36 tydzień i będzie super

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość

Była wlasnie wizyta, lekarz czyta moją kartę i czyta. Po 5 minutach się odezwał i mówi "leżeć". I koniec wizyty.
Odkrycie roku

Witam nową mamusię

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-18, 17:24   #4842
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Super by było, jakby w poniedziałek Cię wypuścili

Nas też czeka zakup auta, ale jeszcze nic ciekawego nie znaleźliśmy :/ mąż ma czas aż do porodu, zeby coś znaleźć, bo do mojego wózek nie wejdzie. Więc trzeba zmienić

Fajnie, że czujesz poprawę !
Jeżeli faktycznie łożysko się odkleja to do porodu. Tzn. do bezpiecznego terminu... Przy odklejającym się łożysku może wystąpić duże krwawienie/krwotok, wtedy rozwiązują ciążę cesarką.
Także teraz odliczam dni do skończonego 34 tygodnia, kolejna granica to 36 tydzień i będzie super

Była wlasnie wizyta, lekarz czyta moją kartę i czyta. Po 5 minutach się odezwał i mówi "leżeć". I koniec wizyty.
Odkrycie roku

Witam nową mamusię

Masz już jakąś fure na oku ?
Stary 2015-06-18, 17:30   #4843
cassie24
Zadomowienie

Dziekuje Wam za tak mile przyjecie
Stary 2015-06-18, 17:34   #4844
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry
Moge do Was dolaczyc?

Powiem Wam ze to pierwsze forum na ktorym piszecie ze nie bierzecie nospy jak landrynek.
Jestem ostatnie czasy przerazona jak dziewczyn biora nospe na kazdy bol czy skurcz a to przeciez wszysytko przechodzi przez lozysko mimo ze to 'lek bezpieczny'.
Witaj doczytałam niżej, że trzeci syn, nieźle

Cytat:
Hej Sierpnióweczki

cassie24 Witaj

Oczywiście, że się odezwać. Zapłaciłaś za te koronki tyle pieniędzy to dlaczego masz płacić kolejne. Zapytaj i najwyżej będziesz stratna tylko 200zł.

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Miałam nie brać kosza mojżesza i co? Za 5£ w super stanie i miałam nie wziąć?! będzie stało w salonie właśnie się wszystko pierze dostałam jeszcze gratis do tego dwa prześcieradła i jakaś śmieszna moskitiera na łóżeczko
Witam nową mamusie
Super zakup
Stary 2015-06-18, 17:47   #4845
Molise
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Masz już jakąś fure na oku ?

Z racji działalności potrzebuję duuuuży bagażnik, żeby fotobudka się zmieściła. Do tej pory pakowaliśmy ją do służbowego auta męża, ale jakby zmienił pracę to samochód pewnie bedzie inny, niekoniecznie tak duży. Z kolei miejsca parkingowe pod domem mamy bardzo wąskie i zależy mi na przesuwnych drzwiach. Padło na VW Caddy tylko, że chcemy nowego (nie prosto z salonu, ale ostatni model), a jest ich jeszcze niewiele na rynku wtórnym ... Także szukamy, jak coś się pojawia to mąż jeździ oglądać, ale jak do tej pory z każdym było coś nie tak.

Leon
Molise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 17:51   #4846
Nicole`_
Zakorzenienie

Dziewczyny kieeedyś dawno dawno temu pisałyśmy o czajnikach elektrycznych przy których można ustawić temperaturę i obiecałam którejś z Was, ze dam znać jak się zabiorę za temat. No i dzisiaj właśnie wybrałam taki czajnik: http://www.skapiec.pl/site/cat/321/comp/3214760

Moim zdaniem będzie super wygodnie przy mm, kaszkach i innych kleikach, które się zalewa w 40st

Cytat:
Jeny, no pewnie, że się odezwij!

Cytat:
A jeszcze co do leków. To mi na ostatniej wizycie oprócz luteiny przepisał 2 razy dziennie nospe forte. Myślicie ze ne powinnam brać jak czuje sie już lepiej?
Magnezu nie mogę brać bo biorę żelazo a podobno razem się nie wchłaniają.
Bierz. Lekarz przepisał to wie co robi

Cytat:
Dziekuje Wam za tak mile przyjecie
To jeszcze ja
Stary 2015-06-18, 17:58   #4847
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Już po wizycie - wszystko trzyma, wszystko zamknięte, tylko w moczu ciągle dużo bakterii i glukoza, więc mam zrobić posiew.
Aaa i idzie środy na 99% na zwolnienie :-D
.
gratuluję wizyty i jaka Natalka już duża
Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
Nie byłam w h&m już dobrą chwilkę więc też liczę na relację jak ktoś był zajrzeć jak wyprzedaże się mają. Zaraz zajrzę na stronkę, ale co, mówisz, że lipa?
Byłam dzisiaj jak dla mnie masakra, dla dziewczynek prawie nic nie było, a jak było to bluzka z 22,90 na 20 zł także niech sobie w nos wsadzą takie % dla chłopców było dużo rzeczy...
Cytat:
Dzien dobry
Moge do Was dolaczyc?

Cześć
Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Ktoras tu pisala o h&mie, oni juz w.pon ruszyli, kupilam Julce kilka komplecikow tych z body legginsami i czapeczka za. 10 zl, rozne 2 paki bodziakow za 10 zl, ogolnie kilka sukienek, legginsy, body no i wszystko prawie za dyszke, bylam jeszcze wczoraj z mezem i juz wiekszosc poprzebierana
gdzie taki hm? u mnie jak pisałam masakra ale Tobie zazdroszczę żadnych bodziaków, sukienek niczego!!!!
za to w lumpku trochę rzeczy kupiłam
Stary 2015-06-18, 18:00   #4848
roxana_lu
Zakorzenienie

Czyli generalnie mówicie ze nie warto sie pchać na wyprzedarze ?
Mnie jedynie zara interesuje, chciałam coś ciekawego juniorowi kupić, w tamtym roku sporo rzeczy mi sie udało wyłapać

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 18:07   #4849
ankaaa206
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
gratuluję wizyty i jaka Natalka już duża

Byłam dzisiaj jak dla mnie masakra, dla dziewczynek prawie nic nie było, a jak było to bluzka z 22,90 na 20 zł także niech sobie w nos wsadzą takie % dla chłopców było dużo rzeczy...

Cześć

gdzie taki hm? u mnie jak pisałam masakra ale Tobie zazdroszczę żadnych bodziaków, sukienek niczego!!!!
za to w lumpku trochę rzeczy kupiłam
Ja sie oblowilam w poniedzialek, u nas duzo bylo wlasnie tych kompletow z legginsami i bodziaki kopertowe.
Wczoraj juz nic prawie nie bylo.

Julka
ankaaa206 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-18, 18:16   #4850
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Molise Pokaż wiadomość
Z racji działalności potrzebuję duuuuży bagażnik, żeby fotobudka się zmieściła. Do tej pory pakowaliśmy ją do służbowego auta męża, ale jakby zmienił pracę to samochód pewnie bedzie inny, niekoniecznie tak duży. Z kolei miejsca parkingowe pod domem mamy bardzo wąskie i zależy mi na przesuwnych drzwiach. Padło na VW Caddy tylko, że chcemy nowego (nie prosto z salonu, ale ostatni model), a jest ich jeszcze niewiele na rynku wtórnym ... Także szukamy, jak coś się pojawia to mąż jeździ oglądać, ale jak do tej pory z każdym było coś nie tak.

Aaaa rozumiem
Zapomnialam o Waszej fotobudce ...
Stary 2015-06-18, 18:30   #4851
roxana_lu
Zakorzenienie

Kasperka nie braliśmy na jazdę próbna z salonu ale jeździliśmy tymi samochodami kia sportage/sorento, mazda cx5... Ale zastanawiamy sie czy jest sens kupować teraz, zakupu dokonalibysmy pod koniec roku no wiec nie wiemy czy nie poczekać na nowy rok gdy znów wejdą nowe (bo brac będziemy z salonu auto).
Dylemat mamy bo do vw polo gdzie będzie dwójka dzieci juz cały wózek z gondola po prostu nie wejdzie a zaś jeep jest juz zbyt stary, żeby gdzieś jechać dalej nim z dzieciaczkami... No a chcieliśmy machnąć nad morze na koniec września i na koniec roku do Austrii... Zaś z drugiej strony babcia powiedziała, ze jak coś to nam moze udostępnić na wyjazd swoje auto... Wiec chyba jednak poczekamy na nowy rok... A Ty jakie masz na oku?

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-18, 18:47   #4852
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli generalnie mówicie ze nie warto sie pchać na wyprzedarze ?
Mnie jedynie zara interesuje, chciałam coś ciekawego juniorowi kupić, w tamtym roku sporo rzeczy mi sie udało wyłapać
ja też czekam na Zarę a to już chyba lada dzień
Stary 2015-06-18, 18:54   #4853
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
ja też czekam na Zarę a to już chyba lada dzień

Właśnie nie wiem

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-18, 19:03   #4854
Jess922
Zakorzenienie

Roxana byłam dziś w szpitalu w G. i rzeczywiście wyremontowali i sale 2-osobowe są ładnie tam wygląda. I jakbyś chciała to 27.06 godz. 11-17 będą "dni otwarte" w programie m.in. wykłady, bezpłatne konsultacje, zasady przewożenie dziecka w aucie, przygotowanie wyprawki do szpitala, stymulacja rozwoju noworodka, loterie i konkursy. Od 12 będą oprowadzać po Sali Porodowej. Wiem, że idziesz oglądać w sobotę, ale może byś chciała iść to napisałam Ja się wybieram.

Przy okazji udało mi się załatwić konsultację z anestezjologiem i zapytałam położnej kiedy mam się zgłosić- 5 dni po planowanym terminie. Także wszystko już wiem i kolejna rzecz z głowy
Stary 2015-06-18, 19:06   #4855
martulka0991
Zadomowienie

Hejka, ja juz po pracy i po wizycie... Maluch wazy juz 2020g, rozwija sie prawidlowo, ulozony glowka w dol, szyjka zamknieta,a z usg jest 2dni starszy. A ja po wizycie czuje sie jakas wypompowana, lekarz kazal mi lezec codziennie wczesnym popoludniem godzine lub dwie a nawet spac. A przytylam w 4tyg 3,5kg normalnie sie zebralo mezowi za te frytki i czipsy... A ja... Czuje ze zbliza sie jakas zalamka... Wiec ide sie ogarne i ide spac... :-( jutro poczytam co tam naskrobalyscie... Dobrej nocki :-*
martulka0991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 19:11   #4856
Jess922
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martulka0991 Pokaż wiadomość
Hejka, ja juz po pracy i po wizycie... Maluch wazy juz 2020g, rozwija sie prawidlowo, ulozony glowka w dol, szyjka zamknieta,a z usg jest 2dni starszy. A ja po wizycie czuje sie jakas wypompowana, lekarz kazal mi lezec codziennie wczesnym popoludniem godzine lub dwie a nawet spac. A przytylam w 4tyg 3,5kg normalnie sie zebralo mezowi za te frytki i czipsy... A ja... Czuje ze zbliza sie jakas zalamka... Wiec ide sie ogarne i ide spac... :-( jutro poczytam co tam naskrobalyscie... Dobrej nocki :-*
Super waga fajnie, że wszystko dobrze
przestań się tak przejmować tą wagą !
Stary 2015-06-18, 19:17   #4857
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Kasperka nie braliśmy na jazdę próbna z salonu ale jeździliśmy tymi samochodami kia sportage/sorento, mazda cx5... Ale zastanawiamy sie czy jest sens kupować teraz, zakupu dokonalibysmy pod koniec roku no wiec nie wiemy czy nie poczekać na nowy rok gdy znów wejdą nowe (bo brac będziemy z salonu auto).
Dylemat mamy bo do vw polo gdzie będzie dwójka dzieci juz cały wózek z gondola po prostu nie wejdzie a zaś jeep jest juz zbyt stary, żeby gdzieś jechać dalej nim z dzieciaczkami... No a chcieliśmy machnąć nad morze na koniec września i na koniec roku do Austrii... Zaś z drugiej strony babcia powiedziała, ze jak coś to nam moze udostępnić na wyjazd swoje auto... Wiec chyba jednak poczekamy na nowy rok... A Ty jakie masz na oku?

Jesli babcia Wam udostepni swoje to poczekalabym chyba na Waszym miejscu
Kochana, przegapilas chyba...
Odp Ci, ze juz zamowione mam autko
Zdecydowalam sie na Audi A1 Sportback S line
Tż namawiał mnie na Audi S1, bo mielismy go na jeden weekend i rakieta niesamowita tyle, ze ja chcialam baaardzo tym razem
miec automat, a S1 niestety nie ma w automacie
Wzielismy taki silnik i tyle PS, ze poszalec tez bede nim mogla

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:

Gratulacje

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-06-18 o 19:36 Powód: Blad
Stary 2015-06-18, 19:18   #4858
TusiaeM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sandeo Pokaż wiadomość
Ja na takie bezbolesne spinanie brzucha biorę aspargin 3x1. A jak zaczynają byc bolesne to nospe
Ja biorę 3x2

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
Ja czytałam, że lepiej w końcu wziąć tą nospę niż się "męczyć", ale ostatnio gin do mnie, że w ciąży w ogóle powinno się unikać jakichkolwiek leków, więc nospa już tak w ostaaateczności sama jeszcze nie brałam w ciąży a jaki magnez bierzesz 3 razy dziennie? Bo z tego co słyszałam, to nie każdy można
Aspargin, z zalecenia lekarza I moja ginka powiedziała, że nie ma, co zgrywać bohatera jak są skurcze tylko brać no spę, bo to nie chodzi o to, że my damy radę ze spinaniem/bólem, ale może się szyjka przez to skracać.

Cytat:

Wy piszecie o skurczach a moje były jakieś wyimaginowane, jak mam ktg to wcale ich nie zapisuje bo to Tośka robi takie rewolucje. Mam nadzieje, że to się utrzyma jak najdłużej.
W ogóle na ktg się nie pokazywały? Bo jak ja miałam spinanie brzucha to mi skakały z 20 na 28-30.

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-18, 19:36   #4859
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jess922 Pokaż wiadomość
Roxana byłam dziś w szpitalu w G. i rzeczywiście wyremontowali i sale 2-osobowe są ładnie tam wygląda. I jakbyś chciała to 27.06 godz. 11-17 będą "dni otwarte" w programie m.in. wykłady, bezpłatne konsultacje, zasady przewożenie dziecka w aucie, przygotowanie wyprawki do szpitala, stymulacja rozwoju noworodka, loterie i konkursy. Od 12 będą oprowadzać po Sali Porodowej. Wiem, że idziesz oglądać w sobotę, ale może byś chciała iść to napisałam Ja się wybieram.

Przy okazji udało mi się załatwić konsultację z anestezjologiem i zapytałam położnej kiedy mam się zgłosić- 5 dni po planowanym terminie. Także wszystko już wiem i kolejna rzecz z głowy

O widzis, czyli sie sprawa wyjaśniła. Super. Takie sale na 6 osób to juz niestety nie byłoby przyjemne... Ja jak sie da to chce i tak ta jednoosobowa no ale zobaczymy czy będzie wolna

Dziękuje za info, czytałam coś na www, fajna sprawa ! Szkoda tylko, ze akurat tego 27.06

Cytat:

Gratki za wizytę

Cytat:
Jesli babcia Wam udostepni swoje to poczekalabym chyba na Waszym miejscu
Kochana, przegapilas chyba...
Odp Ci, ze juz zamowione mam autko
Zdecydowalam sie na Audi A1 S line
Tż namawiał mnie na Audi S1, bo mielismy go na jeden weekend i rakieta niesamowita tyle, ze ja chcialam baaardzo tym razem
miec automat, a S1 niestety nie ma w automacie
Wzielismy taki silnik i tyle PS, ze poszalec tez bede nim mogla

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Gratulacje

Ups! Przepraszam... Gdzieś przegapiłam
Fajne autko !! I powiem Ci szczerze, ze ja nie znoszę automatu (a mam w jeepie) lubię manualna bo wtedy coś sie dzieje, fajna taka jazda
Jak długo musisz jeszcze czekać ? Nie znoszę właśnie tego oczekiwania tak długo, człowiek nakręcony a tu sie czas dłuży

Synuś i Córcia
Stary 2015-06-18, 19:38   #4860
sandeo
Zadomowienie

Cytat:

[/COLOR]Dziewczyny, ktora z Was ma Karchera do mycia okien )
Wczoraj ojciec sąsiadki mył jej okna i moj Tż rozmawiał z nim, bo Pan baaaardzo zachwalał to cudo ...
Tżet chce kupić jutro i się zastanawiam czy warto ...[COLOR="Silver"]
Ja mam i nieraz juz tutaj chwaliłam polecam!

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja biorę 3x2

Aspargin, z zalecenia lekarza I moja ginka powiedziała, że nie ma, co zgrywać bohatera jak są skurcze tylko brać no spę, bo to nie chodzi o to, że my damy radę ze spinaniem/bólem, ale może się szyjka przez to skracać.

W ogóle na ktg się nie pokazywały? Bo jak ja miałam spinanie brzucha to mi skakały z 20 na 28-30.

Moj gin ma takie samo zdanie jesli chodzi o nospe. Wiadomo ze nie chodziło mu o codziennie łykanie bo wtedy to juz ewidentne byłoby cos nie tak... Ale dobrze jest ją żarzyć jesli boli zeby rozluźniła brzuchol.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości