|
|
#4831 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 - część VI :)
Cytat:
Gdyby się coś poważnego działa to tez bym beczała i jeszcze się niepotrzebnie nakręcała jak z tą głowa A poza tym tyle czasu spędziłam w tym budynku przez trzy lata, więc nic tu nie jest dla mnie nowe. Cytat:
i dobrze, że wszystko się ładnie trzyma. Trochę kiepsko z ta glukozą w moczu, bo póki jest obecna bakterie mają raj i mnożą się.Kaperka jak chce kupić tż to tylko się cieszyć. Mi już takie sprzęty nie są potrzebne. Mój tż bardzo dobrze sobie radzi z oknami. Jeszcze nauczy się polerowac i będzie mu tak dobrze jak mi wychodziło Edytowane przez moniska139 Czas edycji: 2015-06-18 o 17:02 |
||
|
|
|
#4832 |
|
Zadomowienie
|
Hej Sierpnióweczki
Ja leżę, leżę i jeszcze raz leżę i chyba jest lepiej. Przynajmniej tak mi się wydaje bo juz nie czuje Tymka tak nisko. Za tydzień wizyta wszystko się rozstrzygnie. Z racji tego że mi lepiej jutro planuje szybki wypad po zakup szafy lub komody. Miałam zamawiać przez neta ale jest bardzo dlugi termin oczekiwania a ja potrzebuje na już . Jak juz będzie szafa popiore ciuszki, skończę pokoik i zamówię resztę wyprawki.Dziewczyny pisałam Wam pare dni temu że wypadły mi 2 koronki. Miałam je zakładane w lutym. Wiadomo tanie to nie było, dostałam jakąś gwarancję na 15 lat. Okazało się że wkłady się połamały i protetyk robiła nowe. Dzisiaj moja dentystka mi założyła i powiedziała że płacę 400 zł Byłam w takim szoku bo myślałam że wszystko na gwarancji że nawet słowem się nie odezwałam. Mialam przy sobie tylko 200 zł i reszte mam donieść jutro i nie wiem czy się coś odzywać czy nie jeżeli chodzi o gwarancję?vea- gratuluje udanej wizyty ![]() moniska139 ![]() cassie24 Witaj Molise Trzymaj się! |
|
|
|
#4833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie te polerowanie najgorsze ![]() Z tym sprzetem podobno to pikuś wlasnie ![]() Ja mam okna 3 m wysokie, więc napewno ułatwiłoby to całą sprawę
|
|
|
|
|
#4834 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze co do leków. To mi na ostatniej wizycie oprócz luteiny przepisał 2 razy dziennie nospe forte. Myślicie ze ne powinnam brać jak czuje sie już lepiej?
Magnezu nie mogę brać bo biorę żelazo a podobno razem się nie wchłaniają. |
|
|
|
#4835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jasne, że musisz się odezwać Gwarancja to gwarancja... Ja spytałabym z ciekawości za co te 400zl... Koronki przecież nowe były, a za błąd innej osoby Ty nie odpowiadasz
|
|
|
|
|
#4836 |
|
Zadomowienie
|
Fajnie ze nie jestem tutaj jedyna mieszkajaca w DE
![]() Oczekuje trzeciego syna ![]() Karchery sa super, tez sie od dluzszego czasu zastanawiam nad zakupem ale jakos zawsze wyskoczy inny wydatek i klops, dalej stoi na polce sklepowej.
Edytowane przez cassie24 Czas edycji: 2015-06-18 o 17:18 Powód: literowka |
|
|
|
#4837 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
mamy ten sam termin porodu ja dzisiaj chodzę napompowana i wzdęta. ja nie wiem jak ustabilizowac moje trawienie. Ile tej laktulozy można pić? jak piłam "łyka" co rano to nie działała jakos super, a chodzenie na dwójke raz czy dwa razy w tygodniu to masakra jakas;/
|
|
#4838 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam nie brać kosza mojżesza i co? Za 5£ w super stanie i miałam nie wziąć?!
będzie stało w salonie właśnie się wszystko pierze dostałam jeszcze gratis do tego dwa prześcieradła i jakaś śmieszna moskitiera na łóżeczko ![]() Witam nową mamusie Molise dotrwasz, jesteś w końcu pod okiem profesjonalistów
|
#4839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mlody u tesciowej i mam labe, zjadlam kg czeresni, dopchalam truskawkami i czekolada :-D ---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Ktoras tu pisala o h&mie, oni juz w.pon ruszyli, kupilam Julce kilka komplecikow tych z body legginsami i czapeczka za. 10 zl, rozne 2 paki bodziakow za 10 zl, ogolnie kilka sukienek, legginsy, body no i wszystko prawie za dyszke, bylam jeszcze wczoraj z mezem i juz wiekszosc poprzebierana |
|
|
|
|
#4841 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super by było, jakby w poniedziałek Cię wypuścili ![]() Cytat:
Nas też czeka zakup auta, ale jeszcze nic ciekawego nie znaleźliśmy :/ mąż ma czas aż do porodu, zeby coś znaleźć, bo do mojego wózek nie wejdzie. Więc trzeba zmienić ![]() Cytat:
![]() Jeżeli faktycznie łożysko się odkleja to do porodu. Tzn. do bezpiecznego terminu... Przy odklejającym się łożysku może wystąpić duże krwawienie/krwotok, wtedy rozwiązują ciążę cesarką. Także teraz odliczam dni do skończonego 34 tygodnia, kolejna granica to 36 tydzień i będzie super ![]() ![]() Była wlasnie wizyta, lekarz czyta moją kartę i czyta. Po 5 minutach się odezwał i mówi "leżeć". I koniec wizyty. Odkrycie roku ![]() Witam nową mamusię
|
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz już jakąś fure na oku ?
|
|
|
|
|
#4843 |
|
Zadomowienie
|
Dziekuje Wam za tak mile przyjecie
|
|
#4844 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Oczywiście, że się odezwać. Zapłaciłaś za te koronki tyle pieniędzy to dlaczego masz płacić kolejne. Zapytaj i najwyżej będziesz stratna tylko 200zł. Cytat:
|
|
#4845 |
|
Zakorzenienie
|
Z racji działalności potrzebuję duuuuży bagażnik, żeby fotobudka się zmieściła. Do tej pory pakowaliśmy ją do służbowego auta męża, ale jakby zmienił pracę to samochód pewnie bedzie inny, niekoniecznie tak duży. Z kolei miejsca parkingowe pod domem mamy bardzo wąskie i zależy mi na przesuwnych drzwiach. Padło na VW Caddy tylko, że chcemy nowego (nie prosto z salonu, ale ostatni model), a jest ich jeszcze niewiele na rynku wtórnym ... Także szukamy, jak coś się pojawia to mąż jeździ oglądać, ale jak do tej pory z każdym było coś nie tak.
|
|
|
|
#4846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kieeedyś dawno dawno temu pisałyśmy o czajnikach elektrycznych przy których można ustawić temperaturę i obiecałam którejś z Was, ze dam znać jak się zabiorę za temat. No i dzisiaj właśnie wybrałam taki czajnik: http://www.skapiec.pl/site/cat/321/comp/3214760
Moim zdaniem będzie super wygodnie przy mm, kaszkach i innych kleikach, które się zalewa w 40st Cytat:
Cytat:
To jeszcze ja
|
|
#4847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję wizyty Cytat:
jak dla mnie masakra, dla dziewczynek prawie nic nie było, a jak było to bluzka z 22,90 na 20 zł dla chłopców było dużo rzeczy...Cytat:
![]() Cytat:
gdzie taki hm? u mnie jak pisałam masakra ale Tobie zazdroszczę żadnych bodziaków, sukienek niczego!!!! za to w lumpku trochę rzeczy kupiłam
|
||||
|
|
|
#4848 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli generalnie mówicie ze nie warto sie pchać na wyprzedarze ?
Mnie jedynie zara interesuje, chciałam coś ciekawego juniorowi kupić, w tamtym roku sporo rzeczy mi sie udało wyłapać
|
#4849 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj juz nic prawie nie bylo. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aaaa rozumiem ![]() Zapomnialam o Waszej fotobudce ...
|
|
|
|
|
#4851 |
|
Zakorzenienie
|
Kasperka nie braliśmy na jazdę próbna z salonu ale jeździliśmy tymi samochodami
kia sportage/sorento, mazda cx5... Ale zastanawiamy sie czy jest sens kupować teraz, zakupu dokonalibysmy pod koniec roku no wiec nie wiemy czy nie poczekać na nowy rok gdy znów wejdą nowe (bo brac będziemy z salonu auto). Dylemat mamy bo do vw polo gdzie będzie dwójka dzieci juz cały wózek z gondola po prostu nie wejdzie a zaś jeep jest juz zbyt stary, żeby gdzieś jechać dalej nim z dzieciaczkami... No a chcieliśmy machnąć nad morze na koniec września i na koniec roku do Austrii... Zaś z drugiej strony babcia powiedziała, ze jak coś to nam moze udostępnić na wyjazd swoje auto... Wiec chyba jednak poczekamy na nowy rok... A Ty jakie masz na oku?
|
#4852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to już chyba lada dzień
|
|
|
|
|
#4853 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4854 |
|
Zakorzenienie
|
Roxana byłam dziś w szpitalu w G. i rzeczywiście wyremontowali i sale 2-osobowe są
Przy okazji udało mi się załatwić konsultację z anestezjologiem i zapytałam położnej kiedy mam się zgłosić- 5 dni po planowanym terminie. Także wszystko już wiem i kolejna rzecz z głowy
|
#4855 |
|
Zadomowienie
|
Hejka, ja juz po pracy i po wizycie... Maluch wazy juz 2020g, rozwija sie prawidlowo, ulozony glowka w dol, szyjka zamknieta,a z usg jest 2dni starszy. A ja po wizycie czuje sie jakas wypompowana, lekarz kazal mi lezec codziennie wczesnym popoludniem godzine lub dwie a nawet spac. A przytylam w 4tyg 3,5kg
|
|
|
|
#4856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie, że wszystko dobrze przestań się tak przejmować tą wagą !
|
|
#4857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jesli babcia Wam udostepni swoje to poczekalabym chyba na Waszym miejscu ![]() Kochana, przegapilas chyba... Odp Ci, ze juz zamowione mam autko ![]() Zdecydowalam sie na Audi A1 Sportback S line Tż namawiał mnie na Audi S1, bo mielismy go na jeden weekend i rakieta niesamowita tyle, ze ja chcialam baaardzo tym razem miec automat, a S1 niestety nie ma w automacie ![]() Wzielismy taki silnik i tyle PS, ze poszalec tez bede nim mogla ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
Gratulacje
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-06-18 o 20:36 Powód: Blad |
||
|
|
|
#4858 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W ogóle na ktg się nie pokazywały? Bo jak ja miałam spinanie brzucha to mi skakały z 20 na 28-30.
|
|
|
#4859 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O widzis, czyli sie sprawa wyjaśniła. Super. Takie sale na 6 osób to juz niestety nie byłoby przyjemne... Ja jak sie da to chce i tak ta jednoosobowa no ale zobaczymy czy będzie wolna ![]() Dziękuje za info, czytałam coś na www, fajna sprawa ! Szkoda tylko, ze akurat tego 27.06 ![]() Cytat:
Gratki za wizytę Cytat:
Ups! Przepraszam... Gdzieś przegapiłam Fajne autko !! I powiem Ci szczerze, ze ja nie znoszę automatu (a mam w jeepie) lubię manualna bo wtedy coś sie dzieje, fajna taka jazda ![]() Jak długo musisz jeszcze czekać ? Nie znoszę właśnie tego oczekiwania tak długo, człowiek nakręcony a tu sie czas dłuży
|
|
#4860 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
polecam! Cytat:
Moj gin ma takie samo zdanie jesli chodzi o nospe. Wiadomo ze nie chodziło mu o codziennie łykanie bo wtedy to juz ewidentne byłoby cos nie tak... Ale dobrze jest ją żarzyć jesli boli zeby rozluźniła brzuchol.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:16.

i dobrze, że wszystko się ładnie trzyma. Trochę kiepsko z ta glukozą w moczu, bo póki jest obecna bakterie mają raj i mnożą się.
. Jak juz będzie szafa popiore ciuszki, skończę pokoik i zamówię resztę wyprawki.
Byłam w takim szoku bo myślałam że wszystko na gwarancji że nawet słowem się nie odezwałam. Mialam przy sobie tylko 200 zł i reszte mam donieść jutro i nie wiem czy się coś odzywać czy nie jeżeli chodzi o gwarancję?

właśnie się wszystko pierze dostałam jeszcze gratis do tego dwa prześcieradła i jakaś śmieszna moskitiera na łóżeczko
ale tak ogólnie to odpoczęłam sobie w tym szpitalu. Nic mnie nie interesuje młody z moja mama to jestem spokojna. I jakoś obrona się też nie denerwuje. Może jestem tu na takim luzie, bo na szczęście nic poważnego się nie dzieje. 
jak dla mnie masakra, dla dziewczynek prawie nic nie było, a jak było to bluzka z 22,90 na 20 zł
żadnych bodziaków, sukienek niczego!!!!