Wrześniówki 2016 <3 - Strona 162 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-02-20, 12:31   #4831
chrupa
Zadomowienie

Dot.: Wrześniówki 2016 <3

Favianna kciuki

Byłam na spacerku Trochę się zmęczyłam, ale dałam radę, dobrze mi to zrobiło. Akurat było słońce przez chwilę
Rano mnie bolał brzuch jak na @, ale potem okazało się, że to jednak jelita

Samarinda - ja ostatnio właśnie lepiej śpię, prawie się nie budzę, a miałam dokładnie tak samo jak ty teraz. Chyba się zamieniłyśmy.

W ogóle to mi się śniło, że urodziłam dziecko i nawet pamiętam datę - 03.02.2016 , a potem okazało się, że w sumie to mam dwoje dzieci i jedno urodziłam w lutym, a drugie w listopadzie . A na koniec wyszło na to, że jedno z dzieci było kotem Nie ogarniam...
chrupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 12:35   #4832
milako
Rozeznanie

Dot.: Wrześniówki 2016 &lt;3

Cytat:
Napisane przez favianna Pokaż wiadomość
Dzień dobry, rzadko się udzielam, wpadłam tylko żeby napisać że nie śpię od 5 rano i to nie jest pierwszy taki raz. W dodatku nie mam mdłości, jedyny moment kiedy je mam to właśnie w nocy.
W czwartek mam moje usg prenatalne prywatne i pobranie krwi do badań genetycznych (panorama). A w przyszłym tygodniu usg w szpitalu publicznym. Jeszcze nie mam stresa, ale już trochę napięcia czuję. Dam znać jak to u mnie wyglądało. Trzymajcie kciuki proszę.

Trzymam kciuki!

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez chrupa Pokaż wiadomość
Favianna kciuki

Byłam na spacerku Trochę się zmęczyłam, ale dałam radę, dobrze mi to zrobiło. Akurat było słońce przez chwilę
Rano mnie bolał brzuch jak na @, ale potem okazało się, że to jednak jelita

Samarinda - ja ostatnio właśnie lepiej śpię, prawie się nie budzę, a miałam dokładnie tak samo jak ty teraz. Chyba się zamieniłyśmy.

W ogóle to mi się śniło, że urodziłam dziecko i nawet pamiętam datę - 03.02.2016 , a potem okazało się, że w sumie to mam dwoje dzieci i jedno urodziłam w lutym, a drugie w listopadzie . A na koniec wyszło na to, że jedno z dzieci było kotem Nie ogarniam...

Hahahhahahah po cudowny sen hahhahah końcówka najlepsza
milako jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 12:46   #4833
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milako Pokaż wiadomość
Jestem zadziwilna, po w zasadzie dwóch godzinach miałam wyniki z Diagnostyki, nie wiem czy wsystkie tak sie spręzają czy mam szczescie do tej na Galla.
Zazwyczaj ogólnie Diagnostyka jest szybka w wynikach dlatego nie biorę dodatkowo cito bo "zwykły" termin jest wystarczający

Cytat:
Napisane przez Samarinda Pokaż wiadomość
Małż mnie skopał ostatnio, dobrze, że trafił pod kolano, bo jakby kopnął w brzuch to bym go zabiła chyba w ogóle bardzo ekspansywny jest, zawsze ląduje na mojej połówce, nieważne po której stronie łóżka śpi (zamieniamy się czasami, zależnie od tego, które pierwsze rano wstaje - tak żeby się nie stratować nawzajem). Ja się obracam wokół własnej osi, a on się roluje tak śmiesznie i nie dość, że zabiera kołdrę pod siebie to jeszcze ląduje z kolanami w moim kręgosłupie
Mój za to zawsze się pcha na mnie, uwielbia się przytulać a ja tego nie znoszę w nocy. Muszę mieć swobodę a nie przyklejonego TŻa Dlatego ja się odsuwam, on się przysuwa i w efekcie ja leżę na brzegu a za nim pół łóżka wolne

Cytat:
Napisane przez cherriebomb Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki, moja agresywna siostra dziś przylatuje na cały tydzień
Powodzenia z siostrą Nie daj sobie wmówić, że coś robisz nie tak bo jesteś w ciąży

Cytat:
Dzień dobry, rzadko się udzielam, wpadłam tylko żeby napisać że nie śpię od 5 rano i to nie jest pierwszy taki raz. W dodatku nie mam mdłości, jedyny moment kiedy je mam to właśnie w nocy.
W czwartek mam moje usg prenatalne prywatne i pobranie krwi do badań genetycznych (panorama). A w przyszłym tygodniu usg w szpitalu publicznym. Jeszcze nie mam stresa, ale już trochę napięcia czuję. Dam znać jak to u mnie wyglądało. Trzymajcie kciuki proszę.
Mocne kciuki
Ja też się będę stresować przed badaniami.
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 12:52   #4834
favianna
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2016 &amp;lt;3

Cytat:
Napisane przez Manddy Pokaż wiadomość
Mój za to zawsze się pcha na mnie, uwielbia się przytulać a ja tego nie znoszę w nocy. Muszę mieć swobodę a nie przyklejonego TŻa Dlatego ja się odsuwam, on się przysuwa i w efekcie ja leżę na brzegu a za nim pół łóżka wolne

Mocne kciuki
Ja też się będę stresować przed badaniami.
Manddy, opisalas mnie i mojego Tzta on by się przytulal a ja właśnie tego nie znoszę, bo mnie wybudza, poza tym w nocy mnie mdli a on by rękę na brzuchu trzymał
I jeszcze ze chwilę mi za gorąco to się rozkopuje a potem nagle marzne.
On i ostatnio zarzuca w zartach że ma niedotykalska kobietę ale co ja poradzę kiedy w nocy się najsłabiej czuję?

Dzieki za kciuki
Kiedy masz swoje badania?
favianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 12:56   #4835
gr8ania
Moderator

Cytat:
Napisane przez Lea_ny Pokaż wiadomość
Mnie tez już nie bolało, a tydzień temu znowu zaczęło i to mocniej, niż wcześniej. W czwartek to już cały dzień mnie pobolewalo jak podczas okresu - aż pojechałam na IP, bo mnie to zaniepokoilo, ze pod koniec 9. tygodnia tak boli. I okazało się, ze wszystko z kluska ok Pani doktor powiedziała, ze taki ból jest jak najbardziej normalny

A dzisiaj zaczynam 10. tydzień

u nas z przytulaniem, to ja jestem jak ośmiornica- wszystkie macki zarzucam na Męża
gr8ania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 13:05   #4836
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gr8ania Pokaż wiadomość
u nas z przytulaniem, to ja jestem jak ośmiornica- wszystkie macki zarzucam na Męża
Mój jakby mógł to by mnie całą oplótł. Ja nie wiem jak tak można Przecież jest niewygodnie, ciasno, duszno, gorąco, ciężko i same złe rzeczy

Cytat:
Dzieki za kciuki
Kiedy masz swoje badania?
Za 2 tygodnie, 04.03. Mówili, że najpierw krew mi pobiorą czyli najwidoczniej nie będzie to tylko usg

Edytowane przez Manddy
Czas edycji: 2016-02-20 o 13:09
Stary 2016-02-20, 13:07   #4837
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Mój jakby mógł to by mnie całą oplótł. Ja nie wiem jak tak można Przecież jest niewygodnie, gorąco, ciężko i same złe rzeczy

Za 2 tygodnie, 04.03. Mówili, że najpierw krew mi pobiorą czyli najwidoczniej nie będzie to tylko usg
Może chcą zrobić test Pappa?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-02-20, 13:11   #4838
gr8ania
Moderator

Cytat:
Mój jakby mógł to by mnie całą oplótł. Ja nie wiem jak tak można Przecież jest niewygodnie, ciasno, duszno, gorąco, ciężko i same złe rzeczy
nie znasz się- przytulanie jest najlepsze na świecie (istnieje szansa, że w poprzednim życiu byłam bluszczem )
Stary 2016-02-20, 13:31   #4839
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Może chcą zrobić test Pappa?
Też tak właśnie pomyślałam. Poprzednio jak robiłam genetyczne prywatnie to tylko usg, 250 zł i do widzenia. Teraz robię z NFZ w Klinice to może bardziej się przykładają

Cytat:
nie znasz się- przytulanie jest najlepsze na świecie (istnieje szansa, że w poprzednim życiu byłam bluszczem )
Oj tam, znam się znam, bluszcz tylko energię w nocy wysysa
Pary powinny się łączyć bluszcz z bluszczem (ewentualnie ośmiornica z ośmiornicą) lub "łóżkowy samotnik" z drugim takim samym Pary mieszane nie są wskazane
Stary 2016-02-20, 13:34   #4840
gr8ania
Moderator

Cytat:

Oj tam, znam się znam, bluszcz tylko energię w nocy wysysa
Pary powinny się łączyć bluszcz z bluszczem (ewentualnie ośmiornica z ośmiornicą) lub "łóżkowy samotnik" z drugim takim samym Pary mieszane nie są wskazane
to my się tak dobraliśmy (chociaż Małż się wypiera, że lubi się przytulać a tak na prawdę sam jest przytulak )
Stary 2016-02-20, 15:43   #4841
LiliowaGwiazdka
Raczkowanie

Hej dziewczyny. Totalnie nie nadarzam was czytac... Dzisiaj juz pol dnia przespalam.
LiliowaGwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 16:11   #4842
weselna01
Zadomowienie

Pozdrawiam użyszkodniczki z Wrocławia. Leżę sobie właśnie w hostelu na wyspie Sodowej i bardzo mi się ta wyspa podoba. Wpadłam na zjazd wyjątkowo tu, bo normalnie jeżdżę do Warszawy.

Poza tym umieram znowu na wzdęcia i nie mogę usiedzieć na zajęciach, tak mnie boli od nich brzuch. Kupiłam pak Espumisanu, wzięłam dzisiaj dwie tabsy, na rano wezmę kolejne dwie i mogę mieć tylko nadzieję.
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 16:17   #4843
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:

Mam to samo ☺czasem mi to aż szkoda bo nie ma swobody w ogóle 😆
Stary 2016-02-20, 16:17   #4844
Jenny_85
Przyczajenie

Witam Wszystkie przyszłe Mamusie wrześniowe
Ja tam samo jak Wy mam termin na wrzesień. Troszkę sobie wcześniej przeczytałam co pisałyście zanim się zarejestrowałam. Mam te same objawy co Wy czyli m.in. mdłości..... Jestem w 9 tyg. ciąży. W 6 tyg. ciąży dopadło mnie zapalenie pęcherza moczowego :/ Któraś z Was miała ten problem? Mój ginekolog przepisał mi urosept i przeszło...powiedział, że jak będzie mnie znów bolało to mam brać urosept i że to dzidzia naciska na pęcherz i stąd to zapalenie....
W ostatnią środę byłam na wizycie kontrolnej i wszystko jest dobrze, wyniki krwi i moczu też ok. Pytałam się o badania prenatalne. Wiem, że robi się je miedzy 11 tyg. a 13 tyg. ciąży...Pytał się mnie czy u mnie w rodzinie bądź męża ktoś miał jakieś wady genetyczne. Odpowiedziałam, że nie....Dodam, że to moja pierwsza ciąża Powiedział mi, że jeśli chcę to mogę prywatnie pójść i zrobić badania prenatalne on natomiast w tej chwili mi nie da skierowania na takie badania gdyż nie widzi do tego podstaw ( innymi słowy nie kwalifikuję się dla NFZ-tu) Dodał, że on sam na następnej wizycie będzie robił szczegółowe badania dziecka i jeśli zauważy coś niepokojącego to da mi skierowanie na dokładniejsze badania....A czy Wy robicie badania prenatalne?
Jenny_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 16:19   #4845
kasia_wroc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Pozdrawiam użyszkodniczki z Wrocławia. Leżę sobie właśnie w hostelu na wyspie Sodowej i bardzo mi się ta wyspa podoba. Wpadłam na zjazd wyjątkowo tu, bo normalnie jeżdżę do Warszawy.

Poza tym umieram znowu na wzdęcia i nie mogę usiedzieć na zajęciach, tak mnie boli od nich brzuch. Kupiłam pak Espumisanu, wzięłam dzisiaj dwie tabsy, na rano wezmę kolejne dwie i mogę mieć tylko nadzieję.
Weselna to trafiła Ci się piękna pogoda ☺
Stary 2016-02-20, 21:24   #4846
slowikowa25
Zadomowienie

Hej dziewuszki,.melduje sie z Polski wczoraj brak totalny czasu na wizaz, dzis mi caly dzien nie dzialal... teraz ide spac wiec jutro Was nadrobię, dobrej nocki!

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 21:38   #4847
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez slowikowa25 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki,.melduje sie z Polski wczoraj brak totalny czasu na wizaz, dzis mi caly dzien nie dzialal... teraz ide spac wiec jutro Was nadrobię, dobrej nocki!
Słowikowa pozdrów Polske ode mnie
Stary 2016-02-20, 21:39   #4848
gr8ania
Moderator

Cytat:
Stary 2016-02-20, 21:43   #4849
Maadzialenaa
Zadomowienie

Czy któraś z Was która robiła już teraz lub w poprzedniej ciąży albo po prostu się dowiadywała u Sodowskiego w Katowicach o USG prenatalne orientuje się ile kosztuje zdjęcie lub płyta z tego badania?

Maadzialenaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-20, 21:44   #4850
slowikowa25
Zadomowienie

Ej, poczestowalam sie nimm 2 zujki od siostrzenca i stracilam zęba! Calego! :O mam dziure na kilka mm...no marakra,.dobrze ze to 6 nic blizej...

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
Stary 2016-02-20, 21:46   #4851
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
Ej, poczestowalam sie nimm 2 zujki od siostrzenca i stracilam zęba! Calego! :O mam dziure na kilka mm...no marakra,.dobrze ze to 6 nic blizej...
Ale jak stracilas zęba? o.O
Stary 2016-02-20, 21:46   #4852
Lea_ny
Zakorzenienie

Cytat:
O kurczę, to niezła lipa!
Stary 2016-02-20, 21:48   #4853
favianna
Zakorzenienie

Słowikowa, jak będziesz u dentysty to pamiętaj że nie wolno w ciąży mieć znieczulenia w skład którego wchodzi atropina. Powiedz ze jesteś w ciąży, dentysta powinien to wiedzieć.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-02-20, 21:50   #4854
slowikowa25
Zadomowienie

No wypadl sobie poprostu.. albo byl juz popsuty tam gleboko i w miejscu popsucia sie odlamal caly i odpadl, albo mialam taka gigantyczna blombe jako caly zab i wylecialo. Wszystko w jednym kawalku. Ciekawe czy przyjdzie zebuszka?

10.09.2016- Córka Lena
08.01.2019- Syna Janek
Stary 2016-02-20, 21:55   #4855
Montii
Zakorzenienie

wrrrr nadrobilam was i mi wizaz padl!
teraz tez ledwo dziala....

dziewczyny ktora z was boryka sie z alergia? ???
juz mam dosc, katar, wieczne kichanie, załzawione oczy.. wczesniej bralam zyrtec i po sprawie.. jak sobie radzic???

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 22:26   #4856
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość

Ach witamy! Nie wiedziałam nawet, że na Słodowej jest hostel

---------- Dopisano o 23:26 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_wroc Pokaż wiadomość
Weselna to trafiła Ci się piękna pogoda ☺
Oprócz tej ulewy, która była niedawno
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 22:36   #4857
LiliowaGwiazdka
Raczkowanie

W srode mam wizyte i dostane skierowanje na usg. Juz nie doczekac nie moge az zobacze i pochwale sie swoja klyseczka. ;D dzisiaj w nocy snilo mi sie to usg i wszystko mi gin mowil ale ja go nie widzialam tak jakbym przez radio suchala tego.. To bylo dziwne. Rozwalaja mnie te sny bo sa takie mega realne..
LiliowaGwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 22:37   #4858
gr8ania
Moderator

Cytat:
No wypadl sobie poprostu.. albo byl juz popsuty tam gleboko i w miejscu popsucia sie odlamal caly i odpadl, albo mialam taka gigantyczna blombe jako caly zab i wylecialo. Wszystko w jednym kawalku. Ciekawe czy przyjdzie zebuszka?
wiem co czujesz... dwa lata temu poszłam do kina i złamałam ząb jedząc popcorn... centralnie na pół pękł... mój najdroższy bilet do kina w życiu- trochę ponad 2000 pln mnie to kosztowało (wliczając RTG i wizyty)
Stary 2016-02-20, 22:52   #4859
Samarinda
Zadomowienie

Cytat:
Koniecznie pokaż to dentyście. Może z rekonstrukcją będzie można poczekać do października?

Was też tak czasami lekko podkłuwa podbrzusze? Może to mięśnie się dalej rozciągają.
. /Sting

Samarinda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-02-20, 23:22   #4860
favianna
Zakorzenienie

Cytat:
wiem co czujesz... dwa lata temu poszłam do kina i złamałam ząb jedząc popcorn... centralnie na pół pękł... mój najdroższy bilet do kina w życiu- trochę ponad 2000 pln mnie to kosztowało (wliczając RTG i wizyty)
Ja zlamalam zęba na jajecznicy na początku wakacji w Chorwacji był leczony kanalowo i po prostu sobie pękł ma pół i połowa wypadła. To była jazda, bo niedziela, obcy kraj, mało ludzi mówi po angielsku, szukanie dentysty jeżdżąc po małych miasteczkach. A jak w końcu znaleźliśmy go i przyjechał na ostry dyżur po 2 h z telefonu to tylko założył opatrunek i zakazał kapieli (żeby słona woda z bakteriami nie wpadła) i kazał wyrwać po powrocie.
Miałam urocze wakacje...

Edytowane przez favianna
Czas edycji: 2016-02-20 o 23:48
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości